Voorwaarts Korfbal Club

De 20ste (!!!) zege op rij en dus ongeslagen kampioen!


Aanval: Chloë (2), Elise, Loreke (U12 )(1) en Kaelan (2)

Verdediging: Janne (1), Lore (1), Tia (1) en Xander

Reserve: Annelore (U12) (1) en Axel

Zou de VW U14 hun winning streak kunnen voortzetten? Deze ploeg heeft dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd verloren, niet op de tornooien, niet tijdens de voorronde veld, niet tijdens de zaal. We verwachten dus dat deze ploeg wint, zouden ze dit ook tijdens de laatste wedstrijd doen? De heenwedstrijd tegen Appels had VW gewonnen met 26-2… Dit zou dus moeten lukken.

Maar erg makkelijk ging het niet: de U14 Appels waren er duidelijk op gebrand om de heenwedstrijd niet opnieuw te ondergaan en hadden versterking ingeroepen van enkele U16’ers, duidelijk te herkennen bij de opwarming aan hun rode shirts. De tegenstander speelde een fysiekere wedstrijd en kon ook rekenen op een aantal twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter.

De VW-spelers hadden het dus even moeilijk om in hun eigen spel te komen, zeker in het begin. In de loop van de wedstrijd vonden ze elkaar wel vlotter, maar op het einde werd het toch nog erg spannend. De overwinning was wel voor hen, dankzij hun wil om te winnen, het spelen van hun spel, er te blijven voor gaan en de juiste bijsturingen van coaches Koen en Jordy. Chapeau hoe zij niet enkel hun spelers wijzen op hun fouten, maar ook even zoveel (of misschien zelfs meer) op wat ze goed doen.

De VW U14 dus ongeslagen zaalkampioen van hun reeks met 14 gewonnen wedstrijden. In de terugronde veld krijgen deze spelers eens andere tegenstanders tegenover hen: Sikopi, ASKC en Neerlandia. Zullen zij hun winning streak dan ook voortzetten? Wij geloven er alvast in! #webelieve

Elke P

Scoreverloop:

1e helft

1-0

1-1: Chloë shot

1-2: Tia stip

2-2

2-3: Kaelan shot

2-4: Loreke shot

2e helft

Annelore komt in voor Loreke

2-5: Janne korte kans

3-5

3-6: Chloë shot

3-7: Kaelan inloper

4-7

Axel komt in voor Kaelan

5-7

6-7

6-8: Annelore shot

7-8

7-9: Lore korte kans

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com