Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

A Jolien Sue Bent Sep
V Olivia Wenke Corneel Finn
 
Een match waarover niet te veel moet worden gezegd. We openen met een goal van Bent in de eerste seconde. Later, bij een vrijworp merkt Sue dat ze vrij staat en ze straft dit vlot af.
 
Daarna is het al HMKC dat de klok slaat. Ze overpoweren de onzen op bijna alle vlakken. Er wordt gezocht en gezocht… maar een oplossing vindt ons team niet. Tuur en Mats komen verse energie brengen maar ook zij kunnen de ban niet breken. De match eindigt op 2-11.
 
Kopjes weer op voor volgende week wanneer ons Leuven wacht, de eerste in de reeks.

 

V: Olivia, Wenke, Bent, Sep
A: Lotje, Sue (C), Corneel, Finn

Het belooft niet gemakkelijk te worden vanaf de eerste bekerronde. Onze tegenstanders van Spartacus lijken bijna allemaal een jaartje ouder en ze steken er qua lengte duidelijk bovenuit.

Spartacus begint meteen al heel secuur en voor we het goed en wel weten staan ze 3-0 voor. Bent komt tot goeie kansen, de eerste gaat er net niet in, maar even later is het toch prijs. De coaches nemen een time out. Er volgen terug goede aanvallen maar afronden lukt bij ons team weer een aantal keren nét niet. Corneel ziet zijn kans in en weer uit de mand rollen. Spartacus is onverbiddelijk en ze straffen een slechte pas in het uitwerken af.
Jolien komt de ploeg versterken. Erna is het dan eindelijk wel prijs via Finn. Aan de andere kant vindt Bent de mand, de eerste wordt nog afgekeurd wegens gelopen, de tweede is wel de goeie. De groenrode trein dendert verder en we blijven de moed erin houden. Finn kan op inloop scoren en Jolien ziet een goeie invalbeurt beloond met een schot. Het staat ondertussen 8-5. Zowel Tuur als Mats M komen nog tussen de lijnen en spelen zich in de kijker met goeie acties. Sue kan in de slotfase ook nog tegenprikken. We eindigen met een 10-6 verlies tegen een ploeg die groter en sterker was. Het is de verdienste van onze spelers en coaches dat ze er met z’n allen zijn voor blijven gaan en dat ze de supporters hebben getrakteerd op een mooie match.

U13 Hmkc B – VW B: 9-2
Lora, Lotje, Ivany
Anton, Arnout, Lee, Wolf, Mats
Onder toeziend oog van coaches Mauro en Robbe begonnen onze kanjers aan hun opwarming.

Was het bij het tweede team nog een gebrek aan efficiëntie aan onze kant, dan was het bij het eerste team Floriant dat ons in de eerste helft een lesje in diezelfde efficiëntie bezorgde.

Onze B-ploeg kon uitgespeelde kansen, vaak van kortbij, jammer genoeg niet verzilveren en zag een voorsprong ombuigen in een verlies. Bij de eerste ploeg kregen we er 16 tegen in de eerste helft zodat een prima tweede periode niet goed genoeg was om aanspraak te maken op punten.

Met eindsprint op en over Catba

Mauro 4 - Xander 1 (19 rebounds) - Liam 2 - Kobe (22 rebounds) - Jasper 2 - Jarno (knappe invalbeurt)

Luna 4 - Kia 1 - Cleo en Amber W (beide knap aan en afvangwerk) - Caro VB 1 - Amber J

Een kopie ongeveer van de B die net had gespeeld. De eerste helft was onder het motto defensie rules, rust bij 5-3. Beide verdedigingen baas, de aanvallen leden allebei heel veel balverlies, wij hadden weer veel last van de Catba vertragende achter tactiek.

Onze B ploeg zet scheve situatie na de rust mooi recht

Yenthro (6 rebounds) - Willy (4 steals) - Jarno 2 - Jakke 4 - Jasper 3

Lore H 1 - Elise 2 - Amber J 1 - Fie 1 - Caro VB 1

Catba nam de challenge aan om met hun tactiek te trachten ons te kloppen. En toegegeven we hadden het er vooral de eerste helft erg moeilijk mee. Maar na de pauze gingen we er toch nog over. Zeer knap we zullen echter moeten leren om om te gaan met traag spelende ploegen maar veel veerkracht en chapeau voor de ploeg voor deze tweede time.

Catba schiet met scherp

Jordy 2 - Rob 1 - Fred 1 - Kaay (11 rebounds) - William

Fatima 2 - Maartje 1 - Veerle 1 - Caro C - Ellen - Sarah

Onder een leuk nazomer zonnetje en op een goed veld bleek Catba C veel te goed te schieten voor ons. De thuisploeg werkte af aan 20% wij kwamen helaas maar aan de helft van dit getal. Neen het was gewoon ons dagje niet we kwamen nooit in de wedstrijd terwijl Catba bleef uitlopen.

Een wedstrijd in de stralende zon zien de spelers en supporters wel zitten. Wanneer de ouders de grote spelers zien van de tegenstanders bekruipt toch een beetje de angst maar de overtuiging in de ogen van onze spelers deed de spanning verdwijnen. Hopelijk krijgen we gelijk.

A: Lander(d)-Finn(d)-Lennert-Eric

V: Lina-Lenka-Lars-Gio

R: Joppe

 

Met een klinkende overwinning op zak, kwamen onze U15c moe maar voldaan van het speelveld. Coach Robin was heel tevreden en de supporters zagen waarschijnlijk de beste wedstrijd van deze groep tot hiertoe.

Beker van België 1/8ste finales: Voorwaarts/Molinos - Putse 29-19 (incl +2 voorgift)

Een druilerige vrijdagavond was het toneel voor deze achtste finale van de Beker van België en dat bleek de onzen niet te deren. 

We namen een wervelende start en na de eerste drie opeenvolgende succesvolle aanvallen was de voorgift al weggewerkt. Renzo opende de score vanuit het achtervlak in de eerste aanval, bij het volgende balbezit deed Lars het op identiek dezelfde plek en Elin startte met haar eerste van 6 stuks. De eerste tegentreffer van Putse werd direct gecounterd door Janne en zij bediende wat later Lauren: 5-1.

Een flauwe match, gered door een productief kwartiertje

A: Lauri(3) Saartje(1) Quinten(2) Senne(3)

V: Lieke Lauren(1) Xander(3) Loris(2)

R: Nore Stef(1) Janne (blessure) Joppe (blessure)

De wedstrijd begon zonnig en warm, maar de wolken brachten af en toe welkome schaduw. Laat dat een samenvatting van de wedstrijd zijn: we zitten er niet fris in, maar hervinden op tijd onze adem.

A: Lou (2), Marie (2), Taco (3), Stan,

V: Oskar (1), Seth (1), Anke (1), Fran (1)

R: Lennert, Kaat (1)

Op zondag maakten we de verplaatsing naar Neerlandia met onze U15A. Wederom veel lengte bij de tegenstander, maar dat schrikt de onzen niet af. Nog even het tactisch plan bespreken en dan zijn we er helemaal klaar voor als de scheids de wedstrijd op gang fluit.

Een spannende wedstrijd! Met 6 dames en 6 heren waren we klaar voor onze eerste Bekerwedstrijd ooit. 

Afgelopen weekend ontving Edegem/Leader Grain Blauw-Wit en op zondag ging Voorwaarts/Molinos het duel aan met Boeckenberg. Beide wedstrijden werden razend spannend en leverden uiteindelijk een puntendeling op!

Nadat het ochtendgrijs was verdwenen, kondigde zich de zondag als een prima korfbaldagje aan. Niet de loden zon van de voorbije weekends, maar uitstekende omstandigheden om te ballen.

Topleague A: Voorwaarts/Molinos - Boeckenberg 17-17

De thuisploeg begon zonder de geblesseerde Christoph Hellemans en zag al vroeg in de wedstrijd aanvoerder Jens Vogels naar de kant gaan met een blessure. Dat betekende al direct een stevige beperking qua vuurkracht langs onze kant, maar mede door een prima verdediging van het vak Liam-Joren-Elin-Joke kon er een collectief sterke prestatie neergezet worden. Dit was een verademing want op dat vlak wrong het schoentje op de vorige speeldag tegen Kwik. De wedstrijd startte traag met een openingstreffer van Boeckenberg in de eerste minuut en pas de gelijkmaker van Elin achter de korf na 7 minuten spelen. Dan lag de wedstrijd enige tijd stil omwille van blessures (overigens niet ten gevolge van duels) en dat brak ons ritme. Boeckenberg ging er beter mee om en liep tegen het kwartier tot 1-4 uit. Liam van aan de achterlijn en Lauren met een vrije bal (prima partij!) brachten ons terug in de wedstrijd (3-4). Een tegentreffer werd door een enig mooie zweef-doorbraak van Liam gecounterd. Dan volgenden de doelpunten zich in snel tempo op met langs onze kant Lauren met een shot en Elin met een omdraaier voor de 6-7. Boeckenberg opnieuw twee stuks voor, maar een strafworp omgezet door Lauren en een knappe onehander van Lars vanop afstand maakten dat we met 8-8 gingen rusten.

 

Foto: Actiefotografie.be

 

 

Aanval: Wolf, Arnout, Finn (D), Lora

Verdediging: Mats, Bent, Ivany, Olivia

Reserve: Corneel, Sep, Sue

A Lotje Sue (C) Corneel Finn
V Olivia Wenke Bent Sep

Ideaal korfbalweer voor onze spelers, dat vonden de supporters ook :-). De koude koffie zouden we snel vergeten door het temperament op het veld.

Er wordt meteen sterk gestart en de 0-1 komt al snel op het bord. Corneel passeert naar Sue in de ruimte en zij schiet binnen. Corneel is in vorm, hij maakt goeie acties en schiet raak, jammer genoeg net verdedigd. Hoevenen heeft het moeilijk tegen onze verdediging en ze kunnen proberen vanop de stip, maar ze missen. De goeie aanvallen komen er, kansen na goed vrijspelen in de ruimte en in de individuele duels vinden echter het doel niet. Iedereen komt wel tot kansen, we hebben zelfs tot wel zes kansen in één aanvalsbeurt. Gelukkig kunnen we rekenen op ons verdedigend blok. Zij blijven geconcentreerd en recupereren veel ballen. We gaan de rust in met het kleinste verschil, maar eigenlijk verdiende ons team meer.

Jolien komt Lotje aflossen in aanval en al vrij snel valt dan toch de 0-2 via Finn. De vakken wisselen (eindelijk), het zal alleen niet voor lang zijn want Hoevenen kan al snel de 1-2 maken op inloop. Daarna neemt Bent een vrijworp, hij gaat inside en Wenke heeft het goed gezien, ze speelt hem aan en de fout op Bent volgt. Met het hoofd goed koel gehouden beloont Bent de mooie actie en de 1-3 is een feit. Lee komt de aanval vervoegen. Scoren lukt ondanks hard werken en zoeken weer niet, maar niet gepanikeerd want aan de andere kant staat een muur waar Hoevenen niet voorbij geraakt. Hoe hard ze ook proberen. Onze dames, Olivia en Wenke, controleren met fantastisch voetenwerk hun tegenstreefsters en pakken daarbij ook nog eens de rebounds boven de veel grotere dames weg. De druk op de ballijn die ze geven dwingt Hoevenen tot slechte passen. Ook de bijzonder vinnige heer die tegen Bent staat kan maar geen gaatje vinden. WAT EEN VERDEDIGINGSVAK!!!!! In aanval lukt het minder vlot nu en de coaches nemen tweemaal een time out.
Er komen nog kansen, maar goals blijven uit. Hoevenen komt via een knap genomen vrijworp nog terug tot 2-3, wat ook meteen de eindstand voor vandaag is.

Knap gelijkspel tegen een titelkandidaat

Jasper 1 - Liam 1 - Kobe 1 (23 rebounds) - Xander 5 - Mauro 4 - Yenthro - Jarno

Luna 2 - Cleo 1 - Kia 4 - Amber W 1 - Caro VB

Een heel mooi resultaat bijeen geknokt in een stevig en spannend duel. We zagen een erg goede spirit en 100% inzet en geloof van een team dat goed afwerkte en gretig kon gebruik maken van een sterk inzetbare bank met als exponent topper Mauro die voor het eerst deze kompetitie kon invallen na zijn kwetsuur in de voorbereiding en er meteen 4 in knalde in de laatste 20 minuten speeltijd. Aanvankelijk kon Blauw-Wit zoals gevreesd wel uitpakken met reboundoverwicht en dus meer shotkansen maar later in de match knokte Kobe en co zich stevig terug.

Zeer knappe overwinning tegen een sterke tegenstander

Yenthro 4 (12 rebounds) - Willy 2 - Nico (16 rebounds) - Jakke 3 - Mauro 1

Sarah 1 - Elise (3 assists - knappe defense) - AmberJ 3 (11 rebounds) - Lore 1 - Fie (1 assist)

Stevige wedstrijd want bij Blauw-Wit tussen de lijnen een flink aantal mensen die vorig jaar nog geregeld ons eerste team het leven zuur maakten. De eerste helft kwamen we er dan ook niet lekker in met onze aanvallen, de defensie was wel ok zodat we gingen rusten met een magere maar spannende 5-6 stand in het voordeel van de bezoekers. De aanval werd tijdens de rustbespreking stevig bijgestuurd en het resultaat mocht er zijn. 10 korven in de tweede helft aan 20 % afwerking en Blauw-Wit werd ook fysisch volledig overtroefd zodat we de wedstrijd nog redelijk clean naar ons toe trokken. Maar toch leuk ook eens een stevige tegenstander tegen te krijgen dan smaakt de zege eens zo goed.

Beide ploegen waren één helft de betere.

Jordy 3 - Rob 1 - Jarno 4 - William 1 - Willy 1

Veerle (6 rebounds) - Caro (2 assists) - Ellen 1 - Maartje 1 - Fatima

Ons jong team moest alweer het gras op tegen een ervaren ploeg. AKC met onder andere Steffi Peeters en Dennis Vermeiren in de rangen. De bezoekers moesten blijkbaar er nog wat in komen gedurende eerste helft, de eerste time verliep dan ook volledig in ons voordeel zodat we met een ruime voorsprong van vier doelpunten de rust in gingen: 7-3. Na de pauze kwamen de oude vossen met een andere ingesteldheid het veld op en hadden de bezoekende rood-zwarten maar vijf minuten nodig om in de score op en over ons te gaan. Daar hadden we jammerlijk genoeg geen antwoord meer op, als je maar vijf maal scoort in één helft kan je moeilijk verwachten aan de juiste kant van de score uit te komen.

De omstandigheden zitten vandaag helemaal mee. Het zonnetje schijnt, het is niet te vroeg en we spelen een thuiswedstrijd voor talrijke supporters. Ondanks dat heel wat factoren meezitten, moeten we het onderspit delven.
Tot 3-3 gaan we goed mee met de bezoekers. Neerlandia heeft verschillende grote en stevige (lees: sterke) spelers. In rebound kunnen we hierdoor, zowel in aanval als in verdediging, niet veel tegenwerk bieden. We krijgen in onze aanval en bij het uitwerken veel druk. Daarnaast scoort Neerlandia veel schoten van ver.
 
Ondanks de einduitslag, scoren onze groen-witte 5 prima doelpunten:
1-2 strafworp van Margot. Haar eerste poging gaat over. Omdat de tegenpartij te snel ingekomen is, komt er een herkansing. Haar tweede poging ging zuiver binnen.
2-2 Joppe onderschept bij het uitverdedigen. Hij speelt Finn snel aan. Zijn korte kans wordt netjes afgewerkt.
3-3 na een geduldige opbouw, waarbij alle 4 onze spelers betrokken waren, knalt Lennert de gelijkmaker binnen.
Na de rust loopt Neerlandia tot 3-10 uit.
Maar dan is het terug aan ons: Lars werkt zijn pentalty zonder twijfelen af (4-10).
Binnen de minuut legt Gio een shot binnen.
Na nog een tegendoelpunt, eindigt de wedstrijd om 5-11.
 
Deze uitslag is zeker geen blamage, maar zijn vooral leerkansen. Het hoeft niet elke week koekenbak te zijn, hé.
 
Uw verslaggever ter plaatse, 
Anneleen.
Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com