Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts veel te sterk en verdiend eindigend op de tweede stek.


Voorwaarts heeft veel meer kwaliteit dan moedig strijdend Scaldis.

De laatste weken zie je toch een overschot van kwaliteit in onze kern tegenover Riviera, Scaldis en andere. Dat is alleen maar positief en enkel moeilijk voor de coach om te selecteren. Chapeau toch aan Scaldis vandaag en Riviera vorige week dat ze toch trachten een team in het veld te brengen want anders zouden we nog minder wedstrijden hebben. Dit was trouwens de laatste zaalwedstrijd voor ons want Kwik heeft zoals bekend geen derde ploeg, jammer maar helaas. Chapeau ook aan de supporters, A en B spelers en de beide coaches om de volledige wedstrijd de C-ploeg te blijven ondersteunen met hun aanwezigheid, dat noemen ze clubgeest.

De c speelde vooral een uitstekende terugronde (ook en waarom altijd die terugrondes hé), onder het mom de prijzen worden aan de meet uitgedeeld. En eindigt dus tweede na Blauw-Wit, ploegje buiten categorie

Het team:

Jonas 2 - Lars 2 - Jordy 2- Jasper 1 - Kane 3 - Jakob (wederoptreden)

Liefst 12 korven uit dames handen vandaag: Janna 5 - An-Sofie 3 -Steffi 3 - Caro 1 - Amber (7 rebounds) (ja Anne je hebt dit gemist hé)

Scoreverloop:

1-0 Jonas kortbij

2-0 Lars one-handed

3-0 Steffi halve afstand

4-1 Lars korte kans

5-1 Janna in een productief dagje

6-1 Jasper drive op Jordy

7-2 Janna kortbij

8-2 éénhandige doorloper Janna

9-2 Steffi korte kans

10-2 Jordy ver shot

11-3 An-Sofie half schotje

12-3 Kane doorbraak steun Steffi

13-3 Kane fade-way

Rust

Tweede helft:

14-3 een Nadhie den Dunnen goal (voor de insiders) van Janna

15-3 ook Jonas met éénhandje

16-3 Jordy steun Steffi

17-3 Steffi pas Kane

18-4 AS op pas Janna

19-4 Kane pas Jordy

20-5 was getekend An-Sofie

21-5 Janna steun Jasper

22-6 Caro zorgt voor de laatste korf van dit zaalseizoen

Ook Jakob maakte minuten na zijn operatie.

Tot op de bank in Kwik en tot aan het veldseizoen.

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com