Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts veel te sterk en verdiend eindigend op de tweede stek.


Voorwaarts heeft veel meer kwaliteit dan moedig strijdend Scaldis.

De laatste weken zie je toch een overschot van kwaliteit in onze kern tegenover Riviera, Scaldis en andere. Dat is alleen maar positief en enkel moeilijk voor de coach om te selecteren. Chapeau toch aan Scaldis vandaag en Riviera vorige week dat ze toch trachten een team in het veld te brengen want anders zouden we nog minder wedstrijden hebben. Dit was trouwens de laatste zaalwedstrijd voor ons want Kwik heeft zoals bekend geen derde ploeg, jammer maar helaas. Chapeau ook aan de supporters, A en B spelers en de beide coaches om de volledige wedstrijd de C-ploeg te blijven ondersteunen met hun aanwezigheid, dat noemen ze clubgeest.

De c speelde vooral een uitstekende terugronde (ook en waarom altijd die terugrondes hé), onder het mom de prijzen worden aan de meet uitgedeeld. En eindigt dus tweede na Blauw-Wit, ploegje buiten categorie

Het team:

Jonas 2 - Lars 2 - Jordy 2- Jasper 1 - Kane 3 - Jakob (wederoptreden)

Liefst 12 korven uit dames handen vandaag: Janna 5 - An-Sofie 3 -Steffi 3 - Caro 1 - Amber (7 rebounds) (ja Anne je hebt dit gemist hé)

Scoreverloop:

1-0 Jonas kortbij

2-0 Lars one-handed

3-0 Steffi halve afstand

4-1 Lars korte kans

5-1 Janna in een productief dagje

6-1 Jasper drive op Jordy

7-2 Janna kortbij

8-2 éénhandige doorloper Janna

9-2 Steffi korte kans

10-2 Jordy ver shot

11-3 An-Sofie half schotje

12-3 Kane doorbraak steun Steffi

13-3 Kane fade-way

Rust

Tweede helft:

14-3 een Nadhie den Dunnen goal (voor de insiders) van Janna

15-3 ook Jonas met éénhandje

16-3 Jordy steun Steffi

17-3 Steffi pas Kane

18-4 AS op pas Janna

19-4 Kane pas Jordy

20-5 was getekend An-Sofie

21-5 Janna steun Jasper

22-6 Caro zorgt voor de laatste korf van dit zaalseizoen

Ook Jakob maakte minuten na zijn operatie.

Tot op de bank in Kwik en tot aan het veldseizoen.

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com