Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Wat een thriller van een wedstrijd!

A: Kathe(3)-Anke(3)-Taco(1)-Joppe/Lander

V: Fran-Marie/Kaat/Lou-Jarre(1)-Oskar(1)

r: Lou, Kaat, Lander 

Een bekerwedstrijd zoals we ze niet snel zullen vergeten: veel wind, sterke tegenstander, bedenkelijke beslissingen van de scheids, nervositeit bij de supporters.  Maar wat een helden stonden er op het veld! Taco mocht tegen een grote atletische jongen staan, die het hem enorm moeilijk maakte bij het uitwerken van de bal.  Geen nood, na wat aftoetsen in de eerste helft vonden Kathe en Anke elkaar blindelings bij het uitwerken, en Taco liep zich te pletter om zijn jongen van de ballijn tussen de meisjes weg te houden.

Wat de scores betreft, speelde Ganda bijna volledig op de doorlopers, en ze maakten er dan ook 4 in de eerste helft. Taco (shot), Anke (strafworp) en Jarre (shot) konden counteren. Het hadden er ook meer kunnen zijn, want we creëerden echt veel kansen, maar ze wilden niet door het mandje.  

In de tweede helft kwamen we tot 5-5 gelijk via Kathe en Anke.  Ganda komt dan terug voor via een onterechte penalty: 6-5, en zelfs 7-5. Langs de lijn ging de moed al even zakken, maar dat was zonder supersnelle Kathe gerekend: eerst via strafworp, dan shot. De bordjes terug gelijk. Coach Tom probeert nog wat aanvalsinjectie te brengen met Lou, en we zien inderdaad heel veel acties en shots, maar zelfs bij Fran hapert het scoormotortje vandaag. Oskar sleept een strafworp uit de brand, en zet'm om: 7-8, hiermee zijn de 3 strafworpen in deze wedstrijd door 3 verschillende spelertjes afgewerkt, knap zo.  Volgens onze klok zijn de 20 min voorbij, maar de scheids heeft zijn chrono op 25 gezet? Ganda scoort van ver 8-8. We bereiden ons al voor op verlengingen, maar dat is buiten Anke gerekend. Nervositeit? Daar heeft Anke geen last van, en als baken van stabiliteit laat ze hier haar visitekaartje achter: 8-9. BAM! 

Op naar de 1/8ste finale tegen en op Vobako, onze weg naar de finale is er in elk geval eentje met heel veel uitdagingen...

Ilse

Loris (2) (Stef), Stef (1) (Xander), Nore, Lauren (1)

Tobi (1), Quinten, Lauri (3), Saartje

Reserve: Anke, Xander

Voor de tweede wedstrijd van de competitie kwamen de jongens en meisjes van Appels op bezoek. Drie jaar geleden bij de U12 bleken zij toen te sterk. Zou dit deze keer weer zo zijn? We schoten alvast goed uit de startblokken want het eerste shot van Loris was al meteen raak, 1-0.

Nadat Appels een doorbraak mist, kan Stef ons in de tweede aanval op een twee puntenkloof zetten, 2-0. We blijven doorgaan als een stoomtrein wanneer Lauri een kort shot binnen gooit vanuit rebound, 3-0. Vervolgens een bizarre fase: de dame van Nore verliest haar bril waarop Nore inhoudt en vertwijfelt naar de bril op de grond kijkt. Doch haar dame sprint naar binnen en besluit eerst een doorloopbal te nemen, alvorens zich om haar glazen te bekommeren. mis.

Na een mooie pas van Saartje, scoort Lauri haar tweede op schot. Appels had er ondertussen al een time-out op zitten als wake-up call. Het lijkt te werken wanneer zij de 4-1 op het bord brengen. Via doorbraak Lauren op pas Loris, een 5-2 van Appels en een nieuwe doorloop van Lauri, behouden we echter onze 4 puntenkloof bij de rust!

De tweede helft krijgen we het in het vak Loris-Stef-Lauren-Nore moeilijk. Appels is sterk in de verdedigende rebound en zet ook best veel druk op de ballijnen. Hierdoor komen we in deze fase tot 1 of 0 shots aanvallen. Na de 6-3 van Appels scoort Loris toch de verlossende 7-3. Xander komt dan het veld in voor een verdienstelijke Stef. Later in de wedstrijd zal Stef er nog terug inkomen om Loris te vervangen.

Vrij snel zijn de vakken weer gewisseld: eerst Appels 7-4, maar nu gerepliceerd door Tobi vanop de stip nadat zijn heer hem foutief stuitte na de zoveelste rebound van hem. Was vorige week het vak Tobi, Quinten, Lauri, Saartje nog zeer matig, dan was dit vak deze keer heer en meester met veel beweging, veel kansen en prima rebound. Appels probeerde nog de bakens te verzetten maar onze defence staat pal deze keer. Zo eindigt deze match in een prima 8-4 zege tegen een meer dan degelijke tegenstander die zich vooral het eerste kwartier heeft laten verrassen.

Op naar volgende week. Winnen van Putse en de topleague komt dichtbij. Promo lijkt nu al zeker na onze 2de overwinning.

Dankjewel Anke om het scorebord bij te houden en reserve te zitten. Even leek het erop dat je de zus moest komen vervangen, maar Lauren is uit ijzer gemaakt en speelde knap verder.

Groeten

Kevin

Margot – Kiki-Roos – Molly – Lina (1) – Noor – Lenka (1)

Lars – Eric – Leander – Gio – Lennert – Jolan

Met een voltallige ploeg trokken we zondagochtend naar het verre Itegem voor onze 2de competitiematch. Sommige spelers herinnerden zich nog de bekerwedstrijd van 2 jaar geleden die we met veel tegen nul verloren. We wisten dus dat het misschien een moeilijke match kon worden.

Toch openden we sterk met mooi samenspel in het aanvalsvak. Verdedigend was het moeilijk, maar met wat aanpassingen en meer concentratie konden we het aantal tegendoelpunten enigszins beperken. Diep in de eerste helft kreeg Lina een strafworp mee. Samen met de scheidsrechter ging ze onder het gemaaide gras op zoek naar de strafworpstip. Die werd gevonden en Lina kon scoren. De nul was van het scorebord! In de tweede helft kon Lenka met een afstandschot vanachter de korf onze score verdubbelen en zo eindigden we de wedstrijd met evenveel doelpunten als vorige week.

We zagen een Voorwaarts dat vaker met durf en lef op het veld stond, met enkele mooie balrecuperaties tot gevolg. We zagen wat puntjes waarop gewerkt moet worden, maar daar dienen de trainingen voor. Op naar de volgende wedstrijd.

Wim.

Lieke (3) – Pjotr – Joppe – Senne (2)

coach: Jonas

Zondag trok onze U15-K4 ploeg naar Catba voor hun eerste K4 wedstrijd van dit seizoen. Spelers en coach waren gemotiveerd, de supporters waren op post en volgens de scheidsrechter zou het droog blijven. Alles zat dus goed voor een leuke wedstrijd.

De onzen openden gretig en uitstekend reboundwerk van de volledige ploeg lag aan de basis van een groot aantal doelkansen. Al snel kon Lieke de debatten openen met een schot van kortbij en even later scoorde ze haar 2de doelpunt. In de tweede helft kon Senne vanop afstand scoren en zo werd het 0-3. Ondertussen was het toch beginnen gieten, maar onder een striemende regen werd er lekker verder gekorfbald. Goed gesteund door Pjotr, die bewijst dat je ook zonder jarenlange korfbalervaring een lekkere pot kunt mee ballen, en Joppe, die als U13-invaller meer dan zijn mannetje stond, kon Senne vanop 1 been zijn 2de van de dag binnenschieten.

In de 3de helft (ja inderdaad! 3 helften van elk 12,5 minuten) begint de vermoeidheid wat toe te slagen. Toch schiet Lieke haar 3de nog lekker binnen en zo eindigen we op een gemakkelijke 0-5.

A: Taco (4) Anke (1) Joppe Kathe

V: Oskar Marie Fran (4) Jarre

R: Lou (1) Bent

Eindelijk mochten onze U13A hun eerste competitiewedstrijd spelen, want de eerste week hadden we vrijaf. We herinnerden ons nog de spannende wedstrijd van vorig seizoen, en waren dus toch wel een beetje zenuwachtig.  Maar dat was helemaal niet nodig.

Taco opende al heel snel de wedstrijd met grote trefzekerheid en in een mum van tijd was het 0-2 met twee shotjes. Na wissel van de vakken, had ons nieuwe aanvalsvak wat last van zenuwen en ze gingen soms wat onbesuisd aan de slag met slechte passen tot gevolg. We hadden zelfs een time out nodig om wat tot rust te komen. Fran kon het meeste het hoofd koel houden, en scoorde uiteindelijk met 2 shotjes nog voor de rust.

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Putse een ver shot, dat zou dan ook het enige doelpunt van de thuisploeg blijven. De ganse wedstrijd werden de VW-meisjes gewisseld zodat iedereen kon spelen.  Zo kon ook Lou een shotje op het scorebord zetten.  Onze spelers hadden intussen wel door dat we de bovenhand hadden, en speelden wat rustiger deze tweede helft.  Fran haalde nog eens twee keer haar shotje boven en hop, we konden weer gaan wisselen van vak. In aanval konden we superlang de bal houden door het kort uitverdedigen en de vele onderscheppingen, waardoor we ook vele kansen creëerden.  Taco kon hier nog eens twee keer van profiteren: knal en knal de mand in.  Fran kreeg nog even de kans om een strafworp om te zetten, maar dat puntje raakte toch niet op het scorebord.  Anke greep dan weer wél de kans om het 10de doelpunt te maken, maar het 11de (ook een strafworp) wilde net niet.  

Top wedstrijd van onze U13, hopelijk woensdag (Beker) uit hetzelfde vaatje!

@Bent, bedankt om je steentje bij de dragen als reserve, en voor de foutloze inkomst de laatste 5 minuten.

Ilse

A: Jade (1) – Annelore (1) – Joran (3) – Maxime

V: Catho – Beau – Joppe – Leon

R: Kirsten (1) – Wout – Tia

Vorige week was de tegenstander groot en traag, deze week waren ze een pak kleiner en een pak vinniger. Het ging er soms snel aan toe, en Voorwaarts keek er naar en zag dat het goed was. De tweede helft geloofden we er niet meer in en ging alles veel stroever, je zag de spelers echt denken en uitvoeren, maar tegen een vlot rondspelend Borgerhout was er niet veel tegen in te brengen. Een verdiende overwinning voor de rood-witten, die ze pas in de tweede helft konden afdwingen.

We kennen een flitsstart, eerste aanval, verschillende kansen en al direct goal. Joran knalt van opzij binnen, mooi aangespeeld door Jade. De verdediging kan BGW in eerste instantie toch goed afhouden, maar ze komen toch op 1-1 na vrijworp. Het tweede aanvalsvak laat knappe combinaties zien, maar vindt de mand niet. Ondertussen levert de verdediging sterk werk af, maar het mooie liedje blijft niet duren. We hebben heel weinig rebound in aanval en BGW kan 2x scoren met een afstandsshot. Niet getreurd echter, Jade speelt Annelore aan die in steun staat en er een omdraaier inlegt (2-3). Ondertussen doet trainer Koen zijn duit in het zakje door de bal even droog te wrijven want die was glibberig geworden door de korte regenbui. Even later spelen we  “3 kansen op een rij”: een gemiste strafworp, en 2 korte shotjes, met Joran als afwerker van dienst, en het staat terug gelijk: 3-3, en met die stand gaan we rusten.

In de tweede helft is het BGW die de start niet mist en met een inloper en strafworp wordt het 3-5 voor rood-wit. Joran, terug aan het astandsshotkanon, kan nog even milderen tot 4-5, maar dan loopt BGW stilletjes uit tot 4-9. We zien een ander Voorwaarts op het terrein staan: minder gretig, onnauwkeurige passen, en nog amper kansen. Ook invallers Kirsten en Wout proberen vanalles, maar kunnen het tij niet keren. Borgerhout blijft goed drukken, en daar konden we niet mee om. Zowel Jade als Kirsten kunnen nog een strafworp forceren en missen die niet, en zo wordt het uiteindelijk 6-11.

De scheidsrechter deed ook zijn aanwezigheid gelden: er  werden rare dingen gefloten die iedereen in en naast het veld in de war brachten, en de coaches langs beide kanten vonden het heel moeilijk om hun verwensingen binnensmonds te houden. Borgerhout was vandaag de betere, zeker de tweede helft. Wij hadden te weinig rebound (geen gretigheid naar bal, slecht opstelling en slechte timing). Kop op Voorwaarts: blijven geloven in de eigen aanvalskracht, jullie gaan nog punten pakken :-)

Els

aanval : Jens Vogels (2) - Brice Mardesson (1) - Elin Loos (3) - Imke Loos (1)

verdediging : Christoph Hellemans - Jonas Van Loock (1) - Lauren Denis (4) - Tinne Van Dyck (2)

invallers: Lars Kerstens (1) - Sarah Goethals

Voorwaarts/Molinos was aanvallend niet bij machte om punten mee te graaien op Linkeroever. Was de afwerking in de eerste helft nog ok en dan voornamelijk langs dameskant met 7 stuks, dan zakte dat als een pudding in elkaar na de onderbreking. Ook bij Sikopi/Chase liep het niet lekker en zo kregen de supporters een 6-5 voorgeschoteld met enkele doelpunten na de pauze en op het einde; we moeten er geen tekening bij maken dat het middenstuk wel voor spanning zorgde, maar geen leuk kijkstuk was.

Sikopi/Chase schoot in de aanvangsfase erg scherp en dus was Voorwaarts al direct op achtervolgen aangewezen. In verdediging zaten ze er bovendien kort en agressief op waardoor wij niet in ons spel kwamen. Zoals gezegd viel het resultaat in de eerste periode nog mee (11-10 bij de rust en bij ons bleven 2 kansen vanop 2,5m onbenut), maar na het hernemen dan was er nog amper balrecuperatie en gingen we meermaals in de fout met (onnodig) balverlies. 

In de tweede helft kwamen we tot tweemaal toe op voorsprong: na 7 minuten 12-13 via een shot van Elin en na 24 minuten de 13-14 door Jens kort bij de korf. Maar een kloof van 2 lukte niet en zo kwam Sikopi/Chase steeds langszij en ging er zelfs over. Lars kon nog gelijkmaken (15-15) maar in de laatste minuten lukte langs onze kant geen score meer en via een shot en stip nam Sikopi de volle buit.

Door deze zure nederlaag zal er volgende week een stevige vuist gemaakt moeten worden thuis tegen Riviera/Deurne!

Het scoreverloop:

1-0 stip

2-0 shot

2-1 shot Jonas - assist Christoph

3-1 shot

4-1 shot

5-1 shot

5-2 shot Lauren achterveld

5-3 strafworp Lauren

5-4 korte kans Elin

6-4 shot

6-5 shot Lauren

7-5 shot

7-6 shot Elin

stip gemist VW

8-6 shot

8-7 shot Lauren

9-7 vrijworp

stip gemist VW

9-8 shot Imke

9-9 shot Brice van ergens aan de zijlijn

10-9 stip

11-9 stip

11-10 shot Jens

________

12-10 stip

12-11 shot Tinne

12-12 knappe doorbraak Tinne

12-13 shot Elin

13-13 shot

13-14 korte kans Jens

14-14 stip

15-14 shot

15-15 shot Lars

16-15 shot

17-15 stip

We gingen vol goede moed met coach Elke richting Hoboken. Regen hing in de lucht, maar Elke (mama Lore) installeerde helaas de verkeerde buienradar-app en kwam enkel in een jeansvestje supporteren. De weergoden moesten het geweten hebben en trakteerden ons op echt korfbalweer met af en toe een regenbui.

Spelers:

Vak 1: Fien, Tia, Dario, Wout

Vak 2: Lize, Lore, Jerco, Xander

Reserven: Kirsten, Lander

1ste helft

We beginnen sterk aan de wedstrijd, we spelen de bal goed rond en we nemen een aantal mooie shots die helaas de binnenkant van de mand nog niet willen vinden.

Maar ons geduld wordt beloond. Lore geeft een stevige pas naar Jerco en die scoort ons eerste punt 0-1.

We verdedigen goed en maken het HMKC niet gemakkelijk, door een goeie passing krijgen we de bal keer op keer snel terug in het aanvalsvak. De kansen blijven komen, Lize gooit 2x richting korf en ook Lore kan zich vrijspelen kort onder de paal, maar de dames werken niet af. Lize heeft er genoeg van en gooit dan toch de 0-2 binnen.

We wisselen en Lore kan meteen de bal onderscheppen. Ook het andere vak krijgt voldoende kansen, Fien kan 2x een shot lossen en ook Dario probeert het achter de paal maar we scoren niet.

Tijdens het uitverdedigen, kan de dame van Lore de bal terugwinnen waaruit ze scoort, het wordt 1-2.

We laten ons hoofd niet hangen, na veel kansen kan Tia kort onder de paal 1-3 maken. En na de wissel van vak laten de dames girlpower zien en scoort Lore na een pas van Lize. We staan 1-4 voor en de supporters gaan uit hun dak J .

Twee minuten voor de rust krijgt Lore terecht een penalty in ons voordeel, ze mist hem jammer maar helaas. We gaan rusten met een mooie voorsprong.

2e helft

Tijdens de eerste aanval van de 2e helft hebben we weer veel shotgelegenheid en is er een goede rebound.

Helaas komt de bal in handen van HMKC en kunnen ze het scorebord veranderen naar 2-4.

Niet getreurd denkt Wout want hij maakt er 2-5 van.

Jerco wordt ondertussen vervangen door Lander, en HMKC brengt een jongen op het veld die tegen Lize komt te staan. Girlpower is wederom nodig.

HMKC geeft zich niet snel gewonnen en scoort opnieuw 3-5. Kirsten valt in voor Lize.

De bal rolt van het veld richting parking en Dario rolt er elegant achter, jammer dat er geen beeldverslag gemaakt wordt vandaag (misschien is dit een tip voor in de toekomst J)

HKMC krijgt veel kansen en in tegenstelling tot onze aanval vallen ze er snel na elkaar in. We gaan van 4-5 naar 5-5 en komen even achter te staan met 6-5. De supporters steken een tandje bij en na de aanmoedigingen kan Fien een steun brengen voor Wout die het terug gelijk maakt, het is 6-6.

We willen duidelijk winnen, de meisjes laten een mooie actie zien, Kirsten loopt in op snelheid en kan de bal stevig doorspelen naar Lore die mooi afwerkt 6-7.

HMKC wil ook winnen want ze maken opnieuw gelijk met een shot van ver 7-7. De supporters worden op de proef gesteld, de klok tikt genadeloos en veel te snel maar na veel shots in de aanval gooit Fien achter de korf de bal binnen voor de winnende goal 7-8.

De laatste 2 minuten gaan in, de spanning is te snijden maar HKMC kan niet meer scoren en wij kunnen de bal goed blijven rondspelen tot de scheids affluit.

Wat een heerlijke spanning! Coach Elke is trots, de supporters zijn trots en de spelers kunnen deze 2e wedstrijd met een big smile de punten binnenhalen.

Volgende week zijn we er weer, met hopelijk beter weer en vol vertrouwen!

Wenke

B ploeg aan de leiding met het maximum.

Jakke 6 - Kaay 5 - Jordy 3 - Willem 1 - Rob(erta)2 - Yaroslava - Kobe

Lore 2 - Veerle 2 - Dorien 1

Bij ons liefst 9 dames onbeschikbaar door kwetsuur en verlof maar ook personeelstekort bij Aalst. Wij konden dat beter opvangen en liepen de tweede helft na een 9-8 ruststand helemaal weg van de bezoekers. En dit ondanks uitvallen door kwetsuur van Kobe, beterschap. De tweede helft bracht een 12-3 score goed afgewerkt aan 25 % en knap verdedigd want dus maar drie binnengekregen.

De belangrijkste scores:

Jakke opent de score met dubbel salvo 2-0.

4-2 door een goed spelende Willem.

5 en 6-4 getekend een scherp schietende Kaay.

Bij 6-6 komt Aalst gelijk maar een belangrijke score krijgen we van Lore.

Dorien trekt door tot 8-6.

Rustcijfers van 9-8 bepaald door een late score van de birthday boy Jordy.

10-9 door Rob.

12-9 Wederom Lore.

14-9 Veerle aan het kanon.

Edegem maakt er vijf op een rij en een beslissende kloof staat er.

16-10 Jakke zijn vijfde treffer.

17-10 knapste korf van de match drive Jordy wegtrekker Kaay

20-14 Veerle heeft de smaak van het scoren te pakken.

Eindstand wordt vastgelegd door één van de uitblinkers, Kaay, in een goed spelende ploeg.

Peter

Edegem blijft ongeslagen.

Robin 7 - Jarno 5 - Mauro 3 - Jasper 3

Luna 4 - Mirte 2 - Ambertje 1 - Amber (7 rebounds en 4 assists)

Vorig seizoen was de score ongeveer omgedraaid. Dus Edegem veel beter dit jaar of de andere clubs allemaal verzwakt ? Het zal een beetje van beiden zijn. In ieder geval 5 uit 6 na drie matchen mede-koploper maar wonnen ze vorig seizoen de eerste drie matchen ook niet? Alleen gaan we er nu een verlengstuk aan breien zeker weten.

Vandaag van meet af aan baas boven baas. Heel de wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan. Weer meer dan 120 kansen en goed voor plus 20% afwerking en slechts 10 balverliezen over gans de match, super. Alle jongens hadden meer dan 15 rebounds, super Mauro scoort niet alleen maar wint ook veel luchtduels. Onze grote jongens Jarno en Robin zetten zich aan het kanon en leggen er twaalf te samen binnen en de Jasper die scoort, verdeeld en brengt weer rust. Onze dames Luna en Mirte scoren zelfs kalm hun penaltiekes dat wordt belangrijk dit jaar iedereen zelf zijn 2,5 meter afwerken. En Mirte zette een ferme panne op haar dame.

De scores:

1-1 Jasper

2-2 Mauro

3-2 Robin doorloop steun Luna

4-2 Luna dubbel amber J

5-2 Jarno

6-4 Robin eigen kans

7-4 Jarno lange aanval

8-4 Mauro één handje

9-4 Robin

10-4 Jasper achter de korf

11-4 Mauro

12-4 maatje Jarno

een 6-0 tussenspurt en match al beslist

13-5 Robin

14-6 Jasper na onderschepping

15-6 Amber kapt em binnen

Rust

16-9 uitblinker Robin uit de rebound

17-9 de onvermijdelijke Robin

18-11 Jasper

19-11 Robin zijn zevende treffer

20-13 Luna die kan alvast een strafworp omzetten

21-13 Luna doet er ééntje bij

22-13 Jarno breekt de ban voor zijn vak

23-13 Mirte doorloper met één handje

24-14 Luna trefzeker

25-15 Mirte ook met een strafworp

Goed bezig dit ploegske

Peter

BEKER: EDEGEM 21 (voorgift) 6 - KWIK 26

Jarno 3 - Mauro 3 - Robin 2 - Jasper - Jakke 2 - Jordy

Mirthe 1 - Luna 2 - Amber J 2 - Amber W

Leuke uitdaging voor het jonge Edegem (gemiddeld 21 jaar) tegen Kwik. Het doel om minstens 15 keer te scoren werd gehaald.

Kwik, uiteraard met tonnen ervaring en klasse met Amber, Stien, Noa, Julie als schotvaardige dames en Jordy en Cedric voor de aangeef en rebound had 25 minuten nodig om de voorgift weg te werken en stoomde dan door. Door reboundoverwicht en powerplay hadden de bezoekers kans om 40 pogingen meer te ondernemen en hun schotvaardige dames konden daarvan voluit profiteren. Maar Edegem speelde op zijn niveau en dat is op dit moment nog drie klassen lager dan de bezoekers, goed mee. We kwamen aan bijna 100 doelpogingen en werkten de tweede helft aan meer dan 20% af. We beperkten de balverliezen en onderschepte meer ballen dan de kwikjes.

De score na de rust was 10-12, niets om je over te schamen.

Veel inzet en doorgaan tot het gaatje van gans het team met Jasper, Jordy, Jakke, Amber W en Robin (de kleine "Brice) als voorvechters. Jarno legde er toch ook drie in het mandje bij de beloftevolle Cedric. Mauro en zus Luna (tegen Julie) speelde een beresterke partij. En Mirte kennen ze nu bij Kwik denk ik. Amber J pikte ook twee korven mee tegen naamgenote Amber Wuyts.

De korven voor Edegem op een rijtje:

1-1 1e schot Amber J is raak

2-2 Sterke Mauro sterke beweging

3-7 Een zeer goede Luna

4-8 Mauro 2e bom.

5-10 Mauro blijft zijn tegenstander het moeilijk maken

5-11 eigenlijk staat het nu gelijk, Kwik heeft de voorgift weggewerkt.

We hadden de eerste periode het dikwijls moeilijk om onder de verdedigende druk uit te geraken en werkten dan nog aan minder dan 10% af.

5-12 Kwik voor zijn eerste voorsprong

5-15 een 0-5 tussenscore voor de ruststand.

Tweede time

Opdracht: niet afgeven en 10 keer scoren

6-17 Kansje Jarno

7-18 Robin echt verdiend

8-18 Jakke komt binnen 1e bom is meteen raak

9-20 Mirthe uit vrijworp keurig steuntje

10-20 Amber J vanop afstand

11-22 Luna ijzig kalm vanop 2,5 meter

12-23 Jarno neemt de scorende rol van Mauro over

Even daarvoor: Mauro en Jasper gingen naar de kant en Jordy en Jacob werden de vervangers

13-23 steun Amber W op Jarno

14-24 door Robin

15-26 10 keer gescoord de tweede helft opdracht geslaagd

Peter

Was het een vliegtuig? Was het een vogel? Neen, dat was het niet….Was het de spanning van de eerste competitiewedstrijd? In ieder geval was het niet het spel dat we ondertussen van de U17 tijdens oefenwedstrijden gewend waren. De ploeg was weinig gefocust bij aanvang van de wedstrijd. Geluk is dat ze zo goed aan elkaar hangen en dat ze voor elkaar door vuur gaan! 

Grote vechtlust, weinig gescoord, veel slechte passen. Hopen dat het volgende wedstrijden enkel maar vlotter gaat. Dit was zeker al het geval tegen de oefenwedstrijd van Ganda afgelopen maandag, knap werk jongens en meisjes

EINDELIJK!!!!!!

Onder een stralende nazomerzon trokken onze U13-ers richting Ruggeveldlaan voor hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Catba. EINDELIJK zou ik zeggen.
Sommige spelers verklaarden voor de wedstijd al dat ze in vorm en goed uitgeslapen waren, het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden en dat werd het ook!
De onzen begonnen gretig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een snelle onderschepping door onze verdedigers, ging de bal vlot naar het aanvalsvak. Daar werd mooi gecombineerd en Lina kon Eric vrijspelen die meteen bij zijn eerste schot al scoorde. Zo stond het dus na enkele minuten al 0-1.
Catba kon gelijkmaken en daarna zelfs uitlopen tot 2-1, maar we gaven niet op en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Het was Gio, die zijn inzet beloond zag worden met een doelpunt. 2-2
Catba kon nog 1 keer scoren en wij misten nog een strafworp. We probeerden in de laatste minuten nog iets te forceren maar de seconden bleven wegtikken en 3-2 was dus de eindstand.
Een gelijkspel had er ingezeten en zou zeker verdiend geweest zijn. Jullie hebben inzet getoond en mooi korfbal laten zien. Hier kan zeker op verder gebouwd worden.

Wim.

U15A - Kwik-Voorwaarts: 5-6

Quinten (1), Tobi, Saartje (2), Lauri (1)

Loris, Xander (Stef), Nore (1), Lauren (1)

Reserve: Stef, Senne en Lieke

Voor onze eerste competitiewedstrijd moesten we al gelijk naar Kwik, dat toch een concurrent is voor de eerste plaatsen in de reeks. Op het MMM tornooi vorige week gingen we nog roemloos onderuit, maar nu was het voor echt.

In de aanvangsfase speelde het vak Tobi, Quinten, Lauri en Saartje met veel beweging en creëerden mooie kansen. Saartje bracht ons met kort shot 0-1 voor. Dat de kwik heren vooral doorbraak gericht korfballen, wisten we van het tornooi. Doch ook in deze wedstrijd zouden we ons geregeld op doorbraak laten vangen. Na de 1-1 was het Loris die de ruimte las onder de goal en zo kon Nore prima scoren. Kwik weer via doorbraak 2-2 en niet veel later een bedrijvige Quinten op shot voor 2-3 voorsprong. In deze fase hadden we altijd een 2 punten kloof op het bord moeten zetten, mede door het sterke rebound werk van Tobi, maar tig van shots misten doel. Zelfs 2 strafworpen (Quinten en Lauri) werden niet benut.

Zo gingen we rusten met een te krappe 2-3 voorsprong.

Na de rust stelde Kwik voor 3e keer gelijk via doorbraak. Een immer beweeglijke Lauren bracht ons weer op voorsprong na een zoveelste gewonnen lopende rebound waarbij haar dame 't bos in was. Ook Xander en Nore blonken uit in balrecuperatie. Voor een 4e keer op rij maakt Kwik gelijk en evolueerde de wedstrijd in een zenuwachtig gedoe. De balverliezen stapelden zich langs 2 kanten op maar onze U15'ers knokten zich via Lauri op kort shot en via strafworp van Saartje naar een beslissende 4-6 voorsprong. Weer een doorbraak bracht Kwik op 5-6, maar na enkele prangende minuten was de winst een feit.

Terechte, belangrijke zege met het oog op promo/topleague waar ook Stef als invaller zijn steentje heeft bijgedragen in de verdediging. Als we ons loopvermogen een hele wedstrijd kunnen brengen, passing secuurder kunnen maken en mits blijvende druk toch de doorbraak er weten uit te houden, gaan we als ploeg zeer grote stappen vooruit zetten.

Sportieve groeten,

Kevin

Verslag U15B - Voorwaarts-Temse: 8-5

Op een zonnige zaterdagnamiddag onder een goedkeurend oog van vele supporters speelden onze U15B aangevuld met U13A tegen 4tal van Temse.

Deze wedstrijd paste volledig in de filosofie van Voorwaarts waar alle spelers constant in beweging waren en iedereen de ruimtes zocht met passings op de rug. Voor Pjotr was het zijn eerste wedstrijd, maar in vak met Roman, Stef en Senne werd hij prima ondersteund.

Het scoreverloop was als volgt:

1-0 Oskar

2-0 Fran op de rug aangegeven door Oskar (fantastische goal!)

3-0 en 4-0 shot Stef

5-1 Kaat achter de korf

5-2 knappe goal van Marie

5-3 ver shot van Taco

6-3 en 7-3 Fran in een begenadigde dag

7-4 Taco op shot

7-5 Taco na balonderschepping van ingevallen Lauri

8-5 shot van Jarre

Kevin

Starters vrijdagavond en zondagmiddag:

Aanval: Bjarne Van Rompaey - Jens Verbruggen - Cleo Van Laeken - Sarah Goethals

Verdediging: Liam Van Hoof - Hendrik Peeters - Jasmien Van Steyvoort - Pauline Vandevorst

Ons tweede team maakte er in beide confrontaties een spannende wedstrijd van. Waar het vrijdag nog een kraker werd omwille van het feit dat een ruime voorsprong na de rust nog werd weggegeven. Zondag werd er meer gescoord, met een uitmuntende Jens die toon zette, maar kon pas in het laatste kwart de wedstrijd naar onze hand gezet worden.

Vrijdag startte Voorwaarts/Molinos met een quasi 100% score in de openingsfase en zo stond het snel 0-3. Des te opmerkelijk dat er in het vervolg van de wedstrijd heel moeilijk gescoord werd. Halverwege de eerste helft was het 4-4; Floriant lukte nog 1 treffer in de volgende 15 min en wij verdubbelden onze score zodat er gerust werd met 5-8. In de eerste 5 minuten na de hervatting zorgden Bjarne en Liam met 2 verre schoten voor een maximale voorsprong van 5-10, maar dan was het vat af qua afwerking.  Het terug aansluiten van Floriant halverwege de tweede helft (10-10) was niet opmerkelijk want ze scoorden gewoon regelmatig hun goaltje terwijl bij ons niets meer lukte. 

De lange periode die volgde was doelpuntenloos tot Janne ons 5 minuten voor tijd op voorsprong bracht. Floriant met een vrijworp terug gelijk, maar het was Jasmien die als een duiveltje uit een doosje onder de korf de winst veilig stelde (11-12).

Zondag stond er geen maat op aanvoerder Jens, die direct met scherp schoot en ons zo op 2-0 bracht. Het was wachten tot hij terug in aanval kwam om dan ook de derde treffer voor zijn rekening te nemen. Hendrik (2), Bjarne en nog eens Jens hielden ons op gelijke hoogte met Floriant, maar op het einde wipten de Gentenaren er over en gingen de rust in met een 7-9 voorsprong.

Voorwaarts/Molinos lukte bij 12-12 de gelijkmaker en dan ging het om en om tot 14-14. Jens met een shot en daarna een knappe one-hander zette ons terug op voorsprong (16-14). Via Liam nog 17-15, dan Floriant naar 17-16, maar het was Jens (met zijn 8ste) die de kers op de taart zette en de 2 punten waren binnen.

Onder een stralende zon mochten we niet enkel Julienne Laurents in de bloemetjes zetten, maar we waren ook erg blij dat Lily Van Kerkhoven en Rik Morel onze kern kwamen aanmoedigen! 

Samen meer dan 240 jaar lidmaatschap van de club en de KBKB bij elkaar; heel wat korfbalgeschiedenis en dus het moment om ze samen op de foto te zetten met onze kern.

vlnr voor onze kernspelers: Julienn Laurents, Rik Morel, Lily Van Kerkhoven

Aanval : Jens Vogels (6) - Brice Mardesson - Elin Loos (3) - Imke Loos (1)

Verdediging : Christoph Hellemans (5) - Jonas Van Loock - Lauren Denis (3) - Tinne Van Dyck (2)

invallers: Sarah Goethals (1)

De thuiswedstrijd werd vrijwel een copy van de “heenwedstrijd” vorige vrijdag; een gelijkaardig scenario, alleen kwam Voorwaarts/Molinos als winnaar uit de bus.

Bij de rust stond het net als vrijdag 10-11 voor Floriant, was het opnieuw Voorwaarts/Molinos dat gelijk maakte na de pauze, maar dan waren het nu onze groen-witten die tot 6 doelpunten konden uitlopen en die kloof kregen de bezoekers niet gedicht. Een zelfde verloop, maar dan een kloof in het voordeel voor het team uit Merelbeke, overkwam ons vrijdagavond.

Veel blije gezichten dus na afloop want 2 punten pakken tegen 1 van de titelfavorieten zal normaal gezien maar weinigen gegeven zijn. 

Voor de wedstrijd konden we als club Julienne Laurents gepast in de bloemetjes zetten want zij is dit jaar maar liefst 80 jaar lid van de vereniging en van de KBKB. Dat is op zich al opmerkelijk, maar zeker als je weet dat je “in die tijd” niet op jonge leeftijd kon beginnen korfballen. Omwille van de covid-maatregelen kon de federatie nog geen jubelaris-viering houden, dus nodigden we Julienne uit voor onze eerste thuiswedstrijd. Julienne sloot in 1941 aan als scholier; 10 jaar later stond ze in de eerste ploeg en startte een mooie korfbalcarrière. Buiten de bloemen was er een aandenken vanwege de KBKB en de archivaris van de federatie, Wim Marievoet, zorgde voor een kaft met daarin enkele archiefstukken; onder meer een copy van het aansluitingsbewijs van Julienne en de wedstrijdformulieren van haar eerste wedstrijd bij de scholieren (2-2 tegen Minerva) en haar debuut in het eerste team (2-8 winst tegen Mercurius). Normaals proficiat Julienne!

De match:

Eerste aanval en direct prijs voor Jens. De toon was gezet want vervolgens werd er om en om gescoord de eerste 5 minuten (3-3). Dan lukt het Floriant om een 3-tal doelpunten uit te lopen met 10 minuten voor de rust zelfs een 6-10 op het bord. 4 treffers op rij op 5 minuten door Elin, een knappe van Jens, Lauren en Christoph en terug gelijk: 10-10. Met een shot van Lennert Impens ging Floriant met een kleine voorsprong rusten.

Zoals gezegd na de break, was het Voorwaarts/Molinos dat, ondanks de eerste treffer van Floriant, het best startte met Tinne en Christoph vanuit het achtervlak naar 12-12. Voorwaarts bleef scoren en bij Floriant lukte het gedurende 10 minuten niet meer om te scoren. Jens met 2 bommen en Christoph brachten ons zodoende op een 15-12 voorsprong. Een tegenprik van Floriant dan, maar de net ingevallen Sarah trof met haar eerste poging direct raak en 16-13. De maximale voorsprong van 6 doelpunten werd gerealiseerd na de 6de van Jens, een stip zuiver omgezet door Lauren en een “one-hander” van Christoph (19-13). Er waren toen nog 12 minuten te gaan en we bleven gecontroleerd verder spelen; Floriant was niet scherp genoeg om de overwinning in gevaar te brengen en met nog treffers van Christoph (vrijdag nog hard werkend voor het vak, vandaag meer in de afwerkersrol) en Elin was de buit binnen.

De doelpunten werden vandaag netjes verdeeld tussen de 2 vakken en tussen de dames en de heren. Jonas en Brice verdienden zeker en vast hun doelpunt, maar speelden zich absoluut in de kijker qua inzet voor hun vakgenoten!

Beide ploegen één helft de baas.

Mauro 4 - Jarno 2 - Robin 1 - Jasper 1

Anne 5 - Luna 3 - Amber W - Mirthe - Ellen - Amber J

Vorig seizoen waren we nog te groen en gingen verdienstelijk onderuit tegen Hoevenen maar nu lieten we onze progressie zien. De eerste helft waren we volledig de baas. In het eerste kwartier zagen we prachtig korfbal en met mooie combinaties en dito afwerking gingen we naar een 2-6 voorsprong en dat was niet eens overdreven op dat moment.

0-1 door Jarno steun Amber.

1-2 Robin Verre knal.

1-3 Anne afronden lange aanval.

2-4 Jarno na opnieuw een sterk uitgesponnen aanval.

2-5 Anne vanop haar plekje.

2-6 Luna sterk werk bosschie.

4-7 Anne uit de rebound.

4- 8 Anne met een losse is niet af te stoppen.

6-9 De onvermijdelijke Anne uitgespeeld door Robin en Jasper.

7-10 Een sterke Mauro.

8-11 zus Luna voor de driepuntenkloof halfweg.

Na de pauze is het Hoevenen dat zijn niveau opkrikt, zij winnen veel meer duels en plukken enorm veel rebounds weg. Wij komen zwaar onder druk en de voorsprong smelt onder de zon snel weg; 11-11 en alles te herdoen. Edegem buigt maar barst niet: Luna lukt een nieuwe voorsprong maar Hoevenen maakt terug gelijk en gaat er zelfs over: 13-12. Mauro weer met een belangrijke score op aangeven van Amber W. En de skipper Jasper die de 14-14 scoort. 14-15 met onze sterkhouder in de scores tijdens de tweede helft: Mauro. Diezelfde Mauro maakt er terug een tweepuntenkloof van: 14-16.

We winnen het laatste kwartier terug meer duels maar de ervaring van Hoevenen zorgt ervoor dat zij in de "blessure" tijd nog kunnen gelijkmaken. Het slappere eerste kwart van de tweede helft doet ons de das om maar toch een puntje meegenomen naar Edegem. Volgende week wacht Aalst nog een eitje met de pellen zie vorig seizoen maar eerst de vrijdag de galamatch tegen Kwik voor de beker.

Supporters op post, de troepen van Andy gaan laten zien dat ze kunnen korfballen.

Peter

In de tweede helft was Edegem opgewarmd.

Kobe 2 - Yarik 2 - Liam (12 Rebounds) - Jordy 2 - Willem 1 - Fredje

Lore - Amber J 6 - Ellen 3 - Caro C 1 - Dorien

Onder de laatste zomerzon was het even moeilijk om de juiste wedstrijdspirit te krijgen. We begonnen te slap aan de wedstrijd en verloren teveel duels. Hoevenen kwam dan ook onmiddellijk 3-0 voor. Kobe zet ons op het scorebord en met het steun van Caro lukt Jordy een doorloper 3-2. Yarik is even later diegene die de 4-3 aantekent. Maar Hoevenen laat nog niet begaan en loopt terug uit tot 7-3. In het zicht van de rust scoort Amber 2 doelpunten en Ellen verkleint de score tot het kleinste verschil.

Ondertussen hadden we ons wel goed herpakt en deze lijn werd doorgetrokken bij de start van de tweede helft. Een goed spelende Caro korft de eerste gelijkmaker en we gaan door op het elan. Amber kunnen ze niet afstoppen en haar vakgenoten Lore, Kobe en de ingevallen Willem voeren haar tot de korven vallen: 7-9 een 0-6 tussenspurt van ons.

Onze verdediging laat nog amper iets door en de scores blijven komen. Jordy met een eigen inspanning zet de score voor ons op 10. Willem van achter de paal en dan is het Ellen Caluwe time met twee gelukte schotjes op rij 9-13. Amber wordt geholpen door Kobe voor de 9-14 en Kobe pikt ook verdiend zijn doelpuntje mee. Ook Yarik kan nog een doelpuntje meepikken. Ondertussen laat ook de ingevallen Dorien haar opmerken met enkele goede acties. Liam pakt de nodige rebounds en Lore blijft de steunen verzorgen zodat Amber de eindscore kan vastleggen.

Tot zaterdag

Peter

Zondag verloren onze Voorwaarts U17B nipt tegen KCBJ. Ze speelden een heel verdienstelijke wedstrijd!

Zondag om 9u 's ochtends startte de wedstrijd van de U17B. Iedereen moest dus vroeg uit de veren voor deze eerste wedstrijd van het seizoen in Betekom. Coach Elke was vandaag verhinderd, maar een enthousiaste ex-coach Xenia werd bereid gevonden om onze ploeg te begeleiden!

Spelers:

Vak 1: Fien, Tia (2), Dario (na de rust Amine), Lander

Vak 2: Lore (1), Lize, Jerco, Xander (3)

Reserven: Amine

De wedstrijd startte traag. De eerste tien à vijftien minuten konden de onzen niet scoren en kwamen we 1-0 achter. Daarna schoot Tia het deksel van de mand met een eerste mooi schot. Al snel daarna knalde kapitein Lore ons op voorsprong: 1-2. KCBJ bood echter goed weerwerk en kon drie maal op rij scoren. Voorwaarts gaf echter niet op en bleef vechten en doorzetten. Xander prikte twee keer achter elkaar mooi binnen zodat we met een 4-4 stand konden gaan rusten.

Met Amine in de plaats van Dario begonnen we aan de tweede helft. Ook na de rust ging de wedstrijd heel gelijk op. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel inzet van beide ploegen. KCBJ speelde ondertussen met vijf heren en drie dames, wat het ons niet gemakkelijk maakte. Er werd ook zwaar uitverdedigd door KCBJ wat verschillende keren tot een balverlies van Voorwaarts leidde. Zeker een aandachtspuntje voor de onzen. Maar de Voorwaarts-supporters lieten van zich horen en moedigden onze U17B luidkeels aan. Na een eerste tegengoal lukt het Tia dan ook opnieuw om de score gelijk te trekken: 5-5 met een korte kans na een rebound. We komen opnieuw achter maar Xander gooit voor de derde keer knap binnen en het staat 6-6. We hebben wel wat aanvalsmogelijkheden, maar de steunen komen niet vlot genoeg. Daardoor slagen we er niet meer in om te scoren. KCBJ legt vervolgens de eindstand 7-6 vast. 

Ondanks het verlies toch een mooie wedstrijd met veel inzet. De U17B zijn er als één team voor blijven gaan. Hartelijk dank aan Xenia die vol vuur de coach-rol heeft opgenomen!

Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijd! 

Inge VA

Molinos Premium Rice

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com