Voorwaarts Korfbal Club

Speciaal voor Philippe: een zondag-verslag!

Zouden we het zaal-seizoen kunnen afsluiten zonder nederlaag? Meer nog, zouden we als leider naar Herentals kunnen gaan? Dan moesten we wel voorbij Vobako A: dat was ons nog nooit gelukt al hadden we ze thuis wel tot een gelijkspel kunnen dwingen. Om te winnen zouden we onszelf dus moeten overtreffen en dat lukte niet: we werkten niet genoeg af (11 korven uit 84 kansen is te weinig).

Is dat erg? Helemaal niet: wie had gedacht dat we tot op de laatste speeldag gingen meedoen voor de eerste plaats? Niemand denk ik. We eindigen derdes en gaan oververdiend naar Herentals waar we het opnemen tegen AKC. Geniet ervan spelers, jullie hebben het dik verdiend!


Verdediging: Robin - Hendrik - Amber I - Elin

Aanval: Yarik - Kobe - Amber J - Tine

Reserven: Mirte - Peter - Nico

We beginnen geconcentreerd. Vobako opent de score, we krijgen de kans om gelijk te stellen via strafworp maar we missen. Een voorteken? We doen goed mee maar ons probleem is al snel duidelijk: we creëren kansen bij de vleet, maar de afwerking is niet goed genoeg. Na 10 minuten komt Vobako 3 korven voor en houden dat redelijk makkelijk vast. Onze verdediging staat er vandaag, tot 6 minuten voor de rust: dan is er duidelijk concentratieverlies en kan Vobako uitlopen van 8-6 naar 12-6 op 5 minuten tijd. Mirte komt op het einde van de eerste helft Amber J vervangen. We hebben 42 kansen en scoren er maar 6.

Bij het begin van de tweede helft komt Amber J in voor Amber I. Er wordt fel verdedigd langs beide kanten en dat leidt tot 4 strafworpen (2 aan elke kant) en zo blijft het verschil quasi gelijk tot 15-8. Peter vervangt Hendrik. Dan zet Vobako weer een spurtje in en wij scoren maar 1 veldgoal uit 21 kansen. We missen ook een aanvallende rebound waardoor de meeste aanvallen maar uit 1 poging bestaan. Zo loopt Vobako uit tot 19-9. Nico vervangt Peter. Dan scoren we toch nog 2x keer en Vobako legt de eindstand vast op 20 -11. Tweede helft ook 42 kansen, en maar 5 korven (waarvan 2 op stip).

Volgende week wacht AKC in Herentals: laat ze maar naar de video van de match kijken. We zijn goed als underdog! Het afwerkingspercentage naar boven krijgen en AKC zal aan ons een heel lastige klant hebben.

1-0

2-0

2-1: Robin

3-1

4-1

5-1

5-2: Elin (mooie beweging)

5-3

6-3

6-4: Kobe

6-5: Elin (strafworp)

7-5 (met een reukje aan)

8-5

8-6

9-6

10-6

11-6

12-6 (op 6 minuten tijd een 4-0 rond de oren, spijtig)

RUST

13-6

14-6

14-7: Kobe (strafworp)

15-7

15-8: Elin (strafworp)

16-8

16-9: Tine

17-9

18-9

19-9

19-10: Yarik

19-11: Tine

20-11

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com