Omdat de weergoden besloten om net voor aanvang van de wedstrijd een onweer boven Hoevenen te laten losbarsten, begon de wedstrijd een kwartier later.
De spanning die in het begin van de wedstrijd in de lucht hing door het onweer, voelden we op het einde van de wedstrijd opnieuw toen Hoevenen tot op 1 goal terugkwam.  De talrijke supporters van Hoevenen voelden deze spanning ook en steunden hun team jammer genoeg af en toe op een bedenkelijke manier.  Het was voor onze U12 een hele ervaring om onder deze druk te presteren.  En presteren deden ze. We konden de winst mee naar Edegem nemen.  Ondanks dat we niet hun mooiste spel te zien kregen, was het een leerrijke woensdagavond.  De U12-spelers leerden omgaan met de zenuwen van een kwartfinale. Ze speelden bovendien nog eens op een natuurgrasveld, dat er bovendien nat en wat slijkerig bij lag.  Dat was een hele tijd geleden.  En ze werden voor het eerste geconfronteerd met een supporterslegioen dat bedenkelijke dingen riep.
 
We hebben de hele wedstrijd voorgestaan. We gingen rusten bij 2-5.  We kwamen in de tweede helft niet tot scoren.  Hierdoor konden we pas zeker zijn van de overwinning bij het laatste fluitsignaal.
Loris opent de score met een schot nadat Saartje de steun verzorgt.  Hoevenen maakt snel 1-1.  Lauri beantwoordt met de 2 - 1. Na de steun van Stef komt ze tot scoren via een shot.  Wanneer Quinten een steun verzorgt, kan Lauri opnieuw scoren.  Dit keer via doorloper (1-3).  Na de vakwissel komt Saartje tot scoren. Loris zorgt voor een steun.  Saartje loop zich vrij en komt bovenhands tot scoren (1-4). Hoevenen maakt 2-4.  En zo wisselen we weer van vak.  Lauri komt opnieuw via doorloper tot scoren.  Quinten bedient haar met een prachtige doorsteekpas vanuit de steun (2-5).  De inzet en gebetenheid van onze spelers was duidelijk te merken.  Een voorbeeld hiervan is hoe Stef een slechte pas die bijna zeker buiten gaat, toch nog kan binnenhalen door een fikse inspanning te leveren.
 
Na de rust komt Hoevenen opnieuw tot scoren. Deze doorloper had om twee redenen afgekeurd kunnen worden, want het was zowel gesneden als gelopen. Toch komt het doelpunt op het scorebord.  Niet getreurd, want we staan nog 2 doelpunten voor (3-5).  De aansluitingstreffer kan Hoevenen maken op het enige moment dat er enige onoplettendheid bij ons was. Dit was het enige te vermijden momentje. Het is sterk dat de speler van Hoevenen dit kleine momentje kan gebruiken om te scoren. Het vertelt ook veel over de focus die er gedurende de wedstrijd bij de onzen was. Hoevenen was namelijk best doeltreffend. Er stond dus een sterke verdediging van Voorwaarts!
 
Het ganse team verdient een dikke proficiat voor deze prestatie en hun koelbloedigheid. Op naar de volgende ronde.
 
Uw verslaggever ter plaatse,
Anneleen.