Voorwaarts Korfbal Club

Stonden de confrontaties met Scaldis in het verleden steevast garant voor een potje korfbal ‘uit paters vaatje’, zondag ll. was dat even anders.


A : Christoph (1) – Kane (2) – Lauren – Liesje (1)

V : Jens (4+1s) – Brice (1) – Julie (2) – Heleen

Verv.: Sainah (1) – Jef (2) – Yannick (1) – Isha

Dat lag enerzijds aan de gebrekkige afwerking, vooral de eerste helft, langs beide zijden, anderzijds aan het puik verdedigingswerk, ook langs beide zijden.

Resultaat : een resem kansen, maar de meeste onder zware druk en dus niet efficiënt. De afwezigheid bij Scaldis van vaste waarden Ken Baele en Johan Olaerts was voor Voorwaarts een gelukkig toeval. Had de match er anders uitgezien hadden ze erbij geweest ? Denkelijk wel, maar we zullen het nooit weten en veronderstellingen zijn nooit relevant. Voorwaarts is twee punten rijker en staat op een x-finale plaats. Punt.

De eerste helft dus mager, de tweede van een ander allooi. Voorwaarts conditioneel sterker en, vooral, met een bank die een match kan doen kantelen. Het wordt stilaan een cliché.

Ook nu waren de vervangingen succesvol. Coach Gert kan natuurlijk ook niet op voorhand weten dat het eerste schot van zowel Sainah als Yannick er gaat invliegen, maar afgaand op hun prestaties op training en in de b-match zit dat er wel in. En dus is die vervanging logisch en maakt ze kans op succes. Idem voor Isha, die dan wel niet scoort, maar zeer zeker de drive en de snelheid brengt die op dat ogenblik in de match vereist is.

Al bij al dus een verdiende overwinning. Volgende week AKC en dan naar Kwik en Sikopi.

Prognoses ? met een vier op zes spelen we een x-finale. Dat is de theorie. Nu nog de praktijk…..

Het scoreverloop :

0-1

1-1 : Kane

2-1 : Julie

3-1 : Jens, in bloedvorm en uitstekend verdedigend op David Peeters

3-2

4-2 : Kane, doorbraak en assist Liesje

4-3

5-3 : Jens

RUST

6-3 : Christoph

7-3 : Jef

7-4

8-4 : Jens

9-4 : Liesje, prima match op haar verjaardag. Ze wordt 19….of is het nu 29 ?

9-5

9-6

10-6 : Jens, assist Brice (!)

10-7

10-8

11-8 : Brice

12-8 : Julie, prachtgoal, assist Jens

13-8 : Sainah (zo geeft men een visitekaartje af)

13-9

14-9 : Jens, stip voor fout op Julie

15-9 : Yannick (niet toevallig, geloof me..)

15-10

16-10 : Jef

16-11

Peter… en Brice

Wegens familiale omstandigheden kon Peter niet aanwezig zijn. Dus zaten we zonder scouter, en weten we dus niet exact hoeveel ballen Brice er heeft uitgepakt, zowel qua steals als in de rebound. Bij 20 ben ik gestopt met tellen. Het waren er veel, héél veel.

..nog iets over de vervangingen..

Coach Gert zei me ooit dat het doorvoeren van een vervanging de moeilijkste ingreep is voor een coach. Dat is zo. Wie valt waar en wanneer in ? conclusies uit een vervanging worden altijd getrokken bij het eindsignaal, wanneer we de uitslag kennen. Dat is natuurlijk niet fair, maar voor de meeste supporters telt enkel de uitslag, en die moet positief zijn.

De bank van Voorwaarts wordt gestoffeerd door mensen die voldoende kwaliteiten hebben om in de a-ploeg te staan. De b-ploeg speelde niet voor niks kampioen in de zaal. Daar tactisch en efficiënt gebruik van weten te maken is een niet te onderschatten opgave.

Maar we blijven in de eerste plaats supporters, een ras apart. Rijst dus de vraag : had vorige week Jens er tweemaal naast gegooid en aan de overkant Amorgaste binnen, en we dus hadden verloren, hadden we dan de schuld bij de late vervanging gelegd?

Tuurlijk! 

Paul  a.i.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com