Voorwaarts Korfbal Club

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...


De voorlaatste wedstrijd van het korfbal seizoen 2017-2018. Deze keer tegen Sikopi. Geen slecht team, maar wel te kloppen als alles goed zit. Deze keer vonden we in het A-vak: Janne(1), Chloë(1), Elise(1) en Kaelan(1) in het V-vak vonden we: Fie, Lore, Yenthro(1) en Axel. Sikopi begon als thuisploeg aan de wedstrijd. Echter de bal kwam vrij snel in het Voorwaarts kamp en werd keurig naar het A-vak gespeeld. Maar het A-vak gaf niet meteen thuis. Geen goede passing en kansen die de nek werden omgewrongen, dit hadden we nog niet veel gezien dit seizoen. Wat dan ook resulteerde in veel werk voor het V-vak. Het V-vak liet geen steek vallen en stond bijwijlen keurig te korfballen. In minuut 24, zat Elise goed bij een ver schot, eindelijk 0-1. 

Pauze....

Ander spelbeeld in de tweede helft? Ja hoor. Na amper twee minuten kegelde Kaelan van ver in de mand, 0-2. Voorwaarts bleef baas en dit tot frustratie van de T-ploeg van Sikopi. In Minuut 12 scoorde Yenthro een inloper via een assist van Fie, 0-3. Nog geen minuut later penalty voor Sikopi, deze werd omgezet door hen, 1-3. Wederom de afwerking die het liet afweten en zo duurde het nog tot in minuut 23 voordat Voorwaarts nog tot scoren kwam deze keer via een penalty keurig omgezet door Chloë, 1-4. In minuut 24 scoorde Janne via een kort schot, 1-5. Wat ook meteen de eindstand werd. 

Nog even wat cijfers mbt seizoen 2017-2018.

Aantal wedstrijden tot hiertoe: 25

Aantal punten tot hiertoe: 50

Aantal doelpunten voor: 256  Veld: 95  Zaal: 161

Aantal doelpunten tegen: 53  Veld: 21  Zaal: 32

Gemiddelde van 10,24 voor /wedstrijd en 2,12 tegen /wedstrijd

Geen enkele wedstrijd verloren of gelijk gespeeld.

Alsook Kampioen Veldcompetitie en Zaalkampioen!!!! Ik zie de bloemen en bekers al komen vanuit het bestuur en de korfbalbond...

Uw verslaggever,

Guy

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com