Voorwaarts Korfbal Club

Verdienstelijke prestatie in deze voorlopige laatste wedstrijd van Fred en Ellen.

Veel korven, scoren en laten scoren, zelf scoren nog gelukkig een pak meer ....

Eindelijk valt het kwartje eens langs onze zijde en verdiend ook!

Het ging vooruit (ver vooruit) 

Wedstrijd 1: Boeckenberg – Voorwaarts (1-7)

A: Lauren – Lauri – Loris – Sam; V: Saartje – Yani – Kathe – Marie

Vorige week speelden we in Temse ook tegen Boeckenberg: 5-0 winst. Dat smaakt naar meer. Het aanvalsvak begint er (zoals altijd) gretig en enthousiast aan, ze zoeken snel die opener. Lauri gooit de eerste korf binnen: 0-1. Nadien maakt Lauren er met een inloper 0-2 van na vlot rondspelen. Aan het einde van kwart 1 scoort Boeckenberg tegen: 1-2.

Na de functiewissel trekt ook de nieuwe aanval de kaart van de inlopers, maar de pogingen stranden nog op de rand van de korf. Dankzij knap verdedigingswerk van Lauren, Lauri en Loris komt de bal iedere keer snel terug bij de aanvallers. Met veel aanvalslust slagen Kathe, Saartje, Marie en Yani erin om een paar keer vrij naar de korf te schieten. Maar we gaan ‘rusten’ met slechts een kleine voorsprong.  

A: Lauren – Lauri – Loris – Anke; V: Saartje – Senne – Kathe – Marie

Wim voert in ieder vak een wissel door. Anke komt erin voor Sam, Senne vervangt Yani. Lauri scoort snel, maar de korf telt (alweer) niet. Onterecht. ’t Is al 1-4, vindt een kenner in de tribune. Maar dan toont ons aanvalsvak zijn efficiënt samenspel en zo tikt de score op korte tijd toch snel aan. Eerst scoort Loris een inloper via Lauren: 1-3. Nadien legt Lauri haar nummer 2 (die telt) van de dag binnen: 1-4. En tot slot scoort Loris opnieuw na knappe balrecuperatie: 1-5.

Na de functiewissel gaan Senne en Kathe snel op zoek naar de volgende goal en dat lukt bijna. En het moet gezegd: ons verdedigingsvak staat pal vandaag en levert telkens de bal bij aanval af. En zo scoort Kathe van kortbij de 1-6. De bal gaat opnieuw over en weer. En dan ziet Loris Kathe in het andere vak helemaal vrij staan. Kathe pakt de verre assist van Loris dankbaar aan en scoort: eindstand 1-7.

Wedstrijd 2: Spartacus – Voorwaarts (2-3)

A: Kaat – Yolan – Nore – Senne; V: Sam – Lieke – Yani – Stef

Na de wedstrijd Boeckenberg-Spartacus komt onze U10 opnieuw het veld op. Spartacus had net tegen Boeckenberg gespeeld en onze U10 had veel rust gehad. Beide ploegen moeten dus zoeken naar het juiste ritme. Kaat en Senne krijgen een paar aanvalskansen, die er net niet invallen. Maar dan scoort Yani na de vakwissel de 0-1 via samenspel met Lieke. We missen wat snelheid, maar met een ver schot probeert Stef de voorsprong te verdubbelen. Ze vinden niet meteen een opening, ook niet via enkele pogingen voor inlopers. Het blijft bij de rust dus een nipte voorsprong.

A: Kaat – Yolan – Nore – Senne; V; Kathe – Lieke – Anke – Stef

Na de rust komen Anke en Kathe erin. Kaat opent met een goed schot, maar de bal gaat nipt over. Kathe onderschept in verdediging de bal. Lieke speelt knap via Nore naar Senne. Deze snelle combinatie levert de verdiende 0-2 voorsprong op. Goed voorbereid door de dames en prima afgewerkt door Senne. En dan de vakwissel voor het laatste kwart van de wedstrijd. Eerst scoort Lieke bijna nummer 3, maar het is Kathe die zich vrij loopt en zo de 0-3 scoort. Dan raken we de controle over de wedstrijd even kwijt. Spartacus krijgt te veel ruimte en scoort tegen: 1-3. Het samenspel is even zoek en Spartacus profiteert weer: 2-3. Maar we houden stand en sluiten de wedstrijd winnend af.

In 2018 is de U10 al 7 wedstrijden ongeslagen. Volgende afspraak: zaterdag 3/2 op verplaatsing bij VOBAKO

Sportieve groeten, Veerle

De spelers en speelster U10 halen klinkende overwinningen binnen!

Het was niet echt een mooie korfbalwedstrijd, maar we zagen wel twee ploegen die voluit voor de wedstrijd gingen.

Na een geweldige inhaalrace gaan we toch nog met twee punten naar huis...

Op het laatste komen we net tekort ....

2 volle uren korfbal voor onze U8 met véél kindjes in paars, zwart en groen-wit.

Konden we onze heenronde ongeslagen afronden ? Dan moesten we onze voet naast Vobako kunnen zetten : zij lieten nog geen punt liggen en veegden ons in de beker nog simpelweg van het veld. Na een echte thriller is de 19-19 eindstand een terechte weergave : een hele knappe wedstrijd die ondanks de inzet altijd fair bleef. Een dikke proficiat aan spelers en coaches : het tactisch plannetje klopte, het werd zeer goed uitgevoerd en Vobako vond niet meteen een oplossing. Met een heel verdiend punt als beloning van een sterke collectieve prestatie (iedereen scoort !): geniet hiervan en droom maar verder van Herentals en misschien wel 2 dagen !

Onze U10 konden na de kerstvakantie aan de slag in de Nachtegaal, tegen Spartacus.

We waren bijna voltallig, nl met 15 (!) spelers: Loris, Sam, Nore, Anke, Lauren, Saartje, Marie, Stef, Kathe, Kaat, Lauri, Yani, Lieke, Senne en Quinten gaven het beste van zichzelf in deze wedstrijd. Aangezien we 7 spelers reserve hadden, is er regelmatig gewisseld zodat iedereen kon spelen. Dit was onbegonnen werk voor de verslaggever om de vakken bij te houden..

Het openingsdoelpunt was voor Spartacus. Zij konden al snel de 0-1 op het bord zetten. Gelukkig was Voorwaarts ook al goed wakker en maakte Senne er 1-1 van met een inloper en kon ook Lauri scoren met een schot (2-1). Na een mooi samenspel kreeg Quinten een strafworp mee die hij miste. Maar geen getreur, Voorwaarts was goed op dreef en zo kon de U10 uitlopen tot 8-1 met schotjes van Kaat, Saartje, Stef, Loris 2x en Lauri. 

Even zakte Voorwaarts in een dipje en met een lucky schot maakte Spartacus er 8-2 en 8-3 van. Kathe en Lauri vonden het dan welletjes geweest en scoorden ook elk nog een doelpuntje zodat het scorebord 10-3 aangaf. Net voor het einde van dit wedstrijddeel, maakte Spartacus er nog 10-4 van. 

Over het laatste deel van de wedstrijd kan ik niet veel meer zeggen, aangezien ikzelf moest doorgaan. Uit goede bron weet ik wel dat Voorwaarts nog 3x tot scoren kwam (Anke, Nore en Loris) en zo de wedstrijd is geëindigd op 13-4.

Knap gespeeld van de U10, volgende week op Temse meer van dat!

Sofie

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com