Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts redt zich na formidabele terugronde!


Jef 5 - Stoffel 4+s- Brice1+2s-Vogel 2+2s - Roy 3

Julie 3 - Isha 2 - Lauren 1 - Liesje 1- Heleen

Voorwaarts heeft zich definitief veilig gespeeld na deze fel bevochten zege in een tumultrijke en bitsige wedstrijd. Het zag er vijf weken geleden, na de pijnlijke nederlaag op Floriant, met een zevende plek op drie punten van de zesde plek nog zeer slecht uit, toen dacht ik dat de zevende plaats het hoogst haalbare zou zijn maar na een 9 op 10 staan we plots vijfde in de rangschiking. Meer nog als we volgende week op Kwik met vier doelpunten verschil winnen gaan we alsnog voor de kruisfinales naar Herentals. Ook in deze wedstrijd zag het er lang niet zo goed uit, we starten wel prima en liepen aanvankelijk vlot tot 4-0 uit maar halverwege stonden we 14-15 in het krijt. In de (rebound)duels lagen we fel onder tijdens de eerste helft maar dat werd flink rechtgezet in de tweede periode. In het laatste kwartier lagen we boven op fysiek en veldoverwicht maar David Peeters hield toen zijn ploeg in de race. Op het laatste gingen we er conditioneel over.

Wedstrijdverloop:

1-0 Isha keurig shotje

2-0 Brice stip fout op Stoffel

3-0 Uitstekende Jef op pas van Vogel

4-0 Vogel steun Heleen

5-1 Brice strafworp noodrem op Isha

6-4 Lauren shotje stopt voorlopig remonte Scaldis

7-6 Stoffel pareert de eerste gelijkmaker van de oranjehemden

8-6 Stoffel steun Lauren

9-7 Jef zelf keurig onderdoor ontdoet zich van rugzak

10-7 Isha kalm binnengelegd bij opgelegde kans

Voorwaarts valt nu volledig stil, Scaldis neemt het commando en de wedstrijd in handen met zeer viriel spel, op en over het randje, maar de 10-12 is wel verdiend.

11-12 Jef stopt de 0-5 tussenscore van de bezoekers

12-13 Brice shot pas Stoffel

13-13 Stoffel effent opnieuw uit vrijworp, steun de Lau

13-15 met twijfelachtig goedgekeurde treffer loopt Scaldis opnieuw weg

14-15 Stoffel legt de rustcijfers op één achter vast, een agressiever Scaldis leidt toch terecht en dit ondanks dat David nog niet in de wedstrijd is kunnen komen maar de vele fouten die vrijworpen en strafworpen opleveren en doelpunten van de mindere scoorders van Scaldis gaven dit resultaat.

Tweede helft:

We krijgen nu een harder strijdend Voorwaarts dat onder leiding van de man van de match Stoffel (30 rebounds) veldoverwicht oplevert.

15-16 stip mee voor Julie, Vogel zet om

16-16 Julie breekt de ban voor haarzelf

17-19 Jef op het juiste moment

Bij 17-20 komt Roy binnen de lijnen en dat wordt een bepalende wissel

18-20 Roy na reboundwerk Stoffel

19-20 Jef op pas van Vogel

20-20 Vogel assist Julie

21-21 Roy steun Lauren

22-22 stip op Julie, Vogel zet om

23-23 stip op Roy, Stoffel legt binnen

24-23 Julie voor een eerste voorsprong sinds langs (de 10-9) we zijn weer beter maar we zien het nog niet op scorerbord uitgedrukt

24-26 Scaldis erop en erover, fini?

25-26 Julie op het juiste moment

26-26 binnengekomen Liesje met een zeer belangrijke en welgekomen treffer

26-27 super-sub Roy heeft ditmaal de eer om de laatste en beslissende korf binnen te leggen.

Stoffel: Ongetwijfeld de man van de wedstrijd onbaatzuchtig en klaar kijkend in functie van de ploeg.

Supporters: Bedankt voor de talrijke aanwezigheid, we hopen jullie met nog meer te begroeten voor de wedstrijd van volgende week die ons nog een kruisfinale kan opleveren! Wie had dat een maand geleden gedacht?

Tot op kwik, be there

Peter

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com