Voorwaarts Korfbal Club

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  


Het lijkt wel alsof den duivel er mee gemoeid is!  Maar telkens weer tonen de ontvangende clubs zich van hun flexibelste kant.  Elke keer improviseerden de begeleiders van de gastclub om onze U8'ers toch weer veel spelplezier te laten beleven.
 
Deze week stonden er opnieuw twee ploegjes van Voorwaarts te popelen om monowedstrijdjes te spelen.  Door een vergissing waren de U8-jes van Hoboken2000-Mercurius te vroeg in de zaal.  Zij hadden daardoor hun wedstrijdjes al bijna allemaal afgerond.  Hierdoor konden zij nog maar één wedstrijdje spelen.
 
Lenka, Molly, Oskar en Bent speelden de wedstrijd tegen Hoboken2000/Mercurius.  Deze wedstrijd eindigde op 1-1.  In de eerste helft kon Oskar de score openen met een korte kans.  Tijdens de tweede helft bracht Hoboken2000/Mercurius de score terug in evenwicht.
 
Fran, Mia, Taco en Sander speelden tegelijkertijd tegen Putse.  Deze wedstrijd eindige met 0-4 in het voordeel van Voorwaarts.  Alle goals vielen in de eerste helft.  Sander kwam drie keer via een schot tot scoren.  Taco maakte, ook met een schot, de score compleet.
 
Vervolgens speelde we met z'n allen drie helften tegen Putse.  De eerste helft speelden Mia, Molly, Sander en Lander.  Deze helft eindigde met 0-1 in ons voordeel.  Het was echter een speler van Putse die de bal in onze mand gooide.  De tweede helft rukten Lenka, Fran, Oskar en Taco aan.  Na een onderschepping van Fran, verdubbelde Taco de score.  Door een stevige botsing werd Oskar met een bloedneus vervangen door Bent.
 

De derde helft verdedigden Fran, Lander, Sander en Oskar/Molly deze voorsprong.  Ze deden zelfs veel meer dan de voorsprong te verdedigen.  Ze verdubbelden de stand tot 0-4.  Sander maakte de 0-3 met een schotje.  De 0-4 kwam er na een onderschepping van Sander, met een knappe pas naar Lander.  Het spel van Putse was erg statisch en daardoor traag.  Er werd door Voorwaarts goed met de pistooltjes verdedigd, daardoor kwam Putse nauwelijks tot een aanval met doelgevaar.  Het was knap om te zien hoe iedereen alert bleef, ondanks het trage (slaapverwekkende?) spel van Putse.

 
De laatste wedstrijd was de leukste wedstrijd om te zien.  Die speelden we tegen elkaar.  Het tempo en de balcirculatie lagen veel hoger, wat het attractief maakte om naar de kijken en er steeds langs de twee kanten gevaar bleef komen.  Fran, Mia, Taco en Lander probeerden Molly, Lenka, Oskar en Sander de loef af te steken.  Nadat het 0-2 was (een schot en penalty van Sander), probeerde Ellen de schwung er in te houden door het volgende doelpunt voor 3 punten te laten mee tellen.  Ieder ploegje had deze 3 punten graag in zijn voordeel zien vallen, maar het leek wel alsof ze onder de druk bezweken ;-).  Er werd namelijk niet meer gescoord.
 
En zo rondden de U8'jes van Voorwaarts hun zaalseizoen af.  Er werden vele mooie resultaten geboekt.  Iedereen maakte weer vooruitgang.  Binnenkort spelen we terug buiten en zullen we weer heel wat mooie wedstrijdjes zien.  Het komt er op aan om alle spelers te betrekken bij de wedstrijd, zodat we een sterk team worden van spelers met verschillende kwaliteiten.  Het potentieel is er alleszins ;-)
 
Uw verslaggever ter plaatse,
 
Anneleen.

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com