Voorwaarts Korfbal Club

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...


De voorlaatste wedstrijd van het korfbal seizoen 2017-2018. Deze keer tegen Sikopi. Geen slecht team, maar wel te kloppen als alles goed zit. Deze keer vonden we in het A-vak: Janne(1), Chloë(1), Elise(1) en Kaelan(1) in het V-vak vonden we: Fie, Lore, Yenthro(1) en Axel. Sikopi begon als thuisploeg aan de wedstrijd. Echter de bal kwam vrij snel in het Voorwaarts kamp en werd keurig naar het A-vak gespeeld. Maar het A-vak gaf niet meteen thuis. Geen goede passing en kansen die de nek werden omgewrongen, dit hadden we nog niet veel gezien dit seizoen. Wat dan ook resulteerde in veel werk voor het V-vak. Het V-vak liet geen steek vallen en stond bijwijlen keurig te korfballen. In minuut 24, zat Elise goed bij een ver schot, eindelijk 0-1. 

Pauze....

Ander spelbeeld in de tweede helft? Ja hoor. Na amper twee minuten kegelde Kaelan van ver in de mand, 0-2. Voorwaarts bleef baas en dit tot frustratie van de T-ploeg van Sikopi. In Minuut 12 scoorde Yenthro een inloper via een assist van Fie, 0-3. Nog geen minuut later penalty voor Sikopi, deze werd omgezet door hen, 1-3. Wederom de afwerking die het liet afweten en zo duurde het nog tot in minuut 23 voordat Voorwaarts nog tot scoren kwam deze keer via een penalty keurig omgezet door Chloë, 1-4. In minuut 24 scoorde Janne via een kort schot, 1-5. Wat ook meteen de eindstand werd. 

Nog even wat cijfers mbt seizoen 2017-2018.

Aantal wedstrijden tot hiertoe: 25

Aantal punten tot hiertoe: 50

Aantal doelpunten voor: 256  Veld: 95  Zaal: 161

Aantal doelpunten tegen: 53  Veld: 21  Zaal: 32

Gemiddelde van 10,24 voor /wedstrijd en 2,12 tegen /wedstrijd

Geen enkele wedstrijd verloren of gelijk gespeeld.

Alsook Kampioen Veldcompetitie en Zaalkampioen!!!! Ik zie de bloemen en bekers al komen vanuit het bestuur en de korfbalbond...

Uw verslaggever,

Guy

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com