Voorwaarts Korfbal Club

Een goed seizoen eindigt in mineur.

Voorwaarts - Borgerhout kruisfinales 11-16

Jef - Brent 2 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Brice 1

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje 1 - Heleen - Jasmien;

Na een uitstekend zaalseizoen bekroont met een tweede plaats in het eindklassement kwamen we toch min of meer als favoriet uit in de kruisfinale tegen Borgerhout. Helaas konden de (te?) hoge verwachtingen helemaal niet worden ingelost, zowat heel de ploeg bleef ver onder zijn niveau en in een zeer zwakke wedstrijd kwam Borgerhout uiteindelijk verdiend als winnaar uit de "bus".

De ganse wedstrijd bleven we achter de feiten aanhollen, verdedigend ging het allemaal nog wel, maar als je maar 11 keer scoort aan 12 %,terwijl je dat normaal 25 keer doet aan 20% dat weet je het wel. Ook in de duels en in de strijd bleven we achter, het voorwaartsjuk, datgeen van falen in belangrijke wedstrijden zoals kruisfinales en/of finales, blijft ons achtervolgen. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken en kunnen we onze achterban (prachtige supporterslegioen, chapeau!) de volgende keer wel verwennen.

Zoals Gert al aanhaalde in de voorbespreking, Borgerhout heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (zowat de leeftijd van het spelen op je top in de sport) tegenover 25 jaar voor Voorwaarts, er is nog een groeimarge dus. Natuurlijk hadden de meesten al verscheidene kruisfinales gespeeld maar omgaan met de druk van het alles of niets en de vorm van de dag dat konden we deze keer dus niet.

Laten we niet vergeten dat we een schitterende kompetitie hebben gespeeld, 10 keer hebben gewonnen, alle topploegen behalve Kwik, konden kloppen en de meeste korven van alle ploegen maakten. Dat moeten we nu als positief punt meenemen naar de veldkompetitie die binnen twee weken start en waar we nog volop strijden voor een volgende plek in de kruisfinales. Dus kopjes leegmaken want het voordeel van Korfbal is dat je elk jaar voor drie prijzen speelt: veld en zaaltitel plus beker.

Over de match zelf dan:

We missen volledig onze start en scoren niet uit onze eerste 27 pogingen, er zijn al meer dan 10 minuten gespeeld als we eindelijk de mand vinden.

1-5 Brent op pas van Lauren

Bij 1-6 missen we de eerste strafworp, uiteindelijk laten we er twee liggen!

2-7 wordt een mooie korf uit de handen van de ingevallen Brice

3-7 Brent brengt hoop op beterschap na goed aan en afvangwerk van Brice

4-7 Zeker als Julie scoort op prachtig aangeven van Vogel, zulke mooie acties gebeurde helaas te weinig

5-8 Zijn de zeer magere rustcijfers, vastgelegd door Stoffel, één van onze betere spelers in deze wedstrijd

Hoop op beterschap in de tweede helft lijkt dan nog reëel.

6-8 En Stoffel legt meteen een zelf uitgelokte stip binnen

Helaas is dit achteraf gezien de kleinste kloof die we kunnen dichtfietsen.

7-10 Stoffel op aangeven van Heleen

8-11 Mooie doorbraak van Vogel, op aangeven van Liesje, ook deze acties waren te zeldzaam. Op dit cruciaal moment missen we een tweede strafworp en dit wordt de definitieve beslissing want Borgerhout loopt dan stilletjes weg tot vijf voor bij 8-13.

9-13 Lauren pas Jef

10-14 Vogel na afvang en aangeefwerk Brent

11-16 Liesje legt de eindcijfers vast, hard maar de realiteit.

Tot op het veld binnen enkele weekjes

Peter

Aanval: Arne (1), Annelore (4), Wesley (1) en Milan

Verdediging: Lize, Xander, Lore (5) en Dario

Reserve: Saartje

De laatste zaalwedstrijd van de U14, die van de A was al gespeeld de week ervoor, dus enkel nog de B-wedstrijd moest afgewerkt worden. Maar start van de krokusvakantie, een vakantie die voor velen welkom was, en dus moest er gekeken worden of er genoeg spelers waren. Er tekenden 7 U14’ers present, dus werd er door Saartje en Milan van de U12 aangevuld; Milan moest wel als dame spelen.

Het was geen makkelijke wedstrijd: de tegenpartij kon rekenen op een heel aantal robuuste dames en heren, die bovendien nog eens een kop groter waren. De U14 zouden hier hun best moeten doen.

En dat hebben ze ook gedaan, de tegenstander bouwde vooral afgesproken nummertjes op: bv op steun stelden de ‘inlopende’ dames zich achter elkaar op, zodat de achterste dame eens aangespeeld een shot kon nemen. Moeilijk voor onze dames om hierop te verdedigen, gelukkig gingen deze shots er niet vaak in. Onze U14 hebben een hele wedstrijd gewerkt en opnieuw mooi korfbal getoond. De snelheid was er opnieuw en deze keer liep de afwerking vlotter. In het begin van de wedstrijd hadden de spelers het soms wat moeilijk om elkaar te vinden, maar dit ging beter en beter naar het einde van de match. Ook altijd erg aangenaam om te zien dat deze spelers niet voor het eigen shot gaan, maar dat ze proberen telkens de vrije speler aan te spelen en zo kreeg elke speler zijn kansen!

Op het einde dus een verdiende overwinning, de tegenpartij kon 1x op voorsprong komen, maar dit werd nog voor rust rechtgezet en in de tweede helft kwam hun voorsprong nooit echt in het gedrang. Benieuwd naar het veldseizoen! Maar eerst in Herentals gaan supporteren!

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper

1-1: shot

2-1: Lore inloper

2-2: inloper

3-2: Annelore inloper

4-2: Annelore shot

4-5: inloper, shot, onderhands

5-5: Arne shot

Rust

6-5: Lore inloper, steun Xander

7-5: Lore korte kans, knappe pas Xander

7-6: inloper

8-6: Wesley shot

9-6: Lore inloper

9-7: shot

10-7: Annelore shot

Saartje komt in voor Annelore

10-8: inloper

11-8: Lore shot, opnieuw pas Xander

11-9: stip

Elke P

Wedstrijd voor de ‘eer’ tegen Temse dat ons niet meer kon bijbenen. Voorbereiding voor de kruisfinale konden we dit niet echt noemen wegens de onbeschikbaarheid van een hele delegatie…..blokschema weet je wel…..

De heroptredende Imke kan Quinte al snel van uit het voorvlak vrijspelen en direct 0-1. Met een vrijworpvariant tegen Jarno komt Temse op 1-1. Na de vakwissel krijgt Jarno bij een reboundduel een vrijworp mee…en daar is dan Tine in gespecialiseerd 1-2. Even later een steun van Kobe en Tine laat zien dat inlopen geen probleem vormt 1-3. De 4 heren van Temse zijn zeer beweeglijk en als Kobe z’n heer even niet goed volgt krijgt hij een schot van achter de korf tegen 2-3. In aanval brengen we dan een zeer lang uitgesponnen aanval en uiteindelijk is het Liam die Quinte kan laten wegtrekken 2-4. Op de 10de minuut kan Jarno inlopen/instappen en op steun van Kobe kan hij bovenhands binnen leggen 2-5.

Via een dieptepas van Kobe op Jarno achter de korf zelfs naar 2-6 vooraleer Temse met een te gemakkelijk schot uit stand tegen Jarno naar 3-6 kan milderen. Na een reboundduel op schot van Quinte krijgt Bjarne een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 3-7. Wat tot dan toe allemaal vlot liep stokte en Temse kon op 5 minuten gelijk komen en we hielpen er nog aan mee ook. Via een instapper én een buzzerschot tegen Liam naar 5-7. Een schot tegen Kobe voor de 6-7 en als we dan bij het uitwerken de bal nog onnodig kwijt spelen krijgt Jarno een inloper tegen voor de gelijkmaker 7-7.

Jarno brengt ons evenwel direct met een schot terug aan de leiding 7-8, maar een strafworp tegen Liam voor de 8-8 op de 20ste minuut. Bij een spelhervatting kan de klaarkijkende Quinte de volledig vrijstaande Imke bereiken en die schiet de 8-9 binnen. Met een schot tegen Pauline alles te herdoen bij 9-9. Nog voor affluiten kan Kobe op steun van Pauline inlopen en krijgt een strafworp mee. Hij laat die echter onbenut zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

Eerste actie na de rust en eerste doelpunt. Tine kan inlopen op steun van Kobe en 9-10. Zowel de thuisploeg als wij hebben onze scoremachine in de kleedkamer gelaten want het duurt tot de 11de minuut vooraleer Jarno ons kan verlossen met een verre loeier 9-11. In de tussenperiode was Axel al ingekomen voor Kobe. Na een combinatie Imke – Quinte – Bjarne is het de laatste die met een ver schot de 9-12 kan laten optekenen. Axel krijgt een schot tegen van achter de korf 10-12 en Janne komt Pauline vervangen. Tine blijft doorgaan en maakt er op inloper 10-13 van. Even later identiek maar nu strafworp. Jarno laat deze onbenut en Temse ruikt z’n kans. Via schot tegen Bjarne naar 11-13. Wanneer we bij het uitwerken een tweede keer vandaag de bal knullig verspelen krijgt Jarno de aansluitingstreffer tegen 12-13.

Met een strafworp tegen Tine komt Temse op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte 13-13 en met een inloper tegen Quinte zelfs op 14-13. We krabbelen terug recht want Janne kan Jarno aanspelen en die maakt z’n misstap goed met een ver schot 14-14 op de 22ste minuut. Robin komt Liam vervangen.

Met nog 2 minuten op de klok krijgen we een drieschotsaanval aan onze zijde en uiteindelijk is het Imke die raak treft met een schot van achter de korf 14-15. Temse dringt nog aan maar is te onbesuisd en op de valreep winnen we deze laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie.

Voor aanvang van de competitie was er bij iedereen de uitgesproken ambitie om de kruisfinales te halen. Dit deel van de ambitie is gehaald, nu is het zaak om daar niet tevreden mee te zijn. We moeten in de Kempen aantreden tegen het eerst geëindigde Kwik. Een talentvolle stabiele ploeg waar we in onze ‘thuismatch’ ook al eens van gewonnen hebben….dus onmogelijk bestaat NIET! Go FOR IT en veel succes in Hertentals!!!

EXDIEPESPITS

 

Vinnig en stug Meeuwen maakt het Voorwaarts weer moeilijk...

Vogel 6 - Brent 5 - Jef 3 -Stoffel (13 rebounds)- Kane 1 - Brice (goede job in defensie en rebound)

Jasmien 2 - Lauren 1 - Liesje 1 (goede defensie op Zahra) - Heleen- Sainah

Julie werd gespaard.

Opmerkelijk toch dat Voorwaarts het steeds moeilijk blijft hebben tegen Meeuwen, het thuisachttal dat vorige week pas zijn eerste seizoenzege boekte en volgend jaar terug in de promoleague uitkomt, Zes plaatsen en 18 punten verschil scheiden beide ploegen in de eindrangschikking maar een walk-over werd het zeker niet.

Lof voor de thuisploeg voor hun inzet in de wedstrijd die voor hen geen betekenis had. Voor ons was er dan wel weer inzet want door het beroep van Boekenberg moesten we om zeker te zijn van de trip naar de Final Four, terug minstens één puntje halen. Bovendien was er de mogelijkheid om bij een uitschuiver van Borgerhout op bezoek bij de ploeg van de terugronde, Floriant, de tweede plek over te nemen. Wat dus gebeurde en ervoor zorgt dat wij mogen tegenstellen in de kruisfinale tegen Borgerhout.

De match zelf:

1-1 Vogel vanop afstand

2-2 Strafworp van Jef na fout op Lauren

2-3 Liesje schiet raak

2-4 Jasmien, op de plek van Julie

3-5 Brent met kort kansje

4-6 Jasmien laat haar zien

4-7 Lauren na een sister act

7-7 Meeuwen is weer daar

7-8 Brent na dubbel met Jef

8-9 Fout op de goed reboundende stoffel, strafworp omgezet door Vogel

9-10 en 9-11 Brent in het zicht van de rust

Tweede helft:

Het is vooral een raakschietende Vogel en een goede verdediging en beter verzorgde afvang die ons het voordeel oplevert. Zes doelpunten kon Meeuwen er de tweede helft nog inleggen, vooral via hun dames en de kwikzilveren Jef Vervliet.

9-12 Vogel werkt play af

9-13 Vogel is op dreef aan het komen

11-14 Vogel met derde op rij

11-15 Vogel kunnen ze niet afstoppen

12-16 Jef op assist van Brent

14-16 Meeuwen geeft niet af

14-17 En dan is er Brent-time

14-18 Jef na weer een dubbel met Brent

14-19 Kane mag de eindcijfers vastleggen

Het was dus geen denderende laatste wedstrijd van Voorwaarts, we bleven flink onder ons gemiddelde van 23 doelpunten waarmee we de meest scorende ploeg zijn maar neem vooral de prima verdedigende prestatie van vandaag mee want met een goede defensie win je kruisfinales. Het was alvast een geslaagde competitie met liefst 10 overwinningen en we wonnen tegen iedereen minstens één keer behalve tegen Kwik. Benieuwd wat dat geeft, afspraak op 16 maart in Herentals.

Tot dan

Peter

Voorwaarts reserven maken 350 doelpunten in deze competitie: een record!

Bruggie 4 - Yannick 4 - Nils 3 - Kane 2 - Roy 5 - Lars 3 - Brice 2

Sofie 7 (jawel)- Jasmien 2 - Claudia 1 - Sainah (4 assists) - Cleo (6 assists)- Caro VB

Deze laatste wedstrijd was voor de doefkes want de uitslag kon het klassement niet meer veranderen. Coach Joran vond een opdracht: 33 doelpunten scoren dan komen we aan een seizoenstotaal van 350 en 25 gemiddeld per wedstrijd. Dat is erg veel want geen enkele A-ploeg haalt dit, Voorwaarts A komt nog het dichtst in de buurt (327 korven).

Je kan je dan afvragen hoe het komt dan we geen kampioen zijn gespeeld, wel daarvoor was onze verdediging veel te pover. We kregen in sommige wedstrijden een karrevracht doelpunten binnen en dan verlies je ondanks al dat aanvallend geweld. Offense win games, defense championships weet je wel!

Ik ga hier niet elk doelpunt opsommen want er moeten nog andere verslagen op de site, een bloemlezing dan maar:

1-5 Kane op pas van Nils, de winnaar van de wedstrijd lijkt en is al bekend

5-7 Yannick stopt een Meeuwen comeback af

8-12 Opnieuw Yannick die met de steun van Cleo weer een vierpuntenkloof slaagt

8-16 Dubbele cijfers al via een trefzekere Roy

9-17 Ruststand via de eerst maar zeker niet de laatste treffer van Sofie

9-18 Bruggie zet meteen de toon voor de tweede helft

9-20 De twintiger komt uit de handen van Sofie

11-25 Nils aan het kanon

12-27 Roy scoort maar de aanvalsmachine valt wat stil, halen we onze doelstelling wel?

13-30 Roy tekent alvast voor de dertiger met de steun van Caro VB

We spelen nog vier minuten het wordt spannend

13-32 Sofie wordt steeds oordeelkundig uitgespeeld en scoort haar zevende van de dag!

14-33 Net voor tijd valt ie dan de 33e via een verre knal van Nils, goed dus voor de 350e van deze kompetitie.

Of hoe je van een match zonder belang toch een wedstrijd met veel animo en beleving maakt.

Sofie:

Het bekende verhaal meer dan een seizoen out met kwetsuur maar flink aan het terugkomen, met dus vandaag zeven treffers waarvan vier op doorbraak, met dank aan de steunende heren.

Nu:

Met deze groep paraat staan in Herentals om een bijdrage te leveren, we rekenen op onze bankzitters!

Tot dan

Peter

Alweer een onverdiende nederlaag.

Willem 3 (elke week beter) - Jordy 2 - Jakob 1 (energyman) - Fred - Rob

Caro VB 3 - Claudia 2 - Caro C 1 - Anne 2 (wederoptreden) - Ellen 1 - Sarah - Amber

Niet inzetbaar: Jasper en Jonas

Dit zou een historische wedstrijd kunnen zijn, de laatste zaalmatch sowieso van dit seizoen maar misschien ook de laatste match EVER in zaal van een C-ploeg aangezien het lot van de C competitie zeer onduidelijk is op dit moment. Die wil je dan winnen want het was ook nog eens de voorlaatste in de stand (Meeuwen) tegen de laatste (helaas wij) in een rechtstreekse confrontatie dus om de rode lantaarn door te spelen aan de andere partij.

Voorwaarts streed voor wat het waard was, scoorde een seizoensrecord door 15 korven te maken maar kwam uiteindelijk iets te kort tegen een routinerijker en krachtiger Meeuwen. Dit ondanks de 9 korven die onze dames samen lieten optekenen: het was ladies night!

Ook de plaatselijke ref (van de thuisploeg) deed zijn duit in het zakje door zowat alles in Meeuwenvoordeel te fluiten, jammerlijk.

Matchverloop:

1-1 Claudia op pas van Willem

2-2 Caro VB van achter de mand

2-3 Willem assist Fred

2-4 dezelfde acteurs hetzelfde resultaat

4-5 Drive van Caro C en aflegger op besluitvaardige Claudia

4-6 Caro C in twee tijden

Dat was het betere gedeelte, veel kansen nemen, veel schieten, de opdracht van vandaag. Dan beginnen we meer te aarzelen, zoeken steeds te veel, maken het te ingewikkeld: gevolg Meeuwen erop en erover. De voorsprong wordt eigenlijk weggeven en we gaan rusten bij een 8-6 achterstand.

Tweede helft:

En dat wordt steeds achtervolgen..

7-8 Jordy op pas van Rob voor de aansluiting

8-9 Jakob met de medewerking van Fred

9-10 Ellen van achter de mand

10-12 Jakob speelt Anne keurig aan

11-13 Willem weer op pas van Jordy

12-13 Anne is duidelijk terug

13-13 Caro VB voor de gelijkmaker

16-13 Drie betwistbare fases later staan we drie achter

16-14 Caro VB brengt weer hoop

17-15 We halen de vijftien via C topschutter Jordy maar daar blijft het bij.

En nu:

Eerst natuurlijk nog en bloc naar Herentals en binnen een maandje gaan we terug buiten spelen.

Tot dan

Peter

A : Pauline (1) – Tine (3) – Kobe (3) – Axel (1)

V : Luna (2) – Quinte – Mauro (1) - Bjarne

R : Jarno (3) – Liam – Yarik – Hendrik – Robin – Mirthe – Imke – Ward – Amber (1)

Door het verlies van Temse op zaterdag waren we al zeker van onze plaats in de kruisfinale. AKC nu op volle sterkte uit op revanche voor hun verlies uit de heenwedstrijd. Via een inloper van Pauline, die Tine achter de paal kan vrijspelen komen we al snel aan de leiding 1-0. Met een vrijworp tegen Bjarne komt AKC op gelijke hoogte 1-1. Na de vakwissel kan Mauro inlopen en krijgen we een strafworp welke Bjarne niet kan omzetten.  AKC neemt de bovenhand en via een korte kans tegen Kobe en een vrijworp tegen Kobe naar 1-3. Met een schot tegen Quinte 1-4 vooraleer Tine onderdoor kan stappen. De toegekende strafworp kan Kobe benutten om ons op 2-4 te brengen.

Met schoten tegen Axel en Kobe loopt AKC uit naar 2-6 vooraleer Axel op schot kan milderen 3-6. AKC dan naar 3-7 met een schot tegen Tine en dan laten ze een strafworp tegen Tine ook onbenut.  Met een schot tegen Axel en een vrijworp tegen Kobe lopen ze uit naar 3-9 op het kwartier. We komen via een vrijworp van specialiste Tine wel op 4-9 maar aan de overzijde is het AKC met een schot tegen Mauro die uitlopen naar 4-10. Luna kan dan inlopen op steun van Mauro voor de 5-10 maar met een schot tegen Tine de 5-11 op het bord. Jarno komt Bjarne vervangen. 5-12 via een schot tegen Mauro.

Op de 22ste minuut een inloper van Tine welke Kobe rustig afrond 6-13 maar na de vakwissel krijgt hij net voor de rust nog een schot tegen 6-13.

Direct na de herneming kan Luna inlopen op steun van Mauro en 7-13 maar AKC krijgt een strafworp voor een fout van Quinte en 7-14. Inloper van Tine & bovenhands ingelegd 8-14. Met een korte kans tegen Axel naar 8-15 en even later een schot tegen Axel voor de dubbele cijfers 8-16. Bjarne voor Axel. Na een overnamesituatie scoort AKC met een schot tegen Jarno en ze lopen 10 doelpunten uit met een schot tegen Mauro. Liam komt de gekwetste Bjarne vervangen.

De heroptredende Jarno haalt z’n gekend wapen boven en schiet van ver de 9-18 op het bord. Met een schot tegen Tine naar 9-19 op het kwartier. Amber J voor Quinte. Via een schot tegen Mauro krijgen we een twintiger tegen wat ons deze competitie nog niet is overkomen…. Pauline kan dan milderen op inloop met een steun van Liam 10-20. Mauro dan éénhandig uit de rebound voor 11-20 en we scoren zowaar tweemaal na elkaar als Jarno van ver schiet 12-20. Kobe kan op steun van Pauline nog inlopen voor de 13-20 maar Jarno moet aan de overkant een inloper toelaten 13-21. De laatste twee doelpunten van deze wedstrijd (?) komen er op strafworp nadat Amber J had ingelopen, ze zet deze zelf om en een schot van Jarno voor de 15-21 eindstand. In de eindfase was Robin nog voor Mauro ingevallen en Mirthe voor de gekwetste Luna.

Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen én op Temse. Die zullen 100 % gedreven zijn want die weten dat ze vorige keer van 7 doelpunten achter nog hebben kunnen winnen. Doorgaan tot de laatste zoemer zal dus aangewezen zijn en maak er een goeie generale repetitie van !

EXDIEPESPITS

Onze laatste wedstrijddag van het zaalseizoen was bijna in het water gevallen. Volgens de planning zou Verde de U10-wedstrijden van onze cluster organiseren. In eerste instantie zou het wedstrijduur verlaat worden ten opzichte van de oorspronkelijk planning, maar lastminute blies Verde alles af. Ze hadden dan toch geen zaal ter beschikking. Als U10 moet je jammer genoeg wel eens plaats maken voor oudere ploegen…

Gelukkig had Scaldis de zaal (toevallig dezelfde sportzaal) nog ter beschikking. Dankzij de goede contacten van onze TM Elke, werden we door Scaldis uitgenodigd. Scaldis was zo hoffelijk om ook Verde uit te nodigen. Hierdoor konden we het zaalseizoen toch afsluiten met twee wedstrijden. Bovendien leenden we nog veel spelers uit, omdat de andere ploegen niet volledig waren. Hierdoor kwam iedereen weer aan heel wat speelminuten. Elise en Lenka hebben voor hun gastploeg een doelpunt gemaakt.

Voorwaarts heeft dit zaalseizoen driemaal de ploegen uit de cluster ontvangen en nog extra ploegen uitgenodigd om ook eens tegen andere ploegen te spelen. Dit verliep telkens vlekkeloos en het strak geplande schema kon steeds gevolgd worden. Bovendien nam Voorwaarts in het begin van het seizoen het voortouw in de uitwerking van de cluster. De bond zorgde namelijk voor de verdeling van de clubs over de clusters, maar de praktisch invulling werd aan de clubs onderling overgelaten. Bovenstaande informatie geef ik u graag mee om aan te tonen dat wij een goed draaiende club zijn, dankzij het initiatief en de inzet van een aantal clubgenoten. Chapeau hiervoor!

Over de wedstrijden dan:

Wedstrijd 1: Scaldis – Voorwaarts (6 – 2)
Scaldis speelde erg dynamisch. Dat verklaart de uitslag. Toch waren er ook langs onze kant heel wat knappe dingen te zien. We kwamen in 1-0 achter, maar Taco kon met een doorloper gelijk maken (1-1). Anke had Taco met een knappe pas uit de ruimte (dus niet vanuit de steun) vrijgespeeld. Bij het inwerpen van het 2 e kwart zagen we een hele knappe combinatie. Gio nam de bal op. Hij zag Kaat vrij staan en speelde haar meteen aan. Jammer genoeg ging de doelpoging net naast. Vervolgens kan Scaldis uitlopen tot 6-1. Taco kon de 6-2 eindstand vastleggen met een schot. Tijdens deze aanval kwamen er verschillende doelpogingen. Taco scoorde nadat hij de rebound van een van deze doelpogingen voor zijn rekening namen en hierdoor vrijkwam van zijn tegenstander.

Wedstrijd 2: Verde – Voorwaarts (3 – 3)
In tegenstelling tot Scaldis speelde Verde net heel statisch. We hebben de kans om de score te openen op penalty. Nadat Anke een knappe steun brengt voor Taco, wordt zijn inloper foutief
gestopt. Jammer genoeg gaat de strafworp er niet in. Vervolgens komen we in de eerste helft 3 – 0 achter. We buigen deze achterstand tijdens de tweede helft om in een gelijkspel. Taco kan tweemaal op schot scoren (3-2). Gio speelt Kaat opnieuw op een hele mooie manier vrij met een verre pas richting korf. Kaat werkt de korte kans netjes af. We krijgen op het einde van de match opnieuw de kans om te scoren op penalty. Dit keer nadat Kaat Gio vrijspeelt. Gio zijn omdraaier wordt foutief verdedigd. De toegekende strafworp gaat er spijtig genoeg niet in.

Door de vele wissels (en het vele gebabbel van de verslaggever) is niet iedereen vermeld in dit verslag. Toch is het duidelijk dat iedereen weer heel wat vooruitgang gemaakt heeft tijdens dit zaalseizoen. Nu staat het tweede deel van het veldseizoen voor de deur. Ik duim alvast voor mooi weer en mooie korfbal. Maar eerst: genieten van carnaval en van de krokusvakantie!

Anneleen

Aanval: Tia, Xander, Arne (1) en Annelore (1)

Verdediging: Lore, Leon, Jade (1) en Joran (1)

Reserve: Gitte, Dario en Joppe

Wat te zeggen over deze wedstrijd? Dat de afwerking de laatste matchen het liet afweten en dat dit jammer genoeg in deze laatste zaalwedstrijd voor onze U14A niet plots verbeterde. Zoals al eerder gezegd creëren deze spelers kansen genoeg over de verschillende spelers en de beide vakken, maar die dekselse bal wil maar niet vlot door de korf. Wel wat frustrerend dat er telkens mooi korfbal getoond wordt, waarbij er niet vanuit vaste posities en nummertjes gespeeld wordt (wat bij de tegenpartij steevast het scenario is), dat alle teamleden worden betrokken en dat er voor de winst wordt gegaan, maar dat we al dit positiefs niet in een heel aantal korven zien uitmonden. Wat er op de training vlot ingaat, wil tijdens de match – vaak net – niet lukken.

Soit, kopjes opnieuw omhoog en blijven gaan en werken. Uiteindelijk zullen die korven wel lukken, kwestie van blijven ervoor gaan en blijven knap korfbal tonen. En ook een pluim: deze U14 eindigen derdes in hun reeks! Na een gemoedelijke start, een prima middenstuk en een minder scorend einde van deze zaalcompetitie, toch een knappe prestatie!

De wedstrijd tegen Verde was vooral een trage wedstrijd, de tegenpartij legde hun trage tempo op en ging steevast voor de steun/inloper combinatie, wat heel wat vertraging meebracht, onze spelers zijn immers al erg geoefend in het opvangen van zulke inlopers. Zeker als de inlopers telkens dezelfde kant kiezen, is het opvangen niet moeilijk. Verde kreeg ook weinig kansen, maar hun afwerking was beter, zij konden hetzelfde aantal korven maken als VW, hoewel VW duidelijk meer kansen had.

Benieuwd naar het tweede deel van het veldseizoen en of die korven dan wel zullen vallen.

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper, steun Leon

1-1: vrijworp

2-1: Jade shot, pas Joran

2-2: shot

rust

2-3

3-3: Arne shot

4-3: Joran erg ver shot

4-4: stip

Elke P

V: Lize – Lore/Jade (2+1s) – Wesley(1) - Dario

A: Gitte – Annelore (2)/Tia – Joppe (1)/Leon(1) - Senne

U14B haalt de overwinning binnen en scoort 8 keer. Een pluim voor gans de ploeg.

We zagen een gemotiveerde ploeg op het veld staan, klaar om hun tegenstanders van repliek te dienen. Er werd veel gelopen, en dan komen de kansen vanzelf. En een supertip van trainer Andy: ‘de bal moet naar het kindje dat vrij staat’. Een van de eerste aanvallen een knappe pas van Joppe naar een wegtrekkende Annelore en die shot binnen, 1-0. Het verdedigingsvak onderschept verschillende keren de bal zodat de aanval regelmatig aan de bak moet, maar de kansen van Joppe, Gitte en Senne gaan naast. Het is Borgerhout (of GW of ATBS) dat de gelijkmaker maakt met een kort shotje, 1-1. Daarna een mooie aanval waarbij een inlopende Lore foutief wordt gestopt en penalty, maar geen goal. Ook deze aanval blijft kansen bijeen sprokkelen, maar voorlopig zonder resultaat. De tegenpartij vindt wel het gaatje, zelfs 2 keer, en het is 1-3. Nog voor rust kan Gitte Annelore aanspelen en die gooit haar shot binnen, 2-3. De volgende aanval komt Gitte in steun, speelt Joppe aan en die gooit droog binnen en we staan gelijk, 3-3. En dan weerklinkt de zoomer, einde eerste helft.

Na rust komen Jade, Leon en Tia in voor Lore, Joppe en Annelore. En de U14 laat er geen gras over groeien. Een mooie steun van Dario voor Jade die inloopt en we staan voor 4-3. Enkele minuten later kan Wesley een shot binnengooien (had al enkele keren zijn bal over de mand zien rollen) en we wisselen met 5-3. De Voorwaarts-aanhang blijft even op zijn honger zitten, en ziet Borgerhout terugkomen tot 5-5. Het duur niet lang vooraleer we zelf weer aan de bak komen. Jade wordt in een rebound duel door een heer belaagd, en penalty voor Voorwaarts. Deze keer missen we niet en het wordt 6-5, een voorsprong die we niet meer uit handen geven. Even later speelt Lize Jade aan die achter de korf staat en die shot binnen, 7-5. Borgerhout komt nog terug tot 7-6. Het worden nog enkele bange momenten maar de tegenpartij kan de kansen niet verzilveren. En dan komt het verlossend moment met een mooie combinatie tussen Tia en Leon en die laatste shot binnen, 8-6 en boeken toe voor de tegenstander. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het zaalseizoen erop. En die laatste wedstrijd gaan we ook winnen. Afgesproken ?

Ook nog dank aan Elke om de luide ‘zoom’ te laten horen bij wissels en time-out (notabena via computertechnologie) en aan het alerte mannelijke publieksduo dat de score op de 4 handen bijhield. Camiel, merci om te scheidrechter-en.

Els

Yani Lauren Joppe(1)/Loris Lauri(1)
Saartje(1) Milan(1) Kyara/Kathe Loris/Senne 

Tweede wedstrijd dit weekend.  Na de winst tegen Floriant op vrijdag smaakte dit toch eigenlijk wel naar meer.  Even paniek voor aanvang van de wedstrijd: door onverwachte afwezigheid van een van de speelsters, mocht Kathe de ticketjesverkoop staken en het mini-voorwaartstruitje van onze eenhoornmascotte aantrekken.  Gelukkig had Lauri voor haar een paar extra loopschoenen bij en kon de zwarte salopette ook nog doorgaan voor een spelersshortje.  

We startten weer met dezelfde mindset als vrijdag: gretig om te winnen, en bovendien vrij foutloos in verdediging en bij het uitwerken.  Saartje opent de score met een schot, maar AKC kan dan snel antwoorden: 1-1.  Dan gebeurt er iets onverstaanbaars: twéé doelpunten van Lauri worden om een duistere reden afgekeurd (verdedigd??).  Maar als AKC dan scoort met Milan er kort op als verdediger, dan volgt er geen fluitje.  Wij houden niet zo van dit soort willekeur!  Gelukkig kan Joppe met een ver schot toch nog de 2-2 vastleggen, maar toch zuur dat we hier niet met 3-1 kunnen gaan wisselen ipv met 2-2.  In aanval kan Milan dan scoren van kort onder de korf (3-2), na het nemen van een rebound, maar AKC dient van antwoord tot 3-4.  Nog voor de pauze lokt Lauri een strafworp uit, en legt ze hem zelf ook binnen: 4-4.

Tweede helft komen Kathe en Senne erop ipv Kyara en Loris.  Het scoren wil niet meer zo lukken, en AKC trekt stilaan het laken naar zich toe tot 4-7. Loris komt Joppe nog vervangen even voor het einde van de wedstrijd.  Met een diepe pas van Loris naar Lauri, lokt ze nog een strafworpje uit, maar hij wil er deze keer niet in.  Niet getreurd, we hebben onze belangrijkste punten vrijdag al verdiend, en we hebben vooral laten zien dat we het eigenlijk elke ploeg uit onze reeks moeilijk kunnen maken! We misstaan dus zéker niet in deze groeipoule.  Tot op het veld!

Ilse

Lauri(2) Nore Quinten/Senne Loris(1)
Joppe(6) Milan/Yani Lauren/Sofia Saartje

Na een zware rit naar Melle op een vrijdags spitsuur, zat de spanning er wel in of dit de korfballertjes geen parten zou spelen.  We kwamen namelijk hier naartoe met één doel: winnen en Floriant in de rangschikking achter ons laten.

En onze spelertjes hebben ons zeker niet teleurgesteld.  We begonnen superscherp met mooie opbouw in onze aanvallen, en waren bijna foutloos in onderscheppen en de bal snel weer overbrengen (het woordje 'balverlies' stond vandaag niet in ons woordenboek).  De combinatie van ijzersterke verdediging en productieve aanvallen resulteerde in een vlot scoreverloop langs voorwaartszijde:

0-1 Joppe schot
0-2 Joppe kort schot op één been na verre pas van Saartje
0-3 doorloop Lauri pasje van Quinten
0-4 Strafworpfout op doorloop Loris, omgezet door Lauri
0-5 doorloop Joppe(1 handig) pas Saartje
0-6 doorloop Joppe pas Lauren

In de extra tijd (2,5 min!) slaagde Floriant er nog in om te antwoorden: 1-6

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Floriant hun laatste doelpunt: 2-6.  En Joppe, topscoorder van de dag, antwoordde hierop nog een keertje met.. een goal: 2-7.  Tijd om te wisselen en ook Yani, Sofia en Senne hun beste beentje te laten voorzetten.  Joppe was nog niet uitgescoord, en legde er ook nog de 2-8 in met een schot!  De eindcijfers werden tenslotte vastgelegd met een kort shotje van Loris na doorbraak: 2-9

Doel bereikt, en vlotter dan verwacht. Zeer mooie prestatie van onze U12.

Ilse

Propaganda voor het Korfbal en Voorwaarts nu al zeker van de kruisfinales.

Stoffel 5+2 - Vogel 4+2 - Brent 4 - Brice en Jef 8 (jawadde)

Julie 2 - Heleen 2 - Lauren 1 - Liesje (wat een krijgster)

Match in de Nachtegael en veel op het spel, dan weet je het al, veel spektakel en korven gegarandeerd. AKC kon best winnen in strijd om de vierde plaats, wij om onze derde plek veilig te stellen. AKC kan een serieus stukske verdedigen en wij hebben de meest scorende ploeg. Verdedigen of niet bij de rust stond het 22-18 met Voorwaarts dan aan 38 % afwerkend, AKC aan 34 %. Het leek den NBA wel.

Veel recup nochtans bij ons met prima reboundend in aanval en ook in defensie met onze dames die meerdere ballen wisten weg te plukken. Bij AKC waren dan weer de dames in een begenadigd dagje qua scores en natuurlijk was daar Jarre De Ley om hen steeds in de running te houden.

Na de pauze konden beide ploegen begrijpelijker wijze het hoge tempo en dito afwerking niet blijven volhouden anders stonden we nu in topleague van Nederland tegen TOP en PKC te ballen. Tactisch werd het ook een steekspel met vervangingen en vakwissels langs beide zijden.

AKC kwam echter steeds feller opzetten en bij 25-26 een tiental minuten voor tijd gingen ze erop en erover. Meestal is het dan de ploeg die gelanceerd is die ook werkelijk het laken naar zich toetrekt, AKC in dit geval dus. Maar dit was alweer zonder de enorme veerkracht, ploeggeest, onverzettelijkheid en tactisch vernuft van de Voorwaartstroepen gerekend. We dichten steeds de kleinste kloof tot 28-28 gelijk en dan werd Jens gezocht en uitgespeeld en hij maakte het droog af.

De defensie deed de rest en AKC zal nog een weekje in spanning blijven of ze ook naar Herentals zullen mogen, zij hebben hun lot alvast in eigen handen. Wij gaan alvast volgende week zonder stress en met een goed gevoel naar Meeuwen voor de afsluiter van de reguliere kompetitie, een Meeuwen dat zopas zijn eerste winst binnenhaalde tegen zaalkampioen Boekenberg. Voor Gert en Co begint de voorbereiding voor Herentals vanaf nu. Op 16 maart spelen we daar tegen Borgerhout.

Het gaat me deze keer te ver om alle doelpunten op te sommen maar één ding is zeker onze JEF die had zijn dagje. Hij gooide er acht binnen (aan 50%), en had ook nog 3 assists en 31 rebounds achter zijn naam staan. En als hij zijn dagje heeft dan is onze grote van het niveau Jarni en Jari.

Scoreverloop:

Tot 3-5 had AKC (vooral via hun damesscores) de regie van de match.

Bij 7-6 kwamen we een eerste keer voorop, en den Brent maakte er bij 12-8 vier verschil van. Verder konden we echter niet uitlopen en het typeert de match dat de Jef de rustscore op 22-18 bepaalde.

Na de pauze liepen we maximaal uit tot 24-19 maar dan stokte het aanvalsspel, de ballen vielen niet meer, we gingen twijfelen. AKC richtte zich op en kwam dus bij 25-25 op gelijk hoogte. Plooien deed Voorwaarts dus wel maar breken doen we dit seizoen weinig of niet.

Peter

Voorwaarts B toont zijn echte waarde!

Nils 1 - Kane 4 - Roy 4 - Lars 2 (had er duidelijk zin in) - Bruggie 3 - Yannick

Jasmien 3 - Sainah 2 - Sofie 2 - Cleo 1 - Claudia en Quinte: onze dames deden aanvallen hun aandeel in de scores dus...

Voorwaarts B liet vooral tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd zien wat het echt kan, op het laatste kwam AKC nog dreigend kort maar zij speelden dan ook nog met titelambities en knokte tot het einde, onze dames lagen boven en konden mee het verschil maken. Zowel Voorwaarts A als B zijn dus de best scorend teams van hun league.

De scores van vandaag:

1-0 Lars na stipfout op Roy

2-0 Sofieke pas Mien

3-1 Kane steun Cleo (alomtegenwoordig)

4-2 Roy toont zijn klasse

5-2 Nils vanop zijn plek (ongeveer van achter de bank van akc)

6-2 Kane en Nils dat loopt lekker

7-3 Drive van onstuitbare Lars aflegger op Roy, ook een goed duo

8-3 Sainah, de laatste weken terug aan het kanon

9-4 Topschutster Jasmien is ook van de partij

10-4 Sofie toch al voor haar tweede

11-6 Lars speelt nogmaals Roy goed aan

12-6 Lars steunt Jasmien

13-9 Lars tekent voor de laatste voor rust

Na de pauze gaat AKC een versnelling hoger en gaat steeds feller in het verweer en komt opzetten.

14-10 Bruggie weet ook de mand hangen

15-11 Roy na strafworp van Lars in twee fases toch omgezet

16-11 den Bruggie aangespeeld door Yannick

17-12 samenwerking Jasmien en Kane

18-12 nog eens Kane

19-13 fout op Cleo, Bruggie vanop 2,5meter

20-15 Cleo pikt verdiend haar korfje mee

Een fel AKC bijt van zich af

21-18 Bruggie houdt ze af

22-19 Kane voor de beslissing

Volgende week nog een laatste maal knallen, voor een goed gevoel om af te sluiten en voor Herentals. Wij hebben de beste bank.

Peter

Uitstekende trainingsarbeid leidt jammer genoeg niet tot winst in het weekend....

Jordy 2 - Jasper 2 (beste man op het veld) - Willem 2 (goeie partij) - Fred - Rob en Jakob

Claudia 1 (prima) - Amber - Caro VB - Sarah (goede job alweer) - Ellen 1 - Caro C

Ref van dienst: JONAS (hopelijk op het veld terug paraat als speler)

Elke keer hoor ik lovende kritiek over de trainingsarbeid tijdens de afgelopen week maar helaas kunnen we dat niet omzetten in doelpunten en wedstrijdgewin in het weekend. Negen maal gespeeld en slechts drie keer halen we TIEN goaltjes, met dertien als hoogste score en net die wedstrijd hebben we gewonnen. Dus het schoentje wringt duidelijk in de afwerking. Het geloof in eigen kunnen en kunnen scoren lijkt mij wat zoek. Volgende week de laatste zaalmatch op Meeuwen waar we in de heenmatch met één doelpuntje tegen verloren, in deze wedstrijd gaan we voor 14 korven, op donderdag zal Meeuwen waarschijnlijk niet willen spelen dus voor één keer dan maar het goede gevoel verplaatsen naar de zaterdag. Heb er vertrouwen in, het kan. Ga ervoor!

Het scoreverloop tegen een AKC met zeer veel gestalte en kracht overwicht waar we het in de rebound duels nochtans prima deden!!!:

1-3 Bosschie assist Willem

2-7 Stip op Fred omgezet door Jordy

3-7 Claudia op aangeef van Jordy

4-7 Willem op pas van Caro VB

5-7 Jasper besluit dolle vijf minuten met de aansluitingstreffer

6-8 Mooie combinatie tussen Fred en Jordy

Rust

Na de pauze kunnen we helaas geen vervolg geven aan het veelbelovend slot van de eerste helft.

7-9 Willem doorloper steun Sarah

8-12 Caro C op aangeven van Rob

9-16 Ellen op voorzet van de immer actieve Jakob

Peter

A: Jade (4) – Lore – Joran (2) - Leon

V: Annelore (1) – Tia – Arne (4) – Xander

Wisselspelers: Maurine – Gitte – Dario - Joppe

Een nederlaag tegen een ploeg die heel goed voorspeelde, in de eerste helft sterk afwerkte en gretiger op de bal zat. Vandaag was dit Hoboken te sterk voor ons. Ze staan natuurlijk niet voor niets als leider in het klassement.

Nog voor de wedstrijd liep het al mis, geen officiële scheidsrechter aanwezig, dus werd een scheidsrechter uit de eigen Hobokense rangen opgetrommeld, maar die liet even op zich wachten. De wedstrijd startte een 20-tal minuten later dan voorzien, beide teams waren goed opgewarmd. Het scorebord en de klok lieten het na enkele seconden al afweten en produceerden verschillende geluidjes, dus moest de scheidsrechter zoals in de goede ouwe tijd zelf de stand en de tijd bijhouden.

We zijn nog niet goed begonnen en we staan al direct op achtervolgen, 2 -0 na een inloper en een shot. Even slikken, want dat zijn 2 aanvallen van Hoboken/Mercurius en direct 2 goalen. Dus tijd voor de onzen om een tandje bij te steken. Het is eerst nog Hoboken/Mercurius dat er een shot in knalt, maar dan is Jade daar met haar eerste goal van de avond, een shotje op 2 benen na pas van Lore die zag dat haar vakgenote helemaal alleen stond, en 3-1. Het duurt weer niet lang vooraleer de tegenstanders onze korf weten hangen en na een inloper staat het 4-1. We komen terug op 4-2 met een shot van Annelore, mooi aangespeeld door Arne. Daarna Hoboken/Mercurius met een shot en 5-2. De volgende minuten krijgt de aanval verschillende kansen en is het Lore die inloopt, wordt verdedigd door tweede dame, en bal doorsteekt naar een vrijstaande Jade, die de bal gewoon hoeft binnen te gooien, en dat ook doet, 5-3 dus. Op naar die aansluitingstreffer nu. Jammer zijn daar die flitsmomenten van de tegenpartij weer, en we krijgen een penalty tegen na foutief verdedigen op inloper. 6-3 en terug 3 goalen achter, het is moeilijk om het verschil kleiner te maken. Daarna volgen enkele kansen, en lokt Tia een penalty uit, maar die wordt gemist. Aan de andere kant gooit een trefzeker Hoboken een shot binnen, weliswaar met een beetje chance, de bal raakt de mand, stuit omhoog en valt dan toch door de mand en 7-4. Hierna zijn de kansen wisselend en wordt er beurtelings gescoord door beide ploegen. Eerst Jade met een shot (7-4), dan de tegenpartij met een shot (8-4), dan Arne met een inloper op assist van Annelore (8-5), een super ver shot van Hoboken/Mercurius (9-5), een strafworp voor de anderen (10-5) en een shot van Arne (10-6). En toen klonk het rustsignaal. Een eerste helft dus met veel doelpunten.

Na de rust is het weer Hoboken dat het laken eerst naar zich toe trekt en er via een inloper 11-6 van maakt. Dan ziet Annelore dat de heer van Arne super ver voorspeelt, en speelt ze Arne aan die deze kans niet laat liggen en binnen gooit, 11-7. Enkele minuten later ziet Jade de heer van Leon juist het zelfde doen, en speelt ze Leon aan die shot, maar jammer genoeg gaat die bal naast. De tegenstanders laten niet met zich sollen en gooien er wel een afstandsshot in, 12-7. Na mooi samenspel met 4 kan Joran een goaltje verzilveren, 12-8. Wederom de tegenpartij aan het kanon, deze keer met een shot na vertrekken vanuit de rebound (dit hebben ze verschillende keren gedaan, met wisselend succes, maar toch hele gemakkelijke kansen die we weggeven en waar aan gewerkt kan worden). En het staat 13-8. De volgende goal komt van Voorwaarts, Arne mist een omdraaier, Xander pakt de rebound en speelt de bal terug naar Arne die binnen gooit, 13-9. Nu terug de tegenpartij die het gat in de mand vindt en er door gooit, 14-9. Dan aan Voorwaarts om een goaltje te maken. Jade loopt met bal in (steun Joran) en 14-10. Nog een kwartier te gaan, en er komen wissels aan, Joppe komt in voor Xander, even later komt Gitte in de plaats van Tia. De 10 volgende minuten gebeurt er langs beide kanten niet veel, er wordt goed verdedigd en onderschept maar dat heeft geen gevolgen voor de score. De laatste 5 minuten scoort Hoboken/Mercurius nog 2x (inloper, en shot uit wegtrekkende rebound) en wordt het 16-10. Joran kan nog iets uit zijn mouw schudden en scoort nog met afstandsshot, 16-11. De einduitslag geeft een vertekend beeld, want we werden niet weggespeeld. Maar we krijgen nog teveel goalen tegen, er worden nog te veel slechte passen gegeven en bij momenten wordt er gewacht op de andere ‘die wel zal bewegen’ en dan wordt het moeilijk om kansen te creëren.

Els

V: Quinten – Loris – Lauri – Nore
A: Senne – Joppe – Lauren – Sofia
R: Yani – Saartje

Wat. Een. Wedstrijd! Het was een thriller van formaat!
Een gelijkspel tegen de tweede van de reeks had verdiend geweest. Dit is net niet gelukt, maar we kregen een fantastische wedstrijd te zien. We komen 1-0 achter via een ver schot van Ago Aalst. Lauren kan terug gelijk maken (1-1) via een doorloper op een steun van Senne. Na de vakwissel zorgt Sofia er in verdediging voor dat de bal terug naar het aanvalsvak gebracht kan worden door sterk verdedigingswerk en door verschillende verdedigende rebounds te onderscheppen. Helaas kan Ago Aalst profiteren van een balverlies bij het uitwerken. Via een doorloper wordt het 2-1. We komen goed weg wanneer Ago Aalst een penalty mist. De 2-2 wordt opgezet vanuit het verdedigingsvak door een pas van Joppe naar Loris. Loris speelt met een knappe pas Quinten vrij. Loris verzorgt daarna de rebound op het schot van Quinten en kan hierdoor zelf tot scoren komen.

Na de rust komt Saartje Sofia vervangen. Er volgt een periode van veel balverlies en risicovolle passen. Dit komt deels door een hoge balpressing van onze tegenstander. Tegelijkertijd zien we onze verdediging verschillende rebounds pakken. De bal bereikt niet altijd het aanvalsvak, maar we kunnen de aanvallen van Ago Aalst zo telkens onderbreken. Het aanvalsvak begint stilaan een oplossing te vinden voor de hoge balpressing van Ago Aalst. Joppe speelt Senne met een prachtpas vanuit de ruimte vrij op een doorloper. De doorloper gaat er jammer genoeg naast. Een strafworp is niet uit de lucht gegrepen, maar de scheidrechter beslist hier anders over. Ago Aalst kan terug op voorsprong komen via een doorloper (3-2). Yani komt Senne vervangen. Nore kan vlak aan de middellijn de bal in verdediging onderscheppen. Ze passeert naar Joppe, die op zijn beurt Saartje bedient met een verre pas uit de ruimte. Saartje werkt netjes af (3-3). Op dat moment gaat het dak in de tribune er bijna af. Aalst scoort heel snel tegen via een ver shot, waar niets tegen in te brengen valt. We verliezen de moed niet en blijven tot de laatste seconde vechten om nog tegen te scoren. We hebben iedereen hard zien werken. De precisie van onze passen blijft een werkpunt, maar er is iedere week verbetering. Tegen een sterkte tegenstander die hoog komt pressen, wordt dit zwakke puntje wat uitvergroot. Alle spelers van Aalst waren bovendien gretig om passen die bij ons net niet aankwamen, te onderscheppen. Een sterke, geconcentreerde verdediging van Voorwaarts heeft ervoor gezorgd dat Ago Aalst hier niet ten volle van profiteert. Het is dan ook een ploegsport, hé. We hebben een echte ploeg op het veld zien staan. De twee doelpunten die met een pas vanuit het verdedigingsvak opgezet werden, zijn hier het bewijs van. Een gelijkspel heeft er in gezeten en had verdiend geweest, maar we zien de spelers TERECHT met opgeheven hoofd van het veld komen.

Anneleen

Deze week ontving Voorwaarts voor de derde keer de ploegen van de cluster. Er waren heel wat ploegen aanwezig zaterdag. Daardoor moest een strak schema aangehouden worden. Dit is opnieuw zeer goed gelukt dankzij een goede organisatie en planning. Dit is een vermelding waard, want dit is zeker niet evident!

Wedstrijd 1: Voorwaarts – Kwik (3-3)
A: Jolan – Gio – Kaat – Molly
V: Erik – Taco – Fran – Lou


Tijdens het eerste kwart zien we verschillende doelpogingen van Gio en Kaat. Voorlopig valt de bal er nog niet in. In verdediging is Erik erg alert en kan de bal op een knappe manier onderscheppen. Na de functiewissel spelen Lou, Fran, Taco en Erik mooi rond en komen tot verschillende doelpogingen. Lou verzorgt een mooie steun voor Taco, maar op het openen van de score blijft het nog even wachten. Het is wel duidelijk dat dit niet lang meer kan duren. Uiteindelijk kan Lou de bal onderscheppen bij het uitwerken en via een schot tot scoren komen (1-0). Na de rust kan Kaat de score verdubbelen. Ze onderschept de rebound van haar eigen schot en kan dit mooi afwerken (2-0). Opnieuw kunnen we een bal onderscheppen bij het uitwerken. Kaat speelt Molly met een knappe pas vrij, maar de bal gaat net naast. Ondanks vele onderscheppingen, snelle omschakeling en een goed tempo in de pasjes, kan Kwik terugkomen tot 2-2. Na de functiewissel zien we een knappe verdediging van Gio, Jolan, Molly en Kaat. Kwik kan echter toch voorkomen (2-3). Taco kan de bordjes terug in evenwicht brengen via een schot. 3-3 is meteen ook de eindstand.
We zagen een goede wedstrijd. Onze U10’ers kwamen tot verschillende doelpogingen, maar hadden wat pech bij het afwerken. Verschillende ballen rolden terug uit de mand. Daarnaast hebben we goed samenspel gezien. Wanneer een bal bijvoorbeeld niet aankwam bij de ene speler, kon een medespeler de bal toch nog recupereren. Gelukkig kon op het einde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker nog gemaakt worden. Winst zou trouwens zeker ook verdiend geweest zijn.


Wedstrijd 2: Voorwaarts – Hoevenen (2-2)
A: Oskar – Marie – Anke – Lenka
V: Gio – Kaat – Mia – Elise


We komen 0-1 achter, maar Marie brengt de bordjes terug in evenwicht. Na een pas van Oskar maakt Marie een pirouette/omdraaier en legt de bal elegant binnen (1-1). Na de functiewissel kan Kaat ons via een schot op voorsprong brengen. Jammer genoeg kan Hoevenen terug gelijkmaken met een korte kans onder de korf. We zagen deze wedstrijd veel balverlies door minder goede passen, of door de bal minder goed aan te pakken. Een gelijkspel was hierdoor terecht.


Wedstrijd 3: Voorwaarts – AKC (5-16)
A: Gio – Jolan – Kaat – Molly
V: Taco – Erik – Fran – Lou


Gio kan de 1-3 scoren, na een pas van Kaat. Het verdedigingsvak kan er tijdens het eerste kwart van de wedstrijd tweemaal toe voor zorgen dat een doelpunt van AKC niet meetelt, omdat het verdedigd was. Na de functiewissel verdubbelt Taco onze score met een schot, nadat hij de bal zelf onderschept heeft bij het uitwerken (2-8). Na de rust blijft AKC vlot scoren. Toch blijft onze aanval z’n uiterste beste doen om ook tot score te komen. Na een één-tweetje tussen Kaat en Molly, kan Kaat met een schot scoren (3-12). Tijdens het laatste kwart wordt er een penaltyfout op Fran gemaakt. Fran werkt deze strafworp perfect af (4-14). Ook Taco komt nog tot scoren, na een mooie aanval met verschillende doelpogingen. Taco verzorgt de  rebound en werkt af met een schot (5-14). Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 5-16. Dat de U10 van AKC duidelijk beter was, verraadt de score natuurlijk al. AKC was vinniger op de bal en kon bij een onderschepping sneller omschakelen. Maar ook het lengteverschil speelde in het voordeel van AKC. Toch hebben de onzen zich nooit laten intimideren door een sterkere tegenstander. De Voorwaartsers zijn hun eigen spel blijven spelen. We hebben dan ook verschillende knappe dingen gezien en vooral de inzet die onze spelers getoond hebben verdient een
pluim!


Wedstrijd 4: Voorwaarts – Kwik (5-2)
A: Oskar – Anke – Marie – Lenka/Fran
V: Bent – Taco – Elise – Mia


Fran vult Kwik in de eerste helft aan, Lenka in de tweede helft. De verdediging start heel vinnig. Taco opent de score via een schot, na een pas van Bent (1-0). Kwik kan tijdens het tweede echter gelijk en daarna op voorsprong komen (1-2). Tijdens de tweede helft trekken we het laken echter volledig naar ons toe. Taco vangt de rebound van een schot van Elise en kan zo de score terug gelijk brengen (2-2). Bent onderschept de bal bij het uitverdedigen en speelt de bal naar Taco dit kan afwerken (3-2). Tijdens het laatste kwart kan Oskar de bal onderscheppen en na een pas naar Anke wordt het 4-2. Anke haar schotje valt namelijk mooi binnen. Anke scoort ook nog een doorloper na een mooie doorbraak. Zo wordt de eindstand van 5-2 vastgelegd.
De laatste match zagen we een heel wisselende wedstrijd, met een verschillende drive. We startten, vooral in verdediging, heel vinnig. Het tempo van Kwik zakte weg, waardoor we ook minder vinnig werden in de verdediging. Dit was echter niet te merken bij onze aanval. Die bleef doelgericht, vinnig en vooral ze speelden voor elkaar. Er werd verschillende keren verdedigd gedoeld. Dit wil vooral zeggen dat de zin er zeker is om te scoren. Tijdens de tweede helft was de drive er wat uit, maar kwamen we wel vlotter tot scoren.

Anneleen

Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS

De vier laatste wedstrijden ging het voor de U14 goed, lees: ze kregen telkens de 2 punten bij in het klassement (de wedstrijd die werd stilgelegd wegens wateroverlast buiten beschouwing gelaten). Zou het in Merelbeke ook de twee punten verdienen?

Aanval: Lore (2), Leon, Jade (1s) en Joran

Verdediging: Tia, Xander (1), Arne (2) en Annelore (3+1s)

Reserve: Gitte en Joppe

Verdienen vast en zeker, ze daadwerkelijk ook krijgen, lukte ditmaal niet… Floriant maakte de meeste korven, dus hielden zij de punten thuis. Niet dat onze spelers het niet hebben geprobeerd, maar de afwerking liet het deze wedstrijd afweten. Kansen hadden deze U14 genoeg, moesten die allemaal erin gegaan zijn, zou er een topscore hebben gestaan.

De wedstrijd begon erg snel, al na 15s kon Floriant de eerste korf maken, een inloper. Tekenend voor de rest van de match: over het algemeen ging het erg snel en werd er vlot tempo gemaakt langs beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Floriant dan een fout op Lore en Jade zette deze stip rustig om. VW maakte zich op om erover te gaan, maar het was daarentegen Floriant dat tweemaal op rij kon korven. Dan weer even VW: Lore korfde een inloper. Jammer genoeg dan een stipfout van ons en Floriant zette deze ook om. Dan is het aan VW om er twee op rij te korven: een stip werd omgezet door Annelore en Arne korft een shot. Opnieuw gelijk, maar niet voor lang… Floriant laat zich niet doen en zette een tussenspurt van drie korven in, plotseling staat het niet meer 4-4, maar 7-4…

De volgende korf is voor ons, Annelore met een shot. Opnieuw twee korven voor Floriant voor VW kan tegenscoren: nu is het de beurt aan Xander om een shot te korven. Vlak voor rust kan Annelore er nog een inloper inleggen en we gaan rusten met 9-7.

De eerste korf na rust is voor VW, Lore korft een shot. Terug aan Floriant om te korven en eindelijk is het terug onze beurt om twee korven op rij te maken: Annelore en Arne allebei met een shot. 10-10 en de coaches vragen een time-out. Jammer genoeg heeft die niet het gewenste effect, nl. blijven voortdoen zoals ze bezig waren… VW korft de rest van de wedstrijd niets meer, hoewel er nog voldoende tijd was. Floriant daarentegen kan er nog 4 maken. De laatste minuten kwam Joppe nog in voor Xander. Eindstand: 14-10

Jammer, er had meer ingezeten, zoals gezegd: de kansen waren er…

Volgende week opnieuw kopjes omhoog en er blijven voor gaan, want volgende week wacht Verde. Daar zijn we in de heenwedstrijd van verloren, tijd om dit recht te zetten. Een citaat uit het verslag van toen: “De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen.” Maken jullie dit waar? ;-)

Elke P

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2017, website powered by Twizzit.com