Monsterscore in de Nachtegael!

Brent 8 - Brice 6 - Vogel 5 - Jef 2 - Stoffel 2

Julie 9! - Lauren 4 - Liesje 2 - Heleen en Jasmien

Alweer een sensationele wedstrijd in Kontich. 38 doelpunten, tegen 30% afwerking en liefst 64 korven in totaal, zelden gezien.

Vooraf:

We kregen de vierde in de stand, Floriant, de seizoensrevelatie (alhoewel eerder bevestiging van de stijgende kwaliteit bij de blue sharks van de laatste twee seizoenen) over de vloer. Bij winst konden we de vierde stek overnemen. Geen gemakkelijke opbracht want vorig zaalseizoen kwamen we maar aan een 1 op 4 tegen de Merelbekenaars. Gert koos voor lengte en daardoor startte Jef en Brice samen in de basis. We kregen een zeer gelijkgaande eerste helft met wisselend scoreverloop. Tot 10-10 moesten we bijna steeds achtervolgen, we liepen tegen teveel strafworpfouten in het voordeel van de bezoekers aan en hadden dus in verdediging zeer veel moeite om de Florian schutters aan banden te leggen. Bij 11-10 zorgde Liesje met een belangrijke score voor onze eerste voorsprong. Uitblinkster Julie zorgde even later met de 13-11 voor een eerste tweepuntenkloof in ons voordeel. Na onnodig inconsequent geel voor Brice gingen we uiteindelijk met een zeer hoge 17-14 score de kleedkamers in.

Maar in de tweede helft volgde er dus nog meer doelpunten. Een alweer onhoudbare Brent zorgde bij een 22-17 voor een vijfpuntenkloof. Bij 24-21 leek Floriant nog even te dreigen maar een op alle vlakken sterker Voorwaarts ging er dan definitief vandoor. 25-21 werd aangetekend door Jef. Er was nu geen stoppen meer aan de "bus".  btw Zouden we geen andere bijnaam kunnen verzinnen voor ons ploegske? De doelpunten bleven maar vallen.

Niet toevallig was het Brent die voor dertigste tekende bij een 30-21 score,via steun Heleen. Bij de 35-23 van Stoffel was mijn blad volledig vol, er kon geen score meer bij. Dat nemen we er dan maar met de glimlach bij zeker....

Julie:

Prachtige prestatie van gans de ploeg dus maar als er één MVP van de wedstrijd was kies ik voor onze captain: 9 korven, 5 assists en 16 rebounds, jawadde....

De Dames:

Scoorden er gezamenlijk 15 in de A ploeg. Op deze bijzondere productieve avond (drie kernwedstrijden) scoren we 68 korven waarvan 31 gemaakt door de dames.

Prettige feestdagen, we eindigen 2018 in schoonheid en beginnen 2019 hopelijk met verve met een aartsmoeilijke verplaatsing naar AKC.

Peter