Aanval : Quinte (4) – Elin (3) – Kobe (1) – Bjarne (3)

Verdediging : Imke (3) – Tine (1) – Mauro (2) – Jarno (3)

Reserven : Amber – Pauline – Mirte - Liam – Axel – Jarik – Robin

 

Vanavond de start van onze marathonweek met drie wedstrijden op vier dagen. Na veel gepalaver over en weer werd er een voor beide ploegen ‘aanvaardbare’ datum gevonden.

We vangen de wedstrijd aan zoals de bekerfinale, met een strafworp, als Kobe op steun van Elin kan inlopen. Bjarne voor de 1-0. Aan de overzijde direct gecounterd door een inloper tegen Jarno 1-1. Met een schot tegen Elin en even later een strafworp tegen haar wegens fout bij het trachten voor te spelen direct 1-3. Quinte dan met een schot op steun van Bjarne voor de 2-3, maar met een schot tegen Jarno 2-4.

We hebben veel meer schotkansen dan AKC maar ze vallen er niet vlot in…… Met een schot tegen Quinte van achter de korf naar 2-5 maar Mauro op schot voor de 3-5. Met een inloper tegen Jarno naar 3-6 maar we geven niet af en Quinte kan op vrijworp met steun van Kobe milderen tot 4-6. Met een schot tegen Bjarne en een onderdoorstapper tegen Kobe staan we plots 4 doelpunten in het krijt 4-8. Quinte dan op schot voor 5-8 maar we geraken niet dichter als Jarno op een inloper een strafworpfout begaat 5 -9.

We nemen een TO en de inhaalbeweging wordt ingezet. Eerst kan Tine op steun van Mauro een inloop/instapper scoren (6-9) en dan Jarno op schot voor de 7-9. Als Kobe kan inlopen wordt hij foutief gestopt en Bjarne zet de toegekende strafworp om 8-9. Kobe even later vanuit de steun naar Elin en ze  schiet van ver de gelijke stand op het bord 9-9. We komen sinds het begin van de wedstrijd nog eens terug aan de leiding als Jarno bij een inloper kan verleggen op Mauro 10-9. De 10-10 komt er net voor de rust met een schot tegen Bjarne.

Na de rust is het AKC dat toch weer het heft in handen neemt. Eerst een schot tegen Jarno en even later een strafworp tegen Imke bij het aanvallen van de steunpositie en 10-12. Na de vakwissel kan Imke op pas van Mauro scoren met een schot en even later kan Jarno, heersend onder de korf, vanuit de rebound Imke achter de korf aanspelen 12-12. Na een schot van Bjarne kan Kobe de rebound bemachtigen maar wordt foutief gehinderd en strafworp. Bjarne zet om voor de voorsprong 13-12. Ons spelconcept is risicovol in de steunpositie en zo krijgt Imke een strafworp tegen als ze de steun probeert te verhinderen 13-13. Imke op schot dan voor de 14-13 maar zusje Elin krijgt dan een schot tegen 14-14.

Na een lang uitgesponnen aanval kan Quinte de vrijstaande Elin achter de korf aanspelen 15-14. Met een steun van Kobe en een inloper vanop 2 meter kan Quinte ons voor het eerst 2 doelpunten voor brengen 16-14. Met een korte kans tegen Kobe en een schot tegen Bjarne hersteld AKC het evenwicht 16-16. Het blijft gelijkopgaand en naarmate de wedstrijd vordert dus ook spannend…..

Via een schot van Elin, een soort flipperkastbotsbalgoalopdemand, naar 17-16 maar met een kort schot vanuit de rebound tegen Jarno 17-17. Op steun van Mauro kan Tine inlopen en de scheidsrechter blijft consequent, strafworp. Jarno zet deze rustig om 18-17. Even later heeft Jarno de bal achter de korf uit de rebound, twijfelt even, maar besluit toch te schieten en met succes 19-17. De buit lijkt binnen maar met een inloper tegen Jarno toch weer de aansluiting 19-18.

Robin komt Bjarne vervangen. Met een combinatie Elin/Kobe kan hij met een kort schot de twintigste aantekenen 20-18. Ultiem, in de voorlaatste minuut, nog een strafworp tegen Elin voor de 20-19. Zowel wij als AKC hebben nog enkele kansen maar de wedstrijd wordt winnend afgesloten.

We staan nu mooi op de eerste plaats in het klassement en winst nu vrijdag op het veld van AKC brengt ons naar de veldfinale ! Vrijdag een topprestatie neerzetten en de punten komen mee naar Edegem. Dat dit zeker mogelijk is blijkt uit het veel groter aantal kansen dat we vandaag hadden, kansen die we spijtig genoeg niet aan een hoger percentage verzilverden.

EXDIEPESPITS