Voorwaarts Korfbal Club

Afgelopen zaterdag stond de bekermatch voor onze U10 op het programma. We waren de eerste ronde vrijgeloot, zodoende dat onze eerste bekermatch al de 1/4 finale was tegen Joki.

Onze U10'ers waren er helemaal klaar voor en starten met veel enthousiasme aan deze bekermatch.

En we waren talrijk aanwezig om onze U10'ers aan te moedigen. Enkel was Joki niet echt voorzien op zo een groot supporterslegioen en was de cava snel uitgeput :-)

Het was op voorhand moeilijk in te schatten of Joki een geduchte tegenstander zou zijn, ze hadden immers in vorige ronde Hoevenen uitgeschakeld. Dus we starten met volle gas en grote focus aan de match.

Spelers: Taco, Lander, Elise, Fran en Lou, Oskar, Gio, Kaat

Reserven: Bent, Seppe, Eric, Lina, Molly, Lenka

We starten zeer gedreven en Taco opent snel de score via rebound shot van Lander, 0-1.

In het eerste kwart hebben we de bal veel in aanval en zien we mooie samenspel. Fran zet steun en Taco kan via inloper 0-2 maken.

Oskar geeft vanuit verdedigingsvak een zeer diepe pas naar Taco die onder de goal staat en de 0-3 op het scorebord zet.

Voor het einde van het eerste kwart maakt Lander 0-4 en wisselen we van functie.

In tweede kwart wordt er sterk verdedigd en kunnen we regelmatig de bal onderscheppen. Kaat maakt 0-5 op rebound van Lou.

We gaan even rusten met mooie voorsprong en kunnen al beetje beginnen dromen van halve finale.

In tweede helft komt Bent ipv Gio en vervangt Lina Kaat in verdediging. We vallen scorend een beetje stil en Joki maakt 1-5. Toch nog even focus behouden! Maar we verliezen de controle niet over de match en Fran scoort een omdraaibal, 1-6.

In het laatste kwart komt Molly Lina vervangen. Taco zorgt aan de lijn dat de bal niet meer in het aanvalsvak van Joki geraakt. We krijgen nog veel kansen, maar Lou zet met shot eindscore van 1-7 op het bord.

Vreugde alom, onze U10 gaat door naar halve finale! Ze hebben de aanwezige supporters getrakteerd op een mooie, sportieve wedstrijd, een dikke proficiat aan allen!! 

Halve finale zal zaterdag 25 april 2020 gespeeld worden op terreinen van Temse en onze tegenstander wordt Vobako.

Maar eerst staan de laatste veldwedstrijden nog voor de deur en zaalcompetitie.

Als afsluiter van voorronde veld gaan we aanstaande vrijdag match spelen tegen Meeuwen en zaterdag worden we op terreinen van Riviera/Deurne verwacht voor de laatste clustermatchen van voorronde veld.

Tamara

A: Lauren (1) Saartje Loris (3) Senne
V: Lauri (1) Kathe (1) Quinten (3) Stef

R: Nore, Yani

We vertrokken met enige zenuwen naar Sikopi, die op de tweede plaats staan in onze reeks, maar voorlopig nog op gelijk aantal wedstrijdpunten. Zou Sikopi het ons moeilijk kunnen maken om onze eerste plaats te behouden?  We starten in elk geval met veel focus, en al snel valt het eerste doelpunt: Lauren wordt met een diepe pas van aan de lijn door Saartje aangespeeld en van kort onder de korf gooit ze dit binnen. Oef, we zijn vertrokken.  We spelen tegen een jong ploegje, vooral de herenzijde van Sikopi is elk een kopje kleiner dan de onze. Maar ze doen dat zeker niet slecht en vechten er helemaal voor. Voor onze supporters is het misschien wat saai om te zien: Sikopi speelt veel rond en geeft ons niet zoveel kans om de bal te onderscheppen, zonder echt gevaarlijk te zijn.  En terwijl wij veel kansen krijgen en regelmatig scoren, slagen ze er toch ook in om twee onoplettendheden meteen te bestraffen met een doelpuntje. 

We gaan rusten met 2-5. Dit is dezelfde ruststand als woensdag tegen Hoevenen, dus we blijven wel op onze hoede. Maar in de tweede helft gaan we toch meer ballen onderscheppen en krijgt Sikopi minder gelegenheid om hun spelletje te spelen. We maken nog 4 doelpunten en het laatste kwart komen ook Nore en Yani nog invallen. Zo eindigen we met mooie 2-9 cijfers en zijn we zeker van onze eerste plaats in de voorronde. Proficiat toppertjes!

Scoreverloop:

0-1 shot Lauren op heel diepe pas Saartje
1-1
1-2 shot Quinten mooie rebound Stef
1-3 doorloop-shotje Kathe
2-3
2-4 shotje Loris (omgedraaid)
2-5 shotje Quinten
****
2-6 shot Lauri
2-7 shotje Loris mooie actie na steun Saartje
wissel: Yani ipv Senne
wissel: Nore ipv Lauri 
2-8 shotje Loris achtervlak (weeral zeer mooie pas Saartje)
2-9 shot Quinten pas Kathe

Ilse

AANGENAME WEDSTRIJD TEGEN GEVESTIGDE WAARDE

Bjarne 3+s - Rob 1 - Jakob 4 - Willem 2 - Axel

Claudia 1 - Caro C 1 - Lore - Sarah (3 assist en 7 rebounds) - Steffi - Ellen

In een leuk nazomerweertje kregen we een aangename wedstrijd tussen onze youngsters en AKC met bekende namen zoals PJ, Wim, Steffi en Jade. AKC was zoals verwacht efficiënter in de afwerking maar we creëerden meer dan 100 kansen en balden flink mee. Dertien treffers is zeker niet slecht maar als je weet dat we bijna 20 korte kansen plus doorlopers lieten liggen zag een nog beter resultaat er zeker in.

De scores:

1-1 Bjarne assist Rob

2-3 Claudia uit de rebound

3-4 Caro keurig vanachter de mand

4-4 Jakke met de drie longen

5-8 Robke steuntje Claudia

6-10 Willem combineren met Jakob

Rust 6-11

Na de pauze zakt het matchtempo door een combinatie van het warme weer en de vele wedstrijden van onze kernploegen de laatste weken zodat we niet te fris meer zitten.

7-12 Jakke op zijn Jakobs

8-13 Bjarne keurig uit de rebound

9-14 Willem scoort lekker mee

10-17 de winnaar is bekend maar we geraken toch aan dubbele cijfers: Jakke weeral de dader

Het laatste kwartier blijven we goed doorgaan en scoren:

11-17 Jakob rond lange aanval af

12-17 Stip mee voor Ellen, Bjarne zet keurig om

13-17 Bjarne begint de mand goed te vinden

Keurige prestatie met de dames meestal in de aangeef (8 assists) en meer dan 20 rebounds voor het kwartet Claudia-Sarah-Ellen en Steffi, dat gebeurd zelden, knap! Nu nog aan de afwerking werken en binnen twee weken gaan we voor een goed resultaat en een verbetering tijdens de eerste terugmatch tegen de Kwikjes (Heenmatch 16-7 in Merksem).

Peter

Onze jonge helden zijn moe...

Fred-Axel 1+S - Jarno 1+S - Jonas 1 - Bjarne 2 - Jakob

Quinte 2 (onze beste vandaag) - Cleo - Anne - Sainah - Caro VB

Nog steeds zijn Nils, Roy en vandaag ook Yannik onbeschikbaar door kwetsuur. We hopen iedereen te recupereren tegen de zaal. Daardoor moeten onze heren dubbele shiften draaien, en de Jakob die kwam zelfs voor de derde keer de wei tijdens deze zondag na zijn voetbalmatchke en de match van de C. Na drie weken met dubbele matchen zijn onze youngsters aan rust toe, volgende week zijn we gelukkig vrij zodat we zowel fysiek als mentaal de batterijen kunnen opladen. De beleving van de match tegen Borgerhout miste ik vandaag helemaal, de fut en overtuiging was er niet.

De coach koos ervoor om de dubbele meters samen te zetten maar het andere vak was helemaal niet op mekaar ingespeeld en geraakte niet uit de omkwelling van de verdedigende AKC druk.

Na time-out en later de vakwissels van enkele heren ging en het beter en kwamen we tenminste terug tot deftige aanvallen. De overwinning was dan al lang ver weg, het resultaat werd ondergeschikt. Alleen Quinte herhaalde haar goede prestatie van de laatste weken, de rest bleef onder zijn normale niveau. Nu een weekje rust en dan gaan we er terug met volle moed tegenaan om tegen de Kwikjes het resultaat van de heenmatch (23-17) te verbeteren.

Peter

Jiska Frensch in een begenadigde dag.

Lars 3 - Brice 3 - Vogel 6 - Bruggie 3 - Yannik

Lauren 1 - Sofie 1 - Heleen - Jasmien - Imke

Tijdens de bekermatch een paar weken geleden kwamen we nipt tekort, we misten toen twee belangrijke stippen die ons misschien wel de kwalificaties koste. Maar we creëerden toen meer doelkansen dan onze tegenstander, leden weinig balverliezen en wonnen enorm veel rebound duels. Hoop op een gunstig resultaat nu was dus zeker gerechtvaardigd. Imke kreeg rust, Jasmien nam haar plaats in. Nils, Yannik en Roy waren nog niet voldoende fit om te spelen. 6 matchen op drie weken eiste zijn tol bij iedereen, de hele groep was zowel fysiek als mentaal “korfbalmoe”.

De match begon en we bleken teveel respect te hebben voor de tegenstander, de duels gingen meestal verloren en verdedigen deden we met veel te weinig lef. Gaandeweg hadden we verdienste beter in de match te komen maar voor puntengewin moet je een ganse wedstrijd optimaal presteren. Jiska Frensch gooide er 8 binnen op 12 pogingen waarvan vier op rij zonder missen.

De Oscar van de wedstrijd gaat zeker naar Jiska, bij de heren geef ik deze palm zonder aarzelen aan Jens Verbruggen die al weken op hoog niveau presteert, samen met Heleen altijd vooruit in de strijd loopt en hier de "grote" Jari hier volledig onder de knoet hield. Chapeau, Bruggie.

Matchverloop:

1-0 Brice opent de score

2-1 Bruggie steun Heleen

2-9 AKC werkt af aan 25 % en wij missen weer teveel opgelegde kansen.

3-9 Bruggie op doorbraak neergehaald

4-9 Lars uit de rebound van Brice

5-10 Vogel is gelukkig bijna volledig hersteld

6-11 Lars aangeef Lauren

We komen er beter in.

7-12 Vogel steuntje Heleen

8-14 Lauren handig van kortbij

Rust.

9-15 Vogel na wederom serieuze fout op Bruggie (een kaart bleef echter achterweg)

10-17 Sofie op doorbraak, goed en meer doen.

11-18 Brice fade-away

12-19 Bruggie knappe beweging

13-21 Brice zijn schotje valt

14- 21 Vogel met de medewerking van de onvermijdelijke Bruggie

15-21 Wederom diezelfde acteurs maar nu andersom

16-23 Vogel pasje Heleen: 16 is ons getal want al twee wedstrijden eindigen we op zestien

17-24 Lars legt de eindcijfers vast.

Over de inzet en de mentaliteit alleen maar lof, maar meer geloof en overtuiging vanaf het beginsignaal mag zeker. Een weekje rust zal goed doen. De kwetsuren verzorgen en kopjes terug fris maken voor de laatste veldmatch en een belangrijke tegen Kwik binnen 14 dagen terug knallen.

Peter

Gestalterijk Boekenberg zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te sterk

Bruggie 2+s (weer berenmatch) - Yannik 1 - Lars 2 - Brice 3 - Jens vogel 3

Sofie 1 - Jasmien 1 - Lauren (vele assists en rebounds) - Heleen (weer superinzet) - Imke

Boekenberg bleek op bijna alle posities groter en sterker in de duels, wat in de eerste helft leed tot dubbel zoveel scorekansen voor tegenover ons. We begonnen nochtans goed met een snelle 0-2 voorsprong maar Boekenberg is al een wat ouder team, dus zoals een diesel kwamen zij pas op gang na 27 beginmissers op rij. Maar vanaf dan was de motor ook goed warm want ondanks een dappere en niet eens slechte verdediging werd het in één ruk 12-2.

Een 10-0 tussenscore dus, de winnaar dan al gekend en we gingen rusten met een 13-4 stand. Tijdens de tweede helft hield Voorwaarts wel gelijke trend op het scorebord, wij gingen een pak meer duels winnen en kwamen zo nog tot 14 treffers en meer dan 100 kansen. Alleen de afwerking zal nog aangescherpt moeten worden om de komende matchen de broodnodige punten te rapen.

Maar er waren een aantal positieve punten:

Jens Vogels kon, vlugger dan verwacht, al invallen en liet zich meteen gelden.

Jens Verbruggen speelde een ijzersterke match tegen Jesse.

Brice hield de score tegen bekende Brent netjes in evenwicht.

De zussen scoorde wel niet maar Heleen is elke match onverzettelijk en een voorbeeld voor iedereen.

En Lauren die tekende voor 3 assists (net als Sofie trouwens) en had dubbele cijfers in de rebound.

De spirit in de ploeg was weer goed dat toonde ons team met hun prestatie in de tweede time en we hopen nu dat de balletjes eens vallen en we nog eens kunnen winnen, dat verdiend deze groep zeker.

Peter

Jonge B ploeg verweerd zich kranig maar kan niet stunten.

Jarno, Bjarne, Jakke, Cleo, Jasmien, Sainah en Quinte scoren er elk ééntje.

Verder op het terrein: Jonas goed voor 4 steals en 9 rebounds, Caro VB zorgde voor 2 assists en 2 steals en Fredje die maakte zijn debuut in de B ploeg met een nuttige invalbeurt.

Op de bank: de captain Anne en de Rob.

Nog enige tijd afwezig maar hopelijk terug inzetbaar tegen de zaal: Nils.

De B ploeg had het vorige week prima gedaan tegen Borgerhout en we hoopte op een nieuwe stunt. Die kwam er niet alhoewel we dankzij een sterke verdediging en het beperken van de balverliezen tot een kwartier voor tijd altijd tot op twee doelpuntjes achterstand bleven hangen. Het laatste kwart waren we echter moegestreden en ging de wedstrijd als een kaars uit.

Hier kregen we al een voorproefje van wat de A ploeg kon verwachten: Boekenberg ijzersterk in de duels (wij kwamen maar aan 40 % gewonnen rebounds) en bovendien onze aanval helemaal weggeprest waardoor we zelden tot goeie kansen kwamen.

Een 5-2 rustscore is zeer mager. Beide verdedigingen baas dus in winderige omstandigheden maar als wij over de ganse wedstrijd niet aan tien doelpunten komen en amper aan 8 % afwerken kan je geen wedstrijd winnen. Ik denk niet dat ik al ooit geweten heb dat in één ploeg geen enkele speler meer dan één doelpunt maakt. We zullen dus beter met de omstandigheden en de scoredruk moeten leren omgaan en ons meer moeten laten gelden in de duels.

Maar we zijn jong, leren elke week bij en hebben een positieve en dynamisch teamvibe. En er waren uiteraard ook nog andere positieve punten: een prima verdediging van Cleo bijvoorbeeld en de invalbeurt van Quinte. Dat kan je altijd meenemen naar de volgende match.

Elke wedstrijd is een nieuwe kans op verbetering en succes.

Peter

Heerlijke tradities moeten in ere gehouden worden… Daarom organiseert het jeugdbestuur ook dit jaar weer een fantastisch mosselfeest!

Op zondag 10 november is iedereen van harte welkom in onze kantine. Je kan komen eten tussen 17u en 20u.

Je kan kiezen uit volgende gerechten:

 • Mosselen met frietjes: 22€
 • Stoofvlees met frietjes: 15€ (8€ <12jaar)
 • Vol-au-vent met frietjes: 15€ (8€ <12jaar)
 • Curryworst met frietjes: 10€ (5€ <12jaar)
 • Veggieburger met frietjes: 15€

Lekker dessertje in de prijs inbegrepen!

Mis dit niet! Inschrijven via Twizzit ten laatste op zondag 3/11/2019.

Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com.

Tot dan!

Jeugdbestuur

Omdat de weergoden besloten om net voor aanvang van de wedstrijd een onweer boven Hoevenen te laten losbarsten, begon de wedstrijd een kwartier later.
De spanning die in het begin van de wedstrijd in de lucht hing door het onweer, voelden we op het einde van de wedstrijd opnieuw toen Hoevenen tot op 1 goal terugkwam.  De talrijke supporters van Hoevenen voelden deze spanning ook en steunden hun team jammer genoeg af en toe op een bedenkelijke manier.  Het was voor onze U12 een hele ervaring om onder deze druk te presteren.  En presteren deden ze. We konden de winst mee naar Edegem nemen.  Ondanks dat we niet hun mooiste spel te zien kregen, was het een leerrijke woensdagavond.  De U12-spelers leerden omgaan met de zenuwen van een kwartfinale. Ze speelden bovendien nog eens op een natuurgrasveld, dat er bovendien nat en wat slijkerig bij lag.  Dat was een hele tijd geleden.  En ze werden voor het eerste geconfronteerd met een supporterslegioen dat bedenkelijke dingen riep.
 
We hebben de hele wedstrijd voorgestaan. We gingen rusten bij 2-5.  We kwamen in de tweede helft niet tot scoren.  Hierdoor konden we pas zeker zijn van de overwinning bij het laatste fluitsignaal.
Loris opent de score met een schot nadat Saartje de steun verzorgt.  Hoevenen maakt snel 1-1.  Lauri beantwoordt met de 2 - 1. Na de steun van Stef komt ze tot scoren via een shot.  Wanneer Quinten een steun verzorgt, kan Lauri opnieuw scoren.  Dit keer via doorloper (1-3).  Na de vakwissel komt Saartje tot scoren. Loris zorgt voor een steun.  Saartje loop zich vrij en komt bovenhands tot scoren (1-4). Hoevenen maakt 2-4.  En zo wisselen we weer van vak.  Lauri komt opnieuw via doorloper tot scoren.  Quinten bedient haar met een prachtige doorsteekpas vanuit de steun (2-5).  De inzet en gebetenheid van onze spelers was duidelijk te merken.  Een voorbeeld hiervan is hoe Stef een slechte pas die bijna zeker buiten gaat, toch nog kan binnenhalen door een fikse inspanning te leveren.
 
Na de rust komt Hoevenen opnieuw tot scoren. Deze doorloper had om twee redenen afgekeurd kunnen worden, want het was zowel gesneden als gelopen. Toch komt het doelpunt op het scorebord.  Niet getreurd, want we staan nog 2 doelpunten voor (3-5).  De aansluitingstreffer kan Hoevenen maken op het enige moment dat er enige onoplettendheid bij ons was. Dit was het enige te vermijden momentje. Het is sterk dat de speler van Hoevenen dit kleine momentje kan gebruiken om te scoren. Het vertelt ook veel over de focus die er gedurende de wedstrijd bij de onzen was. Hoevenen was namelijk best doeltreffend. Er stond dus een sterke verdediging van Voorwaarts!
 
Het ganse team verdient een dikke proficiat voor deze prestatie en hun koelbloedigheid. Op naar de volgende ronde.
 
Uw verslaggever ter plaatse,
Anneleen.

Voor al onze U14, U16 en U19 jeugdleden:

Op vrijdag 25/10 organiseert het jeugdbestuur een Halloween-spel !
Om 18u45 wordt iedereen verwacht in de kantine en zal er spagetti voorzien worden.
Nadat onze buikjes zijn gevuld, gaat het spel van start.
Einde wordt voorzien rond 22u30-23u00. 
 
Inschrijven voor 20/10 via jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com met vermelding van naam en leeftijdscategorie. 
 
Tot dan!
Het jeugdbestuur
Op vrijdag 25/10 gaan we griezelen in het fort!
 
Om 17u15 wordt iedereen verwacht in de kantine en gaan we een kleine knutselactiviteit doen. Daarna eten we spaghetti en om 19u trekken we met onze zelfgemaakte lichtjes het fort in. 
Einde wordt voorzien rond 20u. 
 
Inschrijven voor 20/10 via jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com met vermelding van naam en leeftijd. 
 
Tot dan!
Het jeugdbestuur

Afgelopen zaterdag was onze U10 aanwezig op ASKC Schoten. Omdat we met te weinig spelers waren om 2 ploegen te maken, werd ons de mogelijkheid geboden om ook met een K4 ploeg te spelen. Was wel even wennen, want is toch intensiever spelen in één en met slechts één vak.

Onze K8 ploeg speelde match tegen Riviera en Ganda.

Spelers K8: Lander, Lenka, Mia, Corneel en Lina, Eric, Bent, Seppe

Voorwaarts - Riviera: 4-8

Voor de eerste keer spelen we tegen Riviera uit onze cluster, maar Riviera was een maatje te sterk voor ons. Alhoewel we zeer veel kansen nemen tot scoren, wil de bal er jammer genoeg niet in. In de eerste helft kan Lander 2x scoren en gaan we rusten met 2-5 achterstand. Tweede helft zelfde scenario, poging na poging waaruit Lander en Bent elk nog goaltje meepikken. Eindstand 4-8

Ganda-Voorwaarts 2-0

Opnieuw een match met veel doelkansen maar helaas geen doelpunten. Verdedigend kunnen we Ganda onder controle houden. Corneel kan in laatste fase de bal nog knap onderscheppen. Eindstand 2-0 verlies voor onze U10'ers.

Onze K4 ploeg speelt tegen ASKC en Borgerhout

Spelers K4: Taco, Oskar, Elise, Fran en Molly.

Voorwaarts - ASKC: 3-3

We starten wat chaotisch, veel balverlies en weinig structuur in match. We lopen al snel achter de feiten aan en komen 0-3 achter. Eens we steun voor elkaar zetten, komen de kansen vanzelf en kan Fran op pas van Taco 1-3 maken. We herpakken ons en kunnen achterstand wegwerken met kort shot van Taco (op aangeef van Fran) en Molly maakt gelijkmaker 3-3.

Borgerhout - Voorwaarts: 0-5

Eerste helft zijn we wederom niet gretig genoeg. Slechte passen en we lopen te veel naar buitenkant. Zodoende creëren we te weinig doelkansen. In eerste helft kan Oskar nog 1-0 op scorebord zetten. Tweede deel herstellen we ons en zijn we aanvallend gretiger. Fran maakt 2-0, Oskar 3-0 op rebound en pas van Taco. Taco neemt op pas van Oskar ver shot en scoort 4-0. Tenslotte eindigen we met inloper van Oskar, 5-0 eindstand.

Volgende week staat er een bekermatch op het programma tegen Joki. Door de loting komen we al direct in kwartfinale terecht. We duimen allemaal op een volgende ronde voor onze U10'ers, dus supporters allen welkom zaterdag in Itegem om 15u.

Tot volgende week!

Tamara

A:  Lauri (4) Nore Loris (1) Senne (1)
V: Saartje (2) Lauren (4) Quinten (1) Stef

R: Yani, Anke

De wedstrijd tegen Neerlandia verliep vlotter dan verwacht.  We schoten prompt uit de startblokken met de eerste twee aanvallen meteen bingo: doelpunt.  Voorwaarts speelde gretig en doeltreffend, waarbij onze kleinste dames Lauri en Lauren elk maar liefst 4 korven maakten.

Na de rust komt Anke even in en worden Saartje en Lauri van vak verwisseld. Coach Tom wilde dit al in een eerdere wedstrijd uitproberen, maar vond het nu pas het juiste moment voor dit experiment.

Wedstrijdverloop:
1-0 Lauri shotje eerste aanval
2-0 Lauri shotje tweede aanval
2-1 strafworp
3-1 Lauren doorloop steun Stef
4-1 Lauri doorloop steun Loris
5-1 Lauri kort shotje na gemiste doorloper
6-1 Lauren kort shotje na gemiste doorloper
7-1 Quinten shotje

Rust
8-1 Saartje doorloop steun Loris
9-1 Senne doorloper steun Saartje
10-1 Lauren doorloop steun Quinten
11-1 Lauren doorloop steun Stef
12-1 shotje Loris op 1 been
13-1 shot achter goal Saartje

Na deze vlotte overwinning staan we op doelsaldo stevig aan de leiding in onze reeks, volgende week tegen Sikopi (gelijk aantal gewonnen wedstrijden) zal de echte test komen.  Als we spelen zoals vandaag, moet dat zeker lukken.

Ilse

Gehandicapt Voorwaarts niet opgewassen tegen scherpschietend Borgerhout

Bruggie 1+4s - Yannik 2 - Roy 1+s - Lars 1 - Jonas

Sofie 1 - Imke 1 - Heleen 2 - Lauren - Jasmien 2

Twee dagen na de clash tegen Akc was er met Borgerhout alweer een sterke tegenstander die ons opwachtte. Buiten Vogel en Nils was nu ook Brice (teveel aan gele kaarten) niet inzetbaar, een viertal andere spelers en speelsters sukkelden met allerlei kwaaltjes en moesten nog testen voor de wedstrijd. Uiteindelijk startte iedereen (karakter getoond wat de goede ingesteldheid bewijst) alhoewel Roy wel vroeger naar de kant moest. Invalster Jasmien en JONAS die met zijn invalbeurt zijn debuut in het eerste maakte stelden zeker niet teleur.

Borgerhout kwam zeer scherp uit de kleedkamers en werkte tegen 75% af in de eerste minuten terwijl wij weer een valse start namen (wordt een slecht gewoonte) en met Pauwels in een hoofdrol stond het meteen 6-0. Deze maal kon ons team geen vuist maken en zich niet terug in de match knokken. Onze verdediging, die tot deze wedstrijd de tweede beste van de Topleague was (tweede minste korven tegen) kreeg deze keer geen greep op de tegenstander die over de ganse match aan 25% afwerkte. Bovendien liepen wij tegen teveel straf- en vrijworpen aan.

Onze scores kwamen er ook maar bij mondjesmaat zodat we gingen rusten bij 16-7. Na de pauze kregen we een 10-9 score. Dus het kan echt wel. Bruggie was weer een rots in de branding en aanvallend was Heleen langs dameszijde onze beste troef. Onze mooiste korf kwam uit de handen van Imke die op doorbraak ging en werd uitgespeeld door Yannik (meer van dat Imke).

Een verlies met tien verschil is niet leuk maar ook hiervoor ben je maar twee punten kwijt. Zaak is deze week om de ongemakjes goed te verzorgen en zich mentaal terug op te laden voor alweer een tweeklapper volgende weekend. Vrijdag wacht Boekenberg en zondag AKC, twee kansen dus om het ECHTE Voorwaarts terug op het terrein te laten bewonderen. Een team dat met overtuiging, spirit, eendracht en geloof op zoek gaat naar puntengewin, iets dat zeker niet lang meer zal uitblijven. Supporters VRIJDAG 11 oktober 21u op post op Boekenberg.

Peter

We houden één helft goed stand tegen een sterke tegenstander

Axel 1 - Willem 1 - Bjarne 1 - Rob 1-Fred - Jakke

Claudia 1 - Caro C - Steffi - Lore - Sarah 1 - Ellen

Doordat de heren in de A-kern flink zijn uitgedund moest de C de diensten topschutter Jacob en de altijd gedreven Bjarne missen. Scoren doen we altijd moeilijk en dat was in deze zware omstandigheden (rotslecht weer) dus nog een pak moeilijker.

Fredje weet de korf echter al te vinden met zijn eerste schot maar de gelegenheidsref ziet er onterecht een fout in, integendeel aan de overzijde wordt het eerste de beste balduel gewoon op de stip gelegd en is het dus Borgerhout die zo de eerste score krijgt. Toegegeven dat Borgerhout over een talentrijk herenkwartet en een routinerijk dameskwartet beschikt dat op dit ogenblik nog sterker is dan ons.

De score loopt langzaam op tot de 6-2 ruststand want we bieden goed weerwerk. Dat wedstrijdverloop gaat nog even door tot 8-5 na tien minuten in de tweede helft. Nadien vloeien de krachten en overtuiging bij ons en loopt Borgerhout nog overdreven ver weg. Gelukkig gooit Rob er bij 13-5 er nog onze zesde binnen.

Vandaag een pluim voor de ex-Borgerhouters Caro C, die een goede partij speelde en voor Lore voor het doorzetten ondanks niet fit zijn. Sarah viel ook goed in en Steffi: je kan geen pech blijven hebben in de afwerking. Volgende zondag breek je de ban en ben je vertrokken. Vrijdag spelen we niet maar zondag gaan we er weer met volle moed (en hopelijk beter weer) tegenaan.

Voor de vijf scores van aanstaande vrijdag: de eerste vijf spelers die zich melden krijgen een doelpunt bij in de stats, nietwaar Jens?

Peter

De U19 moest vandaag met 3 ploegen verspreid op verplaatsing en bovendien waren er ook nog wat gekwetsten. Daarom werd de U19C vandaag aangevuld door 2 spelers van de U16A: Lore en Arne.

Startten in aanval: Wieter(1), Brent, Joni (2), Jana
Startten in verdediging: Davy, Vinnie (2), Nina (2), Axelle
Reserven: Lore (2) en Arne (3)

De U19 van Rijko is blijkbaar een bijna all girls team, slechts 1 heer. Maar dat wil niet zeggen dat het makkelijker wordt voor onze heren, want vaak zijn dit soort teams kwalitatief goed, maar zijn ze gewoon "gedoemd" tot de nevenreeksen omwille van het genderprobleem... We zetten ons dus schrap van bij de start...

 

De B -ploeg is de kernploeg van de week!

Jarno 3 - Bjarne 1+2s -Jonas - Jacob 1

Quinte - Caro 1 - Jasmien 1- Sainah - Anne - Cleo

Een zeer jeugdig Voorwaarts vandaag met het eerste starten van Bjarne en Jakke in het B-team en ze deden het beide super! Bjarne tegen schutter Jarno Peeters en Jakke tegen raskorfballer Jarett De Vriendt. Ook Jarno en Jonas speelden een zeer sterke partij en dit tegen de veertigers maar nog steeds sterke beren Andy Gillis en Sven Vervloet. En dan liep er tussendoor nog een Nederlander bij de zebra's het veld op....

Langs dameszijde bleef Jasmien goed haar dame aanvallen, gooide Caro VB er een belangrijke korf in en speelde Quinte ook een prima partij. Met de gedrevenheid, inzet en wilskracht was er bij ons zeker niet mis. We misten enkel soms meer overleg in de aanvallen en de schotselecties. Maar volgende week wachten er met Boekenberg en AKC weer twee zware klanten waar tegen we onze progressie kunnen meten.

De scores:

0-1 een Jarno die volop zijn verantwoordelijkheid neemt

2-2 Drive van Jonas aflegger en de koele score van de Jakke

3-3 Jarno weer op schot

5-4 Caro op twee beentjes laten gooien: altijd raak

5-5 fout op diezelfde Caro, Bjarne zet koel om

Rust

6-6 Jasmien haar schotje valt

6-7 Jarno naar binnen afleggen en afwerken door Bjarne

9-7 Gaat Borgerhout met de winst lopen?

9-8 Fout op een gedreven en gevaarlijke Quinte, stip toegekend door goede ref omgezet door Bjarne.

9-9 Uitblinker Jarno mag het puntje op de i zetten.

Super tevreden met deze prestatie

Peter

Vandaag zijn we te gast op de nieuwe kunstgrasvelden van Floriant. Klaar voor de wedstrijd krijgen we volgende spelers aan de start:

Yenthro - Arne - Elise (3) - Fie (1) starten in verdediging
Joran (1) - Kaelan (1) - Chloe - Lore (3) starten in aanval
Op de bank: Tia en Wout

Van bij de start zijn we wakker en de eerste minuten zien we vooral goed verdedigend werk.

3; Lore kan de score openen op assist van Chloe 0-1
4; Joran maakt een mooie actie, maar mist
4; Floriant krijgt een vrijworp op fout van Elise maar mist
7; een langere aanval met meerdere shots maar ze willen niet binnen
11; Floriant maakt een inloper tegen Arne maar de bal mist de mand
12; tijdens het uitwerken van Floriant onderschept Kaelan de bal en loopt in, hij wordt fout gestopt en we krijgen een strafworp die Lore binnenlegt. 0-2
16; Chloe kan een inloper voorkomen door super over te nemen
17; Yenthro onderschept opnieuw de bal bij het uitwerken van Floriant; Fie haar dame was al vertrokken, zij staat dus vrij en legt binnen 0-3
19; Joran ziet dat Arne vrijstaat en geeft een knappe! pas vanuit het andere vak, maar Arne mist de mand.
20; Elise forceert een strafworp en werkt die ook af. 0-4
21; Floriant maakt een fout op Lore in de rebound en Lore legt de strafworp binnen 0-5
Dit gaat wel heel vlotjes zo... hmm... Ruststand 0-5

1; Floriant komt gretig uit de kleedkamers en haalt met een shot tegen Elise in de eerste minuut de nul van het bord 1-5
2; Elise kan via een snelle pas van Arne een knappe inloper maken 1-6
3.5; Elise probeert opnieuw een inloper via Arne maar mist
6; Kaelan neemt een inloper van Floriant over voor Joran en Floriant krijgt daardoor een korte kans maar ze missen
Floriant wisselt de heer tegen Arne
8; de heer tegen Joran maakt constant loopfouten, maar die worden niet opgemerkt helaas, ook niet door de supporters van de tegenpartij... Die worden onrustig en de scheids moet het ontgelden, onterecht (is het dat niet altijd eigenlijk, respect voor de scheids aub!). 
8,5; Elise shot via assist Arne 1-7
9; Inloper tegen Elise 2-7
14; knappe aanval maar alles is net niet...
17; knappe pas van Joran naar Kaelan die vrij staat achter de korf resulteert in 2-8
18; Floriant lukt nog een kort shot tegen Kaelan 3-8
18.5; en even later ook nog een shot tegen Joran 4-8
20; Floriant forceert een fout van Fie en krijgt een vrijworp, Arne geeft echter goede druk en de heer van Floriant mist
21; Shot van Joran op een knappe! pas van Lore brengt de 4-9
22 mooi shot van Lore maar komt iets te kort
24; we krijgen in de laatste minuut nog een mooie aanval met shots van Kaelan en Lore (na zelf rebound te nemen) maar missen. Floriant probeert nog een inloper tegen Yenthro maar ook zij missen

De eindstand is 4-9. Eindelijk die eerste winst binnen. Hopelijk kunnen we hier vertrouwen uit putten voor de komende matchen!!

Go Green - Go White - Let's Fight!

T

Vandaag opnieuw tegen Borgerhout G/W, van wie we de bekermatch verloren, hopelijk kunnen we deze keer wel een vuist maken...

Starten in aanval: Xander(3) - Arne(1) - Chloe - Lore (1)
Starten in verdediging: Yenthro - Axel(1)- Line - Elise
Op de bank: Wout, Leon, Dario, Tia, Jade en Annelore(1)

2; Shot tegen Axel wiens heer te makkelijk kan vrijkomen gaat binnen 0-1
4; Na een fout op Xander krijgen we een vrijworp, maar Xander mist, direct daaruit komt echter een kans voor Arne op aangift van Chloe, Arne shot binnen 1-1
6; Yenthro probeert een ver shot, maar we hebben het moeilijk in de rebound dus we zijn de bal direct weer kwijt...
9; Inloper tegen Chloe brengt de stand op 1-2
11; opnieuw een inloper tegen Chloe, 1-3
Coach Yves vraagt een Time-Out aan. We maken veel te weinig tempo, lopen te weinig en voeren de opdrachten die we kregen niet uit... willen we eigenlijk wel winnen? Komaan Voorwaarts, toon dit dan!

13; BGW krijgt een vrijworp na fout Yenthro maar mist die
14; we zien een lange aanval maar daarin worden te weinig kansen gecreëerd
15; Arne wordt foutief tegengehouden en we krijgen een vrijworp, maar Lore kan die niet verzilveren
16; een foutje van Line veroorzaakt een vrijworp en zij gooien wel binnen 1-4
18; langere aanval met meerdere shots op de korf maar niks wil binnenvallen
18.5; een inloper tegen Line gaat gelukkig naast
19.5; we krijgen weer een langere aanval met meerdere kansen maar niks lukt
21; Yenthro moet een inloper toelaten, Axel staat onder de korf maar er wordt te weinig actief overgenomen 1-5
22; we vervallen weer in ons zwarte beest... dom balverlies en nonchalante passing
Annelore, Jade en Leon beginnen op te warmen
23; Via een shot tegen Arne die niet dicht genoeg ging verdedigen wordt de ruststand vastgelegd 1-6
In de eerste helft hebben we maar liefst 42 kansen gehad, waarvan er slechts één binnen ging... Alles moet dus scherper! We moeten het overzicht bewaren in verdediging, meer vechten voor die rebound en mogen geen inlopers meer toelaten.

1. meteen forceert BGW een strafworp tegen Xander en ze leggen die binnen 1-7
2. Lore shot op assist van Xander en eindelijk lukt het 2-1
3. Xander twijfelt even als zijn heer niet komt verdedigen maar lost dan toch een shot en dat gaat binnen 3-7
Wissel Annelore voor Line
3.5; shot tegen Arne 3-8
5; lange aanval met kansen van Elise en Annelore maar niets lukt
6; shots van Annelore (2x) en Axel missen doel 
7,5; kansen voor Annelore en Yenthro missen opnieuw
8.5; Axel kan via Annelore de stand op 4-8 brengen
Wissel Chloe voor Jade
9; we incasseren een inloper tegen Yenthro 4-9
10; Xander shot ons op assist van Lore naar 5-9
11; Elise loopt in maar staat te dicht onder de korf tegen dat ze de bal krijgt en mist de tegenpartij mist gelukkig ook een inloper tegen Jade en een shot tegen Arne draait uit de korf, we komen hier goed weg...
12; Voorwaarts krigjt een vrijworp maar Annelore kan niet binnenleggen
14,5; een foutje van Jade geeft een vrijworp voor BGW maar ook hen lukt het niet
16; BGW vraagt een time-out
17; We krijgen een strafworp na een fout op Elise, maar Elise kan die niet afwerken.
18; aan de overzijde gooit BGW nog een shot binnen en we gaan naar 5-10... de cijfers spreken boekdelen
18.5 Annelore lukt een shot op pas van Axel 6-10
19; Yenthro krijgt een stevige duw in de rug en gaat neer...
20; wissel bij BGW de dame tegen Annelore wordt vervangen
20.5; een inloper tegen Axel wordt gelukkig gemist
21; maar even later een nieuwe inloper tegen Axel en deze gaat wel binnen 6-11
22; na een fout op Arne krijgen we een vrijworp. Lore geeft aan en Xander legt binnen. 7-11
23; kort shot van Annelore is verdedigd
24; Xander geeft een verre pas bij het uitwerken maar balverlies
25; meteen incasseren we een inloper tegen Xander 7-12
25; opnieuw gaat het mis bij het uitwerken, we gaan toch echt iets moeten doen aan onze passing, week na week zien we dat misgaan... en toch blijven we diezelfde fouten maken
25; in de laatste minuut lukt BGW nog een shot tegen Arne en legt de eindstand vast 7-13

We kunnen kort zijn, dit was gewoon niet goed... Hopelijk kunnen we snel de knop omdraaien.

T

Startten in aanval: Maurine (1), Tia (2), Dario, Xander DB (1)
Startten in Verdediging: Wout (1), Arne, Elise (1), Chloe (1)
Op de bank: Axel (2) en Lore P (1)

1; mooie aanval met kansen voor Maurinne en Tia, maar voorlopig nog geen score
2; Inloper Tia op assist Dario 1-0
3; Shot Xander op assist Maureen 2-0
Dan krijgen we een lange periode van 10 minuten met goed verdedigend werk, maar er worden weinig kansen gecreërd.

13; mooie inloper van Elise op assist van Arne maar de bal botst van de mand
14; Wout kan inlopen op assist van Arne en hij legt binnen 3-0
15; Wout "returns the favor" en assisteert Arne voor een inloper, maar Arne kan niet binnenleggen
18; Shot van Elise op assist van Wout gaat binnen 4-0
19; bij het uitwerken loopt het mis en we lijden 2x balverlies in het aanvalsvak...
21; Maurine shot binnen 5-0
22; we incasseren een inloper tegen Arne 5-1
23; en even later ook een shot tegen Xander 5-2
In aanval maken we het onszelf nodeloos moeilijk door de aangeef niet op tijd aan te spelen...
25; Sparta wisselt de heer tegen Arne maar de ruststand staat
Op de bank zat men liever andere spelers te plagen dan te supporteren voor ons team op het veld... en sommigen mogen eigenlijk niet eens op de bank zitten, want staan niet op het wedstrijdblad... als dit volgende keer weer zo gaat zullen we strikter het reglement moeten toepassen.

5-2

In de rust krijgen we een wissel, Axel gaat erop voor Xander
1; en krijgt meteen een shot rond de oren 5-3
2; Axel maakt dat echter direct goed met een inloper op assist van Maureen 6-3 daaaar gaan we weer... nonchalante passing, balverlies..!! Focus!!
5; kort shot Axel op assist Dario brengt ons op 7-3
6; Inloper tegen Axel 7-4
7; shot Chloe op assist van Elise gaat binnen 8-4
9; Tia lukt een inloper op aangeef van Axel 9-4
Lore komt in voor Elise
12; we zien een aanval met veel! kansen maar ze worden allemaal gemist. Onze ballen raken te weinig de mand, de meeste gaan zelfs over of naast, hier moet echt aan gewerkt worden!
14; shot tegen Arne 9-5
15; Lore is haar dame constant voorbij maar heeft STEUN nodig!! Die zetten we echter telkens te traag...
20; Lore lukt nog een shot op assist van Arne die goed van kant veranderde 10-5
Op de bank zien we opnieuw spelers die meer interesse hebben in het bediscussiëren van online games dan in de wedstrijd. Toch erg jammer dat we niet meer aandacht kunnen opbrengen voor onze teamgenoten die op het veld staan...
22; we krijgen een strafworp maar Arne kan die niet binnenleggen
23; we krijgen nog een shot rond de oren 10-6
23.5; shot tegen wout zet de 10-7 op het bord
En dan vervallen we nog maar eens in... passingfouten... Het is al zo vaak gezegd, passen geven in de looplijn, nooit naar stilstaande spelers... maar we blijven dit doen... 

Eindstand 10-7

We hebben dan wel gewonnen, maar een goed gevoel hou ik zeker niet over aan deze match. Respect (ook naar mij toe) was ver te zoeken op de "bank". Persoonlijk kan ik dit echt niet appreciëren... Ik hoop dan ook dat we ons op dat vlak snel herpakken.

T

Vandaag de wedstrijd van de waarheid... Scaldis staat op een derde plaats, wij op een vierde.
Deze wedstrijd moeten we eigenlijk winnen... Zonder onze kapitein Elise zal dat niet simpel worden, zij zal wellicht voor even out zijn helaas. Ook Axel is ziek. We wensen hen allebei snel beterschap!  

Starten in aanval: Joran - Kaelan - Lore (2) - Line
Starten in verdediging: Arne - Yenthro (2) - Fie en Chloe
Op de bank: Tia en Leon

Opdrachten voor de match: Onze afwerking laat te wensen over de laatste weken, we raken zelfs de mand niet zo vaak. Als ballen van de mand afbotsen is dat makkelijker om lopende rebound te gebruiken. We gaan dus voorlopig even over naar af en toe toch een vaste rebound zetten.  In verdediging behouden we ten allen tijde controle.

1; Yenthro geeft met een foutje een vrijworp aan Scaldis maar die staan te dicht bijeen dus de scheids fluit af
2; een shot van Joran gaat over
3; opnieuw mist Scaldis een vrijworp
3; Arne neemt over voor een inloper op Yenthro maar een kort shot achter de korf kan Yenthro dan niet meer voorkomen 1-0
3; een shot van Line valt op de mand
4; Joran komt in steun en staat onverdedigd, maar hij beseft dit te laat, hij ziet echter dat Line vrij staat, geeft een mooie pas maar het shot van Line gaat over
5; Scaldis lukt een shot tegen Chloe 2-0
Scaldis kan eigenlijk te gemakkelijk shotten, maar gelukkig werken ze niet goed af op dit moment
En dan is daar weer het gevreesde balverlies... We proberen te gooien over onze verdedigers, we moeten uitstappen! 
Na een slechte pas bij het uitwerken kan Scaldis dan een lange aanval starten maar kan niet afwerken
8; een ver shot van Yenthro gaat over
9; de bal gaat naar de overkant en daar krijgen we meteen een shot tegen Joran 3-0
10; een (gelukte)omdraaier tegen Joran wordt afgekeurd wegens verdedigd... we komen hier even goed weg
11; Andy heeft er genoeg van en vraagt een Time-Out
12; goed verdedigend werk van Lore brengt de bal naar het aanvalsvak maar daar lijden we alweer direct balverlies. Onze passing moet echt beter. Zeker tegen ploegen die veel verdedigende druk geven zoals dit Scaldis mogen we geen ballen gooien naar spelers die stilstaan, mogen we niet wachten op de bal (dan springen ze voor), we moeten ook onze passes geven IN DE LOOPLIJN ipv naar de plaats waar de speler op dat moment staat... Misschien moeten we toch echt eens een training op passes inlassen... want het blijft ons achtervolgen en we verliezen hierop telkens onze matchen!
14; we hebben het moeilijk bij het uitwerken en lijden weer balverlies
15; een ver shot van Yenthro gaat over maar Fie kan de rebound nemen en meteen zelf shotten, helaas gaat ook die bal over
15; aan de overkant rolt een bal van Scaldis gelukkig van de mand
16; Fie shot 2x maar de bal gaat telkens over
16; snelle recup van Kaelan, maar dan weer balverlies in de passing
17; Shot van Arne botst op de mand
17; ook een inloper van Chloe botst van de mand
17; Line wordt tegen de paal gekwakt, maar staat gelukkig snel weer op
18; Yenthro legt na een inloper de bal.. op de mand
Scaldis geeft enorm veel druk in verdediging, we laten ons helemaal naar buiten drukken en geraken moeilijk vrij
18; Yenthro lost dan maar een shot van ver op assist van Fie en dat gaat eindelijk binnen 3-1
Scaldis houdt het tempo erg hoog
19; Arne recupereert de bal
19; een shot van Joran gaat over
Scaldis probeert een omdraaier tegen Fie, maar die gaat op de mand
20; een shot van Kaelan botst ook van de mand
balverlies blijft ons parten spelen, we moeten echt meer die passing in de looplijnen meegeven ipv naar de verdedigers
21; Scaldis mist een omdraaier tegen Arne en een inloper tegen Chloe
23; maar dan gaat een omdraaier tegen Arne wel binnen en het staat 4-1
24; een shot van Joran gaat op de mand en een tweede shot gaat over

Ruststand 4-1

In de eerste helft creëerden we slechts 21 kansen, dat is op zich eigenlijk te weinig maar vooral te wijten aan de hoge druk van Scaldis waar we echt niet goed mee weten om te gaan. Bovendien ging er van die 21 kansen slechts ééntje binnen, 10 shots raakten zelfs de mand niet, een afwerkingspercentage van 4,7% is zeker tegen een team als Scaldis die al weinig kansen weggeven gewoon veel te laag. Alweer een werkpuntje. 
Hier zit echter wel meer in, komaan Voorwaarts, herbronnen en met vernieuwde moed in de tweede helft vechten!

1; een shot van Line gaat naast
en opnieuw loopt onze passing mis, Scaldis springt bij wijze van spreken tussen, voor, over en onder, maar wij kunnen te weinig een adequaat antwoord bieden
2; de heer van Arne duwt stevig bij het naar de rebound lopen, Arne laat zich niet doen, maar blijkbaar iets te fel...Vrijworp voor Scaldis, maar de bal botst van de mand
3; Joren loopt in maar de bal wordt uit zijn handen geslagen. Lore zet de strafworp om en brengt de stand naar 4-2
4; Fie lost een shot, Yentro neemt de rebound en kan een korte kans onder de korf verzilveren. 4-3
Scaldis krijgt het warm en vraagt een Time-Out
Komaan Voorwaarts, het kan nog!!
6; een fout op Chloe geeft ons een vrijworp maar Yenthro gooit over
helaas dan weer slechte passing en balverlies
Scaldis wisselt de heer tegen Joran
9; een aantal misverstanden lijdt tot herhaaldelijk balverlies, gelukkig wel snelle recup van de verdediging
9; Fie staat vrij maar krijgt een pass in de voeten, ze kan niet op tijd meer shotten, haar dame sluit aan
10; Yenthro lost een shot, bal botst op de mand
12; Fie, Chloe, Yenthro gooien, maar de bal botst van de mand of gaat over
14; Line raakt de arm van haar dame en Scaldis krijgt een strafworp, die ze missen!
14; Yenthro probeert nog eens een ver shot
Scaldis wisselt de heer tegen Kaelan
En wij lijden alweer balverlies in onze passings
16; even later lokt scaldis een foutje van Joran uit en deze keer leggen ze de strafworp wel binnen 5-3
Scaldis wisselt de dame tegen Chloe
17; een shot van Line valt te kort
Tia gaat opwarmen
19; na een loopfout van Scaldis krijgen we de bal maar verliezen die weer vrij snel
20; een inloper/omdraaier tegen Kaelan gaat gelukkig over
Tia gaat erop voor Line
Ook scaldis voert nog een wissel door
22; na een duwfout op Kaelan krijgen we een vrijworp. Joran kan echter met de slechte pas niks aanvangen
22; Lore krijgt een strafworp en legt die binnen, we sluiten aan 5-4 het wordt nu echt spannend met nog maar een paar minuten te spelen... een gelijkspel zou wel verdiend zijn na een betere tweede helft.
23; een shotje van Kaelan valt te kort
24; weer een fout op Kaelan en we krijgen een vrijworp, zou het dan toch gaan lukken?
Scaldis vraagt echter een Time-Out
24; Joran neemt de vrijworp maar de bal botst helaas op de mand en de laatste seconden tikken weg...

Eindstand 5-4

Heel erg jammer, want zeker in de tweede helft zat er echt wel meer in.
Het positieve is dat we ons toch wat hersteld hebben na een moeilijke eerste helft, maar we zullen toch echt iets moeten doen aan die constante fouten in de passing, want daar hebben we nu al meerdere matchen op verloren. We kunnen duidelijk ook niet om met hoge druk in de verdediging. Misschien is ook dat een werkpuntje voor de komende trainingen, ook al gaat dat ten koste van het aantal shotkansen op training, toch is af en toe eens met verdedigers trainen misschien wel wat we nu nodig hebben om te beseffen dat scoren onder druk niet vanzelf gaat en dat de intensiteit op training omhoog moet! Bij verdedigende druk geraken we ook erg moeilijk vrij (zelfs in de tweede helft die toch iets beter was hebben we maar 14 kansen bijeen gesprokkeld. Dat is uiteraar veel te weinig). We moeten dus ook leren om beter vrij te lopen. Nog veel werkpuntjes dus, maar volgend weekend hebben we geen match. Misschien geeft dat ons even rust en de zieken tijd om te herstellen. Dan kunnen we voor de laatste wedstrijd tegen Sikopi hopelijk wel die vuist maken en de winst binnen halen. Dat is dringend nodig voor ons vertrouwen!

Tamara

Een kort verslag van de wedstrijd van de U14 tegen Boeckenberg. Eindstand 10-7 maar tweede helft gewonnen met 3-5!

Onze U14 verloren jammer genoeg tegen een sterk Boeckenberg maar de tweede helft waren wij de sterkste! We gingen immers rusten bij 7-1 en de wedstrijd eindigde met 10-7. 3-5 winst dus in de tweede helft!

Vakken:

Xander - Joppe - Lize - Jade (4)

Leon - Milan - Lore (1) - Annelore (2)

Reserven: Wesley - Lotte - Hanna - Nore (U12) - Saartje (U12)

Scoreverloop:

4-1: korte kans Jade na rebound shot Lize

7-1: rust

7-2: inloper Jade op pas Xander

8-3: inloper Lore op pas Leon

9-4: inloper Jade op steun Joppe

10-5: schot Annelore

Lotte vervangt Lize

Wesley vervangt Milan

10-6: schot Annelore

Milan vervangt Xander

10-7: strafworp Jade na eigen doorbraak op inloper

Mooi teruggevochten, dit moeten we verder zetten en vooral de tweede helft onthouden!

Inge

De U16B, eerste in de reeks, moesten vandaag tegen Ago Aalst, laatste in de reeks. En het verschil was heel groot: we eindigden op 1-15! De wedstrijd startte een half uur te laat wegens een uitgelopen voetbalwedstrijd, maar dat kon onze U16B niet deren! Met aanvulling van enkele U16A en U14 (Axel ziek en Maurine afwezig) vlogen we er meteen in.

Vakken:

Line (1) - Wout - Joran (2) - Jade (4)

Tia (2) - Dario (1) - Yenthro - Fie (4)

Reserven: Joppe (1) - Leon

Scoreverloop:

0-1: schot Line

0-2: schot Jade

0-3: schot Tia

0-4: inloper Fie

0-5: inloper Jade

0-6: inloper Joran

0-7: strafworp Tia na eigen inloper

0-8: schot Fie

1-8: rust

1-9: inloper Jade

1-10: schot Fie

1-11: schot Fie

1-12: strafworp Jade na eigen inloper

1-13: schot Joran

Joppe vervangt Yenthro

Leon vervangt Joran

1-14: inloper Joppe

1-15: schot Dario

Proficiat aan onze U16B! Verder naar de top!

Inge

Aanval: Jade, Lotte, Leon (1) en Joppe (3)

Verdediging: Annelore (4), Lore, Wesley en Xander

Reserve: Milan en Lize

Een spannende wedstrijd voor en van onze U14 in het Edegemse fort afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen Kwik stond op het programma en de naam van de tegenpartij alleen al boezemde onze spelers al wat ontzag en ook wel wat angst in. Maar er werd ook al wel wat gepraat dat hij zei, dat zij zei, dat anderen hadden gezegd dat… Kwik een haalbare kaart voor onze spelers zou moeten zijn.

Met andere woorden: alles kon en onze U14 zouden moeten bewijzen dat ze een te duchten tegenstander zijn en dat ze ook kunnen winnen van ploegen die op papier sterker lijken.

In de eerste helft toonden beide ploegen zich erg gretig en vielen er in totaal 11 korven, een groot contrast met de 4(!!!) korven in totaal van de tweede helft.

Joppe zorgde voor de opening van de score met een shot en bracht VW aan de leiding. Even later kon Kwik een inloper korven. Opnieuw dan onze aanval en Annelore korft een korte kans na rebound. Dan gaat het eventjes te snel voor onze groenwitten en Kwik kan twee korven op rij maken, een inloper en een shot. Joppe kan ons dan met zijn tweede korf via shot terug op gelijke hoogte brengen. Tijd voor VW om twee korven op rij te maken: Annelore met een vrijworp en een inloper. Twee punten op voorsprong, die zouden we moeten houden, maar dat is buiten de tegenstander gerekend en het is opnieuw Kwik dat twee korven op rij maakt: een inloper en een shot. Vlak voor rust komen we terug een puntje voor door de vierde korf van Annelore, opnieuw een inloper.

Rust en dan vangt de tweede helft aan… Beide ploegen krijgen dan wat last van keuzestress: welk shot nemen we, welk niet, naar wie passen we, naar wie niet, … en zo worden er wel wat foutjes gemaakt. Het weer begint ook op de spelers te wegen: lichte druppels, een zwaardere regenbui, droog, terug een bui… tijdens de hele wedstrijd, dat gaat in je sportkleren zitten.

De korf wordt niet meer zo vlot gevonden, maar het is wel Kwik dat in het begin van deze helft opnieuw op gelijke hoogte komt via inloper. Voor ons is Joppe weer daar en hij korft zijn derde shot van de match. We komen dan opnieuw twee punten voor via een korte kans van Leon. Kwik komt wat dichter met een shot en dan volgen er vijf spannende minuten waarin niet meer zou gekorfd worden, maar waarin wel drie stippen werden uitgedeeld… Twee voor VW en één voor Kwik, jammer dat we onze stippen misten, gelukkig voor ons miste Kwik hun stip ook… Spanning troef dus én een grote verlossing toen de scheidsrechter het einde van de wedstrijd aangaf.

Een knappe teamprestatie met werkpuntjes; onze U14 hebben getoond dat ze niet te onderschatten zijn.

Elke P

Op woensdag 2 oktober speelden onze U14 voor de beker van België tegen Temse. Ze verloren met 5-12 maar speelden een goede wedstrijd.

Vak 1: Joppe (1), Jade (1), Xander, Lotte

Vak 2: Annelore (2), Leon (1), Lore, Wesley

Reserven: Milan, Loris (U12), Nore (U12), Saartje (U12)

Temse opende heel snel de score maar onmiddellijk kon Annelore met een schot 1-1 gelijk maken. Even later bij 1-3 scoorde Annelore weer, maar helaas werd haar schot afgekeurd. Jammer! Temse loopt dan verder uit tot 1-5. Jade zet de 2-5 op het bord met een mooie inloper op aangeef van Joppe. Wanneer het 2-7 staat scoort Leon nog met een schot en legt zo de ruststand 3-7 vast.

Na de rust krijgen de U12 invallers de kans om mee te spelen. Eerst komt Nore in de plaats van Lotte. Een top-invalbeurt en het aanvalsvak speelt goed rond en creëert veel kansen. Joppe kan dat verzilveren en zet met een schot 4-7 op het bord. Even later komt Milan in de plaats van Wesley. Milan komt de aanval versterken en levert goed werk: na een mooie onderschepping krijgt Voorwaarts een strafworp. Annelore zet die netjes om: 5-8.  Nore mag terug gaan rusten en Lotte zet haar sterke verdedigingswerk verder. Ook Wesley deed het heel goed in verdediging! U12 Saartje maakt net als Nore vandaag een veelbelovend debuut in de U14. Goed gespeeld van beide meisjes! In aanval volgen er nog veel mooie kansen: onder meer een knappe inloper van Lore maar helaas gemist en nog een tweede strafworp die Annelore deze keer niet kan omzetten.

De wedstrijd wordt afgefloten met een 5-12 eindstand.     

Temse was woensdag de betere ploeg. Maar Voorwaarts probeerde het onderste uit de kan te halen. Uit zo'n wedstrijd kunnen we veel leren onze U14 hebben die kans zeker gegrepen!

Inge

Details beslissen de wedstrijd.

Nils 1 - Brice 19 rebounds - Roy 2 - Bruggie 2+s - Yannik 2 - Lars 1

Sofie 4 - Heleen 2 - Lauren 1 - Imke 1

Eerst gaan we terug naar bekercampagne van vorig jaar: bij AKC deden Shiara, Jarre en Jade nog mee en bij ons speelden toen alleen de zussen mee, vier andere heren en twee andere dames starten nu in de Voorwaartsbasis! We spelen alweer een goede wedstrijd: een slechte start en 1-4 wordt zonder paniek rechtgezet. We verdedigen over het algemeen zeer goed met als exponent Roy en Brice op de AKC spitsen Lars en Siebe, de meerdere doelpuntjes die de mindere aanvallers/sters bij AKC mochten maken doen ons echter mee de das om. Wij lagen boven in de rebound, niet evident tegen een team met torens Jari en Sayer. We creëerden meer kansen dan de tegenpartij, Leden de eerste helft minder balverliezen, slechts vijf, maar misten wel weer twee strafworpen. Het zijn details die de matchen in ons nadeel laten uitdraaien. Bij 17-17 waren er nog vijf minuten te gaan en daar ging AKC beter met de winningdruk om. Wij wilden het te graag en maakten dan de verkeerde keuzes. Leerproces noemen we dat, en eens gaat dat keren. Elke wedstrijd krijgen we nieuwe kansen.

Scoreverloop:

0-3 Wij missen onze start volledig

1-3 Imke breekt de ban

2-4 Heleen op doorloper!

3-4 Sofie aangespeeld door Nils

Voorwaarts ladies on fire, maken er acht vandaag!

4-4 Nils en we zijn weer allemaal terug

5-4 Een zeer hard strijdende Bruggie voor onze eerste voorsprong.

Helaas valt dan Nils gekwetst uit, hopelijk valt het allemaal nog mee.

Onze cadans gebroken en Akc profiteert: 5-7

6-7 Lauren krijgt strafworp mee

7-8 De ingekomen Yannik

7-9 Rust: alles nog mogelijk.

8-9 Roy werkt lange aanval af

9-10 score Yannik trekt weer bij

10-11 Roy geeft steun op doorbraak Lauren

11-11 Roy trekt bij

Roy maakt dan kennis met de nieuwe regel in de bekompetitie, gele kaart is tijdelijk naar de kant.

12-12 steun van Brice weer op Sofie, die Akc niet kan stoppen

13-12 Lars, de vervanger van Roy, met zijn eerste baltoets.

14-13 Alweer wordt Sofie gezocht en gevonden ditmaal door Yannik

15-15 Bruggie, de scores gaan over en weer

16-16 Sofieke met ne losse, haar derde treffer van de tweede time

17-16 Heleen speelt we "haar" matchke

17-17 gelijk voor de laatste vier minuten

18-18 Lars met onze korf

Akc heeft het laatste woord...

Peter

Voorbije zaterdag waren we te gast bij Hoevenen. Aangezien het voor vele ploegen bekerweekend was, was de opkomst zeer beperkt. Enkel Hoevenen, Hoboken en wijzelf (met 2 ploegen) waren van de partij. U10 Voorwaarts speelt haar eerste bekermatch pas op 12 oktober (rechtstreeks kwartfinale omdat we dit weekend vrij geloot waren).

De weersvoorspellingen waren niet gunstig maar onze U10'ers hebben alle wedstrijden gelukkig droog kunnen houden. Voorwaarts is met 2 ploegen aanwezig en speelt met elke ploeg zowel tegen Hoevenen als Hoboken. Er stond ook nog een match Voorwaarts 1 tegen Voorwaarts 2 op de planning. Deze is echter niet meer gespeeld omdat de vorige matchen langer duurden dan gepland en we ook niet met voldoende spelers waren om tegen elkaar te matchen. Als alternatief voor deze laatste match, konden onze U10'ers genieten van een lekkere pannenkoektraktatie van Jo (papa Bent). Dankjewel, het heeft hen gesmaakt na de overwinningen.

En nu de wedstrijdverslagen:

Match Voorwaarts 1 - Hoevenen: 7-1

Spelen: Eric, Lou, Lander, Mia en Taco, Elise, Molly, Corneel

Lou opent de match met een inloper op steun van Lander. We krijgen tevens een inloper tegen. Maar Lou pakt rebound en kan hieruit met shot 2-1 maken. Mia onderschept de bal en kan steun geven aan Eric. Eric maakt inloopbeweging en kan met shot 3-1 scoren. We doen functiewissel, ander vak scoort Elise 2x op pas van Molly. We rusten met 5-1 voorsprong.

In tweede helft scoort Taco 6-1 met shot. Een inloper van Taco en shot van Eric worden afgekeurd, maar Molly kan eindstand op bord zetten, 7-1, via kort shot op pas van Taco die de bal kon onderscheppen.

Match Voorwaarts 2 - Hoboken: 6-0

Spelen: Gio, Seppe, Fran, speler Hoboken en Bent, Oskar, Jolien (U8), Lina

Oskar opent de score met inloper op pas van Bent. Vervolgens nog shot van Lina en Fran zodat we gaan rusten met 3-0 stand. Tweede helft start Bent met shot. Ook de speler van Hoboken komt tot scoren en Fran kan met shot de eindscore 6-0 vastleggen.

Match Voorwaarts 1 - Hoboken: 7-2

Spelen: Eric, Lou, Lander, Mia en Taco, Elise, Molly, Corneel

Voorwaarts is deze match zeer veel in aanval en krijgt veel kansen. Maar afwerkend is het niet zo goed vandaag. We missen veel en dit is een algemene trend vandaag. Eerste helft kan enkel Elise scoren. Tweede helft kunnen we meer scoren. Elise maakt 2-0. Op een diepe pas van Taco, kan Molly via omdraaibal kort shot nemen 3-0. Hoboken scoort 3-1. Molly antwoordt met 4-1. Hoboken maakt 4-2 en dan komt Lou in actie. Ze maakt inloper, vervolgens een omdraaishot op pas van Eric en legt tenslotte de eindstand 7-2 vast met shot.

Match Voorwaarts 2 - Hoevenen 7-0

Spelen: Gio, Seppe, Fran, speler Hoboken en Bent, Oskar, Jolien (U8), Lina

Veel kansen en goals deze match. Fran scoort 1-0, vervolgens kan Bent 3x scoren en gaan we rusten met 4-0 voorsprong.

Na rust nog 2 shots van Bent en 1x Lina.

Deze week 4 keer vlotte winst van onze U10'ers. We hadden zeer veel balbezit in aanval, waardoor de bal veel omhoog gegooid kon worden. Maar jammer genoeg gingen er ook veel ballen naast, afwerking kon soms beter vandaag.

Volgende week trekken we naar ASKC. We kijken er naar uit om ook eens tegen de andere ploegen van onze cluster te spelen.

Tamara

Startten in verdediging: Brent, Yorne, Joni, Nina

Startten in aanval: Yarik, Davy, Maartje, Jana

Op de bank: Nico, Jamie, Axelle, Amber I

Op een winderige herfstochtend naar het verre Betekom… 1u20 minuten reden we erover om dan op de verkeerde locatie terecht te komen (Twizzit gaf nog de oude velden van KCBJ aan).

Met enige vertraging en gevloek komen we dan toch op de nieuwe locatie “grote baan” aan
(zo groot was die baan nu ook weer niet ;-) )

We beginnen gretig, 2e minuut shot Yarik via aangeef Jana maar de bal valt op de mand

Aan de overzijde zorgt onze verdediging voor een snelle recuperatie van de bal

4 Davy maakt een mooie inloper maar de bal gaat over

5 Joni haar dame is haar te snel af, maar mist

6 de dame tegen Brent lost een ver shot en dat gaat wel binnen (verdedigen!) 1-0

We lijden hierna teveel onnodig balverlies door slordige passing  

We laten ons bovendien ook wegdrukken in aanval waardoor we van veel te ver proberen te shotten, maar met zo’n harde rukwinden lukt dat natuurlijk nooit en zeker niet tegenwind. Toch blijven we dit doen ??

We moeten ons aanvalsveld verkleinen en meer voor de inlopers gaan, maar dat lijkt nog niet meteen door te dringen.

16 Yarik lost een ver shot (meewind) op aangeef Jana en dat gaat eindelijk binnen 1-1

Maar even later vervallen we weer in frustrerend balverlies “Wij spelen in het groen hé”

18 korte kans Joni, korte kans Brent, korte kans Joni, maar niks lukt

19 shot Nina, korte kans Brent, shot Nina maar telkens naast of over

22 KCBJ lukt een kort shotje tegen Maartje 2-1

Wissel Axelle – Nina en Maartje – Amber I

23 Joni lost een shot achter de korf op assist van Axelle en het staat 2-2

24 Jana maakt een duikvlucht ;-) "vallende"

28 we spelen wandelkorfbal… aan dit bomma tempo gaat het niet lukken

29 shot tegen brent 3-2

Ruststand 3-2

Wissel Yarik – Nico

De tweede helft start zoals de vorige geëindigd is, met een shot tegen Brent naar 4-2

1 Brent shot, maar de bal gaat over

2 Davy slaat de bal uit de handen van de tegenpartij en er volgt een vrijworp. Nico gaat echter goed verdedigen en de verhoogde druk zorgt voor een misser bij KCBJ

3 Joni loopt in, maar naast, daarna ook nog een shot maar de bal botst van de mand

3 Shot Yorne via Brent maar op de mand, een indraaier van Joni gaat over

4 Shot Joni, Yorne pakt de rebound en lukt een kort shot achter de korf.  4-3

6 Brent is zijn dame voorbij maar kiest dan voor een uitwijkbeweging en mist

7 KCBJ krijgt een vrijworp, maar die wipt van de mand

8 We vervallen weer in passingfouten

9 Inlopers van Yorne en Axelle gaan allebei naast

Het is erg moeilijk spelen met deze wind en tot overmaat van ramp begint het dan ook nog te regenen

11 We blijven (verre) shots proberen, Yorne, Joni, … maar met deze wind wordt de bal hierbij te veel rondgeblazen, met inlopers en korte shots hebben we meer kans, maar dat wordt onvoldoende opgevolgd.

12 KCBJ lukt nog een shotje 5-3

14 Jamie is haar dame voorbij maar krijgt de bal niet

15 Inloper Jamie, shot Nina, maar niet gelukt

16 Inloper Nina, bal gaat over

17 shot achter de korf tegen Yorne en het staat 6-3

18 korte kans Jamie, bal gaat naast

19 Jamie is weer door, maar er wordt overgenomen

21 Jamie is constant vrij of haar dame voorbij, maar wordt te weinig aangespeeld

De wind trekt zowaar nog aan, de supporters waaien bijna uit hun broek…

25 KCBJ mist een kort shot onder de korf

27 een inloper van Nina gaat op de mand

27,5 Axelle kan met knap voorspelen de bal recupereren

28 shot Jamie, Davy pakt de rebound en lukt een kort shot achter de korf 6-4

29 Joni probeert nog een indraaier, maar die gaat over

Eindstand 6-4

Voorwaarts houdt de tweede helft gelijke trend met titelkandidaat Floriant.

Vogel 3 - Roy 1 - Lars 1 - Brice 1 - Yannik - Nils

Heleen 1 - Imke 1 - Lauren 1 - Sofie 1 (knappe verdediging!)

Voorwaarts had het, zoals verwacht, enorm moeilijk met het gestalterijke Floriant zodat de bezoekers veel meer rebounds konden nemen en hierdoor liefst 40 meer shots konden creëren. Wij misten ook de scherpte in de afwerking in dit rotweertje en hadden vooral de eerste helft teveel balverliezen om in aanmerking te kunnen komen voor puntengewin.

Maar, in de tweede helft bleef onze ploeg moedig strijden, wonnen meer duels, beperkte de balverliezen en zorgde hierdoor voor een zes-zes in na de pauze. Alweer een staaltje van veerkracht, doorzettingsvermogen en ploeginzet over het ganse team plus invallers. En dat tot tevredenheid van de schaarse supporters die het weer en de aantrekkingskracht van het wielrennen weerstonden om ons team bezig te zien. En onze verdediging deed het weer prima.

Gert noemt de minpuntjes het proces dat het reborn Voorwaarts moet ondergaan en inderdaad als we beter afwerken en minder balverliezen leiden in de toekomst zullen we veel dichter komen, ook tegen deze topclubs.

Matchverloop:

1-0 Vogel (ook de enige die veel rebounds kon pakken in de aanvangsfase)

2-6 Roy werkt dubbel met Lars af

3-7 Vogel na steun van Imke

4-9 Lars werkt assist van Heleen af

Tweede helft:

5-10 Lauren (had heel veel pech met haar schoten) op pas van Brice

6-11 dubbel Lars op Vogel

7-12 Brice instapper na steun Lauren

8-14 Heleen verre knal

9-15 Sofie (zeer knappe in defensie) legt er ook ééntje in de mand

10-15 Imke met de steun van die andere binnenkomer Bruggie

Volgende week:

Dubbele zware opdracht deze week:

 • Donderdag thuis tegen Akc voor de cup.
 • Zondag op Borgerhout voor de volgende kompetitiewedstrijd.

Alweer twee zware uitdagingen maar met de huidige mentaliteit ben ik er van overtuigd dat we er weer zullen staan.

Suppo's be there.

Peter

Knappe overwinning van onze B-kes.

Bruggie 2 - Jonas 3 - Nils 2 (10 steals)- Brice - Jarno

Quinte 2 - Cleo 2 - Anne 1 - Jasmien - Sainah

reserve: Caro VB

Knappe en correcte overwinning van onze B-ploeg waarbij onze dames de mand wisten hangen en er liefst zes in het mandje wierpen. Bruggie, Nils en Brice waren dan weer sterk in de ondersteuning, de rebound duels en de onderscheppingen, terwijl de Jonas ons op het goede spoor zette door meteen met een twee op twee uit te pakken. Er zijn natuurlijk nog een aantal verbeterpuntjes: het teveel aan balverlies vooral de eerste helft en de gebrekkige afwerking van opgelegde kansen zoals doorlopers en korte kansjes daar gaan we nog wat in verbeteren, stap voor stap.

Matchverloop:

1-0 aflegger Brice op Nils

2-1 een scherp schietende Cleo, dat zien we graag

3-1 Jonas, de man in vorm

4-3 Bruggie bediend Jonas voor een 2 op 2

5-3 Bruggie werkt zelf een collectief goede aanval af

6-3 Nils assist voor Quinte

7-5 Anne op schotje

9-6 Bruggie voor de rustcijfers, dit was de helft met het windvoordeel.

Tweede bedrijf:

Tijdens de tweede helft met windnadeel moeten we vooral controlerend aanvallen en goed verdedigen. En dat lukt aardig:

10-8 Quinte met een belangrijke score vanachter de korf

11-8 Cleo schiet met scherp vandaag

12-10 Ingevallen Jarno op Nils voor de beslissing

13-10 Jonas, niet twijfelen, je kan het, voilà.

Scheidsen vrijwilligers:

Ben VD en WIM DD waren (Chinese) vrijwilligers. Ze deden het in duo. We hebben al slechtere (vaste) duo's gezien. Bedankt heren.

Volgend weekend wacht Borgerhout, altijd een stevig ploegske.

Peter

Tegenstander gaat beter met de weersomstandigheden om.

Jacob 4 - Willem 1 - Bjarne 1 - Fredje 1 - Rob- Axel

Claudia 2 - Steffi 1 - Sarah - Lore - Ellen - Caro c

Shotselectie is een punt waaraan we nog volop aan het werken zijn. In winderige omstandigheden, zoals tijdens deze wedstrijd, is dat een belangrijk gegeven. Het inperken van de balverliezen is een ander werkpunt. Op deze punten kunnen we beter en dat gaan we dan ook de volgende wedstrijden tonen. Vandaag stond ook Jakob er wat éénzaam voor, voor wat de doelpuntenproductie betreft. Dat kan gebeuren, het is belangrijk dat we leren over verschillende schijven te scoren.

De match:

Die was eigenlijk al beslist na vier aanvallen, vier keer van Floriant zonder misser en bij ons vier keer geen succes.

0-4 en de kloof geslagen.

Voor de rest van de match houden we dan eigenlijk gelijke tred met de tegenstander.

Scores:

1-4 Willem brengt ons op het scorebord, pas Claudia

2-5 Jakke na langere aanval, steun Steffi

3-5 Jakke na wederom een prima offensief

4-7....Jakob ?! na dubbel met Rob

dan een stipje mee voor Sarah, gaat er helaas naast.

5-8 Claudia dan maar zelf uit de rebound

6-10 Wederom Jakob himself, duidelijk de man in vorm.

De tweede helft:

De verdedigingen van beide ploegen zijn volop baas. Het duurt dan ook een hele tijd eer we aan de zevende korf geraken:

7-15 Een dubbel van Axel op Bjarne

8-16 Steffi met een stevige mooie doorbraak

We zijn terug vertrokken:

9-17 Jakob ditmaal als foerier voor Claudia.

10-18 Fredje zorgt ervoor dat we nog aan de dubbele cijfers geraken.

Wisselvallige match, volgende week tegen Borgerhout nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.

Peter

Vorige zaterdag hadden we een clustervrij weekend. Ideale gelegenheid om eens tegen een andere ploeg te matchen dan. We hadden Floriant gevraagd en zij kwamen met veel enthousiasme vanuit het Gentse naar onze velden afgezakt om tegen onze U10'ers te spelen.

We speelden 6x10min, dus 3 matchen zodat iedereen voldoende speelgelegenheid had. We waren met 13 U10'ers, maar spelers draaiden met hun vak door, van match naar shottraining langs de lijn, wanneer ze even niet op het speelveld stonden.

Eerste 20 min. starten Taco, Lander, Molly, Lou en Eric, Bent, Lenka, Seppe aan de match.

Floriant neemt het voortouw en scoort 0-1. Maar al snel zet Taco de gelijkmaker op het bord met shot. Lou recupereert haar eigen eerste shot en maakt 2-1. Voor de rust komen we nog 2x tot scoren via Taco en Lou en krijgen we nog 1 goal van Floriant tegen. We gaan eventjes rusten bij 4-2.

Na de rust kan Bent een strafworp afdwingen, maar we scoren deze jammer genoeg niet. Geen nood, Seppe maakt 5-2 op aangeef van Bent en Bent scoort vervolgens 6-2. In laatste fase kan zowel Bent als Seppe nog een penalty verzilveren en staan we 8-2 voor. Seppe zorgt met omdraaibal onder korf voor eindstand 9-2.

Volgende 20 min. spelen Oskar, Gio, Lina, Mia en Eric, Corneel, Seppe, Lander.

Een gelijk opgaande match. Gio scoort de openingsgoal 1-0. Mia maakt een mooie inloopbeweging maar bal rolt eruit. Floriant komt met tegenaanval en maakt gelijk. Voor rust zorgt Oskar met ver shot voor 2-1.

In tweede helft vallen we scorend stil. Floriant zet 2-2 op scorebord en dan zijn het nog spannende laatste minuten. Floriant kan nog een penalty afdwingen maar mist deze, zodat we eindigen met een gelijkspel.

Laatste 20 min. komen Corneel, Mia, Gio, Bent en Oskar, Taco, Lina, Lou terug op het veld. Lenka zal met Corneel nog afwisselen.

Eerste helft starten we aanvallend goed. Taco scoort 1-0 op pas van Oskar, Lou 2-0. Bal botst tegen de paal en komt terug in de handen van Lou terecht en wordt mooi afgewerkt met shot 3-0. Floriant maakt 3-1. Met een reboundshot maakt Lou 4-1. Lina scoort 5-1 met ver shot en Taco zet 6-1 op scorebord op pas van Lou.

Na de rust is het vat af en krijgen we de bal niet meer door de mand. Gio neemt nog enkele pogingen, één op mooie diepe pas van Taco, maar bal rolt er telkens uit. Geen goals in tweede helft en we sluiten af met 6-1 winst.

Voornaamste is dat we fijne wedstrijden hebben gespeeld tegen Floriant en weer veel geleerd hebben.

Volgende week spelen we terug met onze cluster en worden we op Hoevenen verwacht.

Tamara

V: Lore (4 + 1S) – Annelore (2) – Wesley (3) – Xander

A: Jade (1) – Lotte (1) – Joppe (2) – Leon (2)

Wisselspelers: Lize - Milan

De U14 mocht onder een stralende zon om 10u ’s morgens naar Joki om daar nog eens zoals vroeger op een natuurlijke grasmat te spelen. Ze hadden er zin in, de avond ervoor nog bijna met heel de ploeg op Meeuwen hun beste dansbeentjes voorgezet, en nu in form om Joki op hun donder te geven. Joki bengelt onderaan het klassement, dus reden genoeg om dat zo te laten door te komen winnen. En dat deden de groenwitten.

Na de eerste 10 minuten werd het al snel duidelijk dat Voorwaarts de betere ploeg was, meer loopkracht, sneller korfbal en vooral meer kansen. De eerste vier doelpunten waren inlopers (Jade op pas van Joppe, Leon op pas van Jade, Lore op pas van Xander en Annelore op pas van Wesley). De bal werd veel onderschept en de U14 kon hun spel mooi opbouwen, Joki daarentegen speelde heel veel op de inloper, en vertraagde hierdoor het spel enorm door de bal heel lang vast te houden. We komen 0-5 voor door een shot van Joppe. De aanval erna loopt Jade in, mist, neemt haar eigen rebound, en geeft de bal door aan een inlopende Leon die scoort, 0-6 dus. Het andere aanvalsvak terug aan de bak, en na een mooie door-de-korf actie schiet Wesley zijn eerste shot van de dag binnen en 0-7. Het wordt nog 0-8 door een inloper van Lore op assist van Wesley. Het is niet dat Joki pech heeft, ze hebben amper kansen, en dat is toch een pluim voor de verdediging (die van Voorwaarts zitten gewoonweg overal tussen en spelen goed voor). En we blijven doorgaan. Nu is het de beurt aan Lotte om er met een kort shotje voor de korf 0-9 van te maken. Coach Yves begint nu aan de wissels. Lize en Milan komen erop, Lore en Joppe gaan er af. Vlak voor rust een onoplettendheid bij Voorwaarts, waarvan Joki profiteert en een inloper scoort, 1-9.

Na de rust blijft Voorwaarts verder mooi korfbal brengen. Wesley scoort een tweede shot (assist Annelore). De verdediging blijft vele ballen afsnoepen waardoor de aanval regelmatig aan de bak komt. Enkele shots van Lize en Xander gaan naast, maar Lize ziet dan Annelore vrijstaan, steekt de bal door, en Annelore gooit binnen, 1-11. Dan Annelore en Leon eraf voor Lore en Joppe. Deze laatste loopt vrijwel onmiddellijk zijn heer voorbij, en met assist van Jade maakt Joppe de 12de korf. Joki lukt ook een doorloopbal, maar dan is Wesley daar met zijn derde goal (assist Lize), en 2-13. Daarna maakt Lore een goal uit de ‘boekskes’: na snel rondspelen en 2x van spelverrichting te veranderen, loopt Lore door op pas van Wesley en wordt ze foutief gehinderd, penalty dus. Die gooit ze er zelf in, en 2-14. Bij de groenwitten is de concentratie even weg, en we laten het na om dicht te gaan verdedigen, met als gevolg dat we 2 shots tegen krijgen, 4-14. Voorwaarts laat het niet aan zijn hart komen, en blijft gretig voor de bal gaan. Hiervan profiteert Lore met een kort short, na rebound en 4-15. Dan terug een duo-wissel: Annelore en Leon komen er terug op, en Jade en Xander mogen nu gaan rusten. De laatste goal is ook uit handen van Lore (doorloopbal op assist van Leon). Eindstand: 4-16.

Al bij al een gemakkelijke overwinning. Coach Yves heeft vandaag 16 goalen gezien. Keep on going.

Els

Beste leden,

Ook dit jaar plant het jeugdbestuur weer heel wat activiteiten. Gelieve onderstaande data reeds in jullie agenda te noteren.

 • 25 oktober 2019: Activiteit Halloween
 • 10 november 2019: Mosselsouper
 • 7 december 2019: Sinterklaas
 • 2 mei 2020: Clubactiviteit
 • 26-27-28 juni 2020: Jeugdweekend
 • 24-28 augustus 2020: Sportweek

Ten gepaste tijde zullen per activiteit meer details gecommuniceerd worden.  

Het jeugdbestuur

Dankzij een ijzersterke verdediging gaat Voorwaarts met belangrijke overwinning aan de haal.

Lars 2 - Roy 2 - Jens Vogel 5 - Yannik 2 - Brice 1 - Jens Verbruggen

Lauren - Sofie 1 - Heleen 1 - Imke 3 - Jasmien

Altijd een moeilijke verplaatsing naar de Linkeroever voor de confrontatie met de pioniers. Bij de thuisploeg was Arne en Kim C terug van de partij, zij moesten enkel nog Nils DB missen. Bij ons zowat iedereen inzetbaar. Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd nooit winnen maar een collectief goed verdedigend en over acht schijven scorend Voorwaarts hield de wedstrijd toch grotendeels onder controle.

Na de 1-5 rond de 20e minuut kregen we een drankpauze en daarna kwam het betere kwartier van Sikopi dat tot 6-6 gelijk kwam. Een nooit panikerend Voorwaarts begon echter met de rust in zicht terug uit te lopen tot de 6-9 rustcijfers.

Nadat Gert enkele tactische (vak) wissels deed kregen we de Voorwaarts bus dus terug op de juiste weg. Na de pauze trokken we de goede lijn verder door en met de derde score van de 18 jarige Imke Loos kregen we een eerste vijfpuntenkloof bij 7-12. Jens Vo kwam door de vakwissels beter uit de verf en zorgde voor de 8-14 tussenstand.

We hadden de wedstrijd verder volledig onder controle met een goed en beheerste aanvallen en een verdediging die de Sikopi spitsen verder zeer beperkt hield. Goede bekende Jasper kwam nog binnen voor Sikopi en sympathieke Bossie kreeg ook applaus vanuit de groen-witte rangen.

De grootste voorsprong werd ook aangetekend door Jens Vogels en was zeven verschil bij 9-16. Verder kabbelde de wedstrijd naar zijn einde en kon Voorwaarts voor het eerst dit seizoen dus de overwinning binnen trekken. En iedereen kon daarbij zijn steentje bijdragen. Van een nu ook goed verdedigende Lars, een aanvoerder Jens die de tweede helft de lakens naar zich de toetrok, Yannik die weer beren-werk verzette tegen de dubbeldekkers van Sikopi, Roy die in een bloedvorm verkeerd en de invallers Brice en Jens Verbruggen die voor de gepaste inbreng zorgden.

Onze dames waren ook zeer sterk en duidelijk de betere van hun opponenten. De gezusjes Denis blonken uit in defensie en ondersteuning, de jarige Sofie speelde een prima partij en de Imke legde er dus drie in het mandje, terwijl ook Jasmien met haar korte invalbeurt nuttige dingen deed.

Volgende week tegen Floriant, volgende thuiswedstrijd. We zijn benieuwd.

Peter

Brice 4+5s - Jarno 2 - Bruggie 3 - Jonas 5+2s (zeer sterk!) - Nils

Quinte - Cleo - Caro - Jasmien - Anne 3 (super) - Sainah 3 (zonder misser)

Sikopi zette alles op de A ploeg en hield hun vijfde heer en dame aan de kant. De ons wel bekende Amber deed wel mee, voor het eerst speelde zij een korfbalmatch tegen Voorwaarts.

Tot 5-5 bleef Sikopi prima in de match, dan sloeg Voorwaarts toe met een 0-4 tussenspurt en werd de toon gezet voor het verder verloop van de wedstrijd. Halfweg stond het 6-11 maar dat kon nog beter vonden we en daarom gingen we er tweede helft nog eens extra scherp tegenaan. Met een uitstekende Anne en een prima op dreef zijnde Jonas als exponenten gingen we er fors tegenaan en bleven lekker tekeer gaan tot op het eindsignaal.

De belangrijkste scores:

5-6 Anne op schotje

5-7 Jonas vanop afstand

5-8 Brice staan in zijn speeltuin, weer een strafworp erbij na fout op Quinte

6-10 Bruggie na snoeppasje Anne

6-11 Brice voor de rustcijfers

Na de pauze:

7-15 Jarno vanuit de rebound

10-20 Brice met een zoveelste strafworp, 7 stippen werden er in totaal afgedwongen.

13-25 Brice fade-away

13-27 Sainah na ziekte goed voor 3 korfjes uit 3 pogingen.

Lekker vrij en goed gespeeld vooral de tweede time dan, volgende week tegen Floriant zullen het twee heften van die kwaliteit moeten zijn.

Peter

Tweede overwinning op rij voor ons derde team!

Jacob 6 (ook 12 steals en 20 rebounds) - Axel 7 - Fredje (sterke rebounds: 17 in totaal) - Willem (15 rebounds) - Bjarne

Claudia 1 - Ellen 1 - Steffi - Lore - Sarah - Caro

Gewettigd afwezig: de Rob toch wel zeker!

Bjarne, sterke en belangrijke invalbeurt, Caro C en Ellen waren voor het eerst beschikbaar en dat is natuurlijk altijd een pluspunt, hoe meer troeven, hoe beter!

Met twee topspitsen Axel en Jakke (die kende ze blijkbaar niet bij Sikopi), drie sterke rebounders: Willem, Fredje vooral en ook Claudia met dubbele cijfers in de reboundkolom.

En de rest: Ellen, Steffi, Caro, Sarah en Lore in de ondersteuning had iedereen zijn rol in de overwinning. Sikopi speelde de tweede helft vooral hun dames in de spits uit maar we konden hun gelukkig inperken, met de heren die mee de ondersteuning met succes aanvielen, da's teamwork!

Matchverloop:

Sikopi speelde met een mixed van hel jong (U19 en jonger) en ervaren (plus vijftigers) en toch enkele kernspelers. De eerste 25 minuten hadden we het heel moeilijk met hun onorthodoxe speelwijze, onze shotkeuzes waren flink ondermaats met als gevolg veel 1 shots aanvallen, tal van balverliezen en weinig rebounds.

Bij 4-5, een score van Axel, voorbereid door Ellen en Claudia kwamen we voor het eerst voorop.

6-6 komt uit de handen Jakke, die ze laten staan en dat betaald Sikopi cash.

6-7 de ruststand komt van Axel, vrijgespeeld door Ellen.

Na de pauze gaat het een pak beter: we komen nog aan 99 kansen, een afwerking van 15 % is best ok en daarop nemen we nog 27 steals.

Bij de 6-9 van de onvermijdelijke Jakke lijken we het pleit definitief te beslissen maar we krijgen een razend spannend slotkwartier:

10-11 Claudia op aangeven van Axel

10-12 dubbel van Bjarne en Axel (dat duo vind mekaar blindelings)

12-14 Axel op assist Claudia

13-15 Co -man van de wedstrijd Jakke (samen met Axel) legt de eindcijfers vast.

Sikopi probeert nog alles via hun aarts gevaarlijke dames, maar dat laatste offensief weerstaan we.

Peter

Vlotte winst op en nu tegen AKC

De ploeg:

Vogel 10 - Roy 6+2s - Lars 4 - Yannik 1 - Bruggie 1s - Brice

Lauren 2 - Sofie 2 - Imke 1 - Heleen (5 assists) - Jasmien - Quinte

Op voorhand leek het geen gemakkelijk opdracht, tegenstander toch niet te onderschatten team met enkele ervaren pionnen zoals Veronique Biot. Ploeg dat zich vorig jaar in de zaal in de Promo League wist te handhaven en zij kregen een voorgift van vier wegens twee klassen lager in huidige kompetitie. Voorwaarts ging echter geconcentreerd, gedreven en scherp van start. De voorgift werd bij 6-6 na 11 minuten al ingehaald. De eerste voorsprong van 6-7 kwam er op de 12e minuut. Er werd scherp afgewerkt, stevig verdedigd, met veel onderscheppingen tot gevolg. Met enkele strafworpen bleef de thuisploeg tot nog 10-13 nog in de buurt. Uitblinker Vogel legde de rustcijfers op 10-14 vast.

Na de pauze gingen we er nog tien minuten stevig tegenaan en via scores van de onvermijdelijke Vogel kregen we een 12- 20 tussenscore, de winnaar was toen al gekend. Toen kregen we, begrijpelijk, het onvermijdelijke concentratieverlies met meerdere balverliezen en wat slordige tegenscores als gevolg. De handrem ging er wat op met de confrontatie twee dagen later tegen Sikopi in het achterhoofd. Brice, Bruggie, Jasmien en Quinte kregen nog speeltijd. Met een afwerkingsgemiddelde van 27% kregen we met een meer dan behoorlijke scherpe afwerking nog een bijna dertiger op het bord. De volgende bekermatch is een thuiswedstrijd tegen AKC op 3 oktober.

Peter

Aanval: Loris (2) - Yani - Nore - Lauri (1)

Verdediging: Quinten - Stef - Lauren (2) - Saartje

Reserve: Kathe (1) - Senne

Deze week spelen we tegen Scaldis voor de competitie, benieuwd of we de prestatie van de bekerwedstrijd kunnen herhalen... Onze U12 start niet zo goed, we wandelen wat te veel ipv te lopen en zijn niet zo gretig op de bal. Scaldis profiteert hier van en kan 0-1 voor komen met een schotje. Er komen wel wat doelpogingen langs onze kant, maar de bal wil er niet in. Gelukkig kunnen we toch nog met een voorsprong gaan rusten dankzij een inloper van Lauri en een schotje van Lauren na een rebound.

Benieuwd welke peptalk Tom in de rust geeft aan de U12...Senne komt in de plaats van Yani even later mag Saartje gaan rusten voor Kathe. Voorwaarts begint lange diepe ballen te spelen, waardoor we gemakkelijker kansen krijgen. We zetten de druk er op wanneer Scaldis moet uitwerken en komen zo via Lauren tot scoren wanneer de bal onderschept wordt. Ook Loris kan zo een doelpuntje meepikken. Zowel Voorwaarts als Scaldis missen een strafworp, zodat de bordjes op 4-1 blijven staan. Loris en Kathe kunnen elk nog scoren nadat ze de rebound opvingen en brengen zo de eindstand op 6-1.

Dit was zeker en vast niet de beste wedstrijd van onze U12, maar de belangrijke 2 punten zijn binnen! Volgende wedstrijd tegen Neerlandia er terug volop tegen aan!

Sofie

Aanval: Kaat - Yani - Lieke - Kyara

Verdediging: Marie - Anke - Senne - Kathe

Reserve: Roman, Kiki-Roos, Saartje

Anderlecht komt met een ploegje met meer jongens dan meisjes, terwijl wij met veel meisjes zijn. Het wordt dus opletten geblazen om te weten wie je moet verdedigen! Anderlecht komt voor met een schot en dat is meteen het eerste doelpunt van de eerste 10minuten!

Na de functiewissel volgen er kansen langs beide kanten: Senne scoort een inloper op pas van Kathe, maar Anderlecht kan meteen terug op voorsprong komen met een inloper. Marie reageert met een ver schot en brengt de bordjes op 2-2. Voor de rust kan Anderlecht nog een inloper maken, waardoor we met 1 doelpuntje achter gaan rusten.

Na de rust komt Kiki-Roos in de plaats van Kyara en wisselt Saartje (die als jongen speelt), met Yani. De eerste 10 minuten van de 2de helft zijn gelijklopend met de eerste 10 van de wedstrijd: enkel Anderlecht kan een goal scoren en komt zo voor met 2-4. Na de functiewissel komt Roman in de aanval om zijn eerste ervaring met een echte competitiewedstrijd op te doen! Spijtig genoeg kan Anderlecht uitlopen tot 2-6. Gelukkig schiet Voorwaarts opeens weer in gang, Anke scoort een mooi schot op pas van Lieke en maakt er nadien nog eentje op pas van Kathe. We zien de spelers weer gretig om te scoren en ook Kathe kan haar doelpuntje afdwingen met een schot 5-6. Spijtig genoeg duurt de wedstrijd net iets te kort om de winst nog binnen te halen en eindigt de wedstrijd op 5-6 in het voordeel van Anderlecht.

Onze U12B heeft het toch goed gedaan en is er blijven voor gaan ondanks een 2-6 achterstand! Ook deze ploeg heeft een weekje rust om er dan weer tegen aan te gaan!

Sofie

Startten in verdediging: Joni 1, Nina 1, Vinnie 1, Davy

Startten in aanval: Wieter 1, Brent 3, Jamie 1, Axelle

Op de bank: Nico 1, Maartje, Yorne en Jana

De eerste match voor de U19C op een mooie warme nazomerdag gaat van start met het nemen van een paar ploegfoto's en bij de opwarming weerklinkt ineens het liedje van de sportweek, waardoor onze dames spontaan in synchrone danspasjes uitbarsten. Om maar te schetsen dat de sfeer alvast goed zit ;-)

Maar dan de match zelf uiteraard. Die is nog maar net gestart als de eerste ballen al door de korf gaan en na twee minuten staat het al 2-2 via Vinnie en Wieter.

Daarna valt er echter een lange periode waarbij het langs beide zijden niet wil lukken.

Dan loopt de dame van Joni in en Joni kiest de verkeerde zijde van het steunblok waardoor haar dame een kort shot kan nemen. 3-2

Even later krijgt Appels een vrijworp maar die missen ze.

Jamie maakt er met een mooi shotje 3-3 van.

Halfweg de eerste helft krijgen we 4 wissels: Nico komt erin voor Brent, Maartje voor Axelle, Yorne voor Vinnie en Jana voor Joni.

Appels lukt een shotje onder de korf tegen Wieter. Nico probeerde nog over te nemen maar hij kwam net te laat, het staat 4-3.

Nico maakt een fout en krijgt een strafworp tegen. Appels zet die om en maakt er 5-3 van.

Even later neemt Nico de rebound en kan zelf een korte kans binnengooien, waarmee hij de ruststand vastlegt op 5-4.

De tweede helft start met een inloper tegen Jana 6-4.

Nina wordt dan fout gestopt maar mist de strafworp.  Even later loopt Nina in, maar de bal gaat nipt naast.  Na een shot van Davy kan Nina dan de rebound nemen en zo een kort shot achter de korf nemen, deze keer gaat de bal er wel in! 6-5

Nina probeert nog een inloper, maar mist en na een lange aanval neemt Nina de rebound en kan een korte kans binnengooien, maar die is helaas verdedigd.

Appels vraagt een Time-out.

Weer ongeveer halverwege de tweede helft krijgen we 4 wissels: Jamie, Wieter, Davy en Nina gaan naar de bank Brent, Axelle, Vinnie en Joni komen er terug in.

Via een inloper tegen Nico gaat Appels naar 7-5

Maar dan wordt Brent fout gestopt en hij legt de strafworp binnen 7-6

Maartje loopt in maar de bal rolt van de korf.

Brent maakt er dan met een shot 7-7 van.

Opnieuw een Time-out voor Appels.

Joni lukt een shot en we komen zowaar op voorsprong 7-8

Maar helaas krijgt Axelle meteen daarna een omdraaier tegen 8-8

Het wordt erg spannend als Brent een korte kans krijgt, maar hij mist.

Maartje loopt opnieuw in, maar ook zij mist.

We krijgen echter opnieuw een strafworp mee en Brent maakt het af 8-9.

Met nog een paar minuten te spelen, wordt het nu wel erg spannend.

Brent probeert een omdraaier maar mist en even later krijgt Joni wel een omdraaier tegen 9-9.

In de laatste momenten van de match krijgt Joni nog een korte kans, maar helaas wil het niet lukken.

De wedstrijd eindigt op een gelijkstand 9-9

Wellicht een faire weerspiegeling van de match waarbij de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

T

Wedstrijdfoto's hier

 

 

Startten in verdediging: Elise(1), Line (1), Yenthro en Arne
Startten in aanval: Lore H(3), Fie(1), Joran en Xander DB(1)
Op de bank: Chloe en Kaelan

Reeds na 1m20 is de eerste vrijworp een feit maar Rijko kan die gelukkig niet omzetten. Een lange! periode van risicovolle passes, balverlies, gemiste kansen langs beide zijden volgt.

Na 10m opent Rijko uiteindelijk de score met een kort shot tegen Yenthro, waarbij Arne nog probeerde om over te nemen maar net te laat kwam.  1-0

11m       Fie lost een ver shot op assist van Joran 1-1

11m       maar meteen daarna een inloper tegen Joran en het staat 2-1

14m       Een poging tot ver shot van Yenthro resulteert in balverlies (geen rebound) en meteen bij de aankomst van de bal in het ander vak… kort shot tegen Lore 3-1

15m       Arne kan een inloper voorkomen door over te nemen maar even later staat het via een ver shot tegen Line toch 4-1 en dan worden we eindelijk (een beetje) wakker

20m       ver shot Lore op assist van Joran 4-2

Kaelan gaat opwarmen en even later krijgen we de wissel, Joran eruit en Kaelan erin.

23m       Rijko maakt een fout op Xander maar die mist de penalty

23m30    Elise wordt foutief tegengehouden en krijgt een vrijworp mee die ze zelf omzet 4-3

25 Yenthro recupereert weer veel ballen en zo kan Line met een kort shot achter de korf, op assist van Yenthro op de valreep nog de gelijkmaker scoren.

Ruststand 4-4

3min in de tweede helft lost Xander een ver shot 4-5 maar helaas vervallen we weer in regelmatig balverlies… dat moet eruit!

Dan een mooie aanval met 4 a 5 shotkansen, maar geen van allen gaat erin

7m          Lore maakt een vrijworp na een fout op Xander 4-6

9m          vrijworp Rijko (na foutje Xander) wordt gelukkig gemist

11m       Xander verdedigt stevig, Rijko krijgt terug een vrijworp, mist die, maar kan daarna toch een kort shot binnengooien 5-6

12m       Time Out voor Rijko

Elise maakt een inloper op assist van Yenthro, maar de bal gaat nipt niet erin.

13m       Rijko gooit met ver shot tegen Xander de gelijkmaker binnen 6-6

14m       op assist van Kaelen lukt een ver shot voor Lore 6-7

Dan weer een mooie aanval met verschillende kansen voor Fie, maar geen enkel shot gaat binnen, helaas. Chloe staat klaar om in te vallen.

17m       kort shot tegen Yenthro 7-7

Alweer krijgen we een mooie aanval te zien, met verschillende kansen en eindelijk ook goed elkaar vrijspelen. Arne krijgt dan ook nog een mooie shotkans, maar de ballen willen er echt niet in!

19m       wissel Line voor Chloe

21m       wissel Arne voor Joran (met de bedoeling om Arne naar verdediging te brengen, maar dat zal er dan uiteindelijk niet meer van komen)

22m       vrijworp tegen Kaelan 8-7

23m       de heer tegen Kaelan twijfelt, want staat erg ver, maar aangezien Kaelan kiest om verdedigend ietwat afstand te houden, probeert hij na wat aarzelen toch het shot en dat gaat binnen. 9-7

En dat is meteen ook de eindstand, jammer, want hier zat veel meer in!

Maar tegelijk doet het ook hopen, het was net niet, misschien volgende keer dan net wel…

Merci aan de helpende handen van de ouders
(Birgit voor het verslag, Gert voor het filmen, Anneke om het ruildocument mee te nemen naar VW)

 

A: Quinten – Stef (Yani) – Saartje – Lauren (Kathe)
V: Loris – Senne – Nore – Lauri

Voorwaarts U12 ging aan een verschroeiend tempo van start. De bal ging vlot van speler naar speler en in de eerste aanval waren er meteen 3 doelpogingen. Tot scoren kwam ons aanvalsvak nog niet, maar de wedstrijd begon veel belovend.  Zeker als we dit vergeleken met de aanvallen van Leuven. Daar ging de bal langzaam rond.  Bovendien duurde het tot de tweede helft voor Leuven een eerste doelpoging kon ondernemen. De enige goal van Leuven kwam bijna onverwacht en kwam er zeker niet door concentratieverlies bij de onzen. Het was knap hoe iedereen zich geconcentreerd en gebeten bleef inzetten. We bleven ons eigen spel spelen en lieten ons niet in slaap wiegen door het langzame spel van Leuven. Wat niet evident is!

Stef kon de scoren open. Hij werkte een doorloper bovenhands af.  Saartje verzorgde de steun. De 2 – 0 was een kopie, maar de hoofdrolspelers wisselden van rol: Saartje werkte een doorloper bovenhands af en Stef zorgde voor de steun.  Na de vakwissel kan Loris de bal onderscheppen bij het uitverdedigen.  Hij kan meteen tot shot komen. Lauri was goed mee omgeschakeld en met het aannemen van de rebound komt ze vrij. Ze twijfelt niet om de korte kans af te werken. Zo staan de bordjes op 3 – 0.  Om tot de 4 – 0 te komen zorgt Loris voor sterk rebound werk. Hierdoor krijgt Lauri een herkansing na een mooi shotje. Het tweede shot valt er wel in. Er werd heel goed op elkaar geanticipeerd, wat beloond werd met een doelpunt.

Na de rust speelt Lauren Quinten vrij met een prachtige pas vanuit de ruimte. Quinten werkt rustig af (5 – 0).  Wanneer Quinten in steun staat, loopt Lauren haar tegenstander voorbij en werkt haar doorloper netjes af. Ze brengt hiermee de stand op 6 – 0. Lauri zag dat het goed was en kan deze actie op steun van Loris ook opzetten (7 – 0).  Senne knalt de 8 – 0 met een shot van ver binnen.  Kathe komt Lauren vervangen en Stef wordt (met complimenten van coach Tom) vervangen door Yani. Dan komt Leuven uit het niets tot scoren. Het moet gezegd dat het een mooi shot was.  Maar de onze willen nog meer uit deze wedstrijd halen.  Hun inzet wordt beloond met nog drie doelpunten. Quinten zijn inloper wordt foutief gestopt. Hij werkt de 9 – 1 koelbloedig af vanop de penaltystip. Nore zorgt er met een steun voor dat Loris via doorloper kan scoren. Zoals gezegd blijven onze spelers tot het einde van de wedstrijd gebeten. Yani kan bijvoorbeeld de bal bij de eerste pas al onderscheppen, als Leuven ingooit na de 10 – 1. Loris legt uiteindelijk de verdiende eindstand vast op 11 – 1. Hij nam de tijd om te mikken en werkte zijn shotje loepzuiver af.

Vijf van de elf doelpunten werden gemaakt op doorloper. Een zesde op penalty, nadat een doorloper foutief gestopt werd. Dit toont aan hoe goed er samen gespeeld wordt. Het is een plezier om dit ploegje aan het werk te zien. Ze starten met zoveel overtuiging en blijven er een ganse wedstrijd voor gaan. Met deze instelling kunnen ze elke ploeg aan.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.

Eindelijk was het zover: de eerste matchen voor onze U10'ers.

Afgelopen zaterdag werden we voor onze eerste clustermatchen op Borgerhout ontvangen en het zonnetje was ook van de partij. We treden met 2 ploegjes aan, ook al waren we net niet met voldoende spelers. Maar we konden rekenen op Jolien (U8) en aanvulling van tegenpartij voor de matchen welke gelijktijdig gespeeld werden, dankjewel!

We matchen tegen Ganda, Hoevenen, Spartacus, Hoboken/Mercurius en Borgerhout/Groen-wit.

Onze U10'ers starten met heel veel enthousiasme aan de wedstrijden. We zien mooi samenspel, weinig balverlies én er wordt veel gescoord, zowel op shot als inloper.

Hierbij de uitslag van de matchen:

VW1-Ganda: 6-3 winst met goals van Oskar, Lander en Taco (4).

VW2-Hoboken/Mercurius: 4-2 winst. Fran scoort op gerecupereerd shot van Bent en goals van Bent (2) en Gio.

VW1-Hoevenen A: 6-1 winst. Lenka zorgt voor mooie aangeefpas zodat Taco 4x inloper kan scoren en 2 shots van Taco.

VW2-Borgerhout: 0-3 verlies. We kunnen spijtig genoeg niet scoren deze match.

VW2-Hoevenen B: 6-3 winst met shots van Lou (2), Gio, Eric, Fran en ook inloper van Lou.

VW1-Spartacus: 4-0 winst met goals van Seppe (2), Lou en Lander.

Het was een leuke en sportieve namiddag. We zien onze U10 groeien en kijken al uit naar de komende matchen.

Volgende week zaterdag spelen we tegen Floriant op Voorwaarts.

Tamara

C ploeg zorgt voor eerste kernwinst van het seizoen

Axel 4 - Rob 2 - Jakob 2 - Fred 1 - Willem

Claudia 2 - Sarah - Steffi - Lore - Ilse

Onze c ploeg mocht tegen het jeugdige R4a op zoek naar het eerste puntengewin van het seizoen. Daarvoor moesten er meer kansen gecreëerd moeten dan vorige week, beter afgewerkt worden en minder balverliezen worden genoteerd ten opzichte van vorige week. We kwamen aan bijna 100 kansen (missie geslaagd deel 1), scoorden 10 doelpunten in de eerste helft aan 20% (2e doel bereikt) en werden er een beperkt aantal balverliezen genoteerd tijdens die beslissende eerste helft die we met een terechte en zelfs voor Riviera nog gevleide 10-5 voorsprong afsloten. De tweede helft werd een maat voor niets.

Maar eerst het verloop van het eerste gedeelte:

1-0 doelpunt Claudia assist Fred

2-0 Axel, afwerkend op hoog peil, steun van Claudia

3-1 Jakob met een knappe doorloopbal dito steun Steffi

4-1 Axel werkt dubbel met Fred af stevig af

5-2 Rob op sterke pas van Steffi

6-3 Axel uit vrijworp steun van een hardwerkende Sarah

Goed begin dus, vlotte scores en sterke defensie

7-4 Jakob werkt lange aanval af

8-4 Rob van kortbij op uitstekende pas van Jakob

9-4 Claudia scorend uit de rebound

10-4 Fred met een scherp schot, pas kwam van Sarah

Rust

Na de pauze komt Riviera beter voor de dag, wij krijgen last van de warmte en de conditie, maken het ons aanvallend onnodig te moeilijk door teveel door het centrum te willen spelen. Wij nemen alvast vlug een time-out maar enkel Axel komt nog op het scorebord. Gelukkig hebben we verdedigend nog wel de controle en behalen zo de eerste seizoenswinst.

Volgend weekend voorspellen ze alvast wederom warm en goed weer, goed trainen deze week kan alleen maar nog meer verbetering brengen en tegen Sikopi gaan we dus het niveau van deze eerste time een ganse wedstrijd aanhouden.

Peter

Eerste puntengewin na lastige wedstrijd

Brice 2 - Jonas (19 rebounds) - Roy 4+2s - Jarno 2

Sainah 2 - Jasmien 2 - Caro VB 1 - Quinte - Anne 2 - Cleo

Matchverloop:

Eerste en laatste achterstand bij 0-1 als wij een strafworp laten liggen

1-1 Roy met de steun van Quinte

2-1 Brice na goed afvangwerk van Jonas

3-1 Sainah aangevoerd door Brice

4-1 Roy werkt vrijworp, pas van een goede Jasmien

5-4 Jasmien van achter de korf

6-4 Mien met omdraaibal

7-5 Caro op schot na rebound Brice

8-6 Jarno op schot, aangespeeld door Roy

9-8 Fout op Quinte, Roy zet toegekende 2,5 meter om

Rust

Tijdens de eerste helft speelden we teveel in de kaart van Ri4a door hun tempo en spel mee te volgen. Na de pauze wordt meer tempowisselingen en uitgaan van eigen sterkte gevraagd.

10-8 Roy scoort meteen op pas van de zus

11-9 Sainah scoort na langste aanval met zes kansen en vijf rebounds van Jonas

12-10 Weer Roy vanop de stip na fout op Cleo

13-10 Sainah speelt op die andere invalster Anne

14-10 Brice mooie up and under

15-11 Roy in een afwerkende dag

16-12 Anne keurig uit de draai

17-13 De eindcijfers vastgelegd door Jarno

Een betere en dominante tweede helft, volgend week hetzelfde weertje, wij bepalen echter het tempo tegen Sikopi vanaf het begin.

Peter

Eerste punt binnen na spannende eindfase

Vogel 6 - Lars 4 - Yannik 4 - Bruggie 2 - Roy 2+s - Brice

Heleen 1 - Imke 1 - Sofie 1 - Lauren (5 assists) - Jasmien (goede invalbeurt)

Een terecht gelijkspel met beide ploegen één helft de betere ploeg. De eerste helft was duidelijk voor Riviera , met een sterk scorend dameskwartet, de rustcijfers waren dan ook terecht 8-11 in het voordeel van de fusieploeg. Tijdens de pauze werd goed gecorrigeerd bij de groen-hemden want er kwam een tactisch beter Voorwaarts uit de kleedkamer, de sterke speerpunten van de dag werden uitstekend en met overtuiging uitgespeeld. Een gelijke stand op het einde leek een goed resultaat voor beide ploegen, promovendus Riv4a leek er tevreden mee en een weer strijdlustig en niet afgevend Voorwaarts mocht het eerste punt in het klassement laten noteren. Jammer misschien van de mindere momenten in de verdediging van Voorwaarts, vooral tijdens de eerste helft, want als thuisploeg wil je toch de beide punten thuishouden. Maar het gelijkspel geeft toch weer veel goede moed voor de weer belangrijke confrontatie volgende week tegen Sikopi. Met dezelfde drive en wetende dat je nu 14 keer kan scoren in één helft moet winst er dan wel inzitten.

Verloop van een spannende slotfase :

16-16 Lars uitgespeeld door Heleen

17-16 eerste voorsprong van de wedstrijd uit de handen van een weer beresterke Yannik na drive van Vogel

18-16 knappe steun van Imke op de aanvoerder Jens Vogel

18-19 Scores aan de lopende band nu, paars-geel neemt terug over

19-19 een trefzekere skipper neemt zijn verantwoordelijkheid

20-19 Lars na dubbel met een uitstekende ingekomen Roy

21-21 Jens Verbruggen komt terug binnen en werkt ijskoud drive van Vogel af

21-22 Gaat Riviera met de twee punten naar Deurne?

22-22 nee, want steun van Lauren op prijsschutter Lars Kerstens brengt de gelijke eindstand op.

Tijdens de eerste helft had Riviera het beste van het spel. Het won de meeste duels, scoorde vlot en strafte slim de foutjes van ons af. Bij 2-6 moest Gert in TO vluchtten.

3-6 was de eerste kompetitiekorf van Imke in het eerste;

Bij 3-8 kwam er een maximale vijfpuntenkloof op het bord. Een betere periode van ons en met korven Bruggie, Heleen en Yannik komen we terug tot op twee : 6-8. Scores Van Sofie en Vogel worden echter gepast gepareerd voor de terechte 8-11 ruststand.

Peter

De spelers en speelsters van de U12B trokken naar het verre Kastel voor een ontmoeting met The Vikings. Kathe, Yani, Sofia, Stef, Anke, Lieke, Marie, Lauren en Kaat warmden samen met coach Tom op onder een heerlijk zonnetje. De supporters keken toe hoe the Vikings toch serieus wat lengte in hun rangen hadden. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter in opleiding en een begeleider. 

Stipt om 13uur werd de match op gang geblazen. Vrij snel brengt Yani ons op 0-1 voorsprong. Lieke brengt op voorzet van Kaat de stand op 0-2 in het eerste kwart. The Vikings hebben ook kansen maar de bal valt er voorlopig niet in. Voorwaarts speelt georganiseerd. Kathe brengt de groen-witten op 0-4 met een inloper via Sofia en een penalty. Na een wissel van Anke voor Lauren brengt Lauren met een inloper via Stef de stand op 0-5. Na een shot van Kathe gaan we rusten met 0-6. Voorwaarts blijft heel strak spelen met kansen. Er wordt voor elke bal gegaan. The Vikings zijn op achtervolgen aangewezen. Deze ruststand zou de match niet meer in gevaar mogen brengen.

Na de rust brengt Yani na voorzet van Kaat op 0-7. Dit lijkt goed te gaan maar dan komen The Vikings terug tot 6-7! De ene inloper na de andere vliegt ons om de oren. Onze spelers kregen het moeilijk onder de voortdurende druk van de tegenstander maar we houden ons sterk. Marie gooit er nog eentje in tot 6-8. De scheidsrechters fluiten af met een eindstand van 7-8. Een zucht van opluchting van spelers, coach en ouders was duidelijk te horen.

Dit was echt bibberen tot het einde. Een match met 2 gezichten maar we zagen een fantastische eerste helft en een tweede helft waar we weer veel van geleerd hebben. Volgende week onze eerste match thuis. Daar kijken we allemaal naar uit. Tot dan!

Elke

Aanval: Jade (2), Lize, Joppe en Leon

Verdediging:  Xander (2), Wesley, Lore (1) en Annelore (4)

Reserve: Milan en Sofia

Een moeilijke wedstrijd voor de U14, maar wel een wedstrijd waaruit ze opnieuw kunnen leren en hierdoor verder kunnen groeien.

De eerste helft was de U14 hun betere helft, ze lieten Temse nooit erg ver uitlopen en vaak maakten ze het de tegenstander erg moeilijk. We gingen de rust in met 9-6. Vorige week hebben de U14 een 0-5 achterstand weggewerkt naar een 13-9 winst, dus de supporters wisten dat alles nog kon.

De tweede helft begon Temse jammer genoeg erg sterk en zij konden snel drie korven maken en zo 12-6 uitlopen… Dat was te veel om goed te maken en de vermoeidheid begon bij sommige van onze spelers te veel door te wegen. Eindstand 16-9, maar zoals al gezegd een match om uit te leren en te groeien!

Scoreverloop:

0-1: shot Jade

2-1: shot en inloper 

2-2: shot Annelore

4-2: inloper en shot 

4-3: shot Annelore

5-3: shot 

5-4: korte kans Jade

7-4 omdraaier en inloper 

7-5: shot Lore

9-5: inloper en shot

9-6: shot Xander

Rust

12-6: shot, inloper en shot 

Tussenin kwam Milan op het veld voor Wesley

12-7: inloper Annelore

15-7: stip, shot, stip

Tussenin kwam Wesley opnieuw het veld op voor Joppe, die pijn had aan zijn voeten.

15-8: Annelore shot

15-9: Xander shot

16-9: eindstand

Elke P

A: Nore Lauri (3) Loris (4) Senne 
V: Lauren (2) Saartje Stef Quinten (3)

R: Kathe, Yani

Vol verwachting keken we uit naar deze eerste bekerwedstrijd van het seizoen, en wel de 1/8ste finale (voor de 1/16de finale waren we vrijgeloot).  Vorig jaar moesten we in de eerste ronde de duimen leggen tegen Temse, maar een jaartje ervaring kan al heel veel verschil maken. En ook altijd fijn als we thuis mogen spelen, met vele thuissupporters langs de lijn.

We begonnen meteen met veel aandacht en inzet, en verdediging kon meteen al enkele ballen onderscheppen en naar aanval brengen.  Zo brengen we vrij snel 2-0 op het bord, telkens met een doorloopbal: Loris scoort op pas van Nore, en Lauri vervolgens op pas van Loris.  We zien al duidelijk dat er veel geoefend wordt op de doorloopballen met een schijnbeweging over de steun.

Scaldis heeft een jonge ploeg, en probeert de ballijnen kort te verdedigen tot aan de lijn.  Maar onze voorwaartsers hebben intussen al wat ervaring, en kunnen dit prima oplossen, met hier en daar een ballonballetje over de verdediger met vrije kansen tot gevolg.  Intussen gaat het scoreverloop verder: Lauren maakt een mooie doorloopbeweging, mist dan, maar maakt dit meteen goed met een kort shot (3-0). De 4-0 wordt door Quinten met shot gemaakt. Bij wissel van de vakken komt Loris weer door, ook die mist, maar Lauri neemt de rebound en scoort hierop meteen (5-0). Met een half ver shot maakt Loris de 6-0. Vlak voor de rust wordt Saartje foutief gestopt, en Quinten legt deze strafworp kalm binnen: 7-0.

In de tweede helft komen ook onze U12 teamgenootjes (die net daarvoor nog getraind hebben) mee vollen bak supporteren.

Op het terrein komt Kathe in de plaats van Nore. Lauren maakt de 8-0 met een shotje, als de vakken weer gaan wisselen.  Scaldis gaat iets meer afstand nemen en komt wat minder kort de ballijnen verdedigen. Loris 2x aan het kanon via shot: 10-0. Yani komt Stef vervangen, en Nore komt er even later ook weer in op de plek van Saartje. Intussen verdwijnt de 0 voor Scaldis van het scorebord: Loris komt ten val en krijgt een kort shot tegen. In aanval maakt Quinten een haakbeweging op een verre steun van Nore, en maakt 11-1. Scaldis scoort 11-2 via strafworp, en Lauri maakt het laatste voorwaartsdoelpunt van de wedstrijd, met een doorlopertje op steun van Loris. Scaldis kan nog voor affluiten de 12-3 vastleggen.

We hebben een zeer mooie wedstrijd gezien, met superveel inzet van iedereen.  Op naar de volgende ronde (1/4de finale, dat klinkt al he) waarvoor we onze tegenstander pas na 25/9 zullen kennen.

Ilse

Eindresultaat 7-13

Startten in aanval: Elise(3), Chloe, Yenthro(1) en Arne
Startten in verdediging: Lore H, Fie, Joran(1) en Kaelan(1)
Op de bank: Line, Tia, Jade, Annelore, Xander DB(1) en Axel

D-day… start van de competitie.

De U16 staat in een vrij zware reeks ingedeeld.  Met tegenstanders als Vobako, Borgerhout G/W, Floriant en Rijko is het duidelijk dat het een uitdaging wordt om de A reeks te halen…  Maar we gaan uiteraard geen enkele uitdaging uit de weg, dus met volle moed beginnen we eraan tegen het “letterlijk grote” Vobako.

Voor de supporters die onze nieuwe kreet niet goed verstonden die luidt als volgt:
Go! Green! Go! White! Let’s! Fight!

Al in de eerste minuut van de wedstrijd maakt VW een doorloopbal maar de bal gaat nipt naast de korf.  De bal gaat naar het ander vak en meteen schudt Vobako ons wakker met een shot tegen Elise 0-1.  Wij lijden veel te veel onnodig balverlies en telkens kan Vobako daarvan profiteren en afwerken met shots tegen Chloe en Fie naar 0-3.

En dan eindelijk een mooie doorloopbal van Elise op assist van Yenthro 1-3.

Wie dacht dat het tij nu zou keren is eraan voor de moeite… er volgt een hele periode van dom balverlies, mislukte passings en misverstanden… Gelukkig kan Yenthro vele ballen recuperen maar toch is dit een beetje de teneur van de wedstrijd, teveel onnodig balverlies in onze passings.

Vobako gaat op hun elan verder, shot tegen Chloe 1-4

Dan krijgen wij een vrijworp, maar Joran kan deze helaas niet omzetten en Vobako scoort verder met shots tegen Yenthro en Fie naar 1-6.

Voorwaarts vraagt een time-out, dat is hoognodig, Andy vuurt de troepen aan en met nieuwe moed gaan ze het veld op.

Eerst nog de 1-7 met een shot tegen Lore, maar dan maakt de heer van Vobako een fout en Joran zet de strafworp om: 2-7!

Vobako wisselt de heer tegen Yenthro en dat was blijkbaar een goeie wissel want meteen volgt een succesvolle doorloopbal 2-8.  Yenthro maakt er echter met een ver shot 3-8 van. 

En dan krijgen we een mooie aanval waarin Arne tot drie maal toe een shotkans krijgt op assists van Yenthro, maar de ballen stuiteren van de mand, helaas pindakaas, als we onze kansen niet afwerken...

Vobako gaat weer in de fout en Elise zet onze tweede strafworp om tot 4-8, wat meteen ook de ruststand is.

In het begin van de tweede helft heeft Vobako het toch niet meer zo makkelijk om te scoren, maar bij ons lukt het ook niet.  Joran aarzelt, Lore gooit niet door, ons zelfvertrouwen moet nog wat groeien, maar dat komt wel!

Je ziet ook duidelijk dat we nog niet gewend zijn aan het nieuwe spelpatroon, ballen door het centrum gooien in de hoogte, dat lukt niet, dat moet anders.  We moeten nog meer door de korf lopen en meer winst halen uit onze passings. 

Andy grijpt in met een wissel Kaelan gaat er even uit en Xander komt in.

Meteen daarna krijgen we met een mooi shot van Xander de 5-8 op het bord, het kan nog!

We zien dan een mooie aanval waarin Xander en Joran de korf goed gebruiken en meteen kansen creëren, maar helaas wil de bal niet door de mand.

Aan de andere zijde maakt Chloe een foutje en Vobako zet de penalty om naar 5-9, ze gaan op dezelfde wijze verder en met een doorloopbal en shot tegen Joran naar 5-10 en 5-11. Zo zien we onze hoop stilaan vervliegen.  Chloe gaat eraf en Line komt in.  Ook Vobako doet een wissel van de heer op Joran. Line er terug af en Chloe terug erop.

Er volgt een mooie aanval van Joran die shot na knap vrijlopen, maar de bal stuitert alweer van de rand.  Joran blijkt dan last te hebben van zijn pink (hopelijk geneest die snel) en wordt gewisseld voor Kaelan. Ook Fie wordt gewisseld voor Line. 

We hebben snellere passings nodig, maar vooral ook correctere passing! Een werkpuntje voor de komende trainingen?

In verdediging kan Arne een doorloopbal voorkomen door goed over te nemen.  In het andere vak geeft Lore een mooie assist en Kaelan kan met shot de 6-11 op het bord zetten.

Yenthro moet een doorloopbal incasseren na doorstarten en het staat 6-12.

Vobako gaat nog eens in de fout, Elise zet de strafworp om 7-12.

Maar Vobako gaat op hun elan verder en zet de uiteindelijke eindstand op het bord met een shot tegen Xander 7-13.

Na de match zijn er traantjes, teleurgestelde gezichten, maar we mogen niet vergeten dat we nog maar net gestart zijn en dat het nieuwe systeem van spelen enige tijd zal vragen om te wennen.

We zagen al mooie dingen vandaag.

We creëerden met z’n allen 42 kansen, maar helaas konden er daarvan slechts 7 omgezet worden.

Dat scoringspercentage moet dus omhoog, techniek trainen is belangrijk, dat is nog maar eens bewezen.
Scoren onder druk is nu eenmaal niet hetzelfde als op training ontspannen een balletje binnengooien…

Veel werk aan de winkel dus, maar we komen er wel, met hard werk en doorzettingsvermogen.

Geef jezelf de tijd om aan elkaar en het nieuwe systeem te wennen en dan zullen we nog mooie dingen zien dit seizoen.

Go Green! Go White! Let's Fight!

T

In een aangenaam zonnetje trokken we met de U12 tot op de Wilrijkse Pleinen voor een ontmoeting met Verde. Voor onze eerstejaars hun eerste match bij de U12. Lieke, Anke, Kathe, Kiki-Roos, Kaat en Marie speelden samen met Yani, Kyara en Sofia.

Ons team was er klaar voor met Yani als kapitein. Kathe bengt na een fout via penalty ons op voorsprong. Met een mooie inloper brengt ze daarna de stand op 0-2. Kansen zijn er zeker aan onze kant. Kaat brengt met een inloper via Yani voorwaarts op 0-3. We gaan de rust in met een mooie voorsprong. 

Tijdens de tweede helft wordt een shot en goal van Kathe jammer genoeg afgefloten. Maar dat was enkel uitstel. Met een inloper via Kathe scoort Kyara de 0-4. Tijdens het laatste kwart brengt Verde lengte in de ploeg en worden onze spelers een beetje moe. Daardoor wordt het 3-4 en toch nog spannend. Maar de eerste 2 punten van onze ploeg gaan mee naar huis. We zagen al heel mooie dingen op deze eerste speeldag!

Volgende zondag rijden we de Vikings tegemoet.

 Tot dan!

Elke

A: Loris - Senne - Nore - Lauri (3)

V: Stef - Quinten (1) - Saartje (1) - Lauren

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor onze U12. Op het MMM tornooi hebben ze al mooie dingen laten zien, maar nu begint het pas echt!

De verdediging doet haar werk en Lauri kan al gauw de 0-1 vastleggen met een inloper op pas van Loris. Daarna duurt het even, maar kan Temse na een wissel gelijk komen tot 1-1 met een shotje. We draaien en het aanvalsvak krijgt heel veel kansen, spijtig genoeg wil de bal niet door de korf en kunnen we ons overwicht niet in doelpunten omzetten. Quinten wordt dan foutief gestopt bij een inloper en krijgt een strafworp mee, die hij zelf omzet: 1-2. Dit is meteen ook de ruststand.

Na de rust wordt ook Saartje foutief gestopt en krijgt een strafworp, die Quinten deze keer mist. De aanval blijft actief spelen en zo kan Saartje de 1-3 op het scorebord zetten met een inloper. Ondertussen begint het hevig te regenen, maar dat kan onze U12 niet tegenhouden. De verdediging blijft doen wat ze moet doen en zo kan Lauri nog 2 doorlopers scoren, beide op pas van Loris.

Drijfnat komen ze het veld af met hun eerste overwinning, 1-5 tegen Temse. We hebben veel inzet gezien van alle spelers, dit smaakt naar meer. Op naar de volgende wedstrijd woensdag tegen Scaldis voor de Beker van België!

Sofie

Op een zucht van een stunt!!

Vogel 3 - Yannik 1 (25 rebounds) - Lars 2s - Bruggie 4 (26 rebounds) - Roy 1

Sofie 2 - Heleen 1 - Lauren (4 assists) - Imke - Sainah - Quinte

Eerste wedstrijd van het new look Voorwaarts, vijf basisspelers van vorig seizoen vertrokken bij onze ploeg of stopten met korfballen. Bovendien was Brice (en Nils) afwezig wegens verlof. De eerste wedstrijd gaat meteen tegen de zaalkampioen, ook zij staan nog niet met hun sterkste team maar zij beschikken wel over een zeer grote kern.

Bij ons het debuut van Imke en Sofie voor het eerst in drie jaar (na kniekwetsuur) aan de op worp van een A match. Ook Quinte viel nog nuttig in. Ondanks het nipte en spijtige verlies kunnen we zeer tevreden zijn over onze teamprestatie.

Onze vier dames hielpen mekaar schitterend in het verdedigen van de sterk aanvallende Kwikspeelsters, zo deed Sofie het meer dan voortreffelijk tegen de korfbalster van het jaar Liesbeth. Jens droeg de ploeg met zijn scores en zijn positieve leiding, Yannik en Jens speelden de pannen van het dak. Hun al legendarische inzet leverden weer enorm veel rebounds, steun, steals, assists en zelfs scores op.

Roy kwam binnen en bewees samen met Quinte en Sainah de waarde van de nog steeds bestaande bankboost.

Scoreverloop:

1-1 Vogel maakt openingskorf van de Kwikjes ongedaan

1-2 Sofie aangespeeld door Bruggie

1-3 Lars zit strafworp na fout op hem zelf om

1-4 Heleen bekroont lange aanval met score

2-5 Bruggie uitstekend bediend door Lars

Ondertussen had de thuisploeg al enkele wissels moeten doen om het tij te doen keren

2-6 fout op doorbraak Lauren, Lars zet weer om

3-7 Vogel correct aangespeeld door Imke

3-8 Bruggie met onze maximale voorsprong

Het nieuwe Voorwaarts zal het meer dan ooit van een uitstekende verdediging moeten hebben en dat brengen we ook. Drie balverliezen na mekaar geven Kwik de gelegenheid bij de rust de achterstand te milderen tot 6-8. Na de pauze komt de klasse en kwaliteit van Kwik uiteraard sterker door, zij zullen zich niet willen laten verrassen.

7-9 Sofie op doorbraak houdt de thuisploeg nog even op afstand;

7-10 Mooiste korf van de wedstrijd: Yannik wordt enig klaar vrijgespeeld door Vogel.

10-10 het onvermijdelijke is daar, kwik komt vastberaden gelijk en gaat erover.

12-10 wordt het zelfs, een vijf - nul tussenscore.

12-12 Voorwaarts geeft nog niet op, twee scores van uitblinker Jens Verbruggen.

14-13 De ingevallen Roy brengt ons terug tot op één.

Dan missen we jammerlijk een nieuwe gelijke stand vanop 2,5 meter.

15-14 Jens lukt nog eens de aansluiting.

De laatste aanval kan helaas geen degelijk kans meer creëren;

Geen punten helaas vandaag, maar wel veel vertrouwen getankt en suppo's gewonnen voor het nieuwe team. De volgende twee wedstrijden tegen R4a en Sikopi kunnen we met dezelfde ingesteldheid en spelniveau zeker punten pakken.

Al een eerste keer een tevreden verslaggever,

Peter

De tweede helft geven we niks meer weg.

Jonas 2 - Jarno 4 - Roy 2 - Axel 1 - Jakob 1

Sainah 3 - Cleo 1 - Quinte 3 - Jasmien - Caro VB

Ook hier uiteraard enkele nieuwe gezichten.  Jarno en Axel spelen hun eerste wedstrijd in het B team. Bij de vakantiegangers behoren ook nog Nils en Anne ,zij zullen later de kern nog komen versterken. Vandaag moesten we eerst een enorm verschil in doelkansen in ons nadeel, vooral tijdens de eerste helft dan, trachtten om te buigen. Dat deden we de tweede helft dus veel beter, een afwerking van 23 % op wedstrijdbasis en 28 % tijdens die tweede time bracht ons in de tweede helft evenveel doelpunten op als onze sterke tegenstander.

Onze dames met een trefzekere Sainah en Quinte aan het kanon en Cleo als vanouds sterk in de aangeef hadden hierbij zeker een positieve bijdrage. Ook Jakob met de vier longen en leeuweninzet binnenbrengen was een goede zet.

Vooral in de beginfase van de wedstrijd ,waar we reeds tegen een beslissende 7-1 achterstand opliepen, waren onze duels echter te aarzelend en onregelmatig om kans te hebben hier punten mee te pakken. Ook in de verdediging moeten we nog sterker en alerter worden. Maar de prestatie na de pauze was zeker knap, belovend en aanmoedigend voor de wedstrijden van de volgende weken.

Scoreverloop :

2-1 Sainah op schotje

7-2 Die andere uitblinkster Quinte

8-3 weer Sainah op aangeven van Jarno

8-4 Jarno met de steun van Cleo

10-5 Jonas strafworp na fout op Cleo

11-6 Axel dubbel met Roy

12-6 Rustcijfers

Tweede helft:

13-7 knappe uitstapper van Jarno

16-8 Jonas zijn schotje valt

17-9 Keurige vrijworp van Roy

17-10 Wederom Sainah , assist Jarno

18-11 Quinte met de medewerking van de ingevallen Jakke

18-12 Roy nog eens uit een vrijworp

19-13 Jarno weet de korf ondertussen te vinden

21-14 Cleo waagt en benut eens haar eigen kansje

22-15 de ingevallen Jakob laat zich gelden op pas van een andere speelster die vanop de bank begon: Caro

22-16 en 17 : de laatste korven van de match komen uit de handen van Quinte en Jakob.

Volgende week beginnen we meteen met het niveau van de tweede time.

Peter

Een nieuw begin voor de nieuwe coach en de spelers.

Willem 2 - Jakob 1 - Rob - Fred - Hendrik

Claudia 1 - Steffi - Lore 1 -Sarah - Pauline 2

Nog met vakantie : Ellen, Caro C en Bjarne.

Een nieuw seizoen met enkele nieuwe spelers, een nieuwe coach Jens Cassiers en een andere concept want de C ploeg traint nu apart onder leiding van Jens.

De sfeer en positiviteit dat zit alvast goed, helaas het afwerkingsbedje waarin we vorig seizoen al zo ziek in waren, daar is vooralsnog weinig beterschap in. Nog wat positieve nieuwtjes, Lore is terug in ons midden, welkom Lore en hopelijk beleef je veel spel en teamvreugde. En Steffi is terug, na lange afwezigheid, en die kon meteen voluit aan de bak tegen de sterke Amber Wuyts en zij deed dat met verve.

De dames scoorden zelfs het merendeel van de korven met de productieve invalster Pauline die er meteen twee in het mandje legde. En Hendrik maakte zijn C- debuut en liet zich meteen positief opmerken. Leuk ook dat Kwik terug een c ploeg heeft, en een sterke meteen met vele U19-ers van vorig seizoen die overgekomen zijn.

Wedstrijdverloop :

We gaan goed mee tot 4-4

0-1 Lore op doorbraak

0-2 Jacob vanop 2,5 meter na fout op himself

1-3 Claudia op schot, pas Sarah

4-4 Willem werkt een goede en rustig uitgesponnen aanval af

Nadien krijgen we het aanvallend heel moeilijk met de toenemende druk van de thuisploeg, verdedigend bleven we het goed doen.

Rust 8-4

Na de pauze en een aantal balverliezen op rij van ons scoort Willem de 10-5

Pauline , die heeft er zin in, en zij maakt onze zesde en zevende en meteen laatste korven.

Volgende week valt het schotje hopelijk wat beter.

Peter

De moeders gaan, maar sterven niet.

Zij leven naar zij geven

Zolang men moeders kinderen ziet,

Zolang zal moeder leven …

 

Op de mooie leeftijd van 89 jaar is thuis vredig ingeslapen

Mevrouw

Marie-Thérèse De Jonghe

Weduwe van Dr. Robert Sucaet

Marie-Thérèse is de moeder van Catherine Sucaet, grootmoeder van Arthur, Jef & Quirine Van Pelt.

Digitaal condoleren kan via https://begrafenissenvanbogaert.be/rouwberichten/marie-therese-de-jonghe-20082019.html

De vereniging wenst de familie veel sterkte in deze moeilijke periode en hun innige deelneming.

Al hield je nog zoveel van het leven
Je had het niet in eigen hand
Ongevraagd moest je het verlaten
En wij staan machteloos aan de kant

Op 6 augustus 2019 is na een lange, slepende ziekte in het Middelheimziekenhuis te Antwerpen overleden

Monica De Loose

echtgenote van Eric Dooms

geboren te Antwerpen op 25 juli 1963

U wordt vriendelijk uitgenodigd de vrijzinnige afscheidsplechtigheid met de asurne bij te wonen op woensdag 14 augustus 2019 om 15 uur in de aula Chrysant van het crematorium Pontes, Jules Moretuslei 2, hoek Legerstraat te Wilrijk.
De asverspreiding geschiedt aansluitend op de Stedelijke begraafplaats Schoonselhof.

Condoleanceadres: eric.dooms@telenet.be

Monica was de moeder van Robin, Evy, Liana en Geert Dooms, zuster van Anton en Hilde De Loose en de tante van Joni en Jarno De Loose.

Graag bieden we de familie onze innige deelneming aan en wensen ze veel sterkte in deze moeilijke periode.

De Korf 2 is gepubliceerd!

In deze editie van De Korf heel wat aandacht voor beachkorfbal, maar ook info over MasterZ, want ken jij de spelregels wel?

Geen wedstrijden zonder scheidsrechters en dus legden we ons oor te luisteren bij enkele scheidsrechters die nog aan het begin van hun carrière staan.

Nu het seizoen 2018 – 2019 tot het verleden behoort, zou ik toch met enig aandrang iedereen willen vragen om het blokschema seizoen 2019 – 2020 af te drukken en bij de hand te houden.

U kan het blokschema vinden via deze link. https://static.twizzit.com/public/v2/media/697/5d357f4b20dee.pdf

Enkele belangrijke aandachtspunten

 • VW sportweek van 19 tot 23 augustus 2019
 • AKC MMM tornooi op zondag 25 augustus 2019
 • Veldcompetitie start op 7/8 september 2019
 • Veldcompetitie 2019 eindigt op 26/27 oktober 2019
 • Herfstvakantie van maandag 28 oktober tot vrijdag 1 november 2019
 • Zaalcompetitie start 16/17 november 2019
 • Laatste zaalwedstrijden 2019 14/15 december 2019
 • Kerstverlof van maandag 23 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
 • Zaalcompetitie 2020 start 4/5 januari 2020
 • Krokusverlof van maandag 24 februari 2020 tot vrijdag 29 februari
 • Eerste weekend van krokusverlof geen wedstrijden maar wel op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart. Aangezien dit het voorlaatste wedstrijdblok is MOET de kern op zaterdag spelen. Hou er rekening mee dat er geen wedstrijdverplaatsingen mogelijk zijn na dit weekend. Dus kom op tijd terug van skiverlof want er zijn competitiewedstrijden dat laatste weekend van het Krokusverlof.
 • Laatste zaalwedstrijd 7/8 maart 2020.
 • Halve finales zaalcompetitie 14/15 maart 2020
 • Finales zaalcompetitie 21/22 maart 2020
 • Start veldcompetitie 28/29 maart 2020
 • Weekend 4/5 april geen competitie maar inhaal voor de zaalfinalisten + WK U19
 • Paasvakantie van maandag 6 april tot vrijdag 17 april 2020. Geen competitie tijdens het paasverlof maar wel op 18/19 april 2020 (laatste weekend Paasverlof)
 • Vrijdag 1 mei 2020 finale BVB senioren
 • Laatste veldwedstrijden 16/17 mei 2020
 • Veldfinales op 23/24 en 30/31 mei 2020

Met vriendelijke groet,

Anton

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

U kan vanaf nu Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Anton

Heb je zin om te starten met korfballen bij onze club of wil je eerst eens even komen kennismaken met deze dynamische sport, dan ben je hier op de juiste plek!

Aansluiten bij de vereniging kan al van jongsaf, zelfs onder de 6 jaar. Op dit ogenblik hebben wij wel geen U6 ploegje, maar de jongste kinderen die al balvaardig zijn, sluiten aan bij de U8 en worden daar optimaal begeleid.

Korfbal is voor alle leeftijden, de actieve teams binnen onze club kan je terugvinden op deze site onder "ploegen". Je kan er ook het overzicht van de trainingsuren vinden, zo kan je zien wanneer je van harte welkom bent op onze terreinen in het fort 5 in Edegem om eens een kijkje te komen nemen.

Om je zo goed mogelijk op te vangen en van de nodige informatie te voorzien, kan je best even op voorhand contact opnemen met ons secretariaat via voorwaarts@korfbal.be

Tot binnenkort!

Ter informatie hieronder het overzicht van het lidgeld per seizoen ... dat is natuurlijk ook goed om te weten.

  vanaf tot Lidgeld Uitzondering
Senioren 2000 …..   155,00 €  
U19/U16 2001 2003   150,00 €  
U14/U12 2004 2007   140,00 €  
U10/U08/U06 2008 2013   125,00 €  
Kuiswaarborg 2003 …..    36,00 € Losse spelers
Recreatief korfballer        80,00 €  
Steunende leden        70,00 €  

 

Indien u als nieuw lid start tijdens het seizoen wordt de volgende korting toegepast

Nieuw lid start       Korting
Tussen januari en februari 0%
Tussen maart en mei 25%
Tussen juni en september 50%
In oktober     75%
Tussen november en december 100%

 

 

KKC Voorwaarts waardeert uw privacy.

KKC Voorwaarts hoopt dat deze privacyverklaring u helpt te begrijpen welke informatie KKC Voorwaarts van u kan verzamelen voor communicatie over de dienstverlening van KKC Voorwaarts. Voor leden van de KBKB (Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse liga vzw) hoe KKC Voorwaarts deze informatie deelt met de KBKB en hoe KKC Voorwaarts dergelijke informatie behandelt en gebruikt na verzameling.

Deze privacyverklaring is van toepassing op de diensten van KKC Voorwaarts (www.voorwaartskkc.be). Het is belangrijk om te weten dat KKC Voorwaarts niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het privacy beleid van andere websites en bronnen.

Deze privacyverklaring is van toepassing op al onze huidige en vroegere leden, deelnemers aan activiteiten, personen die belangstelling tonen of toonden voor onze activiteiten, diensten of producten, klanten en prospecten, leveranciers.

Deze privacyverklaring wordt van kracht vanaf 25 mei 2018.

Wanneer belangrijke wijzigingen in dit document worden aangebracht, zal KKC Voorwaarts u hiervan op de hoogte brengen en nogmaals om uw toestemming vragen. KKC Voorwaarts respecteert de privacy van alle gebruikers van haar Twizzit omgeving, website en diensten en zorgt ervoor dat de door u verstrekte persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld.

1. Identiteit en contactgegevens

KKC Voorwaarts, ingeschreven onder ondernemingsnummer BE 0410.007.221, Secretariaat J. Vanheerentals - Rozenhof 29 - 2650 Edegem treedt op als verwerkingsverantwoordelijke in het kader van deze privacyverklaring.

2. Waarom? (verwerkingsdoeleinden & rechtsgrond voor de verwerking)

KKC Voorwaarts wilt en moet enkele persoonsgegevens van u verzamelen zodat u:

 1. Als spelend lid van de KBKB een spelers/coachlicentie ontvangt dewelke u toelaat deel te nemen aan de officiële competitie georganiseerd door de KBKB.
 2. Als adherent of spelend lid of recreant of enige andere lidmaatschapsvorm van de KBKB, verzekerd bent voor ongevallen gebeurend tijdens een activiteit georganiseerd door KKC Voorwaarts of de KBKB.
 3. Als niet lid van de KBKB (supporter, familie en andere verwantheden met KKC Voorwaarts) geïnformeerd kan blijven over de activiteiten van KKC Voorwaarts.


Deze persoonsgegevens zullen m.a.w. worden gebruikt voor communicatie-, organisatorische-, subsidie- en/of legitimatie doeleinden. KKC Voorwaarts kan en zal dit echter alleen maar doen wanneer KKC Voorwaarts daarvoor uw actieve toestemming heeft verkregen. U hebt het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken.


KKC Voorwaarts zal vanaf de intrekking van uw toestemming, uw persoonsgegevens niet meer bijhouden noch verwerken. De intrekking van uw toestemming doet echter géén afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan. U kan uw toestemming m.a.w. enkel intrekken voor de toekomst en niet voor het verleden. KKC Voorwaarts neemt ten slotte geen automatische beslissingen (al dan niet op basis van profilering) die op enigerlei wijze op u van invloed zijn.

Uw persoonsgegevens worden door KKC Voorwaarts verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

 • Het voeren van ledenadministratie en dienstverlening aan leden (uitvoering overeenkomst)
 • Het versturen van informatie over onze activiteiten, nieuwsbrieven en uitnodigingen (gerechtvaardigd belang)
 • Het organiseren van de sportieve voorbereiding en opleiding:
  - Clubadministratie (gerechtvaardigd belang)
  - Sportieve administratie in het kader van stages, kampen, … (uitvoering overeenkomst)
  - Het deelnemen aan competities en toernooien
  - Sportieve administratie (gerechtvaardigd belang)
  - Organisatie van een recreatief sportevenement (uitvoering overeenkomst)
 • Het organiseren van niet-sport gerelateerde evenementen (uitvoering overeenkomst)
 • Promotie, PR en communicatie waaronder:
  - Het beheren van sociale media d.m.v. het publiceren van sfeerfoto’s (gerechtvaardigd belang)
  - Het beheren van sociale media d.m.v. gerichte foto’s (toestemming)
  - Het beheren van de clubwebsite (gerechtvaardigd belang)

3. Welke persoonsgegevens verzamelt/verwerkt KKC Voorwaarts?

a) Persoonsgegevens die KKC Voorwaarts van u zelf ontvangt

 

Lid KBKB

Niet lid KBKB

Achternaam

Altijd

Altijd

Voornaam

Altijd

Altijd

Taal voorkeur

Altijd

Facultatief

Geslacht

Altijd

Facultatief

Geboortedatum

Altijd

Facultatief

Adres

Altijd

Facultatief

Nationaliteit

Altijd

Facultatief

Email

Altijd

Facultatief

Telefoon en/of GSM nummer

Facultatief

Facultatief

Rekeningnummer

Facultatief

Facultatief

Rijksregister nummer

Altijd

Niet

Shirtnummer

Facultatief

Niet

Trainersdiploma

Facultatief

Facultatief

Pasfoto

Altijd

Facultatief


De verstrekking van de persoonsgegevens aangeduid als “altijd” is een contractuele verplichting op het moment dat u zich inschrijft (of inschreef) als lid KBKB. Het verwijderen van deze gegevens kan dan ook maar enkel indien u ontslag neemt als lid KBKB. De persoonsgegevens aangeduid als “facultatief” en voor niet leden KBKB zijn alle persoonsgegevens slechts een hulpmiddel om de cluborganisatie vlot te laten verlopen. U bent geenszins verplicht om de facultatieve persoonsgegevens te verstrekken.

b) Persoonsgegevens die we automatisch ontvangen

 

Lid KBKB

Niet lid KBKB

Type van lidmaatschap

Altijd

Altijd

Start en einddatum

Altijd

Altijd

Eerste login datum Twizzit

Altijd

Altijd

Laatste login datum Twizzit

Altijd

Altijd

Gebruikersnaam Twizzit

Altijd

Altijd


c) Persoonsgegevens die we van derden ontvangen

Wanneer we persoonsgegevens van derden ontvangen, zullen we u persoonlijk informeren. KKC Voorwaarts heeft echter niet de intentie om dit in de toekomst te doen en heeft dit nog nooit gedaan.

KKC Voorwaarts gebruikt de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen. Er wordt geen enkele categorie van personen onderworpen aan eender welke vorm van geautomatiseerde besluitvorming of profilering.

Wij verwerken alleen persoonsgegevens van personen jonger dan 18 jaar indien daarvoor toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger bijvoorbeeld door het lidmaatschap te aanvaarden en te betalen. Hierbij kunnen volgende gegevens van de ouders worden verwerkt: identificatiegegevens en privé-contactgegevens (voor ouderlijke toestemming).

4. Ontvangers van de persoonsgegevens

KKC Voorwaarts maakt gebruik van een derde partij (verwerker) voor:

 • het opslaan en verwerken van gegevens in de Cloud (via een Cloud Service Provider – bv. Twizzit)
 • het verzorgen van de internet omgeving (webhosting, mailhosting)
 • het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT netwerk, servers…)
 • het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen
 • het verzekeren van onze leden, deelnemers en vrijwilligers.

 

KKC Voorwaarts geeft nooit persoonsgegevens door aan andere partijen (externe dienstverleners) met wie KKC Voorwaarts GEEN verwerkersovereenkomst heeft afgesloten of waarvan dezelfde bepalingen zijn overgenomen in de contractvoorwaarden. KKC Voorwaarts zorgt ervoor dat er énkel wordt samengewerkt met partners die de waarborgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming respecteren.

 • KKC Voorwaarts werkt samen met De Vos Systems BVBA (Prins Boudewijnlaan 24A - 2550 Kontich – België - BE 0825 628 069). Zij beheren de Twizzit (cloud) omgeving waar uw persoonsgegevens worden bewaard en waartoe zij dus ook kennis kunnen krijgen van voormelde persoonsgegevens.
 • KKC Voorwaarts werkt samen met One.com (Strawinskylaan 3051 - 1077 ZX Amsterdam – Netherlands EU Vat EU208000020, DIC License no 19958) voor het hosten van KKC Voorwaarts’ website. De hosting firma heeft GEEN toegang tot uw persoonsgegevens zoals deze opgeslagen zijn in Twizzit maar wel tot de metadata die via de website wordt verzonden naar Twizzit.
 • KKC Voorwaarts is, als vereniging, lid van de KBKB en is verplicht bepaalde persoonsgegevens door te geven aan de KBKB om uw lidmaatschap van de KBKB te officialiseren en wanneer nodig te vernieuwen.
 • De KBKB is, als federatie, lid van Sport Vlaanderen (Arenberggebouw - Arenbergstraat 5 1000 Brussel – België) en is verplicht bepaalde persoonsgegevens door te geven aan Sport Vlaanderen om het statuut en de erkenning van een officiële sportfederatie te behouden van de Vlaamse Overheid.

5. Doorgifte aan derde landen of internationale organisatie

De persoonsgegevens die KKC Voorwaarts van u ontvangt, zullen niet naar landen buiten de Europese Economische Ruimte worden doorgegeven, zodat de beginselen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming steeds van toepassing zijn.

6. Bewaartermijn

KKC Voorwaarts zal uw persoonsgegevens maar bewaren zolang als nodig voor hogervermelde doeleinden en op voorwaarde dat u uw toestemming niet terug intrekt.

7. Rechten

Gelet op het belang van privacy, geniet u als betrokkene van enkele rechten in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Zo hebt u het recht op inzage, correctie of verwijderen van de persoonsgegevens of beperking van de betreffende verwerking, evenals het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevens-overdraagbaarheid. Als u geen nieuwsbrieven of informatie over KKC Voorwaarts wenst te ontvangen, maar toch toegang wenst te behouden tot de KKC Voorwaarts Twizzit omgeving dan kan u op elk moment in de e-mailinstellingen van Twizzit elke of enkele notificaties afzetten. Twizzit laat u toe om al uw persoonsgegevens te bekijken in de sectie “Account Instellingen”. U kan ook bepaalde persoonsgegevens zelf aanpassen of verwijderen. Heeft u vragen, op- en/of bemerkingen, aanpassingen, … dan kan u KKC Voorwaarts’ Privacy Officer contacteren via avg@voorwaartskkc.be. U zal een reactie ontvangen binnen de wettelijke vastgestelde periode. Wanneer u van oordeel bent dat uw privacy niet wordt gerespecteerd, hebt u bovendien het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. Meer concrete informatie over de voorwaarden voor deze rechten, vindt u op de volgende website: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/de-verschillende-rechten

8. Veiligheid

KKC Voorwaarts heeft alle gepaste maatregelen genomen om raadpleging door onbevoegden, ongepast gebruik en onnauwkeurigheid van uw persoonlijke informatie te voorkomen.

9. Nauwkeurigheid van de verzamelde informatie

KKC Voorwaarts zal op eigen initiatief persoonsgegevens corrigeren of wissen die onvolledig, foutief of verouderd zijn. U hebt steeds het recht om uw persoonsgegevens te openen en aan te passen. We raden u aan uw contactinformatie en alle andere informatie die u hebt ingegeven accuraat, volledig en up-to-date te houden.

10. Contactgegevens

Voor al uw vragen met betrekking tot deze privacyverklaring, dient u contact op te nemen met KKC Voorwaarts’ Privacy Officer op het e-mailadres: avg@voorwaartskkc.be. We vragen ook om u te identificeren zodat we zeker weten dat u bent wie u zegt dat u bent. Als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens, kan u deze klacht per aangetekende brief richten aan het volgende adres: KKC Voorwaarts - Rozenhof 29 - 2650 Edegem - België. Daarnaast kan u contact opnemen met uw gegevensbeschermingsautoriteit. In België is dit GBA Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, commission@privacycommission.be.

11. Wijzigingen aan deze privacyverklaring

KKC Voorwaarts kan van tijd tot tijd deze privacyverklaring steeds aanpassen. De laatste wijziging gebeurde op 25 mei 2018.

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com