Voorwaarts Korfbal Club

Aanval: Gitte, Milan, Dario (1) en Lore

Verdediging: Lize, Maurine (1), Wesley en Xander

Reserve: Annelore (2) en Jade (1)

Een verplaatsing naar Rijkevorsel, drie verschillende manieren om er te geraken en geen enkele ouder/chauffeur die dezelfde weg had gevolgd… Maw altijd even zoeken en dat was ook zo op het veld. Echt een wedstrijd met twee duidelijke helften, en dit was niet alleen merkbaar door de zoemer bij het begin en einde van de rust, maar ook bij het spelbeeld: geen enkele korf voor VW in de eerste helft én geen enkele korf voor Rijko in de tweede helft. Jammer dus dat Rijko er in de eerste helft 6 kon maken en VW in de tweede 5. Deze wedstrijd was een beetje de voorbode van de match de dag erna: de afwerking liet het iets te vaak afweten…

Over de eerste helft kunnen we dus kort zijn: we kregen 6 korven tegen, hoewel onze kansen er wel waren, wou de bal niet door onze korf.

Tweede helft dan: wat coaches Yves en Els ook hebben gezegd, het hielp!

Eerst een paar wissels: Lore => Jade en Xander => Annelore.

6-1: Eerste korf voor VW: Maurine met een korte kans,

6-2: Annelore met een inloper.

6-3: Opnieuw een inloper voor ons, ditmaal van Jade.

Gitte => Lore

Lize => Gitte

6-4: Dario nu met een shot

6-5: Annelore met een inloper

Jammer dat die zesde en zevende niet meer viel. ;-) Volgende week een nieuwe kans tegen BorgerhoutGr/W-ATBS. Daar zijn we nipt van verloren met 5-4, houden we ditmaal de punten thuis? We zullen er in ieder geval voor gaan!

Elke

Nog geen zekerheid over kruisfinale

Jef 2 - Vogel 3 - Stoffel 5+2s - Brent 5 - Brice

Julie- Lauren- Heleen en Liesje 2 (en beste dame langs onze kant vandaag)

Een in vorm zijnde Floriant, altijd in goede doen in eigen huis en gemotiveerd omdat ze zelf nog een kansje op kruisfinale hadden, wint verdiend van onze groenhemden. De blue sharks zijn een lastig te bespelen ploeg, groot in gestalte, bovenliggend in de rebound en aldus meer kansen creëert, zijn ze gevaarlijk over acht schijven.

We begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd met een zeer secure verdediging die de aanval toeliet tot 0-3 uit te lopen. Nadien kwam Floriant wel beter in de match. Ondanks het feit dat we minder balverliezen hadden liep het meteen van aanvang van de tweede time fout omdat onze aanval niet altijd de juiste opties koos in de opzet en naar het nemen van de kansen toe. Hierbij speelden we in de kaart van Floriant die hiervan optimaal rofiteerden.

Het zal dus volgende week, tijdens de laatste thuismatch in Kontich tegen, een ook nog volop voor de kruisfinale strijdend AKC, moeten gebeuren.

Scoreverloop:

0-1 Brent begint zoals hij vorige week eindigde met scoren

0-2 strafworp omgezet door Stoffel

0-3 Vogel is in vorm

1-4 Stoffel na een aflegger van Brent

4-5 Brent steun Lauren

5-6 Vogel besluit lange aanval

5-7 Liesje wakkere doorbraak

6-8 Weer een dubbel Brent op Stoffel

6-9 Jef na een betere combinatie met Vogel

7-10 Stoffel schiet, vangt eigen rebound en scoort dan maar van dichtbij

10-11 Stoffel na fout op Brent

11-12 Liesje met onze laatste voorsprong

12-12 bij de rust staat Floriant er al bij

2e helft:

16-12 Floriant erop, erover en doorstomen

16-13 Brent ver steun Heleen

16-14 Jef op doorbraak

17-15 Vogel na een aanval zoals het altijd zou moeten

19-16 Stoffel op schot

20-17 Brent steun Lauren

20-18 Brent toch weer in money time?

21-18 tijd tekort, het is beslist

21-19 Stoffel op het eindsignaal.

Volgende week er weer volop tegenaan want Kontich is van ons.

Peter

Dit was weer betere werk.

Brice 3 - Lars 2 - Bruggie 1 - Yannick 2 - Nils 1 - Kane 7 - Roy 1

Jasmien 3 - Sainah 3 (goeie match!) - Sofie 1 - Caro VB - Claudia en Cleo.

Nog gekwetst aan de kant: Anne en Jonas.

Het gegeven is gekend: we kunnen geen kampioen meer worden dus iedereen speelt en traint om beter te worden en klaar te zijn om de a ploeg te steunen en te pushen indien nodig. Meestal scoren we erg veel maar laten we er ook teveel door. In deze wedstrijd deed de defensie het 35 minuten beter, enkel het laatste kwart kregen we nog teveel potjes binnen.

De ladies:

Die schoten met scherp: gezamenlijk zeven treffers en iedereen de baas over zijn rechtstreeks tegenstander, knap!

Cleo en Sofie:

Die speelden hun eerste minuten terug in het B team en de vorm die komt stilletjes terug, enkel veel training en wedstrijden kan dit aanscherpen maar beide dames komen er binnenkort terug aan, zeker weten.

De match:

Brice stuurt en Lars gooit zijn eerste bal binnen 0-1

Yannick op assist van Cleo 1-2

3-3 Jasmien op pas van Brice

3-4 Sainah prachtdoorbraak steun Yannick

3-5 Bruggie steun Cleo

3-6 Brice jumpertje

3-7 Jasmien van achter de korf

5-8 Brice besluit knappe aanval voorzet Lars

5-9 Jasmien schiet met scherp

5-10 Yannick profiteert van de drive van Bruggie

6-11 strafworp mee met Brice

6-12 Sainah met handige omdraaier

6-13 Nils vanop afstand

6-14 Sofie uitgespeeld door Brice

8-15 Kane met zijn eerste maar zeker niet laatste

8-16 Kane na splijtende actie Nils

9-16 Rust

11-17 Schotje Sainah, die was op dreef

12-18 Lars na steun Jasmien

12-19 dubbel Kane met Nils afgerond door eerst vernoemde

13-20 schot Kane

13-21 Roy uit de rebound

14-22 drive alweer van Nils aflegger op Kane

En dan vallen we nog stil en zo komt Floriant warempel nog tot 20-22 terug.

20-23 Kane met een belangrijke score en we zijn weer vertrokken

20-24 en de schutter van de dag, Kane dus, met de afsluit op steun van Claudia

Peter

Uitslagen zeggen niet altijd alles...

Jasper 2 - Jakob 1 - Willem - Rob - Fred

Claudia - Ellen - Caro C - Caro VB 1 - Amber 1 - Sarah

Afwezig: Jordy (en dat hebben we gevoeld)

Soms zeggen de scores niet alles over een match en dat is in dit geval zeker waar. Onze C-ploeg speelde een prima gedreven wedstrijd maar kreeg helaas dat ronde ding niet voldoende door die dekselse korf en uiteindelijk kregen we op het einde nog een onverdiende flinke kloof op het scorebord te slikken.

De teamspirit, gedrevenheid en drive was er zeker, de duels werden prima aangegaan met liefst 67 % gewonnen rebound duels, er werden 13 ballen onderschept helaas ook iets teveel weggegooid; namelijk 22 balverliezen en er werd te weinig en te onscherp naar de korf gesmeten. We kwamen slechts aan 56 doelkansen, soms werd er te lang getalmd om een doelpoging te wagen. De tegenstander gooide bijvoorbeeld bijna de helft meer naar de mand en nochtans lag hun afwerkingspercentage ook niet hoog.

We misten wel onze scherpschutter Jordy, die is meestal goed voor het leeuwenaandeel van de scores van deze ploeg en dat konden we onvoldoende opvangen. Nochtans trainen we goed maar missen wat vertrouwen in de matchen denk ik. Volgende week tegen AKC, nieuwe wedstrijd nieuwe kansen en met meer vertrouwen naar dat gele ding gooien. In de laatste thuismatch van het zaalseizoen alweer!

De scores van vandaag:

0-1 We openen de score door de handen van Jakke

2-2 Een beresterke Jasper (21 rebounds) zorgt op pas van Ellen ook voor de score

3-3 Een knaller van Sarah

3-4 Nieuwe voorsprong bij mekaar geschoten door Caro VB

4-4 De magere rustcijfers, we staan voor op punten zou ik zeggen...

Tweede helft:

4-5 Amber heeft de boodschap van meer schieten begrepen

5-6 Jasper op assist van Claudia

Vanaf dan zwijgen helaas de kanonnen van onze groene troepen.

Peter

Aanval : Amber (5) – Pauline (3) – Hendrik – Robin (1)

Verdediging : Mirthe (3) – Tine (1) – Yarik – Liam (3)

Reserven : Quinte (2) – Elin – Tine – Ward – Axel – Kobe

Als we onze positie aan de top van het klassement wilden vasthouden, was het zaak om vandaag tegen de 4de uit het klassement de punten in Kontich te houden. Dat dit bij aanvang niet vanzelfsprekend zou zijn wisten we uit de heenwedstrijd, waar we toen op een ‘apocalyptische zondagochtend’ met 16-12, bijna letterlijk, de boot in gingen.

We zijn nog niet goed begonnen of met schoten tegen Yarik en Mirthe staan we al direct op achtervolgen 0-2. We kennen in het begin van de wedstrijd wat onkans (of gooien te onnauwkeurig) en zo duurt het tot de 7de minuut voor Liam op pas van Mirthe ons op het bord brengt 2-1. Even later is er een steun van Luna voor de doorgebroken Yarik, maar die legt rustig af op Liam voor z’n tweede 2-2. Met een inloper tegen Yarik naar 2-3 maar direct gecounterd met een ver schot van Amber 3-3.

Na een aanval met zeker 5 schotkansen (waarvan er dus niet 1 in ging) krijgen we een vrije bal welke Mirthe, met steun van Liam, kan afronden 4-3. Als Robin echter aan de overkant z’n aanvaller volledig kwijt is door foutief te draaien staan de bordjes terug gelijk 4-4. Minerva ligt nu boven en met een ver schot tegen Yarik en een omdraaier tegen Liam lopen ze twee doelpunten uit 4-6. Ging in de heenwedstrijd bij sommigen dan al het vuur uit…..nu bleven we knokken. We krijgen een strafworp als Liam op steun van Tine kan inlopen. Mirthe zet die voor de 5-6. Met een schot tegen Amber toch weer Minerva 5-7. Pauline met een schot (pas Robin), Amber die onderdoor kan stappen na de rebound en Tine die met een wegtrekker kan scoren staan we ineens terug aan de leiding 8-7. Net voor de rust krijgt Robin nog een ver schot tegen voor de 8-8 ruststand.

We beginnen het beste aan de tweede helft als Pauline de vrijstaande Robin kan bereiken voor een ver schot 9-8. Even later krijgt Robin ook nog terecht een strafworp toegekend, strafworp welke Amber rustig kan verzilveren 10-8. Toch geraken we niet verder weg want Minerva kan counteren met een schot tegen Robin 10-9. Als Mirthe tweemaal van op dezelfde plaats kan aanleggen draaien de bordjes voor 11-9. In onze volgende aanval kan Pauline Amber aanspelen en die schiet de eerste driepuntenkloof op het scorebord 12-9. Even later Pauline zelf aan het feest als ze kan wegtrekken uit de korf en de bal aangespeeld krijgt van Robin 13-9.

Minerva kraakt maar geeft niet op. Via een schot tegen Hendrik naar 13-10. Bij een inloop maakt Robin op zijn beurt een strafworpfout en 13-11. Met een schot tegen Yarik 13-12, de aansluiting……

We schieten net op tijd terug wakker en Pauline kan op vrijworp (steun Robin) ons terug wat ademruimte geven 14-12. De pas ingekomen Quinte krijgt dan van Yarik de bal en schiet de 15-12 binnen. We beheersen nu de wedstrijd en Liam kan van opzij de 16-12 laten optekenen. Met een inloper tegen Yarik nog eens Minerva 16-13 maar Robin kan de wegtrekkende Amber vrijspelen voor haar 5de van vandaag 17-13. Ze krijgt aan de overkant nog een schot tegen van haar dame voor de 17-14 maar met een combinatie Ward – Mirthe – Quinte kan deze laatste van achter de korf de correcte eindstand vastleggen 18-14.

T.A.F.K.A.D.

V: Lauri/Saartje - Sofia/Kyara - Quinten - Senne/Yani
A: Lauren - Nore - Loris (1) - Milan
Gekwetst: Stef

Benieuwd of deze wedstrijd even spannend zal zijn als de heenmatch op Appels. Het begint veelbelovend met mooie aanvallen, rondspel en steun voor elkaar. Het gaatje vinden we jammer genoeg niet, iets wat Appels wél lukt in onze verdediging: 0-2 komen we achter.  Appels komt zeer kort verdedigen op de bal en voorwaarts krijgt het moeilijk om een aanval op te zetten.  De tegenpartij ziet kans om de kloof te vergroten: 0-4.  Nog voor de rust kan Loris een shotje binnenleggen waar het ganse vak hard voor gewerkt heeft: 1-4.

De tweede helft gebeuren er enkele wissels en gaan we er weer tegenaan. Stokpaardje van Appels zijn de doorlopers waar we vaak wat te kort op instappen, en ze lopen verder uit tot 1-7.  Het aanvalsvakje dat de eerste helft nog verschillende kansen kon creëren, valt nu ook een beetje stil. Appels legt de eindcijfers vast op 1-8.

Volgende week nog een zware dobber op Aalst (tweede in onze reeks), het zal een goeie oefening zijn voor de twee laatste zaalwedstrijden tegen Floriant en AKC, beiden toch wel haalbare kaarten voor ons.  

Ilse

 

Aanval : Ward – Wieter – Fien – Seth

Verdediging : Tim – Thomas – Luna – Jani

Reserven : Mauro – Hendrik – Liam – Amber

Vandaag moest onze derde ploeg aan de bak tegen het laatst geklasseerde Appels.

Op een steun van Fien kan Seth er met een schot 1-0 van maken.  (Combinatie van onze ‘dames’ zullen we maar zeggen. De ‘heren’ doen dit hun even later na want na een inloper van Wieter kan die verleggen op Ward en die schiet met scherp voor de 2-0. Even later kan in aanval Thomas aanleggen voor de 3-0. Na een doorloper van Luna kan de rebound direct doorgespeeld worden op de vrijstaande Tim en die schiet de 4-0 binnen. Voor de rust krijgen we nog een doelpunt tegen zodat we met 4-1 cijfers gaan rusten.

Na hernemen laat Appels gelukkig voor ons een strafworp tegen Hendik onbenut wat ons de kans geeft om na een lange aanval uiteindelijk met een schot van Seth terug 4 doelpunten voorsprong te nemen 5-1. Tim op inloop dan voor de 6-1, gecounterd door Appels 6-2. Dan tweemaal Wieter op het blad. Eerst met een ver schot voor de 7-2 en wat later een bovenhands afgewerkte inloper 8-2. De 9-2 is niet genoteerd maar dat het Tim is die de 10-2 laat optekenen stond er wel. Laten wij nu het tempo/concentratie wat zakken maar eerst krijgt Tim een omdraaier tegen en even later nog een inloper tegen Thomas 10-4. Mauro voor Hendrik. Met een schot tegen Seth nu driemaal Appels achter elkaar maar Mauro kan counteren met een ver schot 11-5. Met een instapper tegen Tim naar de 11-6 en ook het laatste wapenfeit is voor Appels met een kort schotje tegen Tim.

Logische overwinning tegen de laatste uit de reeks en dit om onze tweede plaats veilig te stellen.

 

THE SYMBOL

Aanval : Tine (4) – Elin (3) – Kobe (1) – Axel

Verdediging : Quinte (3) – Luna – Mauro – Bjarne (3)

Reserven : Ward – Hendrik – Liam – Robin - Amber – Pauline – Mirthe

Na onze twee meest recente overwinningen tegen de koplopers uit de competitie hebben we onszelf in een situatie gebracht waar we terug alles zelf in handen hebben qua behalen van de kruisfinales. Vandaag kregen we Vobako over de vloer waar we in de heenronde onnodig een punt lieten liggen.

Net zoals vorige week moesten we, zeker aan herenzijde, optornen tegen de gekende lengte uit de Kempen. Dat maakt dat we op voorhand wisten dat we goeie schotkeuzes moesten maken om het wegplukken van de rebound te beperken.

Via een ver schot tegen Bjarne zijn het de bezoekers die het eerst aan de spreekwoordelijke bak komen 0-1. Kobe kan echter orde op zaken stellen met een kort schot 1-1. Onze aanval moet even naar de goede kadans zoeken en zo krijgt aan de overzijde Vobako de kans om met een schot tegen Kobe weer op voorspong te komen 1-2. In de 8ste minuut verschalkt Mauro z’n boomlange heer op snelheid naar binnen (steun Quinte) en strafworp ! Een klusje voor Bjarne en 2-2. Onze eerste aanval laat er geen gras over groeien en met steun van Kobe kan Elin inlopen en legt dan na de overname af op Tine achter de korf en 3-2. Met een schot tegen Mauro naar 3-3.

Bij de inworp kan Mauro ineens Quinte vrijspelen achter de korf en die laat die kans niet ‘blauw/blauw’ en schiet de voorsprong op het bord 4-3. Ons spel is dan net iets te zenuwachtig in aanval en er worden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Onze verdediging heeft alles onder controle maar moet op de 20ste minuut wel een inloper tegen Elin toestaan voor de 4-4. Voor de rust kunnen we nog tweemaal de supporters laten applaudisseren. Eerst kan Tine een inloper scoren met steun van Axel en even kan diezelfde Tine er met een vrijworp op steun van Kobe 6-4 van maken.

Al direct na de inworp van Vobako tast Axel volledig mis en krijgt een schot tegen 6-5. Aan de overzijde even later een schot van Quinte waarbij Mauro de rebound kan bemachtigen en ineens kan doorsteken op Bjarne en die schiet de 7-5 binnen. Wanneer dan Tine kan inlopen (steun Kobe) en kan afleggen op Elin schiet de 3 verschil binnen 8-5. Vobako antwoord aan de overkant met een goochelgoal tegen Mauro 8-6. Het blijft een ‘close’ game waar wij optimaal gebruik moeten maken van onze kansen en bij een schot van Bjarne heeft Quinte de rebound en scoort hieruit de 9-6. Met een inloper tegen Axel geven de oranjen aan zich niet te laten doen vandaag 9-7.

Mirthe voor Quinte. Onze quickzilveren dames diepen dan onder hun beiden onze voorsprong uit. Eerst een inloper van Tine op steun van Axel en even later een schot van Elin voor de 11-7. Quinte voor Mirthe. Pauline voor Luna. Via een schot van Quinte gaan we naar een comfortabele kloof van 5 doelpunten maar met een strafworp tegen Tine voor een fout onder de korf naar 12-8. Via een sterk gehinderd schot tegen Mauro komt Vobako toch weer dichter. Ze laten een strafworp tegen Pauline onbenut maar met een schot tegen Quinte komen ze terug tot op twee doelpunten 12-10. Het blijft spannend ook nadat Bjarne er 13-10 van heeft gemaakt met een ver schot want met een omdraaier tegen Kobe naar 13-11. Liam voor Axel. Met nog 30 seconden op de klok krijgen we nog een geruststellende inloper van Elin (14-11) en match gespeeld. Liam lokt nog handig een strafworp uit, maar Kobe laat deze kans onbenut.

Na deze overwinning staan we voorlopig op de derde plaats met de wetenschap dat AKC nog een inhaalwedstrijd tegen Floriant moet afwerken. Volgende week mogen wij alvast naar het puntenloze Floriant in aanloop naar de clash met rechtstreekse concurrent AKC. Eerst volgende week de punten meebrengen uit Merelbeke en dan zien we wel verder voor de laatste twee wedstrijden tegen AKC en Temse.  Misschien valt alles volgend weekend al mooi in de plooi…….of (nog) niet ?

 

EXDIEPESPITS

 

A: Gitte (1) – Lotte - Joppe (1) – Dario

V: Maurine – Lize – Wesley – Xander (1)/Arne/Joran (1)

We moesten vandaag tegen de eerste uit onze reeks, geen gemakkelijke opdracht.

Het begint allemaal heel moeizaam. De eerste 15 minuten is het moeilijk om elkaar aan te spelen, vrij te lopen, en worden we langs verschillende kanten voorbij gelopen. Enkel Xander (doorloopbal met assist van Lize) kan tegenscoren, en wordt een shot van Joppe afgekeurd wegens verdedigd. 1 – 7 dus na een kwartier. Tijd om een tandje bij te steken voor de groenwitten en om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Stilaan komen er meer kansen voor iedereen en wordt de bal rond en door de korf gespeeld. De bal wil er echter niet in en met een 1-10-stand gaan we rusten.

Een peptalk van trainer Yves (“een bal is als een pakske chips, als je dat ziet liggen, dan pakt ge dat toch zo snel mogelijk”) tijdens de rust doet wonderen, en in de tweede helft zien we een gretiger Voorwaarts. Er wordt meer gelopen, en de kansen komen dan vanzelf. Joppe shot binnen (nu wel goedgekeurd) en 2-12. Men blijft voor elkaar werken, er worden vele ballen onderschept in verdediging, maar de aanval kan de verschillende kansen die ze krijgen niet verzilveren. Na 21 minuten in de tweede helft heeft Voorwaarts 1 goal gescoord, de tegenpartij 2. Zeer mooi werk van de verdediging. De laatste 3 minuten scoort Voorwaarts nog 2 keer, een afstandsshot van Joran, en een shot van halve afstand van Gitte. Eindstand 4 – 13 (maar als we enkel de tweede helft bekijken was het 3-3).

Iedereen heeft vandaag doelpogingen ondernomen, en men is voor elkaar blijven werken. Blijven lopen, verdediging en goede passing zijn dingen die nog beter kunnen, maar daar zijn de trainingen voor. Een goede wedstrijd U14.

Els

De heenwedstrijd op Leuven was een erg spannende wedstrijd waarbij de beslissing pas viel in de laatste minuut, zou het bij de terugwedstrijd even spannend worden?

Aanval: Joran (2), Lore (1), Leon (1) en Jade (1)

Verdediging: Annelore (2), Tia, Xander en Arne (1)

Reserve: Maurine, Gitte, Dario en Joppe

Antwoord op de beginvraag: nee…

Onze Voorwaartsers lagen een hele wedstrijd duidelijk boven en dat ze ‘maar’ acht korven hebben gemaakt, lag voornamelijk aan henzelf. Kansen genoeg maar de afwerking was deze wedstrijd niet onze vriend. Bij Leuven gelukkig ook niet, maar niet zozeer dat de winst in het gedrang kwam. We zijn van onze U14 gewoon dat ze vooral in de tweede helft hun stempel doordrukken, maar dat was ditmaal niet het geval. De eerste helft werd er vlotter gecombineerd en meer gelopen en afgewerkt dan in de tweede. Zou het feestje van gisteren er voor iets tussen zitten? Geen idee, maar als teambuildingsfeestje kon het wel tellen. Alle U14’ers hebben ervan genoten en een ton plezier gemaakt. Dank u wel, Tanja, Ronny, Tamara, Xander en Arne! Nu hebben ze natuurlijk de smaak te pakken en zien ze zo’n feestjes wel meerdere keren per jaar zitten… Wie is de volgende? ;-)

Terug naar de wedstrijd…

Zoals gezegd een mindere tweede helft, zonder dat de winst in het gedrang kwam. Wat minder tevreden coaches, ze hadden liever wat meer loopwerk en korven gezien, maar qua gretigheid zijn de spelers er wel altijd voor blijven gaan.

Scoreverloop:

1-0: Leon shot, steun Joran

2-0: Joran shot, steun Lore

2-1 stip

3-1: Annelore korte kans

4-1: Lore inloper, steun Leon

5-1: Joran shot, pas Leon

Rust

6-1: Arne shot

7-1: Annelore stip (fout op haarzelf)

8-1: Jade shot, pas Joran

Elke P

Sporthal Nachtegaal brengt weer spektakel!

De ploeg:

Jef 3 - Vogel 5+3s - Stoffel 5 +2s - Brent 5- Brice

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje en Heleen

Wedstrijd met de tweede plek in het klassement als inzet en het werd een spektakel. Tijdens een kwalitatief uitstekende eerste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht en rusten gingen we dan ook met een terechte 14-14 gelijke stand ondanks dat wij meestal aan de goed kant van de score stonden. Een sterke Jarni en een onstuitbare Pauwels waren diegenen die Borgerhout echter telkens terug bij brachten.

In de tweede helft bleef het gelijk tot 18-18 met Borgerhout die meer greep kreeg op onze aanvallen. Het dient gezegd dat zij meer rebound hadden en dus meer konden herhalen en we weten van Borgerhout dat ze zelden twintig doelpunten of meer incasseren. Toen kwam een periode van tien minuten waarbij we het noorden kwijt waren, we wisten niet meer hoe we de defensie van Borgerhout konden omzeilen en liepen tegen enkele balverliezen aan. Aan de overzijde ging het dan ietsje vlotter en Borgerhout leek het laken naar zich toe trekken. Plots stond het immers 18-23 een vijfpuntenkloof in ons nadeel met nog zes minuten te gaan. Toen kregen onze coaches een geniale inval door enkele spelers van vak te verwisselen, een dondermotivatie speech bij de time-out van de laatste kans deed de rest.

Plots stond daar een heel ander Voorwaarts: uitstekend verdedigend en in aanval de juiste mensen geduldig brengend en dus een remonte zoals alleen Voorwaarts in Kontich kan brengen.

19-23 stip voor fout op Brent

20-23 stip voor een weer goede Jef mee, een uitstekende Vogel zet om

21-23 Vogel, als één van de uitblinkers in gans de match brengt weer hoop

22-23 Heleen zoekt en vindt Brent: Bingo en wanhoop bij Borgerhout

23-23 Brent nu met de steun van Lauren

23-24 Borgerhout scoort nog eens na een 4-0 tussenspurt voor ons

24-24 Money time is Stoffel time, Julie met één van haar vele assists

25-24 De kers op taart door wie anders dan Brent onze to-go guy.

Zo nemen we de tweede plaats van Borgerhout over en een flinke optie op de kruisfinale. Nog drie wedstrijden te gaan, met volgende week de erg zware verplaatsing naar Floriant.

Scoreverloop:

1-1 Stoffel rond lange aanval af

2-1 Jens met zijn eerste van vele

3-2 Stoffel aangespeeld door Lauren

4-3 Jef is weer bij de zaak

5-4 en 6-4 Stoffel met de medewerking van Brent

7-5 Stip mee voor Julie

8-6 Brent vanop zijn afstand, zeer ver dus

9-7 Jef na drive Vogel

10-7 Lauren ook van ver

11-8 Jens steun Liesje

12-11 Jens weer met splijtende actie

13-11 Julie op shot

14-13 Vogel wederom

14-14 dus rust

15-14 Brent voorzet Lau

16-14 Stoffel weer

17-15 Strafworp met Liesje mee

17-17 weer dezelfde acteurs

18-18 Vogel assist Julie

18-23 het licht(figuurlijk dan) ging even uit

en dan zie hierboven hé.

Peter

Doelpunten genoeg alleen niet "goed" verdeeld.

Brice 3 - Kane 3 - Yannick 1 - Bruggie 5 - Roy 4 - Nils 1- Lars

Jasmien 3 - Caro 2 - Sainah 2 - Claudia 1 - Quinte

Bleef aan de kant met kwetsuur: Anne

Al een tijdje presteert de B-ploeg ondermaats. Nochtans werd onze B-ploeg vorig zaalseizoen nog kampioen en dat met ongeveer in dezelfde bezetting. Scoren doen we als de beste, geen enkele B-ploeg weet zo gemakkelijk de korf te vinden als de onze. Maar verdedigend daar wringt het schoentje, we krijgen wekelijks een karrevracht zogenaamde te "vermijden" korven binnen. Hieronder verstaan we strafworpen, vrijworpen, korte kansen en doorlopers die we keer op keer incasseren. Natuurlijk niet moedwillig maar door onbesuisd optreden, in overdrive te gaan en de afspraken hierbij te vergeten.

Met de week wordt het moeilijker om je op te laden voor de wedstrijden als je voor de "doefkes" speelt. Maar er is nog zoiets als eergevoel en bovendien moeten deze B spelers klaar zijn voor het geval de A ploeg de kruisfinale haalt om daar hun bijdrage te kunnen leveren. Het is immers al zo dikwijls gebeurd dat de Voorwaarts reserves bij een invalbeurt van goudwaarde waren en zelfs de beslissing konden forceren. Nog genoeg in deze laatste wedstrijden om je voor op te laden als individu en als team dus.

Scoren: JA, maar ook sterk en slim collectief verdedigen: Ja!

Elke week is een nieuwe kans, dus Floriant here we come.

Peter

Goed begin krijgt geen vervolg

Lars 1 - Fred 1 - Jordy 2 - Jasper - Jakob 1 - Willem - Rob 1

Sofie 1 - Ellen 1 - Caro C - Amber en Cleo

Afwezig: Sarah (verlof) en Jonas (nog gekwetst)

Onze derde kernploeg zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. Vol goede moede en met overtuiging begonnen we opnieuw aan deze partij met de vaste wil degelijke korfbal, flink wat korfjes en een goed resultaat neer te zetten. Helaas hebben we het heel moeilijk de laatste tijd om korven te maken en zonder doelpuntjes is het simpel: geen punten. We liggen meestal dan nog onder in kracht en gestalte en dat was ook deze match het geval zodat de tegenstander meer doelpogingen te herhalen en dus meer kans had om te scoren.

De acties die we wel succesrijk afronden:

1-0 Fredje na aflegger Lars

2-2 Sofie op doorbraak uitgespeeld door Jordy

3-3 Lars vanuit de rebound

4-10 dubbel Jakob op Jordy

5-11 Sofie speelt de Borgerhout dames zoek en Ellen werkt keurig af

6-16 DJ Rob na dubbel met de bedrijvige Jakob

7-17 Jordy op shot

8-18 een verdiende goal meegepikt door Jakke

Wat was nog positief:

De defensie van Jasper en Amber op hun sterke tegenstanders, spelers die al in de eerste ploeg van de zebra's meededen. De voorbeeldige inzet en gedrevenheid die Jakob elke welk laat bewonderen. De invalbeurt van Cleo, terug van weggeweest (eindelijk).

Peter

Aanval : Annelore, Tia, Arne, Xander en Joppe
Verdediging : Joran, Leon, Lore en Jade
De match begon stevig althans aan de kant van Boeckenberg. Na 2 minuten stonden ze 1-0 voor door een penalty. En na amper 4 minuten was het al 2-0 door een shot van de tegenpartij. Het was duidelijk de U14ers van Voorwaarts gingen het niet cadeau krijgen. Ondanks dat het tempo laag lag en de passen niet altijd even zuiver waren, bleven ze vechten. In de 17de minuut scoorde Joran met een zalig inkruipertje! Nog geen minuut later was Lore aan de beurt. De U14 begon er terug in te geloven. Het tempo werd opgekrikt en alles begon beter te lukken. Vlak voor de rust scoorde Tia een eerste keer met een shot. Het was 2-3. Ook na de rust bleef het lukken. Al na 1 minuut scoorde Arne met een prachtig shot. Even later was het weer Joran zijn beurt met een knap shot. De stand stond op 2-5. In de tweede helft bleef het tempo hoog. Alleen was het nu Boeckenberg die twee keer scoorde. Toen was het 4-5. Na 8 minuten toverde Tia nog eens een heel knap shot uit haar mouw. Volgens de supporters was ze net haar mama in haar gloriejaren. Voor Voorwaarts hield het nog niet op. Leon scoorde 2 keer vlak na elkaar. De stand is dan 4-8. Na 14 minuten kreeg Tia een knappe pas van haar ingevallen broer Joppe en ze maakte het ook nog af met een mooi shot. Dit was echt een knap staaltje korfbal van de familie Rottiers. Even kwam Boeckenberg terug opzetten en scoorde wel 3 keer na elkaar. Maar … wij hadden vandaag onze turbo Tia bij en weer scoorde ze met een ver shot. Een minuutje later ging Arne zijn shot ook nog door de korf. In de 22ste minuut scoorde Boeckenberg nog een keer en toen lag de eindstand vast op 8-11. De U14 heeft een mooie wedstrijd gespeeld. Top! Het was leuk om hiervan getuige te mogen zijn. Deze keer zelfs zonder valpartij van … Jade Claes.
GVT

 

Aanval : Amber (3) – Pauline (2) – Hendrik (5) – Robin (1)

Verdediging : Janne (2) – Mirthe (3) – Liam (1) – Yarik (2)

Reserven : Joni (1) – Tine – Elin – Ward – Axel – Bjarne

Vandaag moesten we naar Rijko, de actuele leider in de reeks. Met een schot tegen Yarik komt Rijko op ‘enthousiasme’ op voorsprong 1-0. Hendrik kan dit echter direct counteren met  een ver schot 1-1. Mirthe speelt dan in de volgende aanval Yarik lateraal vrij en die schiet binnen 1-2. Op steun van Janne schiet hij even later ook de 1-3 op het bord. Robin dan met een inloper van zowat aan de middellijn (steun Pauline) voor de 1-4. Met een schot tegen Yarik van aan de achterlijn de 2-4 maar met een combinatie van de dames Janne-Mirthe schiet de laatste de 2-5 binnen.

Amber krijgt een strafworp tegen maar Rijko laat deze kans liggen. Ward komt op het kwartier de gekwetste Yarik vervangen. Robin krijgt onder de paal een vrijworp tegen en de dame van Amber zet die secuur om 3-5. Het ‘spel’ van Rijko wordt stilaan ruwer dus is het zaak om kalm ons spel te blijven spelen en al zeker niet in te gaan op provocaties én de irritante houding van de scheidsrechter. Via een schot van Hendrik de 3-6 en even later kan Robin, die in steun was gekomen voor de inlopende Pauline, uit de pivot Amber vrij spelen en die schiet binnen 3-7. Dan een kopie van hun vorig doelpunt als Janne uit de steun Mirthe kan aanspelen voor een ver schot 3-8. In de langste aanval van de wedstrijd met zeker 6 schoten op de mand is het uiteindelijk Liam die éénhandig van onder de korf kan binnen leggen 3-9. Als Robin van ver schiet kan Hendrik de rebound bemachtigen en ineens een wegtrekker laten aantekenen 3-10. In de slotseconde maakt Ward aan de overzijde nog een strafworpfout en Rijko brengt de 4-10 ruststand op het bord.

Na de rust blijft Rijko het zeventigpassenspel spelen  maar het zijn wij die veel doeltreffender zijn. Na een lange aanval is het uiteindelijk Janne die een schotje kan binnen prikken 4-11. Even later een mandscherend schot van Liam, rebound Mirthe en die op Janne welke onderdoor stapt voor de 4-12. Dame van Janne niet tevreden en na de vakwissel direct een schot tegen Janne 5-12. Robin dan met een lob over twee heren van Rijko naar Hendrik, éénhandig 5-13. Even later krijgt hij echter een strafworp tegen en 6-13. De 6-14 komt er nadat Liam onder druk van de schotklok een airbal schiet maar kijk, die valt zowaar ideaal voor Mirthe die er met een kort schotje 6-14 van maakt. Het ‘spel’ van Rijko heeft bij sommigen van hen al lang niets meer met korfbal te maken maar is een soort van fysieke krachtmeting geworden waarbij een kordaat optreden van de scheidsrechter had gemogen.  Robin maakt handig gebruik van bovenstaande  en krijgt een strafworp mee als z’n heer boven op hem springt. Pauline zet de strafworp om voor de 6-15 na 10 minuten. Even later Robin in steun voor kapitein Amber en die kan een inloper éénhandig binnen leggen 6 -16. Met een inloper tegen Hendrik komt Rijko nog eens op het bord 7-16. Joni komt Janne vervangen. Met een strafworp tegen Amber naar 8-16. Via het zoveelste lopend blok van Rijko kunnen ze zo een inloper scoren tegen Mirthe 9-16. Pauline schiet de 9-17 nog binnen maar met een schot tegen Amber 10-17. De wedstrijd staat zowat op het punt te ontaarden door de uiterst zwakke leiding. Met een schot tegen Pauline naar 11-17. We nemen een time-out om de boel te bedaren maar in een woordenwisseling met de scheidsrechter krijgt Ben de rode kaart voorgeschoteld. (Twee maten, twee gewichten heet zoiets denk ik als we tot op de tribune horen wat de thuiscoach de hele wedstrijd staat te roepen). We komen via Hendrik op 11-18. Nadat Robin zowat getorpedeerd werd, zonder dat dit nog maar gefloten werd, begint de scheidsrechter een heel verhaal tegen hem en krijgt hij de gele kaart getoond ! Een zwaktebod van de scheidsrechter. Even later steun van Robin voor de inlopende Amber, strafworp, maar de bal valt toch binnen 11-19. Axel voor de met krampen sukkelende Liam. Via een ver schot kan Joni de 20ste laten aantekenen. Bjarne komt Robin uit veiligheidsoverweging nog vervangen.  Met een ver schot tegen Amber doet Rijko de boeken toe 12-20.

TAFKAD     

 

P.S van coach Ben : Team, mijn excuses voor deze stomme rode kaart. Ik ben hier in de fout gegaan tegenover het team en tegenover onze club. Ik had moeten zwijgen... Dit was geen voorbeeld naar jullie toe.
Sorry!

 

Aanval : Quinte (3) – Luna – Mauro (2)  – Bjarne (4)

Verdediging : Elin (3) – Tine (6) – Axel – Kobe (4)

Reserven : Pauline (1) – Liam (1) - ….

Imke is uit de plaaster en kon zo direct de notities bijhouden voor ondergetekende.

Na de knappe overwinning tegen Kwik vorige week moesten we vandaag naar de leider uit de reeks Boeckenberg. Hier punten sprokkelen zou ons virtueel over rechtstreekse concurrent Temse hijsen in het klassement.

Via een ver schot tegen Kobe komen we al snel 1-0 achter maar Mauro krijgt even later in aanval een strafworp mee, strafworp welke Bjarne rustig om zet 1-1. Het is direct duidelijk dat in ons tweede aanvalsvak het de dames zijn die voor het gevaar moeten gaan zorgen en ze zijn op de afspraak ! Via een schot van Tine en een inloper van Elin (telkens op steun van Kobe want die moest met z’n dubbele tegenstrever niet onder de korf gaan wonen) naar 1-3. Bjarne schiet ons op pas van Mauro naar 1-4 alvorens Boeckenberg kan antwoorden met een schot tegen Kobe 2-4.

Via verre schoten tegen Mauro en even later tegen Luna, BKC op gelijke hoogte 4-4. Via een zelf uitgelokte strafworp kan Bjarne ons op voorsprong brengen 4-5. Aan de overzijde nu ook een strafworp, tegen Elin en terug gelijk. Axel krijgt dan een vrijworp mee en dan is daar Tine om deze uitgelezen kans te benutten 5-6. Kobe krijgt wat later een strafworpfout mee en zet de penalty rustig zelf om 5-7. In verdediging is hij echter ‘iets’ te gretig en wanneer hij te fel instapt kan z’n heer onderdoor stappen voor de aansluiting 6-7. Op pas van Luna kan Quinte echter op schot ons terug op twee doelpunten verschil brengen 6-8. Na een overnamesituatie bij een inloper van Axel kan Tine de vrijstaande Kobe bereiken en die schiet de 6-9 ruststand op het bord.

Na de thee komt BKC het beste uit de kleedkamer. Direct een ver schot tegen Mauro en na de vakwissel een schot tegen Axel en de aansluiting is weer daar 8-9. Pauline komt Luna vervangen. Op pas van de net ingekomen Pauline kan Quinte van ver scoren 8-10. Met een ver schot tegen Bjarne naar 9-10 maar als Elin een vrijworp mee krijgt is daar Tine voor de 9-11. Liam komt in voor Axel. Via een schot van Quinte op pas van Pauline lopen we drie doelpunten uit 9-12 maar BKC wil niet plooien en scoort uit een wegtrekker uit de korf tegen Kobe 10-12. Via inlopers van Tine en Elin, steun Kobe, lopen we ineens uit naar 10-14 ! BKC kraakt en als Mauro op pas van Pauline de 5 doelpunten verschil op het bord brengt zakt zienderogen het geloof bij BKC 10-15. Met een penalty tegen Kobe knagen ze nog wat aan de achterstand 11-15 maar een inloper van Tine (steun Liam) smoort hun hoop in de kiem 11-16. Elin krijgt een penalty mee, Kobe zet om 11-17. Via een schot van Bjarne en een inloper van Pauline (telkens steun Mauro) gaan we naar een afstraffing 11-19. Met Tine nu in steun zien we een inloper van Kobe voor de tractatiegoal 11-20. Mirthe komt voor Quinte en Robin voor Kobe.

Het is nu gewoon de tijd uitspelen want van een wedstrijd is al lang geen sprake meer… Elin kan nog eens onderdoorstappen voor de 11-21 en Mauro kan op pas van Mirthe de dubbele cijfers laten aantekenen 11-22. Liam krijgt dan een ver schot tegen 12-22 maar is direct van antwoord na de vakwissel met ook een ver schot 12-23. Elin lokt nog een penalty uit welke Tine omzet 12-24 en BKC heeft het laatste woord vandaag met een ver schot tegen Liam 13-24.

Knappe en ruime zege tegen de leider uit de reeks ! Vergeet niet dat volgende week Vobako naar Kontich komt Vobako waar we in de heenwedstrijd onnodig een punt lieten liggen wat ons in de eindafrekening wel eens zuur zou kunnen opbreken. Zaak is om de goede flow vast te houden en om te beginnen de twee punten al zeker thuis te houden volgende week.

EXDIEPESPITS

De remonte van de tweede helft komt te laat.

Kane 2 - Bruggie 2 (goede match) - Nils 1 - Lars 2 - Brice 3 - Yanick en Roy 2 (beste man op het veld)
Jasmien 3 - Caro 3 - Sainah 1 - Claudia - Anne - Quinte 2 (knappe invalbeurt)

Helaas geraakt onze B-ploeg niet uit de slump die al enkele weken duurt. Tijdens de eerste helft legde Boekenberg zijn wil op en wij ondergingen de wet van de betere. Als je in één helft 19 korven slikt, kan je onmogelijk winnen. Boekenberg werkte dan bovendien aan bijna 40 % af. In de tweede helft rechtten we onze rug en brachten strijd, wat toch een verdienste is bij een achterstand van bijna 10 doelpunten. Jammer genoeg zat het niet mee in de afwerking en geraakten we daarom niet aan onze gebruikelijke 25 doelpunten.
Volgende week weer goed trainen, de knop omdraaien en scherp blijven, want de ambitie en concurrentie richting de eerste ploeg moet blijven. Borgerhout zal het kind van de rekening en wederopstanding zijn.

De scores :
0-1 Sainah creëert zelf haar doelpunt
2-2 Caro op pas van een hardwerkende Bruggie
3-3 Lars op shotafstand
8-4 Bruggie assist Kane
10-5 Kane steun Jasmien
12-6 fout op Jasmien, strafworp Lars
13-7 Caro knap uitgespeeld
13-8 Nils vanop zijn ver plekje
14-9 Goede binnenkomer Roy
17-10 Jasmien rondt lange aanval af
19-11 Brice voor de rustcijfers
19-12 Caro steun Bruggie
19-13 Jumpertje Roy
19-14 strafworp door Brice
20-15 Nog een stipje mee voor Jasmien
21-16 alweer vanop 2,5 meter : Brice
23-17 Jasmien haar schotje valt dan eindelijk
24-18 Quinte op aangeven van Sainah
25-19 de maatjes Roy en Kane herenigd
27-20 Nog eens Jasmien
29-21 Laatste korf komt uit de handen van Quinte

Peter

Voorwaarts verstevigt zijn derde plaats in het klassement!

Jef 3 - Vogel 4 - Brent 1 - Stoffel 4 - Nils 1 - Yanick
Julie 4 - Lauren 1 - Heleen 1 - Liesje - Sainah

Twee teams tegenover elkaar die normaal heel gemakkelijk de korf weten te vinden. Dan verwacht je heel veel korven, maar aan die verwachting werd niet voldaan. De thuisploeg zit blijkbaar in een vormcrisis en miste dan ook nog scherpschutter Nick. Onze A-ploeg had de ganse wedstrijd de controle in handen, maar er werd wel heel onrustig gespeeld, wat slordig spel gaf. De belangen, met vijf teams richting kruisfinales, beginnen blijkbaar door te wegen. Bovendien blijken beide ploegen en coaches mekaar goed te kennen en werd er tactisch goed verdedigend door beide teams. Denk maar aan de prima defense van Mathy Demulder op Brent, of het goede schaduwwerk van zowel Jens tegen topschutter aller tijden Jesse, als van Liesje tegen Nikki Schilders. Daarom dus geen schoonheidsprijs en mooie korfbal. De punten nemen we echter wel mee en dat betekent een kloofje van drie punten als buffer ten opzichte van dit boekenberg en akc richting Herentals. Met volgende week de tweede in de stand Borgerhout op bezoek, is dit in ieder geval geen overbodige luxe. We hebben nog wel iets recht te zetten, zowel ten opzichte van Borgerhout waar we in de heenwedstrijd niet tegenop konden, als om de laatste thuisnederlaag tegen Kwik weg te wissen en de thuisreputatie kracht bij te zetten. Wel goed nieuws dat we onze gekwetste Jef, Brent en Heleen deze week konden recupereren.

Scoreverloop:
1-1 Brent steun Lauren
1-2 een goede Vogel zet ons op voorsprong
2-3 Heleen na assist van de zus
2-4 eerste kloof na fout op Heleen, 2,5 meter door Stoffel
3-5 Julie is bij schot
4-6 ver shot Stoffel
4-7 Jef na drive en pas behind the back van Jens : goal van de match
4-8 Julie slaagt de kloof waar de thuisplorg nooit meer zal van herstellen
5-9 Stoffel op assist Heleen
5-10 een weer sterke Jef legt de magere rustcijfers vast
5-11 Jef profiteert alweer van een aflegger door Vogel
7-12 Julie op aangeven van een uitstekende Liesje
7-13 Vogel breidt de voorsprong uit
8-14 Weer fout op Heleen en Stoffel klaart de klus
8-15 nog een strafworp ditmaal op Jef omgezet door Jens
8-16 Vogel voor de maximale kloof
10-17 Julie op shot

De wedstrijd is gespeeld, tijd voor de vervangingen :
10-18 Nils assist Vogel
11-19 En Lauren pikt ook haar verdiende korf mee

Peter

 

Spannende wedstrijd met een plots einde??…

Aanval: Jade, Joran (1), Lore en Leon

Verdediging: Arne, Annelore (2), Tia en Axel (1)

Reserve: Saartje, Nore, Loris en Joppe

We wisten van de heenwedstrijd dat Spartacus/NDN geen makkelijke tegenstander is, een gelijkwaardige tegenstander vast en zeker, dus het beloofde opnieuw een spannende match te worden.

En dat was ook zo voor 33 minuten, maar dan volgde een teleurstellende ontlading. Buiten de wil van al wie aanwezig was in de Nachtegaal, besliste het dak om niet meer alleen aan de kanten van het terrein te lekken, maar ook in het midden van het veld... Gevolg: Annelore bijna gekwetst doordat zij uitschoof op een plas water en onzacht op de grond terechtkwam. Gelukkig kan zij rekenen op enige lenigheid en heeft ze er dus geen gevolgen aan over gehouden.

Wel een ander gevolg: te gevaarlijk om te blijven spelen, dus werd na beraad en overleg tussen alle partijen de wedstrijd afgefloten. Hoe het verder moet? Daar heeft deze verslaggever geen antwoord op. Wordt dus afwachten…

Voor die schuiver zat Voorwaarts goed in de partij en maakten we het de tegenstander moeilijk, en het moet gezegd: omgekeerd was dit ook zeker het geval. Er werd weinig ruimte aan elkaar gelaten en beide teams moesten vol aan de bak om een korf te kunnen maken. Spartacus/NDN openden de score via inloper. Onze aanval had het moeilijk met hun afwerking, kansen werden er wel gecreëerd, maar de bal wou maar niet door de korf. Het was wachten tot in de 17e minuut voor de tweede korf viel, eindelijk een korf voor VW via een shot van Joran. Dan een snelle drie minuten en VW staat twee punten voor. Annelore met een inloper en een stip voor de 3-1. Jammer genoeg kunnen we deze voorsprong niet vasthouden en Spartacus/NDN komt voor rust op gelijke hoogte via een shot en een inloper.

Na rust is het opnieuw de tegenstander die het eerst kan korven en we staan terug een korfje achter. We blijven ervoor gaan en daar volgt een bovenhandse inloper van Axel. 4-4 De spanning is te snijden en dan …

Jammer dat we deze veelbelovende wedstrijd niet hebben kunnen uitspelen, we zullen zien hoe het nu verder moet.

Elke P

Een goed seizoen eindigt in mineur.

Voorwaarts - Borgerhout kruisfinales 11-16

Jef - Brent 2 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Brice 1

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje 1 - Heleen - Jasmien;

Na een uitstekend zaalseizoen bekroont met een tweede plaats in het eindklassement kwamen we toch min of meer als favoriet uit in de kruisfinale tegen Borgerhout. Helaas konden de (te?) hoge verwachtingen helemaal niet worden ingelost, zowat heel de ploeg bleef ver onder zijn niveau en in een zeer zwakke wedstrijd kwam Borgerhout uiteindelijk verdiend als winnaar uit de "bus".

De ganse wedstrijd bleven we achter de feiten aanhollen, verdedigend ging het allemaal nog wel, maar als je maar 11 keer scoort aan 12 %,terwijl je dat normaal 25 keer doet aan 20% dat weet je het wel. Ook in de duels en in de strijd bleven we achter, het voorwaartsjuk, datgeen van falen in belangrijke wedstrijden zoals kruisfinales en/of finales, blijft ons achtervolgen. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken en kunnen we onze achterban (prachtige supporterslegioen, chapeau!) de volgende keer wel verwennen.

Zoals Gert al aanhaalde in de voorbespreking, Borgerhout heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (zowat de leeftijd van het spelen op je top in de sport) tegenover 25 jaar voor Voorwaarts, er is nog een groeimarge dus. Natuurlijk hadden de meesten al verscheidene kruisfinales gespeeld maar omgaan met de druk van het alles of niets en de vorm van de dag dat konden we deze keer dus niet.

Laten we niet vergeten dat we een schitterende kompetitie hebben gespeeld, 10 keer hebben gewonnen, alle topploegen behalve Kwik, konden kloppen en de meeste korven van alle ploegen maakten. Dat moeten we nu als positief punt meenemen naar de veldkompetitie die binnen twee weken start en waar we nog volop strijden voor een volgende plek in de kruisfinales. Dus kopjes leegmaken want het voordeel van Korfbal is dat je elk jaar voor drie prijzen speelt: veld en zaaltitel plus beker.

Over de match zelf dan:

We missen volledig onze start en scoren niet uit onze eerste 27 pogingen, er zijn al meer dan 10 minuten gespeeld als we eindelijk de mand vinden.

1-5 Brent op pas van Lauren

Bij 1-6 missen we de eerste strafworp, uiteindelijk laten we er twee liggen!

2-7 wordt een mooie korf uit de handen van de ingevallen Brice

3-7 Brent brengt hoop op beterschap na goed aan en afvangwerk van Brice

4-7 Zeker als Julie scoort op prachtig aangeven van Vogel, zulke mooie acties gebeurde helaas te weinig

5-8 Zijn de zeer magere rustcijfers, vastgelegd door Stoffel, één van onze betere spelers in deze wedstrijd

Hoop op beterschap in de tweede helft lijkt dan nog reëel.

6-8 En Stoffel legt meteen een zelf uitgelokte stip binnen

Helaas is dit achteraf gezien de kleinste kloof die we kunnen dichtfietsen.

7-10 Stoffel op aangeven van Heleen

8-11 Mooie doorbraak van Vogel, op aangeven van Liesje, ook deze acties waren te zeldzaam. Op dit cruciaal moment missen we een tweede strafworp en dit wordt de definitieve beslissing want Borgerhout loopt dan stilletjes weg tot vijf voor bij 8-13.

9-13 Lauren pas Jef

10-14 Vogel na afvang en aangeefwerk Brent

11-16 Liesje legt de eindcijfers vast, hard maar de realiteit.

Tot op het veld binnen enkele weekjes

Peter

Aanval: Arne (1), Annelore (4), Wesley (1) en Milan

Verdediging: Lize, Xander, Lore (5) en Dario

Reserve: Saartje

De laatste zaalwedstrijd van de U14, die van de A was al gespeeld de week ervoor, dus enkel nog de B-wedstrijd moest afgewerkt worden. Maar start van de krokusvakantie, een vakantie die voor velen welkom was, en dus moest er gekeken worden of er genoeg spelers waren. Er tekenden 7 U14’ers present, dus werd er door Saartje en Milan van de U12 aangevuld; Milan moest wel als dame spelen.

Het was geen makkelijke wedstrijd: de tegenpartij kon rekenen op een heel aantal robuuste dames en heren, die bovendien nog eens een kop groter waren. De U14 zouden hier hun best moeten doen.

En dat hebben ze ook gedaan, de tegenstander bouwde vooral afgesproken nummertjes op: bv op steun stelden de ‘inlopende’ dames zich achter elkaar op, zodat de achterste dame eens aangespeeld een shot kon nemen. Moeilijk voor onze dames om hierop te verdedigen, gelukkig gingen deze shots er niet vaak in. Onze U14 hebben een hele wedstrijd gewerkt en opnieuw mooi korfbal getoond. De snelheid was er opnieuw en deze keer liep de afwerking vlotter. In het begin van de wedstrijd hadden de spelers het soms wat moeilijk om elkaar te vinden, maar dit ging beter en beter naar het einde van de match. Ook altijd erg aangenaam om te zien dat deze spelers niet voor het eigen shot gaan, maar dat ze proberen telkens de vrije speler aan te spelen en zo kreeg elke speler zijn kansen!

Op het einde dus een verdiende overwinning, de tegenpartij kon 1x op voorsprong komen, maar dit werd nog voor rust rechtgezet en in de tweede helft kwam hun voorsprong nooit echt in het gedrang. Benieuwd naar het veldseizoen! Maar eerst in Herentals gaan supporteren!

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper

1-1: shot

2-1: Lore inloper

2-2: inloper

3-2: Annelore inloper

4-2: Annelore shot

4-5: inloper, shot, onderhands

5-5: Arne shot

Rust

6-5: Lore inloper, steun Xander

7-5: Lore korte kans, knappe pas Xander

7-6: inloper

8-6: Wesley shot

9-6: Lore inloper

9-7: shot

10-7: Annelore shot

Saartje komt in voor Annelore

10-8: inloper

11-8: Lore shot, opnieuw pas Xander

11-9: stip

Elke P

Wedstrijd voor de ‘eer’ tegen Temse dat ons niet meer kon bijbenen. Voorbereiding voor de kruisfinale konden we dit niet echt noemen wegens de onbeschikbaarheid van een hele delegatie…..blokschema weet je wel…..

De heroptredende Imke kan Quinte al snel van uit het voorvlak vrijspelen en direct 0-1. Met een vrijworpvariant tegen Jarno komt Temse op 1-1. Na de vakwissel krijgt Jarno bij een reboundduel een vrijworp mee…en daar is dan Tine in gespecialiseerd 1-2. Even later een steun van Kobe en Tine laat zien dat inlopen geen probleem vormt 1-3. De 4 heren van Temse zijn zeer beweeglijk en als Kobe z’n heer even niet goed volgt krijgt hij een schot van achter de korf tegen 2-3. In aanval brengen we dan een zeer lang uitgesponnen aanval en uiteindelijk is het Liam die Quinte kan laten wegtrekken 2-4. Op de 10de minuut kan Jarno inlopen/instappen en op steun van Kobe kan hij bovenhands binnen leggen 2-5.

Via een dieptepas van Kobe op Jarno achter de korf zelfs naar 2-6 vooraleer Temse met een te gemakkelijk schot uit stand tegen Jarno naar 3-6 kan milderen. Na een reboundduel op schot van Quinte krijgt Bjarne een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 3-7. Wat tot dan toe allemaal vlot liep stokte en Temse kon op 5 minuten gelijk komen en we hielpen er nog aan mee ook. Via een instapper én een buzzerschot tegen Liam naar 5-7. Een schot tegen Kobe voor de 6-7 en als we dan bij het uitwerken de bal nog onnodig kwijt spelen krijgt Jarno een inloper tegen voor de gelijkmaker 7-7.

Jarno brengt ons evenwel direct met een schot terug aan de leiding 7-8, maar een strafworp tegen Liam voor de 8-8 op de 20ste minuut. Bij een spelhervatting kan de klaarkijkende Quinte de volledig vrijstaande Imke bereiken en die schiet de 8-9 binnen. Met een schot tegen Pauline alles te herdoen bij 9-9. Nog voor affluiten kan Kobe op steun van Pauline inlopen en krijgt een strafworp mee. Hij laat die echter onbenut zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

Eerste actie na de rust en eerste doelpunt. Tine kan inlopen op steun van Kobe en 9-10. Zowel de thuisploeg als wij hebben onze scoremachine in de kleedkamer gelaten want het duurt tot de 11de minuut vooraleer Jarno ons kan verlossen met een verre loeier 9-11. In de tussenperiode was Axel al ingekomen voor Kobe. Na een combinatie Imke – Quinte – Bjarne is het de laatste die met een ver schot de 9-12 kan laten optekenen. Axel krijgt een schot tegen van achter de korf 10-12 en Janne komt Pauline vervangen. Tine blijft doorgaan en maakt er op inloper 10-13 van. Even later identiek maar nu strafworp. Jarno laat deze onbenut en Temse ruikt z’n kans. Via schot tegen Bjarne naar 11-13. Wanneer we bij het uitwerken een tweede keer vandaag de bal knullig verspelen krijgt Jarno de aansluitingstreffer tegen 12-13.

Met een strafworp tegen Tine komt Temse op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte 13-13 en met een inloper tegen Quinte zelfs op 14-13. We krabbelen terug recht want Janne kan Jarno aanspelen en die maakt z’n misstap goed met een ver schot 14-14 op de 22ste minuut. Robin komt Liam vervangen.

Met nog 2 minuten op de klok krijgen we een drieschotsaanval aan onze zijde en uiteindelijk is het Imke die raak treft met een schot van achter de korf 14-15. Temse dringt nog aan maar is te onbesuisd en op de valreep winnen we deze laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie.

Voor aanvang van de competitie was er bij iedereen de uitgesproken ambitie om de kruisfinales te halen. Dit deel van de ambitie is gehaald, nu is het zaak om daar niet tevreden mee te zijn. We moeten in de Kempen aantreden tegen het eerst geëindigde Kwik. Een talentvolle stabiele ploeg waar we in onze ‘thuismatch’ ook al eens van gewonnen hebben….dus onmogelijk bestaat NIET! Go FOR IT en veel succes in Hertentals!!!

EXDIEPESPITS

 

Vinnig en stug Meeuwen maakt het Voorwaarts weer moeilijk...

Vogel 6 - Brent 5 - Jef 3 -Stoffel (13 rebounds)- Kane 1 - Brice (goede job in defensie en rebound)

Jasmien 2 - Lauren 1 - Liesje 1 (goede defensie op Zahra) - Heleen- Sainah

Julie werd gespaard.

Opmerkelijk toch dat Voorwaarts het steeds moeilijk blijft hebben tegen Meeuwen, het thuisachttal dat vorige week pas zijn eerste seizoenzege boekte en volgend jaar terug in de promoleague uitkomt, Zes plaatsen en 18 punten verschil scheiden beide ploegen in de eindrangschikking maar een walk-over werd het zeker niet.

Lof voor de thuisploeg voor hun inzet in de wedstrijd die voor hen geen betekenis had. Voor ons was er dan wel weer inzet want door het beroep van Boekenberg moesten we om zeker te zijn van de trip naar de Final Four, terug minstens één puntje halen. Bovendien was er de mogelijkheid om bij een uitschuiver van Borgerhout op bezoek bij de ploeg van de terugronde, Floriant, de tweede plek over te nemen. Wat dus gebeurde en ervoor zorgt dat wij mogen tegenstellen in de kruisfinale tegen Borgerhout.

De match zelf:

1-1 Vogel vanop afstand

2-2 Strafworp van Jef na fout op Lauren

2-3 Liesje schiet raak

2-4 Jasmien, op de plek van Julie

3-5 Brent met kort kansje

4-6 Jasmien laat haar zien

4-7 Lauren na een sister act

7-7 Meeuwen is weer daar

7-8 Brent na dubbel met Jef

8-9 Fout op de goed reboundende stoffel, strafworp omgezet door Vogel

9-10 en 9-11 Brent in het zicht van de rust

Tweede helft:

Het is vooral een raakschietende Vogel en een goede verdediging en beter verzorgde afvang die ons het voordeel oplevert. Zes doelpunten kon Meeuwen er de tweede helft nog inleggen, vooral via hun dames en de kwikzilveren Jef Vervliet.

9-12 Vogel werkt play af

9-13 Vogel is op dreef aan het komen

11-14 Vogel met derde op rij

11-15 Vogel kunnen ze niet afstoppen

12-16 Jef op assist van Brent

14-16 Meeuwen geeft niet af

14-17 En dan is er Brent-time

14-18 Jef na weer een dubbel met Brent

14-19 Kane mag de eindcijfers vastleggen

Het was dus geen denderende laatste wedstrijd van Voorwaarts, we bleven flink onder ons gemiddelde van 23 doelpunten waarmee we de meest scorende ploeg zijn maar neem vooral de prima verdedigende prestatie van vandaag mee want met een goede defensie win je kruisfinales. Het was alvast een geslaagde competitie met liefst 10 overwinningen en we wonnen tegen iedereen minstens één keer behalve tegen Kwik. Benieuwd wat dat geeft, afspraak op 16 maart in Herentals.

Tot dan

Peter

Voorwaarts reserven maken 350 doelpunten in deze competitie: een record!

Bruggie 4 - Yannick 4 - Nils 3 - Kane 2 - Roy 5 - Lars 3 - Brice 2

Sofie 7 (jawel)- Jasmien 2 - Claudia 1 - Sainah (4 assists) - Cleo (6 assists)- Caro VB

Deze laatste wedstrijd was voor de doefkes want de uitslag kon het klassement niet meer veranderen. Coach Joran vond een opdracht: 33 doelpunten scoren dan komen we aan een seizoenstotaal van 350 en 25 gemiddeld per wedstrijd. Dat is erg veel want geen enkele A-ploeg haalt dit, Voorwaarts A komt nog het dichtst in de buurt (327 korven).

Je kan je dan afvragen hoe het komt dan we geen kampioen zijn gespeeld, wel daarvoor was onze verdediging veel te pover. We kregen in sommige wedstrijden een karrevracht doelpunten binnen en dan verlies je ondanks al dat aanvallend geweld. Offense win games, defense championships weet je wel!

Ik ga hier niet elk doelpunt opsommen want er moeten nog andere verslagen op de site, een bloemlezing dan maar:

1-5 Kane op pas van Nils, de winnaar van de wedstrijd lijkt en is al bekend

5-7 Yannick stopt een Meeuwen comeback af

8-12 Opnieuw Yannick die met de steun van Cleo weer een vierpuntenkloof slaagt

8-16 Dubbele cijfers al via een trefzekere Roy

9-17 Ruststand via de eerst maar zeker niet de laatste treffer van Sofie

9-18 Bruggie zet meteen de toon voor de tweede helft

9-20 De twintiger komt uit de handen van Sofie

11-25 Nils aan het kanon

12-27 Roy scoort maar de aanvalsmachine valt wat stil, halen we onze doelstelling wel?

13-30 Roy tekent alvast voor de dertiger met de steun van Caro VB

We spelen nog vier minuten het wordt spannend

13-32 Sofie wordt steeds oordeelkundig uitgespeeld en scoort haar zevende van de dag!

14-33 Net voor tijd valt ie dan de 33e via een verre knal van Nils, goed dus voor de 350e van deze kompetitie.

Of hoe je van een match zonder belang toch een wedstrijd met veel animo en beleving maakt.

Sofie:

Het bekende verhaal meer dan een seizoen out met kwetsuur maar flink aan het terugkomen, met dus vandaag zeven treffers waarvan vier op doorbraak, met dank aan de steunende heren.

Nu:

Met deze groep paraat staan in Herentals om een bijdrage te leveren, we rekenen op onze bankzitters!

Tot dan

Peter

Alweer een onverdiende nederlaag.

Willem 3 (elke week beter) - Jordy 2 - Jakob 1 (energyman) - Fred - Rob

Caro VB 3 - Claudia 2 - Caro C 1 - Anne 2 (wederoptreden) - Ellen 1 - Sarah - Amber

Niet inzetbaar: Jasper en Jonas

Dit zou een historische wedstrijd kunnen zijn, de laatste zaalmatch sowieso van dit seizoen maar misschien ook de laatste match EVER in zaal van een C-ploeg aangezien het lot van de C competitie zeer onduidelijk is op dit moment. Die wil je dan winnen want het was ook nog eens de voorlaatste in de stand (Meeuwen) tegen de laatste (helaas wij) in een rechtstreekse confrontatie dus om de rode lantaarn door te spelen aan de andere partij.

Voorwaarts streed voor wat het waard was, scoorde een seizoensrecord door 15 korven te maken maar kwam uiteindelijk iets te kort tegen een routinerijker en krachtiger Meeuwen. Dit ondanks de 9 korven die onze dames samen lieten optekenen: het was ladies night!

Ook de plaatselijke ref (van de thuisploeg) deed zijn duit in het zakje door zowat alles in Meeuwenvoordeel te fluiten, jammerlijk.

Matchverloop:

1-1 Claudia op pas van Willem

2-2 Caro VB van achter de mand

2-3 Willem assist Fred

2-4 dezelfde acteurs hetzelfde resultaat

4-5 Drive van Caro C en aflegger op besluitvaardige Claudia

4-6 Caro C in twee tijden

Dat was het betere gedeelte, veel kansen nemen, veel schieten, de opdracht van vandaag. Dan beginnen we meer te aarzelen, zoeken steeds te veel, maken het te ingewikkeld: gevolg Meeuwen erop en erover. De voorsprong wordt eigenlijk weggeven en we gaan rusten bij een 8-6 achterstand.

Tweede helft:

En dat wordt steeds achtervolgen..

7-8 Jordy op pas van Rob voor de aansluiting

8-9 Jakob met de medewerking van Fred

9-10 Ellen van achter de mand

10-12 Jakob speelt Anne keurig aan

11-13 Willem weer op pas van Jordy

12-13 Anne is duidelijk terug

13-13 Caro VB voor de gelijkmaker

16-13 Drie betwistbare fases later staan we drie achter

16-14 Caro VB brengt weer hoop

17-15 We halen de vijftien via C topschutter Jordy maar daar blijft het bij.

En nu:

Eerst natuurlijk nog en bloc naar Herentals en binnen een maandje gaan we terug buiten spelen.

Tot dan

Peter

A : Pauline (1) – Tine (3) – Kobe (3) – Axel (1)

V : Luna (2) – Quinte – Mauro (1) - Bjarne

R : Jarno (3) – Liam – Yarik – Hendrik – Robin – Mirthe – Imke – Ward – Amber (1)

Door het verlies van Temse op zaterdag waren we al zeker van onze plaats in de kruisfinale. AKC nu op volle sterkte uit op revanche voor hun verlies uit de heenwedstrijd. Via een inloper van Pauline, die Tine achter de paal kan vrijspelen komen we al snel aan de leiding 1-0. Met een vrijworp tegen Bjarne komt AKC op gelijke hoogte 1-1. Na de vakwissel kan Mauro inlopen en krijgen we een strafworp welke Bjarne niet kan omzetten.  AKC neemt de bovenhand en via een korte kans tegen Kobe en een vrijworp tegen Kobe naar 1-3. Met een schot tegen Quinte 1-4 vooraleer Tine onderdoor kan stappen. De toegekende strafworp kan Kobe benutten om ons op 2-4 te brengen.

Met schoten tegen Axel en Kobe loopt AKC uit naar 2-6 vooraleer Axel op schot kan milderen 3-6. AKC dan naar 3-7 met een schot tegen Tine en dan laten ze een strafworp tegen Tine ook onbenut.  Met een schot tegen Axel en een vrijworp tegen Kobe lopen ze uit naar 3-9 op het kwartier. We komen via een vrijworp van specialiste Tine wel op 4-9 maar aan de overzijde is het AKC met een schot tegen Mauro die uitlopen naar 4-10. Luna kan dan inlopen op steun van Mauro voor de 5-10 maar met een schot tegen Tine de 5-11 op het bord. Jarno komt Bjarne vervangen. 5-12 via een schot tegen Mauro.

Op de 22ste minuut een inloper van Tine welke Kobe rustig afrond 6-13 maar na de vakwissel krijgt hij net voor de rust nog een schot tegen 6-13.

Direct na de herneming kan Luna inlopen op steun van Mauro en 7-13 maar AKC krijgt een strafworp voor een fout van Quinte en 7-14. Inloper van Tine & bovenhands ingelegd 8-14. Met een korte kans tegen Axel naar 8-15 en even later een schot tegen Axel voor de dubbele cijfers 8-16. Bjarne voor Axel. Na een overnamesituatie scoort AKC met een schot tegen Jarno en ze lopen 10 doelpunten uit met een schot tegen Mauro. Liam komt de gekwetste Bjarne vervangen.

De heroptredende Jarno haalt z’n gekend wapen boven en schiet van ver de 9-18 op het bord. Met een schot tegen Tine naar 9-19 op het kwartier. Amber J voor Quinte. Via een schot tegen Mauro krijgen we een twintiger tegen wat ons deze competitie nog niet is overkomen…. Pauline kan dan milderen op inloop met een steun van Liam 10-20. Mauro dan éénhandig uit de rebound voor 11-20 en we scoren zowaar tweemaal na elkaar als Jarno van ver schiet 12-20. Kobe kan op steun van Pauline nog inlopen voor de 13-20 maar Jarno moet aan de overkant een inloper toelaten 13-21. De laatste twee doelpunten van deze wedstrijd (?) komen er op strafworp nadat Amber J had ingelopen, ze zet deze zelf om en een schot van Jarno voor de 15-21 eindstand. In de eindfase was Robin nog voor Mauro ingevallen en Mirthe voor de gekwetste Luna.

Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen én op Temse. Die zullen 100 % gedreven zijn want die weten dat ze vorige keer van 7 doelpunten achter nog hebben kunnen winnen. Doorgaan tot de laatste zoemer zal dus aangewezen zijn en maak er een goeie generale repetitie van !

EXDIEPESPITS

Onze laatste wedstrijddag van het zaalseizoen was bijna in het water gevallen. Volgens de planning zou Verde de U10-wedstrijden van onze cluster organiseren. In eerste instantie zou het wedstrijduur verlaat worden ten opzichte van de oorspronkelijk planning, maar lastminute blies Verde alles af. Ze hadden dan toch geen zaal ter beschikking. Als U10 moet je jammer genoeg wel eens plaats maken voor oudere ploegen…

Gelukkig had Scaldis de zaal (toevallig dezelfde sportzaal) nog ter beschikking. Dankzij de goede contacten van onze TM Elke, werden we door Scaldis uitgenodigd. Scaldis was zo hoffelijk om ook Verde uit te nodigen. Hierdoor konden we het zaalseizoen toch afsluiten met twee wedstrijden. Bovendien leenden we nog veel spelers uit, omdat de andere ploegen niet volledig waren. Hierdoor kwam iedereen weer aan heel wat speelminuten. Elise en Lenka hebben voor hun gastploeg een doelpunt gemaakt.

Voorwaarts heeft dit zaalseizoen driemaal de ploegen uit de cluster ontvangen en nog extra ploegen uitgenodigd om ook eens tegen andere ploegen te spelen. Dit verliep telkens vlekkeloos en het strak geplande schema kon steeds gevolgd worden. Bovendien nam Voorwaarts in het begin van het seizoen het voortouw in de uitwerking van de cluster. De bond zorgde namelijk voor de verdeling van de clubs over de clusters, maar de praktisch invulling werd aan de clubs onderling overgelaten. Bovenstaande informatie geef ik u graag mee om aan te tonen dat wij een goed draaiende club zijn, dankzij het initiatief en de inzet van een aantal clubgenoten. Chapeau hiervoor!

Over de wedstrijden dan:

Wedstrijd 1: Scaldis – Voorwaarts (6 – 2)
Scaldis speelde erg dynamisch. Dat verklaart de uitslag. Toch waren er ook langs onze kant heel wat knappe dingen te zien. We kwamen in 1-0 achter, maar Taco kon met een doorloper gelijk maken (1-1). Anke had Taco met een knappe pas uit de ruimte (dus niet vanuit de steun) vrijgespeeld. Bij het inwerpen van het 2 e kwart zagen we een hele knappe combinatie. Gio nam de bal op. Hij zag Kaat vrij staan en speelde haar meteen aan. Jammer genoeg ging de doelpoging net naast. Vervolgens kan Scaldis uitlopen tot 6-1. Taco kon de 6-2 eindstand vastleggen met een schot. Tijdens deze aanval kwamen er verschillende doelpogingen. Taco scoorde nadat hij de rebound van een van deze doelpogingen voor zijn rekening namen en hierdoor vrijkwam van zijn tegenstander.

Wedstrijd 2: Verde – Voorwaarts (3 – 3)
In tegenstelling tot Scaldis speelde Verde net heel statisch. We hebben de kans om de score te openen op penalty. Nadat Anke een knappe steun brengt voor Taco, wordt zijn inloper foutief
gestopt. Jammer genoeg gaat de strafworp er niet in. Vervolgens komen we in de eerste helft 3 – 0 achter. We buigen deze achterstand tijdens de tweede helft om in een gelijkspel. Taco kan tweemaal op schot scoren (3-2). Gio speelt Kaat opnieuw op een hele mooie manier vrij met een verre pas richting korf. Kaat werkt de korte kans netjes af. We krijgen op het einde van de match opnieuw de kans om te scoren op penalty. Dit keer nadat Kaat Gio vrijspeelt. Gio zijn omdraaier wordt foutief verdedigd. De toegekende strafworp gaat er spijtig genoeg niet in.

Door de vele wissels (en het vele gebabbel van de verslaggever) is niet iedereen vermeld in dit verslag. Toch is het duidelijk dat iedereen weer heel wat vooruitgang gemaakt heeft tijdens dit zaalseizoen. Nu staat het tweede deel van het veldseizoen voor de deur. Ik duim alvast voor mooi weer en mooie korfbal. Maar eerst: genieten van carnaval en van de krokusvakantie!

Anneleen

Aanval: Tia, Xander, Arne (1) en Annelore (1)

Verdediging: Lore, Leon, Jade (1) en Joran (1)

Reserve: Gitte, Dario en Joppe

Wat te zeggen over deze wedstrijd? Dat de afwerking de laatste matchen het liet afweten en dat dit jammer genoeg in deze laatste zaalwedstrijd voor onze U14A niet plots verbeterde. Zoals al eerder gezegd creëren deze spelers kansen genoeg over de verschillende spelers en de beide vakken, maar die dekselse bal wil maar niet vlot door de korf. Wel wat frustrerend dat er telkens mooi korfbal getoond wordt, waarbij er niet vanuit vaste posities en nummertjes gespeeld wordt (wat bij de tegenpartij steevast het scenario is), dat alle teamleden worden betrokken en dat er voor de winst wordt gegaan, maar dat we al dit positiefs niet in een heel aantal korven zien uitmonden. Wat er op de training vlot ingaat, wil tijdens de match – vaak net – niet lukken.

Soit, kopjes opnieuw omhoog en blijven gaan en werken. Uiteindelijk zullen die korven wel lukken, kwestie van blijven ervoor gaan en blijven knap korfbal tonen. En ook een pluim: deze U14 eindigen derdes in hun reeks! Na een gemoedelijke start, een prima middenstuk en een minder scorend einde van deze zaalcompetitie, toch een knappe prestatie!

De wedstrijd tegen Verde was vooral een trage wedstrijd, de tegenpartij legde hun trage tempo op en ging steevast voor de steun/inloper combinatie, wat heel wat vertraging meebracht, onze spelers zijn immers al erg geoefend in het opvangen van zulke inlopers. Zeker als de inlopers telkens dezelfde kant kiezen, is het opvangen niet moeilijk. Verde kreeg ook weinig kansen, maar hun afwerking was beter, zij konden hetzelfde aantal korven maken als VW, hoewel VW duidelijk meer kansen had.

Benieuwd naar het tweede deel van het veldseizoen en of die korven dan wel zullen vallen.

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper, steun Leon

1-1: vrijworp

2-1: Jade shot, pas Joran

2-2: shot

rust

2-3

3-3: Arne shot

4-3: Joran erg ver shot

4-4: stip

Elke P

V: Lize – Lore/Jade (2+1s) – Wesley(1) - Dario

A: Gitte – Annelore (2)/Tia – Joppe (1)/Leon(1) - Senne

U14B haalt de overwinning binnen en scoort 8 keer. Een pluim voor gans de ploeg.

We zagen een gemotiveerde ploeg op het veld staan, klaar om hun tegenstanders van repliek te dienen. Er werd veel gelopen, en dan komen de kansen vanzelf. En een supertip van trainer Andy: ‘de bal moet naar het kindje dat vrij staat’. Een van de eerste aanvallen een knappe pas van Joppe naar een wegtrekkende Annelore en die shot binnen, 1-0. Het verdedigingsvak onderschept verschillende keren de bal zodat de aanval regelmatig aan de bak moet, maar de kansen van Joppe, Gitte en Senne gaan naast. Het is Borgerhout (of GW of ATBS) dat de gelijkmaker maakt met een kort shotje, 1-1. Daarna een mooie aanval waarbij een inlopende Lore foutief wordt gestopt en penalty, maar geen goal. Ook deze aanval blijft kansen bijeen sprokkelen, maar voorlopig zonder resultaat. De tegenpartij vindt wel het gaatje, zelfs 2 keer, en het is 1-3. Nog voor rust kan Gitte Annelore aanspelen en die gooit haar shot binnen, 2-3. De volgende aanval komt Gitte in steun, speelt Joppe aan en die gooit droog binnen en we staan gelijk, 3-3. En dan weerklinkt de zoomer, einde eerste helft.

Na rust komen Jade, Leon en Tia in voor Lore, Joppe en Annelore. En de U14 laat er geen gras over groeien. Een mooie steun van Dario voor Jade die inloopt en we staan voor 4-3. Enkele minuten later kan Wesley een shot binnengooien (had al enkele keren zijn bal over de mand zien rollen) en we wisselen met 5-3. De Voorwaarts-aanhang blijft even op zijn honger zitten, en ziet Borgerhout terugkomen tot 5-5. Het duur niet lang vooraleer we zelf weer aan de bak komen. Jade wordt in een rebound duel door een heer belaagd, en penalty voor Voorwaarts. Deze keer missen we niet en het wordt 6-5, een voorsprong die we niet meer uit handen geven. Even later speelt Lize Jade aan die achter de korf staat en die shot binnen, 7-5. Borgerhout komt nog terug tot 7-6. Het worden nog enkele bange momenten maar de tegenpartij kan de kansen niet verzilveren. En dan komt het verlossend moment met een mooie combinatie tussen Tia en Leon en die laatste shot binnen, 8-6 en boeken toe voor de tegenstander. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het zaalseizoen erop. En die laatste wedstrijd gaan we ook winnen. Afgesproken ?

Ook nog dank aan Elke om de luide ‘zoom’ te laten horen bij wissels en time-out (notabena via computertechnologie) en aan het alerte mannelijke publieksduo dat de score op de 4 handen bijhield. Camiel, merci om te scheidrechter-en.

Els

Yani Lauren Joppe(1)/Loris Lauri(1)
Saartje(1) Milan(1) Kyara/Kathe Loris/Senne 

Tweede wedstrijd dit weekend.  Na de winst tegen Floriant op vrijdag smaakte dit toch eigenlijk wel naar meer.  Even paniek voor aanvang van de wedstrijd: door onverwachte afwezigheid van een van de speelsters, mocht Kathe de ticketjesverkoop staken en het mini-voorwaartstruitje van onze eenhoornmascotte aantrekken.  Gelukkig had Lauri voor haar een paar extra loopschoenen bij en kon de zwarte salopette ook nog doorgaan voor een spelersshortje.  

We startten weer met dezelfde mindset als vrijdag: gretig om te winnen, en bovendien vrij foutloos in verdediging en bij het uitwerken.  Saartje opent de score met een schot, maar AKC kan dan snel antwoorden: 1-1.  Dan gebeurt er iets onverstaanbaars: twéé doelpunten van Lauri worden om een duistere reden afgekeurd (verdedigd??).  Maar als AKC dan scoort met Milan er kort op als verdediger, dan volgt er geen fluitje.  Wij houden niet zo van dit soort willekeur!  Gelukkig kan Joppe met een ver schot toch nog de 2-2 vastleggen, maar toch zuur dat we hier niet met 3-1 kunnen gaan wisselen ipv met 2-2.  In aanval kan Milan dan scoren van kort onder de korf (3-2), na het nemen van een rebound, maar AKC dient van antwoord tot 3-4.  Nog voor de pauze lokt Lauri een strafworp uit, en legt ze hem zelf ook binnen: 4-4.

Tweede helft komen Kathe en Senne erop ipv Kyara en Loris.  Het scoren wil niet meer zo lukken, en AKC trekt stilaan het laken naar zich toe tot 4-7. Loris komt Joppe nog vervangen even voor het einde van de wedstrijd.  Met een diepe pas van Loris naar Lauri, lokt ze nog een strafworpje uit, maar hij wil er deze keer niet in.  Niet getreurd, we hebben onze belangrijkste punten vrijdag al verdiend, en we hebben vooral laten zien dat we het eigenlijk elke ploeg uit onze reeks moeilijk kunnen maken! We misstaan dus zéker niet in deze groeipoule.  Tot op het veld!

Ilse

Lauri(2) Nore Quinten/Senne Loris(1)
Joppe(6) Milan/Yani Lauren/Sofia Saartje

Na een zware rit naar Melle op een vrijdags spitsuur, zat de spanning er wel in of dit de korfballertjes geen parten zou spelen.  We kwamen namelijk hier naartoe met één doel: winnen en Floriant in de rangschikking achter ons laten.

En onze spelertjes hebben ons zeker niet teleurgesteld.  We begonnen superscherp met mooie opbouw in onze aanvallen, en waren bijna foutloos in onderscheppen en de bal snel weer overbrengen (het woordje 'balverlies' stond vandaag niet in ons woordenboek).  De combinatie van ijzersterke verdediging en productieve aanvallen resulteerde in een vlot scoreverloop langs voorwaartszijde:

0-1 Joppe schot
0-2 Joppe kort schot op één been na verre pas van Saartje
0-3 doorloop Lauri pasje van Quinten
0-4 Strafworpfout op doorloop Loris, omgezet door Lauri
0-5 doorloop Joppe(1 handig) pas Saartje
0-6 doorloop Joppe pas Lauren

In de extra tijd (2,5 min!) slaagde Floriant er nog in om te antwoorden: 1-6

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Floriant hun laatste doelpunt: 2-6.  En Joppe, topscoorder van de dag, antwoordde hierop nog een keertje met.. een goal: 2-7.  Tijd om te wisselen en ook Yani, Sofia en Senne hun beste beentje te laten voorzetten.  Joppe was nog niet uitgescoord, en legde er ook nog de 2-8 in met een schot!  De eindcijfers werden tenslotte vastgelegd met een kort shotje van Loris na doorbraak: 2-9

Doel bereikt, en vlotter dan verwacht. Zeer mooie prestatie van onze U12.

Ilse

Propaganda voor het Korfbal en Voorwaarts nu al zeker van de kruisfinales.

Stoffel 5+2 - Vogel 4+2 - Brent 4 - Brice en Jef 8 (jawadde)

Julie 2 - Heleen 2 - Lauren 1 - Liesje (wat een krijgster)

Match in de Nachtegael en veel op het spel, dan weet je het al, veel spektakel en korven gegarandeerd. AKC kon best winnen in strijd om de vierde plaats, wij om onze derde plek veilig te stellen. AKC kan een serieus stukske verdedigen en wij hebben de meest scorende ploeg. Verdedigen of niet bij de rust stond het 22-18 met Voorwaarts dan aan 38 % afwerkend, AKC aan 34 %. Het leek den NBA wel.

Veel recup nochtans bij ons met prima reboundend in aanval en ook in defensie met onze dames die meerdere ballen wisten weg te plukken. Bij AKC waren dan weer de dames in een begenadigd dagje qua scores en natuurlijk was daar Jarre De Ley om hen steeds in de running te houden.

Na de pauze konden beide ploegen begrijpelijker wijze het hoge tempo en dito afwerking niet blijven volhouden anders stonden we nu in topleague van Nederland tegen TOP en PKC te ballen. Tactisch werd het ook een steekspel met vervangingen en vakwissels langs beide zijden.

AKC kwam echter steeds feller opzetten en bij 25-26 een tiental minuten voor tijd gingen ze erop en erover. Meestal is het dan de ploeg die gelanceerd is die ook werkelijk het laken naar zich toetrekt, AKC in dit geval dus. Maar dit was alweer zonder de enorme veerkracht, ploeggeest, onverzettelijkheid en tactisch vernuft van de Voorwaartstroepen gerekend. We dichten steeds de kleinste kloof tot 28-28 gelijk en dan werd Jens gezocht en uitgespeeld en hij maakte het droog af.

De defensie deed de rest en AKC zal nog een weekje in spanning blijven of ze ook naar Herentals zullen mogen, zij hebben hun lot alvast in eigen handen. Wij gaan alvast volgende week zonder stress en met een goed gevoel naar Meeuwen voor de afsluiter van de reguliere kompetitie, een Meeuwen dat zopas zijn eerste winst binnenhaalde tegen zaalkampioen Boekenberg. Voor Gert en Co begint de voorbereiding voor Herentals vanaf nu. Op 16 maart spelen we daar tegen Borgerhout.

Het gaat me deze keer te ver om alle doelpunten op te sommen maar één ding is zeker onze JEF die had zijn dagje. Hij gooide er acht binnen (aan 50%), en had ook nog 3 assists en 31 rebounds achter zijn naam staan. En als hij zijn dagje heeft dan is onze grote van het niveau Jarni en Jari.

Scoreverloop:

Tot 3-5 had AKC (vooral via hun damesscores) de regie van de match.

Bij 7-6 kwamen we een eerste keer voorop, en den Brent maakte er bij 12-8 vier verschil van. Verder konden we echter niet uitlopen en het typeert de match dat de Jef de rustscore op 22-18 bepaalde.

Na de pauze liepen we maximaal uit tot 24-19 maar dan stokte het aanvalsspel, de ballen vielen niet meer, we gingen twijfelen. AKC richtte zich op en kwam dus bij 25-25 op gelijk hoogte. Plooien deed Voorwaarts dus wel maar breken doen we dit seizoen weinig of niet.

Peter

Voorwaarts B toont zijn echte waarde!

Nils 1 - Kane 4 - Roy 4 - Lars 2 (had er duidelijk zin in) - Bruggie 3 - Yannick

Jasmien 3 - Sainah 2 - Sofie 2 - Cleo 1 - Claudia en Quinte: onze dames deden aanvallen hun aandeel in de scores dus...

Voorwaarts B liet vooral tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd zien wat het echt kan, op het laatste kwam AKC nog dreigend kort maar zij speelden dan ook nog met titelambities en knokte tot het einde, onze dames lagen boven en konden mee het verschil maken. Zowel Voorwaarts A als B zijn dus de best scorend teams van hun league.

De scores van vandaag:

1-0 Lars na stipfout op Roy

2-0 Sofieke pas Mien

3-1 Kane steun Cleo (alomtegenwoordig)

4-2 Roy toont zijn klasse

5-2 Nils vanop zijn plek (ongeveer van achter de bank van akc)

6-2 Kane en Nils dat loopt lekker

7-3 Drive van onstuitbare Lars aflegger op Roy, ook een goed duo

8-3 Sainah, de laatste weken terug aan het kanon

9-4 Topschutster Jasmien is ook van de partij

10-4 Sofie toch al voor haar tweede

11-6 Lars speelt nogmaals Roy goed aan

12-6 Lars steunt Jasmien

13-9 Lars tekent voor de laatste voor rust

Na de pauze gaat AKC een versnelling hoger en gaat steeds feller in het verweer en komt opzetten.

14-10 Bruggie weet ook de mand hangen

15-11 Roy na strafworp van Lars in twee fases toch omgezet

16-11 den Bruggie aangespeeld door Yannick

17-12 samenwerking Jasmien en Kane

18-12 nog eens Kane

19-13 fout op Cleo, Bruggie vanop 2,5meter

20-15 Cleo pikt verdiend haar korfje mee

Een fel AKC bijt van zich af

21-18 Bruggie houdt ze af

22-19 Kane voor de beslissing

Volgende week nog een laatste maal knallen, voor een goed gevoel om af te sluiten en voor Herentals. Wij hebben de beste bank.

Peter

Uitstekende trainingsarbeid leidt jammer genoeg niet tot winst in het weekend....

Jordy 2 - Jasper 2 (beste man op het veld) - Willem 2 (goeie partij) - Fred - Rob en Jakob

Claudia 1 (prima) - Amber - Caro VB - Sarah (goede job alweer) - Ellen 1 - Caro C

Ref van dienst: JONAS (hopelijk op het veld terug paraat als speler)

Elke keer hoor ik lovende kritiek over de trainingsarbeid tijdens de afgelopen week maar helaas kunnen we dat niet omzetten in doelpunten en wedstrijdgewin in het weekend. Negen maal gespeeld en slechts drie keer halen we TIEN goaltjes, met dertien als hoogste score en net die wedstrijd hebben we gewonnen. Dus het schoentje wringt duidelijk in de afwerking. Het geloof in eigen kunnen en kunnen scoren lijkt mij wat zoek. Volgende week de laatste zaalmatch op Meeuwen waar we in de heenmatch met één doelpuntje tegen verloren, in deze wedstrijd gaan we voor 14 korven, op donderdag zal Meeuwen waarschijnlijk niet willen spelen dus voor één keer dan maar het goede gevoel verplaatsen naar de zaterdag. Heb er vertrouwen in, het kan. Ga ervoor!

Het scoreverloop tegen een AKC met zeer veel gestalte en kracht overwicht waar we het in de rebound duels nochtans prima deden!!!:

1-3 Bosschie assist Willem

2-7 Stip op Fred omgezet door Jordy

3-7 Claudia op aangeef van Jordy

4-7 Willem op pas van Caro VB

5-7 Jasper besluit dolle vijf minuten met de aansluitingstreffer

6-8 Mooie combinatie tussen Fred en Jordy

Rust

Na de pauze kunnen we helaas geen vervolg geven aan het veelbelovend slot van de eerste helft.

7-9 Willem doorloper steun Sarah

8-12 Caro C op aangeven van Rob

9-16 Ellen op voorzet van de immer actieve Jakob

Peter

A: Jade (4) – Lore – Joran (2) - Leon

V: Annelore (1) – Tia – Arne (4) – Xander

Wisselspelers: Maurine – Gitte – Dario - Joppe

Een nederlaag tegen een ploeg die heel goed voorspeelde, in de eerste helft sterk afwerkte en gretiger op de bal zat. Vandaag was dit Hoboken te sterk voor ons. Ze staan natuurlijk niet voor niets als leider in het klassement.

Nog voor de wedstrijd liep het al mis, geen officiële scheidsrechter aanwezig, dus werd een scheidsrechter uit de eigen Hobokense rangen opgetrommeld, maar die liet even op zich wachten. De wedstrijd startte een 20-tal minuten later dan voorzien, beide teams waren goed opgewarmd. Het scorebord en de klok lieten het na enkele seconden al afweten en produceerden verschillende geluidjes, dus moest de scheidsrechter zoals in de goede ouwe tijd zelf de stand en de tijd bijhouden.

We zijn nog niet goed begonnen en we staan al direct op achtervolgen, 2 -0 na een inloper en een shot. Even slikken, want dat zijn 2 aanvallen van Hoboken/Mercurius en direct 2 goalen. Dus tijd voor de onzen om een tandje bij te steken. Het is eerst nog Hoboken/Mercurius dat er een shot in knalt, maar dan is Jade daar met haar eerste goal van de avond, een shotje op 2 benen na pas van Lore die zag dat haar vakgenote helemaal alleen stond, en 3-1. Het duurt weer niet lang vooraleer de tegenstanders onze korf weten hangen en na een inloper staat het 4-1. We komen terug op 4-2 met een shot van Annelore, mooi aangespeeld door Arne. Daarna Hoboken/Mercurius met een shot en 5-2. De volgende minuten krijgt de aanval verschillende kansen en is het Lore die inloopt, wordt verdedigd door tweede dame, en bal doorsteekt naar een vrijstaande Jade, die de bal gewoon hoeft binnen te gooien, en dat ook doet, 5-3 dus. Op naar die aansluitingstreffer nu. Jammer zijn daar die flitsmomenten van de tegenpartij weer, en we krijgen een penalty tegen na foutief verdedigen op inloper. 6-3 en terug 3 goalen achter, het is moeilijk om het verschil kleiner te maken. Daarna volgen enkele kansen, en lokt Tia een penalty uit, maar die wordt gemist. Aan de andere kant gooit een trefzeker Hoboken een shot binnen, weliswaar met een beetje chance, de bal raakt de mand, stuit omhoog en valt dan toch door de mand en 7-4. Hierna zijn de kansen wisselend en wordt er beurtelings gescoord door beide ploegen. Eerst Jade met een shot (7-4), dan de tegenpartij met een shot (8-4), dan Arne met een inloper op assist van Annelore (8-5), een super ver shot van Hoboken/Mercurius (9-5), een strafworp voor de anderen (10-5) en een shot van Arne (10-6). En toen klonk het rustsignaal. Een eerste helft dus met veel doelpunten.

Na de rust is het weer Hoboken dat het laken eerst naar zich toe trekt en er via een inloper 11-6 van maakt. Dan ziet Annelore dat de heer van Arne super ver voorspeelt, en speelt ze Arne aan die deze kans niet laat liggen en binnen gooit, 11-7. Enkele minuten later ziet Jade de heer van Leon juist het zelfde doen, en speelt ze Leon aan die shot, maar jammer genoeg gaat die bal naast. De tegenstanders laten niet met zich sollen en gooien er wel een afstandsshot in, 12-7. Na mooi samenspel met 4 kan Joran een goaltje verzilveren, 12-8. Wederom de tegenpartij aan het kanon, deze keer met een shot na vertrekken vanuit de rebound (dit hebben ze verschillende keren gedaan, met wisselend succes, maar toch hele gemakkelijke kansen die we weggeven en waar aan gewerkt kan worden). En het staat 13-8. De volgende goal komt van Voorwaarts, Arne mist een omdraaier, Xander pakt de rebound en speelt de bal terug naar Arne die binnen gooit, 13-9. Nu terug de tegenpartij die het gat in de mand vindt en er door gooit, 14-9. Dan aan Voorwaarts om een goaltje te maken. Jade loopt met bal in (steun Joran) en 14-10. Nog een kwartier te gaan, en er komen wissels aan, Joppe komt in voor Xander, even later komt Gitte in de plaats van Tia. De 10 volgende minuten gebeurt er langs beide kanten niet veel, er wordt goed verdedigd en onderschept maar dat heeft geen gevolgen voor de score. De laatste 5 minuten scoort Hoboken/Mercurius nog 2x (inloper, en shot uit wegtrekkende rebound) en wordt het 16-10. Joran kan nog iets uit zijn mouw schudden en scoort nog met afstandsshot, 16-11. De einduitslag geeft een vertekend beeld, want we werden niet weggespeeld. Maar we krijgen nog teveel goalen tegen, er worden nog te veel slechte passen gegeven en bij momenten wordt er gewacht op de andere ‘die wel zal bewegen’ en dan wordt het moeilijk om kansen te creëren.

Els

V: Quinten – Loris – Lauri – Nore
A: Senne – Joppe – Lauren – Sofia
R: Yani – Saartje

Wat. Een. Wedstrijd! Het was een thriller van formaat!
Een gelijkspel tegen de tweede van de reeks had verdiend geweest. Dit is net niet gelukt, maar we kregen een fantastische wedstrijd te zien. We komen 1-0 achter via een ver schot van Ago Aalst. Lauren kan terug gelijk maken (1-1) via een doorloper op een steun van Senne. Na de vakwissel zorgt Sofia er in verdediging voor dat de bal terug naar het aanvalsvak gebracht kan worden door sterk verdedigingswerk en door verschillende verdedigende rebounds te onderscheppen. Helaas kan Ago Aalst profiteren van een balverlies bij het uitwerken. Via een doorloper wordt het 2-1. We komen goed weg wanneer Ago Aalst een penalty mist. De 2-2 wordt opgezet vanuit het verdedigingsvak door een pas van Joppe naar Loris. Loris speelt met een knappe pas Quinten vrij. Loris verzorgt daarna de rebound op het schot van Quinten en kan hierdoor zelf tot scoren komen.

Na de rust komt Saartje Sofia vervangen. Er volgt een periode van veel balverlies en risicovolle passen. Dit komt deels door een hoge balpressing van onze tegenstander. Tegelijkertijd zien we onze verdediging verschillende rebounds pakken. De bal bereikt niet altijd het aanvalsvak, maar we kunnen de aanvallen van Ago Aalst zo telkens onderbreken. Het aanvalsvak begint stilaan een oplossing te vinden voor de hoge balpressing van Ago Aalst. Joppe speelt Senne met een prachtpas vanuit de ruimte vrij op een doorloper. De doorloper gaat er jammer genoeg naast. Een strafworp is niet uit de lucht gegrepen, maar de scheidrechter beslist hier anders over. Ago Aalst kan terug op voorsprong komen via een doorloper (3-2). Yani komt Senne vervangen. Nore kan vlak aan de middellijn de bal in verdediging onderscheppen. Ze passeert naar Joppe, die op zijn beurt Saartje bedient met een verre pas uit de ruimte. Saartje werkt netjes af (3-3). Op dat moment gaat het dak in de tribune er bijna af. Aalst scoort heel snel tegen via een ver shot, waar niets tegen in te brengen valt. We verliezen de moed niet en blijven tot de laatste seconde vechten om nog tegen te scoren. We hebben iedereen hard zien werken. De precisie van onze passen blijft een werkpunt, maar er is iedere week verbetering. Tegen een sterkte tegenstander die hoog komt pressen, wordt dit zwakke puntje wat uitvergroot. Alle spelers van Aalst waren bovendien gretig om passen die bij ons net niet aankwamen, te onderscheppen. Een sterke, geconcentreerde verdediging van Voorwaarts heeft ervoor gezorgd dat Ago Aalst hier niet ten volle van profiteert. Het is dan ook een ploegsport, hé. We hebben een echte ploeg op het veld zien staan. De twee doelpunten die met een pas vanuit het verdedigingsvak opgezet werden, zijn hier het bewijs van. Een gelijkspel heeft er in gezeten en had verdiend geweest, maar we zien de spelers TERECHT met opgeheven hoofd van het veld komen.

Anneleen

Deze week ontving Voorwaarts voor de derde keer de ploegen van de cluster. Er waren heel wat ploegen aanwezig zaterdag. Daardoor moest een strak schema aangehouden worden. Dit is opnieuw zeer goed gelukt dankzij een goede organisatie en planning. Dit is een vermelding waard, want dit is zeker niet evident!

Wedstrijd 1: Voorwaarts – Kwik (3-3)
A: Jolan – Gio – Kaat – Molly
V: Erik – Taco – Fran – Lou


Tijdens het eerste kwart zien we verschillende doelpogingen van Gio en Kaat. Voorlopig valt de bal er nog niet in. In verdediging is Erik erg alert en kan de bal op een knappe manier onderscheppen. Na de functiewissel spelen Lou, Fran, Taco en Erik mooi rond en komen tot verschillende doelpogingen. Lou verzorgt een mooie steun voor Taco, maar op het openen van de score blijft het nog even wachten. Het is wel duidelijk dat dit niet lang meer kan duren. Uiteindelijk kan Lou de bal onderscheppen bij het uitwerken en via een schot tot scoren komen (1-0). Na de rust kan Kaat de score verdubbelen. Ze onderschept de rebound van haar eigen schot en kan dit mooi afwerken (2-0). Opnieuw kunnen we een bal onderscheppen bij het uitwerken. Kaat speelt Molly met een knappe pas vrij, maar de bal gaat net naast. Ondanks vele onderscheppingen, snelle omschakeling en een goed tempo in de pasjes, kan Kwik terugkomen tot 2-2. Na de functiewissel zien we een knappe verdediging van Gio, Jolan, Molly en Kaat. Kwik kan echter toch voorkomen (2-3). Taco kan de bordjes terug in evenwicht brengen via een schot. 3-3 is meteen ook de eindstand.
We zagen een goede wedstrijd. Onze U10’ers kwamen tot verschillende doelpogingen, maar hadden wat pech bij het afwerken. Verschillende ballen rolden terug uit de mand. Daarnaast hebben we goed samenspel gezien. Wanneer een bal bijvoorbeeld niet aankwam bij de ene speler, kon een medespeler de bal toch nog recupereren. Gelukkig kon op het einde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker nog gemaakt worden. Winst zou trouwens zeker ook verdiend geweest zijn.


Wedstrijd 2: Voorwaarts – Hoevenen (2-2)
A: Oskar – Marie – Anke – Lenka
V: Gio – Kaat – Mia – Elise


We komen 0-1 achter, maar Marie brengt de bordjes terug in evenwicht. Na een pas van Oskar maakt Marie een pirouette/omdraaier en legt de bal elegant binnen (1-1). Na de functiewissel kan Kaat ons via een schot op voorsprong brengen. Jammer genoeg kan Hoevenen terug gelijkmaken met een korte kans onder de korf. We zagen deze wedstrijd veel balverlies door minder goede passen, of door de bal minder goed aan te pakken. Een gelijkspel was hierdoor terecht.


Wedstrijd 3: Voorwaarts – AKC (5-16)
A: Gio – Jolan – Kaat – Molly
V: Taco – Erik – Fran – Lou


Gio kan de 1-3 scoren, na een pas van Kaat. Het verdedigingsvak kan er tijdens het eerste kwart van de wedstrijd tweemaal toe voor zorgen dat een doelpunt van AKC niet meetelt, omdat het verdedigd was. Na de functiewissel verdubbelt Taco onze score met een schot, nadat hij de bal zelf onderschept heeft bij het uitwerken (2-8). Na de rust blijft AKC vlot scoren. Toch blijft onze aanval z’n uiterste beste doen om ook tot score te komen. Na een één-tweetje tussen Kaat en Molly, kan Kaat met een schot scoren (3-12). Tijdens het laatste kwart wordt er een penaltyfout op Fran gemaakt. Fran werkt deze strafworp perfect af (4-14). Ook Taco komt nog tot scoren, na een mooie aanval met verschillende doelpogingen. Taco verzorgt de  rebound en werkt af met een schot (5-14). Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 5-16. Dat de U10 van AKC duidelijk beter was, verraadt de score natuurlijk al. AKC was vinniger op de bal en kon bij een onderschepping sneller omschakelen. Maar ook het lengteverschil speelde in het voordeel van AKC. Toch hebben de onzen zich nooit laten intimideren door een sterkere tegenstander. De Voorwaartsers zijn hun eigen spel blijven spelen. We hebben dan ook verschillende knappe dingen gezien en vooral de inzet die onze spelers getoond hebben verdient een
pluim!


Wedstrijd 4: Voorwaarts – Kwik (5-2)
A: Oskar – Anke – Marie – Lenka/Fran
V: Bent – Taco – Elise – Mia


Fran vult Kwik in de eerste helft aan, Lenka in de tweede helft. De verdediging start heel vinnig. Taco opent de score via een schot, na een pas van Bent (1-0). Kwik kan tijdens het tweede echter gelijk en daarna op voorsprong komen (1-2). Tijdens de tweede helft trekken we het laken echter volledig naar ons toe. Taco vangt de rebound van een schot van Elise en kan zo de score terug gelijk brengen (2-2). Bent onderschept de bal bij het uitverdedigen en speelt de bal naar Taco dit kan afwerken (3-2). Tijdens het laatste kwart kan Oskar de bal onderscheppen en na een pas naar Anke wordt het 4-2. Anke haar schotje valt namelijk mooi binnen. Anke scoort ook nog een doorloper na een mooie doorbraak. Zo wordt de eindstand van 5-2 vastgelegd.
De laatste match zagen we een heel wisselende wedstrijd, met een verschillende drive. We startten, vooral in verdediging, heel vinnig. Het tempo van Kwik zakte weg, waardoor we ook minder vinnig werden in de verdediging. Dit was echter niet te merken bij onze aanval. Die bleef doelgericht, vinnig en vooral ze speelden voor elkaar. Er werd verschillende keren verdedigd gedoeld. Dit wil vooral zeggen dat de zin er zeker is om te scoren. Tijdens de tweede helft was de drive er wat uit, maar kwamen we wel vlotter tot scoren.

Anneleen

Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS

De vier laatste wedstrijden ging het voor de U14 goed, lees: ze kregen telkens de 2 punten bij in het klassement (de wedstrijd die werd stilgelegd wegens wateroverlast buiten beschouwing gelaten). Zou het in Merelbeke ook de twee punten verdienen?

Aanval: Lore (2), Leon, Jade (1s) en Joran

Verdediging: Tia, Xander (1), Arne (2) en Annelore (3+1s)

Reserve: Gitte en Joppe

Verdienen vast en zeker, ze daadwerkelijk ook krijgen, lukte ditmaal niet… Floriant maakte de meeste korven, dus hielden zij de punten thuis. Niet dat onze spelers het niet hebben geprobeerd, maar de afwerking liet het deze wedstrijd afweten. Kansen hadden deze U14 genoeg, moesten die allemaal erin gegaan zijn, zou er een topscore hebben gestaan.

De wedstrijd begon erg snel, al na 15s kon Floriant de eerste korf maken, een inloper. Tekenend voor de rest van de match: over het algemeen ging het erg snel en werd er vlot tempo gemaakt langs beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Floriant dan een fout op Lore en Jade zette deze stip rustig om. VW maakte zich op om erover te gaan, maar het was daarentegen Floriant dat tweemaal op rij kon korven. Dan weer even VW: Lore korfde een inloper. Jammer genoeg dan een stipfout van ons en Floriant zette deze ook om. Dan is het aan VW om er twee op rij te korven: een stip werd omgezet door Annelore en Arne korft een shot. Opnieuw gelijk, maar niet voor lang… Floriant laat zich niet doen en zette een tussenspurt van drie korven in, plotseling staat het niet meer 4-4, maar 7-4…

De volgende korf is voor ons, Annelore met een shot. Opnieuw twee korven voor Floriant voor VW kan tegenscoren: nu is het de beurt aan Xander om een shot te korven. Vlak voor rust kan Annelore er nog een inloper inleggen en we gaan rusten met 9-7.

De eerste korf na rust is voor VW, Lore korft een shot. Terug aan Floriant om te korven en eindelijk is het terug onze beurt om twee korven op rij te maken: Annelore en Arne allebei met een shot. 10-10 en de coaches vragen een time-out. Jammer genoeg heeft die niet het gewenste effect, nl. blijven voortdoen zoals ze bezig waren… VW korft de rest van de wedstrijd niets meer, hoewel er nog voldoende tijd was. Floriant daarentegen kan er nog 4 maken. De laatste minuten kwam Joppe nog in voor Xander. Eindstand: 14-10

Jammer, er had meer ingezeten, zoals gezegd: de kansen waren er…

Volgende week opnieuw kopjes omhoog en er blijven voor gaan, want volgende week wacht Verde. Daar zijn we in de heenwedstrijd van verloren, tijd om dit recht te zetten. Een citaat uit het verslag van toen: “De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen.” Maken jullie dit waar? ;-)

Elke P

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2017, website powered by Twizzit.com