Voorwaarts Korfbal Club

Geen verlengstuk aan bekerwinst.


Jef 2 - Stoffel 5 - Vogel 3 - Kane 3- Brice 1

Julie 2 - Lauren 1 - Isha 1 (degelijke match) - Heleen

Voorwaarts kon een goede zaak doen door, bij winst, AKC definitief uit te schakelen voor de kruisfinales. AKC moest winnen op terug zicht te hebben op die final four.

Na de plichtplegingen met de ref van het jaar, de korfbalster en korfballer van het jaar, de topschutster en winnares van de trofee beste speelster van de voorbije korfbal leagueseizoen allen tussen de lijnen, kregen we een zeer matig eerste helft met zeldzame scores.

Wedstrijdverloop

1-0 door Stoffel

2-2 Vogel voorzet Brice

3-3 Stip Jef na fout op Lauren

4-4 Jens tweede poging op rij zonder missen

5-5 Stoffel steun uitstekende Isha

6-5 Brice, aflegger drive vogel

Maar dan is de scherpte in de afwerking bij Voorwaarts helemaal zoek en daar profiteert AKC van om verdiend met 6-10 te gaan rusten. Voorwaarts werkte de eerste helft aan amper 10% af, AKC kwam aan het dubbele 20%, de ruststand was dus logisch.

Tweede helft:

Veel goede wil en strijd tot het einde van Voorwaarts maar de kloof kan niet meer gedicht worden doordat AKC het spel slim 'doodlegt’ en het ritme op alle manieren uit de wedstrijd haalt. Hun goed recht uiteraard maar niet leuk voor de korfballiefhebber.

7-10 Stoffel, de enige die zijn shot bijhad.

8-13 door een goed invallend Kane

9-14 Jef op pas van Vogel

9-15 de vele scores van de AKC dames doen ons pijn

10-15 score van Lauren bekroont mooie aanval

11-15 Isha verdiende score met omdraaier

12-15 Julie op doorloper bediend door Jef

We knokken ons in de match

13-17 Stoffel uit vrije worp

14-18 Julie op shot

15-19 Kane ver shot

16-19 Vogel brengt terug hoop

16-20 AKC countert steeds gevat na zeer lange aanvallen

17-20 Stoffel we blijven aandringen

18-20 Kane voor de eindcijfers, we kregen nog kansen genoeg maar het werd nu net niet.

Terecht winst van AKC, in de eerste helft reeds vastgelegd maar bemoedigde repliek van Voorwaarts (vooral in de tweede helft) dat knokt tot op het eindsignaal. Merkwaardig ook dat de ref, notabene scheidsrechter van het jaar, allesbehalve consequent floot, en hij en zijn assistent, een kans van AKC terecht bestraft met een strafworp, door floot voor een doelpunt terwijl de bal nooit door de korf ging! Na aandringen gaf hij toch de strafworp die gemist werd.... Om maar te zeggen dat ook hij misschien last van de warmte had. Maar dit gegeven had geen gevolgen van het matchresultaat. De laatste twee wedstrijden, tegen Kwik en Sikopi, zullen bepalen of Voorwaarts de kruisfinale haalt.

We hebben ons lot nog in eigen handen dus volgende week gaan we voluit voor de winst op Kwik.

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com