Voorwaarts Korfbal Club

Kwik verdiend naar de kruisfinales !


Jef 4 - Vogel 4 - Stoffel 4 - Brice - Roy

Julie 1 - Heleen- Lauren- Liesje - Isha 1

De opdracht was loodzwaar, minimum met 4 doelpunten verschil winnen en bij verlies van Boeckenberg (wat effectief gebeurde) zelfs zeven verschil!

Dit was veel te zwaar om waar te maken, Kwik zat al in een zetel maar ging toch beter met de druk om tijdens de wedstrijd en gaat verdiend naar Herentals. Zij werden de trouwens de enige ploeg die twee keer tegen ons kon winnen! Maar toch kunnen we terugblikken op een schitterende terugronde waar we vijf matchen achter mekaar punten pakten en schitterende come-backs en buzzerbeaters lieten bewonderen!

We verloren een plaats in de top 4 niet in de laatste match maar tijdens de eerste acht wedstrijden waarvan we er maar twee wonnen! Na de match op Floriant stonden we troosteloos op een play-down plaats met drie punten achterstand op de veilige zesde plek. Dit werd dus grandioos rechtgezet zodat we alsnog een kansje kregen om in de laatste kompetitiematch een kruisfinale af te dwingen, een overwinning op zich. We lieten de play-down plaats over aan Scaldis dat nu tegen Putse aan de bak kan om een plaats in de Topleague voor volgend seizoen.

Vandaag maakten we slechts 14 doelpunten, 8 minder dan ons seizoensgemiddelde en we dwongen slechts één vrijworp en zero strafworpen af, zo kan je nooit winnen. In verdedigend opzicht liepen we de eerste time tegen te hoge foutenlast aan.

Matchverloop:

0-1 een verdienstelijke Vogel

1-2 Stoffel, knappe eerste helft

2-3 een goede Jef

2-4 Jef weer, knappe start Voorwaarts

4-5 Vogel vanop afstand

7-6 Vogel pareert Kwik die de match had overgenomen

8-7 Stoffel steun Liesje

11-8 Stoffel stopt negatieve reeks

12-8 rust, te veel mensen blijven onder hun normaal niveau

13-9 Vogel, begin van een comeback ?

13-10 Jef steun Liesje

13-11 Stoffel steun Liesje

13-12 Vogel, we zijn op komst!

14-12 Kwik pareert vakkundig

16-12 het vat is af

16-13 Belgisch Topleague topschutterster Julie was niet in haar dagje

18-14 Ingevallen Isha voor de eindscore

Afspraak:

Volgend seizoen, rond deze periode, staan we wel in de top 4.

Veld:

Binnen een maandje zijn we al terug bezig op het veld en daar strijden we nog voor de titel en de beker, dus nog genoeg om naar uit te kijken.

Tot binnenkort,

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com