Voorwaarts Korfbal Club

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  


Het lijkt wel alsof den duivel er mee gemoeid is!  Maar telkens weer tonen de ontvangende clubs zich van hun flexibelste kant.  Elke keer improviseerden de begeleiders van de gastclub om onze U8'ers toch weer veel spelplezier te laten beleven.
 
Deze week stonden er opnieuw twee ploegjes van Voorwaarts te popelen om monowedstrijdjes te spelen.  Door een vergissing waren de U8-jes van Hoboken2000-Mercurius te vroeg in de zaal.  Zij hadden daardoor hun wedstrijdjes al bijna allemaal afgerond.  Hierdoor konden zij nog maar één wedstrijdje spelen.
 
Lenka, Molly, Oskar en Bent speelden de wedstrijd tegen Hoboken2000/Mercurius.  Deze wedstrijd eindigde op 1-1.  In de eerste helft kon Oskar de score openen met een korte kans.  Tijdens de tweede helft bracht Hoboken2000/Mercurius de score terug in evenwicht.
 
Fran, Mia, Taco en Sander speelden tegelijkertijd tegen Putse.  Deze wedstrijd eindige met 0-4 in het voordeel van Voorwaarts.  Alle goals vielen in de eerste helft.  Sander kwam drie keer via een schot tot scoren.  Taco maakte, ook met een schot, de score compleet.
 
Vervolgens speelde we met z'n allen drie helften tegen Putse.  De eerste helft speelden Mia, Molly, Sander en Lander.  Deze helft eindigde met 0-1 in ons voordeel.  Het was echter een speler van Putse die de bal in onze mand gooide.  De tweede helft rukten Lenka, Fran, Oskar en Taco aan.  Na een onderschepping van Fran, verdubbelde Taco de score.  Door een stevige botsing werd Oskar met een bloedneus vervangen door Bent.
 

De derde helft verdedigden Fran, Lander, Sander en Oskar/Molly deze voorsprong.  Ze deden zelfs veel meer dan de voorsprong te verdedigen.  Ze verdubbelden de stand tot 0-4.  Sander maakte de 0-3 met een schotje.  De 0-4 kwam er na een onderschepping van Sander, met een knappe pas naar Lander.  Het spel van Putse was erg statisch en daardoor traag.  Er werd door Voorwaarts goed met de pistooltjes verdedigd, daardoor kwam Putse nauwelijks tot een aanval met doelgevaar.  Het was knap om te zien hoe iedereen alert bleef, ondanks het trage (slaapverwekkende?) spel van Putse.

 
De laatste wedstrijd was de leukste wedstrijd om te zien.  Die speelden we tegen elkaar.  Het tempo en de balcirculatie lagen veel hoger, wat het attractief maakte om naar de kijken en er steeds langs de twee kanten gevaar bleef komen.  Fran, Mia, Taco en Lander probeerden Molly, Lenka, Oskar en Sander de loef af te steken.  Nadat het 0-2 was (een schot en penalty van Sander), probeerde Ellen de schwung er in te houden door het volgende doelpunt voor 3 punten te laten mee tellen.  Ieder ploegje had deze 3 punten graag in zijn voordeel zien vallen, maar het leek wel alsof ze onder de druk bezweken ;-).  Er werd namelijk niet meer gescoord.
 
En zo rondden de U8'jes van Voorwaarts hun zaalseizoen af.  Er werden vele mooie resultaten geboekt.  Iedereen maakte weer vooruitgang.  Binnenkort spelen we terug buiten en zullen we weer heel wat mooie wedstrijdjes zien.  Het komt er op aan om alle spelers te betrekken bij de wedstrijd, zodat we een sterk team worden van spelers met verschillende kwaliteiten.  Het potentieel is er alleszins ;-)
 
Uw verslaggever ter plaatse,
 
Anneleen.

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com