Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

A: Kaat(4) Lina(1) Oskar Seth(1)

V: Lou Kiki Stan(1) Lander

Wissels: Marie Lennert(1)

Op een fijne nazomerse zondag trokken we naar Leuven. De eerste helft was er wel eentje om snel te vergeten.

Zaterdag 14 oktober vertrekt onze Nationale Ploeg voor het WK naar Taiwan.

20 oktober 2023 om 13.00 uur: België - Turkije & 22 oktober 2023 om 14.00 uur: België - Hongkong

Daarna volgen de finale wedstrijden.

Bij de geselecteerden de namen van Christoph Hellemans, Lauren Denis, Joke & Lise Van Maldeghem.

Coach van de ploeg: Detlef Elewaut & teammanager: Yves Daelmans.

Veel succes gewenst aan Christoph, Lauren, Joke, Lise, Detlef & Yves.

Een verplaatsing naar Leuven is geen ‘walk-in-the-park’ want andere teams hebben hier maar nipt kunnen gaan winnen of hebben punten laten liggen. Dit bleek niet anders voor ons eerste team want door het feit dat 1 vak aanvallend moeilijk de openingen kon vinden en defensief telkens snel een tegentreffer slikte, was het moeilijk om afstand te nemen van een verdienstelijk Leuven dat het gevaarlijkst was langs herenzijde. Bij onze dames lag het overwicht en dat moest goed uitgespeeld worden. Met een uitstekend spelende Lauren naar het andere vak te brengen net voor de rust werd een belangrijke stap richting overwinning gezet. Op voorsprong komen, konden we pas halverwege de tweede helft met 2 doorbraken van Lauren, goed voor 6 stuks. Ook de andere 2 Diamonds Joke en Christoph kunnen terugblikken op een prima partij.

B ploeg wint tamelijk vlot tegen de tweede van het klassement

A ploeg kent een off-day en gaat roemloos ten onder

De bekerwedstrijd op AKC/Luma voor een plek bij de laatste 4 werd er eentje met 2 gezichten: was het nog ok in de eerste helft met 11 uit 63 pogingen, dan was de tweede helft echt niet goed met maar 6 doelpunten uit amper 36 kansen. Veel te weinig aanvalskracht in die tweede periode met ontzettend veel balverliezen en nul shotsaanvallen. Dat is natuurlijk geen goede voedingsbodem om wedstrijden binnen te halen

De eerste cluster van de u9 van dit seizoen is een feit. Alle spelers hebben er zin in en Stef en Annelore gaan er alles aan doen om de U9tjes te sturen en aan te moedigen.

Voorwaarts begint met een reisje rond de wereld. Goed als starter van de cluster want zo kunnen de kinderen vaak naar de korf gooien. En de supporters kunnen zien dat er al heel wat gescoord wordt.
Vervolgens spelen ze 3 wedstrijdjes. Eerst tegen Leuven 3, dan tegen Leuven 1 en de laatste match tegen Boeckenberg 2. 9 spelers gaan de strijd aan: Alec, Hessel, Alex, Anna, Ellis, Linde, Lex, Leon en Liesel. De trainers zorgen ervoor dat iedereen evenveel mag spelen en ook af en toe mag rusten.
Wat hebben de kids al veel geleerd op korte tijd! Pasjes geven, vrijlopen, gooien naar de korf, handen omhoog om te verdedigen, tussen mannetje en korf... De bal gaat vaak zo snel van verdediging naar aanval, dat de kinderen het niet direct doorhebben. Maar daarom staan de coaches mee op het veld. Ze geven aanwijzingen en de spelers weten onmiddellijk wat ze moeten doen.
Als slot is er nog een eindspel met alle ploegen door elkaar. Een spel waar weer veel naar de korf gegooid wordt.

Ik denk dat ik mag spreken in naam van alle supporters dat het een genot is om de u9tjes bezig te zien. Genietend van de zon en de kinderen die hard hun best doen en er duidelijk veel plezier in hebben.

A: Oskar, Seth (1), Anke (4), Fran (2)

V: Lennert (1), Stan (1), Lou (2), Marie (2)

R : Kaat, Taco, Lander, Lina

Een revanche van zondag, vandaag is de tweede helft van Voorwaarts/Molinos

Na onze wedstrijd van zondag tegen Minerva stond woensdag alweer een belangrijke topper op het programma. De Bekerwedstrijd tegen Ganda. Ganda staat eerst in haar reeks dus dat belooft weer een pittig duel te worden.

Deze veldronde wordt wat overschaduwd door blessures bij onze U15, ook vandaag, Taco kan wegens kwetsuur aan kuit niet mee aan de wedstrijd starten.

Veel supporters langs de lijn en we zijn klaar om de wedstrijd te starten:

A: Oskar, Seth (1), Anke (1), Fran (1)

V: Taco (1), Stan, Lou (2), Marie (2)

R : Kaat, Lennert

We spelen een sterke eerste helft, maar kunnen het niet waar maken in tweede helft

Zondag stond voor onze U15A nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Na de zware nederlaag tegen AKC vorige week, hadden we iets goed te maken deze week. Tegen Minerva winnen met 4 doelpunten verschil kon ons nog een ticketje topleague opleveren. Dus uiteraard waren onze U15’ers zeer strijdlustig en klaar om het beste van zichzelf te geven.

Aanval: Xander Stef Janne(2) Lauri(6)

Verdediging: Quinten(4) Loris(4) Nore Lauren(4)

Wisselspelers: Senne(1) Saartje Lieke

De eerste bekerhindernis is overwonnen. Het was geen erg groot obstakel.

A Tom, Tuur, Mats VD (d), Jolien

V Lee, Mats M, Ivany, Anton (d)

Al bij aankomst van de tegenstander wordt duidelijk dat het geen makkelijke match zal worden vandaag. Wat een grote jongens en meisjes hebben ze bij.

Deze vrees wordt jammer genoeg direct bij aanvang van de match bewaarheid. Na enkele minuten staan we 0 – 5 in het krijt. Dit ondanks moedig tegenwerk van het Voorwaarts verdedigingsvak maar letterlijk elke kans viel ook door de mand en het aanvalsvak kan daar enkel een mooie kans voor Tuur tegenover zetten. Ondertussen is Sue Mats komen vervangen.

Na een timeout van coaches Robbe en Mauro zien we direct nog meer inzet en verbetenheid. Lee krijgt de handen op elkaar voor een mooie overname op de aanvaller in balbezit. In aanval zien we een mooie poging van Sue waarbij Jolien de rebound neemt maar ook niet kan besluiten. Mats VD komt er terug op om Tom te vervangen en zo fluit de scheids voor de functiewissel.

Ondanks voortdurend aanvalsspel van Temse vinden ze niet meer zo makkelijk de mand. Sue pakt de rebound, Tuur onderschept de bal en Sue doet dit even later over. Enkele kansen in het aanvalsvak  maar de bal wil maar niet door de mand. Na de 0 – 6 komt Tom terug in plaats van Tuur en is er nog een poging van Mats M die de bal net naast ziet vallen.

A: Lauren Nore Xander(1) Senne

V: Saartje Lauri(2) Quinten(1) Loris(1)

wissels: Janne(1) Lieke Stef(1)

De wedstrijd begon al met de verkeerde instelling: “we moeten niet winnen”, want topleague is al binnen.

Op het einde van de eerste periode dachten we voornamelijk dat Temse een taaie klant was, maar het was toch eerder een falende afwerking aan onze kant die ons met een klein verschil de rust in liet gaan (7-6). Meer dan 60 kansen is zeer goed, maar de “net niet” afronding resulteerde in een mager afwerkingspercentage van 12% (thanks Peter).

In de tweede helft en voornamelijk het laatste stuk daarvan, krikten we ons niveau op en zetten we nog een 24% afwerking weer en dat zijn toch cijfers waar we tevreden op kunnen terugblikken.

Aanval: Sue Jolien Sep Bent
Verdediging: Finn Corneel Lora Wenke
Bank: Wolf

Meteen is duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zal worden tegen Leuven.

Aanval: Seppe, Jolien, Gloria, Imayra

Verdediging: Maurice, Ite, Billie, Louiza

Bank (en speelklaar voor de tweede helft): Myla (C), Margaux, Finne, Desiree, Roos, Olivia,Lilou

Met 15 spelers stond de U11 op deze vroege ochtend paraat op Linkeroever.

Ons tweede team beleefde een off-day woensdagavond. Nadat het de heen-wedstrijd riant had gewonnen, lukte er nu niet veel. Daarnaast kende onze A-ploeg een vermijdbaar verlies me dunkt. Drie kwart wedstrijd prima tot zelfs dominant en dan in het laatste stuk waren we het kwijt. Verkeerde keuzes zodat de mogelijke oplossingen onbenut bleven, slechte passing en daardoor onnodig balverlies, deden ons de das om.

U19A KCBJ - Voorwaarts/Molinos

Joran (1) - Lander - Kirsten (3) - Catho (1)
Liam (3) - Leon (2) - Jade (4) - Lore (1)

Emma (4) - Fien - Nina - Maxime

A: Taco (2), Stan, Lou, Marie (2)

V: Oskar, Seth, Anke (1), Fran (3)

R: Lennert, Kaat, Jarre

Op zaterdag stond voor onze A ploeg de thuiswedstrijd tegen AKC op het programma. Klaar voor het duel, fluit de scheids de wedstrijd op gang onder een aangenaam zonnetje.

Aanval: Jarre, Seth, Marie, Anke

Verdediging: Stan, Lennert, Lou, Kaat

Bank: Taco, Oskar, Fran

Mooie wedstrijd maar jammer genoeg geen punt kunnen pakken.

A Jolien Sue Bent Sep
V Olivia Wenke Corneel Finn

Een match waarover niet te veel moet worden gezegd. We openen met een goal van Bent in de eerste seconde. Later, bij een vrijworp merkt Sue dat ze vrij staat en ze straft dit vlot af.

Daarna is het al HMKC dat de klok slaat. Ze overpoweren de onzen op bijna alle vlakken. Er wordt gezocht en gezocht… maar een oplossing vindt ons team niet. Tuur en Mats komen verse energie brengen maar ook zij kunnen de ban niet breken. De match eindigt op 2-11.

Kopjes weer op voor volgende week wanneer ons Leuven wacht, de eerste in de reeks.

V: Olivia, Wenke, Bent, Sep
A: Lotje, Sue (C), Corneel, Finn

Het belooft niet gemakkelijk te worden vanaf de eerste bekerronde. Onze tegenstanders van Spartacus lijken bijna allemaal een jaartje ouder en ze steken er qua lengte duidelijk bovenuit.

Spartacus begint meteen al heel secuur en voor we het goed en wel weten staan ze 3-0 voor. Bent komt tot goeie kansen, de eerste gaat er net niet in, maar even later is het toch prijs. De coaches nemen een time out. Er volgen terug goede aanvallen maar afronden lukt bij ons team weer een aantal keren nét niet. Corneel ziet zijn kans in en weer uit de mand rollen. Spartacus is onverbiddelijk en ze straffen een slechte pas in het uitwerken af.
Jolien komt de ploeg versterken. Erna is het dan eindelijk wel prijs via Finn. Aan de andere kant vindt Bent de mand, de eerste wordt nog afgekeurd wegens gelopen, de tweede is wel de goeie. De groenrode trein dendert verder en we blijven de moed erin houden. Finn kan op inloop scoren en Jolien ziet een goeie invalbeurt beloond met een schot. Het staat ondertussen 8-5. Zowel Tuur als Mats M komen nog tussen de lijnen en spelen zich in de kijker met goeie acties. Sue kan in de slotfase ook nog tegenprikken. We eindigen met een 10-6 verlies tegen een ploeg die groter en sterker was. Het is de verdienste van onze spelers en coaches dat ze er met z’n allen zijn voor blijven gaan en dat ze de supporters hebben getrakteerd op een mooie match.

Na de zaaleuforie, back to reality, in gure en natte omstandigheden weer het veld op. De eerste confrontatie thuis tegen Spartacus leverde een gelijkspel op. Enkele hagelbuien zorgden bij momenten voor een onvoorspelbaar verloop. Voorwaarts speelde geduldig en bouwde lange aanvallen op, bij Spartacus bleef het vaak bij 1 shots aanvallen. 13 doelpunten langs beide kanten is niet veel, bovendien werden door beide ploegen enkele strafworpen gemist. De eerste helft liepen we meestal achter, de tweede helft beenden we bij en kwamen soms zelfs eentje voor. Een gelijkspel als einduitslag lijkt me wel fair.

Na de paasvakantie troffen we ASKC in Schoten. In beide helften konden we een kloofje slagen van 3 doelpunten, die telkens weer teniet gedaan werd. Het slot was superspannend als we met 12-13 en nog enkele seconden te spelen een strafworp tegenkrijgen. Die wordt gemist en we nemen de 2 punten mee naar huis.

Deze woensdag speelden we dan een vooruitgeschoven wedstrijd op Leuven. Die beloofde bij voorbaat een lastige klus te worden, na een kletsnatte dag en bij een magere 5° op een onbekende ondergrond, en met supergemotiveerde supporters bij de tegenpartij (met trommels en rookbommen). We zagen veel balverliezen, uitschuivers (letterlijk) en valpartijen. Een bal die botste op de grond, kon alle kanten uit op de natte mat. De eerste helft beperkten we tot 5-5 (nadat we ook 0-3 achterstonden na 5 minuten). Het was knokken voor een goaltje, de ballen gingen er heel moeilijk in. In de tweede helft kwamen we toch langzaam tot een 3-puntenkloof maar dan vielen we een tijdje helemaal stil. Tijd genoeg dus voor Leuven om bij te benen tot 12-12. Naar goede gewoonte hadden we dat 13de doelpuntje nog tegoed, en het was Xander die de spanning er inhield tot de laatste minuut om hiermee af te sluiten: 12-13.

Met deze reeks staan we halverwege alvast bovenaan in de rangschikking. Nu effe focussen op die beker, en dan op naar de terugronde!

De 5-0 halverwege de wedstrijd brak ons zuur op.

Een goede wedstrijd van onze fanions, met soms erg mooie korfbalacties en flink wat doelpunten, maar een droge 5-0 die door Boeckenberg werd gerealiseerd net voor én na de rust, deed ons pijn. Er had mogelijks meer ingezeten, maar ons eerste aanvalsvak bleef afwerkend wat achter zondagmiddag en die doelpunten misten we toch wel. Al moeten we ook wel melden dat de thuisploeg maar liefst 4 stippen de nek omwrong.

We kregen een zeer gelijkopgaande wedstrijd met de 6-6 zowat halverwege de eerste helft en tot 9-9 op 8 minuten van de rust. Toen konden we aanvallend een mindere periode met veel onzuiverheden en minder goede keuzes en dat liet Boeckenberg toe om 12-9 uit te lopen bij de rust.

Pas na 5 minuten in de tweede periode kon Liam de score langs onze kant openen, maar dan had Boeckenberg er al 2 extra aangetikt en de bewuste 5 puntenkloof: 14-9. Tot een dikke 10 minuten voor tijd bleef die 5-punten kloof behouden (21-16), maar dichter dan 2 stuks kwamen we niet meer want met enkele zuivere afstandsschoten kon Boeckenberg telkens tijdig tegenscoren.

Man van de match Liam Van Hoof was alomtegenwoordig zowel verdedigend als aanvallend en scoorde er maar liefst 8!

Geen hoogstaande wedstrijd na de Paas-break, maar ons tweede team heeft wel steeds de wedstrijd in handen gehad. De openingstreffer van de thuisploeg werd gecounterd door een shot van Renzo en via schoten van Hendrik, Claudia achter de korf en nog eentje van Renzo kortbij liepen we uit naar 1-4. Een dubbel salvo van Bjarne zorgde voor de magere, maar verdiende 2-6 ruststand.

Christoph van afstand en Renzo met een strafworp dikten verder aan. Maar Bjarne kwam dan onfortuinlijk ten val en met gevolg dat zijn schouder uit de kom ging. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe! De ingevallen Jonas was vrij snel goed voor de 3-9 en opnieuw Christoph van ver met de 3-10. Boeckenberg dan met 2 op een rij, maar via Sarah uit het achtervlak en een afstandstreffer van Christoph naar 6-12. Het slotakkoord was nog voor Boeckenberg, maar met 8-12 een duidelijke overwinning onder een mooi lentezonnetje.

Voorwaarts/Molinos - Kwik 19-19

Buiten de openingsgoal van Kwik lopen we deze wedstrijd nooit achter de feiten aan maar moeten we dulden dat Kwik met een punt gaat lopen. Dat punt is zeker niet onverdiend maar voor ons wel zuur, wetende dat we zo goed als altijd voor hebben gestaan en we doelpunten tegen kregen die op zijn zachts uitgedrukt dubieus genoemd kunnen worden.

Liam maakt er 1-1 van op stip na een knappe pas van Imke en we trekken door naar 4-1 via Joren, Joke en Elin. Shots tegen Lars en Liam en Kwik als een zuignap terug erbij. Joke via Joren op stip maar Ledoux met een gepast antwoord: 5-4. Dan een girlpower-moment en via Imke, Joke en opnieuw de ‘oudste’ telg van de familie naar 8-4 (knappe pas Lau!). Kwik mindert maar terug naar 4 voor via Liam na een erg knappe actie van Jens. De, ondertussen bekende, wereldgoal komt er van Lars en we blijven 4 voor nadat Kwik even terug aan onze voorsprong knabbelde. Kwik, nooit aflatend vandaag, terug op het scorebord maar Vogel zorgt voor de meer dan verdiende ruststand bij 11-7.

Knappe overwinning tegen zaalkampioen Kwik.

Voorwaarts Molinos - Kwik B 15-11

Thias 1 - Renzo 3 - Henk 1 - Bjarne 2 - Joran 1 - Jonas- Liam S
Mirte 2 - Paulin 2 - Janne 1 - Sarah 2 - Claudia

Even aanpassen terug buiten korfbal rekening houden met weer en wind en geen shotklok meer.
Tijd om met een uitgekiend plannetje geduldkorfbal de zaalkampioen te bekampen.

En dat plannetje werkte en werd prima uitgevoerd.

Geduldige opbouw en alleen de goede kansen benutten.  12 Spelers kwamen hiervoor mekaar aflossen en 9 ervan kwamen op het scorebord voor een gespreid scorend vermogen.

We kwamen heel goed uit de startblokken en opende met een 3-0.  Knappe afwerking en de kloof werd de eerste helft steeds behouden over 6-3 tot een 9-5 rustscore.  20 % afwerking in deze omstandigheden is uitstekend en het sterke Kwik werd door onze prima defense sterk beperkt.

De biekes normaal naast veel gestalte ook gevaarlijk voor de korf over vele schijven maar deze keer kwamen ze er aanvankelijk niet door.

De tweede helft kwamen de bezoekers wel gedreven terug uit de kleedkamer en begonnen ze aan een offensief maar dichter dan drie verschil geraakte de gelen niet.

Henk en Renzo terug van de partij en Joran en Liam S klaar om samen met Claudia en de niet volledig fitte Jonas de starters zuurstof te geven.

De bank werd dan ook deskundig door Nils gebruikt.

Binnen drie weken komt Boekenberg op bezoek tijd voor een revanchke.

verslaggever ad interim

Peter

Met een lastminute beslissing dat van deze wedstrijd echt een verslag moet gemaakt worden, zal ik het precieze voetenwerk en passings achterwege laten (wegens niet genoteerd...;-)

Maar aan zet waren vandaag: Sue, Jolien, Mats VD, Arnout, Tom, Lee, Tuur, Wolf en Corneel. Coaches van dienst: Robbe en Ben.

Supporters: luid en duidelijk aanwezig.

Team van de week Edegem C.

Edegem Leader grain  2 - ASKC : 22-6

Fred 4 - Nico (15 rebounds) - Kaay (13 rebounds) - Willy 1 - Jordy
Ellen 1 - Caro C 3 - Fatima 2 - Sarah 1 -Veerle (tien !)

Gave prestatie van Edegem C/2 met de dames liefst 17 maal aan het kanon.  Girlpower met een sterk spelende Caro C maar vooral een onwaarschijnlijke 10 doelpunten aan 50 % van Veerle.
Het was leuk om dit achttal nog eens aan het werk te zien.

12-3 halfweg en Veerle zit aan vijf treffers

Tweede helft gaan we gewoon verder met scoren aan bijna 20 %.

20-4 schot Veerle en haar negende treffer van de dag
21-6 We scoren even niet en dan is er nog maar 1 minuut te spelen maar Veerle forceert een korte kans
22-6 Fatima legt de eindcijfers vast

Leuke wedstrijd scorende dames steunende heren.

Peter

Tweede helft zetten we orde op zaken.

Edegem/leader Grain  B- KCBJ 15-11

Bossie 5 - Willy 2 - Jordy 2 - Liam  - Nico
Caro 2 - Maartje 1 - Cleo 1 - Amber W 1 - Amber J 1-Fie (drie assists)

We begonnen de wedstrijd sterk . Direkt naar 4-0 en bij 6-4 zaten we aan een sterke 25 % afwerking.  15 opeenvolgende missers later en het geloof in een goede afloop komt bij KCBJ steeds sterker door.  Het wordt 6 gelijk en enkel een keurig omgezette strafworp van Amber W doorbreekt de reeks van KCBJ scores die leidt naar een 7-9 rustscore.

De score na de rust van uitblinker Jasper doorbreekt een stilte van veldkorven van ongeveer een kwartier spel.  Tot 11-11 blijft KCBJ echter meegaan in de scores maar uiteindelijk kunnen we dan de definitieve kloof maken.

Peter

Geen succesrijke hervatting van de veldkompetitie.

Edegem Leader Grain A - KCBJ : 13-16

Xander 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Yenthro - Bossie
Luna 3 - Lore - Kia - Elise - Caro 2

Altijd even afwachten hoe de ploegen de overgang van de zaal naar het veld verwerken.  Het koud weertje maakte het nog wat moeilijker.
Ons scorend vermogen hadden we blijkbaar in de zaal achtergelaten 13 % afwerking is veel te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen.
Twee stippen werden gemist en de veldkansen gingen binnen aan amper 10 %.  Tegenpartij niet te onderschatten fysiek sterke heren goed in de rebound en ondersteuning en enkele dames die de korf wel wisten hangen.

We misten onze start van de wedstrijd, kwamen dan met een knappe 4-0 tussenspurt bij 6-5 voor het eerst voorop maar vielen dan helaas terug stil. Rust bij 7-10.

Tweede helft wel knap verdedigd en met wat wissels even wat meer schwung tot zelfs 13-12 voorop helaas konden we het niet afmaken.
Te weinig overleg en te snelle kansen nemen en aan de overzijde vinden ze hun tweede adem. Erop en erover en de punten gingen met de bezoekers mee.

Nu even weer een break met het paasverlof en dan binnen drie weken een kans op herstel tegen het sterke Blauw-wit.

13-12 Caro steun Luna

We krijgen kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen want de verdediging is goed bezig helaas te weinig overleg in de aanvallen.

Peter

Spannende finale zorgt voor verdiende back-to-back

Gedrevenheid, teamwerk, koelbloedigheid, incasseringsvermogen en volharding zijn maar een aantal van de ingrediënten die deze finale gekruid hebben tot een smakelijke wedstrijd.

Supporters worden verwend met veel doelpunten en een spannende strijd tot op het einde

V: Janne(2) Lauren Joppe(5) Loris(5)

A: Lauri(9) Saartje Xander(2) Quinten

Wisselspelers: Senne Stef Lieke Nore

Er staat weer hartverwarmend veel groen-en-wit in de Herentalse tribunes om de U17 te steunen in deze kruisfinale. Onze spelers hebben deze ochtend een lekker ontbijtje genoten bij Kevin en Tamara thuis, en zien nog net Spartacus onderuit gaan tegen Boeckenberg met een golden goal. Zouden wij ook als underdog van de nummer 2 in de competitie kunnen winnen vandaag?

Onze U15A eindigen op eerste plaats in promoleague en spelen topleague op het veld!

A: Stan (1), Seth (2), Anke (1), Marie

V: Taco (3), Jarre (2), Lou, Kaat (3)

R: Lennert (1), Oskar, Fran (2)

De laatste zaalwedstrijd van dit seizoen spelen we tegen Rijko. De eerste plaats was voor onze U15 al een feit, maar toch willen we deze laatste wedstrijd nog eens alles uit de kast halen.

Aardig volgelopen tribunes in Kwik Indoor voor deze wedstrijd voor de “doefkes”, enkel plaats 5 stond nog op het spel en de mogelijkheid voor onze groen-witten om eens te winnen van de Biekes. De wedstrijd startte met slechts 1 scheidsrechter, de tweede kwam na een achttal minuten opdraven. Reden onbekend.

Op papier trad er langs onze kant een aardig team aan dat mee kon bepalen wie in Topleague B de titel zou pakken, maar dat draaide even anders uit.

Op een vrijdagavond stonden we klaar voor onze laatste confrontatie van het zaalseizoen, een inhaalwedstrijd tegen Catba A. Er was een beetje spanning in de lucht, want deze wedstrijd zou bepalen of we de 4de plek zouden kunnen afsnoepen van Catba A.

Op een zaterdagochtend richting Rijkevorsel is één ding, maar de verkeersdrukte wegens werken aan de E19 maakte het er niet beter op...

Gelukkig raakten we met 9 spelers op tijd in zaal De Valk. Rijko was onderbemand (slechts 6 spelers) en vroeg ons aan te vullen. Omdat we zelf dus nipt met voldoende waren, besloten we te starten en met 7 tegen 7 te spelen.

A: Taco (4), Jarre (1), Lou (1), Marie (1)

V: Anke (3), Fran (3), Oskar, Lennert (2)

R: Kaat (2), Seth, Stan (2)

In de heenwedstrijd zagen we een stroeve wedstrijd, maar konden we uiteindelijk wel met dubbele punten winnen 6-12. Benieuwd of het vandaag vlotter zou gaan en we die eerste plek veilig stellen.

A: Anke (2), Fran (3), Oskar (1), Lennert

V: Taco (2), Jarre, Lou, Marie (3)

R: Kaat (1), Stan (2), Seth

Een sterke eerste helft is bepalend voor de eindscore

Na een deugddoende vakantie en weekje rust, staat het duel tegen Vobako op het programma. We mogen geen steken laten vallen, want nog 2 van de 3 matchen te winnen voor die eerste plek in promoleague. Maar onze U15'ers hebben er zin in en nemen een stevige start tegen Vobako.

Laatste thuisgame wordt met glans gewonnen.

Edegem Leader Grain A - Hoboken A : 27-18

Mauro 8 - Kobe 3 - Xander 4 - Jarno 1- Liam - Yenthro

Kia 4 - Lore 4 - Caro 3 - Cleo (8 rebounds)- Elise

Na wat mindere weken, zeker wat resultaat betreft, was deze laatste thuiswedstrijd in deze zaalcampagne de ideale gelegenheid om de kompetitie in schoonheid af te sluiten.  En dat deed Edegem Leader Grain met verve.  Rest ons nog volgende week de verplaatsing naar Rijko en een laatste gelegenheid om een top drie ploeg te verslaan. Onbevangen er volledig voor gaan zou ik zeggen.

Aan een hoog percentage afwerkend sloegen we de kloof in de eerste helft. Vooral Mauro,Kia en Lore waren op de afspraak.

In het eerste kwart werkte we af tegen 1 op 3 kansen halverwege zaten we aan 25 % .

Met een grote voorsprong , 17-8 bij de rust, is het altijd moeilijk om de concentratie aan te houden en zakte dus begrijpelijk ons niveau tijdens de tweede helft.  Om toch te eindigen met 27 korven aan 20 % , knap.

De meest markante scores :

1-0 Jarno na vijf seconden
6-2 via een uitstekende Kia de kloof geslagen
10-3 Xander , de eerste helft weer alomergenwoordig in het spel, rebounden en afwerken
12-3 Caro krijgt terug meer vertrouwen
13-3 Kobe shotten rebounden assist aan zichzelf en scoren voor de tienpuntenkloof

Peter

Ongeslagen reeks na meer dan 60 wedstrijden afgebroken.

Edegem /leader Grain - Hoboken B 14-15.

Liam 3 - Jasper 1 - Yenthro 2 - Nico (15 rebounds)-Jarno
Fie 3 - Maartje - Elise 2 - Amber W 3 - Caro C

Na meer dan 2 seizoenen en ongeveer 60 wedstrijden is het dan ook toch gebeurd , de B ploeg heeft verdiend verloren.

De eerste helft ging nog vrij goed met een 11-7 voorsprong bij de rust maar de tweede helft gingen we volledig de mist in.

Hoboken bleef strijden en won op het einde verdiend.

We waren onmachtig in de afwerking en brachten er aanvallend niets meer van terecht.

Einde van een lange reeks ongeslagen wedstrijden.

8-4 Yenthro na goede steun Maartje
Maartje trouwens uitstekend verdedigend op ex-internationaal Veronique Biot.
9-5 Knappe omdraaier Elise
10-5 Grootste voorsprong score Liam
11-6 Elise op shot
11-7 Rust

Na deze kloof te hebben geslagen verwacht iedereen dat we de voorsprong verder uitbreiden.

Het tegendeel is echter waar, de tweede helft te weinig beweging in de aanvallen en gebrek aan inspiratie in het spel brengtt Hoboken helemaal terug in de match.

12-7 nog knappe afwerking korte kans Yenthro
13-10 Liam steun Fie
13-13 Hoboken gelooft weer 100 % in stunt
14-13 Fie uitgespeeld verstandige keuze helaas ook ons laatste wapenfeit

Voordeel als een lange reeks successen wordt afgebroken is dat we vanaf volgende week een nieuwe reeks kunnen starten.

Nog een bedankje aan Jan voor het objectief leiden van onze meeste thuiswedstrijden.