Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.


Yannick 5 - Brice 2+s - Nils 2+s -Jef 2+s-Lars 1

Jasmien 2 - Sainah 1 - Liesje - Cleo - Anne

Nadat de C vriendschappelijk tegen AKC had gewonnen met 17-16, met liefst 12 doelpunten van onze dames, mochten de B-kes het zonnetje en Boeckenberg trotseren om hun tweede plaats in de stand te behouden.

De match werd al heel snel beslist want in een mum van tijd stond het 5-0 en was de winnaar gekend, de rest van wedstrijd was eigenlijk een vervolg op de zaalcompetitie waarbij wij de goede lijn van de beginfase niet echt kunnen doortrekken na een verschroeiend knap begin mede ook omdat de tegenstanders er enkel op uit zijn om de verliesmarge zo laag mogelijk te houden. Hun goed recht trouwens, het is aan ons om daar beter met om te gaan.

Scores:

1-0 Yannick na een vier shots aanval.

2-0 Yannick op halve afstand spelverdeling Brice

3-0 Jef stip na fout op Nils

4-0 Nils shot steun op Sainah

5-0 stip op Liesje, omgezet door Brice

5-1 een stipje van de panters om de nul van het bord te halen

6-1 Jef op voorzet Nils

7-2 Yannick steun van de onvermijdelijke Liesje

8-2 Brice korte kans aangespeeld door Yannick

De klad komt in onze aanvalsmachine

9-4 Jasmien op haar afstand

10-6 Nils assist Jef

11-6 Jasmien doet het nog eens over

2e helft:

12-6 beginnen waar we geëindigd zijn: Yannick score, Brice spelverdeler.

13-8 idem dito

14-9 Sainah op pas van Lars

15-11 Brice doorloper steun Yannick

16-11 Sainah met de hulp van Nils

17-13 Jef op aangeven Anne

18-13 Lars met de eindcijfers, pas Sainah.

Volgende week: Borgerhout, dan zullen we een ganse wedstrijd op hoog niveau moeten acteren.

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com