Voorwaarts Korfbal Club

Geen verlengstuk aan bekerwinst.


Jef 2 - Stoffel 5 - Vogel 3 - Kane 3- Brice 1

Julie 2 - Lauren 1 - Isha 1 (degelijke match) - Heleen

Voorwaarts kon een goede zaak doen door, bij winst, AKC definitief uit te schakelen voor de kruisfinales. AKC moest winnen op terug zicht te hebben op die final four.

Na de plichtplegingen met de ref van het jaar, de korfbalster en korfballer van het jaar, de topschutster en winnares van de trofee beste speelster van de voorbije korfbal leagueseizoen allen tussen de lijnen, kregen we een zeer matig eerste helft met zeldzame scores.

Wedstrijdverloop

1-0 door Stoffel

2-2 Vogel voorzet Brice

3-3 Stip Jef na fout op Lauren

4-4 Jens tweede poging op rij zonder missen

5-5 Stoffel steun uitstekende Isha

6-5 Brice, aflegger drive vogel

Maar dan is de scherpte in de afwerking bij Voorwaarts helemaal zoek en daar profiteert AKC van om verdiend met 6-10 te gaan rusten. Voorwaarts werkte de eerste helft aan amper 10% af, AKC kwam aan het dubbele 20%, de ruststand was dus logisch.

Tweede helft:

Veel goede wil en strijd tot het einde van Voorwaarts maar de kloof kan niet meer gedicht worden doordat AKC het spel slim 'doodlegt’ en het ritme op alle manieren uit de wedstrijd haalt. Hun goed recht uiteraard maar niet leuk voor de korfballiefhebber.

7-10 Stoffel, de enige die zijn shot bijhad.

8-13 door een goed invallend Kane

9-14 Jef op pas van Vogel

9-15 de vele scores van de AKC dames doen ons pijn

10-15 score van Lauren bekroont mooie aanval

11-15 Isha verdiende score met omdraaier

12-15 Julie op doorloper bediend door Jef

We knokken ons in de match

13-17 Stoffel uit vrije worp

14-18 Julie op shot

15-19 Kane ver shot

16-19 Vogel brengt terug hoop

16-20 AKC countert steeds gevat na zeer lange aanvallen

17-20 Stoffel we blijven aandringen

18-20 Kane voor de eindcijfers, we kregen nog kansen genoeg maar het werd nu net niet.

Terecht winst van AKC, in de eerste helft reeds vastgelegd maar bemoedigde repliek van Voorwaarts (vooral in de tweede helft) dat knokt tot op het eindsignaal. Merkwaardig ook dat de ref, notabene scheidsrechter van het jaar, allesbehalve consequent floot, en hij en zijn assistent, een kans van AKC terecht bestraft met een strafworp, door floot voor een doelpunt terwijl de bal nooit door de korf ging! Na aandringen gaf hij toch de strafworp die gemist werd.... Om maar te zeggen dat ook hij misschien last van de warmte had. Maar dit gegeven had geen gevolgen van het matchresultaat. De laatste twee wedstrijden, tegen Kwik en Sikopi, zullen bepalen of Voorwaarts de kruisfinale haalt.

We hebben ons lot nog in eigen handen dus volgende week gaan we voluit voor de winst op Kwik.

Peter

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com