Voorwaarts Korfbal Club

Stonden de confrontaties met Scaldis in het verleden steevast garant voor een potje korfbal ‘uit paters vaatje’, zondag ll. was dat even anders.


A : Christoph (1) – Kane (2) – Lauren – Liesje (1)

V : Jens (4+1s) – Brice (1) – Julie (2) – Heleen

Verv.: Sainah (1) – Jef (2) – Yannick (1) – Isha

Dat lag enerzijds aan de gebrekkige afwerking, vooral de eerste helft, langs beide zijden, anderzijds aan het puik verdedigingswerk, ook langs beide zijden.

Resultaat : een resem kansen, maar de meeste onder zware druk en dus niet efficiënt. De afwezigheid bij Scaldis van vaste waarden Ken Baele en Johan Olaerts was voor Voorwaarts een gelukkig toeval. Had de match er anders uitgezien hadden ze erbij geweest ? Denkelijk wel, maar we zullen het nooit weten en veronderstellingen zijn nooit relevant. Voorwaarts is twee punten rijker en staat op een x-finale plaats. Punt.

De eerste helft dus mager, de tweede van een ander allooi. Voorwaarts conditioneel sterker en, vooral, met een bank die een match kan doen kantelen. Het wordt stilaan een cliché.

Ook nu waren de vervangingen succesvol. Coach Gert kan natuurlijk ook niet op voorhand weten dat het eerste schot van zowel Sainah als Yannick er gaat invliegen, maar afgaand op hun prestaties op training en in de b-match zit dat er wel in. En dus is die vervanging logisch en maakt ze kans op succes. Idem voor Isha, die dan wel niet scoort, maar zeer zeker de drive en de snelheid brengt die op dat ogenblik in de match vereist is.

Al bij al dus een verdiende overwinning. Volgende week AKC en dan naar Kwik en Sikopi.

Prognoses ? met een vier op zes spelen we een x-finale. Dat is de theorie. Nu nog de praktijk…..

Het scoreverloop :

0-1

1-1 : Kane

2-1 : Julie

3-1 : Jens, in bloedvorm en uitstekend verdedigend op David Peeters

3-2

4-2 : Kane, doorbraak en assist Liesje

4-3

5-3 : Jens

RUST

6-3 : Christoph

7-3 : Jef

7-4

8-4 : Jens

9-4 : Liesje, prima match op haar verjaardag. Ze wordt 19….of is het nu 29 ?

9-5

9-6

10-6 : Jens, assist Brice (!)

10-7

10-8

11-8 : Brice

12-8 : Julie, prachtgoal, assist Jens

13-8 : Sainah (zo geeft men een visitekaartje af)

13-9

14-9 : Jens, stip voor fout op Julie

15-9 : Yannick (niet toevallig, geloof me..)

15-10

16-10 : Jef

16-11

Peter… en Brice

Wegens familiale omstandigheden kon Peter niet aanwezig zijn. Dus zaten we zonder scouter, en weten we dus niet exact hoeveel ballen Brice er heeft uitgepakt, zowel qua steals als in de rebound. Bij 20 ben ik gestopt met tellen. Het waren er veel, héél veel.

..nog iets over de vervangingen..

Coach Gert zei me ooit dat het doorvoeren van een vervanging de moeilijkste ingreep is voor een coach. Dat is zo. Wie valt waar en wanneer in ? conclusies uit een vervanging worden altijd getrokken bij het eindsignaal, wanneer we de uitslag kennen. Dat is natuurlijk niet fair, maar voor de meeste supporters telt enkel de uitslag, en die moet positief zijn.

De bank van Voorwaarts wordt gestoffeerd door mensen die voldoende kwaliteiten hebben om in de a-ploeg te staan. De b-ploeg speelde niet voor niks kampioen in de zaal. Daar tactisch en efficiënt gebruik van weten te maken is een niet te onderschatten opgave.

Maar we blijven in de eerste plaats supporters, een ras apart. Rijst dus de vraag : had vorige week Jens er tweemaal naast gegooid en aan de overkant Amorgaste binnen, en we dus hadden verloren, hadden we dan de schuld bij de late vervanging gelegd?

Tuurlijk! 

Paul  a.i.

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com