Voorwaarts Korfbal Club

Na de vorige twee goeie wedstrijden dacht ik dat de lijn ging doorgetrokken worden maar ‘wa was dees ’(1)


A : Lore – Quinte (2) – Rob (1) – Bjarne (5)

V : Luna – Imke (1) – Jarno (3) – Axel (4)

R : Caro – Mauro – Willem

Onze eerste aanval brengt ons na 50 sec via een steekpas van Lore op Bjarne achter de korf de 1-0. Boeckenberg met 2 heren van hun A-team komt gelijk op vrijworp tegen Axel. Na een lange aanval met meerdere schoten komen ze zelfs met een schot tegen Quinte op voorsprong. We reageren met een lang uitgesponnen aanval over 4 en uiteindelijk is het Imke die van achter de korf de bordjes terug in evenwicht brengt 2 – 2.

Als Rob even later schiet is het Quinte die uit de rebound op een kort schot de 3-2 kan aantekenen. Via een pas van Rob op Bjarne achter de korf naar 4-2.

We pasten ons aan aan de zwakte van onze tegenstrever en we zagen zeer veel pasfouten zonder dat er echt druk zat op onze passing. Axel kan onder tijdsdruk de 5-2 binnenschieten op de 13de minuut. Even later is het terug Axel die van ver binnenschiet omdat er geen andere optie was 6-2.

Na een overnamesituatie is de heer van Jarno die op schot de 6-3 scoort en even later een strafworpfout van Jarno en Boeckenberg twijfelt niet 6-4. Een schot vanuit de donkergroene tagzone van Jarno voor de 7-4 en dan een schot van nog verder van Jarno en hij volgt z’n schot, kan z’n eigen rebound afvangen en éénhandig binnenleggen voor de 8-4, een Jacobke dus…..

Als we denken nu toch vertrokken te zijn krijgt Imke een schot tegen en als Jarno/Axel even later in verdediging allebei naast de bal grijpen kan Boeckenberg profiteren en 8-6 bij de rust.  

Na de rust kan Axel ons op drie doelpunten verschil schieten maar op de tiende minuut krijgt Quinte een schot tegen 9-7. Onze eerste aanval is productief want na een schot van Rob kan Bjarne op lopende rebound scoren en dan Quinte met schot na pas van Rob 11-7. Via een verre loeier van aan de zijlijn de 11-8 tegen Bjarne. Caro komt voor Luna. Met een schot tegen Quinte terug een verschil van twee 11-9.

Rob dan op schot van opzij de paal (pas Quinte) en even later Bjarne op schot 13-9. Lore krijgt dan een inloper tegen, maar Axel kan counteren 14-10. Bjarne weer op schot voor de 15-10 maar Jarno tast mis in verdediging en krijgt een schot tegen 15-11. Hij countert onmiddellijk met een schot en 16-11 als eindstand.

EXDIEPESPITS

(1) Al het goede van de vorige twee wedstrijden was volledig weg vandaag. Hopelijk tegen Kwik volgende week beter of…..remember de heenmatch.

 

 

 

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com