Voorwaarts Korfbal Club

De 20ste (!!!) zege op rij en dus ongeslagen kampioen!


Aanval: Chloë (2), Elise, Loreke (U12 )(1) en Kaelan (2)

Verdediging: Janne (1), Lore (1), Tia (1) en Xander

Reserve: Annelore (U12) (1) en Axel

Zou de VW U14 hun winning streak kunnen voortzetten? Deze ploeg heeft dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd verloren, niet op de tornooien, niet tijdens de voorronde veld, niet tijdens de zaal. We verwachten dus dat deze ploeg wint, zouden ze dit ook tijdens de laatste wedstrijd doen? De heenwedstrijd tegen Appels had VW gewonnen met 26-2… Dit zou dus moeten lukken.

Maar erg makkelijk ging het niet: de U14 Appels waren er duidelijk op gebrand om de heenwedstrijd niet opnieuw te ondergaan en hadden versterking ingeroepen van enkele U16’ers, duidelijk te herkennen bij de opwarming aan hun rode shirts. De tegenstander speelde een fysiekere wedstrijd en kon ook rekenen op een aantal twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter.

De VW-spelers hadden het dus even moeilijk om in hun eigen spel te komen, zeker in het begin. In de loop van de wedstrijd vonden ze elkaar wel vlotter, maar op het einde werd het toch nog erg spannend. De overwinning was wel voor hen, dankzij hun wil om te winnen, het spelen van hun spel, er te blijven voor gaan en de juiste bijsturingen van coaches Koen en Jordy. Chapeau hoe zij niet enkel hun spelers wijzen op hun fouten, maar ook even zoveel (of misschien zelfs meer) op wat ze goed doen.

De VW U14 dus ongeslagen zaalkampioen van hun reeks met 14 gewonnen wedstrijden. In de terugronde veld krijgen deze spelers eens andere tegenstanders tegenover hen: Sikopi, ASKC en Neerlandia. Zullen zij hun winning streak dan ook voortzetten? Wij geloven er alvast in! #webelieve

Elke P

Scoreverloop:

1e helft

1-0

1-1: Chloë shot

1-2: Tia stip

2-2

2-3: Kaelan shot

2-4: Loreke shot

2e helft

Annelore komt in voor Loreke

2-5: Janne korte kans

3-5

3-6: Chloë shot

3-7: Kaelan inloper

4-7

Axel komt in voor Kaelan

5-7

6-7

6-8: Annelore shot

7-8

7-9: Lore korte kans

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com