Voorwaarts Korfbal Club

Kwik verdiend naar de kruisfinales !


Jef 4 - Vogel 4 - Stoffel 4 - Brice - Roy

Julie 1 - Heleen- Lauren- Liesje - Isha 1

De opdracht was loodzwaar, minimum met 4 doelpunten verschil winnen en bij verlies van Boeckenberg (wat effectief gebeurde) zelfs zeven verschil!

Dit was veel te zwaar om waar te maken, Kwik zat al in een zetel maar ging toch beter met de druk om tijdens de wedstrijd en gaat verdiend naar Herentals. Zij werden de trouwens de enige ploeg die twee keer tegen ons kon winnen! Maar toch kunnen we terugblikken op een schitterende terugronde waar we vijf matchen achter mekaar punten pakten en schitterende come-backs en buzzerbeaters lieten bewonderen!

We verloren een plaats in de top 4 niet in de laatste match maar tijdens de eerste acht wedstrijden waarvan we er maar twee wonnen! Na de match op Floriant stonden we troosteloos op een play-down plaats met drie punten achterstand op de veilige zesde plek. Dit werd dus grandioos rechtgezet zodat we alsnog een kansje kregen om in de laatste kompetitiematch een kruisfinale af te dwingen, een overwinning op zich. We lieten de play-down plaats over aan Scaldis dat nu tegen Putse aan de bak kan om een plaats in de Topleague voor volgend seizoen.

Vandaag maakten we slechts 14 doelpunten, 8 minder dan ons seizoensgemiddelde en we dwongen slechts één vrijworp en zero strafworpen af, zo kan je nooit winnen. In verdedigend opzicht liepen we de eerste time tegen te hoge foutenlast aan.

Matchverloop:

0-1 een verdienstelijke Vogel

1-2 Stoffel, knappe eerste helft

2-3 een goede Jef

2-4 Jef weer, knappe start Voorwaarts

4-5 Vogel vanop afstand

7-6 Vogel pareert Kwik die de match had overgenomen

8-7 Stoffel steun Liesje

11-8 Stoffel stopt negatieve reeks

12-8 rust, te veel mensen blijven onder hun normaal niveau

13-9 Vogel, begin van een comeback ?

13-10 Jef steun Liesje

13-11 Stoffel steun Liesje

13-12 Vogel, we zijn op komst!

14-12 Kwik pareert vakkundig

16-12 het vat is af

16-13 Belgisch Topleague topschutterster Julie was niet in haar dagje

18-14 Ingevallen Isha voor de eindscore

Afspraak:

Volgend seizoen, rond deze periode, staan we wel in de top 4.

Veld:

Binnen een maandje zijn we al terug bezig op het veld en daar strijden we nog voor de titel en de beker, dus nog genoeg om naar uit te kijken.

Tot binnenkort,

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com