Een weekend met een Ganda-tweeluik voor onze U13. De thuismatch komt als eerste en we rekenen op Lotje, Corneel, Mats VD en Wolf bij de aanval. Sue, Anton, Mats M en Tom staan in onze defensie.

We beginnen met volle goesting en Corneel kan al snel de eerste treffer voor zijn rekening nemen. Ganda vindt een gaatje voor de gelijkmaker maar dat is zonder Corneel gerekend, die maakt er 2-1 van met een schotje. Wolf kan ook nog scoren voor het einde van het eerste kwart en het is nu 3-1. Onze verdediging verdient hier zeker ook credits want oa Mats en Anton onderscheppen de bal.
De vakken wisselen van functie en meteen Lotje met de steal. In aanval regenen de kansen, iedereen komt tot schot. Tom is, zoals vaak, onze toprebounder. Ganda laat zich niet doen en ze sluiten aan tot 3-2, maar onze aanval is weer op dreef en Anton lanceert Tom met een prachtpas. Ook Sue speelt met de lange bal Mats M aan en die kan wel het gaatje vinden. Wat een heerlijke aanvallen zagen we weer. We gaan rusten met 4-2 en vooral een goed gevoel! Hier zit muziek in.

Lora, Finn en Sep vervangen Tom, Wolf en Anton en hop, het team vertrekt voor een wervelend vervolg van de match. Eerst scoort Finn met een leuke wegspringer op pas van Mats VD, dan is het weer aan Corneel met een handig kansje achter de korf. Een tegengoal brengt ons niet van de wijs en Lora onderschept knap en zo weer naar aanval. Mats VD eerst met mooi schot op een verre pas, niet gemakkelijk om snel te schieten en dus net niet raak, maar erg knap gedaan. En dat wordt even later beloond met een goal voor onze jongste telg en zo is het 7-3. De pas uit de ruimte kon nu wel worden afgewerkt en zo zie je maar, oefening baart kunst!
Nog een laatste keer wisselen de functies en Sep scoort op inloop met pas van Sue. Sue scoort dan zelf twee maal, eerst een wegstapper op de rebound, dan op inside actie. Dan komt de 11-3 uit handen van Mats M. Al goed dat de scheids het zag, want het was “ne losse” en de supporters hadden niet door dat de bal door de korf zoefde… Ook Lora strooit nog met een prachtige dieptepas naar Sue, ontzettend knap gezien! Ganda kan nog een laatste keer scoren en we eindigen met een mooie 11-4 overwinning.

De terugmatch op Ganda moeten we aan de Gentenaren laten met 4-3, maar dat is niet erg, zo gaat het in sport: you win some, you lose some. De supporters hebben in ieder geval met volle teugen genoten van jullie prestatie dit weekend. Bedankt topteam!