Voorwaarts Korfbal Club

In Kasterlee speelden we geen goede wedstrijd tegen Vobako B. Konden we dit rechtzetten met het thuisvoordeel op zak ? Je zou het de eerste 10 minuten niet gedacht hebben : een droge 0-4 aan ons broek. We bleven echter rustig en bogen het langzaam maar zeker om naar een voorsprong en speelden het na de rust rustig uit. 

's Avonds won AKC A van Vobako A en nu wordt het dus volgende week nog super-spannend met 3 ploegen die nog eerst kunnen eindigen : voor ons is het "makkelijk" - winnen van Vobako A en we eindigen eerste !


Aanval : Hendrik (1) - Amber I (5) - Robin (1) - Tine (3)

Verdediging : Yarik (1) - Kobe (1) - Mirte (2) - Amber J (3)

We starten slecht : onze aanval (in onuitgegeven opstelling omdat Elin ziek was) creëert kans op kans maar geen één treft doel. De verdediging houdt aanvankelijk goed stand en het vizier bij Vobako staat ook niet op scherp maar na 9 minuten breekt Vobako toch door : 0-2 op een paar minuten. We hopen dat de vakwissel raad brengt maar helaas krijgen we er meteen 2 om de oren en staan we 0-4 in het krijt. Na 14 minuten spelen breekt Amber I de ban en beginnen we aan een lange achtervolging. We slagen er wel in om Vobako een droge 6-0 om de oren te geven  en komen voor het eerst voor bij 6-4. Het gaat dan op en neer en we rusten bij 7-5 voorsprong. We creëeren 43 kansen (wat goed is) maar scoren slechts aan 16%.

 

Geen wissels bij de rust. Beide ploegen lijken tevreden met de 7-5 stand want het duurt 6 minuten voor de eerste korf valt, voor Vobako. We zijn nu wel baas en Vobako slaagt er niet in om dichter bij te komen. Over 10-6 lopen we verder uit naar 13-8 en dan lijkt Vobako het wat op te geven zodat we rustig uitspelen naar 17-9. Een goed resultaat maar het spel is al beter geweest. Ik miste vooral onze aanvallende rebound. Dat maakte dat we dikwijls na één kans de aanval al weer uit handen moesten geven. Dat zal volgende week anders moeten in Kasterlee (en Herentals). In de tweede helft schoten we 34 keer naar de korf en werkten af aan 29%. Dat is mooi en moeten we zeker meenemen de komende weken. Dat en onze ijzersterke verdediging : het aantal steals was niet te tellen !

0-1

0-2

0-3

0-4

1-4 : Amber I (na 14 minuten !)

2-4 : Amber I

3-4 : Amber J (misschien moeten we allemaal Ambers opstellen ?)

4-4 : Yarik (mooie actie)

5-4 : Tine (knappe rebound Robin na vrijworp)

6-4 : Hendrik

6-5

7-5 RUST

7-6

8-6 : Amber I (strafworp)

9-6 : Mirte (steal heel mooi uitgespeeld)

10-6 : Mirte

11-6 : Amber I

11-7 

12-7 : Amber J

12-8

13-8 : Amber I

14-8 : Tine (mooie pass van Robin - in de vlucht)

15-8 : Amber J

15-9

16-9 : Tine

17-9 : Robin

 

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com