Voorwaarts Korfbal Club

Na de vorige twee goeie wedstrijden dacht ik dat de lijn ging doorgetrokken worden maar ‘wa was dees ’(1)


A : Lore – Quinte (2) – Rob (1) – Bjarne (5)

V : Luna – Imke (1) – Jarno (3) – Axel (4)

R : Caro – Mauro – Willem

Onze eerste aanval brengt ons na 50 sec via een steekpas van Lore op Bjarne achter de korf de 1-0. Boeckenberg met 2 heren van hun A-team komt gelijk op vrijworp tegen Axel. Na een lange aanval met meerdere schoten komen ze zelfs met een schot tegen Quinte op voorsprong. We reageren met een lang uitgesponnen aanval over 4 en uiteindelijk is het Imke die van achter de korf de bordjes terug in evenwicht brengt 2 – 2.

Als Rob even later schiet is het Quinte die uit de rebound op een kort schot de 3-2 kan aantekenen. Via een pas van Rob op Bjarne achter de korf naar 4-2.

We pasten ons aan aan de zwakte van onze tegenstrever en we zagen zeer veel pasfouten zonder dat er echt druk zat op onze passing. Axel kan onder tijdsdruk de 5-2 binnenschieten op de 13de minuut. Even later is het terug Axel die van ver binnenschiet omdat er geen andere optie was 6-2.

Na een overnamesituatie is de heer van Jarno die op schot de 6-3 scoort en even later een strafworpfout van Jarno en Boeckenberg twijfelt niet 6-4. Een schot vanuit de donkergroene tagzone van Jarno voor de 7-4 en dan een schot van nog verder van Jarno en hij volgt z’n schot, kan z’n eigen rebound afvangen en éénhandig binnenleggen voor de 8-4, een Jacobke dus…..

Als we denken nu toch vertrokken te zijn krijgt Imke een schot tegen en als Jarno/Axel even later in verdediging allebei naast de bal grijpen kan Boeckenberg profiteren en 8-6 bij de rust.  

Na de rust kan Axel ons op drie doelpunten verschil schieten maar op de tiende minuut krijgt Quinte een schot tegen 9-7. Onze eerste aanval is productief want na een schot van Rob kan Bjarne op lopende rebound scoren en dan Quinte met schot na pas van Rob 11-7. Via een verre loeier van aan de zijlijn de 11-8 tegen Bjarne. Caro komt voor Luna. Met een schot tegen Quinte terug een verschil van twee 11-9.

Rob dan op schot van opzij de paal (pas Quinte) en even later Bjarne op schot 13-9. Lore krijgt dan een inloper tegen, maar Axel kan counteren 14-10. Bjarne weer op schot voor de 15-10 maar Jarno tast mis in verdediging en krijgt een schot tegen 15-11. Hij countert onmiddellijk met een schot en 16-11 als eindstand.

EXDIEPESPITS

(1) Al het goede van de vorige twee wedstrijden was volledig weg vandaag. Hopelijk tegen Kwik volgende week beter of…..remember de heenmatch.

 

 

 

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com