Voorwaarts Korfbal Club

Een verdiende overwinning voor onze U12.


Aanval: Jade – Lize – Stef– Joran

Verdediging: Annelore – Sofia – Xander – Loris

Reserve: Nore - Senne

Een leuk korfbalweertje voor de laatste thuiswedstrijd van de U12, niet te warm, niet te koud en geen regen. Het kon erger. De U12 was niet voltallig, en werd aangevuld door U10 (merci Stef, Senne, Loris en Nore). De tegenpartij kwam maar aan 7 spelers/speelsters, en ook hiervoor kwam snel een oplossing uit de bus: Stef en Senne zouden elk een halve wedstrijd bij Sikopi korfballen en een halve wedstrijd in de vertrouwde Voorwaartskleuren. Ook de eerste officiële korfbalwedstrijd van Joran vandaag. De ‘huisarbiter’ van de U12 was eveneens van de partij.

De wedstrijd begon rustig. Misschien te rustig voor onze verdediging, want Sikopi kon redelijk snel scoren, 0-1 achter dus. Het aanvalsvak deed zijn werk, speelde mooi rond, en bingo, Lize alleen voor de korf, en ze gooit er in, 1-1. Nog enkele mooie kansen maar de bal geraakt niet meer door de korf. Het tweede aanvalsvak had minder moeite om te scoren, 2x inloper van Annelore (steun Xander), shot Annelore en shot van Sofia (mooi). Dit allemaal mogelijk dankzij een mooie verdediging die vele ballen onderschepten. Ondertussen nog een goaltje door Sikopi (de weinige kansen die ze kregen, gooiden ze er in), en ruststand 5-2.

De tweede helft was van het zelfde kaliber, voornamelijk Voorwaarts aan de bal met mooie combinaties en goed reboundwerk. De verdediging blijft alert, en kan vele ballen onderscheppen. Hiervan profiteert Jade, en met een ver shot wordt het 6-2. Ook Senne doet zijn duit in het zakje en het wordt 7-2 (shot). Sikopi krijgt nog een penalty die ze mooi afwerken en 7-3. Een bijna-goal van Loris (de bal draaide er terug uit, dat gebeurt nu eenmaal) en een inloper van Annelore (steun Xander) brengen de stand op 8-3, meteen de eindstand.

Een allegaartje van U12, en U10 en nieuwkomer Joran. Mooi om te zien hoe ze samen deze wedstrijd hebben aangepakt en er een leuke wedstrijd van hebben gemaakt. Er zijn uiteraard nog dingen die beter kunnen, maar alles op zijn tijd. De trainers waren content. Nu komen er nog enkele spannende tijden aan voor trainer Tim (kan elk moment papa worden).

 

Els

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com