Voorwaarts Korfbal Club

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !


V : Kobe (1) - Yarik (1) - Amber J (2)- Tine (1)

A : Robin (2) - Hendrik - Elin (1) - Amber I

R : Nico - Seth (2)

Onder een stralend zonnetje gaan we goed van start : we zijn duidelijk bij de zaak (1ste aanval Temse en al meteen een steal en ook de rebound is voor ons). Robin rondt een mooie aanval af en opent de score. Het gaat gelijk op met onze verdediging (beide vakken) geven heel veel druk en het duurt even voor Temse daar een oplossing voor vindt. Door die druk moeten we wel een aantal vrijworpen toestaan maar gelukkig kan Temse niet profiteren. Ze komen gelijk maar we komen terug voor met een strafworp. Dan krijgen we een 3-0 rond de oren omdat onze afwerking stokt en er afval in onze passing sluipt. 4-2 en tijd om bij te sturen met een time-out. Met resultaat want Amber J rondt mooi samenspel van de dames af. We krijgen echter onmiddellijk de 5-3 binnen. We blijven mekaar waard en gaan rusten met een 6-5 achterstand. 33 kansen, afgewerkt aan 15%. Dat zal omhoog moeten in de 2de helft als we willen winnen !

Zonder wissels starten we de 2 helft. En we zijn wat ongeduldig in de aanval : onze eerste 2 shots zijn verdedigd, we zullen beter de juiste kans moeten afwachten. Temse scoort het eerst 7-5. Onze aanvallen worden beter maar we kennen pech in de afwerking. Seth komt voor Hendrik en doet de match kantelen met 2 mooie shots (hoog en droog !) : 7-7. We komen terug achter maar nooit meer dan 1 korf. Eline brengt ons terug tot 9-9 en 3 minuten voor tijd komen we voor het eerst sinds het prille begin terug voor. Yarik rond geduldig een aanval af 9-10. Nu komt het erop aan om rustig te blijven : niet makkelijk voor spelers, trainers of supporters. We proberen toch nog verder uit te lopen maar zijn daarin wat te onstuimig en ongeduldig (en missen in extremis nog een strafworp). Gelukkig staan we ook beresterk te verdedigen en komt Temse niet meer langszij. Zo winnen we na een razend spannend einde met 9-10. Toch een beetje op een diefje want een gelijkspel was misschien een rechtvaardigere uitslag geweest. Het zal ons een zorg wezen ;-). O ja, tweede helft 25 kansen, afgewerkt aan 20%.

0-1 : Robin

1-1

1-2 : Amber J (strafworp)

2-2

3-2

4-2

4-3 : Amber J

5-3 

5-4 : Robin 

6-4

6-5 : Kobe

RUST

7-5

7-6 : Seth

7-7 : Seth

8-7

8-8 : Tine

9-8 

9-9 : Elin

9-10 : Yarik

 

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com