Voorwaarts Korfbal Club

Een gemotiveerd strijdende c-ploeg wint verdiend.

Bruggie 1 - Jordy 2 - Jakob 2 - Fredje 2 - Rob - Jasper en Willem (goede ervaring als gelegenheid ref vandaag)

Ellen 1 - Amber - Caro C - Sarah (6 rebounds) en al twee weken goed op dreef.

Na een goede trainingsweek konden we de misstap van vorige week rechtzetten. Met veel inzet, overtuiging en dankzij een uitstekende verdediging, de basis van alles, bleven de puntjes eindelijk nog eens thuis. Een weekendje met zes op zes doet deugd en de C gaf het goede voorbeeld. Voorop een Fredje op zijn best (lang geleden gezien) en een Sarah die steeds beter in het ploegspel zit.

De scores:

1-0 Korte kans van een weer bedrijvige Jakob

2-0 Fredje doet de eerste korf over

3-1 Wederoptreden Bruggie

4-4 Jordy uit shot Amber zorgt voor de aangeef

5-4 Fred uit pas Sarah

6-5 de rustcijfers na score van opnieuw Jordy met de samenwerking van Bruggie en Amber

Pauze

Tweede helft en beide verdedigingen zijn volledig baas;

7-6 Via de Jakke

7-7 wordt het een gelijkspel ?

8-7 Maar neen, de winningkorf is toepasselijk via een Caluwé: Ellen deze keer.

Volgende week Putse sterk team met veel ervaring, wij zetten daar ploeggeest en conditie tegenover.

Peter

B-ploeg knoopt terug met de overwinning aan...

Yannick 3 (16 rebounds)- Kane 3 - Caro VB 3 - Claudia 1

Lars 6+6 s! - Jonas 3 (19 rebounds) - Jasmien (3 assists) - Sainah 3 (eindelijk terug op peil na kwetsuur!)

Vielen in: Bruggie 1 - Nils - Quinte 1 en Jordy

Na de desillusie van vorige week was het afwachten hoe onze B ploeg zou reageren. Voor de rust was dit nog niet echt overtuigend, opnieuw kregen we te gemakkelijk goals binnen. Wat dus resulteerde in een gelijke stand van 13-13 waar we bijna de gehele eerste helft op achtervolging waren aangewezen om achterstanden goed te maken. 6-5 bleek onze enige voorsprong te worden. Na de pauze kwamen we dan heel goed uit de kleedkamers:

14-13 Jonas rond lange aanval af

15-13 Sainah goed aangespeeld, goed afgewerkt

16-13 Kane voor de driepuntenkloof

17-14 Stip Lars

18-14 de onvermijdelijke Lars

19-14 Caro, vijf verschil dus definitief vertrokken?

Neen want meeuwen zal steeds blijven dreigen.

20-16 Sainah assist Lars

21-17 korte kans Yannick

22-18 Lars uit vrijworp

23-20 Een goed spelend Jonas laat zijn vak draaien

24-20 Lars is overal bij betrokken

25-21 Combi Nils-Bruggie

26-21 Lars zeker

27-22 de twaalfde en laatste korf van Lars (wel zes strafworpen) maar ook goed voor 9 assists, 5 steals en 22 rebounds: dat kan tellen!

28-22 schotje Quinte

Het laatste woord en bijbehorende traktatie is voor Caro

Slagzin van de week: Offensief sterk, defensie moet nog beter

Peter

Niet overtuigen, bibbergeld betalen en toch winnen...

Stof 1 (22 rebounds!) - Brice 2 - Jef 1 - Vogel 1 (20 rebounds!) en de superinvallers van dienst: Brent 6 - Kane 3. Ook de dames waren bij schot: zussen Denis elk 4 en Julie 3 treffers - Liesje en Jasmien (goed ingevallen!)

Zoals ook door de coach Gert aangehaald dit Meeuwen gaat nog punten halen maar laat dit niet tegen ons gebeuren, het zou de prima resultaten van de laatste weken een stuk teniet doen, helaas gebeurde het echter bijna toch en het zou zeker niet onverdiend geweest zijn. Was het een stukje onderschatting? Dat zou misschien kunnen maar niet mogen want op de laatste 10 minuten na waren we niet helemaal bij de les. Geen grootste grinta en overtuiging en steeds maar foutjes in onze verdediging die slim werden afgestraft door de bezoekers.

Gelukkig ging het team er de laatste minuten wel met vol overtuiging voor: de dames zorgden voor de ondersteuning, Stoffel en Vogel pakte alle ballen in de rebound en supersubs Brent en Kane knalden er samen negen binnen.

Knap werk dat laatste stukje met overtuiging en de wil op de punten thuis te houden! Weeral eens bleek dat de wisselspelers van goudwaarde blijken te zijn!

Het was Brent, die normaal van een dagje rust had moeten kunnen genieten, die 3 seconden voor tijd de winning treffer koel binnen gooide! De Hel van Kontich deed het weer! Een ganse wedstrijd bleef het spannend met opvallend onze dames de eerste helft zeer productief met acht treffers.

Scoreverloop:

1-0 Stoffel

2-3 Lauren

3-3 Brice

4-3 Julie

5-5 De zussen

6-5 Julie

7-7 Brice

8-9 Lauren

9-9 eerste keer Brent

10-9 Julie

11-10 Heleen

12-10 Een alweer uitstekende Heleen

12-11 Rustcijfers; aanval ok, verdediging moet beter.

2e periode:

13-12 Brent

14-15 Lauren

15-15 Brent

16-15 Jef

17-16 Lauren (later vervangen wegens spierkramp)

17-17 We stappen steeds in dezelfde val: de lichte brigade van Meeuwen gaat keer op keer inside met als gevolg strafworpen of doorlopers in het bakje

18-17 Kane de tweede scoorder vanaf de bank

19-18 Brent

20-19 Kane

21-20 een heel belangrijke van Heleen

22-22 Kane na steeds prima reboundwerk Vogel

23-22 Brent

24-23 Op het juiste moment Vogel

24-24 Meeuwen blijft ons pijn doen en er zijn nog 70 seconden te spelen

De laatste aanval duurt 67 seconden, de dames voederen Brent keer op keer en stoffel pakt 4 schoten achter mekaar, de laatste kans van Brent gaat 3 seconden voor tijd binnen! Puntjes blijven bij ons dat is uiteindelijk het enige dat telt en volgende week op Putse liefst vanaf de star volle bak ertegenaan!

Peter

Aanval: Annelore (3), Tia, Arne en Axel

Verdediging:  Jade (4), Lore (1), Joran en Leon

Reserve: Maurine en Xander

Deze wedstrijd kon alle kanten uit, Voorwaarts toonde het betere korfbalwerk en bracht de aangename versie van het korfbalspel. Verde ging voor vaste combinaties en probeerde vooral inlopers te scoren. In de eerste helft van de wedstrijd lag het tempo erg hoog en gaven beide ploegen het beste van zichzelf. In de tweede helft zakte het tempo wat, die vakantie en feesten zullen zeker hun weerslag hebben gehad, en hier kon Verde van profiteren. Voorwaarts had de meeste kansen, maar kon jammer genoeg niet op een zuivere afwerking rekenen. In de eerste helft werden er een aantal inlopers gemist en in de tweede helft raakten de vele shotkansen ook niet door de korf. Verde kreeg minder kansen, maar korfde ze wel vlotter, vandaar ook winst voor Verde.

De scheidsrechter had niet zijn beste dag, sommige gefloten ‘fouten’ deden de wenkbrauwen van de supporters fronsen, andere niet gefloten echte fouten deden de wenkbrauwen nog harder fronsen. Een slag op de arm van Tia (die de supporters aan de overkant van het veld konden horen) bleef onbestraft, terwijl een duidelijk gesneden inloper wel telde voor Verde… Hopelijk heeft deze scheidsrechter de volgende keer een betere dag.

De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen, maar dan zal er in de komende weken nog hard getraind moeten worden.

Verloop:

1-0 korte kans

1-1: Annelore stip

1-2: Lore inloper

3-2 shot en inloper

3-3: Annelore shot

4-3 korte kans

4-4: Jade inloper

5-4 vrijworp

5-5: Annelore korte kans

Rust

5-6: Jade stip

8-6 inloper, korte kans en shot

8-7: Jade korte kans

11-7 inloper, vrijworp en shot

11-8: Jade stip

Elke P

A: Wesley – Loris - Maurine – Annelore

V: Dario - Xander - Lize - Lore

Wisselspelers: Jade - Joran

Een wedstrijd met vele ‘gemiste kansen’ waarbij Voorwaarts uiteindelijk aan het kortste eind trok. Positief was dat iedereen enkele shotpogingen ondernam. Ook Lotte (aan de kant gehouden wegens gekneusde arm na een schaatsbeurt) kwam haar ploeggenoten aanmoedigen. Toppie en hopelijk snel terug van de partij.

Borgerhout/GW/ATBS was een ploeg die Voorwaarts wel lag. Het aanvalsvak begon heel gretig aan de wedstrijd met direct heel wat kansen, en ook een goal (shot Loris) maar de arbiter had al gefloten voor een veterprobleem (vermoed ik) van de tegenpartij dus de goal telde niet. Jammer. De tegenpartij scoort dan wel, dus 1-0 achter. De aanval blijft goed draaien, en de kansen en mooie combinaties volgen elkaar op maar de goal komt er niet. Die komt er wel aan de andere kant, Borgerhout met inloper naar 2-0. Knap staaltje verdedigingswerk van Maurine en de goal van haar tegenstreefster wordt afgekeurd want verdedigd. Onze tweede aanval vindt redelijk snel een gaatje en Lore met inloper (knappe assist van Xander), 2-1. Daarna enkele kansen door Borgerhout (voornamelijk inlopers, dus daar is nog wat werk aan de winkel) en dan 3-1 achter. Nu volgt er een dolle 5 minuten van de aanval, verschillende kansen langs alle kanten, en na een mooie opbouw shot Annelore binnen, goed aangespeeld door Loris en 3-2, wat ook de ruststand is.

Na rust, komt Jade in voor Annelore. In het begin is het terug wat zoeken naar kansen, en na enkele onderscheppingen krijgen we enkele shots te zien, maar de bal raakt de mand langs alle kanten, maar wil er niet door. De verdediging houdt goed stand, maar heeft het moeilijk met het uitwerken van de bal. 6 of 7 ballen gaan zo verloren, en Borgerhout profiteert hiervan en gooit binnen, 4-2. Voorwaarts laat het hier niet bij, en hups, Xander met inloper na ballijn (mooie pas van Lore) en 4-3. 2 minuten later shot Lore binnen en het is gelijk 4-4. Nog 10 minuten te gaan, en Joran komt in voor Wesley. Voorwaarts heeft er alle vertrouwen in want het aanvalsvak gooit over de mand, tegen de mand, voor de mand en we denken allemaal dat het goaltje wel eens zal vallen, dat valt echter niet. Ook een penalty (uitgelokt door Loris) wordt gemist. Ondertussen wordt het spel van Borgerhout maar trager en trager. Ze passeren goed rond (en die van Voorwaarts durven te weinig onderscheppen) en spelen heel statisch, ze willen echt die inloper maken, en de steun houdt heel lang de bal vast. Als de bal dan in aanval komt, hebben we gemakkelijk 5 kansen, maar het lukt niet. Uiteindelijk is het Borgerhout die met een inloper de eindstand vastlegt 5-4. Onze aanval heeft nog enkele kansen, maar ook die gaan er niet in. Het was een wedstrijd die we op kansen zeker hebben gewonnen alleen de afwerking was niet onze vriend vandaag. Volgende keer misschien wel.

Els

Dames: Lore (2) – Janne (3) – Elise (1) – Amber (1) – Chloë

Heren: Nico – Yenthro (1) – Yorne – Kaelan - Vinny(1)

De vele feestjes en sleep-overs zaten duidelijk nog in de kleren aan het begin van de wedstrijd. Er werd vrij snel gescoord door Rijko, al bij de eerste aanval. Wij moesten een tijdje wachten op onze eerste korf, maar dan scoort Lore met een ver shot, 1 – 1. Met nog een kleine 10 minuten op de klok voor de pauze, was er even een time out nodig voor de nodige peptalk om onze U16 een beetje wakker te schudden.

De eerste die hierna door de korf gaat is wel Rijko. 2-1. Janne scoort dan de gelijkmaker met nog 5 minuten op de klok, een inloper, steun van Nico. 2-2. 2 minuutjes later rondt Lore de rustscore af met nog eens een ver shot. Kaelan wordt er afgehaald voor Vinny en gaat er aan de andere kant terug op voor Yorne.

Rust 2-3

De tweede helft vangt aan met Chloë in de plaats van Amber, die moet bekomen van een elleboogstoot van Nico in de eerste helft. Eindelijk beginnen onze U16 elkaar toch terug te vinden. Als Rijko na 2 minuutjes een penalty mooi afrondt, komt er leven op het veld. Janne met een kort shot, mooi doorgegeven door Nico. Papa had het liever onderhands gezien, maar een korf is een korf dus ons maakt het niet uit. 3-4.

Het duo Janne - Nico maakt nog een mooie inloper. 3-5 Nico krijgt nog een schouder tegen zijn oog, maar herstelt snel. De 17de minuut van de tweede helft scoort Vinny een inloper met steun van Elise. 3-6.

Rijko krijgt om voor ons onduidelijke reden een vrijworp, maar verzilvert hem gelukkig niet. De 15de minuut scoort Elise een inloper 3-7. Rijko kan met een penalty 4-7 maken en ietsje later met een ver shot 5-7.

Yenthro maakt nog met een shotje 5-8 waarna Amber voldoende hersteld blijkt en Lore vervangt. Nog 3 minuten te gaan en Amber scoort het laatste shotje, 5-9.

Er worden nog 2 vervangingen gedaan: Lore komt in voor Janne en Yorne vervangt Vinny, maar dat maakt geen verschil meer op de eindscore. We nemen de 3 punten mee naar Edegem en blijven op de eerste plaats staan volgens Johan.

Birgit

Aanval : Amber I – Mirthe (2) – Liam (4) – Yarik (2)

Verdediging : Amber J (3) – Pauline (3) – Hendrik (2) – Robin (4)

Reserven : d’n A + Janne (1) – Mauro (1) – Axel (1)

 

Nog niet goed begonnen of de 1-0 op scorebord en met een strafworp tegen Robin naar 2-0. Hij zet dit foutje echter direct zelf recht met een ver schot, maar even later een vrijworp tegen Mirthe voor de 3-1. Als Liam onderdoor kan stappen strafworp maar we laten deze kans op de aansluiting liggen. Via een combinatie Liam – Yarik kan deze laatste op schot dit toch in orde brengen 3-2. Na een schot van Liam kan Yarik van uit de lopende rebound zelf de 3-3 laten aantekenen met een kort schotje. We liggen korfballend boven maar op het scorebord uit zich dat niet…..

Hendrik kan dan Pauline vrijspelen en op schot de 3-4 maar aan de overzijde een schot tegen neofiet Amber I en 4-4. Eenmaal gewisseld is ze dan weer op tijd in steun voor Liam die met een botspas inside kan gaan en éénhandig kan binnen leggen 4-5. Het gaat om en om met eerst AKC met een schot tegen Hendrik, een schot van Amber J maar toch weer terug gelijk na een strafworpfout van Liam 6-6. Na de wissel kan Liam inlopen, strafworp, maar ook deze laten we onbenut….als dat maar geen zure wordt in de eindafrekening……

Met een schot tegen Hendrik 7-6 maar na een vlotte combinatie Yarik/Liam is het de laatste op schot voor de 7-7. Via een schot tegen Mirthe naar 8-7 maar dan Amber J op inloop (steun Hendrik) terug gelijk 8-8. Knappe steekpas dan van Mirthe van aan de zijlijn naar Liam onder de korf en die met een handigheidje 8-9. AKC toch weer gelijk met een schot tegen Amber J 9-9. We geraken maar niet weg….

Met een schot van achter de korf zet ze dit direct recht 9-10. Mauro komt de gekwetste Yarik vervangen.

Op inloper van Robin (steun Pauline) de eerste keer dan de tweepuntenkloof 9-11. Liam op inloop en bij overname afgelegd op Mauro die alvast aan het inschieten is voor de volgende wedstrijd 9-12. Schot Mirthe voor de 9-13 en nog voor de rust kan Pauline met een botspas op Robin met een inloper de 9-14 aantekenen.

Janne voor Amber I.  De laatste 5 minuten van de eerste helft domineerden we AKC volledig en zaak is nu om dit te bestendigen in de tweede helft.  Via een schot van Hendrik naar 9-15 maar een inloper tegen Pauline voor de 10-15. Onze tweede neofiet van de dag – Janne - is dodelijk efficiënt met een schot op 2 voeten 10-16. We lopen verder uit als Hendrik – na veel twijfel – toch besluit te schieten 10-17. Axel voor de opgewarmde Mauro.

Robin doen z’n duit in het zakje met een kort schot wegtrekkend van uit de rebound 10-18. Dan een combinatie Janne – Liam voor de 10-19 op schot. Met een strafworp tegen Robin en schoten tegen Liam en Axel 13-19 want niemand lijkt die 20ste te willen maken….. Uiteindelijk is er een combinatie nodig over Mirthe – Janne en uiteindelijk Axel die de verlossende 20ste binnen schiet na ongeveer 10 minuten zonder een doelpunt van Voorwaarts 13-20. AKC naar 14-20 en Kobe komt Axel vervangen. Met een schot van Robin en een vrijworp van Pauline 14-22. Na een zeer lang uitgesponnen aanval over veel stationnetjes is het uiteindelijk Mirthe die op de buzzzzzzzer (die werkte wel behoorlijk)de 23ste kan aantekenen. Met een schot tegen Pauline is het AKC dat de laatste treffer van de wedstrijd kan laten aantekenen voor de 15-23 eindstand.

T.A.F.K.A.D.

Aanval : Luna (1) – Quinte (4) – Mauro (3) – Bjarne (6)

Verdediging : Elin (4) – Tine (1) – Kobe(1) – Axel (1)

Reserven : Janne – Amber I & J – Pauline – Mirthe – Robin – Liam – Hendrik

Door de kwetsuren van Imke & Jarno waren er vooraf vraagtekens hoe we tegen de talentrijke tegenstrever (vooral aan herenzijde dan) uit de verf zouden komen. Awel, ‘t was een voorbeeldwedstrijd van hoe je als ‘team’ een wedstrijd naar je hand kan zetten.

AKC komt met een schot tegen Kobe aan de leiding maar direct daarop een dieptepas van Bjarne op de in het achtervlak vrij staande Quinte en 1-1. Met schoten tegen Luna en Mauro, telkens van achter de korf, loopt AKC uit naar 3-1. Een zelfde passing als hiervoor van Bjarne maar nu op Luna onder de korf, doelpoging en terechte strafworp ! Bjarne zet om voor de 3-2. Via een vrijworp omgezet door Quinte terug gelijk 3-3 na 5 minuten. Met een schot tegen Bjarne naar 4-3 en even later na een overnamesituatie terug een schot tegen Bjarne voor de 5-3. We knokken echter terug met eerst een schot van Bjarne wegtrekkend uit de rebound 5-4 en dan kan Mauro vanuit de rebound Quinte aanspelen en die stapt onderdoor.….. strafworp ! Klusje voor Bjarne 5-5.

We geraken wel telkens gelijk met AKC maar erover (nog) niet. Via schoten tegen Quinte en Bjarne weer AKC met de tweepuntenkloof 7-5. Met een schot van Mauro kan hij direct antwoorden (7-6) maar weer Bjarne met een ‘standaardpas’ van aan de middellijn, nu op Mauro achter de korf en die is bij schot 7-7 op het kwartier. De aanwezigen voelen dat het een kwestie is van doordrukken op dit moment. Als Tine dan kan inlopen legt ze knap af op Elin en die twijfelt niet 7-8. In de volgende aanval  kan Elin inlopen, mist, maar geen probleem, Kobe heeft de rebound en kan haar terug aanspelen. Op schot gaat het beter, 7-9.

Verdedigend houden we het dicht en zo kan Luna broertje Mauro vrijspelen en die op schot met de driepuntenkloof 7-10. Dan, met dom balverlies bij het uitwerken, kan AKC tegenprikken tegen Kobe 8-10. Elin kan op pas van Kobe van achter de korf toch weer die noodzakelijke kloof brengen 8-11 maar AKC geeft niet af en met een schot tegen Luna naar 9-11. Via schoten van Quinte en Bjarne lopen we zelfs vier doelpunten uit 9-13. Nog voor de rust 10-13 met een schot tegen Quinte maar als Elin op steun van Kobe kan inlopen is het strafworp. Kobe zet die feilloos om en 10-14 bij de rust.

Na de peptalk is het Voorwaarts dat het best van start gaat. Mauro steunt op zijn beurt zusje Luna met haar inloper van achter de korf 10-15. Even later de combinatie Quinte en schot Bjarne voor de 6 doelpunten voorsprong 10-16. AKC dan terug op het bord met een schot tegen Bjarne en even later een schot tegen Luna 12-16. Via twee schoten tegen Kobe krijgt AKC terug hoop 14-16. We blijven echter functioneel spelen en op steun van Kobe kan Tine inlopen, eigenlijk inwandelen, 14-17. Via een zeer lang uitgesponnen aanval kan Kobe (na lang twijfelen) dan toch zelf inlopen en netjes op Axel afleggen achter de korf. Schot Axel en 14-18. Mirthe voor Luna.

Met een instapper tegen Kobe terug AKC 15-18, maar Bjarne kan met een wegtrekker counteren aan de overzijde 15-19. Luna terug voor Mirthe. Met een schot tegen Luna naar 16-19 maar Elin aan de overzijde op schot 16-20 met nog 3 minuten te gaan.  Bjarne komt dan in steun voor Quinte en met een ‘kopbalpas' haar vrij spelen en Quinte op schot voor de 16-21 eindstand !  Pauline komt nog voor Luna en Robin voor Mauro.

Knappe wedstrijd van iedereen !! Volgende week tegen Temse gaat de strijd om de 3de/4de plaats verder !!

EXDIEPESPITS

C-kes openen het jaar met een valse noot.

Jasper 2 - Jakob 1 - Fred 1 - Jordy 1 - Jonas en Rob - Willem afwezig (studies)

Sarah 1 - Caro C - Ellen - Amber

Tijdens deze eerste wedstrijd na de break kregen we de echte C-ploeg niet te zien.

Was het het feestgedruis, de examens of de weken zonder training we weten het niet maar we zagen een C-ploeg zonder hun kenmerkelijke inzet, drive, ploegspel, motivatie, overtuiging en samenspel het meeste van dit alles hadden we in 2018 achtergelaten blijkbaar. Sommigen gingen er wel voor maar helaas bracht dat weinig op, anderen hadden simpelweg hun dagje niet. Kan gebeuren, snel vergeten maar deze wedstrijd en laten we dan afspreken dat we volgende week tegen Meeuwen 2019 voor onze ploeg echt laten starten, tot dan.

Peter

Spektakel maar geen punten!!!

Kane 9 - Lars 3 - Nils 4 - Yannick 1 - Jonas 2 (sterke invalbeurt)

Jasmien 5 (sterk) - Caro 2 - Claudia 2 - Sainah - Quinte

Goed nieuws vooraf want Bruggie (was stand-by op de bank), Claudia en Sainah waren terug uit kwetsuur. Anne zit nu echter in de gekwetstenboeg, spoedig herstel Anne.

We beginnen 2019 echter met een nederlaag wat betekent dat we vooraan in de stand voorlopig moeten afhaken. Geen reden tot wanhoop echter want er zijn nog 8 wedstrijden te spelen en dus 16 punten te behalen. Dan zullen we echter op een aantal punten sterk moeten verbeteren. 28 Korven scoren aan 23% is goed maar mits meer overleg en discipline in de aanvalsacties had de efficiëntie nog hoger kunnen liggen. 31 goals tegen is echter veel te veel. Zeker als daar 12 vermijdbare korven bij zijn. Met vermijdbare korven bedoelen we stippen, vrijworpen, doorlopers, korte kansen en acties laten gebeuren die tegen de afspraken zijn. Bovendien lieten we zelf nog 5 doorlopers liggen. Als we al deze punten vanaf volgende week verbeteren ben ik er zeker van dan we nog een sterke reeks overwinningen kunnen neerzetten.

Wedstrijdverloop in een notendop:

Slechte start want onmiddellijk 3-0 achter

Bij 5-4 via Jasmien komen we onze neus aan het venster steken

6-6 via een trefzekere Kane en we staan gelijk

6-7 en via strijder Nils komen we zelfs voor

6-8 Jasmien tekent voor onze maximale voorsprong in deze wedstrijd

12-8 raar genoeg krijgen we dan een zes nul om te oren waar we nooit meer zullen van herstellen

16-10 wordt de grootste achterstand

17-12 Rustcijfers. Knap van AKC dat aan 30% afwerkt maar vooral ook wij die verdedigend veel beter kunnen dan dit. Na de pauze is er nog lang geloof en strijd van veel mensen maar we krijgen de kloof niet volledig dicht:

22-18 Kane uit vrijworp brengt hoop

Maar alle korven van ons worden steeds direct gecounterd door doelpunten van AKC, meestal na foutjes in onze verdediging

25-21 via een sterk ingevallen Jonas

26-23 en 24 via Lars en we geloven er nu zeker nog in

27-26 en 28-27 via Kane en Jasmien maar steeds gaat de bal bij de volgende rood-witte aanval terug door de mand

30-28 onze laatste korf komt uit de handen van Jasmien maar over en out.

Positief was de strijd tot het laatste, de goede punten nemen we mee en de mindere zaken daar gaat Meeuwen volgende week de rekening voor krijgen, revanche.

Peter

Belangrijke overwinning na tactische wedstrijd

Brent 2 - Stoffel 2 - Jef 2 - Vogel 2 - Brice 1
Lauren 2 - Heleen 1 - Julie 3 - Liesje en Jasmien

Belangrijke zege binnengehaald in een wedstrijd met lage scores en weinig hoogstaand korfbalspel. Het werd een atypische Voorwaartsoverwinning want weinig scoren en laten scoren is meer typisch de sterkte van AKC terwijl wij er gemiddeld 26 binnenleggen. Onze verdienste was dus veelzijdig: sterke verdediging met weinig foutenlast, geduldig aanvalsspel en met maar zeven balverliezen in deze zenuwslopende topper. Bovendien scoorde we steeds op de belangrijke momenten wanneer AKC terug gelijk dreigde te komen en verdeelde we de korven over het ganse team terwijl bij de thuisploeg het vooral Jarre De Ley was die met zijn 5 treffers zijn team in de race hield. We zijn het korfbaljaar 2019 dus goed gestart, aan ons om volgende week MEEUWEN vooral niet te onderschatten en daartegen opnieuw de tweepunten thuis te houden.

Wedstrijdverloop:

1-1 Jef op zijn Jefs dus up and under

1-2 Brent assist Lauren

2-3 Julie handig uit de rebound

2-4 Jens voor eerste tweepuntenkloof

We spelen dan al 15 minuten

4-5 Jef wegtrekker pas Liesje

6-6 Stoffel na twee stippen in één aanval, de tweede gaat binnen

6-7 Brice met een handigheidje

7-7 Magere rustcijfers; even kijken wie na de rust het laken naar zich toetrekt.

Voorwaarts neemt het initiatief

7-8 Stoffel op strafworp na fout op Brent

7-9 Lauren voor twee verschil

8-10 Julie opnieuw zeer attent

8-11 Brent ondanks de goede defensie op hem (van Jari)

8-12 Vogel met de steun van Brice

10-13 Heleen met een verdiende treffer

12-13 AKC komt terug tot het kleinste verschil

12-14 Julie weet wanneer zij moet scoren

13-15 Lauren voor de beslissing ondanks haar krampen

14-15 maar de verdediging houdt stand en de aanval blijft koel in het uitspelen

Peter

Aanval : Elin – Amber (5) – Mauro (2) – Robin (1) - ? (1)

Verdediging : Pauline (2) – Mirthe (2) – Yarik (4) – Liam (1)

Reserven : te veel om op te schrijven….

Nadat we in aanval zo’n twintigtal open kansen de nek hadden omgewrongen was het - bij balverlies bij het uitwerken – zelfs nog Leuven dat het eerst kon scoren met een schot tegen Mirthe 0-1. Alsof we in aanval dan pas beseften dat het de bedoeling was om de bal door de mand te krijgen brengt Amber ons onmiddellijk op schot gelijk 1-1. Met een schot van Yarik direct de voorsprong en met een schot van Mirthe, op pas van Pauline, de eerste kloof 3-1. Dan even een zwak momentje van de verslaggever en 4-2. Met een schot tegen Robin terug het kleinste verschil 4-3. Pauline zet dan een strafworp om maar Leuven laat niet begaan en scoort een korte kans tegen Mirthe 5-4.

Mauro lukt dan op het kwartier een kort schotje van achter de korf, maar Leuven beent weer bij met een schot tegen Amber 6-5. Liam in de volgende aanval met een verre loeier voor de 7-5. Dan een inloper van de terug aantredende Elin, op steun van Mauro, strafworp. Amber zet die met een twijfelbal om 8-5. De 9-5 komt er na een snelle combinatie tussen Amber – Mauro en uiteindelijk Robin die van ver kan aanleggen. Met nog 30 seconden op de klok brengt Yarik de dubbele cijfers nog op het bord voor de rust 10-5. Dat in zaal veel kan blijkt want met nog 4 seconden op de klok lukt Pauline nog een inloper op steun van Liam en 11-5 ruststand.

De eerste korf na de rust is voor Amber als ze op de schotklokbuzzzzzzzzzzzer van onder de korf kan binnenschieten 12-5. Leuven dan met een inloper tegen Yarik voor de 12-6. Joni komt Elin vervangen. Met schoten tegen Amber & Mauro knaagt Leuven aan de achterstand (12-8) maar deze nemen, eenmaal gewisseld, wraak want Amber speelt de wegtrekkende Mauro aan voor een kort schotje 13-8. Amber kan dan even later inlopen (steun van een hardwerkende Robin) en 14-8. Leuven dan met een schot tegen Robin 14-9 vooraleer we verder doorwisselen. Ward voor Mauro, Luna voor Pauline.

Yarik lukt dan een ver schot 15-9 maar een schot tegen Ward brengt ons op 15-10. Dan even een dol minuutje met eerst nog een schot tegen Yarik, direct door hemzelf gecounterd met een schot 16-11. In de volgende aanval van Voorwaarts scoort Mirthe een vrijworp op samenspel met Yoni (17-11). Het laatste wapenfeit van Leuven is een schot tegen Ward, maar het laatste doelpunt is nog voor Amber die met een inloper de 18-12 eindstand kan vastleggen.

Duidelijk herpakt na de lamentabele vertoning van vorige week tegen Minerva.

T.A.F.K.A.D.

Aanval : Quinte (4) – Luna (5) – Bjarne (4) – Kobe (1)

Verdediging : Tine (5) – Imke (3) – Axel (5) – Jarno (1)

Reserven : Mirthe (2) – Pauline – Elin – Liam – Ward – Mauro (1)

 

Het duurde vandaag exact 8 seconden om de wedstrijdtafel te laten werken. Inloper Kobe op steun Luna en strafworp welke Bjarne verzilverd 1-0. Even later omgekeerde situatie met zelfde afloop. Inloper van Luna op steun Kobe, strafworp, welke Bjarne ook nu weer om zet 2-0. Het is nu al voor iedereen duidelijk dat we kwalitatief boven liggen op dit Floriant en na een schot van Axel is de rebound voor Jarno, hij ziet vanuit een ooghoek de inlopende Imke en kan haar met een botspas mooi aanspelen voor de 3-0. Via pas van Tine op de wegtrekkende Axel naar 4-0. In dezelfde spelminuut al Quinte met een vrijworp op steun van Kobe voor de 5-0. Even later kan diezelfde Quinte met een schot, na pas van Bjarne, de 6-0 van ver aantekenen.

Het eerste echte wapenfeit van Floriant komt er als Bjarne een vrijworpfout begaat en de dame tegen Luna deze kan afronden 6-1. In de volgende Floriantaanval een strafworpfout van Kobe maar Floriant heeft z’n specialist blijkbaar niet meegebracht. In aanval creëren we nu kans op kans en na een aanval met meer dan 5 schoten is het uiteindelijk Imke welke Tine kan aanspelen en die knalt de 7-1 binnen.  Na de vakwissel kan een bedrijvige Kobe weer inlopen maar wanneer hij wil afleggen naar Bjarne wordt hij ‘in de tang’ genomen en strafworp. Bjarne kwijt zich van z’n opdracht en 8-1.

Met een schot tegen Axel komt Floriant, op het kwartier ondertussen, een tweede keer op het bord 8-2. Imke countert echter onmiddellijk met een schot na een ‘inlooppas’ van Tine 9-2. Met schoten tegen Kobe en Imke tweemaal na elkaar Floriant (9-4) en je voelt dat dit hen ‘hoop’ geeft….

Alsof dit op het terrein voelbaar was schakelen we een versnelling hoger. Eerst een schot van Bjarne en in de volgende aanval een kruispas van Imke op Axel met een schot van achter de korf 11-4. Even later weer een combinatie Imke/Axel en deze laatste op inloper voor de 12-4. Eenmaal gewisseld krijgt Axel nog een schot tegen 12-5 maar aan de overzijde kan Kobe op inloper (steun Quinte) de 13-5 ruststand vastleggen.

Na de rust duurt het exact 40 seconden vooraleer Tine kan inlopen op steun van Axel en we zijn weer vertrokken 14-5. Als we tijdens het uitverdedigen even ‘druk’ zetten kan Imke de bal recupereren en heeft ze de vrijstaande medespelers in de korfzone voor het uitkiezen. Ze ziet maatje Tine en die maakt met een schot uit de draai de 15-5. Via een schot tegen Jarno 15-6 maar direct antwoord via een inloper van Luna op steun van Kobe 16-6. In dezelfde minuut een schot tegen Kobe (16-7) en dan een strafworpfout van Quinte en 16-8. We zijn nog altijd maar 5 minuten in de tweede helft als na een schot van Kobe, Bjarne in één tijd vanuit de rebound, de vrijstaande Quinte kan aanspelen en die op schot 17-8.

Floriant doet nog wat wissels maar dat verbeterd hun spel niet echt. Via nog een schot van Quinte (pas Luna), een schot van Jarno (steun Tine), een wegtrekker van Imke evolueren naar de 20-8 - scholleks. Een schot tegen Axel geeft nog eens een wapenfeit voor Floriant 20-9. We zijn nog maar 8 minuten ver in de tweede helft. Met een schot van Luna 21-9 en na de vakwissel is het Axel die vanuit een wegbotsende bal op schot de 22-9 kan scoren. Via een schot van Tine naar 23-9 maar aan de overzijde direct antwoord met een schot tegen Imke 23-10. Liam, Mirthe, Mauro, Pauline komen Quinte, Imke, Jarno en Bjarne vervangen. We gaan gewoon door op ons elan en met schoten van Luna, Axel, Mauro, terug Luna gaat het naar 27-10. Als Luna dan met steun van Kobe kan inlopen is er de overname maar ze kan de vrijstaande Mirthe bereiken en die laat deze kans niet onbenut 28-10. Schot tegen Kobe 28-11. Met een inloper van Tine op pas van Axel komt de dertiger dichtbij 29-11. We gaan dan resoluut voor die dertig en als Mirthe in steun komt voor Kobe is haar tegenstreefster iets te gretig en kan Kobe met een boogpas Mirthe aanspelen en die met een omdraaier voor de supertractatiegoal 30-11. Met nog twee minuten op de klok kan dan Kobe van aan de middellijn de vrijstaande Luna bereiken en die met haar 5de doelpunt in de tweede helft 31-11. Met een schot tegen Kobe in de laatste minuut is het toch Floriant dat de eindscore kan vastleggen 31-12.

Opdracht volbracht met scores uit alle handen !!

EXDIEPESPITS

A: Lauri (2), Lauren, Joppe (2), Yani
V: Saartje (1), Sofia, Quinten (1), Loris (1)

R: Milan, Kyara, Senne

Een wedstrijd met veel doelpunten waarbij Aalst de sterkste bleek. We konden nochtans starten met een voordeel want Lauri maakte een doorloopbal op pas van Yani: 1-0. Dan kwam het antwoord van Aalst, tot de 1-3.  Zij verdedigden sterk voor, waardoor voorwaarts moeilijk een steun kort bij de korf kon brengen.  Op een bepaald moment maakten ze een foutje op Lauri, waardoor we een strafworp kregen, die Lauri ook mooi omzette in een doelpunt: 2-3.  Aalst vervolgens aan het kanon tot 2-5 vooraleer Loris met een droog shotje de 3-5 op het bord bracht.  Aalst liet zich niet kennen: 3-6, maar onze aanval kon via een onderhandse bal van Joppe antwoorden: 4-6.  De ruststand werd 4-7.

De tweede helft werden de wisselspelers ingebracht, om het beste van zichzelf te tonen. Aalst leek het laken volledig naar zich toe te trekken met een aantal doorlopers en een shotje (4-11) vooraleer we gepast konden reageren: Quinten via doorbraak op pas van Saartje bracht de score op 5-11. Nog een laatste actie van Aalst (5-12) vooraleer voorwaarts de kloof nog kon verkleinen met shotjes van Joppe en Saartje: 7-12.

Het was een moeilijke wedstrijd om vrij te komen, maar toch hebben we behoorlijk veel gescoord. Als we nu onze verdediging nog wat op punt stellen om beter gewapend te zijn tegen doorloopballen, dan zijn we weeral een stapje vooruit.

Alvast tot volgend jaar, op 5 januari vliegen we er weer met volle moed in!

Ilse

A: Xander (3) - Dario (1) - Maurine - Tia (2)

V: Leon - Stef - Lotte - Jade (4)

Wisselspelers: Annelore (1) - Lore (1) - Axel

Aanvulling Rijko: Arne (1) - Joran

De eerste overwinning voor de U14 B is een feit. Het werd een groepsoverwinning, alle aanwezige U14 hebben hun speelminuten gehad, al was het voor Arne/Joran bij de tegenpartij die daar met brio 8ste man speelde.

We gingen er vanuit dat het een haalbare kaart zou zijn maar toch nooit het vel van de beer verkopen vooraleer die geschoten is. En inderdaad, onze start was wat zoekend en het is Rijko dat daarvan profiteert en 0-1 achter. De aanval zoekt het gaatje, maar vindt het niet direct, tot Tia foutief gestopt wordt bij een doorloopbal, dus strafworp, maar die wordt gemist. Enkele aanvallen later valt een shot van Tia door de korf en 1-1. Het tweede aanvalsvak begint enorm gretig en een kort kans van Jade gaat onmiddellijk binnen. Daarna volgen enkele kansen door Rijko, met een doorloopbal die binnengaat en terug gelijk, 2-2. Het blijft zoeken naar die 3de goal. De passen zijn niet altijd even secuur, en na een mooie onderschepping volgt dikwijls een pas in de ruimte, die dus onderschept wordt door Rijko. Hier is dus nog werk aan de winkel. Xander loopt  voorbij zijn tegenstander en 3-2 (mooie assist Maurine). Daarna komt Rijko toch terug langszij met onze Arne aan het kanon, hij gooit er een ver shot in, 3-3. Er volgen nu enkele aanvallen volgens het boekje, mooie combinaties tussen Lotte-Jade-Leon-Stef wat resulteert in 4-3 en 5-3, 2 shotjes van Jade met knappe assist van haar vakgenoten. Vervolgens een mooie doorloopbal van Tia op steun van Xander en 6-3. Rijko ziet nog een gaatje om er een shot in te gooien dus 6-4. De verdediging houdt goed stand, en Maurine kan enkele ballen onderscheppen, waardoor de aanval verschillende kansen krijgt. Leon zet een mooie steun voor Jade en 7-4 na doorloopbal. Rijko kan nog tegenprikken en we gaan rusten met 7-5.

Na de rust verschillende wissels. Lore, Annelore, Axel en Joran in de plaats van Jade, Tia, Leon en Arne. De Rijkojanen willen een goaltje maken, lokken een strafworp uit maar missen. Aan de andere kant gaat een shot van Annelore wel binnen, dus 8-5, en gooit Xander er een kort shotje in, en 9-5. De overwinning is in zicht. Het aanvalsvak krijgt terug verschillende kansen, maar de bal gaat er niet in. Rijko krijgt de bal moeilijk uit het vak, en na een mooie onderschepping van Lotte, knappe pas naar Stef, en shot … jammer genoeg rolt de bal over de mand. Daarna even concentratieverlies in verdediging en Rijko nadert tot 9-7 met 2 gelukte doorloopballen. Voorwaarts blijft er ‘volle bak’ voor gaan, en zowel Xander als Dario met doorloopbal (assists van Annleore) maken er 11-7 van. De laatste goal komt van Lore, die scoort met een korte kans, na rebound, 12-7.

Een verdiende overwinning. Ook nog dank aan Anton voor het in goede banen leiden van deze wedstrijd.

Els

 

Aanval: Annelore (2), Tia, Axel (2) en Arne (1)

Verdediging:  Lore (1), Jade (4), Leon (1) en Joran

Reserve: Maurine en Xander

Deze wedstrijd was voor onze U14 een echte test, Floriant stond net voor hen in het klassement, dus een strijd tegen een gelijkwaardige ploeg. Wie zou de bovenhand halen?

Ditmaal was het verloop van de wedstrijd het omgekeerde van een aantal vorige. Waar deze U14 in vorige wedstrijden goed starten in de eerste helft, om dan een mindere tweede helft neer te zetten, was het nu andersom: een mindere eerste helft werd gecompenseerd in een spannende, hard voor gevochten tweede helft. Hoewel zij bij rust 2 korven in het krijt stonden, zetten onze VW’ers dit helemaal recht in de tweede helft door er te blijven voor gaan en die overwinning echt te willen. Een meer dan verdiende overwinning!

In de eerste helft komen we meteen op achterstand via inloper. Axel kan dan gelijk maken via shot (pas Annelore), gevolgd door een inloper van Jade (steun Leon) en VW heeft een eerste lichte voorsprong beet. Jammer genoeg ook meteen twee inlopers tegen en we staan terug achter. Floriant neemt een tweepuntenkloofje via shot. Voor rust kan Jade ons, ook via shot (steun Joran), terug laten aansluiten. Maar het mag niet zijn voor rust, Floriant loopt er nog een inloper in en 3-5 ruststand.

In de tweede helft komen we gretiger het veld op, maar het is Floriant dat de eerste korf van deze helft maakt, een shot. We staan nu drie korven achter, maar er is geen enkele speler die zijn hoofd laat hangen en we blijven de instructies van de coaches uitvoeren en blijven ervoor gaan. Die inzet loont en Arne knalt er een shot in. Niet veel later inlopers van Lore en Jade (allebei via steun van Leon) en we staan terug gelijk. Floriant heeft het dan even moeilijk met onze inhaalbeweging en wij profiteren: twee shots van Annelore vliegen door de korf. (Die tweede korf kwam er na een tiental kansen en rebounds op 20 seconden, het leek wel een schietkraam… Maar we korfden tot groot genoegen van coaches en supporters.) We blijven op dit elan verder gaan en we onderscheppen vaker en vaker de aanval van Floriant. Tijd voor Leon om er ook een shot in te gooien (steun Lore) en opnieuw Jade met een inloper (opnieuw steun Leon). Floriant kan dan nog 1x tegenkorven en Axel legt met een bovenhandse inloper het eindresultaat vast.

Na de winst vorige week op Leuven en nu tegen Floriant de ‘winterstop’ in, hopelijk houden de spelers hun drive vast en gaan ze op dezelfde manier in het nieuwe jaar verder. Eerst nu eens zien wie van de U14 spelers en coaches het grootste bowlingtalent is, tot volgend jaar!

Elke P

Monsterscore in de Nachtegael!

Brent 8 - Brice 6 - Vogel 5 - Jef 2 - Stoffel 2

Julie 9! - Lauren 4 - Liesje 2 - Heleen en Jasmien

Alweer een sensationele wedstrijd in Kontich. 38 doelpunten, tegen 30% afwerking en liefst 64 korven in totaal, zelden gezien.

Vooraf:

We kregen de vierde in de stand, Floriant, de seizoensrevelatie (alhoewel eerder bevestiging van de stijgende kwaliteit bij de blue sharks van de laatste twee seizoenen) over de vloer. Bij winst konden we de vierde stek overnemen. Geen gemakkelijke opbracht want vorig zaalseizoen kwamen we maar aan een 1 op 4 tegen de Merelbekenaars. Gert koos voor lengte en daardoor startte Jef en Brice samen in de basis. We kregen een zeer gelijkgaande eerste helft met wisselend scoreverloop. Tot 10-10 moesten we bijna steeds achtervolgen, we liepen tegen teveel strafworpfouten in het voordeel van de bezoekers aan en hadden dus in verdediging zeer veel moeite om de Florian schutters aan banden te leggen. Bij 11-10 zorgde Liesje met een belangrijke score voor onze eerste voorsprong. Uitblinkster Julie zorgde even later met de 13-11 voor een eerste tweepuntenkloof in ons voordeel. Na onnodig inconsequent geel voor Brice gingen we uiteindelijk met een zeer hoge 17-14 score de kleedkamers in.

Maar in de tweede helft volgde er dus nog meer doelpunten. Een alweer onhoudbare Brent zorgde bij een 22-17 voor een vijfpuntenkloof. Bij 24-21 leek Floriant nog even te dreigen maar een op alle vlakken sterker Voorwaarts ging er dan definitief vandoor. 25-21 werd aangetekend door Jef. Er was nu geen stoppen meer aan de "bus".  btw Zouden we geen andere bijnaam kunnen verzinnen voor ons ploegske? De doelpunten bleven maar vallen.

Niet toevallig was het Brent die voor dertigste tekende bij een 30-21 score,via steun Heleen. Bij de 35-23 van Stoffel was mijn blad volledig vol, er kon geen score meer bij. Dat nemen we er dan maar met de glimlach bij zeker....

Julie:

Prachtige prestatie van gans de ploeg dus maar als er één MVP van de wedstrijd was kies ik voor onze captain: 9 korven, 5 assists en 16 rebounds, jawadde....

De Dames:

Scoorden er gezamenlijk 15 in de A ploeg. Op deze bijzondere productieve avond (drie kernwedstrijden) scoren we 68 korven waarvan 31 gemaakt door de dames.

Prettige feestdagen, we eindigen 2018 in schoonheid en beginnen 2019 hopelijk met verve met een aartsmoeilijke verplaatsing naar AKC.

Peter

Dankzij overtuigende tweede helft nog vlotjes naar de winst.

Voorwaarts deze keer zonder de geblesseerden Bruggie, Sainah en Claudia (aan allen spoedig herstel en hopelijk na nieuwjaar terug paraat).

Yannick 3 - Jonas 2s- Nils 2+3 - Lars 2 - Kane 3 - Jasper - Jakob

Anne 4 - Caro 4 - Jasmien 4 - Amber - Quinte 1 en Imke

Onze dames dus bijzonder productief vandaag met gezamenlijk liefst 13 doelpunten waarvan 10 in de tweede helft!

Wedstrijd met twee gezichten.

Tijdens de eerste helft was de wedstrijd saai, zonder beleving en overtuiging gespeeld en met weinig animo op en rond het veld. Maar tijdens de tweede helft werd er een score van 19-14 genoteerd! Dus 33 doelpunten op 25 minuten tijd, Dat kan tellen en het was bijna niet bij te houden. Bij 16-10, via Yannick, kwamen we voorgoed los en scoorden er verder lustig op los. De dames Anne, Caro VB en Jasmien wilden niet onderdoen voor mekaar en legden om beurten een kerstgeschenkje in de Floriant defensie. Natuurlijk was ook de inbreng van Amber zeer nuttig en heerste de boys in de aangeef en reboundzone. Yannick was uiteindelijk goed voor 27 rebounds en 4 assists, Jonas voor 19 terug kaatsers en liefst 6 assists, Lars kwam ook in de dubbele cijfers qua rebound en Nils deed er nog een schepje bovenop met liefst 35 gewonnen luchtduels. Dit alles kon je echt niet voorzien tijdens die lome eerste helft waar we zelfs 3-5 achter kwamen. Nils met een doorbraak zorgde voor de gelijkmaker en een omgezette stip van Jonas bracht ons op het goede pad. De 9-7 rustcijfers kwamen er via een bijzonder aanvalslustige Anne. En toen kwam die geweldige tweede helft eraan... Iedereen had er plots zin en overtuiging in en alle remmen gingen los:

14-10 een eerste serieuze kloof langs Caro

16-10 de B-kes schakelt nog een versnelling hoger

20-16 Twintiger via Kane

25-20 Getekend Yannick

Prettige feestdagen en tot na nieuwjaar, neem deze prima tweede helft mee naar volgend jaar en tegen AKC zullen we er dus vanaf de eerste minuut moeten invliegen.

Peter

Goede prestatie levert jammer genoeg geen overwinning op

Jasper 1 - Jakob 2 - Jordy 2 - Willem 2 - Fred - Rob.

Imke 1 - Caro C 2 - Ellen - Sarah en Tine

Mooi veldspel gezien, vooral het eerste kwartier van een team die echt groeit in deze kompetitie. Jammer genoeg hadden we te weinig power en dus lagen we onder in de rebound duels wat uiteindelijk tot teveel één shots aanvallen leidden terwijl Floriant meer kon herhalen. Op het einde van de rit kwamen we aan een betere afwerking met 19% tegen 14% voor de blue sharks maar de bezoekers hadden 20 pogingen meer verzameld en als je dan nog eens twee strafworpen rateert, jammer maar helaas....

Scoreverloop:

Stip mee voor Jordy en het is Caro C die deze knap omzet! 1-0

2-2 Hardwerkende Bossie op van Imke (bedankt voor het aanvullen)

3-2 Willem keurig aangespeeld door Jordy

We kregen mooi opgebouwde aanvallen van Voorwaarts daarom vlucht Floriant in een time-out

4-3 Imke wordt keurig uitgespeeld (door Jasper)

5-3 Jakke in combinatie met Bossie

6-3 Willem met zijn tweede

6-6 worden echter de rustcijfers na enkele verdedigende foutjes

Rob:

Beurtrol bij de c voor de scheidsrechterrol, iedere speler moet een keertje fluiten want er zijn te weinig refs (jammer genoeg). Vandaag was het de beurt aan Rob tijdens de eerste helft en deze deed dit met overtuiging.

Tweede helft:

We beginnen goed met een treffer van Caro: 7-6

Floriant gaat er echter op en over door hun extra pogingen: 7-9

Jordy brengt dan terug hoop op pas van Caro: 8-9

9-11 via een doorgedreven inspanning van Jakob

10-11 door Jordy en opnieuw het kleinste verschil, maar we missen de gelijkmaker vanop 2,5 meter.

We verliezen dus al twee wedstrijden met één doelpunt verschil, onfortuinlijk.

Tine:

Kwam de tweede helft Imke aflossen en deed dit met verve en overtuiging.

Prettige feestdagen iedereen,

Peter

A: Joppe (2), Stef, Saartje, Kathe
V: Loris (1), Quinten, Lauren, Lauri
R: Taco

Tegen Appels wisten we dat het moeilijk zou worden want zij hadden al mooie resultaten geboekt.  Bovendien moesten we last-minute nog aanvulling zoeken om het team te vervolledigen.  Kathe (U10) kwam mee starten, en Taco (ook U10) was onze reserve in nood.  We stonden dus wel met een héél jong ploegje klaar, maar daarom zeker niet minder gemotiveerd.

Al van bij de start kwam Appels het ons moeilijk maken door zeer kort op de bal te verdedigen, dus juiste passing en goed vrijlopen waren cruciaal.  Laat dat net niet onze sterkste puntjes zijn.  Maar toch, na enkele minuten vonden we het juiste ritme en hebben we voor elke bal geknokt.  

In hun aanval was Appels eigenlijk niet écht gevaarlijk, maar ze konden wel lang rondspelen, om dan het voorspelbare steuntje te brengen en vervolgens een doorloop of shotje te proberen.  Zodra we dit doorhadden, zetten we eigenlijk een prima verdediging neer! Toch was het Appels die de score opende, maar kort daarna konden we meteen antwoorden met een doorloper van Joppe op steun van Saartje 1-1.  Bij vakwissel kon Appels dan weer even terug op voorsprong komen met een shotje, maar nog voor de rust legde Loris de 2-2 vast met een doorloper op pas van Lauri.

En de tweede helft kwamen we zowaar op voorsprong! Joppe maakte een doorloper op pas van Kathe: 2-3.  Bij Appels werden ze wel érg zenuwachtig, en de voorwaarts supporters zaten ook op het tipje van hun stoel. Het was pas tegen 5 min van het einde dat Appels even van een concentratiedipje in verdediging kon profiteren: 3-3 met een doorloopbal.  En dan werden het een zeer chaotische laatste minuten: in aanval kregen we nog een vrijworp, die Lauri zeer netjes omzette maar dan toch uit de korf draaide, Loris werd langszij verdedigd op shot en moest daarvoor de bal afgeven?! De kinderen waren zelf in de war door enkele beslissingen van de scheids en intussen profiteerde Appels hiervan met onverdiende eindcijfers op het bord: 3-6.

Zeker niet getreurd door dit verlies, want we hebben een heel mooie wedstrijd gezien tegen de tweede van onze reeks. Doe vooral zo voort de komende weken en dan komende puntjes wel vanzelf.

Ilse

 

Een goed seizoen eindigt in mineur.

Voorwaarts - Borgerhout kruisfinales 11-16

Jef - Brent 2 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Brice 1

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje 1 - Heleen - Jasmien;

Na een uitstekend zaalseizoen bekroont met een tweede plaats in het eindklassement kwamen we toch min of meer als favoriet uit in de kruisfinale tegen Borgerhout. Helaas konden de (te?) hoge verwachtingen helemaal niet worden ingelost, zowat heel de ploeg bleef ver onder zijn niveau en in een zeer zwakke wedstrijd kwam Borgerhout uiteindelijk verdiend als winnaar uit de "bus".

De ganse wedstrijd bleven we achter de feiten aanhollen, verdedigend ging het allemaal nog wel, maar als je maar 11 keer scoort aan 12 %,terwijl je dat normaal 25 keer doet aan 20% dat weet je het wel. Ook in de duels en in de strijd bleven we achter, het voorwaartsjuk, datgeen van falen in belangrijke wedstrijden zoals kruisfinales en/of finales, blijft ons achtervolgen. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken en kunnen we onze achterban (prachtige supporterslegioen, chapeau!) de volgende keer wel verwennen.

Zoals Gert al aanhaalde in de voorbespreking, Borgerhout heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (zowat de leeftijd van het spelen op je top in de sport) tegenover 25 jaar voor Voorwaarts, er is nog een groeimarge dus. Natuurlijk hadden de meesten al verscheidene kruisfinales gespeeld maar omgaan met de druk van het alles of niets en de vorm van de dag dat konden we deze keer dus niet.

Laten we niet vergeten dat we een schitterende kompetitie hebben gespeeld, 10 keer hebben gewonnen, alle topploegen behalve Kwik, konden kloppen en de meeste korven van alle ploegen maakten. Dat moeten we nu als positief punt meenemen naar de veldkompetitie die binnen twee weken start en waar we nog volop strijden voor een volgende plek in de kruisfinales. Dus kopjes leegmaken want het voordeel van Korfbal is dat je elk jaar voor drie prijzen speelt: veld en zaaltitel plus beker.

Over de match zelf dan:

We missen volledig onze start en scoren niet uit onze eerste 27 pogingen, er zijn al meer dan 10 minuten gespeeld als we eindelijk de mand vinden.

1-5 Brent op pas van Lauren

Bij 1-6 missen we de eerste strafworp, uiteindelijk laten we er twee liggen!

2-7 wordt een mooie korf uit de handen van de ingevallen Brice

3-7 Brent brengt hoop op beterschap na goed aan en afvangwerk van Brice

4-7 Zeker als Julie scoort op prachtig aangeven van Vogel, zulke mooie acties gebeurde helaas te weinig

5-8 Zijn de zeer magere rustcijfers, vastgelegd door Stoffel, één van onze betere spelers in deze wedstrijd

Hoop op beterschap in de tweede helft lijkt dan nog reëel.

6-8 En Stoffel legt meteen een zelf uitgelokte stip binnen

Helaas is dit achteraf gezien de kleinste kloof die we kunnen dichtfietsen.

7-10 Stoffel op aangeven van Heleen

8-11 Mooie doorbraak van Vogel, op aangeven van Liesje, ook deze acties waren te zeldzaam. Op dit cruciaal moment missen we een tweede strafworp en dit wordt de definitieve beslissing want Borgerhout loopt dan stilletjes weg tot vijf voor bij 8-13.

9-13 Lauren pas Jef

10-14 Vogel na afvang en aangeefwerk Brent

11-16 Liesje legt de eindcijfers vast, hard maar de realiteit.

Tot op het veld binnen enkele weekjes

Peter

Aanval: Arne (1), Annelore (4), Wesley (1) en Milan

Verdediging: Lize, Xander, Lore (5) en Dario

Reserve: Saartje

De laatste zaalwedstrijd van de U14, die van de A was al gespeeld de week ervoor, dus enkel nog de B-wedstrijd moest afgewerkt worden. Maar start van de krokusvakantie, een vakantie die voor velen welkom was, en dus moest er gekeken worden of er genoeg spelers waren. Er tekenden 7 U14’ers present, dus werd er door Saartje en Milan van de U12 aangevuld; Milan moest wel als dame spelen.

Het was geen makkelijke wedstrijd: de tegenpartij kon rekenen op een heel aantal robuuste dames en heren, die bovendien nog eens een kop groter waren. De U14 zouden hier hun best moeten doen.

En dat hebben ze ook gedaan, de tegenstander bouwde vooral afgesproken nummertjes op: bv op steun stelden de ‘inlopende’ dames zich achter elkaar op, zodat de achterste dame eens aangespeeld een shot kon nemen. Moeilijk voor onze dames om hierop te verdedigen, gelukkig gingen deze shots er niet vaak in. Onze U14 hebben een hele wedstrijd gewerkt en opnieuw mooi korfbal getoond. De snelheid was er opnieuw en deze keer liep de afwerking vlotter. In het begin van de wedstrijd hadden de spelers het soms wat moeilijk om elkaar te vinden, maar dit ging beter en beter naar het einde van de match. Ook altijd erg aangenaam om te zien dat deze spelers niet voor het eigen shot gaan, maar dat ze proberen telkens de vrije speler aan te spelen en zo kreeg elke speler zijn kansen!

Op het einde dus een verdiende overwinning, de tegenpartij kon 1x op voorsprong komen, maar dit werd nog voor rust rechtgezet en in de tweede helft kwam hun voorsprong nooit echt in het gedrang. Benieuwd naar het veldseizoen! Maar eerst in Herentals gaan supporteren!

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper

1-1: shot

2-1: Lore inloper

2-2: inloper

3-2: Annelore inloper

4-2: Annelore shot

4-5: inloper, shot, onderhands

5-5: Arne shot

Rust

6-5: Lore inloper, steun Xander

7-5: Lore korte kans, knappe pas Xander

7-6: inloper

8-6: Wesley shot

9-6: Lore inloper

9-7: shot

10-7: Annelore shot

Saartje komt in voor Annelore

10-8: inloper

11-8: Lore shot, opnieuw pas Xander

11-9: stip

Elke P

Wedstrijd voor de ‘eer’ tegen Temse dat ons niet meer kon bijbenen. Voorbereiding voor de kruisfinale konden we dit niet echt noemen wegens de onbeschikbaarheid van een hele delegatie…..blokschema weet je wel…..

De heroptredende Imke kan Quinte al snel van uit het voorvlak vrijspelen en direct 0-1. Met een vrijworpvariant tegen Jarno komt Temse op 1-1. Na de vakwissel krijgt Jarno bij een reboundduel een vrijworp mee…en daar is dan Tine in gespecialiseerd 1-2. Even later een steun van Kobe en Tine laat zien dat inlopen geen probleem vormt 1-3. De 4 heren van Temse zijn zeer beweeglijk en als Kobe z’n heer even niet goed volgt krijgt hij een schot van achter de korf tegen 2-3. In aanval brengen we dan een zeer lang uitgesponnen aanval en uiteindelijk is het Liam die Quinte kan laten wegtrekken 2-4. Op de 10de minuut kan Jarno inlopen/instappen en op steun van Kobe kan hij bovenhands binnen leggen 2-5.

Via een dieptepas van Kobe op Jarno achter de korf zelfs naar 2-6 vooraleer Temse met een te gemakkelijk schot uit stand tegen Jarno naar 3-6 kan milderen. Na een reboundduel op schot van Quinte krijgt Bjarne een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 3-7. Wat tot dan toe allemaal vlot liep stokte en Temse kon op 5 minuten gelijk komen en we hielpen er nog aan mee ook. Via een instapper én een buzzerschot tegen Liam naar 5-7. Een schot tegen Kobe voor de 6-7 en als we dan bij het uitwerken de bal nog onnodig kwijt spelen krijgt Jarno een inloper tegen voor de gelijkmaker 7-7.

Jarno brengt ons evenwel direct met een schot terug aan de leiding 7-8, maar een strafworp tegen Liam voor de 8-8 op de 20ste minuut. Bij een spelhervatting kan de klaarkijkende Quinte de volledig vrijstaande Imke bereiken en die schiet de 8-9 binnen. Met een schot tegen Pauline alles te herdoen bij 9-9. Nog voor affluiten kan Kobe op steun van Pauline inlopen en krijgt een strafworp mee. Hij laat die echter onbenut zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

Eerste actie na de rust en eerste doelpunt. Tine kan inlopen op steun van Kobe en 9-10. Zowel de thuisploeg als wij hebben onze scoremachine in de kleedkamer gelaten want het duurt tot de 11de minuut vooraleer Jarno ons kan verlossen met een verre loeier 9-11. In de tussenperiode was Axel al ingekomen voor Kobe. Na een combinatie Imke – Quinte – Bjarne is het de laatste die met een ver schot de 9-12 kan laten optekenen. Axel krijgt een schot tegen van achter de korf 10-12 en Janne komt Pauline vervangen. Tine blijft doorgaan en maakt er op inloper 10-13 van. Even later identiek maar nu strafworp. Jarno laat deze onbenut en Temse ruikt z’n kans. Via schot tegen Bjarne naar 11-13. Wanneer we bij het uitwerken een tweede keer vandaag de bal knullig verspelen krijgt Jarno de aansluitingstreffer tegen 12-13.

Met een strafworp tegen Tine komt Temse op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte 13-13 en met een inloper tegen Quinte zelfs op 14-13. We krabbelen terug recht want Janne kan Jarno aanspelen en die maakt z’n misstap goed met een ver schot 14-14 op de 22ste minuut. Robin komt Liam vervangen.

Met nog 2 minuten op de klok krijgen we een drieschotsaanval aan onze zijde en uiteindelijk is het Imke die raak treft met een schot van achter de korf 14-15. Temse dringt nog aan maar is te onbesuisd en op de valreep winnen we deze laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie.

Voor aanvang van de competitie was er bij iedereen de uitgesproken ambitie om de kruisfinales te halen. Dit deel van de ambitie is gehaald, nu is het zaak om daar niet tevreden mee te zijn. We moeten in de Kempen aantreden tegen het eerst geëindigde Kwik. Een talentvolle stabiele ploeg waar we in onze ‘thuismatch’ ook al eens van gewonnen hebben….dus onmogelijk bestaat NIET! Go FOR IT en veel succes in Hertentals!!!

EXDIEPESPITS

 

Vinnig en stug Meeuwen maakt het Voorwaarts weer moeilijk...

Vogel 6 - Brent 5 - Jef 3 -Stoffel (13 rebounds)- Kane 1 - Brice (goede job in defensie en rebound)

Jasmien 2 - Lauren 1 - Liesje 1 (goede defensie op Zahra) - Heleen- Sainah

Julie werd gespaard.

Opmerkelijk toch dat Voorwaarts het steeds moeilijk blijft hebben tegen Meeuwen, het thuisachttal dat vorige week pas zijn eerste seizoenzege boekte en volgend jaar terug in de promoleague uitkomt, Zes plaatsen en 18 punten verschil scheiden beide ploegen in de eindrangschikking maar een walk-over werd het zeker niet.

Lof voor de thuisploeg voor hun inzet in de wedstrijd die voor hen geen betekenis had. Voor ons was er dan wel weer inzet want door het beroep van Boekenberg moesten we om zeker te zijn van de trip naar de Final Four, terug minstens één puntje halen. Bovendien was er de mogelijkheid om bij een uitschuiver van Borgerhout op bezoek bij de ploeg van de terugronde, Floriant, de tweede plek over te nemen. Wat dus gebeurde en ervoor zorgt dat wij mogen tegenstellen in de kruisfinale tegen Borgerhout.

De match zelf:

1-1 Vogel vanop afstand

2-2 Strafworp van Jef na fout op Lauren

2-3 Liesje schiet raak

2-4 Jasmien, op de plek van Julie

3-5 Brent met kort kansje

4-6 Jasmien laat haar zien

4-7 Lauren na een sister act

7-7 Meeuwen is weer daar

7-8 Brent na dubbel met Jef

8-9 Fout op de goed reboundende stoffel, strafworp omgezet door Vogel

9-10 en 9-11 Brent in het zicht van de rust

Tweede helft:

Het is vooral een raakschietende Vogel en een goede verdediging en beter verzorgde afvang die ons het voordeel oplevert. Zes doelpunten kon Meeuwen er de tweede helft nog inleggen, vooral via hun dames en de kwikzilveren Jef Vervliet.

9-12 Vogel werkt play af

9-13 Vogel is op dreef aan het komen

11-14 Vogel met derde op rij

11-15 Vogel kunnen ze niet afstoppen

12-16 Jef op assist van Brent

14-16 Meeuwen geeft niet af

14-17 En dan is er Brent-time

14-18 Jef na weer een dubbel met Brent

14-19 Kane mag de eindcijfers vastleggen

Het was dus geen denderende laatste wedstrijd van Voorwaarts, we bleven flink onder ons gemiddelde van 23 doelpunten waarmee we de meest scorende ploeg zijn maar neem vooral de prima verdedigende prestatie van vandaag mee want met een goede defensie win je kruisfinales. Het was alvast een geslaagde competitie met liefst 10 overwinningen en we wonnen tegen iedereen minstens één keer behalve tegen Kwik. Benieuwd wat dat geeft, afspraak op 16 maart in Herentals.

Tot dan

Peter

Voorwaarts reserven maken 350 doelpunten in deze competitie: een record!

Bruggie 4 - Yannick 4 - Nils 3 - Kane 2 - Roy 5 - Lars 3 - Brice 2

Sofie 7 (jawel)- Jasmien 2 - Claudia 1 - Sainah (4 assists) - Cleo (6 assists)- Caro VB

Deze laatste wedstrijd was voor de doefkes want de uitslag kon het klassement niet meer veranderen. Coach Joran vond een opdracht: 33 doelpunten scoren dan komen we aan een seizoenstotaal van 350 en 25 gemiddeld per wedstrijd. Dat is erg veel want geen enkele A-ploeg haalt dit, Voorwaarts A komt nog het dichtst in de buurt (327 korven).

Je kan je dan afvragen hoe het komt dan we geen kampioen zijn gespeeld, wel daarvoor was onze verdediging veel te pover. We kregen in sommige wedstrijden een karrevracht doelpunten binnen en dan verlies je ondanks al dat aanvallend geweld. Offense win games, defense championships weet je wel!

Ik ga hier niet elk doelpunt opsommen want er moeten nog andere verslagen op de site, een bloemlezing dan maar:

1-5 Kane op pas van Nils, de winnaar van de wedstrijd lijkt en is al bekend

5-7 Yannick stopt een Meeuwen comeback af

8-12 Opnieuw Yannick die met de steun van Cleo weer een vierpuntenkloof slaagt

8-16 Dubbele cijfers al via een trefzekere Roy

9-17 Ruststand via de eerst maar zeker niet de laatste treffer van Sofie

9-18 Bruggie zet meteen de toon voor de tweede helft

9-20 De twintiger komt uit de handen van Sofie

11-25 Nils aan het kanon

12-27 Roy scoort maar de aanvalsmachine valt wat stil, halen we onze doelstelling wel?

13-30 Roy tekent alvast voor de dertiger met de steun van Caro VB

We spelen nog vier minuten het wordt spannend

13-32 Sofie wordt steeds oordeelkundig uitgespeeld en scoort haar zevende van de dag!

14-33 Net voor tijd valt ie dan de 33e via een verre knal van Nils, goed dus voor de 350e van deze kompetitie.

Of hoe je van een match zonder belang toch een wedstrijd met veel animo en beleving maakt.

Sofie:

Het bekende verhaal meer dan een seizoen out met kwetsuur maar flink aan het terugkomen, met dus vandaag zeven treffers waarvan vier op doorbraak, met dank aan de steunende heren.

Nu:

Met deze groep paraat staan in Herentals om een bijdrage te leveren, we rekenen op onze bankzitters!

Tot dan

Peter

Alweer een onverdiende nederlaag.

Willem 3 (elke week beter) - Jordy 2 - Jakob 1 (energyman) - Fred - Rob

Caro VB 3 - Claudia 2 - Caro C 1 - Anne 2 (wederoptreden) - Ellen 1 - Sarah - Amber

Niet inzetbaar: Jasper en Jonas

Dit zou een historische wedstrijd kunnen zijn, de laatste zaalmatch sowieso van dit seizoen maar misschien ook de laatste match EVER in zaal van een C-ploeg aangezien het lot van de C competitie zeer onduidelijk is op dit moment. Die wil je dan winnen want het was ook nog eens de voorlaatste in de stand (Meeuwen) tegen de laatste (helaas wij) in een rechtstreekse confrontatie dus om de rode lantaarn door te spelen aan de andere partij.

Voorwaarts streed voor wat het waard was, scoorde een seizoensrecord door 15 korven te maken maar kwam uiteindelijk iets te kort tegen een routinerijker en krachtiger Meeuwen. Dit ondanks de 9 korven die onze dames samen lieten optekenen: het was ladies night!

Ook de plaatselijke ref (van de thuisploeg) deed zijn duit in het zakje door zowat alles in Meeuwenvoordeel te fluiten, jammerlijk.

Matchverloop:

1-1 Claudia op pas van Willem

2-2 Caro VB van achter de mand

2-3 Willem assist Fred

2-4 dezelfde acteurs hetzelfde resultaat

4-5 Drive van Caro C en aflegger op besluitvaardige Claudia

4-6 Caro C in twee tijden

Dat was het betere gedeelte, veel kansen nemen, veel schieten, de opdracht van vandaag. Dan beginnen we meer te aarzelen, zoeken steeds te veel, maken het te ingewikkeld: gevolg Meeuwen erop en erover. De voorsprong wordt eigenlijk weggeven en we gaan rusten bij een 8-6 achterstand.

Tweede helft:

En dat wordt steeds achtervolgen..

7-8 Jordy op pas van Rob voor de aansluiting

8-9 Jakob met de medewerking van Fred

9-10 Ellen van achter de mand

10-12 Jakob speelt Anne keurig aan

11-13 Willem weer op pas van Jordy

12-13 Anne is duidelijk terug

13-13 Caro VB voor de gelijkmaker

16-13 Drie betwistbare fases later staan we drie achter

16-14 Caro VB brengt weer hoop

17-15 We halen de vijftien via C topschutter Jordy maar daar blijft het bij.

En nu:

Eerst natuurlijk nog en bloc naar Herentals en binnen een maandje gaan we terug buiten spelen.

Tot dan

Peter

A : Pauline (1) – Tine (3) – Kobe (3) – Axel (1)

V : Luna (2) – Quinte – Mauro (1) - Bjarne

R : Jarno (3) – Liam – Yarik – Hendrik – Robin – Mirthe – Imke – Ward – Amber (1)

Door het verlies van Temse op zaterdag waren we al zeker van onze plaats in de kruisfinale. AKC nu op volle sterkte uit op revanche voor hun verlies uit de heenwedstrijd. Via een inloper van Pauline, die Tine achter de paal kan vrijspelen komen we al snel aan de leiding 1-0. Met een vrijworp tegen Bjarne komt AKC op gelijke hoogte 1-1. Na de vakwissel kan Mauro inlopen en krijgen we een strafworp welke Bjarne niet kan omzetten.  AKC neemt de bovenhand en via een korte kans tegen Kobe en een vrijworp tegen Kobe naar 1-3. Met een schot tegen Quinte 1-4 vooraleer Tine onderdoor kan stappen. De toegekende strafworp kan Kobe benutten om ons op 2-4 te brengen.

Met schoten tegen Axel en Kobe loopt AKC uit naar 2-6 vooraleer Axel op schot kan milderen 3-6. AKC dan naar 3-7 met een schot tegen Tine en dan laten ze een strafworp tegen Tine ook onbenut.  Met een schot tegen Axel en een vrijworp tegen Kobe lopen ze uit naar 3-9 op het kwartier. We komen via een vrijworp van specialiste Tine wel op 4-9 maar aan de overzijde is het AKC met een schot tegen Mauro die uitlopen naar 4-10. Luna kan dan inlopen op steun van Mauro voor de 5-10 maar met een schot tegen Tine de 5-11 op het bord. Jarno komt Bjarne vervangen. 5-12 via een schot tegen Mauro.

Op de 22ste minuut een inloper van Tine welke Kobe rustig afrond 6-13 maar na de vakwissel krijgt hij net voor de rust nog een schot tegen 6-13.

Direct na de herneming kan Luna inlopen op steun van Mauro en 7-13 maar AKC krijgt een strafworp voor een fout van Quinte en 7-14. Inloper van Tine & bovenhands ingelegd 8-14. Met een korte kans tegen Axel naar 8-15 en even later een schot tegen Axel voor de dubbele cijfers 8-16. Bjarne voor Axel. Na een overnamesituatie scoort AKC met een schot tegen Jarno en ze lopen 10 doelpunten uit met een schot tegen Mauro. Liam komt de gekwetste Bjarne vervangen.

De heroptredende Jarno haalt z’n gekend wapen boven en schiet van ver de 9-18 op het bord. Met een schot tegen Tine naar 9-19 op het kwartier. Amber J voor Quinte. Via een schot tegen Mauro krijgen we een twintiger tegen wat ons deze competitie nog niet is overkomen…. Pauline kan dan milderen op inloop met een steun van Liam 10-20. Mauro dan éénhandig uit de rebound voor 11-20 en we scoren zowaar tweemaal na elkaar als Jarno van ver schiet 12-20. Kobe kan op steun van Pauline nog inlopen voor de 13-20 maar Jarno moet aan de overkant een inloper toelaten 13-21. De laatste twee doelpunten van deze wedstrijd (?) komen er op strafworp nadat Amber J had ingelopen, ze zet deze zelf om en een schot van Jarno voor de 15-21 eindstand. In de eindfase was Robin nog voor Mauro ingevallen en Mirthe voor de gekwetste Luna.

Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen én op Temse. Die zullen 100 % gedreven zijn want die weten dat ze vorige keer van 7 doelpunten achter nog hebben kunnen winnen. Doorgaan tot de laatste zoemer zal dus aangewezen zijn en maak er een goeie generale repetitie van !

EXDIEPESPITS

Onze laatste wedstrijddag van het zaalseizoen was bijna in het water gevallen. Volgens de planning zou Verde de U10-wedstrijden van onze cluster organiseren. In eerste instantie zou het wedstrijduur verlaat worden ten opzichte van de oorspronkelijk planning, maar lastminute blies Verde alles af. Ze hadden dan toch geen zaal ter beschikking. Als U10 moet je jammer genoeg wel eens plaats maken voor oudere ploegen…

Gelukkig had Scaldis de zaal (toevallig dezelfde sportzaal) nog ter beschikking. Dankzij de goede contacten van onze TM Elke, werden we door Scaldis uitgenodigd. Scaldis was zo hoffelijk om ook Verde uit te nodigen. Hierdoor konden we het zaalseizoen toch afsluiten met twee wedstrijden. Bovendien leenden we nog veel spelers uit, omdat de andere ploegen niet volledig waren. Hierdoor kwam iedereen weer aan heel wat speelminuten. Elise en Lenka hebben voor hun gastploeg een doelpunt gemaakt.

Voorwaarts heeft dit zaalseizoen driemaal de ploegen uit de cluster ontvangen en nog extra ploegen uitgenodigd om ook eens tegen andere ploegen te spelen. Dit verliep telkens vlekkeloos en het strak geplande schema kon steeds gevolgd worden. Bovendien nam Voorwaarts in het begin van het seizoen het voortouw in de uitwerking van de cluster. De bond zorgde namelijk voor de verdeling van de clubs over de clusters, maar de praktisch invulling werd aan de clubs onderling overgelaten. Bovenstaande informatie geef ik u graag mee om aan te tonen dat wij een goed draaiende club zijn, dankzij het initiatief en de inzet van een aantal clubgenoten. Chapeau hiervoor!

Over de wedstrijden dan:

Wedstrijd 1: Scaldis – Voorwaarts (6 – 2)
Scaldis speelde erg dynamisch. Dat verklaart de uitslag. Toch waren er ook langs onze kant heel wat knappe dingen te zien. We kwamen in 1-0 achter, maar Taco kon met een doorloper gelijk maken (1-1). Anke had Taco met een knappe pas uit de ruimte (dus niet vanuit de steun) vrijgespeeld. Bij het inwerpen van het 2 e kwart zagen we een hele knappe combinatie. Gio nam de bal op. Hij zag Kaat vrij staan en speelde haar meteen aan. Jammer genoeg ging de doelpoging net naast. Vervolgens kan Scaldis uitlopen tot 6-1. Taco kon de 6-2 eindstand vastleggen met een schot. Tijdens deze aanval kwamen er verschillende doelpogingen. Taco scoorde nadat hij de rebound van een van deze doelpogingen voor zijn rekening namen en hierdoor vrijkwam van zijn tegenstander.

Wedstrijd 2: Verde – Voorwaarts (3 – 3)
In tegenstelling tot Scaldis speelde Verde net heel statisch. We hebben de kans om de score te openen op penalty. Nadat Anke een knappe steun brengt voor Taco, wordt zijn inloper foutief
gestopt. Jammer genoeg gaat de strafworp er niet in. Vervolgens komen we in de eerste helft 3 – 0 achter. We buigen deze achterstand tijdens de tweede helft om in een gelijkspel. Taco kan tweemaal op schot scoren (3-2). Gio speelt Kaat opnieuw op een hele mooie manier vrij met een verre pas richting korf. Kaat werkt de korte kans netjes af. We krijgen op het einde van de match opnieuw de kans om te scoren op penalty. Dit keer nadat Kaat Gio vrijspeelt. Gio zijn omdraaier wordt foutief verdedigd. De toegekende strafworp gaat er spijtig genoeg niet in.

Door de vele wissels (en het vele gebabbel van de verslaggever) is niet iedereen vermeld in dit verslag. Toch is het duidelijk dat iedereen weer heel wat vooruitgang gemaakt heeft tijdens dit zaalseizoen. Nu staat het tweede deel van het veldseizoen voor de deur. Ik duim alvast voor mooi weer en mooie korfbal. Maar eerst: genieten van carnaval en van de krokusvakantie!

Anneleen

Aanval: Tia, Xander, Arne (1) en Annelore (1)

Verdediging: Lore, Leon, Jade (1) en Joran (1)

Reserve: Gitte, Dario en Joppe

Wat te zeggen over deze wedstrijd? Dat de afwerking de laatste matchen het liet afweten en dat dit jammer genoeg in deze laatste zaalwedstrijd voor onze U14A niet plots verbeterde. Zoals al eerder gezegd creëren deze spelers kansen genoeg over de verschillende spelers en de beide vakken, maar die dekselse bal wil maar niet vlot door de korf. Wel wat frustrerend dat er telkens mooi korfbal getoond wordt, waarbij er niet vanuit vaste posities en nummertjes gespeeld wordt (wat bij de tegenpartij steevast het scenario is), dat alle teamleden worden betrokken en dat er voor de winst wordt gegaan, maar dat we al dit positiefs niet in een heel aantal korven zien uitmonden. Wat er op de training vlot ingaat, wil tijdens de match – vaak net – niet lukken.

Soit, kopjes opnieuw omhoog en blijven gaan en werken. Uiteindelijk zullen die korven wel lukken, kwestie van blijven ervoor gaan en blijven knap korfbal tonen. En ook een pluim: deze U14 eindigen derdes in hun reeks! Na een gemoedelijke start, een prima middenstuk en een minder scorend einde van deze zaalcompetitie, toch een knappe prestatie!

De wedstrijd tegen Verde was vooral een trage wedstrijd, de tegenpartij legde hun trage tempo op en ging steevast voor de steun/inloper combinatie, wat heel wat vertraging meebracht, onze spelers zijn immers al erg geoefend in het opvangen van zulke inlopers. Zeker als de inlopers telkens dezelfde kant kiezen, is het opvangen niet moeilijk. Verde kreeg ook weinig kansen, maar hun afwerking was beter, zij konden hetzelfde aantal korven maken als VW, hoewel VW duidelijk meer kansen had.

Benieuwd naar het tweede deel van het veldseizoen en of die korven dan wel zullen vallen.

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper, steun Leon

1-1: vrijworp

2-1: Jade shot, pas Joran

2-2: shot

rust

2-3

3-3: Arne shot

4-3: Joran erg ver shot

4-4: stip

Elke P

V: Lize – Lore/Jade (2+1s) – Wesley(1) - Dario

A: Gitte – Annelore (2)/Tia – Joppe (1)/Leon(1) - Senne

U14B haalt de overwinning binnen en scoort 8 keer. Een pluim voor gans de ploeg.

We zagen een gemotiveerde ploeg op het veld staan, klaar om hun tegenstanders van repliek te dienen. Er werd veel gelopen, en dan komen de kansen vanzelf. En een supertip van trainer Andy: ‘de bal moet naar het kindje dat vrij staat’. Een van de eerste aanvallen een knappe pas van Joppe naar een wegtrekkende Annelore en die shot binnen, 1-0. Het verdedigingsvak onderschept verschillende keren de bal zodat de aanval regelmatig aan de bak moet, maar de kansen van Joppe, Gitte en Senne gaan naast. Het is Borgerhout (of GW of ATBS) dat de gelijkmaker maakt met een kort shotje, 1-1. Daarna een mooie aanval waarbij een inlopende Lore foutief wordt gestopt en penalty, maar geen goal. Ook deze aanval blijft kansen bijeen sprokkelen, maar voorlopig zonder resultaat. De tegenpartij vindt wel het gaatje, zelfs 2 keer, en het is 1-3. Nog voor rust kan Gitte Annelore aanspelen en die gooit haar shot binnen, 2-3. De volgende aanval komt Gitte in steun, speelt Joppe aan en die gooit droog binnen en we staan gelijk, 3-3. En dan weerklinkt de zoomer, einde eerste helft.

Na rust komen Jade, Leon en Tia in voor Lore, Joppe en Annelore. En de U14 laat er geen gras over groeien. Een mooie steun van Dario voor Jade die inloopt en we staan voor 4-3. Enkele minuten later kan Wesley een shot binnengooien (had al enkele keren zijn bal over de mand zien rollen) en we wisselen met 5-3. De Voorwaarts-aanhang blijft even op zijn honger zitten, en ziet Borgerhout terugkomen tot 5-5. Het duur niet lang vooraleer we zelf weer aan de bak komen. Jade wordt in een rebound duel door een heer belaagd, en penalty voor Voorwaarts. Deze keer missen we niet en het wordt 6-5, een voorsprong die we niet meer uit handen geven. Even later speelt Lize Jade aan die achter de korf staat en die shot binnen, 7-5. Borgerhout komt nog terug tot 7-6. Het worden nog enkele bange momenten maar de tegenpartij kan de kansen niet verzilveren. En dan komt het verlossend moment met een mooie combinatie tussen Tia en Leon en die laatste shot binnen, 8-6 en boeken toe voor de tegenstander. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het zaalseizoen erop. En die laatste wedstrijd gaan we ook winnen. Afgesproken ?

Ook nog dank aan Elke om de luide ‘zoom’ te laten horen bij wissels en time-out (notabena via computertechnologie) en aan het alerte mannelijke publieksduo dat de score op de 4 handen bijhield. Camiel, merci om te scheidrechter-en.

Els

Yani Lauren Joppe(1)/Loris Lauri(1)
Saartje(1) Milan(1) Kyara/Kathe Loris/Senne 

Tweede wedstrijd dit weekend.  Na de winst tegen Floriant op vrijdag smaakte dit toch eigenlijk wel naar meer.  Even paniek voor aanvang van de wedstrijd: door onverwachte afwezigheid van een van de speelsters, mocht Kathe de ticketjesverkoop staken en het mini-voorwaartstruitje van onze eenhoornmascotte aantrekken.  Gelukkig had Lauri voor haar een paar extra loopschoenen bij en kon de zwarte salopette ook nog doorgaan voor een spelersshortje.  

We startten weer met dezelfde mindset als vrijdag: gretig om te winnen, en bovendien vrij foutloos in verdediging en bij het uitwerken.  Saartje opent de score met een schot, maar AKC kan dan snel antwoorden: 1-1.  Dan gebeurt er iets onverstaanbaars: twéé doelpunten van Lauri worden om een duistere reden afgekeurd (verdedigd??).  Maar als AKC dan scoort met Milan er kort op als verdediger, dan volgt er geen fluitje.  Wij houden niet zo van dit soort willekeur!  Gelukkig kan Joppe met een ver schot toch nog de 2-2 vastleggen, maar toch zuur dat we hier niet met 3-1 kunnen gaan wisselen ipv met 2-2.  In aanval kan Milan dan scoren van kort onder de korf (3-2), na het nemen van een rebound, maar AKC dient van antwoord tot 3-4.  Nog voor de pauze lokt Lauri een strafworp uit, en legt ze hem zelf ook binnen: 4-4.

Tweede helft komen Kathe en Senne erop ipv Kyara en Loris.  Het scoren wil niet meer zo lukken, en AKC trekt stilaan het laken naar zich toe tot 4-7. Loris komt Joppe nog vervangen even voor het einde van de wedstrijd.  Met een diepe pas van Loris naar Lauri, lokt ze nog een strafworpje uit, maar hij wil er deze keer niet in.  Niet getreurd, we hebben onze belangrijkste punten vrijdag al verdiend, en we hebben vooral laten zien dat we het eigenlijk elke ploeg uit onze reeks moeilijk kunnen maken! We misstaan dus zéker niet in deze groeipoule.  Tot op het veld!

Ilse

Lauri(2) Nore Quinten/Senne Loris(1)
Joppe(6) Milan/Yani Lauren/Sofia Saartje

Na een zware rit naar Melle op een vrijdags spitsuur, zat de spanning er wel in of dit de korfballertjes geen parten zou spelen.  We kwamen namelijk hier naartoe met één doel: winnen en Floriant in de rangschikking achter ons laten.

En onze spelertjes hebben ons zeker niet teleurgesteld.  We begonnen superscherp met mooie opbouw in onze aanvallen, en waren bijna foutloos in onderscheppen en de bal snel weer overbrengen (het woordje 'balverlies' stond vandaag niet in ons woordenboek).  De combinatie van ijzersterke verdediging en productieve aanvallen resulteerde in een vlot scoreverloop langs voorwaartszijde:

0-1 Joppe schot
0-2 Joppe kort schot op één been na verre pas van Saartje
0-3 doorloop Lauri pasje van Quinten
0-4 Strafworpfout op doorloop Loris, omgezet door Lauri
0-5 doorloop Joppe(1 handig) pas Saartje
0-6 doorloop Joppe pas Lauren

In de extra tijd (2,5 min!) slaagde Floriant er nog in om te antwoorden: 1-6

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Floriant hun laatste doelpunt: 2-6.  En Joppe, topscoorder van de dag, antwoordde hierop nog een keertje met.. een goal: 2-7.  Tijd om te wisselen en ook Yani, Sofia en Senne hun beste beentje te laten voorzetten.  Joppe was nog niet uitgescoord, en legde er ook nog de 2-8 in met een schot!  De eindcijfers werden tenslotte vastgelegd met een kort shotje van Loris na doorbraak: 2-9

Doel bereikt, en vlotter dan verwacht. Zeer mooie prestatie van onze U12.

Ilse

Propaganda voor het Korfbal en Voorwaarts nu al zeker van de kruisfinales.

Stoffel 5+2 - Vogel 4+2 - Brent 4 - Brice en Jef 8 (jawadde)

Julie 2 - Heleen 2 - Lauren 1 - Liesje (wat een krijgster)

Match in de Nachtegael en veel op het spel, dan weet je het al, veel spektakel en korven gegarandeerd. AKC kon best winnen in strijd om de vierde plaats, wij om onze derde plek veilig te stellen. AKC kan een serieus stukske verdedigen en wij hebben de meest scorende ploeg. Verdedigen of niet bij de rust stond het 22-18 met Voorwaarts dan aan 38 % afwerkend, AKC aan 34 %. Het leek den NBA wel.

Veel recup nochtans bij ons met prima reboundend in aanval en ook in defensie met onze dames die meerdere ballen wisten weg te plukken. Bij AKC waren dan weer de dames in een begenadigd dagje qua scores en natuurlijk was daar Jarre De Ley om hen steeds in de running te houden.

Na de pauze konden beide ploegen begrijpelijker wijze het hoge tempo en dito afwerking niet blijven volhouden anders stonden we nu in topleague van Nederland tegen TOP en PKC te ballen. Tactisch werd het ook een steekspel met vervangingen en vakwissels langs beide zijden.

AKC kwam echter steeds feller opzetten en bij 25-26 een tiental minuten voor tijd gingen ze erop en erover. Meestal is het dan de ploeg die gelanceerd is die ook werkelijk het laken naar zich toetrekt, AKC in dit geval dus. Maar dit was alweer zonder de enorme veerkracht, ploeggeest, onverzettelijkheid en tactisch vernuft van de Voorwaartstroepen gerekend. We dichten steeds de kleinste kloof tot 28-28 gelijk en dan werd Jens gezocht en uitgespeeld en hij maakte het droog af.

De defensie deed de rest en AKC zal nog een weekje in spanning blijven of ze ook naar Herentals zullen mogen, zij hebben hun lot alvast in eigen handen. Wij gaan alvast volgende week zonder stress en met een goed gevoel naar Meeuwen voor de afsluiter van de reguliere kompetitie, een Meeuwen dat zopas zijn eerste winst binnenhaalde tegen zaalkampioen Boekenberg. Voor Gert en Co begint de voorbereiding voor Herentals vanaf nu. Op 16 maart spelen we daar tegen Borgerhout.

Het gaat me deze keer te ver om alle doelpunten op te sommen maar één ding is zeker onze JEF die had zijn dagje. Hij gooide er acht binnen (aan 50%), en had ook nog 3 assists en 31 rebounds achter zijn naam staan. En als hij zijn dagje heeft dan is onze grote van het niveau Jarni en Jari.

Scoreverloop:

Tot 3-5 had AKC (vooral via hun damesscores) de regie van de match.

Bij 7-6 kwamen we een eerste keer voorop, en den Brent maakte er bij 12-8 vier verschil van. Verder konden we echter niet uitlopen en het typeert de match dat de Jef de rustscore op 22-18 bepaalde.

Na de pauze liepen we maximaal uit tot 24-19 maar dan stokte het aanvalsspel, de ballen vielen niet meer, we gingen twijfelen. AKC richtte zich op en kwam dus bij 25-25 op gelijk hoogte. Plooien deed Voorwaarts dus wel maar breken doen we dit seizoen weinig of niet.

Peter

Voorwaarts B toont zijn echte waarde!

Nils 1 - Kane 4 - Roy 4 - Lars 2 (had er duidelijk zin in) - Bruggie 3 - Yannick

Jasmien 3 - Sainah 2 - Sofie 2 - Cleo 1 - Claudia en Quinte: onze dames deden aanvallen hun aandeel in de scores dus...

Voorwaarts B liet vooral tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd zien wat het echt kan, op het laatste kwam AKC nog dreigend kort maar zij speelden dan ook nog met titelambities en knokte tot het einde, onze dames lagen boven en konden mee het verschil maken. Zowel Voorwaarts A als B zijn dus de best scorend teams van hun league.

De scores van vandaag:

1-0 Lars na stipfout op Roy

2-0 Sofieke pas Mien

3-1 Kane steun Cleo (alomtegenwoordig)

4-2 Roy toont zijn klasse

5-2 Nils vanop zijn plek (ongeveer van achter de bank van akc)

6-2 Kane en Nils dat loopt lekker

7-3 Drive van onstuitbare Lars aflegger op Roy, ook een goed duo

8-3 Sainah, de laatste weken terug aan het kanon

9-4 Topschutster Jasmien is ook van de partij

10-4 Sofie toch al voor haar tweede

11-6 Lars speelt nogmaals Roy goed aan

12-6 Lars steunt Jasmien

13-9 Lars tekent voor de laatste voor rust

Na de pauze gaat AKC een versnelling hoger en gaat steeds feller in het verweer en komt opzetten.

14-10 Bruggie weet ook de mand hangen

15-11 Roy na strafworp van Lars in twee fases toch omgezet

16-11 den Bruggie aangespeeld door Yannick

17-12 samenwerking Jasmien en Kane

18-12 nog eens Kane

19-13 fout op Cleo, Bruggie vanop 2,5meter

20-15 Cleo pikt verdiend haar korfje mee

Een fel AKC bijt van zich af

21-18 Bruggie houdt ze af

22-19 Kane voor de beslissing

Volgende week nog een laatste maal knallen, voor een goed gevoel om af te sluiten en voor Herentals. Wij hebben de beste bank.

Peter

Uitstekende trainingsarbeid leidt jammer genoeg niet tot winst in het weekend....

Jordy 2 - Jasper 2 (beste man op het veld) - Willem 2 (goeie partij) - Fred - Rob en Jakob

Claudia 1 (prima) - Amber - Caro VB - Sarah (goede job alweer) - Ellen 1 - Caro C

Ref van dienst: JONAS (hopelijk op het veld terug paraat als speler)

Elke keer hoor ik lovende kritiek over de trainingsarbeid tijdens de afgelopen week maar helaas kunnen we dat niet omzetten in doelpunten en wedstrijdgewin in het weekend. Negen maal gespeeld en slechts drie keer halen we TIEN goaltjes, met dertien als hoogste score en net die wedstrijd hebben we gewonnen. Dus het schoentje wringt duidelijk in de afwerking. Het geloof in eigen kunnen en kunnen scoren lijkt mij wat zoek. Volgende week de laatste zaalmatch op Meeuwen waar we in de heenmatch met één doelpuntje tegen verloren, in deze wedstrijd gaan we voor 14 korven, op donderdag zal Meeuwen waarschijnlijk niet willen spelen dus voor één keer dan maar het goede gevoel verplaatsen naar de zaterdag. Heb er vertrouwen in, het kan. Ga ervoor!

Het scoreverloop tegen een AKC met zeer veel gestalte en kracht overwicht waar we het in de rebound duels nochtans prima deden!!!:

1-3 Bosschie assist Willem

2-7 Stip op Fred omgezet door Jordy

3-7 Claudia op aangeef van Jordy

4-7 Willem op pas van Caro VB

5-7 Jasper besluit dolle vijf minuten met de aansluitingstreffer

6-8 Mooie combinatie tussen Fred en Jordy

Rust

Na de pauze kunnen we helaas geen vervolg geven aan het veelbelovend slot van de eerste helft.

7-9 Willem doorloper steun Sarah

8-12 Caro C op aangeven van Rob

9-16 Ellen op voorzet van de immer actieve Jakob

Peter

A: Jade (4) – Lore – Joran (2) - Leon

V: Annelore (1) – Tia – Arne (4) – Xander

Wisselspelers: Maurine – Gitte – Dario - Joppe

Een nederlaag tegen een ploeg die heel goed voorspeelde, in de eerste helft sterk afwerkte en gretiger op de bal zat. Vandaag was dit Hoboken te sterk voor ons. Ze staan natuurlijk niet voor niets als leider in het klassement.

Nog voor de wedstrijd liep het al mis, geen officiële scheidsrechter aanwezig, dus werd een scheidsrechter uit de eigen Hobokense rangen opgetrommeld, maar die liet even op zich wachten. De wedstrijd startte een 20-tal minuten later dan voorzien, beide teams waren goed opgewarmd. Het scorebord en de klok lieten het na enkele seconden al afweten en produceerden verschillende geluidjes, dus moest de scheidsrechter zoals in de goede ouwe tijd zelf de stand en de tijd bijhouden.

We zijn nog niet goed begonnen en we staan al direct op achtervolgen, 2 -0 na een inloper en een shot. Even slikken, want dat zijn 2 aanvallen van Hoboken/Mercurius en direct 2 goalen. Dus tijd voor de onzen om een tandje bij te steken. Het is eerst nog Hoboken/Mercurius dat er een shot in knalt, maar dan is Jade daar met haar eerste goal van de avond, een shotje op 2 benen na pas van Lore die zag dat haar vakgenote helemaal alleen stond, en 3-1. Het duurt weer niet lang vooraleer de tegenstanders onze korf weten hangen en na een inloper staat het 4-1. We komen terug op 4-2 met een shot van Annelore, mooi aangespeeld door Arne. Daarna Hoboken/Mercurius met een shot en 5-2. De volgende minuten krijgt de aanval verschillende kansen en is het Lore die inloopt, wordt verdedigd door tweede dame, en bal doorsteekt naar een vrijstaande Jade, die de bal gewoon hoeft binnen te gooien, en dat ook doet, 5-3 dus. Op naar die aansluitingstreffer nu. Jammer zijn daar die flitsmomenten van de tegenpartij weer, en we krijgen een penalty tegen na foutief verdedigen op inloper. 6-3 en terug 3 goalen achter, het is moeilijk om het verschil kleiner te maken. Daarna volgen enkele kansen, en lokt Tia een penalty uit, maar die wordt gemist. Aan de andere kant gooit een trefzeker Hoboken een shot binnen, weliswaar met een beetje chance, de bal raakt de mand, stuit omhoog en valt dan toch door de mand en 7-4. Hierna zijn de kansen wisselend en wordt er beurtelings gescoord door beide ploegen. Eerst Jade met een shot (7-4), dan de tegenpartij met een shot (8-4), dan Arne met een inloper op assist van Annelore (8-5), een super ver shot van Hoboken/Mercurius (9-5), een strafworp voor de anderen (10-5) en een shot van Arne (10-6). En toen klonk het rustsignaal. Een eerste helft dus met veel doelpunten.

Na de rust is het weer Hoboken dat het laken eerst naar zich toe trekt en er via een inloper 11-6 van maakt. Dan ziet Annelore dat de heer van Arne super ver voorspeelt, en speelt ze Arne aan die deze kans niet laat liggen en binnen gooit, 11-7. Enkele minuten later ziet Jade de heer van Leon juist het zelfde doen, en speelt ze Leon aan die shot, maar jammer genoeg gaat die bal naast. De tegenstanders laten niet met zich sollen en gooien er wel een afstandsshot in, 12-7. Na mooi samenspel met 4 kan Joran een goaltje verzilveren, 12-8. Wederom de tegenpartij aan het kanon, deze keer met een shot na vertrekken vanuit de rebound (dit hebben ze verschillende keren gedaan, met wisselend succes, maar toch hele gemakkelijke kansen die we weggeven en waar aan gewerkt kan worden). En het staat 13-8. De volgende goal komt van Voorwaarts, Arne mist een omdraaier, Xander pakt de rebound en speelt de bal terug naar Arne die binnen gooit, 13-9. Nu terug de tegenpartij die het gat in de mand vindt en er door gooit, 14-9. Dan aan Voorwaarts om een goaltje te maken. Jade loopt met bal in (steun Joran) en 14-10. Nog een kwartier te gaan, en er komen wissels aan, Joppe komt in voor Xander, even later komt Gitte in de plaats van Tia. De 10 volgende minuten gebeurt er langs beide kanten niet veel, er wordt goed verdedigd en onderschept maar dat heeft geen gevolgen voor de score. De laatste 5 minuten scoort Hoboken/Mercurius nog 2x (inloper, en shot uit wegtrekkende rebound) en wordt het 16-10. Joran kan nog iets uit zijn mouw schudden en scoort nog met afstandsshot, 16-11. De einduitslag geeft een vertekend beeld, want we werden niet weggespeeld. Maar we krijgen nog teveel goalen tegen, er worden nog te veel slechte passen gegeven en bij momenten wordt er gewacht op de andere ‘die wel zal bewegen’ en dan wordt het moeilijk om kansen te creëren.

Els

V: Quinten – Loris – Lauri – Nore
A: Senne – Joppe – Lauren – Sofia
R: Yani – Saartje

Wat. Een. Wedstrijd! Het was een thriller van formaat!
Een gelijkspel tegen de tweede van de reeks had verdiend geweest. Dit is net niet gelukt, maar we kregen een fantastische wedstrijd te zien. We komen 1-0 achter via een ver schot van Ago Aalst. Lauren kan terug gelijk maken (1-1) via een doorloper op een steun van Senne. Na de vakwissel zorgt Sofia er in verdediging voor dat de bal terug naar het aanvalsvak gebracht kan worden door sterk verdedigingswerk en door verschillende verdedigende rebounds te onderscheppen. Helaas kan Ago Aalst profiteren van een balverlies bij het uitwerken. Via een doorloper wordt het 2-1. We komen goed weg wanneer Ago Aalst een penalty mist. De 2-2 wordt opgezet vanuit het verdedigingsvak door een pas van Joppe naar Loris. Loris speelt met een knappe pas Quinten vrij. Loris verzorgt daarna de rebound op het schot van Quinten en kan hierdoor zelf tot scoren komen.

Na de rust komt Saartje Sofia vervangen. Er volgt een periode van veel balverlies en risicovolle passen. Dit komt deels door een hoge balpressing van onze tegenstander. Tegelijkertijd zien we onze verdediging verschillende rebounds pakken. De bal bereikt niet altijd het aanvalsvak, maar we kunnen de aanvallen van Ago Aalst zo telkens onderbreken. Het aanvalsvak begint stilaan een oplossing te vinden voor de hoge balpressing van Ago Aalst. Joppe speelt Senne met een prachtpas vanuit de ruimte vrij op een doorloper. De doorloper gaat er jammer genoeg naast. Een strafworp is niet uit de lucht gegrepen, maar de scheidrechter beslist hier anders over. Ago Aalst kan terug op voorsprong komen via een doorloper (3-2). Yani komt Senne vervangen. Nore kan vlak aan de middellijn de bal in verdediging onderscheppen. Ze passeert naar Joppe, die op zijn beurt Saartje bedient met een verre pas uit de ruimte. Saartje werkt netjes af (3-3). Op dat moment gaat het dak in de tribune er bijna af. Aalst scoort heel snel tegen via een ver shot, waar niets tegen in te brengen valt. We verliezen de moed niet en blijven tot de laatste seconde vechten om nog tegen te scoren. We hebben iedereen hard zien werken. De precisie van onze passen blijft een werkpunt, maar er is iedere week verbetering. Tegen een sterkte tegenstander die hoog komt pressen, wordt dit zwakke puntje wat uitvergroot. Alle spelers van Aalst waren bovendien gretig om passen die bij ons net niet aankwamen, te onderscheppen. Een sterke, geconcentreerde verdediging van Voorwaarts heeft ervoor gezorgd dat Ago Aalst hier niet ten volle van profiteert. Het is dan ook een ploegsport, hé. We hebben een echte ploeg op het veld zien staan. De twee doelpunten die met een pas vanuit het verdedigingsvak opgezet werden, zijn hier het bewijs van. Een gelijkspel heeft er in gezeten en had verdiend geweest, maar we zien de spelers TERECHT met opgeheven hoofd van het veld komen.

Anneleen

Deze week ontving Voorwaarts voor de derde keer de ploegen van de cluster. Er waren heel wat ploegen aanwezig zaterdag. Daardoor moest een strak schema aangehouden worden. Dit is opnieuw zeer goed gelukt dankzij een goede organisatie en planning. Dit is een vermelding waard, want dit is zeker niet evident!

Wedstrijd 1: Voorwaarts – Kwik (3-3)
A: Jolan – Gio – Kaat – Molly
V: Erik – Taco – Fran – Lou


Tijdens het eerste kwart zien we verschillende doelpogingen van Gio en Kaat. Voorlopig valt de bal er nog niet in. In verdediging is Erik erg alert en kan de bal op een knappe manier onderscheppen. Na de functiewissel spelen Lou, Fran, Taco en Erik mooi rond en komen tot verschillende doelpogingen. Lou verzorgt een mooie steun voor Taco, maar op het openen van de score blijft het nog even wachten. Het is wel duidelijk dat dit niet lang meer kan duren. Uiteindelijk kan Lou de bal onderscheppen bij het uitwerken en via een schot tot scoren komen (1-0). Na de rust kan Kaat de score verdubbelen. Ze onderschept de rebound van haar eigen schot en kan dit mooi afwerken (2-0). Opnieuw kunnen we een bal onderscheppen bij het uitwerken. Kaat speelt Molly met een knappe pas vrij, maar de bal gaat net naast. Ondanks vele onderscheppingen, snelle omschakeling en een goed tempo in de pasjes, kan Kwik terugkomen tot 2-2. Na de functiewissel zien we een knappe verdediging van Gio, Jolan, Molly en Kaat. Kwik kan echter toch voorkomen (2-3). Taco kan de bordjes terug in evenwicht brengen via een schot. 3-3 is meteen ook de eindstand.
We zagen een goede wedstrijd. Onze U10’ers kwamen tot verschillende doelpogingen, maar hadden wat pech bij het afwerken. Verschillende ballen rolden terug uit de mand. Daarnaast hebben we goed samenspel gezien. Wanneer een bal bijvoorbeeld niet aankwam bij de ene speler, kon een medespeler de bal toch nog recupereren. Gelukkig kon op het einde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker nog gemaakt worden. Winst zou trouwens zeker ook verdiend geweest zijn.


Wedstrijd 2: Voorwaarts – Hoevenen (2-2)
A: Oskar – Marie – Anke – Lenka
V: Gio – Kaat – Mia – Elise


We komen 0-1 achter, maar Marie brengt de bordjes terug in evenwicht. Na een pas van Oskar maakt Marie een pirouette/omdraaier en legt de bal elegant binnen (1-1). Na de functiewissel kan Kaat ons via een schot op voorsprong brengen. Jammer genoeg kan Hoevenen terug gelijkmaken met een korte kans onder de korf. We zagen deze wedstrijd veel balverlies door minder goede passen, of door de bal minder goed aan te pakken. Een gelijkspel was hierdoor terecht.


Wedstrijd 3: Voorwaarts – AKC (5-16)
A: Gio – Jolan – Kaat – Molly
V: Taco – Erik – Fran – Lou


Gio kan de 1-3 scoren, na een pas van Kaat. Het verdedigingsvak kan er tijdens het eerste kwart van de wedstrijd tweemaal toe voor zorgen dat een doelpunt van AKC niet meetelt, omdat het verdedigd was. Na de functiewissel verdubbelt Taco onze score met een schot, nadat hij de bal zelf onderschept heeft bij het uitwerken (2-8). Na de rust blijft AKC vlot scoren. Toch blijft onze aanval z’n uiterste beste doen om ook tot score te komen. Na een één-tweetje tussen Kaat en Molly, kan Kaat met een schot scoren (3-12). Tijdens het laatste kwart wordt er een penaltyfout op Fran gemaakt. Fran werkt deze strafworp perfect af (4-14). Ook Taco komt nog tot scoren, na een mooie aanval met verschillende doelpogingen. Taco verzorgt de  rebound en werkt af met een schot (5-14). Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 5-16. Dat de U10 van AKC duidelijk beter was, verraadt de score natuurlijk al. AKC was vinniger op de bal en kon bij een onderschepping sneller omschakelen. Maar ook het lengteverschil speelde in het voordeel van AKC. Toch hebben de onzen zich nooit laten intimideren door een sterkere tegenstander. De Voorwaartsers zijn hun eigen spel blijven spelen. We hebben dan ook verschillende knappe dingen gezien en vooral de inzet die onze spelers getoond hebben verdient een
pluim!


Wedstrijd 4: Voorwaarts – Kwik (5-2)
A: Oskar – Anke – Marie – Lenka/Fran
V: Bent – Taco – Elise – Mia


Fran vult Kwik in de eerste helft aan, Lenka in de tweede helft. De verdediging start heel vinnig. Taco opent de score via een schot, na een pas van Bent (1-0). Kwik kan tijdens het tweede echter gelijk en daarna op voorsprong komen (1-2). Tijdens de tweede helft trekken we het laken echter volledig naar ons toe. Taco vangt de rebound van een schot van Elise en kan zo de score terug gelijk brengen (2-2). Bent onderschept de bal bij het uitverdedigen en speelt de bal naar Taco dit kan afwerken (3-2). Tijdens het laatste kwart kan Oskar de bal onderscheppen en na een pas naar Anke wordt het 4-2. Anke haar schotje valt namelijk mooi binnen. Anke scoort ook nog een doorloper na een mooie doorbraak. Zo wordt de eindstand van 5-2 vastgelegd.
De laatste match zagen we een heel wisselende wedstrijd, met een verschillende drive. We startten, vooral in verdediging, heel vinnig. Het tempo van Kwik zakte weg, waardoor we ook minder vinnig werden in de verdediging. Dit was echter niet te merken bij onze aanval. Die bleef doelgericht, vinnig en vooral ze speelden voor elkaar. Er werd verschillende keren verdedigd gedoeld. Dit wil vooral zeggen dat de zin er zeker is om te scoren. Tijdens de tweede helft was de drive er wat uit, maar kwamen we wel vlotter tot scoren.

Anneleen

Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS

De vier laatste wedstrijden ging het voor de U14 goed, lees: ze kregen telkens de 2 punten bij in het klassement (de wedstrijd die werd stilgelegd wegens wateroverlast buiten beschouwing gelaten). Zou het in Merelbeke ook de twee punten verdienen?

Aanval: Lore (2), Leon, Jade (1s) en Joran

Verdediging: Tia, Xander (1), Arne (2) en Annelore (3+1s)

Reserve: Gitte en Joppe

Verdienen vast en zeker, ze daadwerkelijk ook krijgen, lukte ditmaal niet… Floriant maakte de meeste korven, dus hielden zij de punten thuis. Niet dat onze spelers het niet hebben geprobeerd, maar de afwerking liet het deze wedstrijd afweten. Kansen hadden deze U14 genoeg, moesten die allemaal erin gegaan zijn, zou er een topscore hebben gestaan.

De wedstrijd begon erg snel, al na 15s kon Floriant de eerste korf maken, een inloper. Tekenend voor de rest van de match: over het algemeen ging het erg snel en werd er vlot tempo gemaakt langs beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Floriant dan een fout op Lore en Jade zette deze stip rustig om. VW maakte zich op om erover te gaan, maar het was daarentegen Floriant dat tweemaal op rij kon korven. Dan weer even VW: Lore korfde een inloper. Jammer genoeg dan een stipfout van ons en Floriant zette deze ook om. Dan is het aan VW om er twee op rij te korven: een stip werd omgezet door Annelore en Arne korft een shot. Opnieuw gelijk, maar niet voor lang… Floriant laat zich niet doen en zette een tussenspurt van drie korven in, plotseling staat het niet meer 4-4, maar 7-4…

De volgende korf is voor ons, Annelore met een shot. Opnieuw twee korven voor Floriant voor VW kan tegenscoren: nu is het de beurt aan Xander om een shot te korven. Vlak voor rust kan Annelore er nog een inloper inleggen en we gaan rusten met 9-7.

De eerste korf na rust is voor VW, Lore korft een shot. Terug aan Floriant om te korven en eindelijk is het terug onze beurt om twee korven op rij te maken: Annelore en Arne allebei met een shot. 10-10 en de coaches vragen een time-out. Jammer genoeg heeft die niet het gewenste effect, nl. blijven voortdoen zoals ze bezig waren… VW korft de rest van de wedstrijd niets meer, hoewel er nog voldoende tijd was. Floriant daarentegen kan er nog 4 maken. De laatste minuten kwam Joppe nog in voor Xander. Eindstand: 14-10

Jammer, er had meer ingezeten, zoals gezegd: de kansen waren er…

Volgende week opnieuw kopjes omhoog en er blijven voor gaan, want volgende week wacht Verde. Daar zijn we in de heenwedstrijd van verloren, tijd om dit recht te zetten. Een citaat uit het verslag van toen: “De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen.” Maken jullie dit waar? ;-)

Elke P

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2017, website powered by Twizzit.com