Voorwaarts Korfbal Club

Bergop of bergaf een wereld van verschil !


A : Jarno (4) – Axel – Imke (1) – Caro (2)

V : Rob (1) – Bjarne (4) – Lore – Quinte

R : Pauline – Luna – Mauro (2)

Voor onze eerste veldwedstrijd van de eindronde meteen ook onze verste verplaatsing. Onder een waterzonnetje moeten we bergop beginnen in een vak met een achteruit hellende paal. Onze eerste aanval brengt ons via een schot van Jarno (steun Imke) en even later op inloper van Caro (steun Jarno) naar een 0-2 voorsprong.

Floriant beschikt over aanvallende dames en dat proberen we op te vangen. Met een schot tegen Imke 1-2 en als even later Imke mistast bij een poging tot onderscheppen kan haar dame vrij inlopen en 2-2.  Even later kan de dame tegen Quinte inlopen en strafworp tegen 3-2. Pauline komt de zieke Lore vervangen.

Met een schot tegen Rob Floriant naar 4-2. Ons aanvalsvak komt niet onder de verdedigende druk uit en de schoten missen doel. Aan de andere kant Floriant met een inloper tegen Caro naar 5-2. Dan toch een goeie aanval en het is Rob die op inloper (steun Pauline) er 5-3 van maakt. Onze eerste aanval terug en als bij een duel Caro zich niet laat doen en de bal kan bemachtigen tegen de heer van Jarno kan ze deze laatste aanspelen en op schot Jarno naar de aansluiting 5-4. Bjarne krijgt dan een schot tegen en 6-4. In de volgende aanval kan Rob inlopen en met een pivot kan Quinte de wegtrekkende Bjarne aanspelen en 6-5 op schot. 

Als de supporters denken dat we terug gaan inlopen is het net andersom want met een schot tegen Caro de 7-5 op het bord en net voor rust ook nog de 8-5 met een schot tegen Rob. Rust.

Na hernemen direct Floriant met een schot tegen Bjarne naar de maximale voorsprong van 9-5. Mauro komt de gekwetste Rob vervangen en knalt met z’n eerste schot meteen raak 9-6. Even later doet Bjarne hem dit na en 9-7. Luna voor Caro. In aanval kan Luna de steun belopen voor Jarno en deze met een ver schot terug voor de aansluitingstreffer 9-8. Even later krijgt Jarno op inloop een strafworp mee maar deze laten we onbenut. In de volgende aanval echter, na sterk combinatiespel, is het Imke die ons van achter de korf op gelijke hoogte brengt.  Caro voor de onwel geworden Imke.

Floriant laat zich niet doen en met een schot tegen Caro toch weer 10-9. Floriant begint in aanval twijfelachtige beslissingen te nemen en daar kunnen wij van profiteren. Bjarne met een ‘streep’ naar Mauro onder de korf en op kort schotje terug gelijk 10-10. We blijven nu in verdediging baas en met schoten van Jarno en Caro lopen we naar 10-12 uit. Als Bjarne dan nog tweemaal raak schiet gaan we naar 10-14 en is de eerste overwinning binnen.

 

EXDIEPESPITS

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com