Voorwaarts Korfbal Club

Wij al kampioen, de kwikjes verdiend tweede.


Yannick 4 - Bruggie S - Nils S - Roy 2 - Kane 3+2s - Lars 1 - Jonas

Anne 1 - Cleo (meest verdienstelijke B speelster van dit seizoen) - Sainah - Jasmien - Steffi- Isha

Kwik verloor vorige week van AKC en daardoor was Voorwaarts al zeker van de zaaltitel. Verdiend, we verloren geen wedstrijd tot deze wedstrijd in de terugronde, maar verloren dus tweemaal tegen dit Kwik, tweede in het klassement. Een revanchke op het veld?

Een wedstrijd voor de eer dus en daar konden we ons onvoldoende voor opladen, jammer maar beter dit verlies dan als het er echt op aankomt, op het veld gaan we terug een reeks neerzetten.

Matchverloop:

1-1 stip Bruggie, fout op de beste man van de terugronde Yannick.

3-2 na time-out, doorloper van Anne steun Yannick.

3-3 Yannick steun Anne

3-4 stip op Roy, Nils zet om

3-5 Roy mooie korf, medewerking Nils en Jasmien

Dit sluit een betere periode van ons af.

7-6 Yannick uit combi Bruggie, beproefde recept

9-7 Dubbel ingevallen Kane met maatje Roy

10-7 Rust: te weinig inspiratie, beleving en veel één shotsaanvallen.

11-7 hierna missen we een strafworp, we zullen er in totaal drie stuks laten liggen!

11-8 stip op Steffi (sterke invalbeurt)

11-9 Kane uit rebound van Nils

11-10 Yannick brengt ons terug in de match

Erop en erover?

12-11 Kane Doorbraak steun Steffi

12-12 Stip op Steffi weer

13-13 binnengekomen Lars na steun Cleo

14-14 Kane op shot zwoegwerk Nils

15-15 ons laatste korf helaas, door Yannick.

17-15 Over en out.

Tot op het veld

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com