Voorwaarts Korfbal Club

Bergop of bergaf een wereld van verschil !


A : Jarno (4) – Axel – Imke (1) – Caro (2)

V : Rob (1) – Bjarne (4) – Lore – Quinte

R : Pauline – Luna – Mauro (2)

Voor onze eerste veldwedstrijd van de eindronde meteen ook onze verste verplaatsing. Onder een waterzonnetje moeten we bergop beginnen in een vak met een achteruit hellende paal. Onze eerste aanval brengt ons via een schot van Jarno (steun Imke) en even later op inloper van Caro (steun Jarno) naar een 0-2 voorsprong.

Floriant beschikt over aanvallende dames en dat proberen we op te vangen. Met een schot tegen Imke 1-2 en als even later Imke mistast bij een poging tot onderscheppen kan haar dame vrij inlopen en 2-2.  Even later kan de dame tegen Quinte inlopen en strafworp tegen 3-2. Pauline komt de zieke Lore vervangen.

Met een schot tegen Rob Floriant naar 4-2. Ons aanvalsvak komt niet onder de verdedigende druk uit en de schoten missen doel. Aan de andere kant Floriant met een inloper tegen Caro naar 5-2. Dan toch een goeie aanval en het is Rob die op inloper (steun Pauline) er 5-3 van maakt. Onze eerste aanval terug en als bij een duel Caro zich niet laat doen en de bal kan bemachtigen tegen de heer van Jarno kan ze deze laatste aanspelen en op schot Jarno naar de aansluiting 5-4. Bjarne krijgt dan een schot tegen en 6-4. In de volgende aanval kan Rob inlopen en met een pivot kan Quinte de wegtrekkende Bjarne aanspelen en 6-5 op schot. 

Als de supporters denken dat we terug gaan inlopen is het net andersom want met een schot tegen Caro de 7-5 op het bord en net voor rust ook nog de 8-5 met een schot tegen Rob. Rust.

Na hernemen direct Floriant met een schot tegen Bjarne naar de maximale voorsprong van 9-5. Mauro komt de gekwetste Rob vervangen en knalt met z’n eerste schot meteen raak 9-6. Even later doet Bjarne hem dit na en 9-7. Luna voor Caro. In aanval kan Luna de steun belopen voor Jarno en deze met een ver schot terug voor de aansluitingstreffer 9-8. Even later krijgt Jarno op inloop een strafworp mee maar deze laten we onbenut. In de volgende aanval echter, na sterk combinatiespel, is het Imke die ons van achter de korf op gelijke hoogte brengt.  Caro voor de onwel geworden Imke.

Floriant laat zich niet doen en met een schot tegen Caro toch weer 10-9. Floriant begint in aanval twijfelachtige beslissingen te nemen en daar kunnen wij van profiteren. Bjarne met een ‘streep’ naar Mauro onder de korf en op kort schotje terug gelijk 10-10. We blijven nu in verdediging baas en met schoten van Jarno en Caro lopen we naar 10-12 uit. Als Bjarne dan nog tweemaal raak schiet gaan we naar 10-14 en is de eerste overwinning binnen.

 

EXDIEPESPITS

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com