Voorwaarts Korfbal Club

De zon scheen, ook in Schoten..


Uw verslaggever is er nu sneller bij door allerlei omstandigheden, maar vooral omdat dat hij niet nog eens onder zijn voeten wilt krijgen van de T-ploeg...

De wedstrijd dan..De vierde keer dat we tegen ASKC moesten optreden dit seizoen. De T-ploeg had de volgende opstelling in petto. In het A-vak: Janne(1), Chloe, Axel(2) en Yenthro(1) en in het V-vak: Lore(1), Elise, Kaelan(2) en Xander(1) en op de bank vonden we deze keer Fie(1) en Tia

Desondanks de loodzware hitte begon Voorwaarts aan een hoog tempo en dit resulteerde al snel in een korf. De openings korf werd gemaakt door Axel door een kort shot en dit in minuut 3, 0-1. Voorwaarts bleef goed rondspelen, echter de tegenstander wou niet meedoen. Doch Voorwaats wou korfballen en zo geschiede. In minuut 8 korfde Yenthro via een inloper de 0-2. Voorwaarts bleef baas met af en toe eens een uitschieter van ASKC, maar onze verdediging stond pal mede door de goede coaching. In minuut 11 was het Xander time, deze 0-3 kwam er via een inloper. Toch jammer dat deze U14 groep in een reeks spelen waar geen tegenstand te bespeuren is. Soit in minuut 18 was er nog eens rocket-man, dat was even geleden, 0-4. In minuut 24 zette Janne via een inloper de 0-5 op het scorebord.

Ice-tea en Cola zero time voor de supporters en water en lommerte voor onze U14.

Tia en Fie mochten zich stilaan opwarmen, opwarmen ze hadden hat al warm genoeg, mij dunkt, Maar de 8 die op het veld stonden bleven rustig verder doen. In minuut 6 scoorde Ax-man zijn tweede van de dag via een zeer snelle actie via Yentho en dan een coole inloper, mooi zo, 0-6. Fie kwam Janne vervangen en Tia kwam Elise vervangen. ASKC kwam nu wat meer opzetten en zo geschiede in minuut 9 kwam de 1-6 op het scorebord. Voorwaarts wou er vaart in zetten, maar ASKC blokkeerde de boel alsook de afzerking bleef wat ondermaats. In minuut 16 scoorde ASKC nog eens, 2-6. Het teken voor Fie dat het genoeg is geweest en scoorde met een mooi afstandschot de 2-7 in minuut 16. twee minuten later scoorde ASKC nogmaals, maar wel de laatste keer, 3-7. Rocket-man was op temperatuur geraakt en in minuut 21 zette hij zo de 3-8 op de bordjes. Alsook Lore had het wel gehad en legde in minuut 24 de eindstand op de bordjes, 3-9.

Weer een wel verdiende overwinning. Nog twee wedstrijden en als ze deze allle twee winnen, dan hebben onze U14 geen enekel wedstrijd verloren dit seizoen. Van een knal prestatie gesproken.

Uw verlaggever,

Guy

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com