Voorwaarts Korfbal Club

De U12 tweedes in hun reeks, na een erg spannende wedstrijd met ups en downs. De U12 toonden nog maar eens dat zij kunnen korfballen met f(l)air play!


Aanval: Annelore (2), Leon (3), Lize en Xander

Verdediging: Dario, Jade, Lore en Milan

Reserve: Loris en Saartje

De laatste van het zaalseizoen, de wedstrijd voor de eerste plaats met de rechtstreekse concurrent, Vobako B. Bij winst of gelijkspel halen onze VW U12 de eerste plaats binnen, bij verlies is deze plaats voor Vobako.

De eerste helft had onze U12 het erg moeilijk, de passing zat niet goed en door de druk / zenuwen hadden ze moeite om tot hun korfbalspel te komen. Die eerste helft wou de afwerking ook helemaal niet lukken, 25 kansen, maar geen enkele door de korf. De supporters bleven hun team aanmoedigen, maar als je niet korft, kan je niet winnen. Bij het begin van het tweede kwart kwam Saartje in voor Lize. Vobako B kwam wel tot scoren: 3x in de eerste helft. Coach Koen en TM Els hadden de moeilijke taak om tijdens de rust hun spelers terug te motiveren en op de juiste manier aan te sturen.

Vervangingen in de loop van de tweede helft: Loris kwam in voor Milan bij het begin, in het laatste kwart kwam Milan in voor Xander en even later kwam Xander in voor Dario.

We zagen na de rust een andere grinta op het veld. De spelers geloofden er nog/terug in en gingen gretig in de aanval. Het praatje had duidelijk gewerkt!

Na drie minuten stonden we zowaar langszij! Veel van wat in de eerste helft niet lukte, lukte nu wel. Annelore en Leon korfden allebei een inloper en Leon korfde nog een shot. VW deed terug mee voor de prijzen. En dat zagen ze bij Vobako ook, hoe neutraal de scheids floot tot aan de 3-3, zo partijdig floot hij vanaf de 3-3. Plotseling maakte VW volgens hem veel fouten en Vobako geen, hoewel ze nog altijd hetzelfde spel speelden van de voorbije 25 minuten. Gevolg: Vobako loopt terug 2 punten uit: 5-3.

Ondertussen werden er bij Vobako B een aantal A-spelers ingebracht.

Na de 5-3 als bij wonder opnieuw een neutrale scheidsrechter… En VW kan opnieuw spelen zonder telkens teruggefloten te worden. Leon en Annelore lopen er elk opnieuw een inloper in. 5-5 en u raadt het gevolg al wel, nietwaar? De scheids denkt opnieuw aan zijn eigen club en fluit de wedstrijd kapot.

Bij 6-5 wordt er een shot van Jade onterecht afgekeurd, ernaast verdedigen is niet verdedigd!

Even later komt dan de meest twijfelachtige fase: Vobako krijgt een vrijworp, omdat Annelore op een juiste manier de bal kan wegmanoevreren voor een Vobakomeisje hem kan vangen… Snappen wie kan. Vobako profiteert van de partijdigheid van de man met het fluitje en maakt de 7-5.

Met nog maar 2 minuten te gaan is de veer bij VW gebroken en de wedstrijd eindigt op 8-5.

Op basis van de eerste helft kon VW geen aanspraak maken op de titel, maar in de tweede helft was VW de betere ploeg, zelfs tegen de ingebrachte A-spelers en met 2 U10’ers in de VW-ploeg. Jammer genoeg liet de scheids zich opnieuw van zijn partijdige kant zien. (3 jaar geleden was er al eens een felbesproken U12 Vobako-VW met deze scheidsrechter en zijn gebrek aan neutraliteit.)

Kortom erg wrang bij de VW U12 die op een faire manier misschien kampioen hadden kunnen worden, want wie weet hoe de stevige start van deze U12 na de rust zou zijn verder geëvolueerd?

De trainers waren in ieder geval trots op hun team, de supporters mogelijk nog trotser. De teleurstelling zal nog even nazinderen, maar vanaf volgende week gaan we terug het veld op: nieuwe tegenstanders, buitenlucht en gras- en kunstgras. Dus vergeet die shoes niet te passen hé! ;-)

Elke P

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com