Voorwaarts Korfbal Club

De U12 tweedes in hun reeks, na een erg spannende wedstrijd met ups en downs. De U12 toonden nog maar eens dat zij kunnen korfballen met f(l)air play!


Aanval: Annelore (2), Leon (3), Lize en Xander

Verdediging: Dario, Jade, Lore en Milan

Reserve: Loris en Saartje

De laatste van het zaalseizoen, de wedstrijd voor de eerste plaats met de rechtstreekse concurrent, Vobako B. Bij winst of gelijkspel halen onze VW U12 de eerste plaats binnen, bij verlies is deze plaats voor Vobako.

De eerste helft had onze U12 het erg moeilijk, de passing zat niet goed en door de druk / zenuwen hadden ze moeite om tot hun korfbalspel te komen. Die eerste helft wou de afwerking ook helemaal niet lukken, 25 kansen, maar geen enkele door de korf. De supporters bleven hun team aanmoedigen, maar als je niet korft, kan je niet winnen. Bij het begin van het tweede kwart kwam Saartje in voor Lize. Vobako B kwam wel tot scoren: 3x in de eerste helft. Coach Koen en TM Els hadden de moeilijke taak om tijdens de rust hun spelers terug te motiveren en op de juiste manier aan te sturen.

Vervangingen in de loop van de tweede helft: Loris kwam in voor Milan bij het begin, in het laatste kwart kwam Milan in voor Xander en even later kwam Xander in voor Dario.

We zagen na de rust een andere grinta op het veld. De spelers geloofden er nog/terug in en gingen gretig in de aanval. Het praatje had duidelijk gewerkt!

Na drie minuten stonden we zowaar langszij! Veel van wat in de eerste helft niet lukte, lukte nu wel. Annelore en Leon korfden allebei een inloper en Leon korfde nog een shot. VW deed terug mee voor de prijzen. En dat zagen ze bij Vobako ook, hoe neutraal de scheids floot tot aan de 3-3, zo partijdig floot hij vanaf de 3-3. Plotseling maakte VW volgens hem veel fouten en Vobako geen, hoewel ze nog altijd hetzelfde spel speelden van de voorbije 25 minuten. Gevolg: Vobako loopt terug 2 punten uit: 5-3.

Ondertussen werden er bij Vobako B een aantal A-spelers ingebracht.

Na de 5-3 als bij wonder opnieuw een neutrale scheidsrechter… En VW kan opnieuw spelen zonder telkens teruggefloten te worden. Leon en Annelore lopen er elk opnieuw een inloper in. 5-5 en u raadt het gevolg al wel, nietwaar? De scheids denkt opnieuw aan zijn eigen club en fluit de wedstrijd kapot.

Bij 6-5 wordt er een shot van Jade onterecht afgekeurd, ernaast verdedigen is niet verdedigd!

Even later komt dan de meest twijfelachtige fase: Vobako krijgt een vrijworp, omdat Annelore op een juiste manier de bal kan wegmanoevreren voor een Vobakomeisje hem kan vangen… Snappen wie kan. Vobako profiteert van de partijdigheid van de man met het fluitje en maakt de 7-5.

Met nog maar 2 minuten te gaan is de veer bij VW gebroken en de wedstrijd eindigt op 8-5.

Op basis van de eerste helft kon VW geen aanspraak maken op de titel, maar in de tweede helft was VW de betere ploeg, zelfs tegen de ingebrachte A-spelers en met 2 U10’ers in de VW-ploeg. Jammer genoeg liet de scheids zich opnieuw van zijn partijdige kant zien. (3 jaar geleden was er al eens een felbesproken U12 Vobako-VW met deze scheidsrechter en zijn gebrek aan neutraliteit.)

Kortom erg wrang bij de VW U12 die op een faire manier misschien kampioen hadden kunnen worden, want wie weet hoe de stevige start van deze U12 na de rust zou zijn verder geëvolueerd?

De trainers waren in ieder geval trots op hun team, de supporters mogelijk nog trotser. De teleurstelling zal nog even nazinderen, maar vanaf volgende week gaan we terug het veld op: nieuwe tegenstanders, buitenlucht en gras- en kunstgras. Dus vergeet die shoes niet te passen hé! ;-)

Elke P

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com