Voorwaarts Korfbal Club

Daar is de lente , daar zijn de U14 van Voorwaarts...


Gingen we eindelijk nog eens een wedstijd zien met een tegenstander? Via de wandelgangen hadden we vernomen dat Sikopi één of ander niveau had. Dus iedereen vol verwachtingen aggezakt naar het Fort van Edegem. Onze T-ploeg had de volgende samenstelling onder de hped zitten. In het A-vak: Lore (1), Fie (2), Yenthro (1) en Axel (1) in het V-vak vonden we Janne (2), Elise, Chloë (1) en Xander. Lore P zat op de bank als back-up. Waarvoor dank Lore!

Blijkbaar is die ene scheidsrechter nog steeds niet terug gevonden, tja het Fort is groot hé. Niet getreurd, vandaag hadden we Lynn. Als ik mij niet vergis, één van haar eerste officiële wedstrijden. Het moet gezegd worden zij deed dat zéér goed! 

De wedstrijd dan...Voorwaarts begon als een wervelwind aan de wedstrijd. Sikopi werd volledig weg gespeeld. Maar de afwerking wou deze keer niet meewerken. Wat gebeurd er als men niet tot scoren komt? Awel dan scoort de tegenstander. In minuut 7 korfde Sikopi. Onze U14 voor de eerste keer op achterstand dit seizoen. Hoe gingen zij hier mee om?  Voorwaaarts bracht mooi korfbal op het kunstgras, maar wederom de afwerkig wou niet mee. het duurde tot minuut 20 voordat Yenthro de bordjes gelijk kon zetten, 1-1. Het signaal voor onze U14 om nog harder door te duwen. Nog geen minuut later orfde Janne de 2-1. Water pauze en dat was nodig door het zéér aangename lente weer.

Onze krijgers stonden terug op het veld en als een tsunamie walste ze door het Fort. In minuut 1 korfde wederom Janne, 3-1. Het moet gezegd worden Sikopi speeld goed mee en dit was best aangenaam om zien. Echter Voorwaarts bleef o hoog niveau korfballen in minuut 5 korfde Fie haar eerste van de dag, 4-1. Wat de afwerking betrof zat nu alles mee in de tweede helft. In minuu 6 korfde Lore, 5-1. Twee minuten later scoorde Sikopi de 5-2. De warmte en het hoog tempo moesten onze U14 wat milderen. Die van Sikopi zagen hun kans en kwamen zo wat meer in de wedstrijd. in Minuut 15 korfde zij de 5-3. Voorwaarts kwam er stilaan terug door en dit resulteerde dan ook in een korf door Fie, 6-3. In Minuut 23 korfde Axel de 7-3. Nog geen 30 seconden later scoorde Chloë de 8-3. Er werd ook meteen afgefloten. Wederom winst voor onze U14, maar we zagen eindelijk nog eens een wedstijd. Mooi zo.

Uw verslaggever,

Guy

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com