Voorwaarts Korfbal Club

Afgelopen zaterdag speelden onze U10 in Kontich tegen Minerva en Boechout.

Normaal zouden we met 1 Voorwaarts ploeg aantreden maar door omstandigheden kon Catba niet aanwezig zijn. Hierdoor is er toch besloten met 2 U10 ploegen te spelen en aan te vullen met enkele 2e jaars U8 spelers. 

Met veel enthousiasme starten we allen aan de matchen. Spannend voor onze U8'ers, die er alvast veel zin in hadden om met onze U10 mee te spelen. 

VW1 - Minerva: 5-3

Spelers: Taco, Corneel, Wenke (U8), Molly en Lina, Sep (U8), Oskar, Lenka

De eerste helft zien we een gelijk opgaande match. Minerva kan 0-1 scoren, maar al snel zorgt Oskar voor de gelijkmaker.

In tweede kwart brengt Oskar VW met shot op 2-1, Sep heeft geen schrik om ook enkele shotkansen te nemen. We gaan rusten met een gelijkspel 2-2. 

In tweede helft komt score op gang. Taco maakt 3-2 en vervolgens met ver shot 4-2. Molly maakt 5-2 en tenslotte wordt eindstand vastgelegd op 5-3. 

VW1 - Boechout: 3-8

Spelers: Sep (U8), Lenka, Lina, Oskar en Taco, Molly, Finn (U8), Corneel

eerste helft is nog gelijk opgaand. Taco scoort 1-1 na onderschepping van bal, Lenka scoort 2-2 via shot. Voor de rust komen we 2-3 achter.

In tweede helft is het Boechout die aan het sterkste eind trekt. Ze spelen veel op doorloopbal en maken snel 2-6. Taco probeert de kloof te dichten via inloper op pas van Finn. Maar Boechout was vandaag een maatje te sterk voor ons en we eindigen de match met 3-8

VW2 - Boechout: 3-8

Spelers: Lander, Noor, Eric, Finn (2e helft: Annelies) (U8) en Gio, Seppe, Mia, Jolien (U8)

Zelfde uitslag als bij VW1 en ook zelfde scenario van match.

Lander opent de score met 1-0, maar al snel wordt het 1-4. Gio kan de aansluittreffers maken, 2-4 via mooi shot en 3-4 met ver shot.

Na rust vervangt Annelies, Finn. Jammer genoeg komen we niet meer tot scoren en loopt Boechout via inlopers uit tot 3-8

VW2 - Minerva: 1-5

Spelers: Lander, Eric, Noor, Annelies (U8) en Gio, Seppe, Mia, Jolien (2e helft: Wenke) (U8)

Jammer genoeg is focus een beetje weg deze match. Minerva kan uitlopen tot 0-5. Maar Seppe scoort mooi shot en legt eindscore 1-5 vast.

We zagen fijne matchen met vooral veel inzet en gedrevenheid. Dikke pluim voor onze U8, want zij hebben dit fantastisch gedaan. Ook U10 proficiat, want we zagen mooi samenspel tussen U8 en U10 spelers.

Bedankt ook aan de bereidwillige scheidsrechters Detlef en Alex!

Tamara

A: Lauren, Saartje (1), Yani, Loris (3)

V: Nore, Lauri (2), Stef, Quinten (3)

R: Kaat, Senne

Al van bij de start was het duidelijk dat er veel gevaar in de voorwaarts aanval zat, en er verschillende kansen kwamen.  We werkten wel iets minder goed af dan gewoonlijk. 

De eerste helft opent Saartje de score met een strafworp.  Vervolgens twee doelpunten via doorloop, eentje van Loris op steun van Saartje en vervolgens Quinten op steun van Nore.  Lauri besluit de eerste helft met een omdraaibal, waar er deze week tijdens training op geoefend is. Ruststand: 4-0.

De tweede helft krijgen we een wat valse start. Temse scoort vrij snel, en onze aanval start nogal rommelig.  We vinden dan toch de mand via Loris, en de vakken wisselen.  De doelpunten gaan de tweede helft nogal gelijkopgaand: bij voorwaarts scoren Lauri en Loris via shot, telkens ook met een antwoord van Temse: 7-3.  Quinten legt onze laatste twee doelpunten vast met een doorloopbal op steun van Lauri, en vervolgens met een shotje.  Temse kan nog met de laatste gaan lopen: 9-4.

Nog steeds ongeslagen.  De eerste helft ging misschien wat te makkelijk, waardoor de afwerking een beetje slordiger dan anders was.  We zullen ook een stapje meer inzet moeten tonen als we de top 3 ploegen gaan ontmoeten. Volgende week komt er zo eentje aan: ASKC A, dan zullen we zeker uit ons bovenste vaatje moeten tappen.  Maar we zijn ervan overtuigd dat het dan ook moet lukken.  Tot dan,

Ilse

Vertrouwen en rust in de afwerking brengt op

Jonas 6 (elke week beter!) - Yannik 6 (super tweede time) - Nils (sterk ploegspel) - Jarno 3 (sterk begin) - Bjarne (belangrijke invalbeurt) - Axel

Anne 4 (haar kansjes afgewerkt) - Caro 1 (aan het groeien) - Cleo 1 (met een buzzerbeater waar de broer jaloers op is) - Claudia en Steffi (terug een stapje hoger)

Niet inzetbaar: jammer genoeg uiteraard Quinte (nog geen diagnose) - steeds onbeschikbaar: Sainah.

Den Adri had het nog gezegd in de kleedkamer bij de voorbespreking: met vertrouwen naar de mand gooien ge kunt dat. En dan wordt dat opgepikt da's fijn. Veel en gemakkelijk scoren dan win je, een simpele uitleg maar zo is korfbal nu éénmaal. De bal meer dan de tegenstander door de mand gooien. En dan mag die tegenstander nog meer dan 20 pogingen meer hebben, de kwaliteit van de kansen die telt. En dan hebben we nog dertig ballen weggegooid, een enorm aantal balverliezen vooral in de beginfase vd match toen we het goede gevoel nog niet hadden, mekaar nog niet vonden en het geloof in “die kunnen we aan”, er precies nog niet volledig was.

Dat veranderde toen de score van 5-8 na 20 minuten werd omgeturnd naar 14-9 voorsprong na 5 minuten in de tweede helft: een 9-1 tussenscore dus! De stabiele factor was onze rebound: de hele match waren we daar baas zowel verdedigend als aanvallend. We graaiden liefst 95 rebounds uit de lucht en wonnen 56% van de duels, knap team! De bevestiging die zien we graag volgende week op Borgerhout. Weet je nog op het veld op Borgerhout het gelijke spel in het hondenweer? Met veel strijd, ploegspel en overtuiging speelden we daar verdiend gelijk. Volgende week gaan we dat resultaat minstens herhalen!

Het scoreverloop:

1-0 Anne vrije bal.

2-2 Jonas heeft zijn dagje

3-3 Jarno wegtrekker

4-4 Jonas mooie lijn gelopen

5-7 Yannik zoekt en vindt Jonas

6-8 Caro doorbraak bediend door Nils

7-8 Jonas on fire

8-8 Jonas bediend door Claudia

9-8 Jarno keurig op shot

10-9 Yannik tovert de bal er nog door

Rust

11-9 Yannik neemt het hef in handen

12-9 Jarno aangespeeld door Caro

13-9 Caro krijgt stip mee

14-9 Yannik neemt de scoordersrol van Jonas over

15-9 aflegger Caro op Anne

16-9 Yannik wie anders

16-13 Boekenberg komt nog terug, te verwachten maar we houden het hoofd koel.

Elke goal is nu belangrijk:

17-13 Strafworp keurig omgezet Jarno

18-14 Jonas op doorbraak kan het ook

19-17 Jonas fout op hem, 2.50 m zelf omgezet

20-17 Anne op vraag van de coach een playke t'is binnen!

21-17 Anne uit een vrijworp

22-17 Yannik, het was zijn helftje

23-17 Cleo op het eindsignaal

Super overwinning!

Peter

Hoopgevend prestatie tegen de sterkste ploeg van het land

Lars 5 - (knap alweer aan beide kanten) - Vogel 6 (internationale vorm) - Brice 2 en Bruggie 4 (de sterke beren die elke ploeg ons benijd)- Yannik (nuttige korte invalbeurt)

Lauren 1 - Sofie 2 - Heleen- Jasmien en Cleo

Niet inzetbaar: Roy en Imke

Tegen een zeer sterk Boekenberg, met all-time topscoorder Jesse, den Brent en sterke ex-Koog Zaandijker Rik Voorneveld en vier scorende dames deden we het lang niet slecht. Dat dameskwartet van Boekenberg die werkten af aan meer dan 30%! En Boekenberg had door zijn gestaltevoordeel meer dan 40 kansen meer dan ons. Uiteindelijk moet je dan plooien in de tweede helft nadat je de eerste time met fris en sterk combinerend korfbal tot 7-7 gelijk blijft. Nog voor de pauze kan Boekenberg een kloof van vier slaan: 10-14.

Na de rust duwt boekenberg dan even op het gaspedaal en werken dodelijk af naar een 11-21.Match misschien beslist maar een veerkrachtig Voorwaarts stelt daar dan een 5-0 tegenover en Johan Schot dient een time-out te nemen, onze verdienste. Nadien blijven beide ploegen de mand vinden, de Panters iets meer dan wij maar we blijven er voorgaan en halen er nog een twintiger uit.

Knappe prestatie van de Voorwaartsen, een prestatie van dit niveau kan tegen andere tegenstanders zeker puntengewin opleveren. De supporters zagen een mooie wedstrijd. Volgende week volgt Borgerhout, op het veld leverden we daar zowat onze zwakste prestatie af, tuk op een revanche tegen een kruisfinale ploeg die altijd moeilijk te bekampen is.

Scores van ons:

1-0 Een zeer sterke Vogel vandaag

2-1 Larske eerste bal en binnen

3-2 Vogel met een twee op twee

4-2 Sterke score Jens Vo

5-3 Stipke mee met Lars, Brice zet om

6-7 Sofieke stopt een eerste Boekenberg run

7-7 De Jenssen combineren sterk en werken nog af ook

8-9 Vogel en Bruggie

9-12 Vogel met zijn vierde van de eerste helft

10-14 Dubbele cijfers aangetekend door Lars

11-17 Brice uit de rebound

12-21 Weer sterke vrije worp van Vogel

13-21 Bruggie op schot

14-21 Lars steun Cleo

15-21 Larske speelt geregeld Jesse zoek

16-21 Sofie op doorbraak sterk aangespeeld door Vogel

17-21 Lars op assist Yannik

18-22 Vogel pas Heleen

19-28 Lauren keurig uit vrijworp

20-29 Bruggie verdiend dat we de twintig halen

Samengevat: hoopgevende prestatie die ons energie en vertrouwen geeft voor de volgende weken.

Peter

Hoofdcoach Gert Degenaers heeft aan de sportief technische cel van korfbalclub Voorwaarts laten weten dat de tijd gekomen is om de spelersgroep volgend seizoen in handen van een nieuwe coach te geven.

Degenaers zal er in zijn 5de seizoen nog met vol enthousiasme tegenaan gaan om het behoud in de Topleague zowel op het veld als in de zaal proberen veilig te stellen en de jonge talenten nog verder te doen ontwikkelen.

“Ik kijk met plezier terug op de afgelopen jaren” geeft Gert Degenaers aan. “Ik heb steeds goed kunnen werken in deze vereniging en bedank alvast iedereen voor het gestelde vertrouwen en de prima ondersteuning die ik tot op heden heb mogen beleven. Wat volgend seizoen voor mij brengt, is nog niet concreet. Ik heb nog niets beslist” verduidelijkt Gert Degenaers. “Maar ik heb echter gekozen om de club zo snel mogelijk in kennis te stellen van mijn beslissing”.

De sportief technische cel van KKC Voorwaarts heeft inmiddels het proces opgestart om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen.

Met Joppe, Sofia, Marie, Yani, Kaat, Anke, Kiki-Roos, Roman en Saartje trokken we naar Temse. 

De thuisploeg is goed wakker en komt 2-0 voor. Yani scoort de aansluitingstreffer via Sofia en brengt de stand op 2-1. Tijdens het tweede kwart wordt er niet gescoord. De bal komt een aantal keer tegen de korf maar wil er niet in. 

Na de rust maakt Temse de derde. Yani scoort een inloper via Sofia. Bij een stand van 5-2 scoort Yani een penalty voor 5-3. We blijven vechten maar we hebben het soms lastig om de passen goed te geven. Jammer want iedereen doet goed zijn best. 

Het laatste kwart wil iedereen er nog echt voor gaan. Kaat brengt met een penalty de stand naar 6-4. Ook Saartje scoort een mooie inloper via Kaat voor de 7-5. Na nog een mooie pentalty voor 7-6 proberen we het punt nog te halen. Er wordt een beetje te snel gespeeld. Ook de supporters vinden het heel spannend maar er wordt afgefloten.

Eindstand 7-6 maar we hebben spelers gezien die hun hoofdjes niet hebben laten hangen en bleven gaan voor de winst. Goed gedaan. Op naar volgende week.

Elke

Startten in aanval: Arne (3), Joran, Lore (3), Tia (1) 
Startten in verdediging: Kaelan, Yenthro, Chloë, Line (1) 
Bank: Wout, Jade (1), Annelore
 
1e helft: We gaan goed van start met een paar snelle balonderscheppingen van Yenthro.
Lore lokt een penalty uit en zet deze ook om, waardoor het 0-1 wordt.
Lore maakt al snel ook een tweede goal door een kort shot. 0-2
In de eerste 10 minuten van de match heeft Voorwaarts al 18 kansen gecrëerd, de coach is tevreden. 
Time-out aangevraagd door AKC.
1-2 shot tegen Arne. Nog 13 minuten op de klok wanneer Yenthro een penalty uitlokt.
Deze wordt genomen door Kaelan, maar niet gescoord.
Line maakt de 1-3 met een shot.
Tia doet er nog eentje bij met een mooie doorloper op assist van Arne. Nu staat het 1-4.
1-5 Lore scoort na een aantal kansen een shot.
2 wissels van AKC dame tegen Chloë, heer tegen Kaelan.
2-5 vrije worp tegen Joran.
Chloë lokt een vrije worp uit. Deze wordt genomen door Yenthro. Niet gescoord en nog 4 minuten op de klok.
3-5 doorloper tegen Joran.
Arne zegt dat er nog wel eentje bij mag en maakt de 3-6 met een mooi shot.
Hiermee gaan we de rust in.

2e helft: De tweede helft kwam nogal moeilijk op gang.
AKC beslist weer 2 wissels te doen tegen Chloë en Kaelan.
AKC doet nog eens 2 wissels. Deze keer tegen Tia en Arne.
15:20 op de klok wanneer Yenthro een penalty uitlokt die wordt genomen door Kaelan, het blijft 3-6.
4-6 via doorloper tegen Yenthro.
Voorwaarts vraagt een time-out aan, 15:05 op de klok.
5-6 kort shot tegen Arne na een misverstand met overnemen.
6-6 doorloper tegen Arne.
Voorwaarts beslist om Tia er af te halen en Jade erop te zetten.
Met nog 9 minuten op de klok lokt Lore nog een vrije worp uit. Deze neemt ze zelf, maar jammer genoeg mist ze deze.
7-6 is een shot tegen Kaelan.
Voorwaarts laat het hoofd niet zakken en Arne maakt nog een doorloper. Nu staat het terug gelijk 7-7.
Bij Voorwaarts gaat Line eraf en komt Annelore erop.
8-7 is een shot tegen Joran.
Nog een paar minuten op de klok, waardoor AKC de overwinning al aan het vieren is.
Maar Voorwaarts geeft niet op.
Jade maakt het opnieuw gelijk met een doorloper 8-8.
Maar Arne kunnen we nu echt de man van de match noemen, hij scoort de laatste beslissende goal met een echte buzzerbeater 
8-9
And the crowd goes wild!
 
Elise

ZEER KNAPPE PRESTATIE NIET BELOOND MET PUNTEN.

BJARNE 2 - ROB 2 - JAKKE 3 - AXEL 2 - WILLEM

STEFFI - LORE (Knappe match) - CLAUDIA 1 - SARAH (REBOUND QUEEN)-CARO C

Gekwetst en supporter: Fred

Afwezig: Ellen

Andere verplichtingen: Jens de coach.

Net nu de trainer/coach met de U19 op pad was leverde de C met de interim-coach Nils zijn beste prestatie van het seizoen af. Akkoord we verloren en wonnen wel tegen Sikopi en Riviera maar dat zijn veel zwakkere tegenstanders dan dit AKC. Na het debacle van tegen Putse herpakte de ploeg zich enorm, zeer veel inzet en vooral de tweede helft werd er zeer goed bewogen in aanval, dat moeten we toch elke week kunnen opbrengen. Lore zag ik haar beste wedstrijd van het seizoen, vooral in verdediging, afleveren. Steffi zat overal gepast tussen voor intercepties. Sarah en Claudia bleven maar rebounds plukken. De Rob bevestigde zijn form van vorige week, de Rob is een zaalspeler. Bjarne en Axel prikte de nodige korven op het bord en de Jakke die zat weer overal...

De scores:

1-1 Axel vanop afstand

2-2 Robke prikt zijn eerste binnen.

3-3 Jakke met ne platte schotel

4-4 Robke op doorbraak, steun Steffi

4-5 Axel weer een doorloper, pas Sarah: eerste voorsprong

5-5 pal voor de rust

Tweede helft

8-5 we verdedigen nog goed, maar scoren niet hé.

8-6 Claudia assist Jakke

9-7 Bjarne na een langere aanval

9-8 Jakke steun Caro

9-9 goal van de week: Jakke doet het allemaal: ver schot - eigen rebound - halve afstand - eigen rebound - korte kans: goal!!

3 shots, 2 rebounds, 1 goal en een assist voor zichzelf en niemand anders kwam ondertussen aan de bal!

10-9 dubbeltje op zijn kant, we hadden een punt zeker verdiend, jammer...

En volgende week winnen we zeker... dat staat vast.

Een zeer tevreden Peter

Veel beter dan op het veld.

Jonas 4 - Yannik 1 - Jarno s - Roy 2 - Nils 1

Quinte 1 - Jasmien 3 - Caro 2 (goed) - Cleo - Anne

Bijna iedereen terug beschikbaar en dus veel meer mogelijkheden dan toen we tegen AKC op het veld moesten. AKC met vier zeer goede heren maar onze dames die troefden de AKC eva's wel af. We hadden weer meer kansen, meer rebounds, meer onderscheppingen en minder balverliezen zoals het bijna wekelijks is. Maar de AKC heren die gooide veel scherper naar de mand en dat bracht uiteindelijk het verschil op. Helaas ging onze dame in vorm Quinte door haar knie en dat zag er niet goed uit. Hopelijk valt de schade nog mee.

Toen dit voorviel hadden we net succesrijk een vlugge 3-0 achterstand omgebogen in een 6-7 voorsprong. Begrijpelijkerwijze waren we met zijn toen even van slag en daar profiteerde AKC van om toch met een voorsprong van 10-7 te kunnen gaan rusten. De tweede helft bleven we strijden en aanklampen maar uiteindelijk moesten we ons toch gewonnen geven.

Scores:

3-1 via een scherp schietende Jonas

3-2 uit de handen van Roy

4-3 Quinte bevestigt haar vorm

5-4 Jasmien op doorbraak: knap

5-5 fout op Caro, strafworp omgezet Jarno

5-6 de opgelegde kansen beginnen eindelijk te vallen.

6-7 Jonas op schot.

Na de pauze:

10-8 Jasmien steun Roy

10-9 Yannik pasje Anne

11-10 Roy beweging en afwerking

11-11 agressief aanvallend naar de korf toe: Jasmien, we zijn terug.

12-12 mooi jumpertje Jonas

14-13 Jonas gaat ervoor

15-14 Nils met binnenkomer die kan tellen

15-15 Caro rond lange aanval af

In de slotfase blijkt AKC koelbloediger en scherper naar de afronding toe. Jammer, goede punten meepakken en werkpunten (onder andere afwerking korte kansen en doorlopers) aanpakken om volgende week tegen de panters te knallen.

Peter

Tactisch verdedigend spel en Voorwaarts trekt aan het langste einde

Lars 2 - Brice s - Vogel 3 - Bruggie 1 - Roy 1

Lauren 3 - Heleen 1 (goed!) - Sofie 2 (zeer goed!) -Jasmien

Vorige week spektakel deze week een "voorhistorische" uitslag, het lijkt wel een uitslag van een wedstrijd in drievakken in de vrieskou toen er nog geen zaalkompetitie was. AKC, super in vorm, solied geheel vorig week Borgerhout tactisch zeer knap afgetroefd daar moest Gert een plannetje tegen bedenken om iets tegen terug te doen. Uiteindelijk legden beide verdedigingen de aanval van de tegenpartij plat, zeer plat. Driekwart van de wedstrijd kon AKC de wedstrijd leidden, ten eerste omdat ze veel meer kansen (rond de vijftig plus!) door hun reboundoverwicht hadden. Anderzijds konden ze ook profiteren van de balverliezen van Voorwaarts in het eerste gedeelte en het nog niet volledig waterdicht sluiten van de Voorwaartsdefensie tijdens diezelfde periode.

Rust bij 7-5 en alles leek nog mogelijk, wie zou zich het best aan de andere onttrekken? AKC dat steeds het initiatief had of Voorwaarts dat altijd in de buurt bleef. Bij 11-8 leek de match gespeeld, de kloof was er. Op de bank was er echter altijd een gevoel van dit AKC kunnen we pakken. En plots besefte onze spelers dat ook.

11-9 Vogel vanop afstand

12-10 Lauren op schot

12-11 via de ingevallen Roy

12-12 Vogel op doorbraak, goed gedaan

12-13 Lauren gevoederd door Brice

12-14 Roy voor de genadeslag

Verder was er Lars die zeer goed verdedigend stand hield en met hem heel het team.

AKC heeft geen antwoord meer. Twee gouden punten voor ons. Het mag wel eens meezitten voor Voorwaarts Reborn.

Het volledige scoreverloop:

0-1 aflegger Vogel op Bruggie

3-2 Sofie legt aan,

4-3 Heleen bommetje

4-4 Zus Lau is er ook weer bij

6-5 2e stip van Brice gaat er wel in, zelf afgedwongen deze keer

7-5 zijn de magere rustcijfers.

Na de pauze kan Imke (die zeer goed aan het verdedigen was tegen Jiska) niet verder, alweer een setback voor onze troepen. Sofie zal deze taak evenwel met evenveel bravoure overnemen.

9-6 en 9-7 plots twee op een rij van Larske

10-8 Sofie aangespeelt door een goed ingekomen Roy

En dan verder zoals hierboven.

Ik wil hier ook nog hulde brengen aan Jasmien die dit seizoen al vele malen in ondankbare omstandigheden is ingevallen en dat steeds vol overgave doet. Volgende week wacht Boekenberg, de ploeg die tijdens de veldmatch tegen ons de sterkste indruk naliet. Aan de coaches en het team om een goede repliek neer te zetten.

Groetjes

Peter

Vorig weekend speelden onze U10 hun eerste zaalmatchen tegen ASKC en Meeuwen.

Wedstrijd 1: Voorwaarts - ASKC: 8-1

Spelers eerste helft: Taco, Lina, Noor, Jolan en Oskar, Gio, Lou, Corneel

Spelers tweede helft: Taco, Oskar, Mia, Eric en Lenka, Lou, Bent, Lander

In het eerste kwart creëren we voldoende kansen, maar de goals vallen niet. Langs de andere kant verdedigen we ook goed want we kunnen de 0 op het scorebord behouden.

In kwart 2 wordt er wel gescoord. Via een inloper en shot van Taco kunnen we gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de rust loopt het vlotter en zien we enkele mooie acties van onze U10, welke op training ingeoefend werden, tot grote tevredenheid van onze trainers.

3-0 shot van Oskar (via pas aan zichzelf)

4-0 Oskar via kort shot

5-0 Taco shot op recuperatie van zijn eigen inloper

6-0 kort shot Oskar op pas van Taco

In het laatste kwart van tweede helft scoort Lou 7-0.

Askc maakt 7-1.

Bent legt de eindscore via shot vast op 8-1.

Wedstrijd 2: Voorwaarts - Meeuwen: 0-6

Spelers eerste helft: Jolan, Lander, Lina, Lenka en Gio, Bent, Noor, Mia

Spelers tweede helft: Oskar, Eric, Lenka, Lou en Taco, Bent, Corneel, Lina

Jammer genoeg was de focus deze match niet meer aanwezig, wat we in hun spel zien en aan uitslag...

We kunnen niet tot scoren komen en lopen al snel achter de feiten aan. We staan 0-3 achter na eerste helft.

Ook in tweede helft lukt het niet om het tij te keren. We scoren wederom niet en laten te makkelijke shots toe. We eindigen met 0-6 verlies.

Aanstaande zaterdag spelen we onze eerste matchen met cluster en worden we bij Riviera verwacht.

Tamara

 

A:Saartje(2) Lauren(1) Senne(3) Loris(1)
V:Lauri(3) Nore Stef Quinten(2)

R: Kathe, Taco

Wat gaat het seizoen snel, nu zijn we ook echt vertrokken in de zaal.  Ook de eerste keer in topleage voor de U12, en het was al meteen een succes.  Na een foutloze voorronde, was het uitkijken naar dit zaalseizoen: zouden we onze ongeslagen reeks kunnen volhouden?  Ja hoor, de eerste helft gingen we er als een trein vandoor, met heel veel afwisseling in de doelpunten, een echt plezier om te zien. Zo gingen we in no-time rusten met 7-1.  De tweede helft begon wat aarzelend, met Putse dat 3 op een rij scoorde: 7-4.  Tijd dus om een tandje bij te steken.  Geen paniek bij voorwaarts - of mss toch een beetje bij de coach ;-) en we beginnen terug te scoren.  We zien langs beide zijden een mooie tweede helft en eindigen met 12-7.  De laatste twee minuten komt youngster Taco nog zijn talenten tonen, en krijgt Senne een applausvervanging.

Scoreverloop:
1-0 Lauri doorloper steun Stef
1-1
2-1 Lauren shot
3-1 kort shotje Loris
4-1 shotje Lauri
5-1 Quinten doorloper op steun Nore
6-1 shot Saartje
7-1 Saartje shotje na rebound
________
Wissel Kathe ipv Nore
7-2
7-3
7-4
8-4 shot Senne
9-4 shotje Quinten
9-5 strafworp
10-5 doorloper Senne steun Saartje
10-6
11-6 doorloper Lauri (oeps steun niet gezien/genoteerd, mea culpa)
11-7
12-7 Senne shotje lange pas Loris
38' Taco ipv Senne

Doe zo voort, volgende afspraak bij AKC, gaan we daar terug winst aan de ketting rijgen?

Ilse

Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan...

Jakke 2 - Rob 4 - Willem 2 - Fred

Sarah 2 - Claudia - Steffi - Lore

Eerste zaalwedstrijd en het werd meteen onze slechte prestatie van het lopende seizoen. Toegegeven we misten onze sterkhouder Bjarne en schutter Axel die waren doorgeschoven naar de B-ploeg. Ook Ellen (geraakte deze week betrokken in een auto-ongeval) was niet inzetbaar en Caro C was afwezig. We hadden dus geen alternatieven dan ons startende achttal. De eerste tien minuten ging het nochtans goed: vlotjes naar 4-2 na scores van Willem (2x), Sarah en Rob maar toen stortte het spel als een kaartenhuisje volledig in mekaar en ging Putse ons volledig domineren op alle gebieden. Positief was dat we er uiteindelijk toch nog tien inlegde.

Rob was onze beste heer en Sarah onze zowat minst slechte dame tijdens deze wedstrijd. Willem begon goed maar zakte mee weg en Claudia nam wel initiatief maar het zat niet mee. We kunnen allemaal beter dat is zeker. Voor de rest ging zowat alles fout maar vooral ik zag geen ploeg die er zin in had en een vuist ging maken. Jammer, je kan een slechte dag hebben maar haal er dan toch het beste uit, dat deden we tijdens de meeste veldwedstrijden wel.

Wat er allemaal fout ging in het spel en beter moet en kan zal Jens de volgende training wel aanhalen. Vorig seizoen gingen we er tegen Putse (in een andere samenstelling) ook zwaar onderuit, weet je nog? In elk geval is de C-ploeg zichzelf een klinkende revanche verschuldigd. Volgende week tegen AKC zien we de terug de ploeg die op zijn waarde speelt, zeker weten.

Peter

We hadden te laat door hoe het moest.

Jonas - Bjarne 2 - Jarno 4 (sterk) - Axel - Jakke

Quinte 3 - Cleo 1 - Anne 4 - Jasmien 3 - Caro 1

Driekwart van de wedstrijd werden we weggeperst en daar konden we 35 minuten niet tegenop. We kwamen slechts heel laat in de shotklok aan ons eerste shot toe. Zo geraakte we aan minder dan 90 pogingen met daarboven nog eens een karrevracht aan balverliezen. Tijdens het laatste kwart konden we het plots wel: van 12-16 achter kwamen we met beter oplossingen en scores die ons naar 16-17 brachten. Putse kon echter telkens gepast tegenscoren en zodoende de puntjes mee naar huis nemen.

Maar we zijn jong en leren altijd bij.

Zeker in deze opstelling was het eventjes weer zoeken want drie kleppers van de AB-kern langs herenzijde ontbraken. Maar goed zo kunnen andere ervaring opdoen en bijleren. Onze dames hadden hun afwerking op punt: zij legde er liefst 12 in het Putse mandje! Girl-Power all over the place want 19 van de 39 doelpunten werden door dames gemaakt.

Het matchverloop:

1-0 Cleo opent met handige doorbraak steun Jonas

na 2-5 is Anne tweemaal op de juiste plaats en moment, en komt de steun van Jakke raak.

5-5 gelijkmaker Quinte

6-6 een zich steeds meer ontwikkelende Jarno

7-7 Bjarne heeft zijn momentje

7-10 de rustcijfers: Putse maakt kloof

Tweede helft:

10-14 Anne uit vrijworp

10-16 maximale achterstand

12-16 Caro zuiver shot

13-17 Bjarne vanop afstand

14 en 15-17 via Jarno en we zijn terug in de match!

18-20 Quinte, ons eindoffensief komt iets te laat.

Volgende week tegen AKC gaan we voor een revanchke.

Peter

Punt gewonnen of punt verloren?

Lars 3 - Brice 1 (30 rebounds) - Bruggie 2 (30 rebounds) - Vogel 8

Lauren 8 - Imke 2 - Sofie 1 - Heleen - Jasmien en Quinte

De feiten vooraf: Roy en Yannik zijn tegelijkertijd geschorst voor kaarten op het veld. Terechte kaarten maar de schorsing valt ongelukkig samen temeer daar er laat een uitspraak kwam nadat Roy twee gele kaarten kreeg tegen Sikopi en Yannik er ééntje drie matchen later. Nils ging door zijn "andere" knie tijdens de laatste oefenmatch en moest zich beperken tot ondersteuning van de ploeg langs de kant. En na een kwartier spelen ging Heleen ongelukkig door haar voet heen. En dan moet je meteen voor een vierpuntenmatch aan de bak in het openingsweekend. De overblijvers deden het uitstekend, het werd een thriller en spektakelstuk. 21 doelpunten van de vijftig kwamen uit dameshanden: girlpower.

Tijdens de eerste helft waren we baas in de rebound en in het spel maar Putse ging consequent op de doorbraak en kregen daardoor ook vijf stippen mee.

Rusten gingen we bij 13-14.

Meestal moesten we achtervolgen door die fouten in verdediging maar in onze aanval kregen we ook vuurwerk met Jens Vogels en vooral een outstanding Lauren die ze bij Putse niet konden afremmen.

2e helft:

De verdediging werd nog wat bijgestuurd en dat hielp wel wat, maar mijn gevoel kon Putse zeker niet klagen om wat de scheidsrechterlijke beslissingen betreft. We gaan met Laurens haar zesde treffer naar een 16-16 halverwege de tweede helft.

16-18 en Putse maakt opnieuw de kloof.

17 en 18-18 via tweemaal Lars; steuntjes van Lauren en de uitstekende ingevallen Quinte De Beer. Die andere youngster Imke was trouwens ook heel bedrijvig.

Jens via een strafworp voor onze eerste voorsprong: 19-18

Lauren niet te stoppen: 20-18

21-19 Lars met pasje Brice met afwerking

22-20 Vogel steun Sofie

23-20 Lauren voor driepuntenkloof!

24-21 Belangrijke korf van Sofie, de puntjes lijken voor ons te zullen zijn

Putse blijft echter rustig en koelbloedig de goede aanvallen zoeken en komen zo terug tot 24-24. Meer nog Arne Beeck scoort de 24-25 en dat lijkt de beslissing. Een andere uitblinker Jens Vogels maakt er echter een terecht gelijkspel van na een spektakelstuk.

Volgende week wacht voor ons de verplaatsing naar AKC, we zullen enkele mensen kunnen recupereren. En we zijn daar zeker niet kansloos. Dat hebben we al bewezen. Remember de bekermatch.

Peter

De eerste zaalwedstrijd van onze 12-ploeg was met 1 woord 'geweldig' te noemen. De spelers (Kaat, Taco, Lieke, Marie, Kathe, Joppe, Roman en Anke) stonden vanaf de eerste moment klaar om Putse op te peuzelen. 

Kathe zette Vw op voorsprong tijdens het eerste kwart. Het 2de kwart brengt Kaat de ploeg met 3 punten op 4-0. Wat opvalt is het mooie samenspel in het aanvallende vak. Het verdedigende vak krijgt de bal niet zoveel in handen.

Na de rust is het hek helemaal van de dam. Kathe zet de 5de op het bord met een shot na een doorloper. 2 shotjes van Anke brengen ons op 7-0. Via voorzet van Anke brengt Kathe ons op 8-0. Op het einde van het derde kwart brengt Anke Vw op 9-0. 

Het verdedigende vak mag naar de aanval. Ze hebben blijkbaar nog veel energie want het scoren is nog niet gedaan. Lieke geeft het startschot voor de dubbele cijfers. Taco maakte zijn eerste punt bij de u12. Kaat mag er dankzij Marie en Taco weer 3 na elkaar ingooien. De eindstand 14-0

We zagen vandaag een vinnige u12-ploeg die gingen voor elke bal en voor elkaar. Hopelijk is dit een voorbode voor een mooi zaalseizoen. Met een extra pluim voor onze 2 nieuwe spelers die al grote sprongen vooruit hebben gemaakt.

Nog een extra dankjewel aan onze gelegenheidsscheidsrechter Jo en aan de supporters. 

Tot volgende week!

Elke

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

U kan vanaf nu Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Anton

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com