Voorwaarts Korfbal Club

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.


Kane 3+s - Stoffel 3+2s - Bruggie 1 -Vogel 4+2s - Brice 1

Julie 3 - Lauren 2 - Isha 1 – Heleen - Liesje

Na de break leek het een ideaal moment voor ons om onmiddellijk zaalkampioen Boeckenberg te treffen in de eerste wedstrijd na de zaal want zij waren amper aan veldtrainingen toegekomen. En hoe zou hun motivatie er voorstaan?

Pech voor ons als Boeckenberg vrolijk de lijn van de topvorm doortrekt en dertig doelpunten tegen bijna 30% afwerking in ons mandje legt.

Wij scoorden ook niet slecht met uiteindelijk 23 treffers maar kwamen toch duidelijk tekort. Een ontgoocheling ook voor mij, maar zaak om toch direct de knop om te draaien want volgende vrijdag volgt al Riviera in de halve finale van de bekerstrijd, zonder onderschatting van Riviera toch een uitstekende gelegenheid om ons te plaatsen voor de 1 mei finale.

Graag dus een oproep aan de suppo's om vrijdag om 20u op de nieuwe terreinen van Riviera (aan de Ruggeveldlaan) massaal aanwezig te zijn.

Wedstrijdverloop:

Tot 8-8 (na 16 minuten) blijft het gelijk op gaan.

1-1 Kane, na lange tijd nog eens aan de opworp van een A-wedstrijd.

2-2 Julie assist Vogel

3-3 stip op Lauren, Stoffel zet om

4-5 stip op Kane, weer Stoffel

5-5 Kane korte kans

6-6 Vogel steun Heleen

7-7 goal van de match: tip-in van Stoffel op snoeppas van Kane

8-8 wederom stip: Vogel na fout op Julie

Voorwaartsaanval stokt dan, de Boeckenberg offense treft echter, met de speerpunten Nick en Jesse, vanuit elke hoeken raak.

9-13 Stoffel stopt negatieve reeks pas Lauren

10-14 shot Vogel

11-16 Bruggie pikt zijn doeltje mee

12-16 Vogel weer vanop afstand

Rust bij 12-18.

12 gescoord dus goed maar 18 tegen is veel te veel.

2e helft:

Met frisse moed starten want alles kan nog:

13-19 stip Vogel fout op Lauren

14-22 ingevallen Brice keurig aangespeeld door Julie

15-23 Isha korte kans pas Stof

16-24 Julie uit vrijworp

17-24 Lauren haar shotje valt verdiend

18-25 Julie voorzet Kane

19-26 Vogel shot

20-27 Korte Kans Kane

21-28 Lauren opnieuw

22-28 Stoffel shot

23-29 Stip voor Kane, zelf omgezet.

Toch flink blijven doorgaan al was de tegenstander vandaag een maatje te goed in de afwerking. Volgende week twee kansen om de valse herstart goed te maken vrijdag dus en zondag op Borgerhout.

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com