Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Geplaagd door een grote lappenmand, maar met een joker op de bank.

A: Nore(1), Lauri(5), Loris(2), Senne(1)

V: Janne(2), Saartje(3), Quinten, Stef(1)

Wisselspelers: Lieke, Lander(3)

Lappenmand: Lauren, Joppe, Xander 

Met een toch wel bang hartje trokken we naar Putse, want de omstandigheden waren niet ideaal: 3 spelers volledig out, en twee dames met lichtere blessures. 

De thuisploeg koos voor een achterverdediging en daar gingen we op zich nog wel goed mee om en geraakten we overall aan een behoorlijk aantal én goede kansen, alleen troffen we een Boeckenberg dat uitpakte met een straf afwerkingspercentage in de openingsfase en liep het bij ons op dat vlak minder vlot. Daarnaast kregen ze enkele doelpunten op een schoteltje aangeboden omdat we vrij ‘plat’ stonden te verdedigen. Tot 4-4 gingen we nog mee, maar dan op 10 minuten tijd een stevige tik en zo naar een 12-7 tussenstand. Na een time-out en een kwartier spelen was het Lauren, op niveau, die de 12-8 kon scoren en de net ingevallen Jens prikte zijn eerste shot van de wedstrijd binnen om wat later ons terug in de match te schieten met de 12-10. De in de basis gestarte Renzo schoot zijn tweede van de middag binnen en leek het momentum naar ons over te slaan, maar we bleven niet mee scoren en zo Boeckenberg met 15-11 de rust in. 

Het afwerkingspercentage lag langs beide kanten te laag om van een goede wedstrijd te spreken, maar hij was wel knetterend spannend met een gelijkopgaand verloop dat pas in het ultieme slot in ons voordeel werd vastgelegd.

Het was Tine die voor ons de score opende nadat Boeckenberg 3-0 was uitgelopen. Pauline, Henk en Thias wisten een 6-4 achterstand om te buigen naar de 6-6 halfweg. Maar dan bleek het zoeken naar doelpunten bij beide teams. Lars wist de 6-7 te scoren onder druk van de shotklok, maar daar bleef het bij langs groen-witte kant. Met een stip ging Boeckenberg met een kleine bonus rusten: 8-7.

A: Kaat (3), Fran (2), Seth (1), Oskar (1)

V: Taco (2), Jarre, Anke (1), Marie (2)

R: Lennert, Lou, Lina (1)

Voorbije weekend stond een verplaatsing naar Neerlandia op het programma voor onze U15. De twee beste ploegen van de reeks gaan het duel aan voor een eerste plaats in het klassement. Benieuwd naar het resultaat.

A: Marie (2), Lou, Taco (1), Jarre (1)

V: Fran (1), Anke (1), Lennert (1), Oskar (1)

R: Seth, Lander, Lina, Kaat (1)

In het weekend van 26 november stond Putse op het thuisprogramma. Putse start gretig aan de wedstrijd, onze U15'ers zijn nog niet helemaal wakker en starten wat nonchalant aan de partij waardoor ze even in de problemen komen en hard moeten terugvechten om de winst binnen te halen. Het wedstrijdverloop: 

Aanval: Shatadru, Roos, Ite, Olivia

Verdediging: Seppe, Imayra, Gloria, Myla

Ite zet meteen de aanval stevig in en kan in de eerste 10 seconden scoren. Zo, die 0 is van het bord, de druk een beetje van de ketel. We houden de eerste 10 minuten het spel wel wat in handen, Ite en Olivia hebben al gauw weer 2 doelkansen, maar die vallen helaas naast de korf.

A: Gio, Joppe, Kiki, Lars (d)

V: Eric, Jarre, Lenka, Finn (d)
 
Met z'n achten treden we aan tegen Appels. Gelukkig wil Jarre dit weekend dubbel spelen, zo zijn we ondanks onze zieken- en gekwetstenboeg toch volledig.

Blauw-Wit simpelweg de sterkste ploeg

Mauro (4 assists) - Liam 2 - Xander 4- Kobe 1 - Yenthro 2

Caro VB 1 - Cleo 1 - Luna 2 -Elise 1 - Amber W

We hadden een off-day en werden overpowert op alle posities. Vele afwezigen Jarno, Jasper en nu ook Kia maar onze brede kern vangt dat normaal goed op. Tweemaal hadden we een goed moment in deze wedstrijd toen we in de eerste helft op korte tijd terugkwamen van 9-3 tot 9-8. En dan verdedigend na de rust toen we het lange tijd dichthielden maar aanvallend zat er te weinig op. Meer dan 40 kansen minder kunnen creëren dan de tegenpartij door het tekort schieten in de duels ook in de rebound. Dan mogen we nog een licht overwicht in het afwerkingspercentage hebben dan schiet je daar niks mee op. Ook positief dat Amber W terug kon invallen. Xander speelde een goede wedstrijd. Maar laten we al het goede van de voorbije 3 wedstrijden niet vergeten en dat meenemen naar volgende week thuis tegen Ganda een nieuwe zegereeks starten en revanche nemen op de nederlaag die we op het veld tegen de Gentenaars leden.

Mooi bevochten overwinning

Jakke 3 - Yenthro 3 - Kaay 2- Jefke 3 - Nico (11 rebounds)

Amber J 2 - Fie 2 - Lore H 3 - Maartje 1 - Lore VH

Zware tegenstand vandaag en ook liefst 6 heren bij ons die onbeschikbaar waren plus Sarah. Maar positief na een moeilijke eerste helft liepen we de tweede helft weg van de thuisploeg. Ook heel goed het wederoptreden van Jakke en Lore VH die we konden inzetten, welkom terug. Heel grote merci aan Jef die ons uit de nood hielp en Kaay die er nog doorkwam rechtstreeks van zijn werk. En op zuiver sportief vlak een dikke duim voor de prestatie van Amber J, Lore H die elke week bevestigd, en Fieke.

A Lora Sue Bent Corneel
V Olivia Wenke Finn Sep

A Lotje Lee Tom Tuur
V Jolien Arnout Mats Mats
R Wolf en Anton

Erg vlotte overwinning van de B-kes

Yenthro 5 - Nico (27 rebounds) - Kaay 3 -Willy 5

Lore H 7 (en 6 assists) - Fie 4 - Amber J 5 - Maartje 2

Ja het ging erg vlot. Veel vlotte combinaties en afwerking aan 25%, voor de echte liefhebbers 40% van de aanvallen werden effectief omgezet in een doelpunt wat sterk is. Sterke defensie ook uiteraard als je maar 5 scores binnenkrijgt. Goede leiding van Tom die meer dan dertig Edegem doelpunten moest noteren. 18 hiervan uit de dameshanden want één meer is dan hetgeen het sterke damesviertal van Voorwaarts die dag daarvoor liet bewonderen.

Edegem wint opnieuw dankzij uitstekende mentaliteit

Xander 4 - Kobe (12 rebounds 3 assists) - Mauro 2 - Liam 5 - Yenthro 3

Luna - Kia 1 - Caro 1 - Cleo 3 - Elise 3

Alweer een gelijkgaande thriller tegen een niet te onderschatten tegenstander met goede steunende heren en sterk aanvallende dames. Het was aan ons om met een goede tactiek, sterke mentaliteit en onze befaamde fysiek deze tegenstander te bedwingen. De opdracht werd bemoeilijkt door de onbeschikbaarheid van Jarno en Jasper, de nog niet volledig fitte Amber W en Luna die al vlug moest vervangen worden. Onze spelers lieten nogmaals zien dat het team niet uit 8 spelers bestaat.

De eerstejaars senioren Elise (die haar debuut in den A maakte) en Yenthro kwamen goed binnen en hadden met goed spel en liefst zes doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Na de openingstreffer van de bezoekers, namen we het heft in handen en begonnen gestaag een voorsprong uit te bouwen. Bij Putse was het voornamelijk Wout Van Elsacker die voor de nodige tegenprikken zorgde, met toch al 5 stuks voor de rust. Zelfs een verdedigerswissel weerhield hem niet om uiteindelijk af te tikken op 8 stuks. Samen met een wereldgoal van Axel Van Genechten, die met een one-hander van 8 meter afstand de 22-12 op het bord bracht, waren dat de twee opvallendste zaken langs Putse zijde.

Was er nog een sprankeltje hoop langs Putse-zijde bij de 15-9 op slag van rusten, dan werd die de kop ingedrukt met een droge 5-1 die ze direct na de onderbreking om de oren kregen.

Onze dames, met topscoorders Janne en Joke goed voor elk 5, lieten zich weer gelden en zodoende werden de doelpunten tussen mannen en vrouwen netjes verdeeld. Vorige week verwezen we nog naar de afwerking die wat scherper mocht, dan werd dat ondertussen flink bijgesteld want we eindigden met een mooi afwerkingspercentage van 27%!

 

Ook hier weer dank aan ‘onze man ter plaatse’ (JV) voor de nodige input!

Een verslag vanop afstand, met dank aan reporter ter plaatse (JV) voor de input! Afwerkend kwam ons tweede team al beter uit de verf dan in de openingswedstrijd. Tegen Putse namen we dan ook resoluut de leiding, maar voldoende afstand nemen was niet aan de orde en dus werd er met een minieme voorsprong de rust in gegaan. Deze marge was echter na de 14-14 volledig van de tafel en leek de wedstrijd uit te draaien op een ‘close game’. Mogelijks leverde een gebrek aan beleving alsnog deze spanning op want met een knappe eindspurt met 5 doelpunten uit 10 aanvallen werd de match vakkundig binnengetrokken.

Bjarne had met 6 stuks het grootste aandeel in het doelpunten-aantal dat de 20 overtrof, dus dat is prima. Volgende week wat meer ‘panache’ op het terrein gedurende de hele wedstrijdduur en dan zetten we weerom goede stappen!

A: Eric, Lennert, Lenka, Lars (d)
V: Lander, Finn, Lina
 
De openingswedstrijd van het zaalseizoen is een thuiswedstrijd tegen ASKC.
A: Seth, Finn, Lenka, Lennert (d)
V: Eric, Joppe, Lina, Kikki
R: Kaat, Marie
 
Een vroege thuiswedstrijd vandaag, maar onze U-15'ers zijn goed fris uit de veren gekomen.

A: Nore Saartje(1) Loris Joppe(5)

V: Lieke Janne Stef Xander(1)

R: Lauri(4) Quinten(4) Senne(1)

Spartacus was gebrand op een revanche voor de laatste veldwedstrijd waar zij het onderspit moesten delven. Net als toen, is de uitslag minder belangrijk voor ons. Lauren moeten we jammer genoeg even missen, die heeft vorige week tijdens de wedstrijd een barstje in de voet opgelopen. 

A: Oskar (4) – Lennert – Fran (3) – Kaat (2)

V: Lander (1) – Taco (5) – Marie – Anke (2)

R: Lou (1) - Jarre

Op een regenachtige zaterdagnamiddag kijken we naar de tweede competitiewedstrijd tegen Temse, een ploeg die er eerder groot en sterk uitziet.

Bij de start van de wedstrijd komt er al onmiddellijk veel druk van de tegenpartij op het uitwerken van verdediging naar aanval, waarmee Voorwaarts-Molinos het in eerste instantie lastig heeft.

A: Fran (4), Oskar (2), Lennert (2), Kaat

V: Taco (4), Jarre (1), Lou (2), Marie

R: Anke, Lander, Seth (1)

Onze eerste zaalwedstrijd in promoleague stond op 12/11 gepland, we spelen thuiswedstrijd tegen Spartacus. Jammer genoeg starten we deze zaalcompetitie zonder Stan na een operatie. We wensen hem veel beterschap en hopen Stan weer snel op het veld te zien staan!

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com