Voorwaarts/Molinos - Kwik 19-19

Buiten de openingsgoal van Kwik lopen we deze wedstrijd nooit achter de feiten aan maar moeten we dulden dat Kwik met een punt gaat lopen. Dat punt is zeker niet onverdiend maar voor ons wel zuur, wetende dat we zo goed als altijd voor hebben gestaan en we doelpunten tegen kregen die op zijn zachts uitgedrukt dubieus genoemd kunnen worden.

Liam maakt er 1-1 van op stip na een knappe pas van Imke en we trekken door naar 4-1 via Joren, Joke en Elin. Shots tegen Lars en Liam en Kwik als een zuignap terug erbij. Joke via Joren op stip maar Ledoux met een gepast antwoord: 5-4. Dan een girlpower-moment en via Imke, Joke en opnieuw de ‘oudste’ telg van de familie naar 8-4 (knappe pas Lau!). Kwik mindert maar terug naar 4 voor via Liam na een erg knappe actie van Jens. De, ondertussen bekende, wereldgoal komt er van Lars en we blijven 4 voor nadat Kwik even terug aan onze voorsprong knabbelde. Kwik, nooit aflatend vandaag, terug op het scorebord maar Vogel zorgt voor de meer dan verdiende ruststand bij 11-7.


We missen de start van de tweede helft compleet en Kwik halveert bliksemsnel de achterstand: 11-9. Elin en Jens geven ons terug wat ademruimte maar het spel is niet meer hetzelfde als dat van de eerste helft. Na de 13-10 komt Thias voor Liam om meer verdedigende druk op Jonas Lemmens uit te oefenen. De scheidsrechterlijke beslissingen inzake dat duel zijn op zijn zachtst twijfelachtig te noemen, zeker omdat ze in het begin van de partij een doelpunt van Joren afkeurden voor net dat: ‘verdedigd’. Swat, we geraken op 14-10 via Lars (pas Lau). Beide vakken spelen gelijk en het wordt 15-11 (doorbraak Elin). Joke via stip naar 16-11 en dat wordt meteen onze grootste voorsprong. En dan krijgen we een droge 0-5 om de oren door een geslaagde invalbeurt van ‘Kwikker’ Alec Verlinde en de eerder vermelde dubieuze beslissingen inzake de regel ‘verdedigd’. Coach Detlef neemt een welgekomen time-out en we komen er goed uit: Imke en Elin (knappe assist Vogel) brengen ons terug op 2 voor: 18-16. Maar we beginnen narigheid te voelen. Die is gegrond want terug gelijk: 18-18. Thias maakt een knappe doorbraak van Vogel af (deze was zeker niet verdedigd) en we ruiken de winst. Maar een stip voor Kwik gooit roet in het eten en we moeten het stellen met 1 punt. 

Achteraf gezien billijk maar mits wat consequentere toepassing van de regel ‘verdedigd’ zag ik ons zondag nooit verliezen.

Bon, strijd gestreden. Volgende afspraak: zondag 14/4 op Boeckenberg. 

 

Koeke