Voorwaarts Korfbal Club

A: Xander – Wesley – Lize – Janne

V: Dario (1) – Senne (1) – Maurine – Lotte (1)

De U14B mocht vandaag naar Bornem, het epicentrum van de dodentocht. We wisten uit de heenronde dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. We kwamen vooral ‘body’ tekort en lieten ons te gemakkelijk opzij zetten.

Bornem had het in de eerste helft moeilijk om het juiste ritme te vinden. Ze speelden heel stereotiep, meisjes steun, jongens inlopen, maar ze missen heel veel. Die van ons hadden het moeilijk om de inlopers te counteren, maar beetje bij beetje werd er afstand gehouden, en werden de inlopende jongens opgevangen. Ook werd er soms overgepakt en voorgespeeld. Het is wat zoeken in aanval, en er worden vele verkeerde passen gegeven omdat die van Bornem overal tussenzitten. In de tweede helft ging Bornem anders spelen: meer pressing bij het uitwerken, en dat loonde voor hen. Het werd moeilijk om de bal uit te werken, en meermaals raakte de bal niet in het aanvalsvak. We liepen dikwijls te ver om de pas te geven of we zagen ‘niet’ of ‘te laat’ dat die van Bornem er tussenzaten. Bornem wisselde ook nog een heer van vak om meer goals te kunnen scoren. Het laatste kwartier was het vat af, en werden er nog wat ‘goalen’ geïncasseerd zodat het uiteindelijk 14-3 werd.

Positief was dat er toch 3 goalen werden gescoord na mooi rustig rondspelen (shot Lotte, korte kans Dario en inloper Senne). Elke week is er progressie te zien, en dat is toppie. Doe zo voort U14. Bedankt aan Senne en Janne om aan te vullen.

Els

Milan(1)/Yani Loris(1) Joppe(2) Quinten 
Saartje Sofia/Lauren Lauri Nore/Kyara

Onze U12 kunnen er behoorlijk de spanning inhouden.  Deze wedstrijd tegen Scaldis was onze tweede belangrijke wedstrijd in de zaal (na Floriant), en uiteindelijk hebben we ook nu de winst kunnen halen!  Milan haalde het deksel eraf na een lange aanval met verschillende kansen, met een kort shotje: 1-0.  Hierna werd het een hele tijd erg spannend: Scaldis kon heel lange aanvallen opzetten, en onze uitwerking liet het geregeld afweten.  1-1 kon dan ook niet uitblijven.  Voor die grote dame van Scaldis moesten we een oplossing zoeken want ze ging met heel wat ballen in onze aanval aan de haal en we hadden niet meteen een antwoord. Met deze gelijke score gingen we rusten.

Coach Rob en ad interim coach Kevin gaven een hoop goeie tips tijdens de rust. De grote dame kon nu minder ons spel verstoren en voorwaarts vond beter zijn ritme.  Joppe legde zeer mooi en éénhandig een korfje binnen van onder de paal (2-1).  Enkele aanvallen later werd er knap over 4 rondgespeeld en ook dit resulteerde in een goaltje: 3-1 (ook Joppe). Intussen stond Lauren op de plek van Sofia en ook Yani en Kyara kwamen er in aanval op in de plaats van Milan en Nore.  Verdediging kon met prima werk alles sluiten en daar werden in aanval uiteindelijk de vruchten van geplukt: Loris met shot de 4-1 als eindstand op het scorebord.  Vermits Floriant dit weekend gewonnen heeft van Catba, zijn dit belangrijke winstpunten, want we laten nu beiden Scaldis achter ons. 

Ilse

Aanval: Yenthro (2), Yorne (1), Janne (1), Amber (2)
Verdediging: Nico (1), Peter (5), Elise (1), Lore (1)
Bank: Fie (1), Kaelan

Ondanks het vroege uur is onze U16 toch wel goed wakker, wij maken de eerste twee doelpunten binnen de twee minuten.  Yenthro opent met een kort shot, beetje later volgt een shot van Amber.
Dan scoort Vobako tegen 2-1
Peter legt een beetje later van onder de mand binnen. 3-1
19’ Vobako met ver shot 3-2
Op nog 16 minuten scoort Yenthro op aangeven van Amber. 4-2
15’ Elise scoort van ver na een diepe pas van Peter 5-2
Vobako krijgt een penalty na een vrijworp en verzilvert deze 5-3
Daarna volgen van ons een ver shot van Janne 6-3, een ver shot van Yorne 7-3, een penalty van Peter (gehinderd bij een omdraaier) 8-3.

Maar Vobako vecht terug: penalty binnen 8-4 en een ver shot 8-5. Er komt nog een wissel bij Vobako na een kwetsuur, maar er veranderd niets meer aan het scorebord tot de pauze.

De tweede helft beginnen we wat minder strijdvaardig, hoewel we nog wel wat pogingen doen, komt er pas verandering in de score na 4 minuten, Amber shot binnen 9-5.
De 10-5 komt er met een inloper van Peter op aangeven van Elise.
Kaelan komt in dat vak voor Peter en Peter vervangt Yenthro in het andere vak.
Op 15:30 gooit Peter van het verdedigingsvak een diepe bal naar Nico achter de korf en Nico werkt mooi af met een ver shot.11-5
Fie komt in voor Janne.
Op 12:30 werkt Peter af na een paar pogingen van iedereen in zijn vak. 12-5
Vervolgens weer Peter op aangeven van Fie 13-5
Met nog 9 minuten op de klok komt er een vervanging bij Vobako en wordt er gescoord 13-6
Janne vervangt Amber.
Op nog 7 minuten legt Lore van onder de paal binnen. 14-6
Yenthro voor Yorne.
4:50’ Fie scoort een inloper op aangeven van Yenthro 15-6
Hierna scoort Vobako nog 2 korven om een eindscore ven 15-8 vast te leggen.

Het was geen zware klus vandaag om onze eerste  plaats vast te houden.
Volgende week trekken we naar Gent (Zondag 10.30u Ganda – U16A)

Birgit

Aanval : Luna – Quinte (3) – Mauro (1) – Bjarne (8)

Verdediging : Tine (1) – Elin (2) – Axel – Kobe (3)

Reserven : Amber J – Mirthe – Pauline (2) – Amber I – Robin (2) – Liam – Hendrik

Na waterperikelen in de Kontichse sporthal werd er door de mensen van Kwik voorgesteld om de wedstrijd bij hen in de sporthal te laten doorgaan. Na teamoverleg werd op dit aanbod ingegaan dus de karavaan op weg naar Merksem.

Vraag was natuurlijk hoe iedereen deze atypische voorbereiding zou verteren. Tegen de medeleider in de reeks moet iedereen immers ‘top’ zijn om onze voet naast die van hen te kunnen zetten.

Met een schot tegen Tine komt de uitploeg voor het eerst aan de leiding 0-1. Bjarne kan dit echter direct counteren met een schot 1-1. Na de vakwissel moet Luna een strafworpfout maken, maar Kwik laat deze kans onbenut. Axel kan dan aanleggen en uit de rebound kan Elin onderdoorstappen 2-1. Even later een combinatie van de andere twee vakgenoten wanneer Kobe kan schieten en Tine vanuit de rebound een ver schot kan afwerken 3-1. Met een schot tegen Tine komt Kwik op 3-2.

In de 8ste minuut een schot van Quinte, rebound Bjarne maar direct terug op Quinte die zich ondertussen had verplaatst en tweede maal op schot 4-2. Kwik sluit terug aan met een kort schot tegen Mauro 4-3. Op de 10de minuut zien we dan een ‘dubbele’ inloper van Elin & Tine, zolang we maar met 1 bal spelen moet hier een keuze gemaakt worden en Kobe kiest voor Elin en zij kan de 5-3 binnen leggen. Even later Kwik met een ver schot tegen Axel maar het is aan onze kant Mauro die met een ‘mandbotsend’ schot van aan de zijlijn de 6-4 binnen schiet. Met schoten tegen Luna & Mauro komt Kwik in de 20ste minuut op gelijke hoogte 6-6. Ze gaan door op hun elan, maar eerst laten ze nog een strafworp tegen Kobe onbenut, maar even later met een schot tegen Tine toch de voorsprong 6-7. Uit een combinatie Mauro/Bjarne kan deze laatste ons op schot terug gelijk brengen 7-7. De laatste 2 minuten van de reële  speeltijd brengen nog 4 doelpunten. Eerst de 8-7 op schot van Kobe maar direct gecounterd door een doelpunt van onder de korf tegen Mauro 8-8. We kunnen echter voor de rust nog tweemaal scoren. Eerst Quinte met een vrijworp (steun Bjarne) voor de 9-8 en ultiem een strafworp gefloten voor fout op Quinte. Bjarne zet om voor de 10-8 ruststand.

Kwik gooit na de rust alles in de strijd om de stand om te buigen. Ze gaan furieus van start en wij weten even niet goed hoe te reageren. Aanvallend missen we aantal open kansen en dat wreekt zich aan de overkant waar Quinte een strafworp moet toestaan 10-9. Aan onze zijde is de scheidsrechter consequent wanneer Kobe een steun verzorgd voor de inlopende Elin en hij zowat platgewalst wordt. Strafworp die Kobe zelf omzet 11-9. Via een kort schot tegen Elin naar 11-10 maar een doelpunt op vrijworp van Quinte (steun Mauro) brengt ons op 12-10. Pauline voor Tine.

In de 7de minuut terug Kwik aan het kanon met een schot tegen Mauro 12-11, dichter komen ze niet want na een strafworpfout op Elin komt Kobe zich van deze taak kwijten 13-11. Na de vakwissel een schot tegen Pauline (13-12), maar als Quinte kan schieten Mauro de rebound en kan hij Bjarne vrijspelen, die schiet met scherp vandaag en 14-12. Robin voor Kobe.

Na een instapfout van Mauro strafworp voor Kwik en 14-13. Met een schot tegen Bjarne komen ze voor de eerste keer deze tweede helft terug op gelijke hoogte 14-14. Dan Quinte met een kort schot en ze kan zelf de rebound afspelen op Bjarne en die met een ver schot 15-14. Het is nu geëvolueerd naar een close game en met een inloper tegen Axel terug gelijk 15-15. Op het kwartier kan Robin met een kort pasje Pauline aanspelen en die met een schot van op twee voeten 16-15. Tine voor Elin. Even later zowat identieke situatie als een bedrijvige Robin een steun kan brengen voor Pauline en haar weer kan vrijspelen op dezelfde plaats als hiervoor. Schot Pauline en 17-15. Verdedigend houden we het nu beter onder controle en dat maakt dat we in aanval meer tijd krijgen om goeie combinaties op te zetten. Zo komt er een steun van Mauro voor de inlopende Luna en strafworp. Bjarne kwijt zich van deze taak en 18-15. Even later weer Bjarne, nu met een wegtrekker uit de korf en zowaar 4 doelpunten voorsprong met nog 5 minuten op de klok 19-15.

Via een schot tegen Bjarne terug een sprankeltje hoop voor Kwik (19-16) maar aan de overkant profiteert Robin maximaal van het inzakken van de Kwik heren 20-16. Na de vakwissel gaat Kwik onoordeelkundig met z’n kansen om en in verdediging blijven ze inzakken. Bjarne laat dit niet liggen en 21-16. Met nog twee minuten te spelen een wegtrekker tegen Robin voor de 21-17 en een kort schotje tegen Mauro voor de 21-18. De match is dan al gespeeld maar bij inzakkende heren is daar nog altijd Robin voor de eindstand op schot 22-18.

Knappe overwinning van het ganse team en volgende week meer van dat zou ik zeggen ! Yes you can !

EXDIEPESPITS

Na vier overwinningen op rij kan je als eens verliezen...

Vogel 4 - Yannick 1 (sterke match) - Stoffel 2 - Jef 5 (de beste man op het veld!)- Lars 1 - Brice

Julie 3 - Lauren 3 - Liesje - Sainah - Jasmien 2 (knappe match)

Zonder Brent en Heleen tegen een lastige tegenstander, verdedigd steeds steengoed en kruipt onder de huid van elk tegenstander met niet voor niks de beste verdediging van het ganse korfballand. Wedstrijd met als inzet de eerste plaats met een denderende eerste twaalf minuten met liefst twintig doelpunten dan al, eerlijk verdeeld en 10-10 dan. Voorwaarts kan het hoge niveau dan niet blijven aanhouden en de spitsen van Kwik Yannick en Jonas doen ons teveel pijn, rust bij 13-17 achter dan met een afwerking van 1 op 4 voor de groenen maar liefst 1 op 3 voor de gelen.

Scoreverloop:

1-1 Jef na aflegger Stoffel

2-2 Vogel op pas Julie

3-4 doorloper Julie pas Vogel

4-6 Jef uit de rebound

5-7 Stoffel vanop afstand

6-8 Lauren na een vlotte combinatie

7-8 Vogel na hard labeur van Yannick

8-8 Julie vrije bal pas Vogel

9-8 Jasmien aangespeeld door Jef

10-8 Jef is in zijn dagje, dit zijn de beste 10 minuten van de competitie in aanvallend opzicht. Vlotte combinaties, sterke afwerking.

10-14 Kwik neemt het over met een droge 0-6, Yannick en Jonas zijn niet af te stoppen door ons, elke aanval van Kwik is raak, elke aanval van ons gaat verloren na één shot.

11-14 fout op Lauren, Stoffel zet om

12-14 We zien een grootse Jef van Pelt

13-17 de rustcijfers wie anders dan Jef weet het gaatje te vinden

Na de pauze is er weer hoop op één van die geweldige comeback ’s.

14-17 Julie na een sterke aanval met veel afvang, heel belangrijk

15-18 Jasmien met één handje op doorbraak

Belangrijke fase als sterkhouder Jef uitvalt.

16-21 We moeten ons herpakken: Stoffel uit vrijworp pas Lau

Nadien volgt er dubbel geel voor Yannick en Yannick maar waarom krijgt de onze ook geel?

17-22 Vogel assist ingevallen Sainah

18-22 hetzelfde scenario

18-26 de wedstrijd valt volledig dood, bij ons gaat het als een kaarsje uit....

19-26 door Lauren

20-26 de ingekomen Lars

Beloftevol begin dus krijgt geen vervolg, geen man over boord. Belangrijk is nu alle zieke, niet fitte en studenten mensen zo snel en goed mogelijk te recupereren voor de verdere veldslagen. Te beginnen volgende week op bezoek bij nog een concurrent: de panters, nog steeds regerend kampioen zaal.

Peter

Blijven gaan tot het laatste.

Lars 6 - Nils 4 - Kane 5 - Brice 3 - Bruggie (uitstekende invalbeurt) - Roy

Sainah - Claudia (goede match) - Caro VB 2 - Anne 2 - Quinte

Kampioen gaan we dit seizoen in de zaal niet worden maar we toonden weer veerkracht en mentale weerbaarheid en bleven gaan tot op de streep. Scoren is nooit een probleem dit seizoen maar de tegenstander beperken in het scoren dat wel. Would be kampioen Kwik heeft de beste verdediging, wij hebben in de ranglijst een pak meer korven gemaakt dan wie ook maar met veel hoge scores win je soms wedstrijden en met weinig te laten scoren win je kampioenschappen. Ook mijn arme scoutingsbladeren en balpennen willen graag wat minder tegendoelpunten moeten noteren, ze krijgen het hard te verduren...

De scores dus:

1-1 Kane assist Brice

2-1 man in vorm Lars

3-2 Brice pas Kane

4-2 Kane aangespeeld door Brice

5-2 lekker begin en de Nils

6-3 productieve Anne

6-7 door teveel domme tegendoelpunten en één shots aanvallen

7-7 Brice voorzet Caro

8-7 Lars wederom

9-7 Lars doet lekker voort

10-8 Brice vanop strafworp

11-9 Lars weer steuntje Sainah

12-10 Lars speelt met zijn tegenstander

13-11 Nils na drive van Lars

14-13 Nils pas Sainah

Toch gaan we rusten met een 14-15 achterstand: de aanvallende rebound moet efficiënter, de verdediging sterker want al 8 te vermijden korven tegen gekregen.

De tweede time begint en we benen het niet meer bij:

Plots staat het 14-19

Anne voor de 15-19 stopt de gele pletwals

16-20 meer controle op Lars maar vindt toch nog een gaatje

17-21 Kane komt meer in de match als Bruggie binnenkomt en de ploeg op sleeptouw neemt

18-23 keurige vrijworp Kane

Er komt nog een eindoffensief van ons aan. De defensie doet het plots beter en we sluipen naderbij:

19-23 Kane na noeste arbeid Bruggie

20-23 Lars is er terug

21-23 De Nils brengt hoop op alsnog een goede afloop

22-24 Kane voor, helaas, laatste

We krijgen het gat niet helemaal meer dicht, teveel krachten verspeeld in de achtervolging. Volgende week tegen Boekenberg: veel scoren? Ja, veel laten scoren? Nee toch.

Peter

Aanval: Yorne 1, Yenthro, Janne 2, Amber 1

Verdediging: Nico, Peter 4, Elise 1, Lore 1

Bank: Chloë, Fie, Vinnie,

Belangrijke wedstrijd want wij spelen als eerste tegen de tweede.

Nog geen minuut gespeeld en AKC scoort de eerste goal met een omdraaier tegen Elise. Vervolgens krijgt AKC een vrijworp, penalty, vrijworp en vrijworp, maar kan, gelukkig voor ons, niets ervan verzilveren. Dan kan eindelijk Amber een schot scoren na een steun van Yenthro. 2 minuutjes later scoort Peter na de rebound van een schot van Nico.1-2 Nog 15 minuten op de klok, AKC vindt het tijd voor een Time Out. Hij helpt want ze gaan erop en erover met een korte kans tegen Yenthro en een inloper tegen Elise. 3-2

Gelukkig kan Janne de stand terug gelijk maken met een omdraaier uit steun. AKC antwoordt direct met een inloper tegen Yentrho 4-3.  Wij laten ons niet doen en Peter maakt een omdraaier en scoort gelijk, maar AKC scoort nu wel met een penalty, 5-4 en na een duwfout van Elise scoren ze nog eens uit een vrijworp. 6-4 , nog 9 minuten op de klok en Voorwaarts vindt het ook tijd voor een TO.  We moeten dan wachten tot nog 3 minuten voor half time voor een laatste schot van AKC tegen Yorne, we gaan de pauze in met 7-4

Maar dan zijn we eindelijk aan de tweede helft en we weten van de laatste wedstrijden dat wij dan warmgelopen zijn en beginnen te scoren, da’s deze wedstrijd niet anders! De eerstvolgende 6 korven worden door ons gescoord, AKC stond/liep erbij en keek ernaar.

21:56 Elise schot na steun Nico 7-5

21:00 Yenthro schot 7-6

19:20 Penalty Janne (na duw in haar rug) 7-7

18:15 Penalty Peter (na klop op arm van Peter) 7-8

18:00 TO AKC

Er word nog een goal van Peter afgekeurd omdat ze verdedigd zou geweest zijn.

12:27 Inloper Lore uit steun van Peter 7-9

11:25 wissel AKC A-dame

9:55 AKC scoort het eerste korfje sinds de pauze, een schot van de heer van Nico 8-9

Het is even weer spannend, maar Amber 25 seconden later schot in de korf. 8-10

Er gebeuren nog 3 wissels bij AKC waar van 1 na een serieuze kwetsuur van een heer van AKC die we later zien weggedragen worden, gebroken enkel?

4:31 schot van Peter 8-11

2:35 de tweede korf van AKC deze helft - diepe pas na uitverdediging tegen Janne 9-11

Maar daar blijft het bij, we spelen de wedstrijd ‘rustig’ uit en verzekeren hiermee onze eerste plaats in de ranking.

Birgit

Aanval: Jade (3), Xander, Joran (2) en Lore (4)

Verdediging: Annelore (1), Arne (1), Axel (2) en Tia

Reserve: Joppe, Maurine en Gitte

De terugwedstrijd tegen Catba, een heel haalbare tegenstander. Trainer Yves zei het op voorhand al: “Zij die gaan winnen, groeten u.” En hij kreeg gelijk.

Zoals bij de heenwedstrijd tegen Catba was dit een aangename en leuke wedstrijd voor onze VW’ers. De spelers raken meer en meer op elkaar ingespeeld en tonen dat tijdens de wedstrijd. Er wordt voor elkaar gewerkt en de instructies van de trainers worden bijna blindelings en snel opgevolgd. Zou elke speler thuis ook zo luisteren? ;-)

In het kort: onze spelers hadden niet veel moeite met hun tegenstander van de dag, enkel de scheidsrechter zorgde af en toe voor wat animo in de zaal, gelukkig maar… :-D.

Spelverloop:

0-1 Lore shot

0-2 Jade shot

1-2 

1-3 Annelore inloper

2-3 

2-4 Jade shot

2-5 Axel inloper

3-5

3-6 Jade shot

3-7 Joran shot

rust

4-7

4-8 Axel inloper

4-9 Joran inloper

4-10 Lore inloper

5-10

5-11 Arne shot

Joppe komt Xander vervangen

5-12 Lore inloper

5-13 Lore shot

Gitte komt Tia vervangen

Graag meer van zo’n wedstrijden met af en toe eens een thriller ertussen, dan zijn alle supporters tevreden.  

Elke P

Aanval: Gitte, Maurine, Dario en Joppe (1)

Verdediging: Xander, Tia, Lotte en Wesley

Reserve: Lore (1) en Joran

Geen makkelijke terugwedstrijd tegen deze sterke ploeg. De heenwedstrijd hadden we verloren met 16-2, uitdaging voor de terugwedstrijd om minder korven tegen te krijgen. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar we hebben het wel gelijk kunnen houden.

In de eerste helft viel er geen korfje langs VW-zijde, de tegenstander kon er 7 korven…  Niet dat onze VW’ers geen kansen kregen, de afwerking liet het afweten. Jammer dat de soms mooie opbouw niet resulteerde in een korf, dit hadden ze zeker verdiend.

Opnieuw een wedstrijd dus met het grootste deel van de korven in de tweede helft. In de tweede helft kwam Lore in voor Tia en Joran voor Xander.

ASKC kon in deze helft uitlopen tot 0-10 voor er een eerste VW korf viel: Lore met een korte kans. Dan een korfje van ASKC en opnieuw een korf voor VW: Joppe met een shot. Jammer genoeg waren dit de enige korven voor ons. De spelers hadden er gerust wat meer verdiend, maar dit moeten ze natuurlijk zelf afdwingen door hun kansen af te werken. Op het einde van de wedstrijd gingen de kopjes wat naar beneden, vooral de hoge tegenscore viel de meeste spelers zwaar. Ik zou zeggen: kopjes omhoog, leren uit de wedstrijd en volgende match er opnieuw voor gaan. We kennen al onze tegenstanders al en we weten dat het niet altijd even makkelijk zal worden, maar er zijn zeker wedstrijden waarbij deze ploeg aan het langste eind zal trekken.

Blijven geloven en gaan!

Elke P

Quinten, Senne (3), Loris, Milan, Joppe

Lauri (1), Lauren, Saartje, Nore

Gekwetsten: Stef met groeipijnen, Yani zwaar ziek geweest, beiden wel als trouwe supporters aanwezig.

Na de sterke wedstrijd van vorige week, hoopten we tegen de hoger gerangschikte ploegen misschien ook eens een puntje te kunnen pakken.  Maar dan moesten we minstens even goed spelen.

Het begon hoopvol, met een doelpunt van Loris.  Maar de scheids gunde ons dit doelpunt niet, en floot verdedigd.  Enkele minuten later bij aanval van Catba: even verdedigd (of niet, dat laat ik nog in het midden), en deze werd dan wel goedgekeurd.  Catba even op een roze wolk, en maakte vervolgens ook de 2-0.

Ons pijnlijke puntje, de uitwerking, speelde ons parten.  Vorige week in het begin van de wedstrijd ging dit ook wat moeilijk, maar daar hebben we ons toen wel overheen kunnen zetten.  Vandaag lukte dit minder.  Lichtpunt was wel onze topscoorder van de dag: Senne.  Hij maakte alvast de 2-1 met een doorloper op pas van Saartje.  Catba kon een beetje later na een foutje in onze uitwerking, de 3-1 maken.  Onze aanval was niet gevaarlijk genoeg om goede kansen te creëren, en er werden weinig steuntjes voor elkaar gebracht.  De druk kwam zo erg op de verdediging en Catba maakte 4-1 (goed verdedigd door Quinten trouwens maar er zat nogal weinig logica in het verdedigd fluiten) en 5-1.  Dan bracht Senne ons weer een puntje dichter met zijn tweede doorloper: 5-2.  Hierna nam Catba een spurtje naar 9-2 en werd het wel heel moeilijk om nog terug te komen. Milan moest met een pijnlijke enkel gaan rusten, en Joppe kwam het laatste kwart voor hem invallen. Senne en Lauri brachten allebei met shot nog een puntje op het bord, en Catba tikte er nog de 10de bij, eindstand: 10-4.

Volgende week tegen de Scaldianen, die net voor ons gerangschikt staan. Als Floriant tegen hen kan winnen, dan moet dat voor ons ook lukken, als we er maar in geloven!

Ilse

Vraag van de week … is de Temse kater verteerd?

Opstelling:

Quinte (7) – Luna (1) – Bjarne (2) – Mauro (2)

Eline – Tine (6) – Axel (1) – Kobe

KB: Hendrik, Liam, Robin, Mirte, Pauline, Amber J

KK: Imke

Even de situatie schetsen. Tijdens de heenronde hadden we overtuigend gewonnen van Putse. Maar vorig week koude douche wanneer we de wedstrijd verliezen die we eigenlijk nooit mochten verliezen.

Aarzelende start van de wedstrijd waarbij het euvel dat ons de hele wedstrijd parten speelt namelijk veel te veel slechte passen of poging tot pas.

0-1 van Mauro nadat hij een ver schot van Bjarne afvangt en mooi vanop halve afstand binnenlegt

1-1 Putse met een omdraaier tegen Tine

1-2 en 1-3 antwoord van Tine met schot en vanachter de korf op pas van Kobe

1-4 met een combinatie van de dames, Luna de pas en Quinte de inloper

2-4 Onder korf heer Axel

2-5 Inloper Tine op pas van Kobe

3-5 Inloper tegen Bjarne

3-6 Inloper van Quinte nu op pas van Bjarne

3-7 schot Quinte pas Mauro

4-7 onder korf dame tegen Quinte

5-7 ver schot tegen Bjarne

5-8 Mauro mooi onder de korf

6-8 schot tegen Elin na te veel rebound verlies

6-9 combinatie Tine – Elin en Tine scoort

6-10 ver schot Axel

6-11 doorsteekpas van Luna en Quinte met schot

Rust

We starten heel moeizaam aan de tweede helft. Ik zie te weinig beweging van alle spelers waardoor Putse veel te veel balen kan onderscheppen. We moeten de verdediging meer binden.

We maken het spel te moeilijk waardoor Putse profiteert van onze foutjes. Hou het simpel, zeker in wedstrijden waar we geen probleem hebben om kansen te creëren.

We vergeten ook om de steunen te belopen en nemen dan maar schoten van soms heel ver. Putse heeft een fysiek sterke ploeg en gaan graag de rebound duels aan op die verre schoten.

7-11 na 4 min schot tegen Kobe

8-11 inloper tegen Bjarne

9-11 schot tegen Luna

9-12 Oef! Quinte stopt de Putse remonte na knappe rebound onder de korf

10-12 schot tegen Axel

10-13 vrijworp van Tine

Pauline komt Elin vervangen.

Heren gaan nu de spits opzoeken maar we hebben te weinig rebound langs dameszijde wat resulteert in veel 1 schots aanvallen.

11-13 schot tegen Bjarne

11-14 Mooi samenspel waarbij Mauro de steun verzorgd, Luna inloopt en de bal doorsteekt naar Quinte die achter de korf scoort

11-15 ver schot Bjarne

11-16 Tine inloper op pas van Axel

12-16 strafworp tegen Quinte

12-17 ver schot Bjarne

12-18 Quinte stapt mooi onderdoor

Putse geeft zeker niet op maar er komt geen tweede Temse scenario.

Robin komt in de plaats van Kobe

13-18 ver schot tegen Bjarne

14-18 ver schot tegen Bjarne

14-19 ver schot van Luna

Besluit, zeker niet onze beste wedstrijd maar we hebben gedaan wat moest en dat is de wedstijd winnen.

Anton

We waren veel beter dan de score laat uitschijnen....

Roy 1 - Bruggie 2 -Jordy 6!-Fredje - Jakob-Jasper-Rob; Afwezig: Willem

Anne-Sarah-Ellen- Caro C 1 - Sofie en Caro VB: afwezig: Amber

Putse staat eerste in het klassement maar wij deden het erg goed, we waren de evenknie in het veldspel gingen lang mee maar gebrek aan afwerking, kracht, ervaring en lengte deed ons in de tweede time de das ons. We hebben een grote kern en iedereen heeft zijn kwaliteiten en pikt zijn minuutjes mee, heel goed natuurlijk maar daardoor wordt er veel door gewisseld en dat komt de cohesie niet altijd ten goede. Maar zeker geen klagen vandaag wat inzet en samenspel betreft, enkel die bal moet meer door de korf.

Matchverloop:

2-1 Bruggie op pas van Roy

2-2 Strafworp Bruggie na fout op Anne

2-3 Jordy op shot

2-4 Jordy na pas van Sofie

2-5 Roy na knappe combi met Bruggie

Putse heeft time-out nodig

7-6 Jordy behoudt de hoop op een gunstig resultaat

Tweede helft:

7-7 Jordy heeft zijn afwerkersdagje

9-8 Caro steun Jordy

9-9 Jordy op doorloper

11-10 Jordy tekent ook voor onze laatste

Jammer van het resultaat, nu twee weken verplichte (wedstrijd) rust en dan terug er tegen aan. Afspraak tegen Borgerhout.

Wederoptreden Sofie en comeback Roy:

Het belangrijkste feit van de dag was waarschijnlijk dat Sofie na een zeer voorspoedige revalidatie na knieoperatie, haar eerste minuten kon maken. We zullen haar zeker nog goed kunnen gebruiken in de nabije toekomst! Ook Roy maakte zijn comeback na zijn break na vorig seizoen, ook hij verstevigd natuurlijk weer onze kern waar ieder element belangrijk is.

Peter

B ploeg winnen generale repetitie voor topper van volgende week

Kane 2 - Yannick 3 - Nils 1 - Lars 5 - Bruggie 3 - Brice 1+2s; Afwezig: Jonas

Caro Vb - Claudia 3 - Jasmien 4 - Sainah 1 - Quinte

Wedstrijd met vele hoogtes en laagtes, sprankelende korfbal wordt afgewisseld met veel mindere fases. Typerend voor een B wedstrijd die na de A ploeg wordt afgewerkt. Naar volgende week toe tegen Kwik, nemen we goede fases mee en laten de mindere: verdedigend, één vak met veel één shotsaanvallen hier in Putter achter. Positief toch dat we weer zagen dat minstens zes heren staan te drummen om de honneurs in de B waar te maken.

Matchverloop:

1-1 Dubbel Kane op Yannick

1-2 Lars werkt lange aanval af

1-3 Lars steun van een goede Sainah

2-4 Kane met de medewerking van Caro

2-5 Dubbel Sainah op Mien

2-6 Jasmien afwerkend op post: doorloper één handje

2-7 Yannick met twee op rij zonder missen

4-8 Lars uit vrijworp

7-8 mindere fase: concentratie helemaal zoek

7-9 Nils weet zijn moment te kiezen

7-10 Jasmien creëert eigen kans

8-11 Sainah keurig vanachter de mand

8-12 Lars met de laatste voor de rust

Tweede helft:

10-13 ingekomen Brice blijft aan hoog percentage afwerken

10-14 Stip Brice na fout op Quinte

10-15 Yannick van aan de achterkant

12-16 ook Bruggie valt uitstekend in

14-17 fout op Sainah, Brice zet om

14-18 Claudia rond goede aanval af

14-19 goede aanval afgerond door Jasmien

15-20 Bruggie één

15-21 en Bruggie twee

16-22 Larske nog eens

16-23 Claudia op steun Bruggie

16-24 Claudia afwerkend op de afspraak

17-25 Jasmien heeft het laatste woord

Peter

Voorwaarts fanions omzeilen lastige verplaatsing en komen mee op kop

Vogel 2+4s (zeer goede eerste helft)- Jef 2 (goed tegen Axel) - Brent 2 - Stoffel 5+2s (de uitblinker) - Brice en Kane

Julie 2 - Lauren 2 - Liesje 1 - Heleen - Sainah 1 - Jasmien

Putse doet het zeker niet slecht in zijn debuutjaar in de korfballeague. zij maken het elke ploeg lastig zeker in de hun vertrouwde thuiszaal. Bovendien was er een coacheswissel bij hen dit weekend waardoor ze nog extra gemotiveerd waren om hun kunnen te tonen aan hun nieuwe bazen. Daarom hoed af voor de prestatie van de onze groenhemden, zij hadden gans de wedstrijd in handen ondanks de examenvermoeidheid, de pijntjes en lichte zieken die er zeker waren. Cruciaal lijkt mij het moment waarop wij kort na rust 10-13 uitlopen maar Putse daar onmiddellijk op remonteert tot 13-13 maar aan de overkant stelt een doelpunt van Lauren terug orde op zaken. Lauren zorgt ook voor de 14-18 en een eerste en definitieve vierpuntenkloof. Hiervan herstelt Putse niet meer wij spelen het koelbloedig uit en ontmoeten nu volgende zaterdag Kwik voor de eerste plek in de stand.

Het lijkt erop dat de strijd om de kruisfinales hard en spannend zal zijn tussen de top 5. Alle deze ploegen hebben tot hiertoe warm en koud geblazen. Winst tegen Kwik bij ons in de Nachtegaal is dus zeker niet onmogelijk als we Liesbeth en Co kunnen afremmen in aanval en hun defensie (de beste van de reeks) weten te omzeilen.

Matchverloop:

1-1 stip op Julie, Vogel zet om

1-2 Stip mee voor Brent, Stof scoort

2-3 weer een 2,5 meter via Jef vogel legt binnen

3-4 Brent voor de eerste veldkorf van de match!

4-5 Noodrem op Julie, Vogel kent zijn taak

5-6 Brent wederom vanop afstand

5-7 Beste man op het veld Stoffel

5-8 Julie met de aflegger naar Liesje

8-9 Vogel krijgt weer een penalty mee

8-10 Jef op assist van Liesje

9-11 Stip na fout op Brent

9-12 Vogel, sterk verdedigend op Seppe, scoort nu zelf

Een eerste helft met vele (9 strafworpen) correct gefloten door het duo Wensma-Mees.

2e helft:

9-13 Julie komt sterk uit de kleedkamers

13-14 Lauren dus

13-15 Stof uit de rebound

13-16 Jef stapt uit

14-17 Stoffel heeft de overhand

14-18 Lauren steun Vogel

15-19 doorloper Julie

16-20 wederom Christoph

17-21 Vogel op pas van de goed ingevallen Kane

18-22 Stoffel werkt tegen 50 % af de tweede helft

18-23 Ook Sainah komt binnen en pikt meteen haar korfje mee.

Peter

Zaterdag 12 januari gingen we terug naar de Wilrijkse Pleinen. Daar gingen we spelen tegen Verde, Scaldis en Spartacus.

Met 2 fitte teams stonden we klaar om te spelen. Jolan-Kaat-Lieke-Elise-Mia-Lenka-Kathe-Oskar speelsen de eerste helft. Kaat brengt ons voor. Er wordt vlot over-en-weer gespeeld. Voor elke bal wordt gevochten. We proberen strak te verdedigen. De tweede helft wordt gespeeld door Taco-Marie-Anke-Lander-Kiki-Roos-Eric-Lina-Lou. Dankzij de mooie shots van Taco en 2 keer van Anke komen we 4-1 voor. Verde scoort op het einde nog tegen. De eindstand is 4-2

Anke-Lou-Taco-Lieke (Lander)-Kaat-Marie-Marie-Kathe (Fran) speelden tegen de 2dejaars van Spartacus. Het eerste kwart was heel spannend en de bal wilde aan geen van de beide kanten in de korf. Taco slaagde er toch in op 40sec voor de buzzer. 30sec later maakte Spartacus gelijk. We bleven vechten maar het ging moeilijker. Marie en Fran scoorden elk nog een punt maar we bleven hangen op 3-7.

Oskar-Lenka-Lina-Jolan-Elise-Kiki-Roos-Eric en Fran deden hun best tegen Scaldis maar ze werden omvergelopen. Ondanks het geven van passen en het proberen zo goed mogelijk te verdedigen eindigde de match op 0-11.

Beter laat dan nooit zeggen ze dan. Onze spelers trokken voor de laatste matchen van 2018 naar Sint-Gilles-Waas.

Kaat-Jolan-Kathe-Taco-Mia-Marie-Lieke-Lina speelsen te eerste match tegen ASKC. We weten dat dit steeds een moeilijke partij is. We kwamen vrij snel 0-1 achter. Maar Kaat bracht Voorwaarts gelijk. Na mooi samenspel bracht Kaat voor de rust ons 2-1 voor. Gio komt het plein op in de plaats van Kaat. ASCK schiet goed raak en gaat op en over. Een mooi punt van Kathe bracht ons terug gelijk 3-3. Op het einde scoort ASKC nog 2 keer tegen. Eindstand 3-5

Gio-Fran-Oskar-Elise-Kaat-Anke-Kiki-Roos-Lou spelen samen tegen een gemengd team: ASKC en Sint-Gillis-Waas.

We begonnen heel goed aan de wedstrijd. Lou, Anke, Kaat en 2 keer Gio brengen ons 5-0 voor. Maar het vak van ASKC slaagde er toch in om een gelijkspel uit de brand te slepen. Jammer.

Hetzelfde team moest hierna aan de bak tegen ASKC. Dit werd een zeer moeilijke wedstrijd. De ballen vlogen rond onze oren. Kaat scoorde 2 keer. De eindstand 2-11.

Het eerste team speelde hierna nog een match tegen het gemengde team. Kathe en Lieke maakte 2 mooi shots en Taco scoorde met een inloper. De tijd liep wat te snel dus deze match duurde maar de helft van de tijd. Jammer.

Van 1-4 achterstand tot een 7-4 winst, wat een wedstrijd!

V: Senne (1), Loris (2), Saartje, Nore
A: Joppe (2), Quinten (2), Lauren, Lauri
R: Yani, Stef, Kathe

Voor Voorwaarts een belangrijke wedstrijd: we moesten immers van die laatste plaats vanaf om ook op het veld in deze reeks te kunnen blijven, en Floriant is hiervoor onze rechtstreekse tegenstander.  De opwarming begon wel in mineur: Stef had een pijnlijke knie en kon in laatste instantie niet aan de wedstrijd deelnemen.  

De wedstrijd zelf begon meteen wervelend: onze aanval was vanaf de eerste minuut gevaarlijk en kwam snel tot scoren.  Het was Quinten die een lopende rebound nam, zag dat hij vrij stond, en van onder de korf scoorde: 1-0.

In verdediging verliep het aanvankelijk niet zo vlotjes: de uitwerking ging erg stroef, en hier en daar was de aandacht er niet voor de volle 100%. Gelukkig waren de aanvallen wel doeltreffend en kregen we zelfs tot tweemaal toe een strafworp.  De zenuwen van het ogenblik zorgden er wel voor dat ze net niet door de korf geraakten.

Intussen sloop Floriant langzaam dichter en er zelfs voorbij: tijdens de rust keken we tegen een 1-4 achterstand aan.  De moed zakte de toeschouwers al wat in de schoenen, maar duidelijk niet voor spelers en coaches.  In de tweede helft zagen we een ongelofelijke terugkomst.  De verdediging had de juiste klik gemaakt en gaf geen kansen meer weg.  Het uitwerken verliep zonder al te veel fouten, maar uiteindelijk was het wel de aanval die de bal door de korf moest krijgen!  Joppe gaf hier alvast de aanzet met de 2-4 (shot).  Bij wissel van de vakken legde Loris er de volgende twee shotjes in: 4-4 en de wedstrijd kon terug starten, wat een spanning... Vervolgens maakte Quinten diepgang naar de korf, kreeg de verre bal van Lauri toegespeeld, en legde hem erin van vlak onder de korf: 5-4.  Na deze knappe actie mocht hij even gaan rusten en kwam Yani mee aanvallen.  Spannende minuten tikten weg, en dan plots een doorbraak van Joppe op pas van Lauri en daar was de 6-4.  De verdeding hield nog knap stand en Senne mocht het afsluitende doelpunt maken met een doorloper: 7-4.  Wat een supergrote vreugde met onze eerste winstpunten, dik verdiend!

Ilse

A: Gitte – Annelore – Wesley – Joran/Arne

V: Maurine – Arne/Joran (D) - Dario - Xander

Wisselspelers: Saartje

Op deze natte zaterdag mocht de U14B een uitstapje maken naar het verre Anzegem waar de Blue Ghosts hun thuiswedstrijden spelen. Uiteindelijk bleek de rit goed mee te vallen, en was iedereen er op een uur geraakt, buiten een enkeling die ergens verkeerd was gereden aan een of ander containerpark. De zaal zelf was niet zo schitterend, de tribune zat wat verstopt achter pilaren, en de supporters moesten hiervoor eerst de zaal ‘oversteken’. Ook was de zaal erg glad, zodat er regelmatig mooie schuivers te zien waren. De scheidsrechter was wel ok, onze Yves want de trainer/coach/ploegverantwoordelijke/arbiter van de Blue Ghosts bestond uit welgeteld 1 persoon, en dus vond de tegenpartij het heel tof dat Voorwaarts wou fluiten. Bedankt Yves. Ook waren de West-Vlamingen blij dat ze een thuiswedstrijd konden spelen, de vorige thuiswedstrijden van de Blue Ghosts waren telkens gewonnen door forfait. Arne en Joran mochten elk een helft als dame spelen.

De wedstrijd kwam heel traag op gang, weinig kansen, en heel veel ‘stilstaand’ korfbal. Na aan 10-tal minuten een knappe pas van Gitte naar Annelore en die shot, 0 -1. Direct een reactie van de Blue Ghosts met een gelukte inloper en 1-1. Het tweede aanvalsvak probeert te scoren, maar het is zoeken naar de kansen, de bal wordt te traag meegegeven, er wordt onvoldoende ingedraaid en gegooid, men houdt de bal te lang vast. Uiteindelijk schiet Arne van ver binnen en we gaan rusten met een minimale voorsprong, 1-2. Na de rust zien we een iets gretiger Voorwaarts, er wordt meer gelopen, en dus komen de kansen vanzelf. Enkele mooie reboundacties van Maurine en Xander en Joran shot binen, 1-3. We lopen uit naar 1-4 door Arne, afstandsshot. Ondertussen slaagt de tegenpartij niet om hun inlopers te verzilveren, en missen ze een strafschop. Langs Voorwaartszijde gaan de shots van Gitte en Wesley naast, maar dan vindt Arne dat het genoeg is geweest en maakt er met een inloper (assist Annelore) 1-5 van. We krijgen nu enkele minuten mooi korfbal te zien van Xander-Dario-Maurine-Joran, veel shots, veel rebound, maar geen goal. Die West-Vlaamse manden toch. De Blue Ghost starten hun eindinitiatief en korven 2-5, zien er een inloper en omdraaier uitdraaien, en krijgen een strafworp die ze er wel ingooien, 3-5. Saartje mag de laatste 10 minuten ook kennis maken met de schuifvloer en vervangt zus Annelore (na een onderonsje met Maurine). Er volgen nog enkele kansen voor Voorwaarts, met een knappe inloper van Maurine, maar ze mist. De Blue Ghosts gooien er de laatste minuut nog een shot in (4-5), en dan worden het nog ‘dolle 55 seconden’, 2 kansen van Voorwaarts naast, onderschepping door Blue Ghosts, Voorwaarts onderschept terug, Blue Ghosts onderscheppen, en Voorwaarts onderschept, en zo tikken de laatste seconden weg en winnen we met 4-5. En dat voelt goed.

Els

Aanval : Quinte (4) – Luna (1) – Mauro (1) – Bjarne (2)

Verdediging : Elin (1)– Tine (5) – Kobe – Axel (3)

Reserven : een hele bank vol……

Na onze goeie zege van vorige week was het vandaag zaak, om tegen de rechtstreekse concurrent voor de vierde plaats in de klassering, op hetzelfde elan door te gaan.

Via een vrijworp van Quinte (steun Bjarne) direct 1-0 en even later een klassieke dieptepas van Bjarne op Quinte die vrij staat achter de korf en 2-0. Met een schot tegen Mauro naar 2-1 vooraleer Tine met een inloper (steun Kobe) er 3-1 van kan maken. Dan op de achtste minuut een herhaling van doelpunt 2 en 4-1. Axel krijgt dan een strafworp tegen en in tweemaal kan Temse die omzetten 4-2. Beide ploegen nemen dan 10 minuten qua scoren een time-out want het is pas in de 17de minuut dat Tine met een vrijworp op pas van Kobe de 5-2 kan laten aantekenen. Direct een counter met een ver schot tegen Bjarne van Temse en 5-3. Even later terug Voorwaarts wanneer Mauro met een twintigcentimeterpas Luna onder de korf kan aanspelen en zij bovenhands kan scoren 6-3. In onze volgende aanval speelt Bjarne met een lob Mauro vrij onder de korf en die legt éénhandig binnen voor de 7-3. Net voor affluiten kan Kobe met een lopende steun nog Tine op inloop bedienen en een ‘geruststellende’ 8-3 op het bord bij de rust.

Na de onderbreking kan Axel op schot in de eerste minuut onze voorsprong nog vergroten tot 9-3. Na de vakwissel kan Quinte via een bal die uit de rebound botst een schot scoren voor de 10-3. Met een schot tegen Tine nog eens Temse maar direct daarop kan ze uit vrijworp, na fout op Kobe, antwoorden 11-4. Via een schot tegen Bjarne, een inloper tegen Elin en een vrijworp tegen Axel komt Temse terug tot 11-7 na 7 minuten. Tine kan dan Axel met een kruispas vrijspelen en die op schot voor de 12-7. Met een schot tegen Mauro naar 12-8 maar antwoord van Bjarne van aan de zijlijn voor de 13-8. Op de 10de minuut een schot tegen Tine (13-9). Na de vakwissel komt Temse met schoten tegen Luna & Mauro terug tot p 2 doelpunten verschil 13-11. We verzuipen volledig …..  

Strafworp tegen Elin na een fout bij een vrijworp voor de 13-12 en op het kwartier de 13-13 met een vrijworp tegen Kobe. Axel brengt ons dan op schot terug op voorsprong 14-13 en in de volgende aanval kan Tine op steun van Axel een vrijworp binnenschieten 15-13, oef denken vele. Temse is volledig (onnodig) terug in de match en met een schot tegen Elin terug het kleinste verschil 15-14. Aan de overzijde een inloper van Bjarne, strafworp, maar de bal valt er nog in voor de 16-14. Op de twintigste minuut dan een schot tegen Bjarne voor de 16-15 maar na een rebound kan Elin onderdoorstappen en strafworp. Kobe zet die rustig om voor de 17-15. Met een inloper tegen Axel Temse terug met de aansluiting 17-16 en even later met een schot tegen Elin van achter de korf terug gelijk 17-17. Door een strafworpfout van Luna op de steun krijgt Temse in de slotfase nog een strafworp en 17-18. Pauline komt Elin vervangen. De tijd is echter te kort om nog iets te forceren in de eindfase, maar moet met een ingreep gewacht worden als een maximaal verschil van 7 doelpunten teloor gaat ?

Volgende week terug volle bak er tegenaan om revanche te nemen tegen Putse !               

EXDIEPESPITS

Aanval: Leon, Jade (2+1s), Joran (2) en Lore (1)

Verdediging: Tia, Arne (2), Annelore (3) en Axel (1)

Reserve: Gitte en Xander

Het weekend van de thrillers tot op het einde… Niet alleen bij de kern zaterdagavond was er een bloedstollende match te zien, waarbij de beslissing pas in de laatste seconden viel. Zaterdagmorgen in de Nachtegaal was er al een even spannende voorbode, met een winning goal in de laatste 20 seconden. De U14A ontmoetten voor de eerste keer HMKC, de leider in de stand, ook wel gekend als Hoboken-Mercurius.

Altijd spannend om de laatste wedstrijd van de heenronde de leider te ontmoeten, we wisten al op voorhand dat het een wedstrijd zou worden waarbij er gestreden moest worden. Beide ploegen toonden tof, dynamisch, spannend en energiek korfbal. De supporters kregen waar voor hun geld, de afwezigen hebben een topmatch gemist.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de score ging vaak over en weer: dan stond VW twee punten voor, dan weer HMKC. Het werd een echte thriller, met ‘maar’ 8 korven in de eerste helft en 15(!) korven in de tweede. En dan nog de meeste in de laatste 8 minuten…

VW opent de score en maakt ook de tweede van de match: Joran korft een shot en een vrijworp. HMKC voor hun eerste en even later Annelore op shot naar onze derde. Opnieuw een korf voor HMKC en Jade countert opnieuw via shot. Dan HMKC dat er twee op een rij kan maken en bij rust staat het gelijk: 4-4. Nog even spannend om geen vijfde tegen te krijgen in de laatste minuut voor rust…

Na rust meteen HMKC en we staan voor de eerste keer op achterstand. We komen terug gelijk via shot van Lore en op voorsprong via een korte kans van Axel. Even later staan we via een stip, een shot en een korte kans van HMKC twee punten achter… VW beslist dan dat dat genoeg is en Arne loopt er twee inlopers in. Jade brengt ons dan via shot opnieuw op voorsprong. Niet met ons denkt HMKC en zij korven een shot en een inloper. Stand op dit moment: 9-10, nog drie bloedstollende minuten te gaan! We komen opnieuw gelijk via een inloper van Annelore en terug een kleine voorsprong via een stip van Jade. Supporters worden ondertussen een klein beetje zot en helemaal als HMKC via een korte kans voor de zoveelste keer gelijk komt. Minder dan 30 seconden te gaan en we weten dat alles staat of valt met onze laatste aanval van de wedstrijd. HMKC weet dat ook en staat klaar om deze op te vangen. Annelore kan dan shotten, maar jammer genoeg botst de bal op de mand, om dan gelukkig terug haar richting uit te gaan: ze pakt de rebound, haar verdedigster is dan ergens onder de mand en dan doet ze waar heel de Nachtegaal, allé de VW’ers toch, op hoopte: mikken en beheerst binnenknallen! Supporters en trainers(!) worden even zot als ettelijke uren later in de Nachtegaal en de VW U14A pakken de twee punten tegen de leider in de stand.

Heerlijke match met een knallend einde! Zo hoort het ;-)

Elke P

Een goed seizoen eindigt in mineur.

Voorwaarts - Borgerhout kruisfinales 11-16

Jef - Brent 2 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Brice 1

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje 1 - Heleen - Jasmien;

Na een uitstekend zaalseizoen bekroont met een tweede plaats in het eindklassement kwamen we toch min of meer als favoriet uit in de kruisfinale tegen Borgerhout. Helaas konden de (te?) hoge verwachtingen helemaal niet worden ingelost, zowat heel de ploeg bleef ver onder zijn niveau en in een zeer zwakke wedstrijd kwam Borgerhout uiteindelijk verdiend als winnaar uit de "bus".

De ganse wedstrijd bleven we achter de feiten aanhollen, verdedigend ging het allemaal nog wel, maar als je maar 11 keer scoort aan 12 %,terwijl je dat normaal 25 keer doet aan 20% dat weet je het wel. Ook in de duels en in de strijd bleven we achter, het voorwaartsjuk, datgeen van falen in belangrijke wedstrijden zoals kruisfinales en/of finales, blijft ons achtervolgen. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken en kunnen we onze achterban (prachtige supporterslegioen, chapeau!) de volgende keer wel verwennen.

Zoals Gert al aanhaalde in de voorbespreking, Borgerhout heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (zowat de leeftijd van het spelen op je top in de sport) tegenover 25 jaar voor Voorwaarts, er is nog een groeimarge dus. Natuurlijk hadden de meesten al verscheidene kruisfinales gespeeld maar omgaan met de druk van het alles of niets en de vorm van de dag dat konden we deze keer dus niet.

Laten we niet vergeten dat we een schitterende kompetitie hebben gespeeld, 10 keer hebben gewonnen, alle topploegen behalve Kwik, konden kloppen en de meeste korven van alle ploegen maakten. Dat moeten we nu als positief punt meenemen naar de veldkompetitie die binnen twee weken start en waar we nog volop strijden voor een volgende plek in de kruisfinales. Dus kopjes leegmaken want het voordeel van Korfbal is dat je elk jaar voor drie prijzen speelt: veld en zaaltitel plus beker.

Over de match zelf dan:

We missen volledig onze start en scoren niet uit onze eerste 27 pogingen, er zijn al meer dan 10 minuten gespeeld als we eindelijk de mand vinden.

1-5 Brent op pas van Lauren

Bij 1-6 missen we de eerste strafworp, uiteindelijk laten we er twee liggen!

2-7 wordt een mooie korf uit de handen van de ingevallen Brice

3-7 Brent brengt hoop op beterschap na goed aan en afvangwerk van Brice

4-7 Zeker als Julie scoort op prachtig aangeven van Vogel, zulke mooie acties gebeurde helaas te weinig

5-8 Zijn de zeer magere rustcijfers, vastgelegd door Stoffel, één van onze betere spelers in deze wedstrijd

Hoop op beterschap in de tweede helft lijkt dan nog reëel.

6-8 En Stoffel legt meteen een zelf uitgelokte stip binnen

Helaas is dit achteraf gezien de kleinste kloof die we kunnen dichtfietsen.

7-10 Stoffel op aangeven van Heleen

8-11 Mooie doorbraak van Vogel, op aangeven van Liesje, ook deze acties waren te zeldzaam. Op dit cruciaal moment missen we een tweede strafworp en dit wordt de definitieve beslissing want Borgerhout loopt dan stilletjes weg tot vijf voor bij 8-13.

9-13 Lauren pas Jef

10-14 Vogel na afvang en aangeefwerk Brent

11-16 Liesje legt de eindcijfers vast, hard maar de realiteit.

Tot op het veld binnen enkele weekjes

Peter

Aanval: Arne (1), Annelore (4), Wesley (1) en Milan

Verdediging: Lize, Xander, Lore (5) en Dario

Reserve: Saartje

De laatste zaalwedstrijd van de U14, die van de A was al gespeeld de week ervoor, dus enkel nog de B-wedstrijd moest afgewerkt worden. Maar start van de krokusvakantie, een vakantie die voor velen welkom was, en dus moest er gekeken worden of er genoeg spelers waren. Er tekenden 7 U14’ers present, dus werd er door Saartje en Milan van de U12 aangevuld; Milan moest wel als dame spelen.

Het was geen makkelijke wedstrijd: de tegenpartij kon rekenen op een heel aantal robuuste dames en heren, die bovendien nog eens een kop groter waren. De U14 zouden hier hun best moeten doen.

En dat hebben ze ook gedaan, de tegenstander bouwde vooral afgesproken nummertjes op: bv op steun stelden de ‘inlopende’ dames zich achter elkaar op, zodat de achterste dame eens aangespeeld een shot kon nemen. Moeilijk voor onze dames om hierop te verdedigen, gelukkig gingen deze shots er niet vaak in. Onze U14 hebben een hele wedstrijd gewerkt en opnieuw mooi korfbal getoond. De snelheid was er opnieuw en deze keer liep de afwerking vlotter. In het begin van de wedstrijd hadden de spelers het soms wat moeilijk om elkaar te vinden, maar dit ging beter en beter naar het einde van de match. Ook altijd erg aangenaam om te zien dat deze spelers niet voor het eigen shot gaan, maar dat ze proberen telkens de vrije speler aan te spelen en zo kreeg elke speler zijn kansen!

Op het einde dus een verdiende overwinning, de tegenpartij kon 1x op voorsprong komen, maar dit werd nog voor rust rechtgezet en in de tweede helft kwam hun voorsprong nooit echt in het gedrang. Benieuwd naar het veldseizoen! Maar eerst in Herentals gaan supporteren!

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper

1-1: shot

2-1: Lore inloper

2-2: inloper

3-2: Annelore inloper

4-2: Annelore shot

4-5: inloper, shot, onderhands

5-5: Arne shot

Rust

6-5: Lore inloper, steun Xander

7-5: Lore korte kans, knappe pas Xander

7-6: inloper

8-6: Wesley shot

9-6: Lore inloper

9-7: shot

10-7: Annelore shot

Saartje komt in voor Annelore

10-8: inloper

11-8: Lore shot, opnieuw pas Xander

11-9: stip

Elke P

Wedstrijd voor de ‘eer’ tegen Temse dat ons niet meer kon bijbenen. Voorbereiding voor de kruisfinale konden we dit niet echt noemen wegens de onbeschikbaarheid van een hele delegatie…..blokschema weet je wel…..

De heroptredende Imke kan Quinte al snel van uit het voorvlak vrijspelen en direct 0-1. Met een vrijworpvariant tegen Jarno komt Temse op 1-1. Na de vakwissel krijgt Jarno bij een reboundduel een vrijworp mee…en daar is dan Tine in gespecialiseerd 1-2. Even later een steun van Kobe en Tine laat zien dat inlopen geen probleem vormt 1-3. De 4 heren van Temse zijn zeer beweeglijk en als Kobe z’n heer even niet goed volgt krijgt hij een schot van achter de korf tegen 2-3. In aanval brengen we dan een zeer lang uitgesponnen aanval en uiteindelijk is het Liam die Quinte kan laten wegtrekken 2-4. Op de 10de minuut kan Jarno inlopen/instappen en op steun van Kobe kan hij bovenhands binnen leggen 2-5.

Via een dieptepas van Kobe op Jarno achter de korf zelfs naar 2-6 vooraleer Temse met een te gemakkelijk schot uit stand tegen Jarno naar 3-6 kan milderen. Na een reboundduel op schot van Quinte krijgt Bjarne een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 3-7. Wat tot dan toe allemaal vlot liep stokte en Temse kon op 5 minuten gelijk komen en we hielpen er nog aan mee ook. Via een instapper én een buzzerschot tegen Liam naar 5-7. Een schot tegen Kobe voor de 6-7 en als we dan bij het uitwerken de bal nog onnodig kwijt spelen krijgt Jarno een inloper tegen voor de gelijkmaker 7-7.

Jarno brengt ons evenwel direct met een schot terug aan de leiding 7-8, maar een strafworp tegen Liam voor de 8-8 op de 20ste minuut. Bij een spelhervatting kan de klaarkijkende Quinte de volledig vrijstaande Imke bereiken en die schiet de 8-9 binnen. Met een schot tegen Pauline alles te herdoen bij 9-9. Nog voor affluiten kan Kobe op steun van Pauline inlopen en krijgt een strafworp mee. Hij laat die echter onbenut zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

Eerste actie na de rust en eerste doelpunt. Tine kan inlopen op steun van Kobe en 9-10. Zowel de thuisploeg als wij hebben onze scoremachine in de kleedkamer gelaten want het duurt tot de 11de minuut vooraleer Jarno ons kan verlossen met een verre loeier 9-11. In de tussenperiode was Axel al ingekomen voor Kobe. Na een combinatie Imke – Quinte – Bjarne is het de laatste die met een ver schot de 9-12 kan laten optekenen. Axel krijgt een schot tegen van achter de korf 10-12 en Janne komt Pauline vervangen. Tine blijft doorgaan en maakt er op inloper 10-13 van. Even later identiek maar nu strafworp. Jarno laat deze onbenut en Temse ruikt z’n kans. Via schot tegen Bjarne naar 11-13. Wanneer we bij het uitwerken een tweede keer vandaag de bal knullig verspelen krijgt Jarno de aansluitingstreffer tegen 12-13.

Met een strafworp tegen Tine komt Temse op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte 13-13 en met een inloper tegen Quinte zelfs op 14-13. We krabbelen terug recht want Janne kan Jarno aanspelen en die maakt z’n misstap goed met een ver schot 14-14 op de 22ste minuut. Robin komt Liam vervangen.

Met nog 2 minuten op de klok krijgen we een drieschotsaanval aan onze zijde en uiteindelijk is het Imke die raak treft met een schot van achter de korf 14-15. Temse dringt nog aan maar is te onbesuisd en op de valreep winnen we deze laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie.

Voor aanvang van de competitie was er bij iedereen de uitgesproken ambitie om de kruisfinales te halen. Dit deel van de ambitie is gehaald, nu is het zaak om daar niet tevreden mee te zijn. We moeten in de Kempen aantreden tegen het eerst geëindigde Kwik. Een talentvolle stabiele ploeg waar we in onze ‘thuismatch’ ook al eens van gewonnen hebben….dus onmogelijk bestaat NIET! Go FOR IT en veel succes in Hertentals!!!

EXDIEPESPITS

 

Vinnig en stug Meeuwen maakt het Voorwaarts weer moeilijk...

Vogel 6 - Brent 5 - Jef 3 -Stoffel (13 rebounds)- Kane 1 - Brice (goede job in defensie en rebound)

Jasmien 2 - Lauren 1 - Liesje 1 (goede defensie op Zahra) - Heleen- Sainah

Julie werd gespaard.

Opmerkelijk toch dat Voorwaarts het steeds moeilijk blijft hebben tegen Meeuwen, het thuisachttal dat vorige week pas zijn eerste seizoenzege boekte en volgend jaar terug in de promoleague uitkomt, Zes plaatsen en 18 punten verschil scheiden beide ploegen in de eindrangschikking maar een walk-over werd het zeker niet.

Lof voor de thuisploeg voor hun inzet in de wedstrijd die voor hen geen betekenis had. Voor ons was er dan wel weer inzet want door het beroep van Boekenberg moesten we om zeker te zijn van de trip naar de Final Four, terug minstens één puntje halen. Bovendien was er de mogelijkheid om bij een uitschuiver van Borgerhout op bezoek bij de ploeg van de terugronde, Floriant, de tweede plek over te nemen. Wat dus gebeurde en ervoor zorgt dat wij mogen tegenstellen in de kruisfinale tegen Borgerhout.

De match zelf:

1-1 Vogel vanop afstand

2-2 Strafworp van Jef na fout op Lauren

2-3 Liesje schiet raak

2-4 Jasmien, op de plek van Julie

3-5 Brent met kort kansje

4-6 Jasmien laat haar zien

4-7 Lauren na een sister act

7-7 Meeuwen is weer daar

7-8 Brent na dubbel met Jef

8-9 Fout op de goed reboundende stoffel, strafworp omgezet door Vogel

9-10 en 9-11 Brent in het zicht van de rust

Tweede helft:

Het is vooral een raakschietende Vogel en een goede verdediging en beter verzorgde afvang die ons het voordeel oplevert. Zes doelpunten kon Meeuwen er de tweede helft nog inleggen, vooral via hun dames en de kwikzilveren Jef Vervliet.

9-12 Vogel werkt play af

9-13 Vogel is op dreef aan het komen

11-14 Vogel met derde op rij

11-15 Vogel kunnen ze niet afstoppen

12-16 Jef op assist van Brent

14-16 Meeuwen geeft niet af

14-17 En dan is er Brent-time

14-18 Jef na weer een dubbel met Brent

14-19 Kane mag de eindcijfers vastleggen

Het was dus geen denderende laatste wedstrijd van Voorwaarts, we bleven flink onder ons gemiddelde van 23 doelpunten waarmee we de meest scorende ploeg zijn maar neem vooral de prima verdedigende prestatie van vandaag mee want met een goede defensie win je kruisfinales. Het was alvast een geslaagde competitie met liefst 10 overwinningen en we wonnen tegen iedereen minstens één keer behalve tegen Kwik. Benieuwd wat dat geeft, afspraak op 16 maart in Herentals.

Tot dan

Peter

Voorwaarts reserven maken 350 doelpunten in deze competitie: een record!

Bruggie 4 - Yannick 4 - Nils 3 - Kane 2 - Roy 5 - Lars 3 - Brice 2

Sofie 7 (jawel)- Jasmien 2 - Claudia 1 - Sainah (4 assists) - Cleo (6 assists)- Caro VB

Deze laatste wedstrijd was voor de doefkes want de uitslag kon het klassement niet meer veranderen. Coach Joran vond een opdracht: 33 doelpunten scoren dan komen we aan een seizoenstotaal van 350 en 25 gemiddeld per wedstrijd. Dat is erg veel want geen enkele A-ploeg haalt dit, Voorwaarts A komt nog het dichtst in de buurt (327 korven).

Je kan je dan afvragen hoe het komt dan we geen kampioen zijn gespeeld, wel daarvoor was onze verdediging veel te pover. We kregen in sommige wedstrijden een karrevracht doelpunten binnen en dan verlies je ondanks al dat aanvallend geweld. Offense win games, defense championships weet je wel!

Ik ga hier niet elk doelpunt opsommen want er moeten nog andere verslagen op de site, een bloemlezing dan maar:

1-5 Kane op pas van Nils, de winnaar van de wedstrijd lijkt en is al bekend

5-7 Yannick stopt een Meeuwen comeback af

8-12 Opnieuw Yannick die met de steun van Cleo weer een vierpuntenkloof slaagt

8-16 Dubbele cijfers al via een trefzekere Roy

9-17 Ruststand via de eerst maar zeker niet de laatste treffer van Sofie

9-18 Bruggie zet meteen de toon voor de tweede helft

9-20 De twintiger komt uit de handen van Sofie

11-25 Nils aan het kanon

12-27 Roy scoort maar de aanvalsmachine valt wat stil, halen we onze doelstelling wel?

13-30 Roy tekent alvast voor de dertiger met de steun van Caro VB

We spelen nog vier minuten het wordt spannend

13-32 Sofie wordt steeds oordeelkundig uitgespeeld en scoort haar zevende van de dag!

14-33 Net voor tijd valt ie dan de 33e via een verre knal van Nils, goed dus voor de 350e van deze kompetitie.

Of hoe je van een match zonder belang toch een wedstrijd met veel animo en beleving maakt.

Sofie:

Het bekende verhaal meer dan een seizoen out met kwetsuur maar flink aan het terugkomen, met dus vandaag zeven treffers waarvan vier op doorbraak, met dank aan de steunende heren.

Nu:

Met deze groep paraat staan in Herentals om een bijdrage te leveren, we rekenen op onze bankzitters!

Tot dan

Peter

Alweer een onverdiende nederlaag.

Willem 3 (elke week beter) - Jordy 2 - Jakob 1 (energyman) - Fred - Rob

Caro VB 3 - Claudia 2 - Caro C 1 - Anne 2 (wederoptreden) - Ellen 1 - Sarah - Amber

Niet inzetbaar: Jasper en Jonas

Dit zou een historische wedstrijd kunnen zijn, de laatste zaalmatch sowieso van dit seizoen maar misschien ook de laatste match EVER in zaal van een C-ploeg aangezien het lot van de C competitie zeer onduidelijk is op dit moment. Die wil je dan winnen want het was ook nog eens de voorlaatste in de stand (Meeuwen) tegen de laatste (helaas wij) in een rechtstreekse confrontatie dus om de rode lantaarn door te spelen aan de andere partij.

Voorwaarts streed voor wat het waard was, scoorde een seizoensrecord door 15 korven te maken maar kwam uiteindelijk iets te kort tegen een routinerijker en krachtiger Meeuwen. Dit ondanks de 9 korven die onze dames samen lieten optekenen: het was ladies night!

Ook de plaatselijke ref (van de thuisploeg) deed zijn duit in het zakje door zowat alles in Meeuwenvoordeel te fluiten, jammerlijk.

Matchverloop:

1-1 Claudia op pas van Willem

2-2 Caro VB van achter de mand

2-3 Willem assist Fred

2-4 dezelfde acteurs hetzelfde resultaat

4-5 Drive van Caro C en aflegger op besluitvaardige Claudia

4-6 Caro C in twee tijden

Dat was het betere gedeelte, veel kansen nemen, veel schieten, de opdracht van vandaag. Dan beginnen we meer te aarzelen, zoeken steeds te veel, maken het te ingewikkeld: gevolg Meeuwen erop en erover. De voorsprong wordt eigenlijk weggeven en we gaan rusten bij een 8-6 achterstand.

Tweede helft:

En dat wordt steeds achtervolgen..

7-8 Jordy op pas van Rob voor de aansluiting

8-9 Jakob met de medewerking van Fred

9-10 Ellen van achter de mand

10-12 Jakob speelt Anne keurig aan

11-13 Willem weer op pas van Jordy

12-13 Anne is duidelijk terug

13-13 Caro VB voor de gelijkmaker

16-13 Drie betwistbare fases later staan we drie achter

16-14 Caro VB brengt weer hoop

17-15 We halen de vijftien via C topschutter Jordy maar daar blijft het bij.

En nu:

Eerst natuurlijk nog en bloc naar Herentals en binnen een maandje gaan we terug buiten spelen.

Tot dan

Peter

A : Pauline (1) – Tine (3) – Kobe (3) – Axel (1)

V : Luna (2) – Quinte – Mauro (1) - Bjarne

R : Jarno (3) – Liam – Yarik – Hendrik – Robin – Mirthe – Imke – Ward – Amber (1)

Door het verlies van Temse op zaterdag waren we al zeker van onze plaats in de kruisfinale. AKC nu op volle sterkte uit op revanche voor hun verlies uit de heenwedstrijd. Via een inloper van Pauline, die Tine achter de paal kan vrijspelen komen we al snel aan de leiding 1-0. Met een vrijworp tegen Bjarne komt AKC op gelijke hoogte 1-1. Na de vakwissel kan Mauro inlopen en krijgen we een strafworp welke Bjarne niet kan omzetten.  AKC neemt de bovenhand en via een korte kans tegen Kobe en een vrijworp tegen Kobe naar 1-3. Met een schot tegen Quinte 1-4 vooraleer Tine onderdoor kan stappen. De toegekende strafworp kan Kobe benutten om ons op 2-4 te brengen.

Met schoten tegen Axel en Kobe loopt AKC uit naar 2-6 vooraleer Axel op schot kan milderen 3-6. AKC dan naar 3-7 met een schot tegen Tine en dan laten ze een strafworp tegen Tine ook onbenut.  Met een schot tegen Axel en een vrijworp tegen Kobe lopen ze uit naar 3-9 op het kwartier. We komen via een vrijworp van specialiste Tine wel op 4-9 maar aan de overzijde is het AKC met een schot tegen Mauro die uitlopen naar 4-10. Luna kan dan inlopen op steun van Mauro voor de 5-10 maar met een schot tegen Tine de 5-11 op het bord. Jarno komt Bjarne vervangen. 5-12 via een schot tegen Mauro.

Op de 22ste minuut een inloper van Tine welke Kobe rustig afrond 6-13 maar na de vakwissel krijgt hij net voor de rust nog een schot tegen 6-13.

Direct na de herneming kan Luna inlopen op steun van Mauro en 7-13 maar AKC krijgt een strafworp voor een fout van Quinte en 7-14. Inloper van Tine & bovenhands ingelegd 8-14. Met een korte kans tegen Axel naar 8-15 en even later een schot tegen Axel voor de dubbele cijfers 8-16. Bjarne voor Axel. Na een overnamesituatie scoort AKC met een schot tegen Jarno en ze lopen 10 doelpunten uit met een schot tegen Mauro. Liam komt de gekwetste Bjarne vervangen.

De heroptredende Jarno haalt z’n gekend wapen boven en schiet van ver de 9-18 op het bord. Met een schot tegen Tine naar 9-19 op het kwartier. Amber J voor Quinte. Via een schot tegen Mauro krijgen we een twintiger tegen wat ons deze competitie nog niet is overkomen…. Pauline kan dan milderen op inloop met een steun van Liam 10-20. Mauro dan éénhandig uit de rebound voor 11-20 en we scoren zowaar tweemaal na elkaar als Jarno van ver schiet 12-20. Kobe kan op steun van Pauline nog inlopen voor de 13-20 maar Jarno moet aan de overkant een inloper toelaten 13-21. De laatste twee doelpunten van deze wedstrijd (?) komen er op strafworp nadat Amber J had ingelopen, ze zet deze zelf om en een schot van Jarno voor de 15-21 eindstand. In de eindfase was Robin nog voor Mauro ingevallen en Mirthe voor de gekwetste Luna.

Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen én op Temse. Die zullen 100 % gedreven zijn want die weten dat ze vorige keer van 7 doelpunten achter nog hebben kunnen winnen. Doorgaan tot de laatste zoemer zal dus aangewezen zijn en maak er een goeie generale repetitie van !

EXDIEPESPITS

Onze laatste wedstrijddag van het zaalseizoen was bijna in het water gevallen. Volgens de planning zou Verde de U10-wedstrijden van onze cluster organiseren. In eerste instantie zou het wedstrijduur verlaat worden ten opzichte van de oorspronkelijk planning, maar lastminute blies Verde alles af. Ze hadden dan toch geen zaal ter beschikking. Als U10 moet je jammer genoeg wel eens plaats maken voor oudere ploegen…

Gelukkig had Scaldis de zaal (toevallig dezelfde sportzaal) nog ter beschikking. Dankzij de goede contacten van onze TM Elke, werden we door Scaldis uitgenodigd. Scaldis was zo hoffelijk om ook Verde uit te nodigen. Hierdoor konden we het zaalseizoen toch afsluiten met twee wedstrijden. Bovendien leenden we nog veel spelers uit, omdat de andere ploegen niet volledig waren. Hierdoor kwam iedereen weer aan heel wat speelminuten. Elise en Lenka hebben voor hun gastploeg een doelpunt gemaakt.

Voorwaarts heeft dit zaalseizoen driemaal de ploegen uit de cluster ontvangen en nog extra ploegen uitgenodigd om ook eens tegen andere ploegen te spelen. Dit verliep telkens vlekkeloos en het strak geplande schema kon steeds gevolgd worden. Bovendien nam Voorwaarts in het begin van het seizoen het voortouw in de uitwerking van de cluster. De bond zorgde namelijk voor de verdeling van de clubs over de clusters, maar de praktisch invulling werd aan de clubs onderling overgelaten. Bovenstaande informatie geef ik u graag mee om aan te tonen dat wij een goed draaiende club zijn, dankzij het initiatief en de inzet van een aantal clubgenoten. Chapeau hiervoor!

Over de wedstrijden dan:

Wedstrijd 1: Scaldis – Voorwaarts (6 – 2)
Scaldis speelde erg dynamisch. Dat verklaart de uitslag. Toch waren er ook langs onze kant heel wat knappe dingen te zien. We kwamen in 1-0 achter, maar Taco kon met een doorloper gelijk maken (1-1). Anke had Taco met een knappe pas uit de ruimte (dus niet vanuit de steun) vrijgespeeld. Bij het inwerpen van het 2 e kwart zagen we een hele knappe combinatie. Gio nam de bal op. Hij zag Kaat vrij staan en speelde haar meteen aan. Jammer genoeg ging de doelpoging net naast. Vervolgens kan Scaldis uitlopen tot 6-1. Taco kon de 6-2 eindstand vastleggen met een schot. Tijdens deze aanval kwamen er verschillende doelpogingen. Taco scoorde nadat hij de rebound van een van deze doelpogingen voor zijn rekening namen en hierdoor vrijkwam van zijn tegenstander.

Wedstrijd 2: Verde – Voorwaarts (3 – 3)
In tegenstelling tot Scaldis speelde Verde net heel statisch. We hebben de kans om de score te openen op penalty. Nadat Anke een knappe steun brengt voor Taco, wordt zijn inloper foutief
gestopt. Jammer genoeg gaat de strafworp er niet in. Vervolgens komen we in de eerste helft 3 – 0 achter. We buigen deze achterstand tijdens de tweede helft om in een gelijkspel. Taco kan tweemaal op schot scoren (3-2). Gio speelt Kaat opnieuw op een hele mooie manier vrij met een verre pas richting korf. Kaat werkt de korte kans netjes af. We krijgen op het einde van de match opnieuw de kans om te scoren op penalty. Dit keer nadat Kaat Gio vrijspeelt. Gio zijn omdraaier wordt foutief verdedigd. De toegekende strafworp gaat er spijtig genoeg niet in.

Door de vele wissels (en het vele gebabbel van de verslaggever) is niet iedereen vermeld in dit verslag. Toch is het duidelijk dat iedereen weer heel wat vooruitgang gemaakt heeft tijdens dit zaalseizoen. Nu staat het tweede deel van het veldseizoen voor de deur. Ik duim alvast voor mooi weer en mooie korfbal. Maar eerst: genieten van carnaval en van de krokusvakantie!

Anneleen

Aanval: Tia, Xander, Arne (1) en Annelore (1)

Verdediging: Lore, Leon, Jade (1) en Joran (1)

Reserve: Gitte, Dario en Joppe

Wat te zeggen over deze wedstrijd? Dat de afwerking de laatste matchen het liet afweten en dat dit jammer genoeg in deze laatste zaalwedstrijd voor onze U14A niet plots verbeterde. Zoals al eerder gezegd creëren deze spelers kansen genoeg over de verschillende spelers en de beide vakken, maar die dekselse bal wil maar niet vlot door de korf. Wel wat frustrerend dat er telkens mooi korfbal getoond wordt, waarbij er niet vanuit vaste posities en nummertjes gespeeld wordt (wat bij de tegenpartij steevast het scenario is), dat alle teamleden worden betrokken en dat er voor de winst wordt gegaan, maar dat we al dit positiefs niet in een heel aantal korven zien uitmonden. Wat er op de training vlot ingaat, wil tijdens de match – vaak net – niet lukken.

Soit, kopjes opnieuw omhoog en blijven gaan en werken. Uiteindelijk zullen die korven wel lukken, kwestie van blijven ervoor gaan en blijven knap korfbal tonen. En ook een pluim: deze U14 eindigen derdes in hun reeks! Na een gemoedelijke start, een prima middenstuk en een minder scorend einde van deze zaalcompetitie, toch een knappe prestatie!

De wedstrijd tegen Verde was vooral een trage wedstrijd, de tegenpartij legde hun trage tempo op en ging steevast voor de steun/inloper combinatie, wat heel wat vertraging meebracht, onze spelers zijn immers al erg geoefend in het opvangen van zulke inlopers. Zeker als de inlopers telkens dezelfde kant kiezen, is het opvangen niet moeilijk. Verde kreeg ook weinig kansen, maar hun afwerking was beter, zij konden hetzelfde aantal korven maken als VW, hoewel VW duidelijk meer kansen had.

Benieuwd naar het tweede deel van het veldseizoen en of die korven dan wel zullen vallen.

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper, steun Leon

1-1: vrijworp

2-1: Jade shot, pas Joran

2-2: shot

rust

2-3

3-3: Arne shot

4-3: Joran erg ver shot

4-4: stip

Elke P

V: Lize – Lore/Jade (2+1s) – Wesley(1) - Dario

A: Gitte – Annelore (2)/Tia – Joppe (1)/Leon(1) - Senne

U14B haalt de overwinning binnen en scoort 8 keer. Een pluim voor gans de ploeg.

We zagen een gemotiveerde ploeg op het veld staan, klaar om hun tegenstanders van repliek te dienen. Er werd veel gelopen, en dan komen de kansen vanzelf. En een supertip van trainer Andy: ‘de bal moet naar het kindje dat vrij staat’. Een van de eerste aanvallen een knappe pas van Joppe naar een wegtrekkende Annelore en die shot binnen, 1-0. Het verdedigingsvak onderschept verschillende keren de bal zodat de aanval regelmatig aan de bak moet, maar de kansen van Joppe, Gitte en Senne gaan naast. Het is Borgerhout (of GW of ATBS) dat de gelijkmaker maakt met een kort shotje, 1-1. Daarna een mooie aanval waarbij een inlopende Lore foutief wordt gestopt en penalty, maar geen goal. Ook deze aanval blijft kansen bijeen sprokkelen, maar voorlopig zonder resultaat. De tegenpartij vindt wel het gaatje, zelfs 2 keer, en het is 1-3. Nog voor rust kan Gitte Annelore aanspelen en die gooit haar shot binnen, 2-3. De volgende aanval komt Gitte in steun, speelt Joppe aan en die gooit droog binnen en we staan gelijk, 3-3. En dan weerklinkt de zoomer, einde eerste helft.

Na rust komen Jade, Leon en Tia in voor Lore, Joppe en Annelore. En de U14 laat er geen gras over groeien. Een mooie steun van Dario voor Jade die inloopt en we staan voor 4-3. Enkele minuten later kan Wesley een shot binnengooien (had al enkele keren zijn bal over de mand zien rollen) en we wisselen met 5-3. De Voorwaarts-aanhang blijft even op zijn honger zitten, en ziet Borgerhout terugkomen tot 5-5. Het duur niet lang vooraleer we zelf weer aan de bak komen. Jade wordt in een rebound duel door een heer belaagd, en penalty voor Voorwaarts. Deze keer missen we niet en het wordt 6-5, een voorsprong die we niet meer uit handen geven. Even later speelt Lize Jade aan die achter de korf staat en die shot binnen, 7-5. Borgerhout komt nog terug tot 7-6. Het worden nog enkele bange momenten maar de tegenpartij kan de kansen niet verzilveren. En dan komt het verlossend moment met een mooie combinatie tussen Tia en Leon en die laatste shot binnen, 8-6 en boeken toe voor de tegenstander. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het zaalseizoen erop. En die laatste wedstrijd gaan we ook winnen. Afgesproken ?

Ook nog dank aan Elke om de luide ‘zoom’ te laten horen bij wissels en time-out (notabena via computertechnologie) en aan het alerte mannelijke publieksduo dat de score op de 4 handen bijhield. Camiel, merci om te scheidrechter-en.

Els

Yani Lauren Joppe(1)/Loris Lauri(1)
Saartje(1) Milan(1) Kyara/Kathe Loris/Senne 

Tweede wedstrijd dit weekend.  Na de winst tegen Floriant op vrijdag smaakte dit toch eigenlijk wel naar meer.  Even paniek voor aanvang van de wedstrijd: door onverwachte afwezigheid van een van de speelsters, mocht Kathe de ticketjesverkoop staken en het mini-voorwaartstruitje van onze eenhoornmascotte aantrekken.  Gelukkig had Lauri voor haar een paar extra loopschoenen bij en kon de zwarte salopette ook nog doorgaan voor een spelersshortje.  

We startten weer met dezelfde mindset als vrijdag: gretig om te winnen, en bovendien vrij foutloos in verdediging en bij het uitwerken.  Saartje opent de score met een schot, maar AKC kan dan snel antwoorden: 1-1.  Dan gebeurt er iets onverstaanbaars: twéé doelpunten van Lauri worden om een duistere reden afgekeurd (verdedigd??).  Maar als AKC dan scoort met Milan er kort op als verdediger, dan volgt er geen fluitje.  Wij houden niet zo van dit soort willekeur!  Gelukkig kan Joppe met een ver schot toch nog de 2-2 vastleggen, maar toch zuur dat we hier niet met 3-1 kunnen gaan wisselen ipv met 2-2.  In aanval kan Milan dan scoren van kort onder de korf (3-2), na het nemen van een rebound, maar AKC dient van antwoord tot 3-4.  Nog voor de pauze lokt Lauri een strafworp uit, en legt ze hem zelf ook binnen: 4-4.

Tweede helft komen Kathe en Senne erop ipv Kyara en Loris.  Het scoren wil niet meer zo lukken, en AKC trekt stilaan het laken naar zich toe tot 4-7. Loris komt Joppe nog vervangen even voor het einde van de wedstrijd.  Met een diepe pas van Loris naar Lauri, lokt ze nog een strafworpje uit, maar hij wil er deze keer niet in.  Niet getreurd, we hebben onze belangrijkste punten vrijdag al verdiend, en we hebben vooral laten zien dat we het eigenlijk elke ploeg uit onze reeks moeilijk kunnen maken! We misstaan dus zéker niet in deze groeipoule.  Tot op het veld!

Ilse

Lauri(2) Nore Quinten/Senne Loris(1)
Joppe(6) Milan/Yani Lauren/Sofia Saartje

Na een zware rit naar Melle op een vrijdags spitsuur, zat de spanning er wel in of dit de korfballertjes geen parten zou spelen.  We kwamen namelijk hier naartoe met één doel: winnen en Floriant in de rangschikking achter ons laten.

En onze spelertjes hebben ons zeker niet teleurgesteld.  We begonnen superscherp met mooie opbouw in onze aanvallen, en waren bijna foutloos in onderscheppen en de bal snel weer overbrengen (het woordje 'balverlies' stond vandaag niet in ons woordenboek).  De combinatie van ijzersterke verdediging en productieve aanvallen resulteerde in een vlot scoreverloop langs voorwaartszijde:

0-1 Joppe schot
0-2 Joppe kort schot op één been na verre pas van Saartje
0-3 doorloop Lauri pasje van Quinten
0-4 Strafworpfout op doorloop Loris, omgezet door Lauri
0-5 doorloop Joppe(1 handig) pas Saartje
0-6 doorloop Joppe pas Lauren

In de extra tijd (2,5 min!) slaagde Floriant er nog in om te antwoorden: 1-6

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Floriant hun laatste doelpunt: 2-6.  En Joppe, topscoorder van de dag, antwoordde hierop nog een keertje met.. een goal: 2-7.  Tijd om te wisselen en ook Yani, Sofia en Senne hun beste beentje te laten voorzetten.  Joppe was nog niet uitgescoord, en legde er ook nog de 2-8 in met een schot!  De eindcijfers werden tenslotte vastgelegd met een kort shotje van Loris na doorbraak: 2-9

Doel bereikt, en vlotter dan verwacht. Zeer mooie prestatie van onze U12.

Ilse

Propaganda voor het Korfbal en Voorwaarts nu al zeker van de kruisfinales.

Stoffel 5+2 - Vogel 4+2 - Brent 4 - Brice en Jef 8 (jawadde)

Julie 2 - Heleen 2 - Lauren 1 - Liesje (wat een krijgster)

Match in de Nachtegael en veel op het spel, dan weet je het al, veel spektakel en korven gegarandeerd. AKC kon best winnen in strijd om de vierde plaats, wij om onze derde plek veilig te stellen. AKC kan een serieus stukske verdedigen en wij hebben de meest scorende ploeg. Verdedigen of niet bij de rust stond het 22-18 met Voorwaarts dan aan 38 % afwerkend, AKC aan 34 %. Het leek den NBA wel.

Veel recup nochtans bij ons met prima reboundend in aanval en ook in defensie met onze dames die meerdere ballen wisten weg te plukken. Bij AKC waren dan weer de dames in een begenadigd dagje qua scores en natuurlijk was daar Jarre De Ley om hen steeds in de running te houden.

Na de pauze konden beide ploegen begrijpelijker wijze het hoge tempo en dito afwerking niet blijven volhouden anders stonden we nu in topleague van Nederland tegen TOP en PKC te ballen. Tactisch werd het ook een steekspel met vervangingen en vakwissels langs beide zijden.

AKC kwam echter steeds feller opzetten en bij 25-26 een tiental minuten voor tijd gingen ze erop en erover. Meestal is het dan de ploeg die gelanceerd is die ook werkelijk het laken naar zich toetrekt, AKC in dit geval dus. Maar dit was alweer zonder de enorme veerkracht, ploeggeest, onverzettelijkheid en tactisch vernuft van de Voorwaartstroepen gerekend. We dichten steeds de kleinste kloof tot 28-28 gelijk en dan werd Jens gezocht en uitgespeeld en hij maakte het droog af.

De defensie deed de rest en AKC zal nog een weekje in spanning blijven of ze ook naar Herentals zullen mogen, zij hebben hun lot alvast in eigen handen. Wij gaan alvast volgende week zonder stress en met een goed gevoel naar Meeuwen voor de afsluiter van de reguliere kompetitie, een Meeuwen dat zopas zijn eerste winst binnenhaalde tegen zaalkampioen Boekenberg. Voor Gert en Co begint de voorbereiding voor Herentals vanaf nu. Op 16 maart spelen we daar tegen Borgerhout.

Het gaat me deze keer te ver om alle doelpunten op te sommen maar één ding is zeker onze JEF die had zijn dagje. Hij gooide er acht binnen (aan 50%), en had ook nog 3 assists en 31 rebounds achter zijn naam staan. En als hij zijn dagje heeft dan is onze grote van het niveau Jarni en Jari.

Scoreverloop:

Tot 3-5 had AKC (vooral via hun damesscores) de regie van de match.

Bij 7-6 kwamen we een eerste keer voorop, en den Brent maakte er bij 12-8 vier verschil van. Verder konden we echter niet uitlopen en het typeert de match dat de Jef de rustscore op 22-18 bepaalde.

Na de pauze liepen we maximaal uit tot 24-19 maar dan stokte het aanvalsspel, de ballen vielen niet meer, we gingen twijfelen. AKC richtte zich op en kwam dus bij 25-25 op gelijk hoogte. Plooien deed Voorwaarts dus wel maar breken doen we dit seizoen weinig of niet.

Peter

Voorwaarts B toont zijn echte waarde!

Nils 1 - Kane 4 - Roy 4 - Lars 2 (had er duidelijk zin in) - Bruggie 3 - Yannick

Jasmien 3 - Sainah 2 - Sofie 2 - Cleo 1 - Claudia en Quinte: onze dames deden aanvallen hun aandeel in de scores dus...

Voorwaarts B liet vooral tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd zien wat het echt kan, op het laatste kwam AKC nog dreigend kort maar zij speelden dan ook nog met titelambities en knokte tot het einde, onze dames lagen boven en konden mee het verschil maken. Zowel Voorwaarts A als B zijn dus de best scorend teams van hun league.

De scores van vandaag:

1-0 Lars na stipfout op Roy

2-0 Sofieke pas Mien

3-1 Kane steun Cleo (alomtegenwoordig)

4-2 Roy toont zijn klasse

5-2 Nils vanop zijn plek (ongeveer van achter de bank van akc)

6-2 Kane en Nils dat loopt lekker

7-3 Drive van onstuitbare Lars aflegger op Roy, ook een goed duo

8-3 Sainah, de laatste weken terug aan het kanon

9-4 Topschutster Jasmien is ook van de partij

10-4 Sofie toch al voor haar tweede

11-6 Lars speelt nogmaals Roy goed aan

12-6 Lars steunt Jasmien

13-9 Lars tekent voor de laatste voor rust

Na de pauze gaat AKC een versnelling hoger en gaat steeds feller in het verweer en komt opzetten.

14-10 Bruggie weet ook de mand hangen

15-11 Roy na strafworp van Lars in twee fases toch omgezet

16-11 den Bruggie aangespeeld door Yannick

17-12 samenwerking Jasmien en Kane

18-12 nog eens Kane

19-13 fout op Cleo, Bruggie vanop 2,5meter

20-15 Cleo pikt verdiend haar korfje mee

Een fel AKC bijt van zich af

21-18 Bruggie houdt ze af

22-19 Kane voor de beslissing

Volgende week nog een laatste maal knallen, voor een goed gevoel om af te sluiten en voor Herentals. Wij hebben de beste bank.

Peter

Uitstekende trainingsarbeid leidt jammer genoeg niet tot winst in het weekend....

Jordy 2 - Jasper 2 (beste man op het veld) - Willem 2 (goeie partij) - Fred - Rob en Jakob

Claudia 1 (prima) - Amber - Caro VB - Sarah (goede job alweer) - Ellen 1 - Caro C

Ref van dienst: JONAS (hopelijk op het veld terug paraat als speler)

Elke keer hoor ik lovende kritiek over de trainingsarbeid tijdens de afgelopen week maar helaas kunnen we dat niet omzetten in doelpunten en wedstrijdgewin in het weekend. Negen maal gespeeld en slechts drie keer halen we TIEN goaltjes, met dertien als hoogste score en net die wedstrijd hebben we gewonnen. Dus het schoentje wringt duidelijk in de afwerking. Het geloof in eigen kunnen en kunnen scoren lijkt mij wat zoek. Volgende week de laatste zaalmatch op Meeuwen waar we in de heenmatch met één doelpuntje tegen verloren, in deze wedstrijd gaan we voor 14 korven, op donderdag zal Meeuwen waarschijnlijk niet willen spelen dus voor één keer dan maar het goede gevoel verplaatsen naar de zaterdag. Heb er vertrouwen in, het kan. Ga ervoor!

Het scoreverloop tegen een AKC met zeer veel gestalte en kracht overwicht waar we het in de rebound duels nochtans prima deden!!!:

1-3 Bosschie assist Willem

2-7 Stip op Fred omgezet door Jordy

3-7 Claudia op aangeef van Jordy

4-7 Willem op pas van Caro VB

5-7 Jasper besluit dolle vijf minuten met de aansluitingstreffer

6-8 Mooie combinatie tussen Fred en Jordy

Rust

Na de pauze kunnen we helaas geen vervolg geven aan het veelbelovend slot van de eerste helft.

7-9 Willem doorloper steun Sarah

8-12 Caro C op aangeven van Rob

9-16 Ellen op voorzet van de immer actieve Jakob

Peter

A: Jade (4) – Lore – Joran (2) - Leon

V: Annelore (1) – Tia – Arne (4) – Xander

Wisselspelers: Maurine – Gitte – Dario - Joppe

Een nederlaag tegen een ploeg die heel goed voorspeelde, in de eerste helft sterk afwerkte en gretiger op de bal zat. Vandaag was dit Hoboken te sterk voor ons. Ze staan natuurlijk niet voor niets als leider in het klassement.

Nog voor de wedstrijd liep het al mis, geen officiële scheidsrechter aanwezig, dus werd een scheidsrechter uit de eigen Hobokense rangen opgetrommeld, maar die liet even op zich wachten. De wedstrijd startte een 20-tal minuten later dan voorzien, beide teams waren goed opgewarmd. Het scorebord en de klok lieten het na enkele seconden al afweten en produceerden verschillende geluidjes, dus moest de scheidsrechter zoals in de goede ouwe tijd zelf de stand en de tijd bijhouden.

We zijn nog niet goed begonnen en we staan al direct op achtervolgen, 2 -0 na een inloper en een shot. Even slikken, want dat zijn 2 aanvallen van Hoboken/Mercurius en direct 2 goalen. Dus tijd voor de onzen om een tandje bij te steken. Het is eerst nog Hoboken/Mercurius dat er een shot in knalt, maar dan is Jade daar met haar eerste goal van de avond, een shotje op 2 benen na pas van Lore die zag dat haar vakgenote helemaal alleen stond, en 3-1. Het duurt weer niet lang vooraleer de tegenstanders onze korf weten hangen en na een inloper staat het 4-1. We komen terug op 4-2 met een shot van Annelore, mooi aangespeeld door Arne. Daarna Hoboken/Mercurius met een shot en 5-2. De volgende minuten krijgt de aanval verschillende kansen en is het Lore die inloopt, wordt verdedigd door tweede dame, en bal doorsteekt naar een vrijstaande Jade, die de bal gewoon hoeft binnen te gooien, en dat ook doet, 5-3 dus. Op naar die aansluitingstreffer nu. Jammer zijn daar die flitsmomenten van de tegenpartij weer, en we krijgen een penalty tegen na foutief verdedigen op inloper. 6-3 en terug 3 goalen achter, het is moeilijk om het verschil kleiner te maken. Daarna volgen enkele kansen, en lokt Tia een penalty uit, maar die wordt gemist. Aan de andere kant gooit een trefzeker Hoboken een shot binnen, weliswaar met een beetje chance, de bal raakt de mand, stuit omhoog en valt dan toch door de mand en 7-4. Hierna zijn de kansen wisselend en wordt er beurtelings gescoord door beide ploegen. Eerst Jade met een shot (7-4), dan de tegenpartij met een shot (8-4), dan Arne met een inloper op assist van Annelore (8-5), een super ver shot van Hoboken/Mercurius (9-5), een strafworp voor de anderen (10-5) en een shot van Arne (10-6). En toen klonk het rustsignaal. Een eerste helft dus met veel doelpunten.

Na de rust is het weer Hoboken dat het laken eerst naar zich toe trekt en er via een inloper 11-6 van maakt. Dan ziet Annelore dat de heer van Arne super ver voorspeelt, en speelt ze Arne aan die deze kans niet laat liggen en binnen gooit, 11-7. Enkele minuten later ziet Jade de heer van Leon juist het zelfde doen, en speelt ze Leon aan die shot, maar jammer genoeg gaat die bal naast. De tegenstanders laten niet met zich sollen en gooien er wel een afstandsshot in, 12-7. Na mooi samenspel met 4 kan Joran een goaltje verzilveren, 12-8. Wederom de tegenpartij aan het kanon, deze keer met een shot na vertrekken vanuit de rebound (dit hebben ze verschillende keren gedaan, met wisselend succes, maar toch hele gemakkelijke kansen die we weggeven en waar aan gewerkt kan worden). En het staat 13-8. De volgende goal komt van Voorwaarts, Arne mist een omdraaier, Xander pakt de rebound en speelt de bal terug naar Arne die binnen gooit, 13-9. Nu terug de tegenpartij die het gat in de mand vindt en er door gooit, 14-9. Dan aan Voorwaarts om een goaltje te maken. Jade loopt met bal in (steun Joran) en 14-10. Nog een kwartier te gaan, en er komen wissels aan, Joppe komt in voor Xander, even later komt Gitte in de plaats van Tia. De 10 volgende minuten gebeurt er langs beide kanten niet veel, er wordt goed verdedigd en onderschept maar dat heeft geen gevolgen voor de score. De laatste 5 minuten scoort Hoboken/Mercurius nog 2x (inloper, en shot uit wegtrekkende rebound) en wordt het 16-10. Joran kan nog iets uit zijn mouw schudden en scoort nog met afstandsshot, 16-11. De einduitslag geeft een vertekend beeld, want we werden niet weggespeeld. Maar we krijgen nog teveel goalen tegen, er worden nog te veel slechte passen gegeven en bij momenten wordt er gewacht op de andere ‘die wel zal bewegen’ en dan wordt het moeilijk om kansen te creëren.

Els

V: Quinten – Loris – Lauri – Nore
A: Senne – Joppe – Lauren – Sofia
R: Yani – Saartje

Wat. Een. Wedstrijd! Het was een thriller van formaat!
Een gelijkspel tegen de tweede van de reeks had verdiend geweest. Dit is net niet gelukt, maar we kregen een fantastische wedstrijd te zien. We komen 1-0 achter via een ver schot van Ago Aalst. Lauren kan terug gelijk maken (1-1) via een doorloper op een steun van Senne. Na de vakwissel zorgt Sofia er in verdediging voor dat de bal terug naar het aanvalsvak gebracht kan worden door sterk verdedigingswerk en door verschillende verdedigende rebounds te onderscheppen. Helaas kan Ago Aalst profiteren van een balverlies bij het uitwerken. Via een doorloper wordt het 2-1. We komen goed weg wanneer Ago Aalst een penalty mist. De 2-2 wordt opgezet vanuit het verdedigingsvak door een pas van Joppe naar Loris. Loris speelt met een knappe pas Quinten vrij. Loris verzorgt daarna de rebound op het schot van Quinten en kan hierdoor zelf tot scoren komen.

Na de rust komt Saartje Sofia vervangen. Er volgt een periode van veel balverlies en risicovolle passen. Dit komt deels door een hoge balpressing van onze tegenstander. Tegelijkertijd zien we onze verdediging verschillende rebounds pakken. De bal bereikt niet altijd het aanvalsvak, maar we kunnen de aanvallen van Ago Aalst zo telkens onderbreken. Het aanvalsvak begint stilaan een oplossing te vinden voor de hoge balpressing van Ago Aalst. Joppe speelt Senne met een prachtpas vanuit de ruimte vrij op een doorloper. De doorloper gaat er jammer genoeg naast. Een strafworp is niet uit de lucht gegrepen, maar de scheidrechter beslist hier anders over. Ago Aalst kan terug op voorsprong komen via een doorloper (3-2). Yani komt Senne vervangen. Nore kan vlak aan de middellijn de bal in verdediging onderscheppen. Ze passeert naar Joppe, die op zijn beurt Saartje bedient met een verre pas uit de ruimte. Saartje werkt netjes af (3-3). Op dat moment gaat het dak in de tribune er bijna af. Aalst scoort heel snel tegen via een ver shot, waar niets tegen in te brengen valt. We verliezen de moed niet en blijven tot de laatste seconde vechten om nog tegen te scoren. We hebben iedereen hard zien werken. De precisie van onze passen blijft een werkpunt, maar er is iedere week verbetering. Tegen een sterkte tegenstander die hoog komt pressen, wordt dit zwakke puntje wat uitvergroot. Alle spelers van Aalst waren bovendien gretig om passen die bij ons net niet aankwamen, te onderscheppen. Een sterke, geconcentreerde verdediging van Voorwaarts heeft ervoor gezorgd dat Ago Aalst hier niet ten volle van profiteert. Het is dan ook een ploegsport, hé. We hebben een echte ploeg op het veld zien staan. De twee doelpunten die met een pas vanuit het verdedigingsvak opgezet werden, zijn hier het bewijs van. Een gelijkspel heeft er in gezeten en had verdiend geweest, maar we zien de spelers TERECHT met opgeheven hoofd van het veld komen.

Anneleen

Deze week ontving Voorwaarts voor de derde keer de ploegen van de cluster. Er waren heel wat ploegen aanwezig zaterdag. Daardoor moest een strak schema aangehouden worden. Dit is opnieuw zeer goed gelukt dankzij een goede organisatie en planning. Dit is een vermelding waard, want dit is zeker niet evident!

Wedstrijd 1: Voorwaarts – Kwik (3-3)
A: Jolan – Gio – Kaat – Molly
V: Erik – Taco – Fran – Lou


Tijdens het eerste kwart zien we verschillende doelpogingen van Gio en Kaat. Voorlopig valt de bal er nog niet in. In verdediging is Erik erg alert en kan de bal op een knappe manier onderscheppen. Na de functiewissel spelen Lou, Fran, Taco en Erik mooi rond en komen tot verschillende doelpogingen. Lou verzorgt een mooie steun voor Taco, maar op het openen van de score blijft het nog even wachten. Het is wel duidelijk dat dit niet lang meer kan duren. Uiteindelijk kan Lou de bal onderscheppen bij het uitwerken en via een schot tot scoren komen (1-0). Na de rust kan Kaat de score verdubbelen. Ze onderschept de rebound van haar eigen schot en kan dit mooi afwerken (2-0). Opnieuw kunnen we een bal onderscheppen bij het uitwerken. Kaat speelt Molly met een knappe pas vrij, maar de bal gaat net naast. Ondanks vele onderscheppingen, snelle omschakeling en een goed tempo in de pasjes, kan Kwik terugkomen tot 2-2. Na de functiewissel zien we een knappe verdediging van Gio, Jolan, Molly en Kaat. Kwik kan echter toch voorkomen (2-3). Taco kan de bordjes terug in evenwicht brengen via een schot. 3-3 is meteen ook de eindstand.
We zagen een goede wedstrijd. Onze U10’ers kwamen tot verschillende doelpogingen, maar hadden wat pech bij het afwerken. Verschillende ballen rolden terug uit de mand. Daarnaast hebben we goed samenspel gezien. Wanneer een bal bijvoorbeeld niet aankwam bij de ene speler, kon een medespeler de bal toch nog recupereren. Gelukkig kon op het einde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker nog gemaakt worden. Winst zou trouwens zeker ook verdiend geweest zijn.


Wedstrijd 2: Voorwaarts – Hoevenen (2-2)
A: Oskar – Marie – Anke – Lenka
V: Gio – Kaat – Mia – Elise


We komen 0-1 achter, maar Marie brengt de bordjes terug in evenwicht. Na een pas van Oskar maakt Marie een pirouette/omdraaier en legt de bal elegant binnen (1-1). Na de functiewissel kan Kaat ons via een schot op voorsprong brengen. Jammer genoeg kan Hoevenen terug gelijkmaken met een korte kans onder de korf. We zagen deze wedstrijd veel balverlies door minder goede passen, of door de bal minder goed aan te pakken. Een gelijkspel was hierdoor terecht.


Wedstrijd 3: Voorwaarts – AKC (5-16)
A: Gio – Jolan – Kaat – Molly
V: Taco – Erik – Fran – Lou


Gio kan de 1-3 scoren, na een pas van Kaat. Het verdedigingsvak kan er tijdens het eerste kwart van de wedstrijd tweemaal toe voor zorgen dat een doelpunt van AKC niet meetelt, omdat het verdedigd was. Na de functiewissel verdubbelt Taco onze score met een schot, nadat hij de bal zelf onderschept heeft bij het uitwerken (2-8). Na de rust blijft AKC vlot scoren. Toch blijft onze aanval z’n uiterste beste doen om ook tot score te komen. Na een één-tweetje tussen Kaat en Molly, kan Kaat met een schot scoren (3-12). Tijdens het laatste kwart wordt er een penaltyfout op Fran gemaakt. Fran werkt deze strafworp perfect af (4-14). Ook Taco komt nog tot scoren, na een mooie aanval met verschillende doelpogingen. Taco verzorgt de  rebound en werkt af met een schot (5-14). Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 5-16. Dat de U10 van AKC duidelijk beter was, verraadt de score natuurlijk al. AKC was vinniger op de bal en kon bij een onderschepping sneller omschakelen. Maar ook het lengteverschil speelde in het voordeel van AKC. Toch hebben de onzen zich nooit laten intimideren door een sterkere tegenstander. De Voorwaartsers zijn hun eigen spel blijven spelen. We hebben dan ook verschillende knappe dingen gezien en vooral de inzet die onze spelers getoond hebben verdient een
pluim!


Wedstrijd 4: Voorwaarts – Kwik (5-2)
A: Oskar – Anke – Marie – Lenka/Fran
V: Bent – Taco – Elise – Mia


Fran vult Kwik in de eerste helft aan, Lenka in de tweede helft. De verdediging start heel vinnig. Taco opent de score via een schot, na een pas van Bent (1-0). Kwik kan tijdens het tweede echter gelijk en daarna op voorsprong komen (1-2). Tijdens de tweede helft trekken we het laken echter volledig naar ons toe. Taco vangt de rebound van een schot van Elise en kan zo de score terug gelijk brengen (2-2). Bent onderschept de bal bij het uitverdedigen en speelt de bal naar Taco dit kan afwerken (3-2). Tijdens het laatste kwart kan Oskar de bal onderscheppen en na een pas naar Anke wordt het 4-2. Anke haar schotje valt namelijk mooi binnen. Anke scoort ook nog een doorloper na een mooie doorbraak. Zo wordt de eindstand van 5-2 vastgelegd.
De laatste match zagen we een heel wisselende wedstrijd, met een verschillende drive. We startten, vooral in verdediging, heel vinnig. Het tempo van Kwik zakte weg, waardoor we ook minder vinnig werden in de verdediging. Dit was echter niet te merken bij onze aanval. Die bleef doelgericht, vinnig en vooral ze speelden voor elkaar. Er werd verschillende keren verdedigd gedoeld. Dit wil vooral zeggen dat de zin er zeker is om te scoren. Tijdens de tweede helft was de drive er wat uit, maar kwamen we wel vlotter tot scoren.

Anneleen

Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS

De vier laatste wedstrijden ging het voor de U14 goed, lees: ze kregen telkens de 2 punten bij in het klassement (de wedstrijd die werd stilgelegd wegens wateroverlast buiten beschouwing gelaten). Zou het in Merelbeke ook de twee punten verdienen?

Aanval: Lore (2), Leon, Jade (1s) en Joran

Verdediging: Tia, Xander (1), Arne (2) en Annelore (3+1s)

Reserve: Gitte en Joppe

Verdienen vast en zeker, ze daadwerkelijk ook krijgen, lukte ditmaal niet… Floriant maakte de meeste korven, dus hielden zij de punten thuis. Niet dat onze spelers het niet hebben geprobeerd, maar de afwerking liet het deze wedstrijd afweten. Kansen hadden deze U14 genoeg, moesten die allemaal erin gegaan zijn, zou er een topscore hebben gestaan.

De wedstrijd begon erg snel, al na 15s kon Floriant de eerste korf maken, een inloper. Tekenend voor de rest van de match: over het algemeen ging het erg snel en werd er vlot tempo gemaakt langs beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Floriant dan een fout op Lore en Jade zette deze stip rustig om. VW maakte zich op om erover te gaan, maar het was daarentegen Floriant dat tweemaal op rij kon korven. Dan weer even VW: Lore korfde een inloper. Jammer genoeg dan een stipfout van ons en Floriant zette deze ook om. Dan is het aan VW om er twee op rij te korven: een stip werd omgezet door Annelore en Arne korft een shot. Opnieuw gelijk, maar niet voor lang… Floriant laat zich niet doen en zette een tussenspurt van drie korven in, plotseling staat het niet meer 4-4, maar 7-4…

De volgende korf is voor ons, Annelore met een shot. Opnieuw twee korven voor Floriant voor VW kan tegenscoren: nu is het de beurt aan Xander om een shot te korven. Vlak voor rust kan Annelore er nog een inloper inleggen en we gaan rusten met 9-7.

De eerste korf na rust is voor VW, Lore korft een shot. Terug aan Floriant om te korven en eindelijk is het terug onze beurt om twee korven op rij te maken: Annelore en Arne allebei met een shot. 10-10 en de coaches vragen een time-out. Jammer genoeg heeft die niet het gewenste effect, nl. blijven voortdoen zoals ze bezig waren… VW korft de rest van de wedstrijd niets meer, hoewel er nog voldoende tijd was. Floriant daarentegen kan er nog 4 maken. De laatste minuten kwam Joppe nog in voor Xander. Eindstand: 14-10

Jammer, er had meer ingezeten, zoals gezegd: de kansen waren er…

Volgende week opnieuw kopjes omhoog en er blijven voor gaan, want volgende week wacht Verde. Daar zijn we in de heenwedstrijd van verloren, tijd om dit recht te zetten. Een citaat uit het verslag van toen: “De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen.” Maken jullie dit waar? ;-)

Elke P

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2017, website powered by Twizzit.com