Voorwaarts Korfbal Club

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.


Kane 3+s - Stoffel 3+2s - Bruggie 1 -Vogel 4+2s - Brice 1

Julie 3 - Lauren 2 - Isha 1 – Heleen - Liesje

Na de break leek het een ideaal moment voor ons om onmiddellijk zaalkampioen Boeckenberg te treffen in de eerste wedstrijd na de zaal want zij waren amper aan veldtrainingen toegekomen. En hoe zou hun motivatie er voorstaan?

Pech voor ons als Boeckenberg vrolijk de lijn van de topvorm doortrekt en dertig doelpunten tegen bijna 30% afwerking in ons mandje legt.

Wij scoorden ook niet slecht met uiteindelijk 23 treffers maar kwamen toch duidelijk tekort. Een ontgoocheling ook voor mij, maar zaak om toch direct de knop om te draaien want volgende vrijdag volgt al Riviera in de halve finale van de bekerstrijd, zonder onderschatting van Riviera toch een uitstekende gelegenheid om ons te plaatsen voor de 1 mei finale.

Graag dus een oproep aan de suppo's om vrijdag om 20u op de nieuwe terreinen van Riviera (aan de Ruggeveldlaan) massaal aanwezig te zijn.

Wedstrijdverloop:

Tot 8-8 (na 16 minuten) blijft het gelijk op gaan.

1-1 Kane, na lange tijd nog eens aan de opworp van een A-wedstrijd.

2-2 Julie assist Vogel

3-3 stip op Lauren, Stoffel zet om

4-5 stip op Kane, weer Stoffel

5-5 Kane korte kans

6-6 Vogel steun Heleen

7-7 goal van de match: tip-in van Stoffel op snoeppas van Kane

8-8 wederom stip: Vogel na fout op Julie

Voorwaartsaanval stokt dan, de Boeckenberg offense treft echter, met de speerpunten Nick en Jesse, vanuit elke hoeken raak.

9-13 Stoffel stopt negatieve reeks pas Lauren

10-14 shot Vogel

11-16 Bruggie pikt zijn doeltje mee

12-16 Vogel weer vanop afstand

Rust bij 12-18.

12 gescoord dus goed maar 18 tegen is veel te veel.

2e helft:

Met frisse moed starten want alles kan nog:

13-19 stip Vogel fout op Lauren

14-22 ingevallen Brice keurig aangespeeld door Julie

15-23 Isha korte kans pas Stof

16-24 Julie uit vrijworp

17-24 Lauren haar shotje valt verdiend

18-25 Julie voorzet Kane

19-26 Vogel shot

20-27 Korte Kans Kane

21-28 Lauren opnieuw

22-28 Stoffel shot

23-29 Stip voor Kane, zelf omgezet.

Toch flink blijven doorgaan al was de tegenstander vandaag een maatje te goed in de afwerking. Volgende week twee kansen om de valse herstart goed te maken vrijdag dus en zondag op Borgerhout.

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com