Voorwaarts Korfbal Club

Daar is de lente , daar zijn de U14 van Voorwaarts...


Gingen we eindelijk nog eens een wedstijd zien met een tegenstander? Via de wandelgangen hadden we vernomen dat Sikopi één of ander niveau had. Dus iedereen vol verwachtingen aggezakt naar het Fort van Edegem. Onze T-ploeg had de volgende samenstelling onder de hped zitten. In het A-vak: Lore (1), Fie (2), Yenthro (1) en Axel (1) in het V-vak vonden we Janne (2), Elise, Chloë (1) en Xander. Lore P zat op de bank als back-up. Waarvoor dank Lore!

Blijkbaar is die ene scheidsrechter nog steeds niet terug gevonden, tja het Fort is groot hé. Niet getreurd, vandaag hadden we Lynn. Als ik mij niet vergis, één van haar eerste officiële wedstrijden. Het moet gezegd worden zij deed dat zéér goed! 

De wedstrijd dan...Voorwaarts begon als een wervelwind aan de wedstrijd. Sikopi werd volledig weg gespeeld. Maar de afwerking wou deze keer niet meewerken. Wat gebeurd er als men niet tot scoren komt? Awel dan scoort de tegenstander. In minuut 7 korfde Sikopi. Onze U14 voor de eerste keer op achterstand dit seizoen. Hoe gingen zij hier mee om?  Voorwaaarts bracht mooi korfbal op het kunstgras, maar wederom de afwerkig wou niet mee. het duurde tot minuut 20 voordat Yenthro de bordjes gelijk kon zetten, 1-1. Het signaal voor onze U14 om nog harder door te duwen. Nog geen minuut later orfde Janne de 2-1. Water pauze en dat was nodig door het zéér aangename lente weer.

Onze krijgers stonden terug op het veld en als een tsunamie walste ze door het Fort. In minuut 1 korfde wederom Janne, 3-1. Het moet gezegd worden Sikopi speeld goed mee en dit was best aangenaam om zien. Echter Voorwaarts bleef o hoog niveau korfballen in minuut 5 korfde Fie haar eerste van de dag, 4-1. Wat de afwerking betrof zat nu alles mee in de tweede helft. In minuu 6 korfde Lore, 5-1. Twee minuten later scoorde Sikopi de 5-2. De warmte en het hoog tempo moesten onze U14 wat milderen. Die van Sikopi zagen hun kans en kwamen zo wat meer in de wedstrijd. in Minuut 15 korfde zij de 5-3. Voorwaarts kwam er stilaan terug door en dit resulteerde dan ook in een korf door Fie, 6-3. In Minuut 23 korfde Axel de 7-3. Nog geen 30 seconden later scoorde Chloë de 8-3. Er werd ook meteen afgefloten. Wederom winst voor onze U14, maar we zagen eindelijk nog eens een wedstijd. Mooi zo.

Uw verslaggever,

Guy

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com