Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

EDEGEM verslaat moeilijke tegenstander.

Mauro 4 - Robin 1 - Jasper 1 - Kobe - Jarno 1

Amber J 3 - Amber W 2 - Luna 1 - Caro VB 6 - Anne

We kregen het bezoek van het altijd grillig en soms gevaarlijke Ago Aalst. Deze klip moesten we wel nemen om in het spoor van koploper ASKC te blijven. We kregen uiteindelijk een kopieke van de laatste wedstrijden qua matchbeeld, gelijkgaand begin dan een kloof slagen in het tweede gedeelte van de eerste time. Na de pauze krijgen we eventjes ons minder kwartiertje om dan nog sterk te eindigen. Onze dames scoorden er gezamenlijk 12 dit natuurlijk door het goede aangeef en afvangwerk van de heren.

Scoreverloop:

1-0 door Caro steun Kobe

2-0 drive Luna afwerking Bossie

3-0 lange aanval foutief afgebroken strafworp keurig omgezet Amber J

4-2 Caro dankzij het beukwerk van Luna

5-2 Mauro op schot

6-3 Caro vanaf het achtervlak

7-3 steun skipper op Caro

8-3 Amber J verre knaller

9-3 Amber W dwingt strafworp af

De kloof lijkt geslagen

10-3 Luna doorloper sterke steun Jasper

11-5 Mauro zorgt voor de rustcijfers

Rust

12-7 Robin vindt het gaatje

13-9 belangrijke doorbraak Caro alweer uitstekende aangeef Jasper doorbreekt een moeilijke 10 minuten

14-9 Amber W ook op doorloopbal

15-9 We zijn los nu Mauro scoort

16-9 Caro werkt af na alweer een splijtende drive van Luna

17-10 Mauro lukt verre knal

18-12 door de beide invallers Anne voor de assist Jarno voor de afwerking

19-13 eindstand vastgelegd door Amber J die trouwens een sterke verdediging neerzette.

Volgende week gaan we naar Retie. Blijf gezond en wel.

Peter

Bijna een dertiger voor de B

Liam 1 (10 assists) - Jordy 6 - Kaay 2 - Fred 2 - Jakke 3 - Willem 5

Sarah 5 - Anne 2 - Veerle 2 - Lore (5 steals) -Dorien (5 rebounds) -Jamie

Zonder de zieken Ellen en Caro mochten toch nog 12 spelers meehelpen om alweer een vlotte overwinning neer te zetten. Sommige hadden samen met Tim ook de zaterdag al een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen het sterke Vobako C.

In een eerste helft waarin we 17 doelpunten scoorden aan 33% afwerking werd Ago Aalst reeds opgegeten. In de tweede helft bleven we rustig domineren en regelmatig scoren. Jammer genoeg viel onze schutter en supersub voor de A Jordy uit met een op het eerste zicht zware blessure, veel beterschap Jordy.

Scores:

1-0 Anne in twee tijden

2-0 Jordy wegtrekker

3-1 Kaay fraai shot

4-1 Jordy met één handje

5-1 Fred rond dubbel met Kaay af

6-2 Veerle toont haar schotvaardigheid

7-2 doorbraak Jordy

8-2 Anne korte kans assist Liam

9-2 Sarah vanaf het achterkantje

10-2 Kaay al voor de dubbele cijfers

11-2 Veerle heeft geen rebound nodig prikt gewoon binnen

Zeer overtuigend begin wordt dan gevolg door scorestilte

12-2 Jordy medewerking Anne

13-3 Fredje

14-3 de onvermijdelijke Jordy

15-3 Jordy rond lange aanval af

16-3 Sarah op schot

17-3 Jakke legt de rustcijfers vast

Rust

18-4 Willem neemt de scorefakkel van de onfortuinlijke Jordy over

19-6 Liam pikt korfje mee

20-6 twintiger via de Willy

21-6 Jakke steun Sarah

22-7 Willem voorzetje Dorien

23-7 Willem on fire

24-7 Sarah hoog en droog en los door de mand

25-9 Willem blijft maar scoren

26-10 Sarah heeft haar dagje wel

27-11 Dubbel Liam op Willem zeer knap

28-11 Sarah legt de eindcijfers vast

Peter

aanval:  Jens Lauwers (1) - Lars Kerstens (4) - Cleo Van Laeken - Pauline Vandevorst (2)

verdediging: Liam Van Hoof (5) - Bjarne Van Rompaey (2) - Claudia Verstappen (2) - Jasmien Van Steyvoort

wissels : Joke Van Maldeghem (1), Nico Verstappen, Filip Van Rompaey, Janne Loos

 

In vergelijking met de winst van vorige week bij de koploper werd deze wedstrijd maar een mager beestje. Kwik moest zelf niet goed spelen om de volle buit te komen opeisen in Kontich. Ons team was omwille van enkele afwezigen wat aangepast, maar toch leek het een schim van zichzelf, weinig overtuiging in aanval en onvoldoende aandachtig in verdediging. 

Toen Kwik vanop de stip de kans op de 0-3 liet liggen, volgde in de aanval daarop een eerste score via Liam van ver (1-2). We speelden toen 6 minuten. Wanneer Bjarne zuiver vanop 2,5 afwerkt en Lars van ver binnenknalt, dan leken we vertrokken.

Daar bleef het helaas bij en Kwik traag maar zeker naar 3-6. Het waren Pauline (2 stuks) en Claudia die ons in die fase langszij hielden (6-7).

Liam tekende met zijn tweede voor de 7-8 maar Kwik toch nog te gemakkelijk naar de 7-9 en dat was tevens de magere ruststand.

Met een mooie combinatie Lars - Jens, door deze laatste afgerond counterden we de eerste score langs Kwik kant in de tweede helft, maar daarna lukte het afwerkend weer niet bij ons en zo Kwik gestaag naar een 5-punten kloof (8-14) en die kwamen we, ondanks dat we tegenspartelden naar 13-16, niet meer te boven.

Tijd was er nog voldoende en er werd op verschillende posities gewisseld, maar de motor wou niet echt aanslaan en dus werd het nooit echt spannend in deze wedstrijd waar volgens mij veel meer te rapen viel.

We lukten 105 kansen maar ze volgden niet steeds na een juiste keuze en ook de kwaliteit van de afwerking was niet wat we van ons tweede team gewoon waren (16%) en dan is het uiteraard moeilijk een match binnen te halen.

Volgende wedstrijd weer vol er tegenaan en terug aanspraak maken op de koppositie!

aanval : Christoph Hellemans (6) - Jonas Van Loock (2) - Sarah Goethals (1) - Elin Loos (2)

verdediging: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson (2) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (2)

wissels: Lars Kerstens (2) - Joke Van Maldeghem (1)

 

Voorwaarts/Molinos heeft tegen ploeg in vorm Kwik een dertiger moeten slikken. Lang leek de wedstrijd zeer evenwichtig, maar dan stokte het raderwerk langs onze kant. De doelpunten vielen niet meer en verdedigend maakten we niet de beste beurt. Stapfouten zorgden voor overnamesituaties of werden foutief gestopt. Dit zorgde ervoor dat we van een 9-7 voorsprong op enkele minuten met een 10-15 achterstand naar de kleedkamer konden. In de tweede helft diepte Kwik die voorsprong nog verder uit tot een maximum van 10 stuks bij 11-20. Met enkele nieuwe mensen kon de pijn toch nog wat verzacht worden maar Kwik bleef comfortabel aan de leiding en had volledige controle.

 

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waren we wel direct bij de les en speelden we een goede eerste periode. Sarah die startte in de plaats van de last minute onbeschikbare Lauren, liet zich meteen opmerken door in de eerste aanval uit haar eerste poging te scoren. Kwik effende en ging via een stip naar 1-2, maar Lise bracht de stand weer gelijk.

Kwik naar 2-4, Jens echter met eerst een ver shot en wat later vanop de vrijworp bracht ons terug op gelijke hoogte.

Christoph aan de achterlijn voor 5-4, dit gecounterd door Alec Verlinde met zijn 3de. Brice zocht dezelfde plek op als Christoph  voor de 6-5 en aanvoerder Jens uit de volgende poging voor een kleine voorsprong (7-5)

Kwik effende de score, maar dan Imke mooi vrijgespeeld, tekende voor 8-7. Kwik liet de gelijkmaker liggen vanop de stip en aan de overzijde werkte Jens zijn tweede vrijworp opnieuw zuiver af: 9-7.

Voorwaarts/Molinos tot dan goed mee in een aantrekkelijke match met veel doelpunten. Maar dan lukte het langs groen-witte kant niet meer. Kwik bracht veel drive en dat resulteerde in open kansen en enkele strafworpen (5 in totaal in de eerste helft).

De achterstand werd ongedaan gemaakt en Kwik zette een reeks van 8 stuks neer, enkel onderbroken door treffers van Elin en Jonas.

Op een handvol minuten werd het een 5 puntenkloof waar men in de tweede helft mee aan de slag moest.

 

Voorwaarts/Molinos had al eerder laten zien dat 5 doelpunten ophalen niet onmogelijk is, maar nadat Elin de 11-15 lukte trok Kwik zonder verpinken op korte tijd door naar 11-21 en match helemaal gedaan. De rest is voer voor de statistieken.

Uiteindelijk waren die statistieken nog zo slecht niet met 24 doelpunten uit 100 pogingen. Kwik zette een 23% afwerking neer, maar creëerde wel 135 kansen. Cijfers zeggen niet alles want de periode net voor en na de rust heeft ons de das omgedaan: van 9-7 naar 11-21!!

Schutters bij Kwik waren Jordy Antes en Alec Verlinde met elk 7 doelpunten en Stien Reyntjens met 6 stuks

Kiki-Roos - Margot - Jolan - Eric

Lenka - Lina - Gio - Lennert

R: Leander

Tijdens de heenronde eindigden we de wedstrijd tegen ASKC met een gelijkspel. Jammer genoeg stootten we tijdens deze wedstrijd op een te sterk ASKC. Tijdens de wedstrijd draaien Jolan, Gio, Lennert en Leander door en zitten ze elk een stukje op de bank.

Het duurde een hele tijd voor de Voorwaartsspelers met hun hoofd bij de wedstrijd waren.  Bij het uitwerken van de verdediging naar onze aanval leiden we verschillende keren na elkaar balverlies. Ook de middellijn speelt ons parten. We moeten de bal een aantal keren inleveren, omdat we over de middellijn gaan met de bal. Op die manier kan ASKC verschillende kansen creëren en wordt het 2-0. Een wake-up-preek tijdens een vroege time-out zorgt ervoor dat we toch de nodige drive vinden. Hierdoor kan het verdedigingsvak ASKC verhinderen om nog te scoren tijdens het eerste kwart. In het aanvalsvak zien we Kiki-Roos Eric met een mooie pas vrijspelen, maar op de openingsgoal is het nog wachten.

Na de functiewissel scoort ASKC de 3-0 via een mooi uitgespeelde doorloper. Op pas van Lenka probeert Lina een alerte omdraaier te scoren. Jammer genoeg wil de bal er nog niet in. ASKC komt echter wel tot scoren (4-0). Het is Lennert die de score opent met een korte kans achter de korf, nadat het volledige vak de bal mooi rondspeelde. Dit doelpunt motiveert alle spelers op het veld. We zien een felle aanval over de vier aanvallers, maar ook goed verdedigingswerk bij onze groen-witten.  Bij 5-1 gaan we rusten.

Na de rust speelt Margot Kiki-Roos met een knappe pas vrij. Dit mooie samenspel wordt niet beloond met een doelpunt. Het is Eric die de score verdubbelt met een shot achter de korf (5-2). Bij de verdediging zien we een vinnige omschakeling na het onderscheppen van de bal. Vooral Leander is op zijn “qui-vive” en kan in verdediging verschillende ballen onderscheppen. Het snel passeren van de bal vanuit de verdediging naar de aanval zorgt voor verschillende kansen. Kiki-Roos komt vrij achter de korf en werkt netjes af (6-3).

Na laatste functiewissel krijgen we nog een goal tegen en kunnen we er zelf ook nog één bij het op scorebord zetten. Dit keer is het Leander die het gaatje in de korf vindt. Lenka verzorgt een steun voor Leander. Met een knappe pas achter haar steun kan Leander een doorloper nemen. Omdat Leander foutief verdedigd wordt, mag hij een strafworp nemen. Deze strafworp gaat eerst naast, maar in de rebound werkt Leander onverbiddelijk af.

Zo eindigt deze wedstrijd op een billelijke 7-4. We kregen een mooie wedstrijd te zien. De scheidsrechter van dienst was Robin De Backer. Hij heeft nog op het hoogste niveau gefloten en het is niet altijd evident voor een topscheidsrechter om een jeugdwedstrijd in de lagere categorieën te fluiten maar dhr. De Backer heeft moeiteloos naar de geest van de wedstrijd gefloten. Ook dat droeg bij tot deze plezante wedstrijd.

Anneleen.

Lauri (3), Lieke, Tobi, Stef

Nore, Saartje (1), Senne (Taco), Quinten

Reserve: Lauren, Taco

Gehavend trokken we naar Aalst voor de eerste wedstrijd van de terugronde. We misten duidelijk onze 2 toppers dit weekend. 

De eerste aanvallen in vak Senne, Quinten, Nore en Saartje lopen door balverliezen mis. Na de 1-0 van Aalst, lukt Senne een een steun en kan Saartje inlopen (1-1). Vliegensvlug scoort Lauri op penalty en shot waardoor de vakken terug draaien. Verdedigend wordt in het verdere verloop van de eerste helft Aalst makkelijk uit de korf gehouden, maar ons aanvallend vak brengt te weinig loopvermogen en kan hierdoor zelden een uitgespeelde kans bekomen. We rusten bij een magere 1-3 score.

Aalst doet in de tweede helft enkele wissels en hierdoor komt de verdediging onder druk. Onze heren kiezen om de inside te verdedigen maar het shot aan de buitenkant gemakkelijk weg te geven. En met de grote dame van Lauri onder de korf kunnen ze geregeld herhalen. Een kwestie van tijd alvorens de 2-3 en 3-3 dan ook vallen. In het andere vak was er aanvallend weinig beterschap en zagen we slechts enkele goede aanvallen die spijtig genoeg niet resulteerden in een goal. Na de snelle 4-3 van Aalst, scoort Lauri een bovenhandse inloper voor 4-4, doch deze wordt spijtig genoeg onterecht afgekeurd door de voorts prima leidende scheidsrechter. Dubbel zuur dat in volgende aanval Aalst de voorsprong verdubbeld naar 5-3. De supporters zien de bui al hangen want onze aanval komt moeilijk tot kansen en Aalst schiet van de buitenkant meermaals op doel. De 6-3 en 7-3 volgen. In de laatste minuten scoort Aalst de 8-3 en kan Lauri op luttele seconden van het einde de 8-4 scoren.

Vandaag was een matig korfballend Aalst ruimschoots de betere. We zagen van Voorwaarts/Molinos de bleekste prestatie van het jaar. Hopelijk kunnen we volgende week terug oppikken met fris, frivool en beweeglijk korfbal

Kevin

Dit verslag werd gemaakt door de drie mama’s die eigenlijk nog steeds leken zijn wat betreft het spelletje. En met hier en daar wat hulp van andere ouders gelukkig (‘was dit nu een inloper’,… af en toe moesten we toch even iets navragen).

Door dat venijnige coronabeestje zijn er dit weekend heel wat last-minute wijzigingen in de ploegen, en starten we in de U15B-wedstrijd zonder reserven. Stef, Nore, Lieke en Tobi hebben bovendien ook al een volledige wedstrijd met U15A in de benen. Kiki-Roos en Anke uit U13 komen ons aanvullen, dank je wel!

In aanval starten Stef, Nore (die als heer speelt deze wedstrijd), Lauren en Kiki-Roos, in verdediging Anke, Tobi, Lieke en Pjotr.

Stef scoort al snel de 1-0 op pas van Lauren. Na een lang shot van Nore dat jammer genoeg net gemist wordt, lukt Lauren een inloper op pas van Nore. Na wissel komt de 2-1 op het bord, maar we laten ons niet uit het lood slaan. Verschillende pogingen van Lieke en een mooie poging van Pjotr lukken net niet, maar na iets meer dan 10 minuten staat de 3-1 er toch: Lieke scoort op pas van Tobi.

Rijko komt weer terug tot 3-2, maar wij gaan via een lang shot van Nore en een punt van Tobi op pas van Anke naar 5-2. Na de 5-3 van Rijko wordt een poging van Lauren om een ver shot te maken net gemist, Rijko komt dan op 5-4. Lauren scoort dan wel mooi via een inloper op aangeef van Stef.

In het laatste deel van de eerste helft wisselen we met Rijko af om te scoren en via Tobi (op pas van Anke) en Lauren met inloper op pas van Stef gaan we rusten bij 8-6.

Na de rust verloopt alles wat minder voor onze Voorwaartsers. We starten nog met pogingen van Lieke op aangeef van Pjotr, en een shot van Pjotr na een mooie rebound en pas van Tobi, maar beide willen er niet in. Rijko komt terug tot 8-8. Na 10 minuten denken we toch hier en daar wat vermoeidheid te zien. We blijven werken, maar Rijko komt zelfs voor tot 8-9. Na twee mooie maar weer ‘net niet’ lange shots van Stef op de korf, brengt Kiki-Roos ons weer gelijk met een shot op pas van Lauren. Anke neemt wat later een rebound en scoort dan ook nog zelf nadat de bal eerst nog bij Tobi is gepasseerd.

En dan wil het bij ons jammer genoeg niet meer mee zitten, en scoort Rijko nog twee keer. De eindstand 10-11 is jammer, maar we hebben een boeiende wedstrijd gezien met veel inzet. Ongetwijfeld valt hier weer veel uit te leren, maar dat laten we aan de deskundigheid van de trainers over. Wij vinden gewoon dat onze spelers het goed gedaan hebben.

An, Myriam, Klaartje

V:Oskar Bent Lou(1) Anke(1)

A:Taco(2) Joppe Fran(1) Kaat(2)

Wissels: Lander, Marie 

Ook de U13 hadden af te rekenen met enkele afwezigen dit weekend. En we weten dat we aan ASKC een ferme kluif hebben. We kenden dan ook een moeilijke start, waarin de ASKC jongens de bovenhand hadden. Ze scoorden erg vlot, en maakten het onze passing erg moeilijk door veel druk.  We hadden dus wel hulp nodig van onze dames, in aanval om de bal door het mandje te krijgen en in verdediging door goed voor te verdedigen. 

In de eerste 10 minuten scoren Lou en Fran met een shotje, maar het overwicht ligt wel aan de andere kant. Het is 4-2 als we onterecht een strafworp tegen krijgen, en de moed zakt een beetje in de schoenen. Al gauw wordt het 7-2, maar dan begint het in aanval toch wat te draaien en volgen er een hoop kansen (maar niet meteen met resultaat). Het duurt even voor het gaatje gevonden wordt door Taco, en met 8-3 gaan we rusten.

In de tweede helft kennen we zelfs een blitzstart: via Anke, Taco en Kaat (telkens shot) komen we terug tot 8-6, en moet ASKC een tandje bijsteken (lees: hun jongens aan het kanon brengen). Ze scoren 2x waarna Kaat nog een laatste keer antwoordt: 10-7. De eindstand wordt vastgelegd op 12-7.

Kop op, jongens en meisjes, we gaan weer volle bak trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd! 

Ilse

dames: Claudia Verstappen (2) - Jasmien Van Stevoort (2) - Joke Van Maldeghem (1) - Pauline Vandevorst (1) - Sarah Goethals 

heren: Bjarne Van Rompaey (2) - Jens Verbruggen (4) - Lars Kerstens (1) - Liam Van Hoof (7) - Jens Lauwers

Mooie overwinning van ons tweede team bij de leider in de rangschikking en op die manier zetten ze zich naast Boeckenberg mee aan de leiding met 12 punten!

In de beginminuten was het zoeken aan beide kanten, weinig kansen en veel balverliezen, na 3 min wist Lars de korf te vinden, maar Boeckenberg antwoordde onmiddellijk en zo startte de wedstrijd ook op het scorebord.

Daarna ging scoregewijs de wedstrijd gelijk op. Voorwaarts/Molinos meestal met de eerste treffer, waarna de gelijkmaker van Boeckenberg niet lang op zich liet wachten. 5-5 na 8 minuten wedstrijd.

De Panters dan zonder echt te domineren naar 8-5 in een fase waarin we niet de juiste keuzes maakten. Want kansen waren er genoeg én exact de helft meer dan dat Boeckenberg al had kunnen realiseren tot dan toe.

Liam (goed voor 7 stuks) bracht ons net over halfweg terug dichterbij (8-6) en een handvol minuten later skipper Jens voor de 8-7. Boeckenberg nog even naar 9-7, maar dan ging het plots vlot langs groen-witte kant met Liam en Pauline die effenden en Bjarne, Jens en Liam deden er nog een schepje bovenop zodat we met een 9-12 voorsprong gingen rusten!

Bij het hernemen lukten we nog 2 doelpunten, zodat een droge 0-7 een feit was, vooraleer Boeckenberg kon tegenscoren (10-14). Jasmien met 2 doelpunten vanuit het achtervlak tekende voor de 11-17. 

Je zou denken dat we gecontroleerd de wedstrijd naar onze hand konden zetten want bijna halfweg de tweede helft, maar dat was buiten Boeckenberg gerekend. Of moeten we zeggen onszelf, want gedurende 12 minuten ! kregen we geen doelpunt gemaakt wat resulteerde in een 5-0 die we te slikken kregen. Met nog 3 minuten te spelen en een 16-17 stand kon het plots nog alle kanten op.

Liam dan voor de bevrijdende 16-18 met nog 1’30. Boeckenberg met de tegenscore en Joke en Liam zorgden voor zekerheid: 17-20. De laatste tegenscore viel nog in de slotseconden.

Spelers: Lore, Tia, Fien (2), Maurine, Lander, Xander, Wout (2), Dario 

Reserven: Beau, Jerco (1)

De wedstrijd komt heel traag op gang. Het duurt 10 minuten voor de eerste goal valt, bij Neerlandia. De onzen zijn onder de indruk van de moeizame start en komen maar niet tot scoren. Neerlandia loopt in de eerste helft 7-0 uit. Vlak voor de rust gaat eindelijk het deksel van de korf voor Voorwaarts: Fien scoort tegen met een inloper: 7-1 ruststand.

Na de rust is ook Neerlandia stilgevallen. Ze scoren nog twee keer en lopen daarmee uit tot 9-1. Er worden veel kansen genomen langs beide zijden maar ze vallen er maar niet in voor Voorwaarts. We kunnen het, maar er zit geen pit in de ploeg. Tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd blijft het 9-1. Maar dan volgt er een dolle slotfase waarin Voorwaarts 4 goals scoort op evenveel minuten: een schot van Fien, een schot van Jerco en twee schoten van Wout! Hadden we dit in het begin van de wedstrijd gedaan, dan waren we glansrijk gewonnen! Hopelijk kan onze ploeg volgende week starten met het vertrouwen waarmee ze tegen Neerlandia geëindigd zijn.

aanval: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson - Lauren Denis (1) - Imke Loos (1)

verdediging: Christoph Hellemans (8) - Jonas Van Loock (3) - Lise Van Maldeghem (2) - Elin Loos (3)

wisselspelers: Jens Verbruggen - Sarah Goethals 

De vorige uitwedstrijd in zaal tegen Boeckenberg dateert al van een tijdje terug en dat werd een zeer spannende wedstrijd met een ultiem schot van Jesse De Bremaeker in de laatste seconde waardoor de volle buit in het Sportcenter bleef. Van spanning was er zondag weinig sprake want Voorwaarts/Molinos mistte de openingsfase weer volledig waardoor er al een 5-1 achterstand op te halen was na 5 minuten spelen. Enkel Elin had de korf weten te vinden in de beginminuten.

Gestaag liep een scherp afwerkend Boeckenberg verder weg van onze groen-witten. Bij de thuisploeg was het voornamelijk Jolien Hertogs die een begenadigde dag had en uiterst doeltreffend was (7 stuks in het eerste bedrijf).

Een heel hoog afwerkingspercentage én reboundoverwicht deden de Panters uitlopen naar 13-3. Twee schoten op rij van Christoph brachten ons terug naar 14-6, maar verdedigend kregen we geen grip op Boeckenberg. Hierdoor snakten we naar het fluitsignaal bij de rust want Boeckenberg lukte maar liefst 20 (!) tegentreffers. Aanvallend hadden we het ook niet gemakkelijk omdat we niet vaak konden hernemen, maar uiteindelijk is een 12 uit 51 (24%) geen slecht resultaat.

Na de onderbreking kregen we iets meer controle, maar ook niet voldoende om het laken naar ons toe te trekken. Boeckenberg bleef rustig de doelpunten maken en liep zelfs uit naar een maximale voorsprong van 13 stuks (30-17). In de eindfase konden we nog wat milderen. Uiteindelijk behaalden beide teams een afwerkingspercentage van 23%, maar we hadden wel zo’n 40 pogingen minder dan de tegenstrever.

Verdedigend zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden om de broodnodige punten te kunnen sprokkelen!

 

foto via Marco Spelten

Aanval: Catho, Beau, Leon, Maxime

Verdediging: Kirsten, Emma, Joyce, Joran

Aanvallend nemen we een trage start. We nemen veel kansen van buitenaf, die er niet in gaan. De verdediging is gretig. De eerste tegenaanval kunnen we er meteen voor zorgen dat de buzzer afgaat. We worden echter wat ongeduldig en krijgen na 5 minuten een strafworp tegen. Aanvallend blijft het moeizaam gaan. We hebben verschillende aanvallen waarbij we na 1 kans de bal kwijt zijn. 2 minuten later krijgen we nog een penalty tegen. Gelukkig komt er dan wel wat meer "schwung" in, we zijn ook dat ogenblik al wel 10 minuten aan het spelen. Emma maakt de aansluitingstreffer maar al even snel krijgen we een shot tegen en staan we terug 2 doelpunten achter.

Catho zet dit recht met een korte kans en een doorloper. Emma zet de strafworp om die ze weet uit te lokken met een doorbraak en Joppe scoort een shot achter de korf. Dan vallen we terug stil tot zo'n 4 minuten voor het einde wanneer Leon een doorloper scoort, Catho een korte kans achter de korf maakt en Kirsten een strafworp omzet.

Rust

Ook in de 2e time duurt het haast 10 minuten voor er een doelpunt valt en is het ook Vobako dat weer eerst een bordje mag omdraaien na een doorloper. Beau scoort redelijk vlug een shotje en zorgt er zo voor dat we terug 5 doelpunten voor komen. Door "over" te verdedigen krijgen we een vrijworp tegen die ook verzilverd wordt. We zetten dit foutje meteen recht: Joppe scoort een korte kans en Emma maakt een kans achter de korf.

Vobako antwoordt echter meteen met een korte kans achter de korf en een zeer ver shot. Jade en Annelore worden ingebracht. We krijgen nog een korte kans tegen, maar Joran scoort er meteen één terug en Xander wordt ingebracht. We zien dan plots meer kansen doordat er veel meer de "inside" gezocht wordt. De korte kansen vliegen Vobako om de oren, al worden deze niet afgewerkt. Leon scoort wel een shot achter de korf uit een zeer knappe pas van Annelore. Catho scoort een vrijworp en jammer genoeg wordt een knappe doorbraak van Joran (naar mijn mening onterecht) afgekeurd.

We krijgen nog een shot tegen, maar Jade maakt ook nog meteen een shot terug. De score wordt afgesloten met een korte kans van Maxime. Al bij al een vlotte overwinning. Jammer dat we bijna 20 minuten niet scoren.

Wat dan weer zeker wel opstekers waren:

 • dat we er een 5-tal keer voor konden zorgen dat de shotklok van de tegenpartij afging.
 • dat het op een gegeven moment 40sec duurde eer Vobako de bal uitgewerkt kreeg doordat wij zo goed uitverdedigen.
 • dat we door een goede voorverdediging meer dan 10 keer een bal konden onderscheppen.

Scoreverloop

1 - 0 penalty

2 - 0 penalty

2 - 1 shot Emma

3 - 1 shot

3 - 2 korte kans Catho

3 - 3 doorloper Catho

3 - 4 penalty Emma

3 - 5 shot achter de korf Joppe

3 - 6 doorloper Leon

3 - 7 korte kans achter korf Catho

3 - 8 penalty Kirsten

-------

4 - 8 doorloper

4 - 9 shot Beau

5 - 9 vrijworp

5 - 10 korte kans Joppe

5 - 11 shot achter de korf Emma

6 - 11 wegtrekken achter korf

7 - 11 ver shot (bijna zijlijn)

8 - 11 korte kans

8 - 12 korte kans Joran

8 - 13 korte kans Leon

8 - 14 vrijworp Catho

9 - 14 shot

9 - 15 shot Jade

10 - 15 doorloper

10 - 16 korte kans Maxime

June

Lauri (2), Saartje (3), Tobi (2) (Taco), Stef

Nore, Lauren, Xander (4), Joppe

Reserve: Lieke, Taco

Op een vroege zaterdagmorgen moesten we onze degens kruisen tegen Vobako. Deze ploeg wordt in top 4 verwacht, doch had al meerdere wedstrijden verloren. Zonder Loris, Quinten, Senne ... maar we konden beroep doen op Joppe om ons te vervolledigen.

De wedstrijd is nog maar net bezig of we laten ons weer verrassen met de op voorhand doorgesproken vrijworp, 0-1. Tobi wat later op penalty 1-1. Maar bij het vak Xander, Joppe, Nore, Lauren wilde de bal er niet in. Hierdoor lopen we 1-3 achter. Na de gemiste stip van Lauri kan Tobi in dezelfde aanval toch scoren via een inkruip inloop. Till, één van de beste dames van Vobako, krijgen we echter vandaag niet uit de mand. Na de 2-5 kan Xander via ver shot achter korf ons terubrengen op 3-5. Saartje dan met mooie inloop op voorste voet vertrokken, op aangeef van Stef, 4-5. Na de 4-6 kan Xander met dubbel salvo ons gelijk trekken naar 6-6. Iets voor rust Lauri naar 7-7. Maar met nog minder dan één minuut te spelen, scoort Vobako te gemakkelijk met tweevoetenschoten en zo gaan we toch nog met achterstand de rust in, 7-9.

De tweede helft blijven we aanklampen tot 10-12 via Lauri, Xander en Saartje, maar dan is ons aanvallend vatje leeg. Vobako blijft wel scoren en buiten Saartje met haar derde kan er niemand nog repliceren. Zo eindigt de wedstrijd op een 11-16 stand voor Vobako.

Verdedigend waren we niet bij machte om Vobako te beperken. We noteren nog wel de prima invalbeurt van Taco na blessure van Tobi. We beginnen volgende week aan de terugronde op en tegen Aalst, een team met 0 punten, maar waar we de heen wedstrijd maar met 1 goal verschil wisten te winnen. Volle bak gaan en hopelijk de 4e overwinning van dit zaalseizoen binnenrijven.

Kevin

Na de wedstrijd van A ploeg tegen Vobako, moest onze B ploeg in namiddag spelen in Kwik indoor tegen Meeuwen. Pjotr, Roman en Lieke waren nog fris. Voorts werd het team samengesteld met Nore, Stef, Lauri, Tobi, Xander en Taco die al een wedstrijd in de benen hadden.

Meeuwen speelde zeer trage korfbal en wij deden lustig mee. Halverwege de eerste helft staat er dan ook een schamele 2-3 op het scorebord. Na de time-out zien we meer beweging wat vanzelf resulteert in meer kansen. De 2-5 ruststand was dus nog veel te weinig en gelukkig deden we het veel beter in de tweede helft.

Tobi was heer en meester in de rebound. Xander mister assist van de dag en Taco schutter van de dag. De scheids was ook niet bij de pinken, maar dat deerden de onzen niet om de tweede helft af te sluiten met een 3-16 eindstand. 

Scoorden voor Voorwaarts/Molinos: Nore 1, Stef 3, Lauri 4, Taco 6, Lieke 2

Kevin

Een nieuw jaar, een nieuw begin… maar niet echt een snelle start van onze Voorwaartsers. Laten we zeggen dat het even stilliggen en voordien wat gesukkel met COVID besmettingen aan de basis liggen van deze niet zo schitterende wedstrijd. De wedstrijd werd wel gewonnen door onze groen-witjes dat mogen we niet vergeten natuurlijk! Dus al bij al toch een positieve start van het nieuwe jaar.

De wedstrijd:

De eerste 2 inlopers worden gemaakt aan de kant van Floriant. Na een mooie aanval over vier valt de eerste goal voor Voorwaarts. Jade volgt snel met een tweede shot. Annelore kiepert van ver binnen. Joppe doet haar na van op een nog iets verdere afstand. Leon zijn vak zorgt ervoor dat de buzzer voor Floriant afgaat, knappe verdediging jongens en meisjes! Een mooie kruispas van Joran en Joppe gooit hem binnen. Opnieuw Annelore met een shot. Tobi doet ook zijn duit in het zakje en scoort van halve afstand. Jade zwiert nog een shotje binnen. Dan komt, tot nu toe, de goal van het jaar: een lange kruispas van Joran en Joppe gooit op de buzzer binnen. Voorlopig met stip op 1 als knapste goal van het jaar, maar ja het jaar is nog niet om natuurlijk. Een shot van Beau. Opnieuw een erg mooie goal die bijna aan de nr 1 kon tippen, net niet, een perfecte pas vanuit verdediging van Leon op Jade die inloopt en binnen legt. Mooi! Vervolgens een wegtrekker van Joppe op pas van Jade. Het vak van Leon is nog steeds knap aan het verdedigen, zo knap dat ze een 2de keer de buzzer laten afgaan. Onze U15’ers draaien goed mee en ook Xander kan een penalty uitlokken die hij netjes omzet. Vervolgens een shot van Jade, shot van Xander, een strafworp van Catho en tot slot opnieuw een shot van Joppe.

Annick

dames: Lauren Denis (1)- Elin Loos (1) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (1)

heren: Christoph Hellemans (6) - Brice Mardesson - Liam Van Hoof (1) - Jens Vogels (6)

wisselspelers : Jens Verbruggen (1), Jasmien Van Steyvoort

De waardeverhoudingen werden in deze laatste wedstrijd van de heenronde gerespecteerd en dus de volle buit voor de Gentenaren.

In de openingsfase liep het stroef voor Voorwaarts/Molinos zodat Floriant met een droge 0-5 na 8 min onze coaches naar een time-out deden grijpen. Die leek effect te hebben want Jens Vogels veegde de nul van het bord direct bij het hernemen (1-5).

Floriant bleef echter aan een hoog percentage (30%) afwerken en aan onze kant bleef dat lang onder de 10% terwijl de kansen er wel waren.

Via een dubbel salvo van Christoph ging het naar 4-8 met nog 10 min te spelen en toen leek de motor aan te zwengelen met nog scores van Jens en Elin zodat het op korte tijd score-gewijs terug een match werd: 6-8.

Floriant scoorde aan een zelfde ritme en liep terug uit naar 7-11. Christoph milderde nog tot 8-11, maar via een stip tegen in de slotseconden gingen we rusten bij een 8-12 stand.

Na het hernemen keken we al snel aan tegen een nieuwe 5 punten kloof en deze werd zelf nog verder uitgediept tot 7 stuks: 9-16.

Voorwaarts/Molinos beschikte niet over de nodige wapens om Floriant nog iets in de weg te leggen en zo bleef de achterstand steeds 7 doelpunten, getuige de 13-20 tussenstand en de 18-25 eindstand.

Floriant had een derde meer kansen dan onze groen-witten door hun rebound overwicht en ze waren schoten daarbij ook nog scherper van buitenuit, dus een logisch resultaat.

Edegem zet zwakkere start overtuigend recht.

Robin 6 - Jasper 4 - Kobe 3 - Jarno 3- Jordy 2

Luna 3 - Caro Vb 2 - Amber W 2 - Mirte- Amber J

Bornem nam een betere start dan Edegem en liep 3-6 uit. Bij ons kregen we een aantal te vermijden tegenkorven te slikken en aanvallend werd er aanvankelijk te weinig bewogen. Na een kwartier spelen kwamen we op toerental de aanval begon te lopen en de verdediging werd strakker. Van 3-6 ging het in één ruk naar 12-6 dus een 9 korven van ons zonder respons. De kloof leek geslagen maar bij de rust kwam Bornem toch iets terug in ons spoor. Rusten gingen we bij 13-10.

In het begin van de tweede helft had de verdediging alles goed onder controle maar aanvallend liep het pas vanaf 16-10 vlotter. De kaap van de twintig en vijfentwintig werd toch nog knap gehaald. Duidelijke overwinning uiteindelijk van onze jonge ploeg die de volgende weken nog vele uitdagingen krijgt zeker omdat velen zich nog door de examens moeten worstelen. Gelukkig zit de heenronde er nu op en zijn we volgende week zijn we vrij. Dat weekendje komt dan goed van pas in deze periode. Veel succes aan onze studenten.

Scores:

1-1 CARO VB steun skipper

2-2 Mirte aangespeeld door Robin

3-4 Jarno dubbelt met vakmaat Robin

4-6 Luna, terug fit, na onderschepping Jarno

5-6 Robin vanop 2,5 meter

6-6 Amber W op shot

7-6 Luna scoort een losse treffer

8-6 Luna twee op rij

9-6 Robin uit de rebound

10-6 Robin rond lange aanval af

11-6 Jasper assist Luna

12-6 Robin pas Amber W

13-8 Bossie steun Caro VB

Tweede helft

14-10 Jarno korte kans

15-10 Jasper wederom steun Caro

16-10 Kobe doorbreekt de lange scorestilte

17-11 drive Robin op Jarno

18-11 Alweer onze aanvoerder Jasper

19-11 Mark komt binnen en Kobe begint te scoren

20-11 Robin weer moeilijk af te stoppen

21-12 verdiend korfje voor Caro

22-12 Kobe heeft de scoresmaak te pakken

23-13 Amber W wederom keurig afstandsschot

24-15 Robin zeer ver schot

25-15 ingekomen Amber J voor de eindstand

Peter

aanval : Jens Verbruggen (8) - Bjarne Van Rompaey (2) - Jasmien Van Stevoort (2) - Claudia Verstappen (3)

verdediging: Jonas Van Loock (2) - Lars Kerstens (5) - Cleo Van Laken (1) - Pauline Vandevorst

wisselspelers: Joke Van Maldeghem, Hendrik Peeters (1), Janne Loos

De wedstrijd van ons tweede team begon fel met in de eerste aanval direct prijs via Bjarne, maar Floriant effende dadelijk. Ondanks enkele uitstekende kansen aan Voorwaarts/Molinos kant toch Floriant naar een 1-3 voorsprong na 5 min.

Het snelle begin kende niet direct een vervolg en dus vielen de doelpunten nadien maar met mondjesmaat.

In het eerste aanvalsvak zorgden Jens en Jasmien dat de stand terug gelijk kwam (3-3). In het andere vak zagen we een sterk reboundende  Jonas, maar de doelpunten lukten daar niet direct. “Dan maar zelf” dacht hij en met een verdiende treffer bracht Jonas ons op 4-4 na 16 min.

We namen een kleine voorsprong naar 6-4 maar wat later was ook dat te herdoen: 8-8. Schoten van Jens en Claudia lieten ons toe om met een 10-8 voorsprong te gaan rusten.

Floriant nog met de eerste score na de pauze, maar dan ons team met een 4-0 naar 14-9. Op eenzelfde elan ging het verder naar 17-11 en leek dit een afdoende en comfortabele voorsprong te zijn. Niets was minder waar want Floriant liet niet begaan en sloop dichterbij.

Met nog 5 minuten te spelen stond het plots 20-18 en misten we een strafworp. We kregen aldus een spannend slot voorgeschoteld.

De belangrijke 22-19 kwam er via een mooie doorbraak van aanvoerder Jens (8 stuks in totaal). Floriant nog naar 22-20, maar Lars van ver maakte de beslissende 23-20 met nog 1 minuut. Floriant haalde nog een slotoffensief boven, maar Voorwaarts/Molinos speelde het slim uit en via een stip nog 24-22. Knappe overwinning!

Zeer vlotte overwinning tegen een zwakke tegenstander.

Jordy 4 - Fred 4 - Liam 3 - Rob 1 - Kaay 1

Ellen 3 - Amber J 3 - Anne 1 - Lore 1 - Sarah 1

Onze B-kes blijven dit seizoen ongeslagen. Vlotte overwinning tegen een heel zwakke tegenstander. Rusten gingen we bij een lage 6-0 score, de aanvalsmachine kwam pas de tweede helft onder stoom. We korfden er na de pauze liefst 16. Maar vooral onze verdediging was ongenadig sterk tot op het eindsignaal. Drie korven tegen maar en Bornem ging zeker 15 maal door de schotklok heen. Chapeau om deze concentratie 50 minuten vol te houden! Ook de B ploeg heeft volgende week vrij, de heenronde zit erop en we staan ongeslagen op kop. De C ploeg speelt wel volgende week zij gingen dit weekend met sprekende 6-23 zeker winnen op Appels. Productief weekend dus voor de Edegem teams.

Scores:

1-0 Ellen schot pas wereldreiziger Anne

2-0 Ellen 2 op rij

3-0 Fred op pas van Rob

4-0 Na vele missers valt ie Fredje is de dader

5-0 Actieve en ijverige Jordy

6-0 Liam op steun van Sarah

Tweede helft:

7-1 Fredje Carambole

8-1 dubbel Liam op Jordy

9-1 Liam assist Ellen

10-1 Fred steun Lore

11-1 Amber J korte kans

12-1 Liam pas Kaay

13-1 moeilijk af te werken doorloper door Ellen

14-1 Amber rond lange aanval af

15-1 Sterke Kaay verre knal

16-2 Jordy schot, zelf rebound en afwerken met doorloper

17-2 Amber doorloopbal

18-2 Rob ook inloper steun Lore

19-2 Sarah op schot

20-2 Jordy tegen de schotklok aan

21-2 Lore vanop afstand

22-3 Anne en daardoor alle 18 spelers die in A en B speelden dit weekend op scorebord, sterk teamspel!

Peter

A: Lore – Lize – Jerco - Xander

V: Tia – Maurine - Dario - Lander

W: Wout - Jade

Aan beide kanten vallen er kansen, maar er wordt niet gescoord. Ranst maakt als eerste een doelpunt. 0-1 Nog een shot van Ranst dat zit 0-2. Tia maakt een mooie actie en scoort met een inloper de 1-2. Sparta scoort een doorloper en brengt de stand op 1-3. Mooie onderschepping van Dario. Met een assist van Lore kan Xander een inloper afwerken met 1 hand. Een mooie 2-3 dus. Een fantastische onderschepping van Lore die gooit naar Xander. Hij legt dan netjes de 3-3 in de korf.

Ver shot Sparta 3-4. Knap ver shot van Dario 4-4. Daarna een inloper Lore via Xander 5-4.

Tijd voor de rust zodat iedereen kan bekomen van de spannende match.

Wout komt in de plaats van Lander.

Lore scoort doorloper via Xander 6-4. Jerco eraf in de plaats Lander. Ranst scoort 4 keer na elkaar. Hoewel wij ook onze kansen hadden. Maar de bal wilde er niet invallen.  Ranst maakte al een geluk niet al hun kansen af. Voorwaarts/Molinos probeerde goed samen te spelen. De tegenstanders gooiden vooral heel veel afstandsschoten. Maar ze waren niet altijd even scherp. Onze spelers worden terug wakker. Jade komt in de plaats van Maurine. Ze scoort meteen een inloper 7-8 op een assist van Wout. Maar Ranst scoort tegen. Ver shot van Xander 8-9. Voorwaarts/Molinos geeft zeker niet op! Lore scoort inloper 9-9. Ranst scoort 9-10. We verdienen zo erg een puntje. De aanval denkt er ook zo over. Jade geeft een assist aan Wout en hij legt de 10-10 eindscore vast!

Iedereen is zich blijven inzetten tot aan de buzzer en Voorwaarts/Molinos houdt 1 puntje thuis.

Kirsten

A: Kaat-Jarre-Lander-Fran

V: Anke-Taco-Joppe-Marie

W: Lennert-Lina

De laatste wedstrijd van de heenronde van ons zaalseizoen was tegen Ganda. We zaten met deze ploeg in de reeks op het veld én we speelden tegen elkaar voor de beker. We dachten dat dit een spannende match ging zijn. En we kregen gelijk.

Kaat opende de score met een mooi shot. Vrij snel kwam Ganda gelijk. Anke scoorde de 2-1 op een voorzet van Taco. Opnieuw 2-2 van Ganda. Fran bracht ons met een kort shot op 3-2. Ganda scoorde dan 2 keer na elkaar. Anke bracht de stand op 4-4 na mooie combinaties van de aanval. Kaat hing de bordjes op 5-5 op voorzet van Fran. Daarna scoort Taco 2 keer na elkaar om de stand op 7-5 te brengen. Jammergenoeg kwam Ganda dan 3 keer na elkaar tot scoren. Maar Taco zette met een penalty de 8-8 eindstand op het bord.

Conclusie: Een spannende match, waar zelfs de scheidsrechter van de U15 match zich terug voor heeft neergezet aan de wedstrijdtafel, met een mooi gelijkspel.. Maar toch blijft misschien het gevoel hangen dat er meer in de wedstrijd zat. Het was zeker een toffe match om naar te kijken en we zagen met momenten heel mooi korfbal. Wie weet wat valt er nog allemaal uit de bus.

Elke

A: Jolan-Margot-Jarre-Kaat

V: Kiki-Roos - Lennert-Eric-Lina

W: Lander

Vandaag een match tegen Neerlandia. Margot brengt ons voorsprong met een mooi shot. Jarre sluit de eerste 10 minuten af met een mooie inloper. Enkel Neerlandia scoort nog 1 keer voor de rust. 

Jarre wordt na de rust gewisseld door Lander. Neerlandia maakt snel gelijk met een ver shot. Maar Lander brengt ons terug op voorsprong met een inloper via Kaat. Opnieuw een ver shot van de bezoekers. Jolan vindt met de hulp van zijn vak 2 keer de korf en brengt ons op een 5-3 voorsprong. We wisselen met een 5-4 stand. Na nog een goal van Neerlandia dachten we naar huis te moeten met 1 punt maar daar dacht Kiki-Roos anders over. De eindstand is 6-5 en de 2 punten blijven bij Voorwaarts/Molinos.

Volgende week naar ASKC. Oh ja, nog een dikke merci aan Jo om deze match in veilige banen te leiden. Anders had uw verslaggever misschien moeten fluiten en dat wil niemand meemaken.

Tot volgende week,

Elke

Lauri (4), Saartje (1), Tobi (1), Stef (Quinten)

Lauren, Nore (1), Xander (1), Quinten (2) (Loris)

Reserve: Loris, Lou

 

Onze laatste wedstrijd van 2021 was een triller van formaat. Maar onze U15'ers zijn er in geslaagd om de winst binnen te halen en met 2 punten huiswaarts te keren.

Rijko kan al snel scoren bij aanvang en zet 1-0 op het bord. We creëren vele kansen in lange aanvalmomenten, maar de ballen willen er nog niet in. Maar niet getreurd, de verdediging levert uitstekend werk en dat deksel zal er wel snel afgegooid worden. Tobi zorgt hiervoor met een ver shot en zet de gelijkmaker op het bord 1-1. Vanaf nu zijn we vertrokken en zorgen we voor 5 goals op een rij: Quinten die een penalty verzilvert, Nore met knappe inloper en Lauri vervolgens 2x op een rij met inloper. Tenslotte Quinten met shot zodat de 5 puntenkloof een feit is, 1-6. Rijko probeert nog aan te sluiten voor rust met 2 doelpunten, maar Lauri zorgt met ver shot voor 3-7 ruststand.

Een zeer sterke eerste helft en we hopen dat deze in de tweede time verdergezet wordt zodat de wedstrijd rustig kan uitgespeeld worden. Maar Rijko komt stevig uit de kleedkamers en na enkele wissels bij hen, krijgen we het toch lastig deze tweede helft. Rijko kan terug aansluiten tot 5-7. Saartje brengt snel de 3 puntenkloof terug op het bord met mooi shot achter korf, 5-8. Maar Rijko scoort tegen en houdt zo de spanning erin. Zelfde scenario, Xander maakt 6-9 maar weer snel een goal van Rijko 7-9. Tenslotte Lauri nog met penalty 7-10 ... gaan we nu de puntenkloof kunnen behouden? Tobi zijn bal rolt er jammer genoeg uit en Rijko doet nog een laatste spurt naar gelijkmaker. Ondertussen is ook Loris op het plein gekomen. Rijko sluit aan tot 9-10 en met nog enkele minuten te spelen is het een zenuwslopend einde. Verdediging in volle concentratie, want we willen die overwinning binnentrekken. Een knappe onderschepping in verdediging door Loris zorgt ervoor dat Rijko geen kans meer krijgt voor een gelijkspel. 9-10 eindstand.

Ondanks een moeilijkere tweede helft, wederom een knappe prestatie om de winst toch nog binnen te trekken. Proficiat aan het ganse U15 team. We hebben al van jullie wedstrijden genoten in 2021. Nu even een korfbalpauze en in 2022 kijken we alvast uit naar het vervolg.

Fijn eindejaar aan allen en een gezond en sportief 2022 gewenst met vele successen

Tamara

Spelers: Senne, Pjotr, Kaat, Kiki-Roos en Oskar, Molly, Jarre, Taco

Voor onze U15B wedstrijd tegen AKC konden we weer rekenen op 6 enthousiaste U13'ers. Reeds bij het opwarmen zagen we dat de tegenstander een pittige tegenstander zou blijken. We openden de wedstrijd en al snel kon AKC zich op een 2-0 voorsprong heisen. Deze goalen gaven we eigenlijk net iets te gemakkelijk weg. De 2-1 van Senne op penalty volgde maar in het vervolg van de eerste helft kwamen we moeilijk tot kansen. Hierdoor kon AKC verder uitlopen tot een 5-1 ruststand.

Na de pauze zagen we een team dat zo vol overgave speelde, dat zij het lengte en leeftijdsverschil konden minimaliseren en zo gelijke tred houden. Het voorverdedigen aan de lijn en het strak uitverdedigen zorgden voor vele balwinsten. Kaat met de 5-2, AKC dan toch verder naar 6-2 en 7-2 via inloop. Echter profiteert Jarre iets later van een zoveelste balgewin en scoort de 7-3. Bij een 9-3 stand doet hij dit nog eens over en prikt de 9-4 door de mand. Wanneer Senne de 10-5 scoort, zien de supporters een echte wedstrijd. Iedereen zet zijn tegenstander onder druk in aanval, iedereen probeert zijn mannetje toe te lopen in verdediging. Af en toe kan AKC ons nog pijn doen op doorbraak, maar dat zien we als het leerproces om topverdedigers te worden. Taco knalt de 11-6 binnen en naar het einde toe, sluit Senne de debatten met een ver shot 12-7.

De tweede helft eindigde zo op een knappe 7-6. Ondanks deze nederlaag kijken de coaches zeer tevreden terug op deze wedstrijd. Elke speler krijgt de ruimte om te groeien en de mindere puntjes aan te scherpen. 

Blijf zo voort doen toppers en geniet nu van een verlengde kerstbreak.

Kevin

aanval: Jens Vogels (7) - Jonas Van Loock (2) - Elin Loos - Imke Loos (2)

verdediging: Christoph Hellemans (3) - Liam Van Hoof (5) - Lise Van Maldeghem - Lauren Denis (4)

wisselspelers: Brice Mardesson (2) - Sarah Goethals 

 

Tweede belangrijke wedstrijd op rij om kostbare punten te sprokkelen en dat werd geen gemakkelijke opdracht. Het eerste aanvalsvak opende wel de score via aanvoerder Jens, maar in de eerste periode hadden ze het knap lastig met de verdediging die Meeuwen neerzette en dat leidde tot veel eenshotsaanvallen en toch net iets te vaak de buzzer van de shotklokoverschrijding.

In de aanvangsfase bleef het steeds haasje-over spelen op het scorebord. We noteerden na 10 minuten de 4-5 van Jens Vogels na knap vakspel. Wat later bracht een goed spelende Liam ons al zwevend over de achterlijn op 5-6. Liam deed wat Lise hem vorige week had voorgedaan, zijn eerste 3 shots waren zaterdagavond allemaal raak en in verdediging stond hij met veel overzicht te spelen wat resulteerde in verschillende recuperaties!

Bij Meeuwen was het voornamelijk een ongrijpbare Zahra Verhoeven die met 6 doelpunten (uit 11 pogingen) zorgde dat de trekvogels een gelijke tred hielden.

Een eerste kloofje werd gerealiseerd kort na een time-out waarbij Imke slim onder de korf de verdediging afstrafte. Lauren zorgde voor wat meer ademruimte door de 10-13 binnen te schieten zo’n 5 minuten voor de rust.

Met een verschil van 2 (13-15) werden de kleedkamers opgezocht. Het feit dat Voorwaarts niet echt kon uitlopen was voornamelijk een verdedigende kwestie want aanvallend zat het snor met een 15/52 (29%)

Bij het hernemen werd de voorsprong uitgediept door Jonas handig van kortbij en Imke van achter de korf. Lauren rondde wat later een knappe actie van Lise mooi af en 13-18.

Jonas werd zwaar op de proef gesteld onder de korf en dat ging er vaak niet echt zacht aan toe. Na 10 minuten spelen schoot hij wel energiek de 14-19 binnen. Jonas mocht dan gaan rusten en Brice kwam op het strijdtoneel en bedankte met een 2 op 4. 

Liam met 2 verre knallen en Christoph met de kers op de taart zorgen voor de 19-25 eindstand.

Nu 2 weken een kerstonderbreking en op 8 januari ontvangen we de leider in de competitie Floriant!

 

Bedankt aan het media-team om zelfs op verplaatsing de live-stream van A en B te realiseren!

dames: Jasmien Van Stevoort (3) - Claudia Verstappen (4) - Pauline Vandevorst (2) - Sarah Goethals (5)

heren:  Lars Kerstens (6) - Jens Lauwers (5) - Bjarne Van Rompaey (2) - Hendrik Peeters (3)

invaller: Jens Verbruggen (2)

 

Ons B-team kende weinig tegenstand in Kwik Indoor, dus een echte wedstrijd kregen de livestream kijkers niet te zien. Bij de rust stond er al een stevige 3-15 op het scorebord. In de tweede periode leek het kruit verschoten in aanval want de kansen werden niet echt meer afgewerkt. Het was gewoon wat uitstel want plots werd de korf weer gevonden en volgden de doelpunten aan de lopende band waardoor ons B-team een vette dertiger realiseerde. De verdediging stond heel de wedstrijd pal zodat Meeuwen vaak in shotklokproblemen kwam en slechts een handvol doelpunten liet optekenen.

Het meest spannende gebeurde naast de zijlijn want Rob werd geconfronteerd met een wispelturige verbinding zodat de livestream af en toe wegviel ;-)

We spelen een mooie wedstrijd, maar verliezen van een beter Boeckenberg

Kaat, Fran, Oskar (1), Jarre

Lou, Anke, Taco(2), Joppe

r: Lina, Lennert

Voor het eerst waren onze U13 ook live te zien op de stream van Boeckenberg!

Tegen Boeckenberg weten we dat het altijd een uitdagende wedstrijd wordt, en we zien nu ook dat er een groot en sterk meisje meedoet dat het onze huidige U15'en nog moeilijk gemaakt heeft de voorbije jaren. We starten met een paar knappe, gevaarlijke aanvallen maar kunnen de mand niet vinden.  In verdediging leidt een misverstandje in de rebound tot het eerste tegendoelpunt. BKC zet een sterke voorverdediging neer om het ons moeilijk te maken. Het lijkt erop dat de sterkst verdedigende ploeg dit duel zal winnen. Voorwaarts doet langs zijn kant ook aan knappe balrecuperatie. BKC vindt dan toch de gaatjes voor de doorloper 3-0, en Oskar mildert vlak voor de rust met een wegtrekkertje onder de korf 3-1.

De tweede helft zien we een gelijkaardig scenario, Boeckenberg blijft inzetten op de doorloper en is hier ook heel handig in (bijna allemaal met 1 handje naar de korf).  Taco is de enige voorwaartser die met zijn 2 shotjes weerwerk kan bieden. Lennert maakt op het einde nog zijn debuut. We eindigen de wedstrijd met 7-3.

Bedankt alvast Lina en Lennert om ons uit de nood te helpen dit weekend.

Volgende week tegen Vobako, smeer jullie beentjes al maar in!

Ilse

Spelers: Pjotr, Senne, Stef, Quinten, Xander, Lauri, Nore, Lauren, Saartje, Lize

Onze U15 B ploeg trad aan tegen ASKC B. Daar onze U13'ers zelf wedstrijd hadden, kwamen er veel U15 A spelers aan de inworp en werden we ook nog eens versterkt door Lize van U17. ASKC was bovendien met 7, zodoende Senne hen de eerste helft vervolledigde. Ondanks dat de meesten reeds een wedstrijd in de benen hadden, bleek ASKC B niet bij machte om er een echte wedstrijd van te maken. Bij rust stond het reeds 10-1 en kwam bij ASKC de 8e speler toegerend.

We onthouden van de tweede helft het 18-3 shot van Pjotr en vergeten zeker niet Lize te bedanken om aan te vullen en enkele knappe goals te maken. Einde wedstrijd kwam bij 19-3. Niemand wilde de laatste 3 minuten nr 20 op het bord schieten, wetende dat hij/zij dan de hele ploeg dient te trakteren :-)

Kevin

Lauri (1), Saartje (1), Stef (Xander (2)), Tobi (2)

Lauren (2), Nore, Senne (2) (Quinten), Loris (1)

Reserve: Xander, Quinten, Fran, Anke

Na de 3 zware kloefklaffers de vorige weken, mochten we nu aanvatten tegen Putse die we op het veld nog wisten te kloppen. We wisten dus dat er deze match zeker kansen waren op punten gewin. 

Waren we niet wakker? Dachten we dat het wel los ging lopen?

Want onze eerste helft geven we niet thuis. De ene verkeerde pas na de andere, weinig loopvermogen, nul agressie in verdediging, zorgen ervoor dat Putse makkelijk kan weglopen. Zelfs na de time-out bij 0-4 stand zagen we nog geen verbetering. Pas net voor rust kan Lauri via inloper de 1-5 ruststand op het bord gooien.

Na rust zien we echter een ander Voorwaarts/Molinos. Senne via kort shot 2-5, Tobi via omdraaibal 3-6, Loris via kort shot 4-7, doen ons hopen op een kentering. Met 2 verre knallen drukt Putse deze hoop de kop in. Ondanks de achterstand van deze 5 goals merken we wel dat Putse de gaten niet meer toegelopen krijgt en er zo meer kansen komen voor onze groen-witte hemden. Tobi, Lauren en Senne brengen ons terug naar 7-9. Zou het dan toch? Xander komt dan in het team en bedankt voor het vertrouwen met 2 goals in evenveel minuten. Na de 9-10 van Putse kan Lauren de 10-10 via omdraaibal op het bord schieten. Nog enkele minuten te spelen en Putse komt weer aan de leiding 10-11. Als Lauri er in de volgende aanval langs loopt en wordt overgenomen, kan zij de bal doorsteken naar Saartje. Zij twijfelt niet en bezorgt de ploeg een punt.

Moeten we spreken over een gewonnen punt als je 1-5 achter staat aan rust en iets later 4-9 in het krijt staat? Of over een verloren punt als je weet dat we Putse 10 goals om de oren geven in de tweede helft. Waarom kan dit dan de eerste helft niet? Met Rijko wacht ons dit weekend weer een haalbare kaart. Maar ik stel voor om nu 2 helften op niveau te spelen.

van uw verslaggever ter plaatse

Kevin

dames: Lauren Denis (3) - Elin Loos (2) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (4)

heren: Christoph Hellemans (8) - Brice Mardesson (1) - Liam Van Hoof (1) - Jens Vogels (9)

wissels: Jonas Van Loock, Jens Verbruggen

Er stond heel wat druk op deze wedstrijd want voor beide teams waren er broodnodige punten te halen. En zo’n match met een sombere nul punten aanvatten, maakte het er niet gemakkelijker op. Maar onze groen-witten hebben de opdracht prima volbracht.

De wedstrijd zelf kende een trage start met na 5 minuten de 2-2 via Lise. Dan Putse met 3 rake schoten op voorsprong maar Voorwaarts/Molinos zette daar een droge 8-0 tegenover. Heel wat doelpunten in het openingskwartier waarbij een sterk spelende Lise opviel met een tot dan perfect rapport: hard werkend in het vak, getuige het recupereren van een bal tegen een Putse heer zodat Liam volledig vrij kwam te staan (6-5) en de 10-5 was haar derde doelpunt uit evenveel pogingen (100%)!

Arne Beeck knabbelde dan via een dubbel salvo wat van die achterstand af, maar “not in my house” Christoph Hellemans deed hem dat vervolgens vlotjes na (12-8).

Putse even op 2 doelpunten (12-10), maar ons herenkwartet en een power-doorbraak van Lise zorgden voor een 17-12 ruststand.

De tweede periode kende eenzelfde trage aanloop en pas na 4 minuten kon de eerste treffer genoteerd worden langs Putse kant. Maar onze schutters werden goed aangestuurd met onder meer stevig reboundwerk van Brice en Liam en ze schoten ook effectief met scherp (+30%) zodoende konden Christoph (8) en Jens (9) hun doelpuntenaantal aandikken. Elin en Lauren onderbraken de doelpuntenreeks van beide heren.

Een deugddoende overwinning te meer omdat volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Meeuwen met een goed gevoel kan voorbereid worden!

Dames: Pauline Vandevorst (3) - Sarah Goethals (4) - Tine Van Dyck (1) - Jasmien Van Steyvoort (2)

Heren: Hendrik Peeters (2) - Lars Kerstens (3) - Bjarne Van Rompaey (1) - Jens Verbruggen (7)

Wissels: Jonas Van Loock, Claudia Verstappen

Voorwaarts B effende het pad voor het eerste team met een mooie zege tegen Putse. De eerste periode was erg zakelijk en met veel 1 shots aanvallen in beide vakken. We namen een prima start met 3-0 en konden de voorsprong stelselmatig uitbouwen tot 11-5. Putse kon op korte tijd nog milderen net voor het eindsignaal van de eerste helft weerklonk: 11-7.

De tweede helft verliep gelijkgaand met scores langs beide kanten tot Putse aan een lange inhaalbeweging begon waardoor het 10 minuten voor tijd plots 17-17 gelijk stond. Jonas viel in en dat resulteerde direct in de 18-17 uit zijn handen. Pauline, Jens, Tine en Sarah vervolledigden een 5-0 tussenprik en wedstrijd gespeeld. 

Knappe wedstrijd van het tweede waarbij skipper Jens zijn team op sleeptouw nam!

Eerste nederlaag is een feit!

Robin 6 - Mauro 1 - Jasper 1 - Kobe 1 - Jarno 1 - Jordy 1

Mirte 2 - Amber W 1 - Amber J 1 - Caro VB 1 - Luna

Na een turbulente week waarin we weinig konden trainen en waarin iedereen zich moet laten testen na een contact met een speler van de tegenpartij vorig weekend, gingen we voor het eerst dit seizoen verdiend onderuit tegen een sterk maar vooral hardnekkig en veerkrachtig ASKC.

ASKC staat op het veld één reeks hoger en we wisten dat dit wederom een moeilijke wedstrijd ging worden. In de beginfase lagen we onder en kwamen moeilijk onder de druk uit en wonnen te weinig duels. Tijdens het tweede gedeelte van de eerste helft hadden we het vooral verdedigend beter onder controle en gingen we ook op het scorebord op en over onze tegenstander. Rust bij 9-6. Vooral een weer uitstekende Robin was niet te stoppen door de tegenpartij. Na de pauze moest er ook had gezwoegd worden maar bij 12-8 leken we goed op weg om de wedstrijd naar ons hand te zetten.

We vielen echter stil, er werd te statisch aangevallen en bij ASKC gingen de schoten nu wel vlot binnen. Van vier voor gingen we plots naar een achterstand van twee doelpunten en uiteindelijk werd dat ook de eindafrekening. Want hoe we ook ons best deden er leek veel goede wil maar te weinig overleg in onze aanvallen te zitten. Onze collectieve sterkte veel scores over vele schijven kwam er deze keer niet uit. Geen nood volgende op Turnhout beginnen we een nieuwe winningreeks.

Scores:

Een weer heel nuttige Kobe met zijn eerste poging 1-1

Robin rond lange aanval af 2-2

Robin alweer aangespeeld door Mauro 3-4

Mauro vanuit de tweede linie 4-4

Amber J steun Caro VB 5-4

Robin assist Mirte 6-5

Robin is een gesel voor de ASKC defensie 7-5

Jasper moet er hard voor zwoegen 8-5

Mirthe na assistente van een uitstekende Amber W 9-6

Amber W met haar zeer verdiend doelpunt 10-6

Caro keurig uit vrijworp 11-6 voor onze grootste voorsprong

12-8 door Robin na enkele minuten zonder scores langs beide kanten

13-14 alweer vrije worp ijskoud omgezet door Mirte

14-14 Robin met de steun van de ingekomen Jarno

15-15 door de super sub Jordy

16-15 Jarno voor onze laatste voorsprong

De laatste treffers van ASKC hebben we geen antwoord meer op.

Peter

EDEGEM B neemt wraak voor nederlaag A ploeg

JARNO 5 - WILLEM 2 - JORDY 3 - LIAM 3 - FRED 2

ELLEN 3 - SARAH 1 - LUNA 1 - LORE (7 rebounds) - CARO C (2 assists)

In de ochtend speelde onze c nog verdienstelijk tegen Topleague ploeg Putse. Edegem B nam een daverende start en stond na een klein kwartier al 7-1 voor. ASKC leek al KO maar kwam later nog redelijk in de match. Onze overwinning kwam niet echt meer in gevaar en we stonden de ganse wedstrijd voor maar toch leek het me soms dat we het te gemakkelijk opnamen en de focus soms ver zoek was. Elke week gemakkelijk winnen voed natuurlijk zulke vaststelling. Positief was het wederoptreden van Jarno en Luna. Liam lijkt stilletjes aan naar zijn beste vorm te pieken. Willem (Willy voor de vrienden) en Fred zijn aan hun beste korfbalseizoen bezig.

De scores:

1-0 Luna pas Jordy

2-0 Liam dubbel Jordy

3-0 Willy na lange aanval

4-1 Jordy achter de mand

5-1 Sarah hoog en droog

6-1 Jarno assist Ellen

7-1 Fredje na een scorepauze

8-6 Jordy na vijf korven ASKC op rij

9-7 Jordy legt de rustcijfers vast

10-7 Jordy aangeef Luna

11-9 knappe korf Ellen na knappe pas Jarno

12-11 Ellen korte kans uit rebound

13-11 Fred op assist van Jarno

14-11 Willy rond lange aanval af

15-11 Liam na sterk afvang en aangeef van Lore

16-12 Jarno korte kans eitje

17-13 Liam met een beauty snoeppas Jarno

18-13 Jarno vanachter de mand

19-13 Ellen met haar derde treffer van de helft

20-16 De twintiger vastgelegd door topscoorder van de dag Jarno

Peter

“Ik heb lang en gelukkig geleefd,
niets gevraagd en veel gekregen
en van alle goede dingen voldaan
ben ik slletjes heengegaan.”

Josée Christiaens
Geboren te Antwerpen op 30 januari 1930
Aldaar overleden op 2 december 2021

In gedachten omringd door allen die haar liefhebben, is van ons heengegaan mevrouw Josée Christiaens, echtgenote van de heer Louis (†) Van Gaelen
Gezien de huidige Corona maatregelen, zal het afscheid plaatsvinden in intieme kring.

Liefhebbende mama, bomma en zus van
Karin en Luc Van Gaelen - Van Steyvoort
Patrick en Véronique Van Gaelen - Vercauteren
Elien en Pieter Van Steyvoort - Vercruysse
Jasmien en Yannik Van Steyvoort - Struyf
Bo en Steven Mersie - Medina
Joren en Margot Van Steyvoort - Cavens
Eliot Mersie
Marie en Jonas Van Gaelen - Potemans
Louis en Emma Van Gaelen - Van Denberghe
Sterre Mersie
Rosa Christiaens

Hierbij wenst de vereniging en alle leden de familie veel sterkte en bieden hun innige deelneming aan.

Lauri (4), Saartje, Loris, Senne (1) (Xander)

Nore, Lauren (1), Xander (1) (Tobi), Quinten (1)

Reserve: Tobi

Voorbije weekend werden we in Temse verwacht. Het laatste duel was een spannende kwartfinale voor beker, dus benieuwd of we dit konden evenaren.

Wegens blessure en gelijktijdige wedstrijd van onze B ploeg, zijn onze wisselmogelijkheden zeer beperkt deze week. Een spoedig herstel voor Lieke gewenst, die er even tussenuit is met vloetblessure.

Temse start stevig aan de wedstrijd en werkt zeer goed af. Al snel komen we op 2-0 achterstand. Xander zorgt voor de tegengoal met shot achter de korf, 2-1. Lauri houdt de aansluiting met het verzilveren van een penalty 3-2. In de volgende fase, tot aan rust, krijgen we een 4-0 langs de oren. Verdedigend doen we het niet slecht, maar de afwerking van Temse is fenomenaal. We creëren zelf ook veel kansen en soms lange aanvallen, maar de bal wil er jammer genoeg niet in. Aanvallend en afwerkend was het niet onze wedstrijd. Spijtig, want de kansen waren er zeker wel om de kloof niet zo groot te laten zijn. Lauri kan vlak voor rust nog milderen met shot, 7-3 ruststand.

Na de rust zien we hetzelfde scenario. Temse loopt uit tot 10-3. Lauri en Quinten proberen de aansluiting nog te houden met elk een shot, 10-5. Opnieuw voert Temse de druk weer op en loopt uit tot 14-5. En dan is het even onze beurt om te knallen, met 3 shots op rij, Lauren en Senne via kort shot en Lauri via omdraaibal, zo wordt het 14-8. Tobi komt nog het veld in ipv Xander, die op zijn beurt Senne zijn plaats inneemt in de slotminuten van de wedstrijd. Eindstand 15-8.

Het zat vandaag afwerkend niet mee, waardoor het niet mogelijk was om er een spannende wedstrijd van te maken. Maar onze U15'ers zijn er voluit voor blijven gaan en we hebben weer mooie acties en kansen gezien. Verdiende en vlotte winst voor Temse en wij kijken vooruit naar ons volgend duel tegen Putse

Tamara

Spelers: Pjotr, Stef, Kaat, Anke, Joppe, Oskar, Taco, Kiki-Roos

Met enige bezorgdheid trokken we voor U15B wedstrijd naar Kwik. Zouden Pjotr, Stef en 6 U13'ers zich kunnen verweren tegen U15 ploeg van Kwik? Na enkele minuten wedstrijd konden we vaststellen dat onze bezorgdheid onterecht was.

Stef moest vol aan de bak, maar stond zijn mannetje tegen U15A heren van Kwik. Pjotr combineerde vlot mee en de U13'ers gaven het beste van zichzelf. Dit resulteerde in een 2-6 ruststand en zowaar een nog betere 2e helft met een 4-14 eindscore.

Verdedigend hebben we geoefend op:

- voorverdedigen aan de lijn

- terugschakelen naar positie tussen man en paal

- driehoeksverdediging, waarbij we de ballijn slechts bij de passing gingen aanvallen

- een aangesloten voorverdediging

- de inside eruit houden wanneer er toch aangeef was, zonder 2m afstand te nemen van onze tegenstander.

Stap voor stap lukte dit beter en beter gedurende de wedstrijd en stond er een fiere defense coach langs de lijn.

Aanvallend brachten we veel beweging naar en weg van bal en probeerden we steunen te leggen op de juiste moment. 14x scoren is niet niks, dus ook de aanvalscoach was meer dan tevreden. De goals werden gemaakt over verschillende handen.

Het was een lust voor het oog om jullie bezig te zien. Doe zo voort toppers!

Kevin

Zeer sterke eerste helft; tweede helft hapert er wat aan het scoremachien

A: Jarre(2) Oskar(1) Fran Marie

V: Taco(2) Joppe(1) Lou Kaat(1)

R: Anke (1) Eric

We speelden onze eerste wedstrijd zonder publiek, maar onze vaste waarden (de mama's en papa's) waren wel van de partij voor de nodige aanmoediging. 

We vliegen er meteen in wanneer Jarre zijn jongen passeert met een doorloper en hierbij netjes door Marie aangespeeld wordt. Rijko heeft aanvankelijk nog wel antwoord (1-1) maar we zetten een sterke verdediging neer zodat onze aanval kans krijgt om uit te lopen.  Kaat via shot 2-1. In deze wedstrijd brengen we een paar mooie steuntjes voor onze doorlopers: Taco bediend door Lou en Oskar bediend door Jarre 4-2. Rijko maakt dan weer graag gebruik van de steun om over te snijden en zich vrij te spelen 4-3. Niet getreurd, Taco herhaalt nog een keer een doorloopbal, deze keer bediend door de net ingekomen Anke 5-3.  Jarre kopieert dan even het Rijko-trucje door ook de steun te gebruiken om zich vrij te spelen voor een shotje: 6-3 is de ruststand.

Zoals hierboven al gezegd, hapert het wat in aanval de tweede helft.  Scoren lukt maar moeilijk, we verliezen behoorlijk wat ballen en krijgen veel druk.  In verdediging blijven we wel heel sterk standhouden waardoor het een hele tijd duurt vooraleer de vakken weer gaan wisselen.  We moeten eerst nog een onvermijdelijk tegendoelpunt slikken vooraleer Joppe toch de mand vindt: 7-4. Anke legt de eindstand vast met 8-4 via een shotje.

Na 4 wedstrijden nu toch 4 punten en doorgeschoven naar de bovenste helft van de tabel (dat zijn de kruisfinaleplaatsen ;-), well done!

Ilse

heren: Brice Mardesson (2) - Jonas Van Loock - Jens Vogels (3) - Liam Van Hoof (4)

dames: Elin Loos (1) - Imke Loos - Lauren Denis (6) - Lise Van Maldeghem

wissels: Christoph Hellemans (2) - Tine Van Dyck

Ons A team blijft na 4 gespeelde wedstrijden nog zonder punten en zo komt er extra druk op de resterende confrontaties dit jaar tegen Putse en Meeuwen. De wedstrijd bij AKC/Luma, de eerste zonder publiek, kende een gelijkaardig verloop als die tegen Boeckenberg en Kwik. Voorwaarts/Molinos met achterstand de rust in, in de tweede helft komt de remonte en blijft het gelijk opgaan tot een 10-tal minuten voor het eindsignaal waarbij de tegenstrever wel de doelpunten lukt en zo de volle buit pakt.

Jonas en Liam startten aan de wedstrijd, met Jonas al tactische zet want Christoph kwam al snel in zijn plaats. Liam bedankte voor zijn basisplaats met een prima prestatie, maar kreeg wel een erg raak schietende Jarre De Ley te verdedigen. De Ley schoot zaterdag aan 40% van buitenuit, ga daar maar eens tegenaan.

Na de 1-2 maakte AKC/Luma een eerste kloof (5-2), maar tegen de rust hadden we de schade beperkt tot 11-9. Na de onderbreking dus de remonte met eerst een one-hander van Jens Vogels en wat later schoot Lauren Denis tweemaal raak en zo 12-12. Halverwege de tweede helft bleven we langszij via mooie treffers van Liam Van Hoof (doorbraak op korte afstand) en Jens Vogels (jumpshot). Liam effende zelfs tot 16-16 en nog 11 minuten op de klok. En toen stokte de afwerking. Net zoals in de eerste helft teveel vermijdbare balverliezen en niet de juiste keuzes maakten het aanvallen moeilijk. Bij AKC/Luma vielen de doelpunten wel; enkel Lauren kon nog milderen, maar opnieuw ontbraken de doelpunten om aanspraak te maken op een overwinning. Als we zelf niet aan de 20 doelpunten geraken, dan wordt het telkens een erg moeilijke opdracht.

EDEGEM BLIJFT FIER OP KOP!

Mauro 2 (23 rebounds) - Robin 2 (5 assists) - Jasper 2 - Kobe (4 Assists en 15 rebounds) - Jordy 1

Mirte 5 - Caro Vb 5 - Amber J 3 - Amber W 1 - Luna 1

De gevaarlijke verplaatsing naar Begijnendijk stond op het programma, Jarno en Anne waren nog steeds niet beschikbaar en de herstellende Luna startte op de bank. Maar nogmaals bleek dat Edegem uit een grote kern valabele spelers kan putten. Eigenlijk werd het uiteindelijk een battle met de dames van beide ploegen in de hoofdrol die van de thuisploeg scoorden 13 doelpunten maar onze Eva's overtroffen dat zelfs met 15 treffers! Ladies boven dus in dit treffen. KCBJ, in de veldkompetitie acterend één klas hoger, was super gemotiveerd om dit Edegem een voetje te lichten. Ze gingen dan ook furieus van start: 3-0 stond het in no-time. Later nog 7-4 maar Edegem herpakte zich kwam stilletjes aan in de match en kwam op gelijke hoogte bij 7-7. En even later bij 7-8 voor het eerst voor. Rusten gingen we bij een spannende 10-11 score.

Bij het begin van de tweede helft liep groen-wit uit tot 10-14 en 12-16 maar KCBJ gaf zich niet gewonnen. Integendeel bij 17-16 gingen ze terug erop en erover en een 19-17 bracht hen zelfs in een uitstekende positie voor winst. Maar Edegem panikeerde niet en ging er met een stevig slotoffensief er nog terug op en over. Verdiende winst na een knappe spannende match, wij scorend over 9 schijven en met Kobe in een verdedigende, reboundende en aangeef uitblinkersrol.

De voornaamste scores voor wie de livestream niet kon volgen:

3-1 Caro VB tot dan toe waren alle aanvallen uitgedraaid op nul of één kans aanvallen zonder vervolg.

6-4 Mauro, vandaag vooral sterk verdelend en reboundend, vanuit het hoekje als de shotklok dreigt te verlopen.

7-5 Amber J na berenwerk van Kobe in de aangeef en afvangpositie.

7-7 Mirthe voor de eerste gelijke stand.

7-8 Amber J korfde de eerste voorsprong.

10-11 Robin voor de ruststand na ferme pas van Mirthe.

De tweede helft startte we met uitstekend verdedigend werk.

10-13 Jasper drijft de score verder op.

10-14 Amber J na drive van Caro VB.

12-16 Caro VB met tweede omgezette strafworp op rij.

18-17 de ingevallen Luna blijft ook rustig vanop 2,5 meter.

18-18 Jordy brengt waarvoor hij gebracht is: doelpuntje op aanvraag.

19-19 Mirthe met een knappe treffer.

19-20 Caro op het juiste moment met een alweer belangrijke score.

19-21 vrije worp omgezet door Caro.

19-22 De doodsteek de score van Mirthe op aangeven van Robin.

Knap rechtgezet deze moeilijke situatie, volgende week wacht alweer een lastige klip met de komst van ASKC naar Edegem.

Peter

B PLOEG OVERLEEFT MOEILIJKE VERPLAATSING

Liam 3 - Yarik 3 - Jordy 5 - Willem 3

Ellen 1 - Sarah 1 - Jamie 1 - Amber J 1 - Dorien - Luna - Caro C

Nog even vermelden dat de C ploeg voor een zes op zes zorgde dit weekend door in de thuishaven van Heleen Gent knap van Neerlandia te gaan winnen met Fred-Kaay-Tim-Jakke-Heleen-Jamie-Dorien-Sarah en Lore.

De B dreigde bij KCBJ even zijn maximum aan punten te verliezen. De eerste helft hadden we onze afwerking niet bij en verliep het spel nogal chaotisch en zonder veel schwung. Knap herpakt echter tijdens de tweede helft door gans de ploeg maar ik wil hier toch graag de allround puike prestatie van Willy, Jordy en Sarah extra in de verf zetten.

0-1 Amber J assist Willem

0-2 Jordy doorsteekpas Willy

2-3 Willy alomtegenwoordig

2-4 Jordy op schot

6-4 Tijd voor een break time-out, deze stand wordt ook de rustscore.

Rust

7-5 Yarik werkt dubbel met Liam af

7-6 Willem op pas van Jordy

8-7 Ellen keurig vanop de stip

9-9 Jordy tekent voor de eerste gelijkmaker na lange tijd

9-10 Liam met zijn (eerste ?) seizoensstrafworp

9-11 Yarik heeft het gaatje gevonden

10-12 Sarah bom

11-13 Liam nu ook van verder weg

12-14 Jamie werkt keurig een onderschepping van Sarah af

12-15 Liam heeft de weg naar de korf gevonden

12-16 Yarik ook op steun Caro C

12-17 De bedrijvige Willy met omdraaier

12-18 schotvaardige Jordy voor de toch nog vlotte eindwinstscore.

Bedankt Luna-Amber J voor het aanvullen.

Peter

dames: Claudia Verstappen - Jasmien van Stevoort - Sarah Goethals (1) - Tine Van Dyck (3)

heren: Jens Lauwers (1) - Jens Verbruggen (2) - Jonas Van Loock (4) - Lars Kerstens (4)

Beide teams hebben er een spannende pot van gemaakt mede door het feit dat er in de laatste 4 minuten niet meer gescoord werd en de totale score bovendien aan de lage kant bleef. Voorwaarts/Molinos lukte meer dan 30 kansen meer dan AKC/Luma, maar het afwerkingspercentage lag beduidend lager dan de voorbije weken. Dat resulteerde dus in een nagelbijter. We waren echter goed gestart, met bij een 5-4 stand 4 droge knallen op rij van Jens Lauwers, Jonas Van Loock tweemaal en Lars Kerstens. Een bonus waar we de kleedkamers mee opzochten (6-9). Raf De Ryck en Siebe De Ley bogen echter met ieder 2 doelpunten de achterstand om in een voorsprong (10-9). Wat later bij een 11-12 stand plaatse AKC/Luma weer een tussenspurtje van 3, maar Jonas, Tine en Lars counterden zodat we de eindfase in gingen met de kleinst mogelijke voorsprong.

De eindstand stond dus 4 minuten voor affluiten al op het bord, waardoor we een zenuwachtig einde kregen zonder doelpunten. De tijd tikte langzaam weg en de volle buit voor ons 2de team!

Aanval: Wout (3), Jerco (1), Fien (3), Maurine (2)

Verdediging: Dario, Tia (1), Lize, Xander (1)

Reserve: Lore (2)

We speelden vandaag opnieuw tegen HMKC, deze keer in de zaal. Na één keer winst en één keer gelijkspel op het veld waren de verwachtingen hoog gespannen.

De onzen vliegen er stevig in het eerste kwartier. Er wordt hard gewerkt en met veel inzet gespeeld. Dit heeft meteen resultaat! Na een eerste tegengoal maakt Wout een doorloper op assist van Maurine. Kort daarna zien we een schitterende goal van Xander: Dario onderschept de bal in het uitverdedigen, loopt door maar mist en Xander legt de bal vanuit de rebound in één beweging en eenhandig in de korf! We staan op voorspong en de toon is (even) gezet. HMKC laat zich echter niet doen en scoort terug. Via een schot van Jerco van achter de korf en een schot van Tia blijven we onze score verhogen. HMKC klampt echter steeds aan en laat door rake treffers Voorwaarts niet uitlopen. Ze komen zelfs op voorsprong. Wout scoort nog knap vanuit een korte kans na de rebound maar ondertussen staat het 7-6. Dan belanden we in een dipje en de Voorwaartsers komen niet meer tot scoren. HMKC doet wel gestaag voort en loopt uit tot 10-6. 

De onervaren scheidsrechter van HMKC (eerste keer) laat erg veel toe en kent Voorwaarts onder meer een stip op een doorloper niet toe. Heel erg jammer van de mooie fase. Dit gebeurt echter langs de twee kanten en het bepaalt de wedstrijd niet. De onzen moeten vooral blijven vechten en terug zien te scoren!

Tijdens de rust wordt Lize gewisseld voor Lore. 

Na de rust is iedereen terug bij de pinken. Er wordt opnieuw hard gewerkt en terug gescoord. Nu is het de beurt aan Fien, Maurine en Lore om de goals op het bord te zetten! Maurine gooit twee korte kansen achter de korf zuiver binnen, Fien scoort twee inlopers op assist van Wout en gooit een schotje binnen, en Lore scoort met een schot en een terechte strafworp, deze keer wel door de scheidsrechter op de stip gelegd. Tegelijkertijd worden er ook wel heel wat foute passen gegeven die leiden tot balverlies. HMKC krijgt het warm maar kan toch de voorsprong behouden. Het tweede schot van Maurine is echter de aansluitingstreffer en brengt de score op 13-12, met nog een tiental minuten te spelen. Daardoor wordt het toch nog een heel spannende slotfase! Er wordt met veel inzet gespeeld maar HMKC slaagt er in de laatste 10 minuten in om nog 4 keer te scoren. Ze lopen uiteindelijk uit tot 17-13, de laatste treffer van Voorwaarts is de strafworp van Lore en die bepaalt onze eindscore. 

De U17 B hebben in de zaal nog niet kunnen winnen maar die eerste overwinning kan niet lang meer uitblijven! We tonen steeds dat we de tegenstander aankunnen. Blijven volhouden en volgende keer is die eerste winst zeker voor Voorwaarts!

Inge

V: Fran Kaat(3) Lander Oskar

A: Lou(2) Anke(2) Joppe(1) Taco(2)

gestart als reserve: Jarre(2) Marie

We zagen een zeer fijne wedstrijd op Sikopi, met focus vanaf het startsignaal. Aanvankelijk een oei-momentje na een doorloopfout die bestraft werd met een penalty, maar dat werd snel hersteld, en we bleven verder de ganse wedstrijd op voorsprong. Er werd veel gescoord, mooi rondgespeeld en degelijk verdedigd. En we hebben maar liefst 8 keer gewisseld :-)

1-1 Joppe shot na een eerste mooie aanval

1-2 Kaat op doorloper via steun Oskar

1-3 Kaat shot

1-4 Anke shot na knappe rebound van Lou

1-5 shotje Taco

2-6 doorloper Jarre, via knappe pas Fran van aan de middellijn

2-7 shot Lou

2-8 Lou loopt in maar werkt af met shotje

Hierna even een klein dipje in het uitwerken, en we maakten wat onnodige loopfouten waardoor Sikopi even kon bijtanken.

5-9 Taco shot

5-10 Jarre shot

7-11 Anke shot

7-12 Kaat shot op lange pas Oskar

8-12 tuuuuuuuuut gedaan

Ilse

Lauri (2), Saartje, Tobi (1), Stef (Loris)

Lieke (Nore), Lauren, Xander (1), Quinten (4)

reserve: Loris, Senne, Nore

Op het tornooi van AKC hadden we al eens tegen ASKC gespeeld en wisten we dat dit een moeilijke tegenstander was. Anderzijds gaf dit de trainers wel inzicht in het aanvalspel van ASKC. Dit heeft zeker geholpen in deze derde zaalmatch van dit seizoen.

Vrij snel komt ASKC op 0-1, maar via inloper Quinten en iets later inloper van Lauri, laten we ons niet afschrikken en zetten we een 2-1 op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft trappen we spijtig genoeg toch nog net iets teveel in de ASKC val, waardoor zij op de doorbraak 4x weten te scoren en zeker nog een tweetal penalty's te weinig kregen toebedeeld. Jammer dat we in deze fase zelf aanvallend onmondig waren. Net voor rust kan Tobi toch nog milderen tot 3-5.

In het begin van de tweede time krijgt Quinten een andere tegenstander en hij profiteert hier maximaal van via penalty en kort shot, 5-5. Spijtig genoeg scoort zijn tegenstander onmiddellijk tegen en wanneer ASKC iets later doordrukt staat een 5-8 score op het bord. Onze passeurs merken de te ruime voorverdediging van ASKC op, passen hierdoor Quinten en Xander in de korfzone vrij en zo sluiten we terug aan tot 7-8. Wanneer Lauri iets later 8-8 door de mand jaagt, is het geloof er bij de supporters dat een stunt in de maak is. Een ingestudeerde vrijworp variant beslist hier echter anders over. Zuur om zo de 2 punten aan ASKC te moeten laten, echter kunnen we weer zeer fier zijn op onze prestatie!

Wie had in begin van het jaar durven dromen dat we tegen de topploegen van België toch al ons mannetje kunnen staan. Volgende week Temse, de derde klepper achtereen. Weer kan alles maar moet niets. We kijken er alvast naar uit!

Kevin

Pjotr, Roman (1), Senne, Stef, Loris (3), Quinten

Lieke (1), Nore (2), Lauren, Lauri (3), Saartje (1)

Na de triller van de A ploeg, spelen we met onze B ploeg tegen Hoevenen. Wij spelen deze maal met vrij veel A spelers daar U13 spelers niet beschikbaar waren. We hebben echter een vermoeden dat ook Hoevenen met enkele A spelers op het veld staat. Dit zorgt voor een kwalitatieve, gelijkopgaande en leuke wedstrijd.

Loris op shot en Nore met ver shot brengen ons op 2-0 voorsprong. Maar Hoevenen countert sterk naar 2-2. Na prima rebound van Lieke kan Loris kort shot scoren, maar Hoevenen laat niet begaan en brengt stand op 3-3.

Na de rust neemt Hoevenen zelfs de leiding in deze match tot 2x toe: 3-4, Lauri naar 4-4, iets later 4-5 en Saartje maakt 5-5 gelijk. Maar vanaf dan liggen we zwaar boven, Lauri 6-5, Loris vanuit rebound 7-5 en Nore met ver shot 8-5. Ook Roman pikt zijn goaltje mee kort onder de korf 9-5. Hoevenen sputtert nog even tegen 9-6, maar Lauri (op aangeef Loris) en Lieke met kort shot bezegelen het lot van Hoevenen. En dat onze U15 er steeds vol voor gaan, bewees Quinten deze week misschien net iets te enthousiast :-) Bij het binnenhouden van de bal werden de bankzitters (vooral Lauren) als opvangkussen gebruikt. Gelukkig geen gewonden maar aan inzet duidelijk geen gebrek!

Een mooie 11-6 overwinning tegen een prima tegenstander, waarbij alle spelers toch weer de nodige minuten gemaakt hebben, zodat iedereen tevreden verder het weekend in kon.

Kevin

dames: Claudia Verstappen - Cleo Van Laeken - Imke Loos (2) - Jasmien Van Stevoort - Pauline Vandevorst (1)

heren: Bjarne Van Rompaey (1) - Hendrik Peeters (1) - Jonas Van Loock (3) - Lars Kerstens (8) - Liam Van Hoof (3)

Ons tweede team en Borgerhout/GW speelden de hele wedstrijd haasje over en dus kregen we een krakend spannend slot. Lars en Imke zorgden dat we 19-19 gelijk kwamen en toen kwam het in de slotminuut aan op details. Bij ons liep het minder zuiver en bij Borgerhout/GW lukte het wel om de winnende treffer te maken. De buzzerbeater voor de 19-21 tellen we even niet mee :-).

Beide teams waren heel nauw aan elkaar gewaagd. Dat bleek niet enkel uit het scoreverloop, maar beide teams versierden niet zoveel kansen (een 80-tal), maar werkten wel beiden aan een hoog percentage (28%) af!

Lars was opnieuw schotvaardig en werd met 8 treffers topschutter.

scoreverloop:

0-1

1-1 vrijworp Lars

2-1 vrijworp Jonas

2-2

3-2 shot Lars

4-2 strafworp Lars

4-3

4-4

4-5

5-5 shot Bjarne

5-6

5-7

6-7 shot Lars

7-7 shot Lars

8-7 shot Jonas

8-8

9-8 shot Lars

9-9

______

10-9 shot Hendrik

11-9 shot Pauline

11-10

11-11

12-11 shot Liam

12-12

13-12 shot Jonas

13-13

13-14

14-14 shot Liam

15-14 strafworp Imke

15-15

15-16

15-17

17-17 shot Lars

17-18

17-19

18-19 shot Lars

19-19 shot Imke

19-20

19-21

Dat heet collectieve winst

Omdat RKC niet aan een B ploeg geraakte konden onze B-kes hun wedstrijd niet spelen. Jammer maar niet getreurd onze C-kes mochten wel ballen en deelden hun speeltijd met enkele B collega's.

De volgende spelers mochten minuten maken:

Jacob 3 - streamer Robke - Yarik - Kaay 2 - Tim 1 - Fredje 1 en 11 rebounds - Willy

Veerle 1 - Jamie - Sarah 1 - Dorien 1 - Lore en voor het eerst dit seizoen Heleen.

De scheids van dienst: Jasper Bossie.

Door het wisselen was het geen vloeiende maar wel een spannende wedstrijd waar we uiteindelijk netjes aan de goede kant van de score bleven. 13 spelers delen dus in deze winst. Knap dus, volgende week speelt de B op KCBJ en gaat de C op punten jacht in Gent bij Neerlandia. Zouden ze in Begijnendijk en Gent ook een Rob hebben die een livestream verzorgd?

Peter

Mauro 2 (21 rebounds)- Robin 8 (33 rebounds) - Kobe 2 - Jasper 4 - Jordy 2

Amber W 2 - Ellen - Amber J 3 - Mirte 4 (12 rebounds)- CARO VB 3- Lore

Zonder coach Andy die thuis de match op de livestream volgde idem voor Jarno, wereldreiziger Anne en met de niet fitte Luna op de bank is onze brede bank altijd een luxe.

We starten wat stroef de shotjes vielen niet en in defensie lieten we wat steekjes vallen. Rust kwam er met een 11-6 voorsprong, de afwerking moest omhoog en de balverliezen omlaag. De tweede helft werken we af aan 31%.

Gaandeweg konden we ons overwicht op het veld toch ook meer op het scorebord uitdrukken ondanks de schoonheidsfoutjes van drie gemiste strafworpen. Vandaag komen we ermee weg maar in een spannende match leggen we deze toch beter binnen maar ja dan weten we nog op wat we nog kunnen trainen en verbeteren he.

Broer en zus Van Bouwel kwamen van de bank en we weten dat die beiden de korf (5 doelpunten) weten hangen.

We zagen Robin heersen op alle vlakken. Kobe zijn eerste twee ballen raak schieten. Mauro had een moeilijke match maar nam rebounds trok de gaten voor zijn vakgenoot en deelde assists uit. Amber W is altijd een rots in de branding waarop je steeds kan rekenen.

De maatjes Jasper en Jordy spelen al samen vanaf de miniemen en dat zie je keer op keer.

Amber J speelde een all round stevige match afvangen, uitdelen en tussendoor nog afwerken ook.

Mirte had veel pech bij de afwerking in de eerste helft maar bleef er voorgaan en dat werd beloond met vier korven in de tweede time.

Ellen en Lore doen altijd hun job en weten hoe ze hun steentje kunnen bijdragen.

De dertigste en laatste korf werd door de man van de match Robin gekorfd.

Volgende week een moeilijke match de verplaatsing naar KCBJ.

Peter

dames: Lauren Denis (2) - Elin Loos (3) - Tine Van Dyck - Lise Van Maldeghem (2)

heren: Christoph Hellemans (8) - Brice Mardesson (1) - Jens Verbruggen - Jens Vogels (4)

wisselspelers : Imke Loos - Kerstens Lars (2) - Jonas Van Loock

Voorwaarts/Molinos startte het best aan de wedstrijd en leidde de eerste 10 minuten van de wedstrijd (4-2). Drie tegendoelpunten zorgden echter halfweg voor een gelijke stand en het bleef gelijkgaand tot Borgerhout/GW het heft in handen nam via scores van voornamelijk hun heren viertal (goed voor 20 van de Borgerhout/GW treffers).

Ons A team keek tegen een 9-14 achterstand aan bij het opzoeken van de kleedkamers. Christoph Hellemans scoorde nog het eerste doelpunt van de tweede periode, maar het was niet de start van de remonte die we de voorbije wedstrijden van Voorwaarts/Molinos zagen. Borgerhout/GW duwde door en snel naar een 10-17 tussenstand. We konden echter niets afknabbelen van die achterstand en zo bleef het lang 7 verschil op het bord. Een nieuwe tussenspurt van de Borgerhout/GW mannen leverde en maximale voorsprong van 10 doelpunten op: 15-25 en wedstrijd helemaal gespeeld.

Brice keek in de eerste periode opnieuw tegen een groen karton aan, terwijl bij andere fases in de wedstrijd deze beslissing ook gerechtvaardigd had kunnen zijn. 

Dit is voorlopig de laatste wedstrijd voor een “levend” publiek want vanaf maandag is er geen publiek meer toegelaten bij de wedstrijden. Als club zullen we zorgen voor livestream en deze werd succesvol uitgetest met de nodige hulp van Borgerhout/GW.

We optimaliseren dit verder en dus zal u de komende periode niets moeten missen van de thuiswedstrijden van Voorwaarts/Molinos of Edegem!

scoreverloop:

1-0 shot Brice Mardesson

1-1 Roy Van Laeken

2-1 shot Lise Van Maldeghem

3-1 shot Christoph Hellemans

3-2 Britt Saey

4-2 strafworp Jens Vogels

4-3 Jarni Amorgaste

4-4 Kian Amorgaste

4-5 Jaro Peeters

5-5 strafworp Elin Loos

5-6 Daphne Van Den Bossche

6-6 shot Christoph Hellemans

7-6 strafworp Jens Vogels

7-7 Britt Saey

8-7 shot Christoph Hellemans

8-8 Jarni Amorgaste

8-9 Elke Ledent

8-10 Jaro Peeters

9-10 vrijworp Christoph Hellemans

9-11 Jarni Amorgaste

9-12 Roy Van Laeken

9-13 Jaro Peeters

9-14 Kian Amorgaste

_______

10-14 vrijworp Christoph Hellemans

10-15 Roy Van Laeken

10-16 Jaro Peeters

10-17 Kian Amorgaste

11-17 doorbraak Lauren Denis

11-18 Britt Saey

11-19 Jaro Peeters

12-19 vrijworp Christoph Hellemans

12-20 Amy Pauwels

13-20 shot Lars Kerstens

13-21 Roy Van Laeken

14-21 shot Lauren Denis

14-22 Jarni Amorgaste

15-22 shot Lars Kerstens

15-23 Jaro Peeters

15-24 Kian Amorgaste

15-25 Jarni Amorgaste

16-25 shot Elin Loos

16-26 Britt Saey

17-26 shot Christoph Hellemans

18-26 vrijworp Jens Vogels

19-26 doorbraak Lise Van Maldeghem

19-27 Jeroen Beeusaert

19-28 Kian Amorgaste

20-28 shot Christoph Hellemans

21-28 strafworp Elin Loos

21-29 Glenn Pauwels

22-29 shot Jens Vogels

Starten: Joppe(1), Taco(2), Fran(1), Marie(1), Jarre(1), Oskar, Anke(1), Kaat

Reserve: Lander, Lou

Ook deze week laten we de punten liggen in de eerste helft. Het begon nochtans mooi: Fran lost schot na een indrukwekkende haakbeweging 1-0.  Maar dan verliezen we de aandacht wat in verdediging, worden er slordige passen gegeven en daar kan AKC gretig gebruik van maken: 1-2.  Anke maakt gelijk met een shotje, maar het duurt niet lang of er komt een tegendoelpunt.  Lou komt erop voor Kaat.  Ook al beginnen we wat langere aanvallen te bouwen, AKC is efficiënter en maakt 2-5 tegen de rust.

De tweede helft starten Lander en Kaat ipv Joppe en Marie. In aanval staan we vaak met zijn allen vrij, maar wordt er weinig doelgericht initiatief genomen. Na 10 minuten in de tweede helft komen we nog verder achter 2-7. Joppe en Marie worden terug ingebracht (ipv Anke en Oskar).  We vinden eindelijk de korf: Taco maakt een doorbraak op pas van Fran en Jarre scoort een shotje, gestuurd door Marie van in het voorvlak 4-7.  Er wordt nog om en om gescoord door voorwaarts (shot Taco) en AKC.  Joppe hierna nog via shotje, weerom na een knappe pas van Marie.  Ze mag dan zelf afsluiten met een welverdiende strafworp 7-9.

Volgende week op post tegen sikopi.  Laat ons vooral de wedstrijd aanpakken vanaf de eerste minuut, met een sterke verdediging, en de kansjes ook nemen als ze zich voordoen.

Ilse

Lauri (3), Saartje, Quinten (2), Xander

Nore, Lauren, Loris (1), Senne (3) (Tobi)

Reserve: Tobi, Stef en Anke

 

De zaal moet een leerjaar worden want niemand had verwacht nu reeds topleague te spelen. Doch met de sterke prestatie tijdens de beker, tegen Temse, in gedachte, denken we dat er toch wel een aantal teams haalbaar zijn voor onze U15'ers. Aalst, onze eerste tegenstander, is er zo één en waren we benieuwd of we onze eerste punten in de topleague onmiddellijk kunnen grijpen.

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Aalst vrij snel op 0-1, maar Senne, vandaag in secure dag, brengt ons gelijk langszij op 1-1. Wat later Aalst naar 1-2 en nu is het Lauri die countert na prima uitverdedigend werk en balonderschepping. Weer komt Aalst op voorsprong en deze keer is het Loris die ons op gelijke hoogte trekt. Als iets later Quinten ons op 4-3 brengt, staan we voor de eerste keer aan de goede zijde van de score. Aalst kan echter nog net voor de pauze gelijk maken en zo rusten we met een 4-4 stand.

Aalst scoort de eerste goal na rust, maar dan trekt Voorwaarts/Molinos even door via shot Senne, vrijworp Lauri, Quinten en nogmaals Senne via shot. Zo gaan we in één ruk naar 8-5. Aalst vecht terug naar 8-6, maar Lauri, vandaag secuur op vrijworp, brengt ons naar een geruststellende 9-6. De tijd tikt weg en iedereen gelooft in een goede afloop. Maar wanneer Aalst op 9-7 komt, sluipt er toch wat spanning in het team. De sterke heer van Aalst maakt 9-8 en plots wordt het toch nog even bibberen opdat we geen punt zouden verliezen. Echter laten de aanvallers de laatste minuut een knap staaltje van uitverdediging zien met o.a. ingevallen Tobi, waardoor Aalst de bal niet meer in het gevaarlijk aanvalsvak van hen krijgt. 

Een mooie zege die zeker iets ruimer had kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie wedstrijden van deze equipe zullen zien de komende weken. Aanstaande week moeten we naar Leuven, de beste U15 ploeg van België. Eens kijken of we ook daar, er een wedstrijd van kunnen maken.

Kevin

Senne (1), Stef, Pjotr, Joppe, Kikki-Roos, Nore (1), Quinten (2), Lauri (3)

reserve: Taco

Na de U15A winst thuis tegen Aalst, moest de B ploeg op Rijko gaan spelen. Pjotr, Stef en Kikki-Roos hadden nog geen wedstrijd in de benen, Lauri, Nore, Quinten, Senne, Joppe en Taco al wel. Dit was toch wel te zien in de wedstrijd want de secuurheid was vaak zoek. Niet tegenstaande kregen we een leuke partij te zien die spannend bleef tot op het einde. 

De eerste helft was het echter al Rijko dat de klok sloeg. We konden de 2-0 van Rijko nog counteren via Nore, met shot achter de korf, en Quinten achter de korf. De rust werd echter bereikt met een 5-2 achterstand.

De tweede helft is echter veel evenwichtiger, nee zelfs licht in het voordeel van onze youngsters. Nadat Quinten ons op 5-3 brengt, kan Lauri op kort shot na knappe pas Pjotr 5-4 op het bord schieten. En wat later staat het 5-5 na prima aangeef van Stef en afwerking Lauri. Vanaf dan is het een nek aan nek race waarbij Rijko steevast op voorsprong komt. Na de 6-5 krijgen we een spookpenalty die Senne graag aanneemt en feilloos omzet naar 6-6. De spanning stijgt en Rijko komt wederom 7-6 voor. Maar ook nu is de scheids ons goedgezind en krijgen we een vrijworp die Lauri feilloos omzet naar 7-7. Een gevleid punt lijkt in de maak, maar dan maakt Rijko net voor tijd toch de winnende korf 8-7.

Al bij al een leuke partij, ook al ging deze nipt verloren.

Kevin

Lauri (4), Lieke (Saartje), Tobi (Quinten), Stef

Lauren, Nore (1), Loris (2), Senne (1)

Reserve: Quinten, Saartje

Speeldag 2 brengt ons naar Leuven. De kampioen van U12 drie jaar geleden en topfavoriet om ook dit jaar de beker in de lucht te mogen steken. We spelen vandaag 2x25 RPT (real play time) daar de mevrouw aan de klok nog even dacht dat ze aan het klokken was voor de eerste ploeg van Leuven.

We starten gretig; doch Lauri mikt de strafworp aan de verkeerde kant van de korf. Leuven profiteert 1-0, maar wat later toch gelijk via Lauri op aangeef van Stef. Na de 2-1 en 3-1 van Leuven mag Lauri nogmaals naar stip. Deze keer met succes 3-2. Hierna zien we een sterk Leuven aan het werk dat doorpakt naar een 9-2 tussenstand. Net voor rust kan Loris nog milderen op vrijworp naar 9-3.

Na de rust spelen we een kwartier goed mee. We gaan van 9-3 naar 12-7. De goals om daar te komen werden gemaakt door Lauri op shot (9-4), Nore achter de korf (11-5), Lauri op strafworp (12-6) en Loris op inloop na aangeef Lauren (12-7). Officiëel kunnen we nu stellen dat de reguliere tijd er op zou zitten als er niet RPT zou geklokt zijn. Deze laatste 10 minuten is Leuven heer en meester en is ons bordje leeg gegeten. Enkel Senne kan nog tegen prikken met ver shot (15-8) en zo eindigen we de wedstrijd met 18-8 zege voor Leuven.

Neem die extra 10 minuten weg en eigenlijk kan je dan best tevreden zijn. Volgende week moeten we ASKC bekampen. DE uitdager van Leuven dit seizoen, dus we zullen weer alles uit de kast moeten halen om ook hen prima weerwerk te bieden.

Kevin en Tamara

Pjotr, Roman (1), Kaat, Anke (2), Marie (1), Kikki-Roos, Joppe, Jarre

Reserve: Taco (1)

Onze U15B speelden hun eerste thuiswedstrijd tegen Lubko. Deze wedstrijd kwam traag op gang, vooral door het zeer trage spel van de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat onze aanvallers de eerste helft niet in hun ritme kwamen om de bal te kunnen onderscheppen. Moesten we dus net iets beter op de ballijn en passing hand verdedigen om zo Lubko tot foute passings te dwingen. De eerste helft lukte ons dit niet, waardoor een magere 1-2 ruststand in het voordeel van Lubko op het bord stond. Enkel Roman had met ver shot van tegen achterlijn weten te scoren.

De tweede helft waren we echter veel gretiger op de bal en werden meermaals mooie onderscheppingen gedaan. Zo zagen we een fel duelerende Taco de bal winnen en Marie vrijspelen, die koelbloedig afwerkt. Anke tekende voor 2 goals deze tweede helft en Taco weet ook te scoren op shot.

Deze 4 goals in de tweede time zorgen dan ook voor een verdiende 5-3 zege!

Kevin

Starten in aanval: Lore, Lize, Wout en Jerco

Starten in verdediging: Fien, Maurine, Dario en Amine

Reserve om in de tweede helft in te komen: Tia en Xander

We komen sterk uit de startblokken: na een goede verdediging en snel uitwerken naar het aanvalsvak is de eerste kans van Voorwaarts meteen raak: Lore korft een shot na een knappe pas van Jerco. We gaan aan de leiding.

De volgende aanvallen van Ganda kunnen we goed counteren en onze aanvallers creëren ook hun kansen, maar voorlopig wil de bal bij geen enkele kant meer door de korf. Na 8 minuten is het met een ver shot dan toch raak voor Ganda en even later kunnen ze een korte kans korven. Dat heet dan erop en erover. Onze U17’ers laten zich wel niet doen en Dario korft op zijn beurt een ver shot. We staan terug gelijk.

Ganda kan dan jammer genoeg 3x scoren via shot en loopt zo uit tot 5-2. Voor rust is het dan weer aan ons om te scoren na een mooi samenspel van het hele vak: Amine loopt door op steun van Fien en aangezien Dario’s heer overneemt, speelt Amine Dario aan die kalm afwerkt. Knap!

We gaan rusten met een 6-3 achterstand nadat Ganda nog een shot korft.

Bij het begin van de tweede helft komt Tia in voor Fien en Xander voor Jerco en de eerste goal na de rust is voor Voorwaarts: een shot van Lore op pas van Wout. De tweede en derde korf na rust is voor Ganda: een ver shot en een inloper. (Dan een vreemde beslissing van de scheidsrechter: na een hindering op een inloper krijgt Voorwaarts wel een balvoordeel, maar geen stip? Vreemd. Ook later werd er nog een stip na een duidelijke fout niet toegekend aan Voorwaarts.)

De volgende korven zijn dan terug voor Voorwaarts: een shot van Wout op pas van Lize en een korte kans van Lore op steun van Xander. 8-6

Met nog 11 minuten te gaan komt Jerco terug in voor Dario. Ganda loopt weer drie korven uit d.m.v. een ver shot. 2x Voorwaarts dan maar denken de onzen: een ver shot van Amine en een shot van Wout op pas van Lore. We komen op 1 goaltje en voelen dat er meer in kan zitten. De U17’ers blijven ervoor gaan, gesteund door het publiek.

Spijtig genoeg loopt Ganda via shot terug 2 korven uit. Amine kan even later ook een shot korven en de spanning op de tribune stijgt opnieuw: kunnen onze U17’ers met nog 3 minuten op de klok de wedstrijd in hun voordeel laten kantelen?

Jammer maar helaas: Ganda scoort opnieuw een shot en speelt beheerst de laatste twee minuten uit.

We zagen deze week een goede inzet en twee evenwaardige helften. Ganda had duidelijk overwicht in mannelijke lengte en sprongkracht, wat ons niet veel rebounds opleverde. Soms gingen sommige U17’ers iets te onbesuisd en nonchalant te werk, wat ons een paar vermijdbare balverliezen opleverde. De spelers zijn er wel voor blijven gaan en konden ettelijke kansen over alle spelers creëren, de afwerking daarentegen dacht er vaak anders over. In vergelijking met vorige wedstrijd kunnen we trots zijn dat de spelers er meer hun kopke bijhielden en de inloperpogingen van de tegenpartij goed opvingen, ook het uitwerken na een onderschepping verliep al veel vlotter en sneller deze wedstrijd. Werkpuntje: probeer elke speler in je vak in het oog te houden. De bal ging niet altijd naar de meest vrije speler…

Het is na deze wedstrijd wel duidelijk dat deze spelers meer en meer op elkaar ingespeeld raken en dat deze ploeg een overwinning verdient. Wie weet volgende match wel?!

Aanval: Joran/Joppe/Catho/Kirsten

Verdediging: Maxime/Leon/Annelore/Beau

De wedstrijd komt een beetje stroef op gang. De eerste aanvallen zijn maar pover, 1 shot en bal kwijt (hoor ik coach Yves zeggen vanop de bank ... en gelijk heeft hij). Goed dat ze in verdediging zoveel ballen recupereren, het duurt namelijk tot minuut 9 vooraleer onze aanval een eerste keer tot scoren komt. Knappe verdediging jongens en meisjes!

Joppe scoort de openingstreffer voor Voorwaarts… en het zal zijn laatste niet zijn van deze prachtige wedstrijd die hij speelde! Hij scoort heel snel nog eens en laat een eerste keer de vakken wisselen.

Leon scoort na een heel mooie actie, waarop hij nadien nog eens Beau bedient met een mooie steun en zij haar inloper binnen legt.

Na een kwartier krijgen we pas onze eerste goal tegen, met dan nog wel een dubieuze penalty voor Kwik.

Ondertussen is het 1 – 5 en scoort Joran op assist van Catho. De aandacht verslapt een beetje en we krijgen enkele goals tegen, Kwik komt terug tot op 4 – 5. Joran lokt een penalty uit en kan deze zelf verzilveren.

De 2de  helft start met zeer mooie en lange aanvallen. Annelore legt een inloper binnen op steun van Leon.

Catho en Kirsten worden vervangen door Jade en een op de bank popelende Emma. Jade brengt onmiddellijk een steun voor een inloper van Joppe (5 – 8) en Emma lokt een vrije worp uit die Joran binnen gooit. (5 – 9)

Annelore legt een vrije worp binnen die door de ondertussen ingekomen Xander werd uitgelokt (5 – 10).

De 11de goal wordt gescoord door Joppe, 12de goal een inloper van Emma op steun van Joppe, 13de goal een strafworp tegen Beau die ze netjes binnen legt, de 14de en 15de goal opnieuw 2 schoten van Joppe. Annelore legt haar inloper binnen op steun van Xander  en scoort nadien als laatste nog een shot.

Zoals ik al zei kwam de wedstrijd wat stroef op gang maar liep het naar het einde toe heel vlot en dynamisch. Leuk om te vermelden: het vak van Leon slaagden erin om in verdediging 2x de buzzer te laten afgaan.

Annick

Liefde is alles, jij bent ons alles

JULES Van Liempt - 12 november 2021 - 3.010 kg - 49 cm - 9.57 uur

Liefste zoontje van An-Sofie Van Gaal en Jan Van Liempt

Petekindje van Tom Van Gaal en Pieter Van Liempt

dames: Lauren Denis (2) - Lise Van Maldeghem (3) - Tine Van Dyck - Elin Loos (2)

heren: Brice Mardesson - Christoph Hellemans (4) - Jens Verbruggen (2) - Jens Vogels (6)

invallers: Liam Van Hoof, Lars Kerstens

Voorwaarts/Molinos is er niet in geslaagd om een kostbaar punt in Merksem mee te graaien, een puntendeling had misschien billijk geweest met Kwik zeker de betere in de eerste helft en de remonte van Voorwaarts/Molinos in de tweede periode. Kwik startte het best en zette al vroeg in de wedstrijd een 4-punten kloof neer (6-2) en die hield stand tot bij de rust. Met een 12-8 werd er naar de kleedkamers getrokken.

Net zoals op de openingsspeeldag tegen Boeckenberg toonden onze groen-witten hun weerbaarheid en knokten zich terug in de wedstrijd. Met een uitstekende periode waarbij er 4 keer op rij gescoord werd, namen we zelfs de leiding (14-15). Bij een 16-17 stand duwde Kwik weer even door via onder meer een uitstekende Stien Reyntjens (7 doelpunten). Jens Vogels en Lise Van Maldegem brachten ons terug langszij: 19-19. Een omgezette vrijworp in de slotfase deed de punten in Kwik Indoor blijven. Uiteindelijk genereerden we wel voldoende kansen, maar een afwerkingspercentage van 15% is te laag om aanspraak te maken op een overwinning in de Topleague. Bij Kwik waren het voornamelijk de dames (in totaal 12 doelpunten) die het best bij de les waren en ons vaak pijn deden.

Bedankt aan Quinte De Beer voor het notuleren!

scoreverloop:

1-0 shot tegen

2-0 omdraaier tegen

2-1 shot uit rebound Jens Verbruggen

3-1 shot tegen

3-2 shot Jens Vogels

4-2 shot tegen

5-2 omdraaier tegen

6-2 shot tegen

6-3 strafworp omgezet door Lise Van Maldeghem

7-3 korte kans tegen

8-3 shot tegen

8-4 shot achtervlak Jens Verbruggen

9-4 ver shot tegen

9-5 korte kans Jens Vogels na knap samenspel met Brice

10-5 shot tegen

10-6 doorbraak Lauren Denis

10-7 strafworp Elin Loos

11-7 shot uit rebound tegen

12-7 doorbraak tegen

12-8 strafworp Lauren Denis

____________

12-9 strafworp Lise Van Maldeghem

12-10 one-hander Jens Vogels

13-10 vrijworp tegen

13-11 shot Christoph Hellemans

14-11 strafworp tegen

14-12 shot Jens Vogels

14-13 shot Christoph Hellemans

14-14 shot Christoph Hellemans

14-15 shot Elin Loos

15-15 shot tegen

16-15 shot tegen

16-16 schijndoorbraak afgewerkt door Christoph Hellemans

16-17 shot Jens Vogels

17-17 omdraaier tegen

18-17 shot tegen

19-17 doorbraak tegen

19-18 shot Jens Vogels

19-19 strafworp Lise Van Maldeghem

20-19 vrijworp tegen

Aanval: Jonas Van Loock (2) - Liam Van Hoof (2) - Claudia Verstappen (6) - Sarah Goethals (2)

Verdediging: Lars Kerstens (6) - Bjarne Van Rompaey (5) - Imke Loos (1) - Cleo Van Laeken (1)

Wissels: Hendrik Peeters (1) - Pauline Vandevorst - Jens Lauwers

Het tweede team heeft een prima prestatie neergezet tegen Kwik. Twee sterke periodes gaven enerzijds al een mooie voorsprong bij de rust (7-12) en een knappe einduitslag 14-26! We kwamen op een 5-1 achterstand, maar eens de motor goed opgewarmd was, werd de kloof gedicht en een sterke eindfase in de eerste helft met een stevige 0-5 werd er met evenveel doelpunten voorsprong de rust in gegaan. Na de onderbreking leek Kwik nog even tegen te sputteren (10-13), maar onder meer via een scherp schietende Claudia werd de maat van de Biekes genomen.

Bedankt aan Quinte De Beer voor het notuleren!

scoreverloop:

1-0 ver shot tegen

1-1 strafworp Sarah Goethals

2-1 vrijworp tegen

3-1 korte kans tegen

4-1 ver shot tegen

5-1 shot tegen

5-2 korte kans Bjarne Van Rompaey na rebound Lars

5-3 shot Lars Kerstens

6-3 strafworp tegen

6-4 shot Jonas Van Loock

6-5 shot Bjarne Van Rompaey

6-6 shot Imke Loos

6-7 shot Jonas Van Loock

7-7 shot tegen

7-8 shot Lars Kerstens na lange bal Cleo

7-9 Bjarne Van Rompaey van ver

7-10 shot Claudia Verstappen

7-11 shot Liam Van Hoof na een knappe aanval

7-12 shot Lars Kersten

___________

7-13 shot Lars Kerstens

8-13 korte kans tegen

9-13 shot tegen

10-13 strafworp tegen

10-14 omdraaier uit de steun door Cleo Van Laeken

10-15 score Liam Van Hoof na doorbraak Jonas

10-16 korte kans Sarah Goethals

11-16 ver shot tegen

11-17 shot Lars Kerstens

11-18 korte kans Claudia Verstappen

11-19 shot Claudia Verstappen na lange aanval

11-20 shot Lars Kerstens

12-20 shot tegen

12-21 korte kans Liam Van Hoof na rebound (3de keer goede keer)

12-22 shot Claudia Verstappen

13-22 shot tegen

14-22 shot tegen

14-23 shot Claudia Verstappen

14-24 korte kans Claudia Verstappen

14-25 korte kans Hendrik Peeters na snelle onderschepping Liam

14-26 shot Bjarne Van Rompaey

Dankbaarheid is het mooiste bloempje in onze levenstuin ...

Mevrouw Maria Crols 'Mitje' weduwe van de heer Jos Geurts.

Zij werd geboren te Herentals op 20 november 1929 en is liefdevol van ons heengegaan te Edegem op 7 november 2021.

Maria was de moeder van Ronnie en Rita Geurts, grootmoeder van Ilse en Tim & Jo en Vera.

Overgrootmoeder van Loris en Oskar Van der Wee & Leon, Marie en Bent Geurts.

Wij bieden de getroffen familie onze innige deelneming aan.  

Taco (1), Lander (1), Marie, Lou (2)

Joppe, Jarre, Kaat (2), Anke

r: Gio, Lina

Hop, we zijn vertrokken voor de zaalcompetitie, en al meteen met een hindernis want twee van onze spelertjes zaten in quarantaine.  Dit zullen we nog wel vaker meemaken, dus niet getreurd, we hebben immers een brede basis in de U13.  Gio en Lina wilden ons alvast uit de nood komen helpen.

De start verliep wel niet zo vlotjes als gehoopt.  We werden verrast door doorlopers van de tegenpartij, en kregen erg veel druk bij het uitwerken van de bal.  Het werd al snel 0-2.  Het was even wachten op de eerste mooie voorwaarts actie van de wedstrijd, en die kwam er na de eerste vakwissel: Taco speelde de bal van ver voorin naar een doorlopende Lander, en die werkte netjes af.  Prima actie om met de druk van de tegenstander om te gaan!  Verdedigend bleven we wat verderkabbelen en ASKC werkte sterk af, meestal via doorloper. We gingen rusten met 1-5.

De tweede helft deden we het veel beter: Taco met een mooie doorloper op pas van Marie 2-5. ASKC scoort tegen, en vervolgens nog eens een knappe VW-actie: Kaat werkt af via shotje op lange lijn, gestuurd door Jarre.  We zien in deze helft veel meer doelpogingen. Lou lokt een strafworp uit, en zet die ook netjes om: 4-7. Hierna wordt er nog om en om gescoord, Kaat en Lou vinden de mand nog via shot maar ook ASKC scoort nog tweemaal, waardoor we eindigen met 6-9.  We onthouden vooral het herstel in de tweede helft, en zien gelijkenissen met onze laatste veldwedstrijden waarbij we ook eerst achter komen om vervolgens een remonte in te zetten. Veel succes voor volgende week!

Ilse

Match u17: Voorwaarts A - Vobako B
Begin vakken:
1: Annelore, jade, Leon, Maxime
2: Catho, Kirsten, joppe, Leon

Welkom bij de eerste zaal wedstrijd van de u17 A. We beginnen met een goal tegen 0-1. Joran krijgt een penalty en deze scoort hij ook 1-1. Na nog geen minuut scoort Annelore een doorloper 2-1 . Even later scoort ook Leon een doorloper 3-1. Het scoren gaat vlotjes en Kirsten scoort een knap ver shot 4-1. Maar onze tegenstander kan ook scoren 4-2. Ook Maxime zit in de match en scoort een ver shot 5-2. Kort hierna scoren Maxime en Catho een mooi shot de stand wordt hiermee 7-2. Vobako scoort nog een doorloper 7-3. De tegenpartij scoort nog eens binnen 7-4. Leon scoort een mooi shot met een klein glimlachje erbij 8-4. Kort daarna scoort ook Joran een mooi shot 9-4.Kirsten lokt een vrijworp uit en Joran scoort deze 10-4.  Na een mooie bal onderschepping van Annelore scoort Jade een mooie inloper, het wordt 11-4! Na een botsing van Leon tegen de scheids wordt hij even gewisseld met Toby, om te rusten.


TWEEDE HELFT:
Toby(u15) scoort een mooie inloper, hij wordt daarna terug gewisseld met Leon 12-4.  Na een onderschepping scoort Catho een mooie inloper met een knappe pas van Joppe 13-4. Vobako scoort hierna nog is,  13-5. Niet lang daarna scoort jade een korte kans 14-5.  
Annelore scoort een mooi shot dus dit brengt de score op 15-5. Vobaco scoort nog is 15-6. Kort daarna scoort Joran nog is met een mooi ver shot! 16-6. Maar de tegenstander scoort ook 16-7. De tegenstander maakt en makkelijke kans en scoort wederom 16-8. Joppe lokt een penalty uit en scoort deze 17-8. Joppe maakt nog eens een goal door een doorloper met 1 hand af te werken. 18-8. Maxime wordt gewisseld met Toby (u15). Annelore scoort nog is en dit met een doorloper. 19-8. Vobako scoort een penalty. 19-9. Een ver shot wordt nog eens gescoord door Joran. 20-9. Joppe zit echt in de match en scoort nog is door een mooi ver schot! 21-9. Jade wordt vervangen door Beau. Vobako scoort nog is en de stand wordt 21-10. Beau zit direct al in de match en scoort een ver shot 22-10. Joran scoort nogmaals een schot 23-10. Kirsten wordt gewisseld door Jade. De tegenstander scoort ook nog is 24-11. Annelore wordt gewisseld met Kirsten. Leon scoort nog is een doorloper 25-11. De tegenstander scoort nog is 25-12. Joppe wordt gewisseld met Maxime. Joran scoort nog is met een schot na een rebound 26-12. Vobako krijgt een onterechte penalty mee en deze scoren ze 26-13. Leon scoort nog is met een shot. 27-13. Joran scoort nogmaals, en ook direct de laatste goal 28-13.
Het was een leuke match om naar te kijken en een verdiende winst!!!

Fien en Lore

Lauren Denis (2) - Elin Loos - Imke Loos - Lise Van Maldeghem (4)

Christoph Hellemans (1) - Brice Mardesson - Jens Verbruggen (2) - Jens Vogels (8)

wissels: Tine Van Dyck (2) - Jonas van Loock (ipv Brice omwille van groene kaart) - Liam Van Hoof (2)

Ondanks dat Boeckenberg 0-2 voor kwam, verliepen de eerste 15 minuten gelijkgaand tot 6-5. Boeckenberg plaatste dan niet echt een tussenspurt, het was eerder de foutenlast bij de thuisploeg die onze kansen op succes fnuikten. Boeckenberg bleef gewoon scoren terwijl wij ons verslikten in verkeerde passes. Gevolg: 4 doelpunten op rij en een 3 puntenkloof op het bord. Jens Vogels (goed voor 8 stuks, maar ook zijn tegenstrever Brent Struyf knalde er 8 binnen) en Lauren Denis zorgden voor de tegentreffers en milderden tot 9-11. Het was Brent Struyf die met 2 stuks de ruststand vastlegde: 9-13.

De tweede helft was maar goed bezig of de ingevallen Tine gaf de aanzet voor enkele dolle minuten waarbij ook Lise 2 keer op rij raak trof en de score van Jens Verbruggen bracht ons tot op 1 doelpunt zowaar: 14-15.

Plots kon weer alles in deze wedstrijd, Voorwaarts/Molinos echter terug op een kleine achterstand, maar bij 16-19 lukten we weer 3 doelpunten op rij en alles opnieuw te herdoen. Spijtig genoeg was de remonte het laatste grote wapenfeit want scoren lukte niet echt meer en bij Boeckenberg bepaalden schutters Struyf en Thijs met elk 2 treffers het verdict. Liam kon nog milderen vanop de strafworpstip, maar Boeckenberg besloot de debatten met een laatste score: 21-25.

Cijfers zeggen niet alles, maar het aantal balverliezen lag te hoog en Boeckenberg kon 1/3de meer kansen noteren en dan weet je dat je top moet zijn om dat goed te maken en dat was ondanks de verdienstelijke wedstrijd, net niet het geval vandaag.

We starten de wedstrijd vol goede  moed, maar Neerlandia scoort 0-1. Lore geeft de assist aan Wout hij kan hier uit scoren 1-1.

Tia krijgt een vrij worp maar  jammer genoeg geen goal. De heer van Wout scoort een ver shot 1-2.  De heer van Jerco loopt in en werkt af 1-3. Tia onderschept de bal in de verdediging. Er vallen veel kansen, maar er wordt jammer genoeg niet gescoord. De heer van Amine scoort een inloper 1-4. Amine krijgt penalty tegen 1-5.  Jerco krijgt een inloper tegen 1-6. Tia maakt een inloper en scoort 2-6. Inloper tegen Amine 2-7 . Lore scoort van ver 3-8. Er vallen heel wat kansen. Inloper tegen Jerco 3-9, Tia scoort uit een mooie actie 4-9. Maurine krijgt inloper tegen 4-10, penalty tegen Amine 4-11. Ver shot tegen Jerco 4-12. Fien onderschept de bal in de verdediging.

RUST

Fien kan de bal weer  onderscheppen.

Tia scoort een inloper 5-11

Inloper tegen Xander 5-12 . Shot van Fien ze scoort 6-12. Knap shot Xander 7-12. Weer een mooi shot van Xander 8-12.

Inloper van Lore ze scoort 9-12. De supporters blijven in het team geloven. Wout neemt een shot en scoort 10-12. Inloper tegen Wout 10-13. Ver shot tegen Wout 10- 14 Jerco wordt gewisseld met Joppe . Joppe zit in de match en scoort meteen 11-14.  Lore scoort inloper 12-14.

Amine schiet en werkt af 13-14 . Supporters blijven het team aanmoedigen. Ver shot tegen Lore 13-15 . Inloper tegen Xander 13-16. Knap shot van Fien 14-16. Knap shot van Tia 15-16.  De U17b heeft zich heel de wedstrijd volledig gesmeten. Knappe en zeer spannende wedstrijd.  De eindstand was 15-16.

Verslag van Kirsten

Je wilde zo graag bij ons blijven
en vocht zolang je kon.
Maar deze strijd was niet te winnen.

In alle stilte is zachtjes van ons heengegaan

mevrouw Eugenie Goetschalckx

“Nini”


Geboren te Deurne op 17 december 1931
Overleden in het AZ Klina te Brasschaat op 1 november 2021


echtgenote van de heer Rik Vandeleur


Zij is echtgenote van Rik Vandeleur

Moeder van Jos en Diane Rottiers - Vandeleur, Jack en Petra Vandeleur - De Borger en Freddy Vandeleur

Bonny van: Nick, Inge, Tia, Joppe en Lou Rottiers - Van Acker.

De club wenst de familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode en onze innige deelneming.

De U11 trok op 23 oktober naar Vobako om daar enkele wedstrijdjes 4 tegen 4 te spelen op een half veldje met 2 korven.

We hadden twee enthousiaste ploegjes bij die veel goesting hadden om te spelen en te supporten voor elkaar.  De sfeer zat er helemaal in.

Er werd mooi samen gespeeld, veel naar het doel gegooid.

ploeg 1: Corneel, Sep, Rae, Wenke en Jolien

match 1: tegen Vobako 1 (3-5)

De 5 doelpunten kwamen allemaal van Wenke dankzij goede passen en onderscheppingen van heel het team.

match 2: tegen Vobako 2 (8-4)

Zonder rust ineens naar de volgende wedstrijd.  Met goals van Rae (2), Corneel en Wenke.

match 3: tegen HMKC (7-1)

Veel doelpogingen, maar helaas net niet.  In de tweede helft kon Wenke het doel nog wel eens vinden.

ploeg 2: Finn, Mats, Axelle, Sue en Loes

match 1: tegen Vobako 3 (2-5)

Sue kon het eerste doelpunt op het score bord zetten en daarna maakte Finn de 4 andere doelpunten.  

match 2: tegen Vobako 4 (1-15)

Deze match was er een duidelijk overwicht van Voorwaarts/Molinos.  Het zelfvertrouwen kreeg een goede boost met super veel goals.

Axelle (5), Finn (2), Sue (5), Mats (3)

Match 3: tegen HMKC (7-7)

Tijdens deze match wisten ze de spanning er goed in te houden tot het eindsein.  

Mats (2), Finn (2), Sue (1) en Axelle (2)

Proficiat voor de leuke knappe matchen alle 10 en dank u aan de coaches voor de goede ondersteuning.

Tobi (2), Xander (1) (Stef), Lauri, Saartje

Loris (3), Quinten, Nore, Lauren (3)

Reserve: Lieke, Stef en Senne

Moeilijk te zeggen welk gevoel na deze cup match overheerst...teleurstelling voor het toch wel onterecht verlies of fierheid over de geleverde prestatie tegen een top 4 team van België.

De wedstrijd start voortvarend en na enkele minuten draaien de vakken al na shot Loris en shotje Lauren achter de korf. De 3-0 van Lauri wordt twijfelachtig afgekeurd voor gelopen en als even later de 3-0 door Tobi op shot wordt gescoord had ons dit zomaar een 4 puntenkloof kunnen opleveren. Temse komt dan iets beter in de wedstrijd en scoort dan de aansluitingstreffers 3-2. Loris extreem zuiver de eerste helft, brengt ons op 4-2, maar even snel countert Temse naar 4-3.

Konden we in de competitie de lijn in de tweede helft niet doortrekken tegen Temse, kunnen we dit vanavond op karakter toch al wel. Met een knappe one-hander van Tobi op pas van Saartje gaan we naar 5-3. En als iets later Nore Loris bedient voor 6-3, gelooft iedereen in een stunt. Echter volgen iets te snel de 6-4 en 6-5 waardoor de spanning in de wedstrijd groeit. De volgende 10 minuten krijgen we het lastig. We maken nog wel 7-5 via Xander maar Temse dan in één ruk naar 7-9, puur op powerplay dat de scheids van dienst toelaat. In aanval vangen we ook geen rebound meer waardoor we verzanden in één shotsaanvallen. Wanneer de supporters zich lijken neer te leggen bij een nederlaag, ontbindt Lauren haar duivels met inloper en stip. De kapitein van Temse heeft nog een valling van de eerste doorbraak van Lauren. Bij 9-9 kan het alle kanten uit, maar trekt Temse toch het laken naar zich toe met een inloper in de laatste 2 minuten van de wedstrijd. Zuur, ontgoocheld, maar uiteindelijk super fier op de prima wedstrijd van onze U15'ers!

We zagen weer grote delen van de wedstrijd veel beweging, prima passing en een gedreven team dat voor niemand bang is. Met dit level van spel gaan we zeker in de zaal ook wedstrijden kunnen winnen. Trek die zaalschoenen maar aan!

Sportieve groetjes

Kevin

Aanval: Mauro 3 – Jarno 4 – Mirte 5 – Amber Waterschoot
Verdediging: Jasper 3 – Robin 3 – Luna 6 – Amber Jacobs 1
Ingevallen: Anne 1

Op zondagnamiddag trokken we met Edegem naar Aalst voor de laatste uitwedstrijd van de voorronde op het veld. Volgende week nog de afsluiter op Voorwaarts en dan richting de zaal, waar de ambities net zoals op het veld hooggespannen zijn. Ondanks dat Aalst in de heenronde al verslagen werd, wisten we dat de terugwedstrijd geen makkelijke klus zou zijn. Vorig jaar was de A-ploeg op Aalst nog zwaar ten onder gegaan, iets wat dit seizoen zeker vermeden moest worden.

Over naar de wedstrijd dan, waar Aalst uiterst efficiënt opent en na enkele aanvallen al twee doelpunten voor komt. Dit snel gat maakt meteen duidelijk dat deze wedstrijd echt bevochten zou moeten worden. Pas bij de 5-6 via Amber Jacobs komt Edegem voor het eerst op voorsprong en we slagen er gedurende de rest van de eerste helft ook niet in om verder uit te lopen. Het scoreverloop blijft gelijk opgaand en zo gaan we rusten met een minimale voorsprong: 12-13.

Na de rust komen we via Jarno en Luna drie goals voor en ondanks een korte tegenprik van Aalst naar 14-15 slagen we er in de hele tweede helft op voorsprong te blijven. Dit vooral door een 0-5 tussenspurt waarin het dames boven is, met twee doorlopers van een vlot scorende Luna, een zoveelste vrije worp van Mirte en Anne die meteen na invalbeurt de mand weet hangen. Deze mokerslag komt Aalst nooit meer te boven en zo kan de wedstrijd al controlerend uitgespeeld worden: 21-26.

Er werd over bijna alle spelers gescoord en we zagen zes mensen met minstens drie doelpunten. Bijna elke week slagen we er in veelvuldig te scoren over meerdere pionnen, waar het bij de tegenstanders vaak rekenen is op enkele spitsen. Mooi!

Na de thriller tegen Hoevenen vorige week weer een mooie overwinning voor de onzen, die ervoor zorgt dat Edegem met nog twee wedstrijden te spelen een vierpuntenkloof heeft op de eerste achtervolger. Dit mogen we niet meer uit handen geven. Volgende week kan er mathematische zekerheid komen (als die er nu al niet is, maar uw verslaggever kent de regels over doelpuntensaldo, gewonnen wedstrijden en onderlinge duels niet). Op die manier kunnen we met een goed gevoel richting de zaal. Supporters op post!

Kobe

Scores

1-0

2-0

2-1 korte kans Robin

3-1

3-2 shot Mauro

4-2

4-3 penalty Jasper

4-4 shot Luna (eerste van vele goals)

5-4

5-5 shot Jarno

5-6 korte kans Amber Jacobs

6-6

6-7 shot Jarno

7-7

7-8 betere lepelwerk van Jasper onder de korf

7-9 korte kans Robin

8-9

9-9

10-9

10-10 shot Luna

10-11 shot Mirte

10-12 shot Mauro

11-12

11-13 shot Jasper

12-13

Rust

12-14 shot Jarno

12-15 doorloper Luna

13-15

14-15

14-16 shot Mirte

14-17 doorloper Luna

15-17

15-18 vrije worp Mirte

16-18

16-19 doorloper Luna

16-20 doorloper Luna (opnieuw)

16-21 shot Mauro

16-22 vrije worp Mirte

16-23 korte kans Anne

17-23

18-23

18-24 shot Jarno

19-24

19-25 shot Robin

19-26 shot Mirte

20-26

21-26

Aanval: Yarik 4 – Liam 1 – Lore – Sarah 3

Verdediging: Jordy 3 – Willem 1 – Caro Cremers 2 – Ellen

Ingevallen: Kobe 2 – Jacob 3 – Veerle – Jamie 2

Waar de A-ploeg zware tegenstand tegenover zich kreeg op hun weg naar de overwinning, was dit voor het B-team (weer) niet het geval. In de heenronde was de wedstrijd tegen Aalst B er een waarin we bij hen moesten aanvullen met eigen heren als dames, waardoor het eenmalig met Roberta en Yaroslavina was in plaats van Rob en Yarik. Gelukkig deze keer niet zo’n fratsen. We schuiven deze wedstrijd met twaalven gelijk door, iedereen speelt een veertigtal minuten, mooi verdeeld en zo heeft bijna iedereen toch een wedstrijd dit weekend.

Een wedstrijd is het nooit echt geweest, na twee snelle goals van Yarik wordt al snel duidelijk dat de onzen op bijna alle posities boven liggen en na twee goede schoten van zowel Sarah als Jordy staat er een droge 1-6 op het scorebord. Deze kloof wordt doorheen de eerste helft alleen maar groter, dankzij een aantal mooie acties en solide verdedigingswerk. We gaan rusten met een tienpuntenkloof: 3-13.

Na de rust wordt er op hetzelfde elan doorgegaan. Er wordt gescoord over bijna iedereen en zij die niet scoren zorgen voor de ondersteuning. We gaan weer voorbij de twintig goals, wat de voorbije weken meestal lukte.

We onthouden een paar mooie acties: Jamie op doorloper en even later op shot, een korte kans van Liam na een (naar gewoonte) te kort shot, eigen rebound en kort passje van uw verslaggever. Uiteindelijk is het Willem die de eindscore vastlegt op korte kans: 7-21.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de zaal, een competitie we met de B-ploeg hopelijk meer tegenstand krijgen en we vooral ook hopen dat de C-ploeg elke week een wedstrijd kan spelen.

Ik vermeld nog kort twee zaken omdat ze grappig waren en omdat er over de wedstrijd niet heel veel te vertellen viel:

 1. Willem kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen met een van de betere koprollen die ik al heb gezien, en ik stond er heel dichtbij. Na een episch duel tot aan de middenlijn tikte Willem de bal in mijn handen, om vervolgens een staaltje atletisch vermogen boven te halen waar menig turner jaloers van zou zijn. Een vlotte koprol tot vlak voor mijn voeten. Sterk Willy!
 2. Mauro mag dan wel een heel goede korfballer zijn, douchen gaat hem minder goed af. Na meerdere pogingen om aan de doucheknop te draaien, zonder succes, slaagde hij er in om zijn douche eindelijk aan te zetten door op de drukknop te drukken in plaats van er aan te draaien, tot groot jolijt van iedereen. Wat een denkwerk. (Moest ik vermelden van heel de kleedkamer, met toestemming van Mauro)

Kobe

Scores

0-1 shot Yarik

0-2 shot Yarik en we zijn vertrokken

1-2

1-3 korte kans Jordy

1-4 shot Sarah

1-5 shot Sarah (opnieuw)

1-6 shot Jordy

1-7 inloper Caro

1-8 shot Sarah

1-9 vrije worp Yarik (staat niet bij wie het was, maar ik durf denken dat het onze favoriete Rus was)

2-9

2-10 shot Jordy (scherp)

3-10

3-11 doorloper Kobe

3-12 doorloper Jacob

3-13 shot Caro

Rust

3-14 doorsteekbal naar Yarik

3-15 doorloper Jamie

3-16 korte kans Jacob

4-16

5-16

5-17 shot Kobe

5-18 shot Jacob

6-18

6-19 korte kans Liam

6-20 shot Jamie

7-20

7-21 korte kans Willem

Tobi (1), Stef (2), Lauri (4), Lieke

Xander (2), Quinten (1) (Senne (1)), Saartje (1) (Kaat), Nore

Reserve: Loris, Senne, Kaat

Onder een aangenaam herfstzonnetje, trokken we zondagmorgen naar Dendermonde voor onze wedstrijd tegen Appels. De eerste helft kwam een beetje stroef op gang. Ook even wennen aan het veld, nl. gras dat door de dauw toch niet zo ideaal was met ons kunstgrasschoeisel...

Al snel komen we 2-0 achter door fouten die via stip en vrijworp verzilverd worden door Appels. De eerste 5 goals van deze match zijn echter allen penalty's of vrijworpen! Xander maakt 2-1 via vrijworp en Lauri zet met penalty 3-2 op het bord. Deze eerste 15 minuten zijn onze gecreëerde kansen eerder beperkt door de sterke ballijndruk van de tegenstander. Maar dan vliegen onze U15'ers erin en gaat de wedstrijd gelijk opgaand. Stef maakt 3-3 gelijk met een knap ver shot. Vervolgens worden de supporters getrakteerd op een mooi staaltje samenspel met prachtige diepe passen waaruit inlopers gescoord worden. Xander met inloper voor 4-4 op aangeef van Saartje, vervolgens Lauri 4-5 op pas van Tobi. Quinten zet ruststand 5-6 op het bord door inloper via Saartje.

Na de rust en tactische besprekingen, gaan onze U15'ers op hun elan verder. Ze zetten een ijzersterke verdediging neer waardoor Appels nog maar 1x tot scoren kan komen. Nore zorgde voor de nodige rebounds in verdediging waardoor Appels niet kon herhalen. We zien een zeer gedreven team en veel mooie acties met prima afwerking. Ook het sterke reboundwerk van Lieke even aanstippen, waardoor in aanval meerdere kansen kunnen genomen worden.

Quinten zet nu steun voor Saartje die 5-7 scoort op inloper. Na vakwissel zien we een gelijkaardige goal als in eerste helft, alleen komt de pas nu van Lauri en werkt Tobi prima af met inloper 5-8. Stef zorgt opnieuw met ver shot voor goal, 5-9. De ballen gaan vlotjes in de korf en winst is in zicht. Senne komt in plek van Quinten en drukt meteen ook zijn stempel op match met penalty 6-10. Op aangeef van Stef scoort Lauri 6-11. Er volgen nog enkele vakwissels bij de heren en ook Kaat komt de laatste minuten nog op het speelveld voor een laatste aanval waar Lauri nog een penalty uitlokt en verzilvert. Hiermee staat 6-12 eindstand op het bord en horen we het fluitsignaal voor einde van de wedstrijd.

Wederom een mooie en leuke wedstrijd van onze U15'ers gezien. Een moeizame start maar nadien een lust voor het oog, met knappe acties en goals. We zijn klaar voor het bekerduel tegen Temse op woensdag 20/10 en trekken hierna onze zaalschoenen aan.

Tamara

Oskar Eric Lina Fran

Jarre Lander/Bent Marie Molly

Maar liefst 6 afmeldingen voor de U13A op deze zaterdag, vandaar een onuitgegeven beginopstelling met Eric, Lina en Molly die hun beste beentje hebben voorgezet.  Da's het voordeel van een breed team.

We zagen een wedstrijd met twee gezichten: eentje voor, en eentje na de rust.  Putse startte met hun klassieke spelletje: steun onder de korf en wachten op het doorlopen.  We laten ons hierdoor inpakken gedurende de eerste helft, waardoor we met 2-8 gaan rusten (waarvan 7 doorlopers tegen).  Coach Robin had dit ook gezien en riep zijn troepen samen voor wat bijsturing.  

Over een coachable team gesproken: de tweede helft nemen we alle instructies ter harte en zijn we erg alert in verdediging.  Putse probeert weer te zoeken naar de doorloopkansen maar het lukt niet meer. Wij hebben intussen wél de korf gevonden en komen langzaam dichterbij.  Jammer dat de match niet langer duurde, wie weet wat hadden we nog gezien ;-)

Bedankt aan alle invallers, jullie hebben dat TOP gedaan!

Ik heb ergens een score gemist, voor zover ik weet doelpunten van Eric, Oskar, Fran en Marie maar bij nummertje 4 heb ik de naam niet genoteerd, mea culpa.

Ilse

Onze laatste thuiswedstrijd van de voorronde spelen we onder een heerlijke herfstzon!

Spelers:

Vak 1: Fien, Maurine, Lander, Amine

Vak 2: Lore, Beau , Jerco, Wout

Reserven: Tia, Lize, Dario, Xander

1ste helft

Onze eerste aanval start weer met een aantal doelkansen die we jammer genoeg niet kunnen omzetten tot een goal.

Er wordt goed verdedigd op een inloper door Fien en Amine kan een shot blocken waardoor we het HMKC moeilijk kunnen maken op te scoren.

In aanval heeft Wout pech met een mooi shot dat terug uit de korf rolt, maar Lore zorgt toch voor ons eerste doelpunt en brengt ons 1-0 voor.

HMKC kan snel antwoorden ook al verdedigd Amine zeer sterk. We wisselen met 1-1.

Door slecht uit te verdedigen kan HMKC de bal onderscheppen en daar uit scoren 1-2.

We komen net voor de rust achter met 1-3 na een shot van HMKC.

2e helft

Bij de start van de 2e helft krijgen we een vrijworp in ons voordeel maar Wout kan niet scoren, we onderscheppen de rebound waaruit Beau kan scoren 2-3.

Lore kan de volgende vrijworp mooi afwerken en brengt ons gelijk 3-3

Tia en Lize vervangen Fien en Beau en Dario en Xander vervangen Jerco en Lander.

We krijgen weer een vrijworp en Tia kan ook deze mooi binnenleggen en we komen voor 4-3.

HMKC maakt gelijk met 4-4.

We sluiten de wedstrijd af met een prachtige pas uit verdediging naar Lore die haar inloper helaas naast gooit.

Beau valt de laatste 2 minuten nog in voor Lize, maar we eindigen met een gelijkspel.

We kunnen deze laatste wedstijd toch nog een puntje binnenhalen en kunnen zo vol goede moed naar de zaalcompetitie! Aan inzet, motivatie en teamspirit zal het ons niet ontbreken – ONE TEAM!

Wenke

Begin vakken:

Annelore (c), Leon, Joppe, Kirsten

Jade, Catho, Joran, Maxime

Op deze onverwachte zomerdag beginnen we met een vlotte onderschepping. Borgerhout maakt snel een goal tegen 1-0. Jade krijgt een penalty mee maar scoort deze jammer niet. In de aanval worden er veel kansen gecreëerd maar ze vallen er niet in. Na veel loze aanvallen van beide teams slaagt Borgerhout erin een shot van buitenaf te scoren 2-0. Borgerhout scoort 2 minuten na het andere shot 3-0. Annelore krijgt een penalty mee en scoort hier uit de eerste goal voor Voorwaarts maar ze krijgen direct een goal terug tegen 4-1. Borgerhout scoort nogmaals 5-1. Annelore lokt nogmaals een penalty uit maar deze mist ze jammer genoeg. Na nog een goal van Borgerhout wordt Maxime gewisseld met Toby (u15) 6-1. Joppe krijgt een vrijworp mee maar deze mist hij. Borgerhout krijgt terug een aanval en er wordt een inkoper gescoord tegen Catho 7-1. Borgerhout scoort een inloper. Bij ons vallen de kansen er maar niet in 8-1. Borgerhout scoort weer een korte kans. 9-2 Maar bij het wisselen van de vakken maken zo gebruik van de tegenstander die niet aan het volgen is en Annelore maakt een korte kans. 9-2. Maar Borgerhout scoort weer 2 goalen kort daarna 11-2. Joran maakt kort daarna een mooi ver schot, waardoor Voorwaarts weer een puntje krijgt 11-3. Annelore lokt een derde penalty uit en deze scoort ze ook! 11-4. 

2de helft

Catho wordt gewisseld met Beau en Joran wordt gewisseld met Loris (u15).

De tegenpartij scoort weer een shot 12-4. Geen 2minuten hierna scoort Borgerhout weer een ver shot 13-4. Nog een goal van de tegenpartij en Catho wordt gewisseld met Kirsten 14-4. Catho heeft een vrijworp uitgelokt maar Joppe mist deze net. Joppe scoort een knappe inloper met één hand 14-5. Joppe maakt 14-6 met een mooi shot. Jade is “on fire” ze scoort een shot en een inloper binnen de minuut 14-8. Borgerhout scoort hierna ook snel, het wordt 15-8. Jade krijgt een onterechte penalty tegen en Borgerhout scoort deze penalty en kort daarna ook een shot 17-8. De tegenpartij scoort nogmaals een verre shot 18-8. Voorwaarts geeft de moed niet op en Annelore scoort een inloper met assist van Leon 18-9.

Om de match af te sluiten scoort Joppe nog een mooi shot als buzzer beater.

Xander (2) (Senne), Stef (1) (Tobi), Lauri (3), Saartje (Lieke)

Loris, Senne (Quinten (1)), Nore, Lauren (2)

Reserve: Tobi, Quinten, Lieke

Op speeldag 6 mochten we terug spelen tegen de biekes uit Merksem. Werd in de heenwedstrijd gewonnen met het kleinste verschil, kregen we nu een veel dominantere wedstrijd van onze youngsters te zien. 

Vrij snel weet Stef te scoren vanop afstand 1-0. Iets later mag Lauri naar de stip, doch deze gaat er jammerlijk naast. Xander reageert echter pijlsnel, neemt de rebound en scoort alsnog 2-0. Het andere vak met Senne, Loris, Lauren en Nore draaien naar aanval. De eerste aanvallen gaan mis maar na de 2-1 van Kwik, lukt Lauren een inloper: 3-1. Hierna volgt een knappe goal: de bal wordt onderschept bij het uitwerken van Kwik en meegegeven aan de verdediger, zodoende Xander op doorloop kan scoren. Wanneer Lauri iets later de 5-1 binnenschiet, staat een veilige 4-puntenkloof op het bord bij de rust.

Na de rust Kwik naar 5-2. Quinten komt in plaats van Senne het veld op. We zijn ondertussen al 10 min ver in 2e helft, wanneer Lauren de verlossende 6-2 scoort. Dit aanvalsvak had het niet makkelijk in aanval, maar verdedigde wel ijzersterk. Ze krijgen dan ook geen goal tegen vandaag. Ondertussen wisselt de coach lustig voort en komen zowel Tobi als Lieke nog tussen de lijnen. Na onze 7e en 8e goal van Lauri, mag Quinten de eindstand vastleggen op 9-2.

We lieten zien dat we duidelijk de betere waren van Kwik. Dit weekend de laatste veldwedstrijden voor start zaalcompetitie en komende woensdag spelen we ook nog beker tegen Temse. Eens kijken of we weer zo een knappe partij kunnen neerzetten zoals de vorige confrontatie met de purple monkeys. Succes!

Kevin

Eindelijk nog eens match en een verslag van Edegem C!

Kobe 3 (En 5 assists/6 steals/20 rebounds) - Ward 2 - Jakke 7 (8 steals) - Tim 2 - Rob 2 - Fredje (4 assists)

Maartje 1 - Sarah 5! - Lore 2 - Dorien (9 rebounds) - Jamie (4 assists - 12 rebounds)

Veel goed nieuws vandaag

 1. de C kon spelen er was een tegenstander!
 2. Ze speelden voor A en B en we konden een verslag maken
 3. Ward was terug van lang weggeweest
 4. Fredje kon terug meespelen
 5. Er waren twee goede gelegenheidsrefs: bedankt Lore, bedankt Willem.
 6. Er werd vlot gewonnen
 7. 24 korven de meeste van alle Edegem ploegen (en misschien van Voorwaarts ook ?)
 8. 8 Vlot gescoord aan plus 21% net als de A en B allen netjes plus 20% afwerking

Spijtig dat Veerle er niet kon bijzijn. In de zaal zullen we hopelijk meer kunnen spelen.

Scores:

1-0 Eerste bom Sarah

2-0 Jakke vanachter de korf

3-0 Maartje op steun Kobe

4-1 klets bom binnenkant mand Sarah

5-1 Tim keurig schotje

6-1 Kobe vanuit de rebound bedankt Dorien

7-1 Ward rond lange aanval af

8-1 en 9-1 Jakke en Jakob

10-1 Kobe voor de dubbele cijfers

Rust

11-1 tweede helft eerste score komt van Ward

12-2 Jakke steun Jamie

13-2 Robke is aangekomen

14-3 Jakke wordt aangespeeld door Fredje

15-3 Fred voor de aanvoer Jakke voor de afwerking

16-3 Lore na lange aanval

17-4 Jakke heeft er zin in morgen nog een matchke voetbal en dan de 10 miles

18-4 Sarah waarom is er geen driepuntlijn in korfbal ?

19-4 Rob vanop afstand

20-4 Kobe schol!

21-4 Jakke met zijn vijfde van de tweede time

22-4 Sarah na weer een berelange aanval

23-4 Lore doet er ééntje bij

24-6 Gepast: Sarah doet de boeken dicht dat zal ze herhalen in de B.

Tot in de zaal

Peter

 

Aanval: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson - Elin Loos (2) - Lise Van Maldeghem (2)

Verdediging: Christoph Hellemans (3) - Jens Verbruggen - Imke Loos (2) - Lauren Denis (5)

Invallers: Jonas Van Loock - Lars Kerstens - Sarah Goethals

Het beker-parcours van Kwik liep via het Fort 5, lukte het verderzetten van de weg nog, na een verdienstelijke partij, tegen Edegem, dan hield het beker-avontuur op na de confrontatie met Voorwaarts/Molinos. Kwik acteerde zwak en ons eerste team toonde datgene wat we graag al eerder wat meer hadden gezien: veel grinta en drive zodat een mooie collectieve prestatie werd neergezet.

In de aanvangsfase bouwden we lange aanvallen met veel kansen op, maar scoren lukte maar met mondjesmaat. Zodoende stond er halfweg de eerste helft een “magere” 5-5 op het scorebord. Plotsklaps vielen de doelpunten wel en hoe! Iedere aanval werd er quasi gescoord zodat we de Biekes een 7-0 om de oren gaven (12-5). De zusjes Loos zorgden aansluitend voor de 14-7 ruststand.

Peter was een aandachtige toeschouwer en wist te melden dat we door die sterke reeks aan 22% hadden afgewerkt (14 uit 63 pogingen).

In de openingsfase na de pauze konden we de kloof nog verder uitdiepen met treffers van aanvoerder Jens en Imke, maar dan stokte ook onze doelpuntenmachine. Kansen bij de vleet maar het was wachten op een doelpunt (in totaal zouden we uitkomen op 120 pogingen). De 18-8 kwam er via een omgezette strafworp door Lise, bedongen na knap uitverdedigen. Een kwartier lang en 25 pogingen verder, moesten de supporters wachten op een volgend moment om de handen op elkaar te zetten. Het was Elin die met een schot de laatste Voorwaarts/Molinos score voor haar rekening nam.

Voorwaarts/Molinos zo na de zaalcompetitie naar de halve finale van de Beker van België!

Scoreverloop:

0-1

0-2

1-2 stip Lauren

2-2 shot Christoph - assist Jens Verbruggen

3-2 stip Jens Vogels

3-3 stip tegen

3-4

4-4 korte kans Lauren

4-5

5-5 shot Jens Vogels

6-5 stip Christoph

7-5 doorbraak Lauren

9-5 shot Lise

10-5 shot Christoph

11-5 shot Christoph

12-5 stip Jens Vogels

12-6

13-6 shot Imke

13-7

14-7 knap doelpunt Elin

____________

15-7 shot Jens Vogels

16-7 shot Imke

17-7 shot Lauren

17-8 stip (eerste doelpunt Kwik na een 0/26)

18-8 stip Lise na knap collectief uitverdedigen

18-9

18-10

19-10 shot Elin

19-11

Op zaterdag 2 oktober kregen onze U13’ers het bezoek van Vobako.  We wisten dat Vobako geen gemakkelijke tegenstander ging zijn. Net als tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Vobako, kregen we opnieuw een stevige nederlaag te verwerken.  Maar op zich was is dat niet het belangrijkste van deze wedstrijd. We zagen namelijk een Voorwaarts-team dat opnieuw enkele stappen gezet heeft. Zo kwam het eerste doelgevaar van ons team. De enthousiaste manier waarop jullie aan de wedstrijd begonnen, is alleszins heel bemoedigend. Dat enthousiasme hebben de spelers de ganse wedstrijd proberen te houden. Ondanks de vele tegendoelpunten die we moesten incasseren, bleven we er voor gaan. Iedereen bleef vechten voor doelpogingen en we bleven op zoek gaan naar doelpunten. In de toekomst zullen we zeker nog tegenstanders treffen, waarbij de vooruitgang die onze ploeg gemaakt heeft tot (veel) doelpunten en een overwinning zal leiden.

We moeten in onszelf blijven geloven en ons op training blijven inzetten. Al die trainingsarbeid zal lonen.  De supporters blijven er alvast in geloven.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.

A: Lina – Lenka – Erik – Lars
V: Kiki-Roos – Moly – Gio – Jolan

We kregen van onze U13b een heel aangename wedstrijd voorgeschoteld. Vooral tijdens het eerste kwart konden we gelijke tred houden met ASKC. Zij kwamen maar 1x tot scoren en in onze aanval werden verschillende uitgespeelde kansen gecreëerd.  Er werden mooie passen gegeven, er werd voor elkaar in steun gekomen en we kwamen tot doelpogingen. Jammer genoeg zorgden deze mooie combinaties niet tot doelpunten. Ook in de verdediging werd er geconcentreerd verdedigd en werd de bal goed onderschept.

Tijdens het tweede kwart liep ASKC plots 5 doelpunten uit. Deze doelpunten kwamen er door 2 vinnige en trefzekere jongens. Ook bij ons ander aanvalsvak werd er goed voor elkaar gewerkt en dat leidde tot goede doelpogingen.

Molly komt na de rust Lars vervangen. Margot was eerder in haar plaats ingekomen. Wat al een halve wedstrijd in de lucht hing, lukt in het derde kwart uiteindelijk wel. Erik knalt met een snel shot de bal de mand in.

We komen in het vierde kwart opnieuw tot scoren. Bij het ingooien na een doelpunt van ASKC speelt Kiki-Roos Gio met een pas vanuit het voorvlak op een schitterende manier vrij. Gio aarzelt niet en werkt netjes af.

We kregen een plezante wedstrijd te zien. Er werden veel doelkansen bij elkaar gespeeld. Deze kansen waren goed uitgespeeld. Het waren geen halve kansen, of wanhoopspogingen. Onze U13-ers beginnen stilaan allemaal voor hun kansen te gaan en beslissen sneller of ze vrij zijn. Jammer genoeg was ASKC trefzekerder, waardoor er een groot verschil is in de eindscore. Voor de volledigheid moet ik nog vermelden dat ons eerste doelpunt eigenlijk afgekeurd werd. Om het enthousiasme van dit verslag niet te temperen, gaan we hier verder geen aandacht aan schenken.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen

Spelers: Fien, Lore, Tia, Lize, Xander, Amine, Dario en Lander

Reserven: Kirsten, Beau, Joppe en Leon

Het is een mooie zonnige namiddag. Uw reporter wordt met enthousiasme en enig leedvermaak onthaald door de andere ouders; de sfeer zit alvast goed aan de rand van het veld.

1ste helft

We beginnen de eerste helft met een inworp van Xander; de bal gaat goed rond maar de tegenpartij scoort al na 2 minuten na een aantal slordige passes van ons.

We antwoorden met een snelle aanval; Tia doet een mooie worp maar mist de korf nipt. Enkele minuten later krijgt ze opnieuw een kans, na een knappe opbouw van Voorwaarts, en deze keer is het raak. We wisselen van kant.

KCBJ valt aan, en we slagen er niet in de rebounds goed te benutten, wat hen de kans geeft om te scoren in minuut 12. Maar we laten ons niet ontmoedigen, en Lore scoort na een snelle assist van Lander.

Het wordt spannend; KCBJ krijgt een vrije worp, kan die niet benutten, en dan verschijnt Amine uit het niets en slaagt erin de bal weg te pikken. Hij scoort net niet, en de tegenpartij maakt van de rebound gebruik om de bal in de korf te mikken. Tia is niet akkoord en scoort dan maar op haar beurt.

We wisselen van kant, en KCBJ kan weer scoren. Deze keer is Lore niet akkoord, ze waagt haar kans en scoort. Joppe komt het veld op en Xander mag gaan rusten.

KCBJ kan opnieuw scoren. Elke vraagt een time-out en wijst het team op de “inlopen-van-links” techniek die onze tegenstander constant gebruikt. Ze legt ook uit dat er na de rust nog een tweede helft volgt; het publiek reageert verbaasd maar dat kan ook aan ons liggen.

Elke’s time-out werpt zijn vruchten af: Joppe kan vanop afstand scoren, en we belagen de concurrentie met een spervuur van aanvallen en mooie combinaties. We gaan uiteindelijk de pauze in met een 5-5 score.

2de helft

Kirsten wordt gewisseld met Lore en we gaan verder op ons elan. Na 4 minuten scoort Lander met een verre worp. Enkele minuten later krijgt KCBJ een penalty toegewezen, die net niet resulteert in een goal. Het publiek slaat collectief aan het nagelbijten.

Joppe mag gaan rusten en Leon komt op het veld. Enkele minuten later slaagt Lander er opnieuw in om te scoren. De tegenspelers krijgen weer een strafworp mee, maar scoren niet. Waarna Tia beslist dat het welletjes geweest is, en ze scoort.

Beau komt in de plaats van Kirsten op het veld, en we spelen voort op ons elan. KCBJ probeert een vrije worp om te zetten in een goal, maar onze verdediging laat dat niet toe. Enkele minuten later slagen ze er toch in om na een snelle actie te scoren, maar Amine zet de rebound direct om in een goal voor ons. Het staat nu 9-6.

5 minuten voor het einde kan KCBJ nog een goal maken, maar we slaan terug en Leon scoort na een mooie assist van Lize. En de match blijft spannend: KCBJ scoort opnieuw, maar we geven niet af, en eindigen deze prachtige match met een welverdiende 10-8 score.

Goed gespeeld Voorwaarts!

Aanval: Lars (3) - Nico (1) - Pauline (1) - Tine (2)

Verdediging : Jonas (1) - Liam (6) -Sarah - Jasmien (3)

Ons tweede heeft een verdiende overwinning behaald op Boeckenberg na een aantrekkelijk partij. Aangezien bij beide teams de afwerking het op het einde wat liet afweten met net-niet kansen, kregen we een zenuwachtig en spannend slot. Boeckenberg startte het best aan de wedstrijd (3-0), maar eens we de score langs onze kant openden kwam ook het evenwicht op het terrein effectief ook op het bord: 9-9 bij de rust.

Vroeg in de tweede helft liep Voorwaarts/Molinos 4 doelpunten uit, maar net zoals wij dat deden in de eerste helft, maakte Boeckenberg deze voorsprong ongedaan. Wat volgde was dus nog een hoogst aantrekkelijke partij, met veel kansen maar weinig doelpunten in de eindfase. Gelukkig was dat bij de beide partijen het geval en bleek het verschil dat Pauline en Liam op het bord schoten voldoende voor de overwinning!

scoreverloop:|

1-0

2-0

3-0

3-1 shot Jonas

3-2 shot Tine

4-2

4-3 shot Jasmien

4-4 shot Jasmien

5-4

5-5 stip Tine

5-6 shot Liam

6-6

wissel Janne ipv Pauline

6-7 shot Lars - knappe assist Nico

wissel Pauline ipv Jasmien

7-7

wissel Jasmien ipv Janne

7-8 shot Liam

8-8

8-9 lekkere vrijworp Lars

9-9

_____________

10-9

10-10 stip Liam

10-11 shot Lars van ver

10-12 stip Nico

10-13 shot Liam

11-13

12-13

13-13

13-14 shot Liam

14-14

14-15 shotJasmien

15-15

15-16 shot Pauline

15-17 shot Liam

16-17

K4: Roman, Pjotr, Senne, Saartje, Stef

Onder een aangenaam herfstzonnetje verdedigden vijf spelers de Voorwaarts kleuren. Het werd een vinnige K4 wedstrijd. Omdat de bal nooit in het andere vak is, wordt de spelers geen moment rust gegeven.

Het is Catba dat de score kan openen. Stef zorgt op doorloper voor de gelijkmaker. Catba krijgt als eerste een 2 op het scorebord. Saartje brengt met een shot de bordjes opnieuw in overwicht. Onze tegenstander duwt dan het gaspedaal wat dieper in. Ze lopen 3 doelpunten uit. Het is opnieuw Saartje die via een shot het doelpuntenverschil verkleint. Roman vangt de rebound na een schot van Stef. Hij aarzelt niet en werkt de korte kans af (4-5). Ons vijfde doelpunt is hier bijna een kopie van. Ditmaal is het Senne die shot. Opnieuw kan Roman de korte kans afwerken, nadat hij de rebound van dit shot afvangt (5-6).

Jammer genoeg is het Catba dat verder uitloopt (5-8). Stef zorgt dat onze hoop opnieuw oplaait, door een ver shot binnen te gooien (6-8). Catba geeft de overwinning echter niet meer uit handen en scoort nog eenmaal tegen en legt zo de 6-9 eindstand vast.

Een overwinning had er nochtans ingezeten. Eén Catba-speler was erg trefzeker en scoorde bijna alle doelpunten. Onze spelers slaagde er niet in om hier collectief op te reageren. Het was alvast een aangename wedstrijd om naar te kijken.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

K4: Pjotr, Senne, Tobi, Nore, Quinten

Als “Gorilla’s in the mist” werd er aan deze wedstrijd begonnen. Gelukkig trok de mist grotendeels op tijdens de wedstrijd.

Senne kan de score openen op strafworp, nadat zijn doorloper foutief gestopt werd. Verdedigend waren we uitgesproken de betere. KCOV bracht statische, trage korfbal. Toch slaagden ze er driemaal in om te scoren, -vanuit het niets-. Het is bijna onbegrijpelijk dat onze spelers er maar 4 door de mand kregen. In bijna iedere aanval werden er kansen gecreëerd. Er werden knappe passen gegeven, ge-rebound werd er vanuit de ruimte. Al onze spelers waren individueel sterker dan de rechtstreekse tegenstander.

Tijdens het tweede van de drie delen van de wedstrijd lieten we ons misschien wat in slaap wiegen door het trage spel van de tegenstander. Quinten verdubbelde tijdens dit wedstrijddeel onze score met een ver schot. Maar KCOV kon ook tweemaal scoren.

Gelukkig konden we in het derde deel wel ons eigen tempo spelen en door snel om te schakelen bij een onderschepping, konden we KCOV onze wil opleggen. Senne scoort van achter de korf met een korte kans na goed reboundwerk van Pjotr. Na een onderschepping van Tobi, kan Quinten hem vrijspelen met een lange pas. Tobi werk zijn doorloper netjes met één hand af. Ondanks het derde tegendoelpunt van KCOV kwam de overwinning op geen enkel moment echt in gevaar.

De meest dynamische persoon van KCOV op het veld was met stip de scheidsrechter. Hij had de wedstrijd in de hand, nam correcte beslissingen, met de nodige … euh … flair.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

Aanval: Jens Vogels (3) - Brice Mardesson (2) - Lise Van Maldeghem - Elin Loos (5)

Verdediging: Christoph Hellemans (4) - Jens Verbruggen (3) - Lauren Denis (3) - Imke Loos (2)

Invallers: Liam Van Hoof, Sarah Goethals

Hamvraag voor aanvang was of Voorwaarts/Molinos de lijn van afgelopen vrijdag kon doortrekken (bekerwinst tegen Kwik). Ons eerste team liet daar geen twijfel over bestaan en zette een eerste helft neer om u tegen te zeggen. Met maar liefst 8 doelpunten voorsprong werd de rust ingegaan. De debatten werden geopend door Elin in de eerste minuut en wat van een dijk van een eerste helft zou zij spelen! Ontzettend alert en scherp naar de korf toe en goed voor maar liefst 5 doelpunten in de eerste 35 minuten! 

We zagen stevige en knappe duels tussen Jens Verbruggen en Jordan de Vogelaere, Brice bewees zijn waarde tegen Joppe Bellemans en wat Lise liet zien tegen routinier Sara Goossens was veelbelovend. Geen score voor haar, maar hoe ze de 3-6 aanreikte aan Elin was ontzettend knap!

Boeckenberg boog in hun kwartfinale een 0-7 achterstand om en won uiteindelijk de wedstrijd tegen Floriant. Dus de onzen waren gewaarschuwd om zeker niet relaxed de tweede helft aan te vatten. Boeckenberg begon evenwel sterk met 4 doelpunten op rij en de achterstand werd zodoende gehalveerd. Lauren nam met twee bommen de ontstane vrees weg en met een vrijworp van Jens Vogels stond er opnieuw een 7 punten kloof op het scorebord. Maar er slopen wel wat fouten in de passing en de aanvallen liepen minder lekker wat toch voor wat zenuwachtigheid leidde want er was nog ruim een kwartier te spelen. De verdediging bleef echter stand houden en 5 minuten voor tijd was de buit binnen met een dubbele score via Christoph en Imke met een omgezette strafworp.

Het is nu tijd voor de zaal, maar eerst erg veel succes aan de Diamonds op het EK in Antwerpen!

scoreverloop:

0-1 Elin kort bij de korf

1-1

1-2 strafworp Lauren

2-2

2-3 omdraaier Elin

3-3

3-4 shot Christoph

3-5 strafworp Christoph

3-6 shot Elin - knappe assist Lise

3-7 shot Jens Vogels

4-7

4-8 shot Imke

4-9 shot Brice

5-9

5-10 shot Jens Verbruggen

5-11 shot Jens Verbruggen

5-12 doorbraak Elin

5-13 shot Elin

5-14 Christoph uit de rebound

6-14

7-14

7-15 shot Brice

_____________

8-15

9-15

10-15

11-15

11-16 bom Lauren

11-17 bom Lauren

strafworp VW gemist

11-18 Jens Vogels op vrijworp

12-18

13-18

13-19 shot Jens Verbruggen

14-19

15-19

15-20 shot Christoph na knappe combinatie

15-21 strafworp Imke

16-21

16-22 shot Jens Vogels

17-22

18-22

wissels Sarah ipv Elin en Liam ipv Brice

EDEGEM WINT TOPPER.

Jarno 4 - Mauro 4 - Jasper 2 - Jordy 1 - Robin

Amber W 2 - Anne 2 - Luna 3 - Amber J 4

Edegem wint een spannende topper en versterkt daardoor zijn leiding en verzekert zich van de kruisfinales die na de zaal zullen gespeeld worden.

Het ging niet zonder slag of stoot vandaag want Hoevenen bleek andermaal een moeilijk te omzeilen klip. Met vier sterk scorende heren en tactisch sterk spel halen ze een maximum aan rendement, hun afwerkingspercentage lag hoog en in de eerste helft waren ze ook lange tijd sterker in de duels. Gaandeweg werden wij sterker en het laatste kwartier konden wij een kloofje slagen die we niet meer afstonden. Gesteund door de 4 heren waren onze dames zeer sterk voor de korf, alle vier de baas boven hun tegenstanders waren ze samen goed voor 11 doelpunten. Ladiesnight dus en dat terwijl Mirte vandaag ontbrak. 8 spelers zorgen voor een evenwichtig verspreide score gevaar over alle schijven zeer belangrijk in korfbal.

De match:

0-2 Hoevenen start sterk

1-2 Ambertje met een bom

2-2 Anne pasje Amber

3-3 Jordy voor de korf

4-3 Jarno met een verre treffer

5-3 Jarno andermaal voor een eerste tweepuntenkloof

5-6 Hoevenen neemt terug over

6-6 Mauro steun Amber J

7-6 skipper Bossie zoals altijd in de vuurlinie

8-6 Luna vrije worp zelfs met herhaling

9-8 Stip met Luna mee

10-9 Jarno rond lange aanval af

10-11 echter bij de rust, Hoevenen blijft het ons verdomd moeilijk maken

 

11-12 Jarno zuiver schotvaardig vanop verre afstanden

12-13 Amber J uit de tweede kans

13-13 Amber J weer na drive en aflegger Luna

14-14 Amber W dubbel met Anne afwerken

15-15 Amber J wordt vakkundig uitgespeeld

16-15 Anne met de steun van Amber W

17-16 Jasper wordt beloond voor harde werk

18-16 Amber J vanop 2,5 meter

19-16 Mauro is er altijd als het er omgaat

19-19 Daar zijn ze weer de bezoekers

20-19 en 21-19 money time en dan neemt Mauro het initiatief

22-19 de doodsteek voor Hoevenen Luna op doorbraak vrijgespeeld door Jasper

Robin kwam de tweede helft binnen en deed vakkundig zijn job en het nodige om mee te helpen aan de winst. De scout/verslaggever gaat er nu even tussenuit en is er terug bij bij het begin van de zaal.

Kobe het is terug aan u!

Peter

 

Weer vlotte winst voor de leider

Liam 4 - Yarik 1 (10 rebounds) - Willem 3 - Robin 6 - Kobe 1

Dorien 1 - Lore 2 - Ellen 3 - Caro C (3 assists) - Sarah 1

Alweer winst in de dubbele cijfers en met een twintiger. We zagen Liam zijn schot terugvinden, Yarik de rol van meester rebound overnemen, Willem alweer een sterke partij afleveren en Robin heersen over het veld: zes korven aan 50 % afwerking plus de gebruikelijke rebounds uiteraard.

Dorien scoorde een knappe afstandstreffer terwijl de familie aanwezig was, Lore begint elke week haar doelpuntjes mee te pikken.

Ellen en Caro C spelen al jaren goed en graag samen. Ellen legde er weer 3 binnen en had ook dubbele cijfers in rebounds en vier assists, een complete partij noemen ze dat. Caro was een aantal keer goed getimed in de aangeef en scoren maar heren dan, als die doorlopers nu nog eens binnen gingen hé. Sarah en Kobe tenslotte vielen in. Kobe op zijn gekende manier overal aanwezig en bijspringend en Sarah toch weer met een bommetje zeker.

Scores:

1-0 Robin 1e aanval

2-0 Willem steun Ellen

3-0 Yarik pasje Lore

4-1 Willem vanachter de korf

5-1 Robin gaat er weer tegenaan

6-1 Lore schotje steun Liam

7-1 Dorien straft afzakken af

8-2 Robin stoppen ze niet af

9-3 Liam heeft het gaatje gevonden

10-3 Robin na drive aflegger Willem

11-3 Ellen korte kans aangespeeld Caro

12-4 Lore strafworp ja Caro hij ging er wel in hé

RUST

13-4 Robin doet verder waar hij met de rust gestopt was

14-4 Willem vanop zijn spot

15-4 Liam korte kans

16-4 prachtige doorloper Liam afgewerkt met één hand steun Dorien

17-4 Robin blijft ze binnen gooien van overal

18-5 Liam blijft ook scoren

19-6 invaller Kobe met een wegtrekker

20-7 Een losse bom van Sarah zou eigenlijk voor 2 of 3 moeten tellen

21-9 Ellen keurig afgewerkt

22-11 Ellen met het slotakkoord.

Zonder puntenverlies blijven tot aan de zaal hé B kes.

Peter

Anke, Fran, Marie, Lou (2), Kaat (2), Joppe, Jarre (1), Oskar, Lander, Taco

Amai, op een vroege en zéér natte ochtend mochten we naar Ganda, onze enige tegenstander op natuurgras.  Niet iedereen had geschikt schoeisel voor gras en modder, er werd dus wat gegleden - zowel aan de zolen als de bal door de handjes ;-)

Geen vakken bovenaan dit artikel deze keer want de ganse wedstrijd werd er gewisseld en geëxperimenteerd met de vakken. Onze topleague was al binnen, dus experimenteren kon vanaf dit weekend.  Voorwaarts moest duidelijk wennen aan de natte situatie en Ganda profiteerde hiervan: tot een goed einde in de tweede van de drie times namen ze het voortouw tot 4-0.  Voorwaarts kreeg wel kansen, maar kon ze niet afwerken. Kaat maakte hieraan een einde en haalde het deksel eraf met de 4-1.  Dit was de 'officiële' eindscore, maar met Ganda werd vooraf de afspraak gemaakt om een extra time te spelen om ook de reservespelers evenveel aan bod te laten komen. Het scorebord kwam weer op 0-0 maar wij telden lekker verder.

Intussen was de regen wat gemilderd, en de spelers wat meer wakker.  Jarre en Kaat brachten ons tot bij de aansluiter met shotjes: 4-3.  Hierna schoot Lou in actie.  Haar eerste doelpunt werd afgekeurd, maar om de volgende twee shotjes kon de scheids niet meer heen: 4-5 en hop, we stonden op voorsprong. Net voor affluiten maakte Ganda nog de gelijkmaker 5-5. Al bij al geen topmatch, maar we eindigden ze nog wel in schoonheid.

Veel succes met de bekerwedstrijd tegen Vobako op woensdag!

Ilse

We spelen weer een thuiswedstrijd en hebben net onze eerste fuif verteerd!

Spelers:

Vak 1: Fien, Lore, Lander, Xander

Vak 2: Tia, Maurine, Wout, Dario

Reserven: Lize, Catho, Joppe, Jerco

1ste helft

We verliezen de bal al snel na onze eerste aanval en Boeckenberg maakt daar gretig gebruik van door snel te scoren via een shot. 0-1

Onze slechte passing in uitverdediging spelen ons nog steeds parten en we verliezen de bal enkele keren. In verdediging krijgen we een penalty tegen na slecht te verdedigen op een inloper. Boeckenberg werkt mooi af en we komen 0-2 achter.

We krijgen eindelijk een paar mooie shotkansen, en na veel “ooohhh’s” en “aaaahhh’s” van de supporters valt het shot van Lore binnen. 1-2. Boeckenberg antwoordt snel met een shot en we wisselen van vak met 1-3.

Wout kan 3x vlot shotten, maar helaas kunnen we geen kaartje omdraaien op het scorebord. Ook in onze volgende aanvallen krijgen we tientallen shotkansen met uiteindelijk een goal van Dario. 2-3

We krijgen weer een inloper tegen en het wordt 2-4. Er wordt goed verdedigd en zelfs mooi overgenomen door de dames, maar de scheids laat het puntje meetellen en we gaan rusten met een kleine achterstand van 2-5.

2e helft

Na de rust komt Jerco in de plaats van Dario en Lize in de plaats van Lore.

Waarna Tia wordt gewisseld door Lore.

Fien kan na een mooie assist van Xander haar inloper afwerken en de achterstand verkleinen. Het wordt 3-5. Boeckenberg doet ons na en maakt er 3-6 van met een inloper.

Catho komt in de plaats van Fien en Joppe in de plaats van Lander.

Wout is sterk in de rebound, maar we scoren niet, na weer een hele reeks shotkansen.

Boeckenberg kan wel afwerken en ze scoren de ene goal na de andere, het wordt al snel 3-11.

Catho kan toch nog scoren en brengt de eindstand op 4-11.

Ondanks deze eindstand hebben we goed ons mannetje gestaan, als we beter afwerken en aan onze passing werken komen we er zeker! Aan teamspirit is er alvast geen gebrek.

P.s.: bedankt aan Kirsten en Emma die tijdens de verdediging de communicatie verzorgden :)

Wenke

Lauri (1), Saartje, Quinten (3) (Stef), Tobi

Nore (Kathe), Lieke (1), Loris (Quinten), Xander (1)

Reserve: Stef, Senne, Kathe

Voor de laatste wedstrijd, die ging bepalen of we in de zaal Topleague of Promoleague zouden spelen, moesten we de wei in tegen HMKC. Van vorig jaar wisten we dat dit team 1 uitstekende heer en topdame heeft. Maar de rest van het team van HMKC is zeker niet beter dan onze spelers en over 8 moet winst haalbaar zijn.

We beginnen furieus aan de wedstrijd en na enkele minuten staat het reeds 3-0: 1-0 via Lauri met kort shot onder korf, 2-0 via Quinten en 3-0 door Lieke op shot. Na deze blitsstart, zwijgen echter lange tijd de kanonnen. In deze eerste helft worden nog wel voldoende kansen gecreëerd en bewogen, doch de afwerking stokt. Als Xander dan van dichtbij de 4-0 binnenlegt, wordt deze door de scheids afgefloten voor verdedigd. Een knappe goal en deze had zeker op het scorebord mogen blijven staan. spijtig! Uiteindelijk profiteert HMKC hiervan om de 3-1 op het bord te brengen. Net voor rust kan Quinten met kort shot 4-1 scoren.

De tweede helft was echter van een heel andere makelij. Al het goede van de vorige weken was weg. Ligt het aan het feestje en te late beduur op vrijdag?

Quinten scoort nog wel zijn derde van de middag op pas van Tobi: 5-1. Na de 5-2 kan Xander dan toch zijn doelpunt meepikken met prachtig ver shot onder druk, 6-2. Maar vanaf dan is het al HMKC wat de klok slaat en sluipen ze dichterbij naar 6-3 en 6-4.

Stef en Kathe komen nog in de ploeg, maar ook dat kan de opmars van HMKC niet stuiten. In de laatste 5 min gaat HMKC in één ruk van 6-4 naar 6-7. Een onnodig verlies dat weliswaar niets aan onze plaats in de rangschikking verandert.

Gedurende de zaal mogen onze jongens en meisjes proeven van de Topleague en kunnen ze hopelijk hieruit veel leren. Op termijn zal dit ons alleen maar sterker maken. Aankomende week staat de beker op het programma. Hopelijk kunnen we hier nog een ronde in verder "bekeren".

Succes U15 Voorwaarts/Molinos!

Kevin

Aanval: Christoph Hellemans (2) - Jonas Van Loock - Lauren Denis (3) - Sarah Goethals

Verdediging: Jens Vogels (2) - Brice Mardesson (1) - Elin Loos (2) - Lise Van Maldeghem (3)

Invallers :  Tine Van Dyck, Imke Loos (1), Liam Van Hoof

Een te makke thuisploeg stuitte zondag op een goed georganiseerd en efficiënt AKC/Luma en daarmee is vrijwel alles gezegd. Ons eerste team acteerde te braaf en werd overklast door AKC/Luma dat zowel verdedigend als aanvallend (27% volgens hun scoutingcijfers) een prima prestatie neerzette.

Bij het opzoeken van de kleedkamers was de match al gespeeld met een 6-16 stand. Na de pauze weinig beterschap en dus een stevige overwinning van rood-wit.

Scoreverloop:

0-1

1-1 shot Christoph

1-2

1-3

1-4

1-5

2-5 knappe doorbraak Lise

2-6

3-6 shot Lauren

3-7

4-7 shot Brice in het achtervlak

4-8

4-9

5-9 Christoph uit de rebound na een vrijworpfase

5-10

5-11

5-12

5-13

5-14

6-14 shot Jens

6-15

6-16

_______________

7-16 knappe aanval Lise

7-17

7-18

7-19

8-19 shot Lauren

8-20

8-21

9-21 doorbraak Elin

10-22 shot Lauren

10-23

11-23 doorbraak Imke

11-24

12-24 shot Lise

13-24 shot Jens

14-24 shot Elin

14-25

14-26

Doelpuntenmakers: Tine (2) - Jasmien (3) - Cleo (1) - Lars (4) - Hendrik (2) - Bjarne (1) - Jens (1)

Via notuliste Quinte (bedankt!) kreeg ik door dat ons tweede team een prima wedstrijd heeft gespeeld in herfstomstandigheden. 

Herbeleef de wedstrijd aan de hand van dit uitgebreid scoreverloop:

1-0 afstandsschot van Lars

1-1 shot tegen Jens

2-1 shot Tine

2-2 shot achter de korf tegen Jasmien

3-2 shot Lars, assist van Imke

4-2 stip Jasmien na fout op doorloper

*panneke van Lars*

5-2 shot van Cleo na goed blok van Jens

5-3 doorloper tegen Lars

*Hendrik sterk in de rebound*

5-4 stip tegen Jens

6-4 stip Hendrik na sterke rebound tegen 2 heren

7-4 mooi afstandsshot Tine

*lange periode geen doelpunt*

RUST

8-4 shot Bjarne na een overname situatie bij een doorbraak van Jens aka de schijndoorbraak

9-4 doorbraak Jasmien met assist van Lars

9-5 doorloper tegen Tine

9-6 shot tegen Lars

9-7 shot tegen Hendrik

10-7 shot in het achtervlak van Lars

11-7 knappe doorbraak Lars, assist Imke

11-8 shot tegen Hendrik

12-8 shot Jens achter de korf

*wissel Liam voor Bjarne*

13-8 kort shot Jasmien na knappe aanval

*verdediging zet AKC vast*

14-8 shot Hendrik (die een sterke match speelde)

*wissel Claudia ipv Tine, Bjarne ipv Lars*

14-9 shot tegen Imke

EDEGEM TWEEDE HELFT HEER EN MEESTER

APPELS A - Edegem A: 8-29 (rust 6-12) tweede helft 2-17!

Mauro 6 - Jordy 5 - Jasper 5 - Jarno 3 - Robin 1

Amber J 3 - Amber W 2 - Mirte 1 - Luna 1 -Anne 2 -Lore

Tegen een ervaren en sterk tactisch Appels was de eerste helft zeker geen makkie. Dankzij onze goede verdediging en regelmatig scoren konden we toch geleidelijk uitlopen tot een 6-12 rustscore. Na de pauze was er geen houden meer aan: we scoorden er tien op rij zonder antwoord van de thuisploeg en geraakten nog net niet aan een dertiger. Jordy had een valpartijtje gehad in de week met de fiets en speelde nu nog sterker dan de vorige weken waarmee ik niet wil zeggen dat nu iedereen met de fiets tegen de grond moet gaan.

De scores:

0-1 Mauro opent weer sterk

0-2 Mirte steun Mauro

1-3 J en J dubbel en afwerken

1-4 Jarno verre knal

1-5 Mauro geeft het voorbeeld afwerken strafworp

2-6 Jordy verre knal

3-7 Jarno zuiver raak

3-8 skipper schiet met scherp

3-9 Luna mooie aanval

4-10 Ambertje doorbraak pasje Jarno

5-11 Jordy uit de draai

6-12 Mauro met een belangrijke score net voor rust

Rust

6-13 Jordy lange aanval

6-14 Jordy vanop afstand

6-15 Jarno give and go Mauro

6-16 Ambertje assist Mauro

6-17 sterke Jasper

6-18 Amber J steun Jordy

6-19 Ingekomen Anne op doorbraak

6-20 Jarno pasje op Anne

6-21 korte kans Jordy

Dit is een nul tien van 6-11 naar 6-21

8-22 Mauro met een sterke tweede helft

8-23 Jasper heeft sterk verdedigd maar werkt ook reuze af

8-24 schotje Amber J

8-25 Mauro wil nog topscoorder worden

8-26 en is topschutter van de match

8-27 nog eentje van onze kapitein

8-28 Amber J heeft de smaak te pakken

8-29 Eindscore vastgelegd door een andere invaller Robin

Tien spelers op het scoreblad, afgewerkt aan 25%, dames allemaal sterker dan de tegenstander en de heren maken er twintig.

Volgende week de topper:

Volgende zaterdag de nummers 1 en 2 in het klassement tegenover mekaar in Edegem. Wij ontvangen dan Hoevenen, supporters wees op post!

Peter

Edegem blijft ongeslagen.

Appels B - Edegem B: 6-10 (rust 2-7)

Willem 2 - Kaay 1 - Robin 1 - Liam (16 Rebounds) - Rob (4 Steals)

Anne 1 (8 Steals) - Caro C 1 - Lore 1 - Ellen - Veerle 2 - Dorien 1 (15 Rebounds)

Zonder scoremachine Yarik (ziek) vandaag maar er is nog genoeg gretig en goed volk aanwezig want de C kon andermaal niet spelen omdat de tegenstander helaas niet aan voldoende mensen kwam. Jammer hopelijk vinden meer spelers terug de weg naar hun korfbalclubs. Bij ons geen gebrek aan spelers en hier Dorien, Rob en Veerle die knap meedraaiden. De B moest ook nog spelen in het mindere weer met druilregen bij de start en even aanpassen weer aan een gewoon grasveld.

Kansen werden er genoeg bijeen gespeeld en er was dikwijls wat pech mee gemoeid bij de afwerking bij Liam en Caro bijvoorbeeld. De dames maakte er zes tezamen, het waren de heren die moeilijker de binnenkant van de mand vonden. De afwerking bleef dus ondermaats maar hebben we opgespaard voor volgende week toch?

In ieder geval in verdediging en in duels meestal alles onder controle dus zege nooit echt in gevaar. Appels scoorde ook het maximum uit een minimaal aan kansjes ook hun verdienste. Deze week vertrouwen tanken in naar het gele ding gooien en een beetje strafworptraining misschien?

Eventjes toch de scores:

0-1 Anne steun Robin

1-2 Kaay aangespeeld door Liam zuiver ver shot

2-3 Robin van op het achtervlak

2-4 Caro op schotje pasje Anne

2-5 Lore assist Liam

2-6 Een goed ingevallen Veerle

2-7 Dorien met de score terwijl ze ook sterk was in de rebound

Tweede helft:

2-8 Ja eindelijk wordt de Willem beloond

3-9 Veerle rond lange aanval af

Dan volgt een lange stilte op scoordersvlak.

3-10 Willem op herhaling met de steun van Caro C

Dat was het dan, Appels kan de score nog milderen.

Peter

Tobi, Quinten (2), Lauri (2), Lieke

Loris (3), Stef (2), Lauren, Nore

Reserve: Roman, Saartje, Taco en Oskar

 

Jongens en meisjes, ik wil graag starten met jullie ongelooflijk te feliciteren met de prachtwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen top-5-ploeg van België, Temse.

We brengen bijna heel de wedstrijd door heel veel beweging, speelden in aanval vrij zuiver en creëerden geregeld mooie kansen. Zo komen we 1-0 voor op vrijworp van Loris en gaan we via Lauri op penalty en Quinten met shot achter korf op diepe pas van Lauri naar een straffe 3-1. Temse voelt dat ze een versnelling hoger moeten schakelen en benen zo terug bij tot 3-3. Temse's kapitein, een echte topdame, scoort 2x na elkaar tot 3-5. Maar al even snel staan we terug gelijk door shot Stef en Loris, beiden door mooie combinatie en veel beweging, vlot schietend onder druk. Net voor de rust Temse naar 5-6. We voelen dat Temse duidelijk enkele tweedejaars heeft lopen met veel talent en vragen ons af of we deze prestatie nog een tweede helft gaan kunnen doortrekken.

Vlak na rust scoren we via Lauri met shot achter korf 6-6, waarna Temse toch een eerste kloof kan slagen naar 6-9. We blijven echter kansen creëren, loopwerk verrichten en elkaar steunen. Niet verwonderlijk blijven we ook verder in de wedstrijd via Quinten op inloper (7-9) en wat later Stef met korte kans (8-10). We gaan de laatste 10 minuten in en zien nu wel dat ons bordje leeggegeten is. Hierdoor missen we nu de kansen en moeten we de rol lossen. Saartje komt erin voor Lieke, die kan terugkijken op een prima wedstrijd. Echter enkel Loris kan nog tegenscoren met ver shot om de wedstrijd met 9-14 te beëindigen.

Als je de wedstrijd start met drie U13'ers qua leeftijd en vijf eerstejaars en reeds dergelijke prestatie kan neerzetten, mag je gerust fier zijn op jezelf. Aankomend weekend spelen we de belangrijke wedstrijd tegen HMKC. Met eenzelfde grinta, focus en positieve ingesteldheid, ben ik er zeker van dat een goed resultaat erin zit en we hierdoor in zaal mogelijks mogen proeven van topleague.

Let's go VOORWAARTS

Kevin

Onder een heerlijk zonnetje trokken we vrijdagavond naar Scaldis.

Ondanks de goede start met pogingen van Finn, Bent en Sep en Arnout die in verdediging goed kon onderscheppen kwamen we 1-0 achter.

Sep kon mooi wegdraaien van zijn verdediger en de eerste score voor ons was een feit. 1-1

Vanaf dat moment lukt het veel beter om te scoren.

Bent kon de bal goed onderscheppen en het daarna ook zelf afmaken. 1-2

Nadat Scaldis de 2-2 scoorde verdiende Wenke een penalty en zette deze ook mooi om. 2-3

Na de 3-3 was het aan Seppe om de penalty er mooi in te leggen. 3-4

We zagen nog heel wat mooie pogingen van Sep, Seppe, Sue, Bent, Finn.

Bent kon uiteindelijk nog scoren op aangeven van Sue. Daarna stond Seppe helemaal alleen voor de korf en kon het mooi afmaken. Nog een 3de penalty voor Corneel met een mooie rebound poging. En Wenke maakte er uiteindelijk een mooie 3-7 van.

Heel mooi samen gespeeld, mooi verdedigd en goede ballen onderschept.

Proficiat met de leuke match.

V: Kaat-Joppe-Jarre-Lou

A: Lander-Taco-Anke-Marie

W: Kathe-Oskar-Fran

Op het middaguur, wachtend op de zon kwamen alle spelers aan op de velden van Spartcus naast het nieuwe zwembad in Deurne. Alle spelers klaar om op te warmen terwijl de ouders aan de zijlijn aan het bekomen waren van voor sommigen een lange rit door het komende WK of brandende voertuigen. Maar op 12u stond iedereen paraat. 

Marie scoort snel de 0-1 na een snelle uitbraak van onze spelers. Er wordt goed verdedigd en de bal gaat zo snel mogelijk naar de aanvallers waar Anke er 0-2 van maakt op een assist van Marie. Hierna volgt de vakwissel. In denk dat de bal bijna 5 minuten bij onze aanval heeft gezeten maar de bal wilde er gewoon niet in. Uiteindelijk geeft Kaat een mooie assit aan Joppe die er 0-3 van maakt. Anke, Jarre en Lou worden gewisseld voor Fran, Oskar en Kathe. Spartacus komt tot scoren en brengt de stand op 1-3. Fran maakt er voor de rust nog mooi 1-4 van. 

Na de rust gaat het tempo uit de match. De bal wil er met momenten ook niet echt in. De spelers zetten zich in maar de spelers van de tegenpartij onderscheppen regelmatig de bal. Taco, Kaat en Marie worden gewisseld voor Jarre, Anke en Lou. Spartacus komt langs zij met de 2-4. Dankzij een mooi shot van Kathe wordt het 2-5. Met 3-5 wordt het toch wat spannend want de ballen van Spartacus vallen nu wel. Lander wordt gewisseld voor Taco. Deze laatste maakt er op de stip mooi 3-6 van. Daarna wordt de match afgefloten. Iedereen tevreden met de overwinning op zich maar het werd toch een beetje onnodig spannend. 

Dankzij deze overwinning zijn onze spelers en speelsters wel klaar voor de topleague in de zaal. We wensen ze daar heel veel succes mee. 

Elke

A: Lina, Taco, Eric, Leander

V: Gio, Lennert, Noor, Molly

W: Kaat, Marie, Oskar

Wat een fantastisch weer einde september. Uw verslaggever had het veel te warm aan de zijlijn. Afwachten wat de spelers gaan doen in het zonnetje. De grote spelers van Technico met voornamelijk jongens hebben het onze spelers moeilijk gemaakt. Elke bal in de buurt van de korf vloog erin. Met de rust stond het 0-6. Misschien speelde de warmte ons wat parten maar Technico was gewoon een sterke ploeg. Taco en Oskar wisselen van positie met de rust. Marie en Kaat wisselen de laatste 10 minuten met Molly en Noor. Zelfs met een 7-tal kansen op het einde wil de bal er niet in. De Technicosupporters naast mij voelden mee met onze spelers en zeiden dat ze echt hun goaltjes verdienden. Maar het mocht niet zijn. Misschien lag er toch een deksel op? Geen idee. Blijven lopen, goed passen en gooien. Dan komt het allemaal goed. Aan inzet is er zeker geen gebrek. Volgende keer lukt het weer wat beter. Oh ja, de eindstand was 0-9. Niet dat dat zo belangrijk was.

Nog een dikke merci aan de scheidsrechters Willem en Mauro.

Elke

aanval : Jens Vogels (6) - Brice Mardesson (1) - Imke Loos (2) - Elin Loos (1)

verdediging : Jens Verbruggen (2) - Christoph Hellemans - Lauren Denis (4) - Sarah Goethals (1)

invallers: Liam Van Hoof (2) - Tine Van Dyck (1) - Lise Van Maldeghem

 

Een logische zege van Voorwaarts/Molinos tegen Temse op vrijdagavond, maar zonder al te veel franjes. Na 2 aanvallen en evenveel kansen was de voorgift op papier al weggewerkt, maar daarna slonk het afwerkingspercentage en dat werd vrijwel de teneur van het verdere verloop van de wedstrijd. Voorwaarts/Molinos dat veel kon hernemen en iedere aanval tot meerdere kansen kwam, maar de afwerking was niet op hetzelfde niveau als tegen Riviera/Deurne. Na de openingstreffers, via Lauren met een dubbele score naar 0-4 en na 8 minuten volgde de eerste korf van Temse. De tweede in de stand van de Promoleague zorgde ervoor dat het korfballend een vrij aangename partij werd, maar ze konden onze groen-witten nooit echt bedreigen.

Onze aanvoerder Jens Vogels schoot net voor de pauze de 6-12 ruststand op het bord.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld dus niet, tekenend was de 7-14 uit handen van Imke. Het was de 8ste kans van die afval die afgerond werd! Na 10 minuten spelen, werd de eerste wissel doorgevoerd: Liam kwam in de plaats van Christop en hij bedankte direct met een knappe doorbraak (7-16), wat later volgde de ingevallen Tine zijn voorbeeld en trof raak met haar eerste shot (8-17). Lise kwam nog in plaats van Lauren en Jonas kwam nog de nodige ballen plukken in plaats van Brice en Jens Vogels sloot de avond af met 2 treffers : 10-20.

Voorwaarts/Molinos door naar de kwartfinale van de Beker op vrijdag 8 oktober om 20u00 thuis tegen Kwik!

scoreverloop:

 

aanval: Lars (4) - Hendrik (1) - Pauline (1) - Tine

verdediging : Jonas (1) - Liam (2) - Lise (1) - Claudia (2)

Ons tweede team heeft op zondag een punt uit de brand gesleept. Langs beide zijden kwam men moeilijk tot scoren en dan weet je dat je een moeilijke en spannende middag tegemoet gaat.

Lars counterde de openingstreffer van Borgerhout/GW en halverwege de eerste helft maakte hij vanop de stip ons tweede doelpunt (4-2). In het tweede deel waren het Liam en opnieuw Lars die raak wisten te schieten en zo gingen we met een kleine bonus rusten (5-6).

Gelijkaardig verloop bij het hernemen en ongeveer evenveel doelpunten konden we noteren in het tweede half uur. Hendrik behield de voorsprong bij 6-7 en daarna zorgden de dames dat Borgerhout/GW niet kon uitlopen. In de laatste minuut was het een knal van Jonas die over de puntendeling besliste.

Scoreverloop:

1-0

1-1 : shot Lars

2-1

3-1

4-1

4-2 : strafworp Lars

4-3 : shot Liam

5-3

5-4 : shot Lars

5-5 : shot Lars

5-6 : shot Liam

__________

6-6

6-7 : shot Hendrik

7-7

8-7

8-8 : shot Claudia

9-8

10-8

10-9 : shot Claudia

10-10 : shot Lise

11-10

11-11 : shot Pauline

12-11

12-12 : shot Jonas

Bevestiging van de prestaties van de laatste weken

Jarno 2 - Mauro 4 (15 Rebounds) - Jasper 5 - Jordy 4- Robin 1

Mirte 5 - Luna 3 - Amber W 2 - Amber J (11 Rebounds)

Met deze onbetwiste ruime overwinning bevestigd Edegem zijn progressie en verstevigd zijn leiderspositie nu reeds aan het einde van de heenronde. Slechts met zes teams in de reeks vijf maal gewonnen en één keer gelijk en halverwege staat Edegem dan ook fier op de eerste plaats.

Bornem, een traditievereniging heeft nog een "gewoon" grasveld waar je nog de lijntjes moet uitleggen en de korven in de grond moet stampen. Een volwassenen spelend Edegem had van bij de aanvangsfase het heft in handen. In het openingskwartiertje werd dat nog niet uitgedrukt op het scorebord want we lieten Bornem teveel aan de bal omdat zij veel rebounds konden nemen. Eens dat onder controle was stoomden we door van een 3-4 naar een 3-10 score, een 0-6 versnelling waar Alaphilippe u tegen kon zeggen. Jasper was bij schot en samen met zijn maatje Jordy schoten zij de Bornem defensie aan flarden. Bij de dames waren het wederom Mirte en Luna die gemakkelijk de korf wisten te hangen. En ook Amber W scoorde vrolijk mee.

Jarno was de eerste time de scorende heer in het andere vak terwijl Mauro de rebound verzorgde. Na de pauze was het dan aan Mauro om de korf meermaals te doorboren terwijl Robin binnenkwam om de lichtgeblesseerde Jarno te vervangen in de korfzone. Amber J zorgde voor de aanvoer en de nodige rebounds.

1-1 stip Mirte zelf

1-2 Jasper op aangeven van een goed spelende Jordy

1-3 Jasper in zijn nopjes

2-4 Wederom Mirte na noodrem van 2,5 meter

3-5 Jordy werkt lange aanval keurig af

3-6 Mirte vanachter de mand

3-7 Amber W met ne platte schotel

3-8 Bosschie is op schot

3-9 dubbel Jasper Jordy

3-10 Amber voor de dubbele cijfers

3-11 Jarno vanuit de rebound

4-12 Luna op doorloopbal

5-13 en 5-14 schot Jarno en Jasper

5-15 ruststand vastgelegd door Luna uit vrijworp

Na de pauze is de scherpte er lichtjes begrijpelijk een beetje af, de kloof staat er en wordt nog ietsjes uitgebouwd

5-16 Mirte werkt lange aanval af

5-17 Mauro wordt beloond voor zijn harde werk

6-18 Jordy op steun van Ambertje

6-19 Mauro na aangeefwerk van Robin

9-20 Mirte na schot en strafworp nu voor de afwisseling op doorloper

9-21 Jordy achter de korf

10-22 Robin benut alle ruimtes op het veld

10-23 Mauro we scoren vanop alles spots

11-24 Jasper na dubbel met Jordy

12-25 Mauro haalt toch nog zijn portie wekelijkse korven

13-26 zus Luna voor het slotakkoord

Knappe collectieve prestatie. Scoren over 8 schijven vanop alles spotten op het veld. Meer dan 130 kansen creëren en ik die dacht dat ik minder streepjes en bolletjes zou moeten zeggen bij Edegem, mis dus.

Deze spirit en overtuiging nog enkele weken volhouden.

Peter

Yarik 8 - Liam 2 (10 onderscheppingen)- Kobe 3 (4 assists) - Robin 3 - Willem

Ellen 3 - Anne 1 - Lore (6 steals) - Caro C

C -ploeg

Eerst even een woordje over de c, zij speelde 15-15 gelijk bij promoploeg Hoboken op verplaatsing. Een goed resultaat maar nog belangrijker was dat we het wederoptreden kregen na kwetsuren van Sarah, Maartje en Jamie. Waarschijnlijk is Caro VB binnenkort ook terug speelkaar en dan wachten we nog op de terugkeer van Steffie, Heleen, Ward en de momenteel ook geblesseerden Jakke en Fred. Met een beetje chance iedereen tegen de zaal paraat dus.

B-ploeg

De B ploeg legde tot hiertoe een perfect parcours af. Zes matchen en evenveel keer winst en ook deze keer met ruim overwicht. Terwijl Yarik de grote slokkop was met 8 doelpunten waren de andere heren Kobe, Robin en Liam eveneens op de afspraak wat doelpuntjes maken betreft. Ellen begint stilletjes aan haar achternaam achterna te scoren en Anne die scoorde een beauty handig vanonder een moeilijke positie van onder de korf. Caro zette haar tegenstandsters keer op keer in de wind zodat deze een snotvalling van de wind heeft gekregen maar vergat het ronde ding door het gele mandje te werpen. En Lore, ieder team, iedere coach wil zo een ideale ploegspeler in zijn kern hebben. Het is eender in welk team b, c of a je speelt of invalt steeds doe je belangrijke en nuttige dingen voor het team.

Scores:

1-1 Robin vanuit de rebound

2-2 Yarik op een diefje

2-3 Robin vrijworppasje Anne

3-4 Ellen op schot

3-5 Yarik steun Ellen

3-6 Robin ver schot

3-7 Ruststand vastgelegd door Kobe

 

3-8 Liam geeft blijk van stijgende vorm

3-9 Liam twee op rij

3-10 Kobe op assist van Anne

3-11 Kobe op herhaling

3-12 Yarik unstoppable

3-13 Yarik knappe beweging

3-14 Yarik is van vak verwisseld als Willem, goede invalbeurt, is ingevallen

3-15 Anne handig en knap

Dit is een 0-12 demarrage!

5-16 Yarik blijft em binnengooien

5-17 Yarik wie anders ?

5-18 Ellen mag aanleggen en dan weet je het al

5-19 Ellen heeft de smaak te pakken

5-20 Yarik met zijn achtste treffer

Peter

aanval : Jens Vogels (5) - Brice Mardesson (2) - Imke Loos (1) - Elin Loos

verdediging : Jens Verbruggen - Christoph Hellemans (5) - Lauren Denis (1) - Sarah Goethals

invallers : Liam Van Hoof - Lars Kerstens - Tine Van Dyck - Lise Van Maldeghem

Een bleek Voorwaarts/Molinos had zondag onvoldoende wapens om Borgerhout/GW iets in de weg te leggen. Borgerhout/GW toonde de kenmerkende gedrevenheid en daar stelden wij niet genoeg tegenover. In de eerste 20 minuten bleven we nog langszij (6-6), Borgerhout/GW had toen al 2 kansen vanop 2,5m laten liggen, maar dan kregen we een stevige 6-0 om de oren. De helft van die doelpunten werden bovendien door de vervanger van de geblesseerde Jarni Amorgaste gescoord. Met 7 treffers in totaal was hij de ganse match een gesel voor onze verdediging. Een verdediging die niet steeds de juiste keuzes maakte en daardoor vaak in de fout de ging. Bij Borgerhout/GW mochten ze ondermeer daardoor vijfmaal naar het strafworppunt.

Aanvallend werden onze schutters naar de buitenkant gedreven zodat de schoten vaak van erg ver moesten genomen worden; kwam daarbij dat de gestalterijke heren van Borgerhout/GW veel ballen recupereerden wat voor nog meer druk op onze aanvallers zorgde.

Na de 12-6 kon Christoph met een stip in 2 tijden en een schot nog net voor rusten milderen tot 12-8. Bij het hernemen, twee nieuwe gezichten op het terrein met Tine (ipv Imke) en Liam (ipv Jens Verbruggen) en even leek het erop dat we het tij nog konden keren: we kwamen via Christoph en Jens terug tot op 2 punten (14-12). Echter incasseerden we aansluitend 4 doelpunten op 12 minuten waarbij we zelf niet tot scoren konden komen en dat was de doodsteek. 6 doelpunten na de rust was bovendien gewoon te weinig om ook maar ergens aanspraak op te maken zondagmiddag.

scoreverloop:

1-0 stip tegen

1-1 shot Jens Vogels

1-2 shot Christoph

stip gemist Borgerhout/GW

2-2

3-2 stip tegen

3-3 lekker doelpunt van Brice: indraaien na rebound

4-3

5-3

5-4 shot Imke

stip gemist Borgerhout/GW

5-5 shot Jens Vogels

6-5

6-6 doorbraak Lauren

7-6

8-6

9-6

10-6

11-6

12-6

12-7 stip Christoph in 2 tijden

12-8 shot Christoph

_________

wissels : Tine ipv Imke; Liam ipv Jens Verbruggen

13-8

13-9 shot Jens

13-10 shot Christoph

13-11 stip Christoph

14-11 stip tegen

14-12 shot Jens

15-12

16-12

17-12

wissels: Lars ipv Brice; Lise ipv Tine

18-12

wissels: Brice ipv Jens; Jens ipv Liam

18-13 shot Jens

19-13

19-14 jumpshot Brice

20-14

21-14

Lauri (2), Saartje, Stef (Quinten), Tobi (1) (Xander)

Lieke (Nore), Lauren, Loris (1), Xander (3) (Senne) (1)

Reserve : Quinten, Nore, Senne

Op zondagmorgen, met een aangenaam zonnetje starten we met veel enthousiasme aan de wedstrijd.

Al snel kan Lauri de openingstreffer scoren via inloper op aangeef van Stef.

Maar hierna heeft ons aanvalsvak het even moeilijk. Verkeerde keuzes, veel balverlies en de gecreëerde kansen worden niet afgewerkt… Gelukkig zet het vak Lieke, Loris, Lauren, Xander een ijzersterke verdediging neer en kan Putse weinig tot geen kansen creëren. Knap werk hoor!

Uiteindelijk kan Putse toch de gelijkmaker maken en kunnen de vakken draaien. Xander wil er nu vaart achter zetten en scoort snel 2 mooie verre shots. We gaan de rust in met 2 goals voorsprong, 1-3.

Putse maakt na rust opnieuw aansluiting, 2-3.

Voorwaarts doet een eerste wissel, Quinten komt in de plaats van Stef op het veld.

Lauri zet opnieuw de 2 puntenkloof op het bord via korte kans.

Het shot van Xander zat goed vandaag, opnieuw van verre afstand weet hij te scoren, 2-5.

Ook Loris steelt de show en maakt knappe inloper met 1 hand, de kloof vergroot naar 2-6.

Maar Putse geeft zich niet zomaar gewonnen, zij scoren penalty en wij missen er eentje.

Tobi zet terug even de puntjes op de I met een shot onder korf, 3-7

Nog enkele wissels in de laatste minuten, Nore vervangt Lieke, Senne komt in plaats van Xander en Xander zal op zijn beurt Tobi aflossen.

In de laatste minuten loopt Senne zich mooi vrij en kan een ver shot verzilveren.

Na een laatste tegenscoren van Putse, staat de eindstand op het bord 4-8

Na een moeizame start in aanval, was het een zeer aangename wedstrijd voor de supporter met veel inzet, enthousiasme, vechtlust en sterke verdediging van onze U15’ers.

Knap gedaan en we kijken al uit naar wedstrijd volgende week tegen Temse

Tamara

A: Molly – Noor – Lars – Erik
V: Lina – Lenka – Jolan – Lennert

Onder een stralende septemberzon gingen we bij Rijko op bezoek.  We zagen een prettige wedstrijd, waarbij beide partijen goed tot korfballen toekwamen. Tijdens het eerste kwart zagen we in verdediging een zeer vinnige Lina. Haar inzet zorgde ervoor dat ze de bal 3 keer kon onderscheppen in een rechtstreeks duel.

In het tweede kwart wordt de doorloper van Lina op aangeef van Lennert foutief gestopt. Lina mist maar na rebound van Lennert, wordt ook hij foutief verdedigd. Deze strafworp gaat er jammer genoeg naast en zo missen we de aansluitingstreffer.

Even later kan Lina toch de 3-1 scoren. Ook Jolan kan scoren, maar zijn doelpunt werd verdedigd en wordt daarom afgekeurd. Jolan zijn vizier staat echter op scherp, want in het vierde kwart zal hij nog tot scoren komen.

Na de rust schiet het aanvalsvak van Molly, Noor, Lars en Erik fiks uit te startblokken. Erik probeert met 2 afstandsschoten om onze score nog wat aan te dikken. Beide schoten gaat er maar net naast. Molly speelt nog een vakgenoot vrij met een heerlijke pas, maar ook hier komt spijtig genoeg geen score uit. Onze verdediging blijft ondertussen heel geconcentreerd verdedigen. Rijko kan in het 3e kwart maar 1 doelpunt maken (4-1).

Zoals al aangekondigd komt Jolan tijdens het 4e kwart tot scoren. Op steun van Lenka loopt hij zich vrij en maakt met een doorloper de 5-2. Ons volgende doelpunt lijkt hier wel een kopie van. Deze keer is het Lina die de steun verzorgt, waarbij Jolan zijn doorloper opnieuw netjes afwerkt. Rijko had nog enkele keren tegen gescoord, dus het werd 7-3.

Rijko kan nog 1 keer scoren en zo wordt de eindstand 8-3. De eindstand geeft een wat vertekend beeld. Rijko is de terechte winnaar, maar onze U13 hebben zich zeer goed geweerd. Wij waren net met 8 spelers terwijl Rijko vaker kon wisselen. Waarschijnlijk verklaart dat waarom Rijko in het laatste kwart verder kon uitlopen. Rijko was dus efficiënter, korfballend was er weinig verschil tussen beide ploegen. Het was een sportieve en aangename wedstrijd om naar te kijken. Onze spelers kunnen tevreden terugkijken op hun prestatie.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.

Aanval: Mauro 4 – Jacob 1 – Mirte 4 – Amber Jacobs 1
Verdediging: Kobe 1 – Jordy 3 – Luna 2 – Anne 4
Ingevallen: Liam C

Op zaterdagavond stond voor Edegem een verplaatsing naar het verre Retie op het programma. Waar er vooraf enige twijfel was of er nu wel of geen kunstgras zou liggen, heerste er bij aankomst toch vooral opluchting dat er in tegenstelling tot in de zandbak van vorig jaar nu wel gewoon op groen gras gespeeld zou worden.

Waar in het vak van Anne uiterst efficiënt gescoord wordt en men eindigt op 10 goals uit 34 kansen over heel de wedstrijd, is in het andere vak net van het omgekeerde sprake. Ondanks alle goede bedoelingen, inzet en de vele aanvallende rebounds komt het vak van Mauro doorheen heel de wedstrijd moeilijk tot goals. Het exact aantal kansen zullen we voor Mauro zijn vak niet vermelden, maar ik kan stellen dat ik al kernmatchen heb gezien waar een hele ploeg nog niet aan dit totaal geraakt. Geen erg, want het is al omgekeerd geweest en waar er niet zuiver geschoten werd, zat de verdediging wel juist.

Doorheen de wedstrijd hadden de onzen vanaf de eerste twee goals van Mirte controle over de tegenstander, maar desondanks mag er kritisch gekeken worden naar het mindere niveau aan het begin van de tweede helft, wat coach Andy zijn spelers ook wist te vertellen tijdens een Time-out. Dit was correct, want waar het bij de rust 4-11 stond heeft Retie nog kunnen milderen tot op 11-16. Uiteindelijk slaagde Edegem er nog wel in om nog een late run in te zetten die leidde tot een 11-20 eindstand.

Heel positief is dat er over alle acht starters gescoord werd. Zelfs verslaggever van dienst Kobe lukte het, tegen zijn gewoonte in, om een goal te scoren.

Volgende week staat weer een verplaatsing op het programma, ditmaal naar Bornem, supporters daarheen!

Kobe (in afwezigheid van meester-statisticus/verslaggever Peter)

Scores

0-1 Shot Mirte

0-2 Shot Mirte

0-3 Shot Jordy

1-3

1-4 Shot Mauro

2-4

2-5 Shot Jordy

3-5

4-5

4-6 Mirte op shot (weeral)

4-7 Luna op doorloper (flitsende beweging)

4-8 Kobe vanop een meter (van verder scoren kan hij niet)

4-9 Mauro op shot

4-10 Jacob op shot (zeker wel)

4-11 Anne op shot

Rust

4-12 Anne op shot (scherp schietend)

5-12 Penalty tegen Kobe (helemaal het bos in door goeie beweging)

6-12

6-13 Luna weer op flitsende doorloper

6-14 Jordy op shot (scherp)

7-15

8-15

9-15

9-16 Penalty Amber

10-16

11-16

11-17 Shot Anne

11-18 Mauro aan het kanon (topscorer)

11-19 Shot Mirte

11-20 Anne vlak voor affluiten

 

Aanval: Liam 1 – Rob – Liesje – Annick 2
Verdediging: Willem – Yarik 5 – Lore 1 – Dorien

Het tweede team werd dit weekend, door het afwezig/gekwetst zijn van zowat alle dames van de ploeg, versterking van Liesje en Annick, waarvoor dank. Dat deze twee hun capaciteiten nog niet verloren zijn werd snel duidelijk. Liesje haar dame zal de bal niet al te veel aangeraakt hebben en Annick dolde af en toe met haar tegenstandster zoals we van haar gewend zijn.

De match zelf werd al bij al comfortabel gewonnen. Het vak van Liam stond verdedigend super sterk en slaagden erin om heel de wedstrijd lang geen enkel doelpunt tegen te krijgen. Wat een collectieve prestatie. Het andere vak zorgde vooral voor de goals. Yarik scoorde er vijf, maar dit had niet mogelijk geweest zonder de sterke recuperatie en ondersteuning van de andere drie in zijn vak. Willem, met zijn enorme drive en inzet, werd door de bank en dan vooral door superfan Jacob regelmatig bejubeld. Zelfs de dag na de wedstrijd had deze alleen maar positieve dingen te zeggen over Willem zijn prestatie.

Net zoals in de wedstrijd van de A was er wel sprake van een lage efficiëntie. Vooral in het vak van Yarik moest er veel geschoten worden voordat er gescoord werd, maar dit was ook mogelijk door de sterke recuperatie van Willem en Dorien

Al bij al een degelijke overwinning voor de onzen, waarmee we zaterdagavond afsloten en naar huis wederkeerden met twee overwinningen. Ook de C-ploeg wist te winnen op zondagochtend en op deze manier haalde Edegem kern het maximale dit weekend.

Kobe

Scores (ofwel Yarik tegen Yarik)

0-1 Shot Liam

1-1 Penalty tegen Yarik

1-2 Shot Yarik

1-3 Shot Yarik

2-3 Doorloper tegen Yarik

3-3 Shot tegen Yarik

3-4 Shot Yarik

3-5 Shot Lore na uitstekende steal Willem in het uitverdedigen

3-6 Shot Annick

4-6 Shot tegen Yarik

4-7 Shot Yarik

4-8 Shot Yarik

4-9 Annick onderdoor (arme verdedigster wist niet wat ze meemaakte)

5-9 Shot tegen Lore

 

aanval : Jonas - Liam (2) - Lise (1) - Jasmien (3)

verdediging : Bjarne (2) - Lars (2)- Pauline (2) - Cleo

invallers: Tine (4) - Filip  

Wat een vlotte overwinning leek te worden voor ons tweede team veranderde na 10 minuten in de tweede helft plotsklaps in een nagelbijter die we nipt wisten binnen te halen.

De aanzet van de wedstrijd was veelbelovend want na de openingstreffer van Riviera/Deurne was het elke aanval raak en dus na 3 minuten 2-2. Daarna zijn wij het die voor de doelpunten zorgden en  na een kwartiertje prijkte er al een mooie kloof op het bord: 9-3. Dan stokte de doelpuntenmachine even en gingen we rusten bij een 10-4 stand. Geen paniek echter want na de onderbreking liet de ingevallen Tine zich opmerken met 2 treffers op rij (12-4). Na 8 minuten spelen rondde Jasmien een knappe vak combinatie af en dan was het vat precies af en lukte het Riviera/Deurne om doelpunt per doelpunt dichterbij te sluipen. Tine en Lars scoorden tussendoor nog tegen, maar de supporters zagen de bui al hangen wanneer Riviera/Deurne 3 minuten voor tijd de 15-15 scoort. Tine via een doorbraak zorgde er echter voor dat de punten in Edegem bleven.

Scoreverloop:

0-1

1-1 shot Liam

1-2

2-2 shot Bjarne

3-2 shot Liam

4-2 shot Jasmien

5-2 shot Lars

6-2 shot Bjarne

6-3

7-3 shot Lise

8-3 shot Pauline

9-3 shot Pauline

9-4

10-4 shot Jasmien

——

11-4 shot Tine

12-4 shot Tine

12-5

13-5 shot Jasmien

13-6

13-7

13-8

13-9

14-9 shot Tine

14-10

15-10 shot Lars

15-11

15-12

15-13

15-14

15-15

16-15 doorbraak Tine

De U17 begint met veel moed aan de wedstrijd.
Het loopt wat moeizaam er is wat balverlies en tot nu toe geen shot (21:00)
21:12 Boeckenberg scoort 0-1.Jade lokt een penalty uit en legt deze mooi binnen 1-1. Boeckenberg onderschept de bal tijdens de uitwerking en kan daaruit scoren 1-2.
Kirsten lokt een penalty uit en ook zij legt die binnen 2-2.
Boeckenberg scoort uit een verre pas 2-3.
Weer een onderschepping bij de uitwerking.
Ver shot tegen Joppe maakt het 2-4.
Wout krijgt een penalty tegen en Boeckenberg kan daar niet uit scoren.
Joran maakt met een draaibal een mooie actie 3-4.
Annelore maakt weer gelijk met een mooie inloper binnen de minuut 4-4.
De spanning op de bank is voelbaar.
Emma is de 2de coach :s en is heel enthousiast aan het mee roepen.

Bij uitwerking zekere passen!
Ver shot tegen Joppe zet Boeckenberg weer aan de leiding 4-5.
Er moeten meer getimede hulpfases komen, het gaat moeizaam.
Penalty tegen Joran zet Boeckenberg nog een punt voor 4-6.
Boeckenberg voelt een druk en vraagt 5 min voor rust een time out aan.
Ver shot van Joppe zet ons dichter bij Boeckenberg 5-6.
Wout krijgt een inloper tegen.
Boeckenberg scoort terug en zet het op 5-7.
Vak van Joran toont veel inzet in verdediging, terwijl het vak Leon struggelt in aanval.
De 2de helft is begonnen en ze moeten er nog even terug inkomen.
Boeckenberg maakt het eerste doelpunt en maakt daarmee de 5-8.
Joppe wordt gewisseld door Loris.
Wout wordt gewisseld door Joppe.
Boeckenberg scoort de 5-9 en maakt de voorsprong als maar groter.
Voorwaarts begint de moed te verliezen maar zet wel door.
Er komen veel shots van beide teams maar spijtig genoeg geen shot voor VW dat binnen valt.
Boeckenberg scoort terug en maakt de 6-10.
We laten de moed niet zakken denkt Jade en gooit hem er vlotjes in 7 -10.
Boeckenberg scoort terug 7-11.
Annelore lokt een vrijworp uit maar ze scoren niet.
Boeckenberg is sterk en scoort 7-12.
Boeckenberg scoort opnieuw met een inloper en het verschil wordt als maar groter 7-13.
Dit was het einde van de match.

Dario

Eindelijk onze eerste thuiswedstrijd! De zon schijnt en de supporters zijn talrijk aanwezig, wat wil een korfballer nog meer.

Spelers:

Vak 1: Fien (1), Tia (4), Lander, Jerco

Vak 2: Lize, Lore (3), Dario, Arne (1)

Reserven: Saartje (1), Nore, Toby (1), Loris (allen U15)

1ste helft

We starten net als vorige week met een sterke aanval, we krijgen veel kansen. Tijdens de twee eerste minuten kan Arne inlopen, kan Dario 3x een shot lossen en krijgt Lore een kans kort onder de korf maar we scoren nog niet.

Arne, die eindelijk na lang revalideren zijn eerste wedstrijdminuten krijgt, brengt ons al snel voor met 1-0.

Kort daarna geeft Dario een mooie assist waaruit Lore kan scoren. We wisselen met 2-0 voorsprong.

ASKC heeft minder moeite met scoren en het wordt al snel 2-1 en de 2-2 volgt kort nadien.

Onze passen zijn niet stevig genoeg en belanden te vaak in de handen van de tegenpartij.

Lore zet dit recht en scoort opnieuw 3-2.

De heren van ASKC knallen ze echter snel na elkaar binnen en we komen 3-6 achter.

Onze dames laten dit niet zomaar gebeuren. Lore scoort opnieuw na een assist van Arne, het wordt 4-6.

Tia gooit binnen na een shot van ver 5-6, en Tia maakt het gelijk 6-6. De supporters kunnen weer ademen.

ASKC geeft niet snel op en scoort nog 2x voor we gaan rusten. 6-8

2e helft

Toby valt in voor Arne.

Fien scoort een inloper 7-8, maar ASKC vindt binnenkant mand weer net gemakkelijker waardoor we 7-10 achter komen te staan.

Elke mooie balonderschepping eindigt na een slechte passing in handen van ASKC. Een sterke verdediging van onder meer Tia zorgt er voor dat ASKC moeilijker kan aanvallen.

Toby’s harde werk en mooie kansen worden beloond, hij maakt 8-10.

Lore en Fien worden vervangen door Saartje en Nore en ook Loris valt in.

We willen winnen en Tia zorgt voor 9-10 op het scorebord, ASKC antwoordt meteen met 9-11. Saartje maakt er 10-11 van.

Arne valt opnieuw in. Loris krijgt na een fout van ASKC een penalty maar mist nipt.

ASKC komt opnieuw 2 punten voor en het einde nadert. Tia maakt af met 11-12.

We winnen deze week niet, maar we lieten ons niet doen. We kennen deze tegenstander al iets beter en hopelijk kunnen we de punten binnenhalen tijdens de terugmatch.

Wenke

aanval : Jens Vogels (10) - Brice Mardesson (4) - Elin Loos (4) - Imke Loos (1)

verdediging : Christoph Hellemans (9) - Jens Verbruggen (5) - Lauren Denis (3) - Sarah Goethals (1)

Ons eerste team heeft een duidelijk statement gemaakt na de verloren partij vorige week tegen Sikopi/Chase. Riviera/Deurne bracht weliswaar niet dezelfde verdedigende druk als Sikopi, maar 37 doelpunten aantekenen, is niet min voor een outdoor wedstrijd.

Een wedstrijd is het nooit echt geweest op het scorebord. Riviera/Deurne pareerde nog de openingstreffer van Brice, maar daarna liepen onze groen-witten uit naar 5-1 met daarbij al enkele mooie doelpunten (oa Elin op een diefje onder de korf en een one-hander van Jens Vogels). In het andere vak was het voornamelijk Christoph die erg scherp schot en zo stond het halverwege de eerste helft 10-5. Voorwaarts/Molinos bleef van buitenuit erg goed afwerken en scoorde met de regelmaat, zo regelmatig dat er in het tweede deel van de eerste helft nog eens een 10-5 werd neergezet en dus een stevige 20-10 tussenstand als resultaat.

Na de pauze geen concentratieverlies en de score bleef oplopen zodat de supporters een aangename indian summer middag beleefden. Iedereen van het team kwam uiteindelijk op het scorebord te staan. Imke en Sarah deelden deze wedstrijd de assists uit en hun vakgenoten schoten van overal binnen. Jens Vogels en Christoph waren de afwerkers van de dag. Terwijl Christoph vanuit iedere hoek van het vak raak schoot, liet Jens zich weer opmerken met enkele knappe doorbraken en dito afwerkingen.

1-0 Brice knap vrijgespeeld door Jens

1-1

2-1 shot Lauren

3-1 shot Jens Verbruggen

4-1 Elin onder de korf

5-1 one-hander Jens Vogels

5-2

6-2 shot Christoph

6-3

7-3 Brice vanuit de rebound

7-4

8-4 shot Christoph

8-5

9-5 doorbraak Jens Vogels

10-5 shot Christoph

10-6

11-6 shot Jens Vogels

12-6 shot Imke

13-6 shot Lauren

13-7

14-7 shot Elin

15-7 shot Jens Vogels

16-7 shot Jens Verbruggen

17-7 shot Christoph

18-7 shot Jens Vogels

18-8

19-9

19-10

20-10 shot Elin achtervlak

_______

20-11

21-11 shot Jens Verbruggen

21-12

22-12 shot Brice na prachtige drive Jens Vogels

23-12 een verre bom van Lauren

23-13

24-13 shot Jens Vogels

25-13 doorbraak Jens Vogels helemaal vrij - assist Elin

26-13 shot Christoph

26-14

27-14 Jens Vogels na schitterende beweging - weerom assist Imke

27-15

28-15 shot Sarah

29-15 shot Christoph

30-15 shot Jens Vogels

30-16

31-16 shot Jens Verbruggen

32-16 vrijworp Christoph

33-16 shot Jens Vogels

34-16 shot Elin

35-16 shot Jens Verbruggen

36-16 stip Christoph

36-17

37-17 Brice met een jumpshot

37-18

Wat een thriller van een wedstrijd!

A: Kathe(3)-Anke(3)-Taco(1)-Joppe/Lander

V: Fran-Marie/Kaat/Lou-Jarre(1)-Oskar(1)

r: Lou, Kaat, Lander 

Een bekerwedstrijd zoals we ze niet snel zullen vergeten: veel wind, sterke tegenstander, bedenkelijke beslissingen van de scheids, nervositeit bij de supporters.  Maar wat een helden stonden er op het veld! Taco mocht tegen een grote atletische jongen staan, die het hem enorm moeilijk maakte bij het uitwerken van de bal.  Geen nood, na wat aftoetsen in de eerste helft vonden Kathe en Anke elkaar blindelings bij het uitwerken, en Taco liep zich te pletter om zijn jongen van de ballijn tussen de meisjes weg te houden.

Wat de scores betreft, speelde Ganda bijna volledig op de doorlopers, en ze maakten er dan ook 4 in de eerste helft. Taco (shot), Anke (strafworp) en Jarre (shot) konden counteren. Het hadden er ook meer kunnen zijn, want we creëerden echt veel kansen, maar ze wilden niet door het mandje.  

In de tweede helft kwamen we tot 5-5 gelijk via Kathe en Anke.  Ganda komt dan terug voor via een onterechte penalty: 6-5, en zelfs 7-5. Langs de lijn ging de moed al even zakken, maar dat was zonder supersnelle Kathe gerekend: eerst via strafworp, dan shot. De bordjes terug gelijk. Coach Tom probeert nog wat aanvalsinjectie te brengen met Lou, en we zien inderdaad heel veel acties en shots, maar zelfs bij Fran hapert het scoormotortje vandaag. Oskar sleept een strafworp uit de brand, en zet'm om: 7-8, hiermee zijn de 3 strafworpen in deze wedstrijd door 3 verschillende spelertjes afgewerkt, knap zo.  Volgens onze klok zijn de 20 min voorbij, maar de scheids heeft zijn chrono op 25 gezet? Ganda scoort van ver 8-8. We bereiden ons al voor op verlengingen, maar dat is buiten Anke gerekend. Nervositeit? Daar heeft Anke geen last van, en als baken van stabiliteit laat ze hier haar visitekaartje achter: 8-9. BAM! 

Op naar de 1/8ste finale tegen en op Vobako, onze weg naar de finale is er in elk geval eentje met heel veel uitdagingen...

Ilse

A: Jade (1) – Annelore (1) – Joran (3) – Maxime

V: Catho – Beau – Joppe – Leon

R: Kirsten (1) – Wout – Tia

Vorige week was de tegenstander groot en traag, deze week waren ze een pak kleiner en een pak vinniger. Het ging er soms snel aan toe, en Voorwaarts keek er naar en zag dat het goed was. De tweede helft geloofden we er niet meer in en ging alles veel stroever, je zag de spelers echt denken en uitvoeren, maar tegen een vlot rondspelend Borgerhout was er niet veel tegen in te brengen. Een verdiende overwinning voor de rood-witten, die ze pas in de tweede helft konden afdwingen.

We kennen een flitsstart, eerste aanval, verschillende kansen en al direct goal. Joran knalt van opzij binnen, mooi aangespeeld door Jade. De verdediging kan BGW in eerste instantie toch goed afhouden, maar ze komen toch op 1-1 na vrijworp. Het tweede aanvalsvak laat knappe combinaties zien, maar vindt de mand niet. Ondertussen levert de verdediging sterk werk af, maar het mooie liedje blijft niet duren. We hebben heel weinig rebound in aanval en BGW kan 2x scoren met een afstandsshot. Niet getreurd echter, Jade speelt Annelore aan die in steun staat en er een omdraaier inlegt (2-3). Ondertussen doet trainer Koen zijn duit in het zakje door de bal even droog te wrijven want die was glibberig geworden door de korte regenbui. Even later spelen we  “3 kansen op een rij”: een gemiste strafworp, en 2 korte shotjes, met Joran als afwerker van dienst, en het staat terug gelijk: 3-3, en met die stand gaan we rusten.

In de tweede helft is het BGW die de start niet mist en met een inloper en strafworp wordt het 3-5 voor rood-wit. Joran, terug aan het astandsshotkanon, kan nog even milderen tot 4-5, maar dan loopt BGW stilletjes uit tot 4-9. We zien een ander Voorwaarts op het terrein staan: minder gretig, onnauwkeurige passen, en nog amper kansen. Ook invallers Kirsten en Wout proberen vanalles, maar kunnen het tij niet keren. Borgerhout blijft goed drukken, en daar konden we niet mee om. Zowel Jade als Kirsten kunnen nog een strafworp forceren en missen die niet, en zo wordt het uiteindelijk 6-11.

De scheidsrechter deed ook zijn aanwezigheid gelden: er  werden rare dingen gefloten die iedereen in en naast het veld in de war brachten, en de coaches langs beide kanten vonden het heel moeilijk om hun verwensingen binnensmonds te houden. Borgerhout was vandaag de betere, zeker de tweede helft. Wij hadden te weinig rebound (geen gretigheid naar bal, slecht opstelling en slechte timing). Kop op Voorwaarts: blijven geloven in de eigen aanvalskracht, jullie gaan nog punten pakken :-)

Els

A: Taco (4) Anke (1) Joppe Kathe

V: Oskar Marie Fran (4) Jarre

R: Lou (1) Bent

Eindelijk mochten onze U13A hun eerste competitiewedstrijd spelen, want de eerste week hadden we vrijaf. We herinnerden ons nog de spannende wedstrijd van vorig seizoen, en waren dus toch wel een beetje zenuwachtig.  Maar dat was helemaal niet nodig.

Taco opende al heel snel de wedstrijd met grote trefzekerheid en in een mum van tijd was het 0-2 met twee shotjes. Na wissel van de vakken, had ons nieuwe aanvalsvak wat last van zenuwen en ze gingen soms wat onbesuisd aan de slag met slechte passen tot gevolg. We hadden zelfs een time out nodig om wat tot rust te komen. Fran kon het meeste het hoofd koel houden, en scoorde uiteindelijk met 2 shotjes nog voor de rust.

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Putse een ver shot, dat zou dan ook het enige doelpunt van de thuisploeg blijven. De ganse wedstrijd werden de VW-meisjes gewisseld zodat iedereen kon spelen.  Zo kon ook Lou een shotje op het scorebord zetten.  Onze spelers hadden intussen wel door dat we de bovenhand hadden, en speelden wat rustiger deze tweede helft.  Fran haalde nog eens twee keer haar shotje boven en hop, we konden weer gaan wisselen van vak. In aanval konden we superlang de bal houden door het kort uitverdedigen en de vele onderscheppingen, waardoor we ook vele kansen creëerden.  Taco kon hier nog eens twee keer van profiteren: knal en knal de mand in.  Fran kreeg nog even de kans om een strafworp om te zetten, maar dat puntje raakte toch niet op het scorebord.  Anke greep dan weer wél de kans om het 10de doelpunt te maken, maar het 11de (ook een strafworp) wilde net niet.  

Top wedstrijd van onze U13, hopelijk woensdag (Beker) uit hetzelfde vaatje!

@Bent, bedankt om je steentje bij de dragen als reserve, en voor de foutloze inkomst de laatste 5 minuten.

Ilse

Lieke (3) – Pjotr – Joppe – Senne (2)

coach: Jonas

Zondag trok onze U15-K4 ploeg naar Catba voor hun eerste K4 wedstrijd van dit seizoen. Spelers en coach waren gemotiveerd, de supporters waren op post en volgens de scheidsrechter zou het droog blijven. Alles zat dus goed voor een leuke wedstrijd.

De onzen openden gretig en uitstekend reboundwerk van de volledige ploeg lag aan de basis van een groot aantal doelkansen. Al snel kon Lieke de debatten openen met een schot van kortbij en even later scoorde ze haar 2de doelpunt. In de tweede helft kon Senne vanop afstand scoren en zo werd het 0-3. Ondertussen was het toch beginnen gieten, maar onder een striemende regen werd er lekker verder gekorfbald. Goed gesteund door Pjotr, die bewijst dat je ook zonder jarenlange korfbalervaring een lekkere pot kunt mee ballen, en Joppe, die als U13-invaller meer dan zijn mannetje stond, kon Senne vanop 1 been zijn 2de van de dag binnenschieten.

In de 3de helft (ja inderdaad! 3 helften van elk 12,5 minuten) begint de vermoeidheid wat toe te slagen. Toch schiet Lieke haar 3de nog lekker binnen en zo eindigen we op een gemakkelijke 0-5.

Margot – Kiki-Roos – Molly – Lina (1) – Noor – Lenka (1)

Lars – Eric – Leander – Gio – Lennert – Jolan

Met een voltallige ploeg trokken we zondagochtend naar het verre Itegem voor onze 2de competitiematch. Sommige spelers herinnerden zich nog de bekerwedstrijd van 2 jaar geleden die we met veel tegen nul verloren. We wisten dus dat het misschien een moeilijke match kon worden.

Toch openden we sterk met mooi samenspel in het aanvalsvak. Verdedigend was het moeilijk, maar met wat aanpassingen en meer concentratie konden we het aantal tegendoelpunten enigszins beperken. Diep in de eerste helft kreeg Lina een strafworp mee. Samen met de scheidsrechter ging ze onder het gemaaide gras op zoek naar de strafworpstip. Die werd gevonden en Lina kon scoren. De nul was van het scorebord! In de tweede helft kon Lenka met een afstandschot vanachter de korf onze score verdubbelen en zo eindigden we de wedstrijd met evenveel doelpunten als vorige week.

We zagen een Voorwaarts dat vaker met durf en lef op het veld stond, met enkele mooie balrecuperaties tot gevolg. We zagen wat puntjes waarop gewerkt moet worden, maar daar dienen de trainingen voor. Op naar de volgende wedstrijd.

Wim.

Loris (2) (Stef), Stef (1) (Xander), Nore, Lauren (1)

Tobi (1), Quinten, Lauri (3), Saartje

Reserve: Anke, Xander

Voor de tweede wedstrijd van de competitie kwamen de jongens en meisjes van Appels op bezoek. Drie jaar geleden bij de U12 bleken zij toen te sterk. Zou dit deze keer weer zo zijn? We schoten alvast goed uit de startblokken want het eerste shot van Loris was al meteen raak, 1-0.

Nadat Appels een doorbraak mist, kan Stef ons in de tweede aanval op een twee puntenkloof zetten, 2-0. We blijven doorgaan als een stoomtrein wanneer Lauri een kort shot binnen gooit vanuit rebound, 3-0. Vervolgens een bizarre fase: de dame van Nore verliest haar bril waarop Nore inhoudt en vertwijfelt naar de bril op de grond kijkt. Doch haar dame sprint naar binnen en besluit eerst een doorloopbal te nemen, alvorens zich om haar glazen te bekommeren. mis.

Na een mooie pas van Saartje, scoort Lauri haar tweede op schot. Appels had er ondertussen al een time-out op zitten als wake-up call. Het lijkt te werken wanneer zij de 4-1 op het bord brengen. Via doorbraak Lauren op pas Loris, een 5-2 van Appels en een nieuwe doorloop van Lauri, behouden we echter onze 4 puntenkloof bij de rust!

De tweede helft krijgen we het in het vak Loris-Stef-Lauren-Nore moeilijk. Appels is sterk in de verdedigende rebound en zet ook best veel druk op de ballijnen. Hierdoor komen we in deze fase tot 1 of 0 shots aanvallen. Na de 6-3 van Appels scoort Loris toch de verlossende 7-3. Xander komt dan het veld in voor een verdienstelijke Stef. Later in de wedstrijd zal Stef er nog terug inkomen om Loris te vervangen.

Vrij snel zijn de vakken weer gewisseld: eerst Appels 7-4, maar nu gerepliceerd door Tobi vanop de stip nadat zijn heer hem foutief stuitte na de zoveelste rebound van hem. Was vorige week het vak Tobi, Quinten, Lauri, Saartje nog zeer matig, dan was dit vak deze keer heer en meester met veel beweging, veel kansen en prima rebound. Appels probeerde nog de bakens te verzetten maar onze defence staat pal deze keer. Zo eindigt deze match in een prima 8-4 zege tegen een meer dan degelijke tegenstander die zich vooral het eerste kwartier heeft laten verrassen.

Op naar volgende week. Winnen van Putse en de topleague komt dichtbij. Promo lijkt nu al zeker na onze 2de overwinning.

Dankjewel Anke om het scorebord bij te houden en reserve te zitten. Even leek het erop dat je de zus moest komen vervangen, maar Lauren is uit ijzer gemaakt en speelde knap verder.

Groeten

Kevin

We gingen vol goede moed met coach Elke richting Hoboken. Regen hing in de lucht, maar Elke (mama Lore) installeerde helaas de verkeerde buienradar-app en kwam enkel in een jeansvestje supporteren. De weergoden moesten het geweten hebben en trakteerden ons op echt korfbalweer met af en toe een regenbui.

Spelers:

Vak 1: Fien, Tia, Dario, Wout

Vak 2: Lize, Lore, Jerco, Xander

Reserven: Kirsten, Lander

1ste helft

We beginnen sterk aan de wedstrijd, we spelen de bal goed rond en we nemen een aantal mooie shots die helaas de binnenkant van de mand nog niet willen vinden.

Maar ons geduld wordt beloond. Lore geeft een stevige pas naar Jerco en die scoort ons eerste punt 0-1.

We verdedigen goed en maken het HMKC niet gemakkelijk, door een goeie passing krijgen we de bal keer op keer snel terug in het aanvalsvak. De kansen blijven komen, Lize gooit 2x richting korf en ook Lore kan zich vrijspelen kort onder de paal, maar de dames werken niet af. Lize heeft er genoeg van en gooit dan toch de 0-2 binnen.

We wisselen en Lore kan meteen de bal onderscheppen. Ook het andere vak krijgt voldoende kansen, Fien kan 2x een shot lossen en ook Dario probeert het achter de paal maar we scoren niet.

Tijdens het uitverdedigen, kan de dame van Lore de bal terugwinnen waaruit ze scoort, het wordt 1-2.

We laten ons hoofd niet hangen, na veel kansen kan Tia kort onder de paal 1-3 maken. En na de wissel van vak laten de dames girlpower zien en scoort Lore na een pas van Lize. We staan 1-4 voor en de supporters gaan uit hun dak J .

Twee minuten voor de rust krijgt Lore terecht een penalty in ons voordeel, ze mist hem jammer maar helaas. We gaan rusten met een mooie voorsprong.

2e helft

Tijdens de eerste aanval van de 2e helft hebben we weer veel shotgelegenheid en is er een goede rebound.

Helaas komt de bal in handen van HMKC en kunnen ze het scorebord veranderen naar 2-4.

Niet getreurd denkt Wout want hij maakt er 2-5 van.

Jerco wordt ondertussen vervangen door Lander, en HMKC brengt een jongen op het veld die tegen Lize komt te staan. Girlpower is wederom nodig.

HMKC geeft zich niet snel gewonnen en scoort opnieuw 3-5. Kirsten valt in voor Lize.

De bal rolt van het veld richting parking en Dario rolt er elegant achter, jammer dat er geen beeldverslag gemaakt wordt vandaag (misschien is dit een tip voor in de toekomst J)

HKMC krijgt veel kansen en in tegenstelling tot onze aanval vallen ze er snel na elkaar in. We gaan van 4-5 naar 5-5 en komen even achter te staan met 6-5. De supporters steken een tandje bij en na de aanmoedigingen kan Fien een steun brengen voor Wout die het terug gelijk maakt, het is 6-6.

We willen duidelijk winnen, de meisjes laten een mooie actie zien, Kirsten loopt in op snelheid en kan de bal stevig doorspelen naar Lore die mooi afwerkt 6-7.

HMKC wil ook winnen want ze maken opnieuw gelijk met een shot van ver 7-7. De supporters worden op de proef gesteld, de klok tikt genadeloos en veel te snel maar na veel shots in de aanval gooit Fien achter de korf de bal binnen voor de winnende goal 7-8.

De laatste 2 minuten gaan in, de spanning is te snijden maar HKMC kan niet meer scoren en wij kunnen de bal goed blijven rondspelen tot de scheids affluit.

Wat een heerlijke spanning! Coach Elke is trots, de supporters zijn trots en de spelers kunnen deze 2e wedstrijd met een big smile de punten binnenhalen.

Volgende week zijn we er weer, met hopelijk beter weer en vol vertrouwen!

Wenke

aanval : Jens Vogels (2) - Brice Mardesson (1) - Elin Loos (3) - Imke Loos (1)

verdediging : Christoph Hellemans - Jonas Van Loock (1) - Lauren Denis (4) - Tinne Van Dyck (2)

invallers: Lars Kerstens (1) - Sarah Goethals

Voorwaarts/Molinos was aanvallend niet bij machte om punten mee te graaien op Linkeroever. Was de afwerking in de eerste helft nog ok en dan voornamelijk langs dameskant met 7 stuks, dan zakte dat als een pudding in elkaar na de onderbreking. Ook bij Sikopi/Chase liep het niet lekker en zo kregen de supporters een 6-5 voorgeschoteld met enkele doelpunten na de pauze en op het einde; we moeten er geen tekening bij maken dat het middenstuk wel voor spanning zorgde, maar geen leuk kijkstuk was.

Sikopi/Chase schoot in de aanvangsfase erg scherp en dus was Voorwaarts al direct op achtervolgen aangewezen. In verdediging zaten ze er bovendien kort en agressief op waardoor wij niet in ons spel kwamen. Zoals gezegd viel het resultaat in de eerste periode nog mee (11-10 bij de rust en bij ons bleven 2 kansen vanop 2,5m onbenut), maar na het hernemen dan was er nog amper balrecuperatie en gingen we meermaals in de fout met (onnodig) balverlies. 

In de tweede helft kwamen we tot tweemaal toe op voorsprong: na 7 minuten 12-13 via een shot van Elin en na 24 minuten de 13-14 door Jens kort bij de korf. Maar een kloof van 2 lukte niet en zo kwam Sikopi/Chase steeds langszij en ging er zelfs over. Lars kon nog gelijkmaken (15-15) maar in de laatste minuten lukte langs onze kant geen score meer en via een shot en stip nam Sikopi de volle buit.

Door deze zure nederlaag zal er volgende week een stevige vuist gemaakt moeten worden thuis tegen Riviera/Deurne!

Het scoreverloop:

1-0 stip

2-0 shot

2-1 shot Jonas - assist Christoph

3-1 shot

4-1 shot

5-1 shot

5-2 shot Lauren achterveld

5-3 strafworp Lauren

5-4 korte kans Elin

6-4 shot

6-5 shot Lauren

7-5 shot

7-6 shot Elin

stip gemist VW

8-6 shot

8-7 shot Lauren

9-7 vrijworp

stip gemist VW

9-8 shot Imke

9-9 shot Brice van ergens aan de zijlijn

10-9 stip

11-9 stip

11-10 shot Jens

________

12-10 stip

12-11 shot Tinne

12-12 knappe doorbraak Tinne

12-13 shot Elin

13-13 shot

13-14 korte kans Jens

14-14 stip

15-14 shot

15-15 shot Lars

16-15 shot

17-15 stip

Edegem blijft ongeslagen.

Robin 7 - Jarno 5 - Mauro 3 - Jasper 3

Luna 4 - Mirte 2 - Ambertje 1 - Amber (7 rebounds en 4 assists)

Vorig seizoen was de score ongeveer omgedraaid. Dus Edegem veel beter dit jaar of de andere clubs allemaal verzwakt ? Het zal een beetje van beiden zijn. In ieder geval 5 uit 6 na drie matchen mede-koploper maar wonnen ze vorig seizoen de eerste drie matchen ook niet? Alleen gaan we er nu een verlengstuk aan breien zeker weten.

Vandaag van meet af aan baas boven baas. Heel de wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan. Weer meer dan 120 kansen en goed voor plus 20% afwerking en slechts 10 balverliezen over gans de match, super. Alle jongens hadden meer dan 15 rebounds, super Mauro scoort niet alleen maar wint ook veel luchtduels. Onze grote jongens Jarno en Robin zetten zich aan het kanon en leggen er twaalf te samen binnen en de Jasper die scoort, verdeeld en brengt weer rust. Onze dames Luna en Mirte scoren zelfs kalm hun penaltiekes dat wordt belangrijk dit jaar iedereen zelf zijn 2,5 meter afwerken. En Mirte zette een ferme panne op haar dame.

De scores:

1-1 Jasper

2-2 Mauro

3-2 Robin doorloop steun Luna

4-2 Luna dubbel amber J

5-2 Jarno

6-4 Robin eigen kans

7-4 Jarno lange aanval

8-4 Mauro één handje

9-4 Robin

10-4 Jasper achter de korf

11-4 Mauro

12-4 maatje Jarno

een 6-0 tussenspurt en match al beslist

13-5 Robin

14-6 Jasper na onderschepping

15-6 Amber kapt em binnen

Rust

16-9 uitblinker Robin uit de rebound

17-9 de onvermijdelijke Robin

18-11 Jasper

19-11 Robin zijn zevende treffer

20-13 Luna die kan alvast een strafworp omzetten

21-13 Luna doet er ééntje bij

22-13 Jarno breekt de ban voor zijn vak

23-13 Mirte doorloper met één handje

24-14 Luna trefzeker

25-15 Mirte ook met een strafworp

Goed bezig dit ploegske

Peter

B ploeg aan de leiding met het maximum.

Jakke 6 - Kaay 5 - Jordy 3 - Willem 1 - Rob(erta)2 - Yaroslava - Kobe

Lore 2 - Veerle 2 - Dorien 1

Bij ons liefst 9 dames onbeschikbaar door kwetsuur en verlof maar ook personeelstekort bij Aalst. Wij konden dat beter opvangen en liepen de tweede helft na een 9-8 ruststand helemaal weg van de bezoekers. En dit ondanks uitvallen door kwetsuur van Kobe, beterschap. De tweede helft bracht een 12-3 score goed afgewerkt aan 25 % en knap verdedigd want dus maar drie binnengekregen.

De belangrijkste scores:

Jakke opent de score met dubbel salvo 2-0.

4-2 door een goed spelende Willem.

5 en 6-4 getekend een scherp schietende Kaay.

Bij 6-6 komt Aalst gelijk maar een belangrijke score krijgen we van Lore.

Dorien trekt door tot 8-6.

Rustcijfers van 9-8 bepaald door een late score van de birthday boy Jordy.

10-9 door Rob.

12-9 Wederom Lore.

14-9 Veerle aan het kanon.

Edegem maakt er vijf op een rij en een beslissende kloof staat er.

16-10 Jakke zijn vijfde treffer.

17-10 knapste korf van de match drive Jordy wegtrekker Kaay

20-14 Veerle heeft de smaak van het scoren te pakken.

Eindstand wordt vastgelegd door één van de uitblinkers, Kaay, in een goed spelende ploeg.

Peter

Tijdens het zaalseizoen 2021-2022 lanceert de KBKB een experiment in Topleague & Promoleague (A-achttallen) en U19 Top.

Algemeen

 1. Verwijzend naar art. 88 Reglement van Wedstrijden wenst de Raad van Bestuur het experiment Tijdstraf en Groene kaart door te voeren voor de zaalcompetitie.
 2. Het experiment is een uitbreiding op § 4.6.f van de Officiële Spelregels KBKB.
 3. Het experiment zal worden toegepast voor 2 competitiejaren te beginnen met competitiejaar 2021-2022 bij Topleague & Promoleague Zaal (A-achttallen) en U19 Top Zaal.
 4. Ingeval er zich situaties zouden voordoen die niet in dit experiment voorzien zijn, beslist de scheidsrechter.
 5. Het experiment kan, bij beslissing van de Raad van Bestuur, met maximum 2 competitiejaren verlengd worden.

Tijdstraf

 1. Er kan aan een speler op het speelgebied een tijdstraf opgelegd worden d.m.v. het tonen van een groene of gele kaart.
  Dit houdt in dat de speler dient plaats te nemen op de bank en onmiddellijk moet vervangen worden. Dit geldt als één van de toegestane wissels.
  In de loop van de tijdstraf is het de speler toegestaan om tijdens een time-out de bank te verlaten om de instructies mee te kunnen volgen.
  Pas nà de tijdstraf mag de betreffende speler de bank verlaten voor warmlopen of spelersvervanging.
 2. De scheidsrechter meldt het nummer van de gesanctioneerde speler aan de jury.
  De jury noteert het rugnummer van de gesanctioneerde speler samen met het begin en einde van de tijdstraf.
 3. Als er, om welke reden dan ook, geen wisselspelers beschikbaar zijn dan mag de gesanctioneerde speler, voor de duur van de tijdstraf, niet meer aan het spel deelnemen. Zij/hij moet worden vervangen. Indien er, ten gevolge van diverse sancties, zelfs tijdelijk, geen 6 spelers van hetzelfde achttal meer op het speelveld aanwezig zijn, of wanneer door de samenstelling van het achttal na toepassing van § 5.1 van de spelregels, het spelen onmogelijk wordt, zal de wedstrijd gestaakt worden. Voor het in gebreke blijvende achttal gelden de bepalingen van art. 99-2 Reglement van Wedstrijden.

Groene kaart

 1. Tijdens de wedstrijd kan de scheidsrechter een groene kaart tonen aan spelers of personen op de bank.
 2. Het getoond krijgen van een groene kaart leidt, voor spelers, tot een tijdstraf van 3 minuten werkelijke speeltijd.
 3. Ingeval een persoon op de bank een groene kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 3 minuten de volgende maatregelen:
  • er mag geen wissel aangevraagd en of doorgevoerd worden behoudens ingeval van andere tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
  • de coach mag de bank niet verlaten behoudens om tijdens een time-out zijn instructies te geven of om een wissel zoals hierboven beschreven aan te vragen.
 4. Een tweede groene kaart tijdens dezelfde wedstrijd aan dezelfde persoon is niet mogelijk.
 5. Na een gele kaart voor een persoon kan er aan dezelfde persoon geen groene kaart meer getoond worden.

Formele waarschuwing (gele kaart)

 1. De scheidsrechter kan een speler of iemand die op de bank zit een formele waarschuwing geven (gele kaart tonen).
 2. Gele kaart leidt, voor spelers, tot een tijdstraf van 5 minuten werkelijke speeltijd.
 3. Ingeval een persoon op de bank met uitzondering van de coach een gele kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 5 minuten de volgende maatregelen:
  • er mag geen wissel aangevraagd en of doorgevoerd worden behoudens ingeval van andere tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
  • de coach mag de bank niet verlaten behoudens om tijdens een time-out zijn instructies te geven of om een wissel zoals hierboven beschreven aan te vragen.
 4. Ingeval de coach een gele kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 5 minuten de volgende maatregelen:
  • de coach mag niet coachen noch de bank verlaten;
  • er mag geen wissel aangevraagd en/of doorgevoerd worden behoudens ingeval van een tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
   Het aanvragen van spelerswissels moet in dit geval door de assistent-coach of, bij ontstentenis, de ploegafgevaardigde gebeuren;
  • er mag geen Time-out aangevraagd en/of doorgevoerd worden.
   Bij een Time-out van de tegenpartij zullen de spelers van de gesanctioneerde coach zich, voor de duur van de Time-out, opstellen in de strafworpzone ronde de paal van het vak waarin zij zich bevinden.
 5. Het disciplinaire gevolg van de gele kaart wordt bepaald door de betreffende artikels in het Reglement van Wedstrijden.

Bron => Korfbal.be

BEKER: EDEGEM 21 (voorgift) 6 - KWIK 26

Jarno 3 - Mauro 3 - Robin 2 - Jasper - Jakke 2 - Jordy

Mirthe 1 - Luna 2 - Amber J 2 - Amber W

Leuke uitdaging voor het jonge Edegem (gemiddeld 21 jaar) tegen Kwik. Het doel om minstens 15 keer te scoren werd gehaald.

Kwik, uiteraard met tonnen ervaring en klasse met Amber, Stien, Noa, Julie als schotvaardige dames en Jordy en Cedric voor de aangeef en rebound had 25 minuten nodig om de voorgift weg te werken en stoomde dan door. Door reboundoverwicht en powerplay hadden de bezoekers kans om 40 pogingen meer te ondernemen en hun schotvaardige dames konden daarvan voluit profiteren. Maar Edegem speelde op zijn niveau en dat is op dit moment nog drie klassen lager dan de bezoekers, goed mee. We kwamen aan bijna 100 doelpogingen en werkten de tweede helft aan meer dan 20% af. We beperkten de balverliezen en onderschepte meer ballen dan de kwikjes.

De score na de rust was 10-12, niets om je over te schamen.

Veel inzet en doorgaan tot het gaatje van gans het team met Jasper, Jordy, Jakke, Amber W en Robin (de kleine "Brice) als voorvechters. Jarno legde er toch ook drie in het mandje bij de beloftevolle Cedric. Mauro en zus Luna (tegen Julie) speelde een beresterke partij. En Mirte kennen ze nu bij Kwik denk ik. Amber J pikte ook twee korven mee tegen naamgenote Amber Wuyts.

De korven voor Edegem op een rijtje:

1-1 1e schot Amber J is raak

2-2 Sterke Mauro sterke beweging

3-7 Een zeer goede Luna

4-8 Mauro 2e bom.

5-10 Mauro blijft zijn tegenstander het moeilijk maken

5-11 eigenlijk staat het nu gelijk, Kwik heeft de voorgift weggewerkt.

We hadden de eerste periode het dikwijls moeilijk om onder de verdedigende druk uit te geraken en werkten dan nog aan minder dan 10% af.

5-12 Kwik voor zijn eerste voorsprong

5-15 een 0-5 tussenscore voor de ruststand.

Tweede time

Opdracht: niet afgeven en 10 keer scoren

6-17 Kansje Jarno

7-18 Robin echt verdiend

8-18 Jakke komt binnen 1e bom is meteen raak

9-20 Mirthe uit vrijworp keurig steuntje

10-20 Amber J vanop afstand

11-22 Luna ijzig kalm vanop 2,5 meter

12-23 Jarno neemt de scorende rol van Mauro over

Even daarvoor: Mauro en Jasper gingen naar de kant en Jordy en Jacob werden de vervangers

13-23 steun Amber W op Jarno

14-24 door Robin

15-26 10 keer gescoord de tweede helft opdracht geslaagd

Peter

Was het een vliegtuig? Was het een vogel? Neen, dat was het niet….Was het de spanning van de eerste competitiewedstrijd? In ieder geval was het niet het spel dat we ondertussen van de U17 tijdens oefenwedstrijden gewend waren. De ploeg was weinig gefocust bij aanvang van de wedstrijd. Geluk is dat ze zo goed aan elkaar hangen en dat ze voor elkaar door vuur gaan! 

Grote vechtlust, weinig gescoord, veel slechte passen. Hopen dat het volgende wedstrijden enkel maar vlotter gaat. Dit was zeker al het geval tegen de oefenwedstrijd van Ganda afgelopen maandag, knap werk jongens en meisjes

U15A - Kwik-Voorwaarts: 5-6

Quinten (1), Tobi, Saartje (2), Lauri (1)

Loris, Xander (Stef), Nore (1), Lauren (1)

Reserve: Stef, Senne en Lieke

Voor onze eerste competitiewedstrijd moesten we al gelijk naar Kwik, dat toch een concurrent is voor de eerste plaatsen in de reeks. Op het MMM tornooi vorige week gingen we nog roemloos onderuit, maar nu was het voor echt.

In de aanvangsfase speelde het vak Tobi, Quinten, Lauri en Saartje met veel beweging en creëerden mooie kansen. Saartje bracht ons met kort shot 0-1 voor. Dat de kwik heren vooral doorbraak gericht korfballen, wisten we van het tornooi. Doch ook in deze wedstrijd zouden we ons geregeld op doorbraak laten vangen. Na de 1-1 was het Loris die de ruimte las onder de goal en zo kon Nore prima scoren. Kwik weer via doorbraak 2-2 en niet veel later een bedrijvige Quinten op shot voor 2-3 voorsprong. In deze fase hadden we altijd een 2 punten kloof op het bord moeten zetten, mede door het sterke rebound werk van Tobi, maar tig van shots misten doel. Zelfs 2 strafworpen (Quinten en Lauri) werden niet benut.

Zo gingen we rusten met een te krappe 2-3 voorsprong.

Na de rust stelde Kwik voor 3e keer gelijk via doorbraak. Een immer beweeglijke Lauren bracht ons weer op voorsprong na een zoveelste gewonnen lopende rebound waarbij haar dame 't bos in was. Ook Xander en Nore blonken uit in balrecuperatie. Voor een 4e keer op rij maakt Kwik gelijk en evolueerde de wedstrijd in een zenuwachtig gedoe. De balverliezen stapelden zich langs 2 kanten op maar onze U15'ers knokten zich via Lauri op kort shot en via strafworp van Saartje naar een beslissende 4-6 voorsprong. Weer een doorbraak bracht Kwik op 5-6, maar na enkele prangende minuten was de winst een feit.

Terechte, belangrijke zege met het oog op promo/topleague waar ook Stef als invaller zijn steentje heeft bijgedragen in de verdediging. Als we ons loopvermogen een hele wedstrijd kunnen brengen, passing secuurder kunnen maken en mits blijvende druk toch de doorbraak er weten uit te houden, gaan we als ploeg zeer grote stappen vooruit zetten.

Sportieve groeten,

Kevin

Verslag U15B - Voorwaarts-Temse: 8-5

Op een zonnige zaterdagnamiddag onder een goedkeurend oog van vele supporters speelden onze U15B aangevuld met U13A tegen 4tal van Temse.

Deze wedstrijd paste volledig in de filosofie van Voorwaarts waar alle spelers constant in beweging waren en iedereen de ruimtes zocht met passings op de rug. Voor Pjotr was het zijn eerste wedstrijd, maar in vak met Roman, Stef en Senne werd hij prima ondersteund.

Het scoreverloop was als volgt:

1-0 Oskar

2-0 Fran op de rug aangegeven door Oskar (fantastische goal!)

3-0 en 4-0 shot Stef

5-1 Kaat achter de korf

5-2 knappe goal van Marie

5-3 ver shot van Taco

6-3 en 7-3 Fran in een begenadigde dag

7-4 Taco op shot

7-5 Taco na balonderschepping van ingevallen Lauri

8-5 shot van Jarre

Kevin

EINDELIJK!!!!!!

Onder een stralende nazomerzon trokken onze U13-ers richting Ruggeveldlaan voor hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Catba. EINDELIJK zou ik zeggen.
Sommige spelers verklaarden voor de wedstijd al dat ze in vorm en goed uitgeslapen waren, het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden en dat werd het ook!
De onzen begonnen gretig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een snelle onderschepping door onze verdedigers, ging de bal vlot naar het aanvalsvak. Daar werd mooi gecombineerd en Lina kon Eric vrijspelen die meteen bij zijn eerste schot al scoorde. Zo stond het dus na enkele minuten al 0-1.
Catba kon gelijkmaken en daarna zelfs uitlopen tot 2-1, maar we gaven niet op en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Het was Gio, die zijn inzet beloond zag worden met een doelpunt. 2-2
Catba kon nog 1 keer scoren en wij misten nog een strafworp. We probeerden in de laatste minuten nog iets te forceren maar de seconden bleven wegtikken en 3-2 was dus de eindstand.
Een gelijkspel had er ingezeten en zou zeker verdiend geweest zijn. Jullie hebben inzet getoond en mooi korfbal laten zien. Hier kan zeker op verder gebouwd worden.

Wim.

Zondag verloren onze Voorwaarts U17B nipt tegen KCBJ. Ze speelden een heel verdienstelijke wedstrijd!

Zondag om 9u 's ochtends startte de wedstrijd van de U17B. Iedereen moest dus vroeg uit de veren voor deze eerste wedstrijd van het seizoen in Betekom. Coach Elke was vandaag verhinderd, maar een enthousiaste ex-coach Xenia werd bereid gevonden om onze ploeg te begeleiden!

Spelers:

Vak 1: Fien, Tia (2), Dario (na de rust Amine), Lander

Vak 2: Lore (1), Lize, Jerco, Xander (3)

Reserven: Amine

De wedstrijd startte traag. De eerste tien à vijftien minuten konden de onzen niet scoren en kwamen we 1-0 achter. Daarna schoot Tia het deksel van de mand met een eerste mooi schot. Al snel daarna knalde kapitein Lore ons op voorsprong: 1-2. KCBJ bood echter goed weerwerk en kon drie maal op rij scoren. Voorwaarts gaf echter niet op en bleef vechten en doorzetten. Xander prikte twee keer achter elkaar mooi binnen zodat we met een 4-4 stand konden gaan rusten.

Met Amine in de plaats van Dario begonnen we aan de tweede helft. Ook na de rust ging de wedstrijd heel gelijk op. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel inzet van beide ploegen. KCBJ speelde ondertussen met vijf heren en drie dames, wat het ons niet gemakkelijk maakte. Er werd ook zwaar uitverdedigd door KCBJ wat verschillende keren tot een balverlies van Voorwaarts leidde. Zeker een aandachtspuntje voor de onzen. Maar de Voorwaarts-supporters lieten van zich horen en moedigden onze U17B luidkeels aan. Na een eerste tegengoal lukt het Tia dan ook opnieuw om de score gelijk te trekken: 5-5 met een korte kans na een rebound. We komen opnieuw achter maar Xander gooit voor de derde keer knap binnen en het staat 6-6. We hebben wel wat aanvalsmogelijkheden, maar de steunen komen niet vlot genoeg. Daardoor slagen we er niet meer in om te scoren. KCBJ legt vervolgens de eindstand 7-6 vast. 

Ondanks het verlies toch een mooie wedstrijd met veel inzet. De U17B zijn er als één team voor blijven gaan. Hartelijk dank aan Xenia die vol vuur de coach-rol heeft opgenomen!

Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijd! 

Inge VA

In de tweede helft was Edegem opgewarmd.

Kobe 2 - Yarik 2 - Liam (12 Rebounds) - Jordy 2 - Willem 1 - Fredje

Lore - Amber J 6 - Ellen 3 - Caro C 1 - Dorien

Onder de laatste zomerzon was het even moeilijk om de juiste wedstrijdspirit te krijgen. We begonnen te slap aan de wedstrijd en verloren teveel duels. Hoevenen kwam dan ook onmiddellijk 3-0 voor. Kobe zet ons op het scorebord en met het steun van Caro lukt Jordy een doorloper 3-2. Yarik is even later diegene die de 4-3 aantekent. Maar Hoevenen laat nog niet begaan en loopt terug uit tot 7-3. In het zicht van de rust scoort Amber 2 doelpunten en Ellen verkleint de score tot het kleinste verschil.

Ondertussen hadden we ons wel goed herpakt en deze lijn werd doorgetrokken bij de start van de tweede helft. Een goed spelende Caro korft de eerste gelijkmaker en we gaan door op het elan. Amber kunnen ze niet afstoppen en haar vakgenoten Lore, Kobe en de ingevallen Willem voeren haar tot de korven vallen: 7-9 een 0-6 tussenspurt van ons.

Onze verdediging laat nog amper iets door en de scores blijven komen. Jordy met een eigen inspanning zet de score voor ons op 10. Willem van achter de paal en dan is het Ellen Caluwe time met twee gelukte schotjes op rij 9-13. Amber wordt geholpen door Kobe voor de 9-14 en Kobe pikt ook verdiend zijn doelpuntje mee. Ook Yarik kan nog een doelpuntje meepikken. Ondertussen laat ook de ingevallen Dorien haar opmerken met enkele goede acties. Liam pakt de nodige rebounds en Lore blijft de steunen verzorgen zodat Amber de eindscore kan vastleggen.

Tot zaterdag

Peter

Beide ploegen één helft de baas.

Mauro 4 - Jarno 2 - Robin 1 - Jasper 1

Anne 5 - Luna 3 - Amber W - Mirthe - Ellen - Amber J

Vorig seizoen waren we nog te groen en gingen verdienstelijk onderuit tegen Hoevenen maar nu lieten we onze progressie zien. De eerste helft waren we volledig de baas. In het eerste kwartier zagen we prachtig korfbal en met mooie combinaties en dito afwerking gingen we naar een 2-6 voorsprong en dat was niet eens overdreven op dat moment.

0-1 door Jarno steun Amber.

1-2 Robin Verre knal.

1-3 Anne afronden lange aanval.

2-4 Jarno na opnieuw een sterk uitgesponnen aanval.

2-5 Anne vanop haar plekje.

2-6 Luna sterk werk bosschie.

4-7 Anne uit de rebound.

4- 8 Anne met een losse is niet af te stoppen.

6-9 De onvermijdelijke Anne uitgespeeld door Robin en Jasper.

7-10 Een sterke Mauro.

8-11 zus Luna voor de driepuntenkloof halfweg.

Na de pauze is het Hoevenen dat zijn niveau opkrikt, zij winnen veel meer duels en plukken enorm veel rebounds weg. Wij komen zwaar onder druk en de voorsprong smelt onder de zon snel weg; 11-11 en alles te herdoen. Edegem buigt maar barst niet: Luna lukt een nieuwe voorsprong maar Hoevenen maakt terug gelijk en gaat er zelfs over: 13-12. Mauro weer met een belangrijke score op aangeven van Amber W. En de skipper Jasper die de 14-14 scoort. 14-15 met onze sterkhouder in de scores tijdens de tweede helft: Mauro. Diezelfde Mauro maakt er terug een tweepuntenkloof van: 14-16.

We winnen het laatste kwartier terug meer duels maar de ervaring van Hoevenen zorgt ervoor dat zij in de "blessure" tijd nog kunnen gelijkmaken. Het slappere eerste kwart van de tweede helft doet ons de das om maar toch een puntje meegenomen naar Edegem. Volgende week wacht Aalst nog een eitje met de pellen zie vorig seizoen maar eerst de vrijdag de galamatch tegen Kwik voor de beker.

Supporters op post, de troepen van Andy gaan laten zien dat ze kunnen korfballen.

Peter

Aanval : Jens Vogels (6) - Brice Mardesson - Elin Loos (3) - Imke Loos (1)

Verdediging : Christoph Hellemans (5) - Jonas Van Loock - Lauren Denis (3) - Tinne Van Dyck (2)

invallers: Sarah Goethals (1)

De thuiswedstrijd werd vrijwel een copy van de “heenwedstrijd” vorige vrijdag; een gelijkaardig scenario, alleen kwam Voorwaarts/Molinos als winnaar uit de bus.

Bij de rust stond het net als vrijdag 10-11 voor Floriant, was het opnieuw Voorwaarts/Molinos dat gelijk maakte na de pauze, maar dan waren het nu onze groen-witten die tot 6 doelpunten konden uitlopen en die kloof kregen de bezoekers niet gedicht. Een zelfde verloop, maar dan een kloof in het voordeel voor het team uit Merelbeke, overkwam ons vrijdagavond.

Veel blije gezichten dus na afloop want 2 punten pakken tegen 1 van de titelfavorieten zal normaal gezien maar weinigen gegeven zijn. 

Voor de wedstrijd konden we als club Julienne Laurents gepast in de bloemetjes zetten want zij is dit jaar maar liefst 80 jaar lid van de vereniging en van de KBKB. Dat is op zich al opmerkelijk, maar zeker als je weet dat je “in die tijd” niet op jonge leeftijd kon beginnen korfballen. Omwille van de covid-maatregelen kon de federatie nog geen jubelaris-viering houden, dus nodigden we Julienne uit voor onze eerste thuiswedstrijd. Julienne sloot in 1941 aan als scholier; 10 jaar later stond ze in de eerste ploeg en startte een mooie korfbalcarrière. Buiten de bloemen was er een aandenken vanwege de KBKB en de archivaris van de federatie, Wim Marievoet, zorgde voor een kaft met daarin enkele archiefstukken; onder meer een copy van het aansluitingsbewijs van Julienne en de wedstrijdformulieren van haar eerste wedstrijd bij de scholieren (2-2 tegen Minerva) en haar debuut in het eerste team (2-8 winst tegen Mercurius). Normaals proficiat Julienne!

De match:

Eerste aanval en direct prijs voor Jens. De toon was gezet want vervolgens werd er om en om gescoord de eerste 5 minuten (3-3). Dan lukt het Floriant om een 3-tal doelpunten uit te lopen met 10 minuten voor de rust zelfs een 6-10 op het bord. 4 treffers op rij op 5 minuten door Elin, een knappe van Jens, Lauren en Christoph en terug gelijk: 10-10. Met een shot van Lennert Impens ging Floriant met een kleine voorsprong rusten.

Zoals gezegd na de break, was het Voorwaarts/Molinos dat, ondanks de eerste treffer van Floriant, het best startte met Tinne en Christoph vanuit het achtervlak naar 12-12. Voorwaarts bleef scoren en bij Floriant lukte het gedurende 10 minuten niet meer om te scoren. Jens met 2 bommen en Christoph brachten ons zodoende op een 15-12 voorsprong. Een tegenprik van Floriant dan, maar de net ingevallen Sarah trof met haar eerste poging direct raak en 16-13. De maximale voorsprong van 6 doelpunten werd gerealiseerd na de 6de van Jens, een stip zuiver omgezet door Lauren en een “one-hander” van Christoph (19-13). Er waren toen nog 12 minuten te gaan en we bleven gecontroleerd verder spelen; Floriant was niet scherp genoeg om de overwinning in gevaar te brengen en met nog treffers van Christoph (vrijdag nog hard werkend voor het vak, vandaag meer in de afwerkersrol) en Elin was de buit binnen.

De doelpunten werden vandaag netjes verdeeld tussen de 2 vakken en tussen de dames en de heren. Jonas en Brice verdienden zeker en vast hun doelpunt, maar speelden zich absoluut in de kijker qua inzet voor hun vakgenoten!

Onder een stralende zon mochten we niet enkel Julienne Laurents in de bloemetjes zetten, maar we waren ook erg blij dat Lily Van Kerkhoven en Rik Morel onze kern kwamen aanmoedigen! 

Samen meer dan 240 jaar lidmaatschap van de club en de KBKB bij elkaar; heel wat korfbalgeschiedenis en dus het moment om ze samen op de foto te zetten met onze kern.

vlnr voor onze kernspelers: Julienn Laurents, Rik Morel, Lily Van Kerkhoven

Starters vrijdagavond en zondagmiddag:

Aanval: Bjarne Van Rompaey - Jens Verbruggen - Cleo Van Laeken - Sarah Goethals

Verdediging: Liam Van Hoof - Hendrik Peeters - Jasmien Van Steyvoort - Pauline Vandevorst

Ons tweede team maakte er in beide confrontaties een spannende wedstrijd van. Waar het vrijdag nog een kraker werd omwille van het feit dat een ruime voorsprong na de rust nog werd weggegeven. Zondag werd er meer gescoord, met een uitmuntende Jens die toon zette, maar kon pas in het laatste kwart de wedstrijd naar onze hand gezet worden.

Vrijdag startte Voorwaarts/Molinos met een quasi 100% score in de openingsfase en zo stond het snel 0-3. Des te opmerkelijk dat er in het vervolg van de wedstrijd heel moeilijk gescoord werd. Halverwege de eerste helft was het 4-4; Floriant lukte nog 1 treffer in de volgende 15 min en wij verdubbelden onze score zodat er gerust werd met 5-8. In de eerste 5 minuten na de hervatting zorgden Bjarne en Liam met 2 verre schoten voor een maximale voorsprong van 5-10, maar dan was het vat af qua afwerking.  Het terug aansluiten van Floriant halverwege de tweede helft (10-10) was niet opmerkelijk want ze scoorden gewoon regelmatig hun goaltje terwijl bij ons niets meer lukte. 

De lange periode die volgde was doelpuntenloos tot Janne ons 5 minuten voor tijd op voorsprong bracht. Floriant met een vrijworp terug gelijk, maar het was Jasmien die als een duiveltje uit een doosje onder de korf de winst veilig stelde (11-12).

Zondag stond er geen maat op aanvoerder Jens, die direct met scherp schoot en ons zo op 2-0 bracht. Het was wachten tot hij terug in aanval kwam om dan ook de derde treffer voor zijn rekening te nemen. Hendrik (2), Bjarne en nog eens Jens hielden ons op gelijke hoogte met Floriant, maar op het einde wipten de Gentenaren er over en gingen de rust in met een 7-9 voorsprong.

Voorwaarts/Molinos lukte bij 12-12 de gelijkmaker en dan ging het om en om tot 14-14. Jens met een shot en daarna een knappe one-hander zette ons terug op voorsprong (16-14). Via Liam nog 17-15, dan Floriant naar 17-16, maar het was Jens (met zijn 8ste) die de kers op de taart zette en de 2 punten waren binnen.

Voorwaarts/Molinos moet zijn meerdere erkennen in aanvallend opzicht

aanval: Jens Vogels (5) - Jonas Van Loock - Imke Loos - Elin Loos (2)

verdediging : Lars Kerstens (4) - Christoph Hellemans - Tinne Van Dyck (1) - Lauren Denis (3)

 

Voorwaarts/Molinos speelde een prima eerste helft, waarbij het via Jens 0-2 voor kwam, maar werd daarna op achtervolgen aangewezen tot zo’n 10 minuten voor de rust toen een 10-6 voorsprong van Floriant ongedaan werd gemaakt. Jens en Elin en daarna een dubbel salvo van Lars brachten ons terug langszij (10-10). Via Lisa Pauwels ging de ploeg uit Merelbeke met een kleine bonus de rust in.

Bij Floriant was het een uitstekende korfbalster van het jaar, Saar Seys, die met 6 treffers de toon zette voor de pauze (totaal 8 doelpunten). Bij ons waren het voornamelijk de korte kansen en doorbraken die niet afgerond werden, die voor een ander verloop hadden kunnen zorgen.

Bij het hernemen was het weer Voorwaarts/Molinos dat het best van start ging. Een steal van Elin en Jens van kort bij de korf de gelijkmaker. Lauren schoot ons nog op voorsprong (11-12), maar daarna lukten we 10 minuten geen doelpunt meer en dat liet Floriant toe om 15-12 uit te lopen. Floriant voerde de druk in verdediging op en werd geholpen door een iets te statisch aanvalsspel waardoor de schoten van (te) ver moesten komen. Die mistten precisie en ondanks het feit dat Floriant driemaal een strafworp onbenut liet, kwamen ze wel op een 5 punten voorsprong (19-14). Lars legde de eindstand vast.

Een verdienstelijk Voorwaarts/Molinos moest dus zijn meerdere erkennen in Floriant, maar het was een goede leerschool voor de jonkies. Zondag een herkansing thuis.

Edegem komt de tweede helft onder stoom

Robin 3 - Mauro 5 - Jasper 13 rebounds -Kobe - Jarno 3 - Jordy 1

Mirthe 2 - Luna 1 - Amber W 1 - Amber J 1 - Anne 3

In de eerste helft werkte ATBS beter af en dat was de reden voor de voorsprong 8-6 bij de rust en ze bleven voorop tot 11-10 nadien werkte Edegem zijn kansen wel af en ons veldoverwicht met 33 kansen plus reboundoverwicht en 16 onderscheppingen meer dan balverliezen kenden dan ook een logische ommekeer op het scorebord.

Van 11-10 sprong de score naar een beslissende 11-17, een 0-7 met ook een prima verdediging en conditioneel overwicht. Als de scheidsrechter geen 10 minuten had laten overspelen had ATBS het laatste kwartier niet meer gescoord.

De afwerking van 10 % bij de rust was te pover de tweede time trokken we dat bij tot 1 op 4 kansen raak en geraakten we aan 20 potten uit plus 120 kansen. Veel inbreng van de "bank" met Anne, Jordy en Jarno die binnen de lijnen kwamen 6 keer scoorden en 7 doelpunten aanbrachten bewijs van weelde van onze kern.

Even de belangrijkste keerpunten in het scorebord op een rijtje:

10-10 eerste gelijkmaker van de match na lange achtervolging door Anne aangetekend.

11-12 Robin uit korte kans zelf gecreëerd

11-13 Robin werkte lange aanval af

11-14 Jarno verre knal

11-15 Ambertje pikt haar korfje mee

11-16 Luna eindelijk valt ie

11-17 Anne na super kunst en vliegwerk in rebound en aangeef van Robin

11-18 Stip Jarno keurig uitgelokt en omgezet

11-19 en 11-20 Mauro boeken toe.

Tijdens de eerste helft kwamen we slecht weg en 3-0 achter. Korven van Amber J, Jarno en Mauro maakten dit wel goed uit maar we bleven achterop en we moesten zwoegen en werken voor elk doelpuntje. Over 6-3 naar 8-6 bij de rust ATBS voor tot 10-9 na 8 minuten in de tweede time.

Winnen doen we dus en we krijgen een galamatch volgende week thuis tegen Kwik. Genieten, plezier maken en laten zien wat we al kunnen maar eerst Hoevenen eens kijken wat de progressie tegenover vorig jaar hier is. Een betere wedstrijdstart, meer bewegen minder balverliezen en beter afwerken dat zijn de werkpuntjes en het geloof en vermogen om de wedstrijd te keren zoals vandaag dat zijn de plusjes.

Peter

Edegem B begint met vlotte winst.

Jordy 7 - Yarik 4 - Robin 3 - Kobe 1 - Willem

Ellen 3 - Amber J 2 - Caro C 2 - Lore 1 - Veerle

Na een gedwongen competitiestop van bijna een jaar konden we los.  Edegem B begint de nieuwe competitie op een ongebruikelijke zondagmiddag tegen een jubilaris: het 50-jarige Appels. Bij Edegem veel versterking en uitbreiding van de kern met een 8-tal spelers overgekomen van de U19 en Anne, Jarno plus Heleen die uit de Voorwaarts kern komen. We beginnen met een flinke prestatie en overwinning als opsteker met plus 20 doelpunten en 20% afwerking. Appels opent nog wel de score en dan is het Jordy die het eerste doelpunt van het seizoen voor de thuisploeg scoort.

Een gelukt schotje van Amber J zorgt voor de eerste thuisvoorsprong en met verdere korven van uitblinker Robin, een trefzekere Caro C, weer Robin, goalgetter Yarik, topscoorder Jordy en Ellen stomen we meteen door naar 8-3. Dat was dan al een beslissende kloof.  En we gaan door: Yarik weet de korf hangen, een hele mooie trefer van Lore en Ellen die het goede werk van Amber J bekroont en het staat 11-4. Een beauty fade-away goaltje van Robin volgt. Verdere korven van Jordy en Kobe die een sterke lange aanval afrondt, leggen de knappe rustcijfers vast: 14-5.

De tweede helft gaan we rustig op het elan voort.  Meteen Yarik die er een goaltje bij doet.  Jordy scoort er ééntje uit een korte kans. Later ook de 17-9 door Jordy op wederom een steun van Lore.  Bij 18-10 zien we de nieuwe spelregel: fout en Amber die haar scorekans verhinderd ziet, zet koelbloedig en rustig haar strafworp om. De teams waarbij iedereen zijn strafworp kan maken, zijn nu natuurlijk in het voordeel en hopelijk zijn wij daar bij. 19-10 was op aanvraag van de bank gescoord door Caro C. De twintiger komt uit de handen van Jordy. Ondertussen zijn Willem en Veerle erop gekomen. Jammer genoeg kon de C dit weekend niet spelen omdat Ganda forfait gaf.  Hopelijk kan onze Edegem C toch vele wedstrijden afwerken want als iedereen er fit en wel is, hebben we meer dan volk genoeg. De 21ste korf is vooral door het afvang- en aangeefwerk van Amber er gekomen maar het is Ellen die de bal door de korf jaagt. De tienpuntenkloof bij 22-12 komt er door de zevende treffer van Jordy. Het laatste wapenfeit en eindscore wordt vastgelegd door Yarik.

Ik zag een gretig team vlot scoren over acht schijven, Robin die 9 ballen onderschepte, Lore die 5 assists gaf en een tweede helft die meer gewonnen rebounds gaf. Nog van dat goeds, zondag op Hoevenen.

Peter

Er is de laatste tijd al veel gezegd en geschreven over het ontbrekende zomerweer, maar amper 17 graden en druilerig weer zijn geen omstandigheden om de veldcompetitie einde augustus op gang te fluiten.

Beide teams trokken er zich echter in de aanvangsfase niet veel van aan en scoorden om en om. Een aantrekkelijk eerste deel leverde zo tot 10 minuten voor de rust een 9-9 stand op. Toen stokte de motor bij Voorwaarts/Molinos. Aanvallen eindigden met net niet kansen en hernemen na de eerste poging lukte plots niet meer. Bij Kwik mocht Liesbeth Bollaerts tweemaal een vrijworp nemen en toonde haar sterkte in dit onderdeel: 11-9. Alec Verlinde legde met zijn derde de ruststand vast.

De eerste treffer na de pauze was voor Kwik, maar Christoph sterk onder de korf, Lars van ver en aanvoerder Jens, na knap samenspel met Brice, brachten ons terug op 1 punt (13-12). Na een kwartier verloren we echter opnieuw de scherpte van buitenuit. Enkel Jens kon nog milderen met een schot en vrijworp, maar het gevaar moest teveel van hem alleen komen. Kwik ging zorgvuldiger om met de kansen en liep zo 20-15 uit. Het slotoffensief kwam te laat en dus bleven de punten achter in Merksem.

Opstelling:

aanval: Jens Vogels (8) - Brice Mardesson (2) - Imke Loos - Elin Loos (1)

verdediging: Lars Kerstens (1) - Christoph Hellemans (5) - Lauren Denis (1) - Tinne Van Dyck (1)

invallers: Sarah Goethals, Lise Van Maldeghem

scoreverloop:

1-0 - schot Linders

1-1 - Elin onder de korf na knap aanspelen door Brice

1-2 - doorbraak Lauren

2-2 - schot Reyntjens

2-3 - Brice na pas achter de rug van Jens

3-3 - schot Verlinde A

4-3 - schot Bellaert

5-3 - schot Bellaert

5-4 - knappe doorbraak Jens met assist van Elin

5-5 - shot Jens

5-6 - vrijworp Christoph

6-6 - doorbraak Reyntjens

7-6 - stip Ledoux

7-7 - shot Jens

7-8 - shot Christoph

8-8 - stip Collin

9-8 - shot Verlinde A

9-9 - direct antwoord van Jens - shot

10-9 - vrijworp Bollaerts

11-9 - vrijworp Bollaerts

12-9 - shot Verlinde A

RUST

13-9 - shot Ledoux

13-10 - Christoph sterk onder de korf

13-11 - shot Lars

13-12 - shot Jens na opnieuw knappe combinatie met Brice

14-12 - shot Linders

15-13 - shot Reyntjens

15-14 - shot Jens

16-14 - shot Linders

17-14 - stip Bollaerts

18-14 - shot Antes

18-15 - vrijworp Jens

19-15 - doorbraak Verlinde A

20-15 - shot Antes

20-16 - shot Christoph

21-16 - Ledoux

21-17 - Brice achter de korf na samenspel met Jens

22-17 - Verlinde J

22-18 - shot Christoph

22-19 - shot Jens

Sterk seizoenstart van het jeugdige Edegem/Voorwaarts.

Jarno 5 - Mauro 5 - Bossie 5 - Liam - Robin 1 (sterke invalbeurt)

Anne 2 - Luna 1 - Mirthe 1 (prima match) -Amber W -Amber J 1

Vorig seizoen konden we nog met veel inzet net één puntje thuishouden tegen dit Appels maar nu waren we vanaf de opworp meteen veel sterker dan de tegenstander. De clash tussen het jeugdige Edegem en het ervaren & geslepen Appels ging volop naar de thuisploeg en dit vooral dankzij een ijzersterk openingskwartier. 9-2 stond het halverwege de eerste helft, erg scherp schietend kwam de thuisploeg uit de startblokken en wij bepaalden het spel en het tempo. Appels moest even bekomen maar ze kwamen op gang; de ervaren sluwe krijgers uit Dendermonde.

Het tempo bewust lager houden en wachten op de foutjes in de aanvankelijke zo sterke Edegem aanval was hun strategie en het begon te werken. Wij trapten een aantal keer in de val en werden ook slordiger in de aanvalsopbouw. Gevolg 9-5 en terug een echte match. De 10-5 gescoord door Jarno was erg nodig. Het werd ook nog 11-5 maar halverwege hielden de bezoekers hun kansen gaaf op een mogelijke come-back met een 11-7 score.

De tweede helft startten we ook meteen erg goed met scores van Mirthe en Mauro en zo kwam er direct terug een grotere kloof. Bij 15-12 gaan nog even de alarmbellen af maar we scoren telkens op het goede moment. Jarno neemt het voortouw en Jasper bouwt de voorsprong verder uit tot 18-12. Veel minder balverlies de tweede helft en mede daardoor krijgt Appels niet echt de kans de kloof te dichten. Robin valt nog erg sterk in met één korf en drie assists. Mauro tekent voor de 19-12 en de ingevallen Amber J zorgt voor de twintiger. De eindscore wordt vastgelegd door Jarno.

9 mensen die de scores verdelen en Amber W die niet alleen 7 rebounds neemt maar ook 3 assists uitdeelt. 32 ballen onderscheppen we; met Mauro die er hiervan maar liefst 8 voor zijn rekening neemt. Bossie was onze beste rebounder met 17 stuks. We kregen een geslaagd "debuut" van Anne en zeker ook Mirthe en Luna speelden zoals we van hun gewoon zijn: belangrijk met goede acties in steun, rebound aanval en verdediging net wanneer het nodig is. Werkpuntjes zijn er nog natuurlijk: de balverliezen omlaag krijgen, het aanvalsrendement verhogen en slimmer verdedigen. Vrijdag voor de beker op ATBS gaan we voor winst en dan een confrontatie met Kwik. Aanstaande zondag hopen we op een goed vervolg van vandaag op Hoevenen.

Peter

Er werd hard gewerkt door ons tweede team, maar afwerkend was men niet op de afspraak. Voornamelijk in de eerste helft, waarbij er slechts 3 doelpunten aan onze kant te noteren vielen. In de tweede periode ook geen kwaliteit meer bij Kwik en dan kan een korfbalwedstrijd lang duren. Langs groen-witte kant wel nog 6 doelpunten tegenover 4 voor Kwik, maar dat kon enkel maar de bittere pil van de eerste periode (11-3) wat verzachten.

Aanval : Jens Verbruggen (2) - Bjarne Van Rompaey - Lise Van Maldeghem (1) - Jasmien van Steyvoort

Verdediging : Jonas Van Loock (1) - Liam Van Hoof (3) - Sarah Goethals (2) - Pauline Vandevorst

invallers: Cleo Van Laeken - Hendrik Peeters

Scoreverloop Voorwaarts/Molinos

1-1 vrijworp Jens 

2-2 strafworp Sarah

8-3 Jonas shot achtervlak

13-4 Sarah shot achtervlak

13-5 strafworp Lise

13-6 shot Liam

15-7 Jens shot achtervlak

15-8 Liam shot achtervlak

15-9 Liam shot van ver

Edegem, 29 maart 2021

Tijdens haar Jaarlijkse Algemene Vergadering heeft Koninklijke Korfbalclub Voorwaarts vzw bekendgemaakt dat de komende 4 seizoenen Molinos Premium Rice hoofdsponsor van de club zal worden.

                    

“Via een sympathisant van de club kwamen we in contact met Molinos en konden we dit partnership uitwerken” vertelt Yves Daelmans, voorzitter van KKC Voorwaarts. “Dit betekent een belangrijke ondersteuning van onze werking en het jeugdbeleid in het bijzonder, zeker in deze tijden waarbij de pandemie grote impact heeft op teamsporten. Met Molinos Premium Rice gaan we een partnership aan met een internationaal bedrijf dus dat maakt dat we ook een return op maat leveren. Belangrijkste gevolg is dat al onze teams de komende seizoenen in competitie zullen treden onder de naam ‘Voorwaarts/Molinos’. We zullen ook zorgen dat we de nodige updates over onze prestaties in het Engels en Spaans naar Puerto Rico sturen wat maakt dat we ook ons steentje bijdragen om onze sport daar meer visibiliteit te geven.”

“Wij hier bij Molinos Premium Rice kijken erg uit naar de samenwerking want ondanks de internationalisering van de sport is korfbal toch een nieuw gegeven voor ons. Het is voor ons ook spannend en we zijn nieuwsgierig naar hoe de teams het gaan doen in de diverse competities. Maar winnen of verliezen, we zijn er in de eerste plaats om ze van hieruit aan te moedigen! “ geeft Jon Stuewe, President en algemeen directeur van Molinos de Puerto Rico en Molinos Premium Rice aan.

Met dit partnership kan Voorwaarts haar sportieve ambities, zowel in de Topleague als in de verschillende jeugdreeksen, verder kracht bij zetten en dat startende in het seizoen waarin het haar 100-jarig bestaan zal vieren op 8 april 2022.

PRESS RELEASE: Voorwaarts korfballclub and Molinos Premium Rice announce partnership

Edegem (Belgium), 29 March 2021

During its Annual General Meeting Royal Korfballclub Voorwaarts has announced that the next 4 seasons Molinos Premium Rice will become the main sponsor of the club.

“Via a sympathizer of our club we got in touch and were able to realize this partnership” explains Yves Daelmans, President of KKC Voorwaarts. “This means a substantial support of our activities and the youth work in particular; given the impact the Covid-19 pandemic has had on team sports, this is more than welcome. With Molinos Premium Rice we start a partnership with an international company so this means that we have to adapt our return. Most visible will be the name change, as of next season we will compete in the different leagues as ‘Voorwaarts/Molinos’.  We will also make sure to send updates and match reviews in English and Spanish to Puerto Rico giving more visibility to the korfball sport in general.”

“We here in Molinos Premium Rice are looking forward to supporting a whole new concept for us. In the international realm of sports, korfball is still quite new to us. It is exciting and we are anxious to see how the teams fare in the different competitions. But win or lose, we are here to support!" says Jon Stuewe, President and General Manager of Molinos de Puerto Rico and Molinos Premium Rice.

With this partnership Voorwaarts invigorates its sportive ambitions, not only in the Topleague but also in all youth championships and this starting in the season that Voorwaarts will celebrate its 100th birthday on 8 April 2022.

Recent fusioneerden Belvu Badminton, de Racketshop en Badmintonpro.

Onder de hoofdnaam BADMINTONPRO gaan ze samen verder.  Maar je herkent hen ook onder de namen Teampro en Racketpro.

Teamspirit.  We omarmen elkaar.  Net als ons logo. XXX.  Samen staan we nog sterker

Op en top Belgisch.  Belgische ervaring, kennis & service

#winkelhieren #koopbelgisch

 

Wie zijn de spilfiguren achter BadmintonPRO?

Roel Van Heuckelom (Kapellen) staat al enkele jaren aan het roer van The Racketshop & webshop Badmintonpro.  Hij draaide de laatste 10 jaar mee aan de Belgische Top in het heren- en gemengd dubbelspel.  Op dit moment is Roel actief als trainer bij oa Lokerse.  Roel is tevens de regisseur van het Badcoach Summercamp, dat ondertussen een befaamde reputatie heeft, ook in Nederland.

Liesbeth Aerts (Boechout) heeft Belvu Badminton, onderdeel van de familiezaak Belvu, mee groot gemaakt.  In haar topsport verleden speelde ze verschillende internationale tornooien en stond ze aan de top in het mixed & dames dubbelspel.  Nu is Liesbeth actief als docent bij Badminton Vlaanderen en fungeert ze als gasttrainer bij verschillende clubs met workshops rond tactiek.

Roel en Liesbeth nemen Johan Fabré (Aartselaar) graag mee aan boord.  Hij stond 35jaar in de sportafdeling bij Belvu.  Johan is vooral gekend voor alles wat clubbestellingen betreft en heeft “een beetje” besnaringservaring… rond de 10000 (!) rackets zijn al door zijn vingers gegaan!

Wat kan je van Badmintonpro verwachten?

Delen van kennis.  Eerlijk advies.  Snelle service.  Menselijk.  Concurrentieel.  Bereikbaar.

Welke producten verkoopt Badmintonpro?

Alles voor badminton maar ook tennis, padel & teamwear!  

Waar vind je Badmintonpro?

 1. Onze fysieke winkel is gelegen in het centrum van Edegem (zelfde locatie als Belvu Badminton), Doelveldstraat 38, ingang langs de kant van de parking.

Badmintonpro is open op woensdag van 12u – 18u en zaterdag van 10u – 17u.

Je vindt er tevens een veilige badminton- en tennisracketlade waar je 24/24 rackets kan achterlaten om te besnaren!

 1. Er zijn 3 extra drop- en/of afhaalpunten voor rackets of ander materiaal: te Kapellen, Boechout en Aartselaar.
 2. “The Shuttle”, onze caravan met rackets, schoenen & kleding, komt gratis op verzoek langs (clubavonden, clubdagen, tornooien,...)
 3. Een gebruiksvriendelijke webshop - www.badmintonpro.be - waar je bij jouw online aankopen ook beroep kan doen op onze persoonlijke hulp.  Onze nieuwe webshop look zal vanaf 1 september te zien zijn!  De webshops www.teampro.be en www.racketpro.be zijn binnenkort tevens toegankelijk.

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

U kan vanaf nu Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Anton

Molinos Premium Rice

Corona afspraken Sportcafe De Nachtegaal

Om organisatorische- en covidredenen moeten wij onze maaltijdstrategie dit seizoen wat aanpassen en wordt reserveren met opgave van tijdstip verplicht, zelfs voor een broodje of kleine snack.

Via deze link vindt u onze vaste menukaart, wanneer er steaks en/of suggesties verkrijgbaar melden we dit apart op twizzit

 • Cafetaria enkel toegankelijk met een geldig CST.
 • Mondmaskerplicht ( vanaf 10 jaar) in heel de cafetaria. Enkel als je zit mag het mondmasker af.
 • Bediening is steeds aan de toog.
 • Probeer zoveel mogelijk met cash geld te betalen (dit om lange wachtrij te vermijden - Payconic enkel mogelijk vanaf 5 euro)
 • Om iets te eten is reservatie steeds noodzakelijk en mogelijk tot 2 dagen voor de wedstrijd.
 • Hierbij nog een warme oproep om de cafetaria enkel te gebruiken om te consumeren en niet om voor of na de match met de ploeg samen te komen, dit om te grote drukte te vermijden en om ons een beetje te ontlasten bij de verplichte scanning van de Covid safe tickets. 

Dank voor jullie begrip.

Hilde en Patrick

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com