A: Joppe (2), Stef, Saartje, Kathe
V: Loris (1), Quinten, Lauren, Lauri
R: Taco

Tegen Appels wisten we dat het moeilijk zou worden want zij hadden al mooie resultaten geboekt.  Bovendien moesten we last-minute nog aanvulling zoeken om het team te vervolledigen.  Kathe (U10) kwam mee starten, en Taco (ook U10) was onze reserve in nood.  We stonden dus wel met een héél jong ploegje klaar, maar daarom zeker niet minder gemotiveerd.

Al van bij de start kwam Appels het ons moeilijk maken door zeer kort op de bal te verdedigen, dus juiste passing en goed vrijlopen waren cruciaal.  Laat dat net niet onze sterkste puntjes zijn.  Maar toch, na enkele minuten vonden we het juiste ritme en hebben we voor elke bal geknokt.  

In hun aanval was Appels eigenlijk niet écht gevaarlijk, maar ze konden wel lang rondspelen, om dan het voorspelbare steuntje te brengen en vervolgens een doorloop of shotje te proberen.  Zodra we dit doorhadden, zetten we eigenlijk een prima verdediging neer! Toch was het Appels die de score opende, maar kort daarna konden we meteen antwoorden met een doorloper van Joppe op steun van Saartje 1-1.  Bij vakwissel kon Appels dan weer even terug op voorsprong komen met een shotje, maar nog voor de rust legde Loris de 2-2 vast met een doorloper op pas van Lauri.

En de tweede helft kwamen we zowaar op voorsprong! Joppe maakte een doorloper op pas van Kathe: 2-3.  Bij Appels werden ze wel érg zenuwachtig, en de voorwaarts supporters zaten ook op het tipje van hun stoel. Het was pas tegen 5 min van het einde dat Appels even van een concentratiedipje in verdediging kon profiteren: 3-3 met een doorloopbal.  En dan werden het een zeer chaotische laatste minuten: in aanval kregen we nog een vrijworp, die Lauri zeer netjes omzette maar dan toch uit de korf draaide, Loris werd langszij verdedigd op shot en moest daarvoor de bal afgeven?! De kinderen waren zelf in de war door enkele beslissingen van de scheids en intussen profiteerde Appels hiervan met onverdiende eindcijfers op het bord: 3-6.

Zeker niet getreurd door dit verlies, want we hebben een heel mooie wedstrijd gezien tegen de tweede van onze reeks. Doe vooral zo voort de komende weken en dan komende puntjes wel vanzelf.

Ilse