Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

We starten de wedstrijd vol goede  moed, maar Neerlandia scoort 0-1. Lore geeft de assist aan Wout hij kan hier uit scoren 1-1.

Tia krijgt een vrij worp maar  jammer genoeg geen goal. De heer van Wout scoort een ver shot 1-2.  De heer van Jerco loopt in en werkt af 1-3. Tia onderschept de bal in de verdediging. Er vallen veel kansen, maar er wordt jammer genoeg niet gescoord. De heer van Amine scoort een inloper 1-4. Amine krijgt penalty tegen 1-5.  Jerco krijgt een inloper tegen 1-6. Tia maakt een inloper en scoort 2-6. Inloper tegen Amine 2-7 . Lore scoort van ver 3-8. Er vallen heel wat kansen. Inloper tegen Jerco 3-9, Tia scoort uit een mooie actie 4-9. Maurine krijgt inloper tegen 4-10, penalty tegen Amine 4-11. Ver shot tegen Jerco 4-12. Fien onderschept de bal in de verdediging.

RUST

Fien kan de bal weer  onderscheppen.

Tia scoort een inloper 5-11

Inloper tegen Xander 5-12 . Shot van Fien ze scoort 6-12. Knap shot Xander 7-12. Weer een mooi shot van Xander 8-12.

Inloper van Lore ze scoort 9-12. De supporters blijven in het team geloven. Wout neemt een shot en scoort 10-12. Inloper tegen Wout 10-13. Ver shot tegen Wout 10- 14 Jerco wordt gewisseld met Joppe . Joppe zit in de match en scoort meteen 11-14.  Lore scoort inloper 12-14.

Amine schiet en werkt af 13-14 . Supporters blijven het team aanmoedigen. Ver shot tegen Lore 13-15 . Inloper tegen Xander 13-16. Knap shot van Fien 14-16. Knap shot van Tia 15-16.  De U17b heeft zich heel de wedstrijd volledig gesmeten. Knappe en zeer spannende wedstrijd.  De eindstand was 15-16.

Verslag van Kirsten


A: Lina - Lenka - Taco - aanvulling KCBJ Sam/Nico

V: Margot - Leander - Eric - Oskar

 

Omdat er lastminute een aantal spelers uitvielen door ziekte, trokken we met een onvolledige ploeg naar Betekom. We kregen aanvulling van Oskar, Taco en een interimspeler van KCBJ. De toffe wedstrijd die we te zien kregen, maakte deze vroege, verre verplaatsing alvast de moeite waard.

 

Taco opent de score met een doorloper. Interim Sam kopieert dit goede voorbeeld. Hij verdubbelt onze score ook via een doorloper, telkens met de steun van Lenka.  Ook in het derde doelpunt heeft ze een aandeel. Taco wijst aan waar hij de bal graag wil krijgen. Een prima assist van Lenka wordt netjes binnen gegooid door Taco.

 

Na de functiewissel gaat de volledige ploeg op hetzelfde elan verder. Dankzij sterk rebound-werk van Eric, krijgt Oskar na een eerste schotje nog een herkansing. Met zijn tweede schotpoging brengt hij de stand op 4-0. Met een omdraaier zorgt ook Oskar voor de 1-5. Tijdens een volgende spelfase valt Oskar zijn tegenstander. Hij neemt sportief het shot niet, maar speelt Margot vrij. Haar doelpoging gaat net naast. Oskar neemt de rebound voor zijn rekening en speelt vervolgens Leander vrij. Zijn shot brengt het scorebord op 1-6. Bij 2-6 gaan we rusten.

 

KCBJ wisselt zijn uitgeleende speler Sam door Nico. Met een minutieus uitgevoerde, loepzuivere pas tussen een aantal verdedigers speelt Lina Taco vrij. Hij bedankt met een doelpunt op shot. De 2-8 en de 2-9 vallen snel na elkaar en leken wel copy-paste: Taco komt met een flitsende versnelling vrij op doorloop en Lenka geeft hem vanuit de steun een goede aangeef.

 

Ook tijdens het laatste kwart halen onze groen-witten hun voet niet van het gaspedaal. Het aanvalsvak blijft vlot scoren.

 

Margot kan zich goed vrijlopen en wordt prima aangespeeld door Eric. Margot werkt zonder twijfelen of en zo wordt het 2-10. Voor de 2-11 zijn de rollen omgedraaid. Margot kan na rebount Eric vrijspelen en werkt op zijn beurt de korte kans netjes af.

 

Ook de 2 laatste goals komen van een assist van Margot. Eerst speelt ze Oskar achter de korf vrij, om vervolgens Eric met een mooie doorsteekpas aan te spelen. Beide heren benutten de verkregen ruimte en maakten hun doelpoging zonder verpinken af. In het laatste kwart komt KCBJ nog tweemaal tot scoren en zo staat er bij affluiten 4-14 op het score bord.

 

We kregen een heel attractieve wedstrijd te zien. Na deze wedstrijd hebben onze spelers hopelijk voldoende vertrouwen kunnen tanken voor de volgende wedstrijden. De sfeer op het veld en in de tribune zat alleszins helemaal snor.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.

Bijna een dertiger voor de B

Liam 1 (10 assists) - Jordy 6 - Kaay 2 - Fred 2 - Jakke 3 - Willem 5

Sarah 5 - Anne 2 - Veerle 2 - Lore (5 steals) -Dorien (5 rebounds) -Jamie

Zonder de zieken Ellen en Caro mochten toch nog 12 spelers meehelpen om alweer een vlotte overwinning neer te zetten. Sommige hadden samen met Tim ook de zaterdag al een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen het sterke Vobako C.

In een eerste helft waarin we 17 doelpunten scoorden aan 33% afwerking werd Ago Aalst reeds opgegeten. In de tweede helft bleven we rustig domineren en regelmatig scoren. Jammer genoeg viel onze schutter en supersub voor de A Jordy uit met een op het eerste zicht zware blessure, veel beterschap Jordy.

Scores:

1-0 Anne in twee tijden

2-0 Jordy wegtrekker

3-1 Kaay fraai shot

4-1 Jordy met één handje

5-1 Fred rond dubbel met Kaay af

6-2 Veerle toont haar schotvaardigheid

7-2 doorbraak Jordy

8-2 Anne korte kans assist Liam

9-2 Sarah vanaf het achterkantje

10-2 Kaay al voor de dubbele cijfers

11-2 Veerle heeft geen rebound nodig prikt gewoon binnen

Zeer overtuigend begin wordt dan gevolg door scorestilte

12-2 Jordy medewerking Anne

13-3 Fredje

14-3 de onvermijdelijke Jordy

15-3 Jordy rond lange aanval af

16-3 Sarah op schot

17-3 Jakke legt de rustcijfers vast

Rust

18-4 Willem neemt de scorefakkel van de onfortuinlijke Jordy over

19-6 Liam pikt korfje mee

20-6 twintiger via de Willy

21-6 Jakke steun Sarah

22-7 Willem voorzetje Dorien

23-7 Willem on fire

24-7 Sarah hoog en droog en los door de mand

25-9 Willem blijft maar scoren

26-10 Sarah heeft haar dagje wel

27-11 Dubbel Liam op Willem zeer knap

28-11 Sarah legt de eindcijfers vast

Peter

EDEGEM verslaat moeilijke tegenstander.

Mauro 4 - Robin 1 - Jasper 1 - Kobe - Jarno 1

Amber J 3 - Amber W 2 - Luna 1 - Caro VB 6 - Anne

We kregen het bezoek van het altijd grillig en soms gevaarlijke Ago Aalst. Deze klip moesten we wel nemen om in het spoor van koploper ASKC te blijven. We kregen uiteindelijk een kopieke van de laatste wedstrijden qua matchbeeld, gelijkgaand begin dan een kloof slagen in het tweede gedeelte van de eerste time. Na de pauze krijgen we eventjes ons minder kwartiertje om dan nog sterk te eindigen. Onze dames scoorden er gezamenlijk 12 dit natuurlijk door het goede aangeef en afvangwerk van de heren.

Scoreverloop:

1-0 door Caro steun Kobe

2-0 drive Luna afwerking Bossie

3-0 lange aanval foutief afgebroken strafworp keurig omgezet Amber J

4-2 Caro dankzij het beukwerk van Luna

5-2 Mauro op schot

6-3 Caro vanaf het achtervlak

7-3 steun skipper op Caro

8-3 Amber J verre knaller

9-3 Amber W dwingt strafworp af

De kloof lijkt geslagen

10-3 Luna doorloper sterke steun Jasper

11-5 Mauro zorgt voor de rustcijfers

Rust

12-7 Robin vindt het gaatje

13-9 belangrijke doorbraak Caro alweer uitstekende aangeef Jasper doorbreekt een moeilijke 10 minuten

14-9 Amber W ook op doorloopbal

15-9 We zijn los nu Mauro scoort

16-9 Caro werkt af na alweer een splijtende drive van Luna

17-10 Mauro lukt verre knal

18-12 door de beide invallers Anne voor de assist Jarno voor de afwerking

19-13 eindstand vastgelegd door Amber J die trouwens een sterke verdediging neerzette.

Volgende week gaan we naar Retie. Blijf gezond en wel.

Peter

aanval : Christoph Hellemans (6) - Jonas Van Loock (2) - Sarah Goethals (1) - Elin Loos (2)

verdediging: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson (2) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (2)

wissels: Lars Kerstens (2) - Joke Van Maldeghem (1)

 

Voorwaarts/Molinos heeft tegen ploeg in vorm Kwik een dertiger moeten slikken. Lang leek de wedstrijd zeer evenwichtig, maar dan stokte het raderwerk langs onze kant. De doelpunten vielen niet meer en verdedigend maakten we niet de beste beurt. Stapfouten zorgden voor overnamesituaties of werden foutief gestopt. Dit zorgde ervoor dat we van een 9-7 voorsprong op enkele minuten met een 10-15 achterstand naar de kleedkamer konden. In de tweede helft diepte Kwik die voorsprong nog verder uit tot een maximum van 10 stuks bij 11-20. Met enkele nieuwe mensen kon de pijn toch nog wat verzacht worden maar Kwik bleef comfortabel aan de leiding en had volledige controle.

 

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waren we wel direct bij de les en speelden we een goede eerste periode. Sarah die startte in de plaats van de last minute onbeschikbare Lauren, liet zich meteen opmerken door in de eerste aanval uit haar eerste poging te scoren. Kwik effende en ging via een stip naar 1-2, maar Lise bracht de stand weer gelijk.

Kwik naar 2-4, Jens echter met eerst een ver shot en wat later vanop de vrijworp bracht ons terug op gelijke hoogte.

Christoph aan de achterlijn voor 5-4, dit gecounterd door Alec Verlinde met zijn 3de. Brice zocht dezelfde plek op als Christoph  voor de 6-5 en aanvoerder Jens uit de volgende poging voor een kleine voorsprong (7-5)

Kwik effende de score, maar dan Imke mooi vrijgespeeld, tekende voor 8-7. Kwik liet de gelijkmaker liggen vanop de stip en aan de overzijde werkte Jens zijn tweede vrijworp opnieuw zuiver af: 9-7.

Voorwaarts/Molinos tot dan goed mee in een aantrekkelijke match met veel doelpunten. Maar dan lukte het langs groen-witte kant niet meer. Kwik bracht veel drive en dat resulteerde in open kansen en enkele strafworpen (5 in totaal in de eerste helft).

De achterstand werd ongedaan gemaakt en Kwik zette een reeks van 8 stuks neer, enkel onderbroken door treffers van Elin en Jonas.

Op een handvol minuten werd het een 5 puntenkloof waar men in de tweede helft mee aan de slag moest.

 

Voorwaarts/Molinos had al eerder laten zien dat 5 doelpunten ophalen niet onmogelijk is, maar nadat Elin de 11-15 lukte trok Kwik zonder verpinken op korte tijd door naar 11-21 en match helemaal gedaan. De rest is voer voor de statistieken.

Uiteindelijk waren die statistieken nog zo slecht niet met 24 doelpunten uit 100 pogingen. Kwik zette een 23% afwerking neer, maar creëerde wel 135 kansen. Cijfers zeggen niet alles want de periode net voor en na de rust heeft ons de das omgedaan: van 9-7 naar 11-21!!

Schutters bij Kwik waren Jordy Antes en Alec Verlinde met elk 7 doelpunten en Stien Reyntjens met 6 stuks

aanval:  Jens Lauwers (1) - Lars Kerstens (4) - Cleo Van Laeken - Pauline Vandevorst (2)

verdediging: Liam Van Hoof (5) - Bjarne Van Rompaey (2) - Claudia Verstappen (2) - Jasmien Van Steyvoort

wissels : Joke Van Maldeghem (1), Nico Verstappen, Filip Van Rompaey, Janne Loos

 

In vergelijking met de winst van vorige week bij de koploper werd deze wedstrijd maar een mager beestje. Kwik moest zelf niet goed spelen om de volle buit te komen opeisen in Kontich. Ons team was omwille van enkele afwezigen wat aangepast, maar toch leek het een schim van zichzelf, weinig overtuiging in aanval en onvoldoende aandachtig in verdediging. 

Toen Kwik vanop de stip de kans op de 0-3 liet liggen, volgde in de aanval daarop een eerste score via Liam van ver (1-2). We speelden toen 6 minuten. Wanneer Bjarne zuiver vanop 2,5 afwerkt en Lars van ver binnenknalt, dan leken we vertrokken.

Daar bleef het helaas bij en Kwik traag maar zeker naar 3-6. Het waren Pauline (2 stuks) en Claudia die ons in die fase langszij hielden (6-7).

Liam tekende met zijn tweede voor de 7-8 maar Kwik toch nog te gemakkelijk naar de 7-9 en dat was tevens de magere ruststand.

Met een mooie combinatie Lars - Jens, door deze laatste afgerond counterden we de eerste score langs Kwik kant in de tweede helft, maar daarna lukte het afwerkend weer niet bij ons en zo Kwik gestaag naar een 5-punten kloof (8-14) en die kwamen we, ondanks dat we tegenspartelden naar 13-16, niet meer te boven.

Tijd was er nog voldoende en er werd op verschillende posities gewisseld, maar de motor wou niet echt aanslaan en dus werd het nooit echt spannend in deze wedstrijd waar volgens mij veel meer te rapen viel.

We lukten 105 kansen maar ze volgden niet steeds na een juiste keuze en ook de kwaliteit van de afwerking was niet wat we van ons tweede team gewoon waren (16%) en dan is het uiteraard moeilijk een match binnen te halen.

Volgende wedstrijd weer vol er tegenaan en terug aanspraak maken op de koppositie!

Kiki-Roos - Margot - Jolan - Eric

Lenka - Lina - Gio - Lennert

R: Leander

Tijdens de heenronde eindigden we de wedstrijd tegen ASKC met een gelijkspel. Jammer genoeg stootten we tijdens deze wedstrijd op een te sterk ASKC. Tijdens de wedstrijd draaien Jolan, Gio, Lennert en Leander door en zitten ze elk een stukje op de bank.

Het duurde een hele tijd voor de Voorwaartsspelers met hun hoofd bij de wedstrijd waren.  Bij het uitwerken van de verdediging naar onze aanval leiden we verschillende keren na elkaar balverlies. Ook de middellijn speelt ons parten. We moeten de bal een aantal keren inleveren, omdat we over de middellijn gaan met de bal. Op die manier kan ASKC verschillende kansen creëren en wordt het 2-0. Een wake-up-preek tijdens een vroege time-out zorgt ervoor dat we toch de nodige drive vinden. Hierdoor kan het verdedigingsvak ASKC verhinderen om nog te scoren tijdens het eerste kwart. In het aanvalsvak zien we Kiki-Roos Eric met een mooie pas vrijspelen, maar op de openingsgoal is het nog wachten.

Na de functiewissel scoort ASKC de 3-0 via een mooi uitgespeelde doorloper. Op pas van Lenka probeert Lina een alerte omdraaier te scoren. Jammer genoeg wil de bal er nog niet in. ASKC komt echter wel tot scoren (4-0). Het is Lennert die de score opent met een korte kans achter de korf, nadat het volledige vak de bal mooi rondspeelde. Dit doelpunt motiveert alle spelers op het veld. We zien een felle aanval over de vier aanvallers, maar ook goed verdedigingswerk bij onze groen-witten.  Bij 5-1 gaan we rusten.

Na de rust speelt Margot Kiki-Roos met een knappe pas vrij. Dit mooie samenspel wordt niet beloond met een doelpunt. Het is Eric die de score verdubbelt met een shot achter de korf (5-2). Bij de verdediging zien we een vinnige omschakeling na het onderscheppen van de bal. Vooral Leander is op zijn “qui-vive” en kan in verdediging verschillende ballen onderscheppen. Het snel passeren van de bal vanuit de verdediging naar de aanval zorgt voor verschillende kansen. Kiki-Roos komt vrij achter de korf en werkt netjes af (6-3).

Na laatste functiewissel krijgen we nog een goal tegen en kunnen we er zelf ook nog één bij het op scorebord zetten. Dit keer is het Leander die het gaatje in de korf vindt. Lenka verzorgt een steun voor Leander. Met een knappe pas achter haar steun kan Leander een doorloper nemen. Omdat Leander foutief verdedigd wordt, mag hij een strafworp nemen. Deze strafworp gaat eerst naast, maar in de rebound werkt Leander onverbiddelijk af.

Zo eindigt deze wedstrijd op een billelijke 7-4. We kregen een mooie wedstrijd te zien. De scheidsrechter van dienst was Robin De Backer. Hij heeft nog op het hoogste niveau gefloten en het is niet altijd evident voor een topscheidsrechter om een jeugdwedstrijd in de lagere categorieën te fluiten maar dhr. De Backer heeft moeiteloos naar de geest van de wedstrijd gefloten. Ook dat droeg bij tot deze plezante wedstrijd.

Anneleen.

dames: Claudia Verstappen (2) - Jasmien Van Stevoort (2) - Joke Van Maldeghem (1) - Pauline Vandevorst (1) - Sarah Goethals 

heren: Bjarne Van Rompaey (2) - Jens Verbruggen (4) - Lars Kerstens (1) - Liam Van Hoof (7) - Jens Lauwers

Mooie overwinning van ons tweede team bij de leider in de rangschikking en op die manier zetten ze zich naast Boeckenberg mee aan de leiding met 12 punten!

In de beginminuten was het zoeken aan beide kanten, weinig kansen en veel balverliezen, na 3 min wist Lars de korf te vinden, maar Boeckenberg antwoordde onmiddellijk en zo startte de wedstrijd ook op het scorebord.

Daarna ging scoregewijs de wedstrijd gelijk op. Voorwaarts/Molinos meestal met de eerste treffer, waarna de gelijkmaker van Boeckenberg niet lang op zich liet wachten. 5-5 na 8 minuten wedstrijd.

De Panters dan zonder echt te domineren naar 8-5 in een fase waarin we niet de juiste keuzes maakten. Want kansen waren er genoeg én exact de helft meer dan dat Boeckenberg al had kunnen realiseren tot dan toe.

Liam (goed voor 7 stuks) bracht ons net over halfweg terug dichterbij (8-6) en een handvol minuten later skipper Jens voor de 8-7. Boeckenberg nog even naar 9-7, maar dan ging het plots vlot langs groen-witte kant met Liam en Pauline die effenden en Bjarne, Jens en Liam deden er nog een schepje bovenop zodat we met een 9-12 voorsprong gingen rusten!

Bij het hernemen lukten we nog 2 doelpunten, zodat een droge 0-7 een feit was, vooraleer Boeckenberg kon tegenscoren (10-14). Jasmien met 2 doelpunten vanuit het achtervlak tekende voor de 11-17. 

Je zou denken dat we gecontroleerd de wedstrijd naar onze hand konden zetten want bijna halfweg de tweede helft, maar dat was buiten Boeckenberg gerekend. Of moeten we zeggen onszelf, want gedurende 12 minuten ! kregen we geen doelpunt gemaakt wat resulteerde in een 5-0 die we te slikken kregen. Met nog 3 minuten te spelen en een 16-17 stand kon het plots nog alle kanten op.

Liam dan voor de bevrijdende 16-18 met nog 1’30. Boeckenberg met de tegenscore en Joke en Liam zorgden voor zekerheid: 17-20. De laatste tegenscore viel nog in de slotseconden.

V:Oskar Bent Lou(1) Anke(1)

A:Taco(2) Joppe Fran(1) Kaat(2)

Wissels: Lander, Marie 

Ook de U13 hadden af te rekenen met enkele afwezigen dit weekend. En we weten dat we aan ASKC een ferme kluif hebben. We kenden dan ook een moeilijke start, waarin de ASKC jongens de bovenhand hadden. Ze scoorden erg vlot, en maakten het onze passing erg moeilijk door veel druk.  We hadden dus wel hulp nodig van onze dames, in aanval om de bal door het mandje te krijgen en in verdediging door goed voor te verdedigen. 

In de eerste 10 minuten scoren Lou en Fran met een shotje, maar het overwicht ligt wel aan de andere kant. Het is 4-2 als we onterecht een strafworp tegen krijgen, en de moed zakt een beetje in de schoenen. Al gauw wordt het 7-2, maar dan begint het in aanval toch wat te draaien en volgen er een hoop kansen (maar niet meteen met resultaat). Het duurt even voor het gaatje gevonden wordt door Taco, en met 8-3 gaan we rusten.

In de tweede helft kennen we zelfs een blitzstart: via Anke, Taco en Kaat (telkens shot) komen we terug tot 8-6, en moet ASKC een tandje bijsteken (lees: hun jongens aan het kanon brengen). Ze scoren 2x waarna Kaat nog een laatste keer antwoordt: 10-7. De eindstand wordt vastgelegd op 12-7.

Kop op, jongens en meisjes, we gaan weer volle bak trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd! 

Ilse

Dit verslag werd gemaakt door de drie mama’s die eigenlijk nog steeds leken zijn wat betreft het spelletje. En met hier en daar wat hulp van andere ouders gelukkig (‘was dit nu een inloper’,… af en toe moesten we toch even iets navragen).

Door dat venijnige coronabeestje zijn er dit weekend heel wat last-minute wijzigingen in de ploegen, en starten we in de U15B-wedstrijd zonder reserven. Stef, Nore, Lieke en Tobi hebben bovendien ook al een volledige wedstrijd met U15A in de benen. Kiki-Roos en Anke uit U13 komen ons aanvullen, dank je wel!

In aanval starten Stef, Nore (die als heer speelt deze wedstrijd), Lauren en Kiki-Roos, in verdediging Anke, Tobi, Lieke en Pjotr.

Stef scoort al snel de 1-0 op pas van Lauren. Na een lang shot van Nore dat jammer genoeg net gemist wordt, lukt Lauren een inloper op pas van Nore. Na wissel komt de 2-1 op het bord, maar we laten ons niet uit het lood slaan. Verschillende pogingen van Lieke en een mooie poging van Pjotr lukken net niet, maar na iets meer dan 10 minuten staat de 3-1 er toch: Lieke scoort op pas van Tobi.

Rijko komt weer terug tot 3-2, maar wij gaan via een lang shot van Nore en een punt van Tobi op pas van Anke naar 5-2. Na de 5-3 van Rijko wordt een poging van Lauren om een ver shot te maken net gemist, Rijko komt dan op 5-4. Lauren scoort dan wel mooi via een inloper op aangeef van Stef.

In het laatste deel van de eerste helft wisselen we met Rijko af om te scoren en via Tobi (op pas van Anke) en Lauren met inloper op pas van Stef gaan we rusten bij 8-6.

Na de rust verloopt alles wat minder voor onze Voorwaartsers. We starten nog met pogingen van Lieke op aangeef van Pjotr, en een shot van Pjotr na een mooie rebound en pas van Tobi, maar beide willen er niet in. Rijko komt terug tot 8-8. Na 10 minuten denken we toch hier en daar wat vermoeidheid te zien. We blijven werken, maar Rijko komt zelfs voor tot 8-9. Na twee mooie maar weer ‘net niet’ lange shots van Stef op de korf, brengt Kiki-Roos ons weer gelijk met een shot op pas van Lauren. Anke neemt wat later een rebound en scoort dan ook nog zelf nadat de bal eerst nog bij Tobi is gepasseerd.

En dan wil het bij ons jammer genoeg niet meer mee zitten, en scoort Rijko nog twee keer. De eindstand 10-11 is jammer, maar we hebben een boeiende wedstrijd gezien met veel inzet. Ongetwijfeld valt hier weer veel uit te leren, maar dat laten we aan de deskundigheid van de trainers over. Wij vinden gewoon dat onze spelers het goed gedaan hebben.

An, Myriam, Klaartje

Lauri (3), Lieke, Tobi, Stef

Nore, Saartje (1), Senne (Taco), Quinten

Reserve: Lauren, Taco

Gehavend trokken we naar Aalst voor de eerste wedstrijd van de terugronde. We misten duidelijk onze 2 toppers dit weekend. 

De eerste aanvallen in vak Senne, Quinten, Nore en Saartje lopen door balverliezen mis. Na de 1-0 van Aalst, lukt Senne een een steun en kan Saartje inlopen (1-1). Vliegensvlug scoort Lauri op penalty en shot waardoor de vakken terug draaien. Verdedigend wordt in het verdere verloop van de eerste helft Aalst makkelijk uit de korf gehouden, maar ons aanvallend vak brengt te weinig loopvermogen en kan hierdoor zelden een uitgespeelde kans bekomen. We rusten bij een magere 1-3 score.

Aalst doet in de tweede helft enkele wissels en hierdoor komt de verdediging onder druk. Onze heren kiezen om de inside te verdedigen maar het shot aan de buitenkant gemakkelijk weg te geven. En met de grote dame van Lauri onder de korf kunnen ze geregeld herhalen. Een kwestie van tijd alvorens de 2-3 en 3-3 dan ook vallen. In het andere vak was er aanvallend weinig beterschap en zagen we slechts enkele goede aanvallen die spijtig genoeg niet resulteerden in een goal. Na de snelle 4-3 van Aalst, scoort Lauri een bovenhandse inloper voor 4-4, doch deze wordt spijtig genoeg onterecht afgekeurd door de voorts prima leidende scheidsrechter. Dubbel zuur dat in volgende aanval Aalst de voorsprong verdubbeld naar 5-3. De supporters zien de bui al hangen want onze aanval komt moeilijk tot kansen en Aalst schiet van de buitenkant meermaals op doel. De 6-3 en 7-3 volgen. In de laatste minuten scoort Aalst de 8-3 en kan Lauri op luttele seconden van het einde de 8-4 scoren.

Vandaag was een matig korfballend Aalst ruimschoots de betere. We zagen van Voorwaarts/Molinos de bleekste prestatie van het jaar. Hopelijk kunnen we volgende week terug oppikken met fris, frivool en beweeglijk korfbal

Kevin

aanval: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson - Lauren Denis (1) - Imke Loos (1)

verdediging: Christoph Hellemans (8) - Jonas Van Loock (3) - Lise Van Maldeghem (2) - Elin Loos (3)

wisselspelers: Jens Verbruggen - Sarah Goethals 

De vorige uitwedstrijd in zaal tegen Boeckenberg dateert al van een tijdje terug en dat werd een zeer spannende wedstrijd met een ultiem schot van Jesse De Bremaeker in de laatste seconde waardoor de volle buit in het Sportcenter bleef. Van spanning was er zondag weinig sprake want Voorwaarts/Molinos mistte de openingsfase weer volledig waardoor er al een 5-1 achterstand op te halen was na 5 minuten spelen. Enkel Elin had de korf weten te vinden in de beginminuten.

Gestaag liep een scherp afwerkend Boeckenberg verder weg van onze groen-witten. Bij de thuisploeg was het voornamelijk Jolien Hertogs die een begenadigde dag had en uiterst doeltreffend was (7 stuks in het eerste bedrijf).

Een heel hoog afwerkingspercentage én reboundoverwicht deden de Panters uitlopen naar 13-3. Twee schoten op rij van Christoph brachten ons terug naar 14-6, maar verdedigend kregen we geen grip op Boeckenberg. Hierdoor snakten we naar het fluitsignaal bij de rust want Boeckenberg lukte maar liefst 20 (!) tegentreffers. Aanvallend hadden we het ook niet gemakkelijk omdat we niet vaak konden hernemen, maar uiteindelijk is een 12 uit 51 (24%) geen slecht resultaat.

Na de onderbreking kregen we iets meer controle, maar ook niet voldoende om het laken naar ons toe te trekken. Boeckenberg bleef rustig de doelpunten maken en liep zelfs uit naar een maximale voorsprong van 13 stuks (30-17). In de eindfase konden we nog wat milderen. Uiteindelijk behaalden beide teams een afwerkingspercentage van 23%, maar we hadden wel zo’n 40 pogingen minder dan de tegenstrever.

Verdedigend zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden om de broodnodige punten te kunnen sprokkelen!

 

foto via Marco Spelten

Spelers: Lore, Tia, Fien (2), Maurine, Lander, Xander, Wout (2), Dario 

Reserven: Beau, Jerco (1)

De wedstrijd komt heel traag op gang. Het duurt 10 minuten voor de eerste goal valt, bij Neerlandia. De onzen zijn onder de indruk van de moeizame start en komen maar niet tot scoren. Neerlandia loopt in de eerste helft 7-0 uit. Vlak voor de rust gaat eindelijk het deksel van de korf voor Voorwaarts: Fien scoort tegen met een inloper: 7-1 ruststand.

Na de rust is ook Neerlandia stilgevallen. Ze scoren nog twee keer en lopen daarmee uit tot 9-1. Er worden veel kansen genomen langs beide zijden maar ze vallen er maar niet in voor Voorwaarts. We kunnen het, maar er zit geen pit in de ploeg. Tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd blijft het 9-1. Maar dan volgt er een dolle slotfase waarin Voorwaarts 4 goals scoort op evenveel minuten: een schot van Fien, een schot van Jerco en twee schoten van Wout! Hadden we dit in het begin van de wedstrijd gedaan, dan waren we glansrijk gewonnen! Hopelijk kan onze ploeg volgende week starten met het vertrouwen waarmee ze tegen Neerlandia geëindigd zijn.

Aanval: Catho, Beau, Leon, Maxime

Verdediging: Kirsten, Emma, Joyce, Joran

Aanvallend nemen we een trage start. We nemen veel kansen van buitenaf, die er niet in gaan. De verdediging is gretig. De eerste tegenaanval kunnen we er meteen voor zorgen dat de buzzer afgaat. We worden echter wat ongeduldig en krijgen na 5 minuten een strafworp tegen. Aanvallend blijft het moeizaam gaan. We hebben verschillende aanvallen waarbij we na 1 kans de bal kwijt zijn. 2 minuten later krijgen we nog een penalty tegen. Gelukkig komt er dan wel wat meer "schwung" in, we zijn ook dat ogenblik al wel 10 minuten aan het spelen. Emma maakt de aansluitingstreffer maar al even snel krijgen we een shot tegen en staan we terug 2 doelpunten achter.

Catho zet dit recht met een korte kans en een doorloper. Emma zet de strafworp om die ze weet uit te lokken met een doorbraak en Joppe scoort een shot achter de korf. Dan vallen we terug stil tot zo'n 4 minuten voor het einde wanneer Leon een doorloper scoort, Catho een korte kans achter de korf maakt en Kirsten een strafworp omzet.

Rust

Ook in de 2e time duurt het haast 10 minuten voor er een doelpunt valt en is het ook Vobako dat weer eerst een bordje mag omdraaien na een doorloper. Beau scoort redelijk vlug een shotje en zorgt er zo voor dat we terug 5 doelpunten voor komen. Door "over" te verdedigen krijgen we een vrijworp tegen die ook verzilverd wordt. We zetten dit foutje meteen recht: Joppe scoort een korte kans en Emma maakt een kans achter de korf.

Vobako antwoordt echter meteen met een korte kans achter de korf en een zeer ver shot. Jade en Annelore worden ingebracht. We krijgen nog een korte kans tegen, maar Joran scoort er meteen één terug en Xander wordt ingebracht. We zien dan plots meer kansen doordat er veel meer de "inside" gezocht wordt. De korte kansen vliegen Vobako om de oren, al worden deze niet afgewerkt. Leon scoort wel een shot achter de korf uit een zeer knappe pas van Annelore. Catho scoort een vrijworp en jammer genoeg wordt een knappe doorbraak van Joran (naar mijn mening onterecht) afgekeurd.

We krijgen nog een shot tegen, maar Jade maakt ook nog meteen een shot terug. De score wordt afgesloten met een korte kans van Maxime. Al bij al een vlotte overwinning. Jammer dat we bijna 20 minuten niet scoren.

Wat dan weer zeker wel opstekers waren:

  • dat we er een 5-tal keer voor konden zorgen dat de shotklok van de tegenpartij afging.
  • dat het op een gegeven moment 40sec duurde eer Vobako de bal uitgewerkt kreeg doordat wij zo goed uitverdedigen.
  • dat we door een goede voorverdediging meer dan 10 keer een bal konden onderscheppen.

Scoreverloop

1 - 0 penalty

2 - 0 penalty

2 - 1 shot Emma

3 - 1 shot

3 - 2 korte kans Catho

3 - 3 doorloper Catho

3 - 4 penalty Emma

3 - 5 shot achter de korf Joppe

3 - 6 doorloper Leon

3 - 7 korte kans achter korf Catho

3 - 8 penalty Kirsten

-------

4 - 8 doorloper

4 - 9 shot Beau

5 - 9 vrijworp

5 - 10 korte kans Joppe

5 - 11 shot achter de korf Emma

6 - 11 wegtrekken achter korf

7 - 11 ver shot (bijna zijlijn)

8 - 11 korte kans

8 - 12 korte kans Joran

8 - 13 korte kans Leon

8 - 14 vrijworp Catho

9 - 14 shot

9 - 15 shot Jade

10 - 15 doorloper

10 - 16 korte kans Maxime

June

Na de wedstrijd van A ploeg tegen Vobako, moest onze B ploeg in namiddag spelen in Kwik indoor tegen Meeuwen. Pjotr, Roman en Lieke waren nog fris. Voorts werd het team samengesteld met Nore, Stef, Lauri, Tobi, Xander en Taco die al een wedstrijd in de benen hadden.

Meeuwen speelde zeer trage korfbal en wij deden lustig mee. Halverwege de eerste helft staat er dan ook een schamele 2-3 op het scorebord. Na de time-out zien we meer beweging wat vanzelf resulteert in meer kansen. De 2-5 ruststand was dus nog veel te weinig en gelukkig deden we het veel beter in de tweede helft.

Tobi was heer en meester in de rebound. Xander mister assist van de dag en Taco schutter van de dag. De scheids was ook niet bij de pinken, maar dat deerden de onzen niet om de tweede helft af te sluiten met een 3-16 eindstand. 

Scoorden voor Voorwaarts/Molinos: Nore 1, Stef 3, Lauri 4, Taco 6, Lieke 2

Kevin

Lauri (2), Saartje (3), Tobi (2) (Taco), Stef

Nore, Lauren, Xander (4), Joppe

Reserve: Lieke, Taco

Op een vroege zaterdagmorgen moesten we onze degens kruisen tegen Vobako. Deze ploeg wordt in top 4 verwacht, doch had al meerdere wedstrijden verloren. Zonder Loris, Quinten, Senne ... maar we konden beroep doen op Joppe om ons te vervolledigen.

De wedstrijd is nog maar net bezig of we laten ons weer verrassen met de op voorhand doorgesproken vrijworp, 0-1. Tobi wat later op penalty 1-1. Maar bij het vak Xander, Joppe, Nore, Lauren wilde de bal er niet in. Hierdoor lopen we 1-3 achter. Na de gemiste stip van Lauri kan Tobi in dezelfde aanval toch scoren via een inkruip inloop. Till, één van de beste dames van Vobako, krijgen we echter vandaag niet uit de mand. Na de 2-5 kan Xander via ver shot achter korf ons terubrengen op 3-5. Saartje dan met mooie inloop op voorste voet vertrokken, op aangeef van Stef, 4-5. Na de 4-6 kan Xander met dubbel salvo ons gelijk trekken naar 6-6. Iets voor rust Lauri naar 7-7. Maar met nog minder dan één minuut te spelen, scoort Vobako te gemakkelijk met tweevoetenschoten en zo gaan we toch nog met achterstand de rust in, 7-9.

De tweede helft blijven we aanklampen tot 10-12 via Lauri, Xander en Saartje, maar dan is ons aanvallend vatje leeg. Vobako blijft wel scoren en buiten Saartje met haar derde kan er niemand nog repliceren. Zo eindigt de wedstrijd op een 11-16 stand voor Vobako.

Verdedigend waren we niet bij machte om Vobako te beperken. We noteren nog wel de prima invalbeurt van Taco na blessure van Tobi. We beginnen volgende week aan de terugronde op en tegen Aalst, een team met 0 punten, maar waar we de heen wedstrijd maar met 1 goal verschil wisten te winnen. Volle bak gaan en hopelijk de 4e overwinning van dit zaalseizoen binnenrijven.

Kevin

A: Lore – Lize – Jerco - Xander

V: Tia – Maurine - Dario - Lander

W: Wout - Jade

Aan beide kanten vallen er kansen, maar er wordt niet gescoord. Ranst maakt als eerste een doelpunt. 0-1 Nog een shot van Ranst dat zit 0-2. Tia maakt een mooie actie en scoort met een inloper de 1-2. Sparta scoort een doorloper en brengt de stand op 1-3. Mooie onderschepping van Dario. Met een assist van Lore kan Xander een inloper afwerken met 1 hand. Een mooie 2-3 dus. Een fantastische onderschepping van Lore die gooit naar Xander. Hij legt dan netjes de 3-3 in de korf.

Ver shot Sparta 3-4. Knap ver shot van Dario 4-4. Daarna een inloper Lore via Xander 5-4.

Tijd voor de rust zodat iedereen kan bekomen van de spannende match.

Wout komt in de plaats van Lander.

Lore scoort doorloper via Xander 6-4. Jerco eraf in de plaats Lander. Ranst scoort 4 keer na elkaar. Hoewel wij ook onze kansen hadden. Maar de bal wilde er niet invallen.  Ranst maakte al een geluk niet al hun kansen af. Voorwaarts/Molinos probeerde goed samen te spelen. De tegenstanders gooiden vooral heel veel afstandsschoten. Maar ze waren niet altijd even scherp. Onze spelers worden terug wakker. Jade komt in de plaats van Maurine. Ze scoort meteen een inloper 7-8 op een assist van Wout. Maar Ranst scoort tegen. Ver shot van Xander 8-9. Voorwaarts/Molinos geeft zeker niet op! Lore scoort inloper 9-9. Ranst scoort 9-10. We verdienen zo erg een puntje. De aanval denkt er ook zo over. Jade geeft een assist aan Wout en hij legt de 10-10 eindscore vast!

Iedereen is zich blijven inzetten tot aan de buzzer en Voorwaarts/Molinos houdt 1 puntje thuis.

Kirsten

Zeer vlotte overwinning tegen een zwakke tegenstander.

Jordy 4 - Fred 4 - Liam 3 - Rob 1 - Kaay 1

Ellen 3 - Amber J 3 - Anne 1 - Lore 1 - Sarah 1

Onze B-kes blijven dit seizoen ongeslagen. Vlotte overwinning tegen een heel zwakke tegenstander. Rusten gingen we bij een lage 6-0 score, de aanvalsmachine kwam pas de tweede helft onder stoom. We korfden er na de pauze liefst 16. Maar vooral onze verdediging was ongenadig sterk tot op het eindsignaal. Drie korven tegen maar en Bornem ging zeker 15 maal door de schotklok heen. Chapeau om deze concentratie 50 minuten vol te houden! Ook de B ploeg heeft volgende week vrij, de heenronde zit erop en we staan ongeslagen op kop. De C ploeg speelt wel volgende week zij gingen dit weekend met sprekende 6-23 zeker winnen op Appels. Productief weekend dus voor de Edegem teams.

Scores:

1-0 Ellen schot pas wereldreiziger Anne

2-0 Ellen 2 op rij

3-0 Fred op pas van Rob

4-0 Na vele missers valt ie Fredje is de dader

5-0 Actieve en ijverige Jordy

6-0 Liam op steun van Sarah

Tweede helft:

7-1 Fredje Carambole

8-1 dubbel Liam op Jordy

9-1 Liam assist Ellen

10-1 Fred steun Lore

11-1 Amber J korte kans

12-1 Liam pas Kaay

13-1 moeilijk af te werken doorloper door Ellen

14-1 Amber rond lange aanval af

15-1 Sterke Kaay verre knal

16-2 Jordy schot, zelf rebound en afwerken met doorloper

17-2 Amber doorloopbal

18-2 Rob ook inloper steun Lore

19-2 Sarah op schot

20-2 Jordy tegen de schotklok aan

21-2 Lore vanop afstand

22-3 Anne en daardoor alle 18 spelers die in A en B speelden dit weekend op scorebord, sterk teamspel!

Peter

Edegem zet zwakkere start overtuigend recht.

Robin 6 - Jasper 4 - Kobe 3 - Jarno 3- Jordy 2

Luna 3 - Caro Vb 2 - Amber W 2 - Mirte- Amber J

Bornem nam een betere start dan Edegem en liep 3-6 uit. Bij ons kregen we een aantal te vermijden tegenkorven te slikken en aanvallend werd er aanvankelijk te weinig bewogen. Na een kwartier spelen kwamen we op toerental de aanval begon te lopen en de verdediging werd strakker. Van 3-6 ging het in één ruk naar 12-6 dus een 9 korven van ons zonder respons. De kloof leek geslagen maar bij de rust kwam Bornem toch iets terug in ons spoor. Rusten gingen we bij 13-10.

In het begin van de tweede helft had de verdediging alles goed onder controle maar aanvallend liep het pas vanaf 16-10 vlotter. De kaap van de twintig en vijfentwintig werd toch nog knap gehaald. Duidelijke overwinning uiteindelijk van onze jonge ploeg die de volgende weken nog vele uitdagingen krijgt zeker omdat velen zich nog door de examens moeten worstelen. Gelukkig zit de heenronde er nu op en zijn we volgende week zijn we vrij. Dat weekendje komt dan goed van pas in deze periode. Veel succes aan onze studenten.

Scores:

1-1 CARO VB steun skipper

2-2 Mirte aangespeeld door Robin

3-4 Jarno dubbelt met vakmaat Robin

4-6 Luna, terug fit, na onderschepping Jarno

5-6 Robin vanop 2,5 meter

6-6 Amber W op shot

7-6 Luna scoort een losse treffer

8-6 Luna twee op rij

9-6 Robin uit de rebound

10-6 Robin rond lange aanval af

11-6 Jasper assist Luna

12-6 Robin pas Amber W

13-8 Bossie steun Caro VB

Tweede helft

14-10 Jarno korte kans

15-10 Jasper wederom steun Caro

16-10 Kobe doorbreekt de lange scorestilte

17-11 drive Robin op Jarno

18-11 Alweer onze aanvoerder Jasper

19-11 Mark komt binnen en Kobe begint te scoren

20-11 Robin weer moeilijk af te stoppen

21-12 verdiend korfje voor Caro

22-12 Kobe heeft de scoresmaak te pakken

23-13 Amber W wederom keurig afstandsschot

24-15 Robin zeer ver schot

25-15 ingekomen Amber J voor de eindstand

Peter

aanval : Jens Verbruggen (8) - Bjarne Van Rompaey (2) - Jasmien Van Stevoort (2) - Claudia Verstappen (3)

verdediging: Jonas Van Loock (2) - Lars Kerstens (5) - Cleo Van Laken (1) - Pauline Vandevorst

wisselspelers: Joke Van Maldeghem, Hendrik Peeters (1), Janne Loos

De wedstrijd van ons tweede team begon fel met in de eerste aanval direct prijs via Bjarne, maar Floriant effende dadelijk. Ondanks enkele uitstekende kansen aan Voorwaarts/Molinos kant toch Floriant naar een 1-3 voorsprong na 5 min.

Het snelle begin kende niet direct een vervolg en dus vielen de doelpunten nadien maar met mondjesmaat.

In het eerste aanvalsvak zorgden Jens en Jasmien dat de stand terug gelijk kwam (3-3). In het andere vak zagen we een sterk reboundende  Jonas, maar de doelpunten lukten daar niet direct. “Dan maar zelf” dacht hij en met een verdiende treffer bracht Jonas ons op 4-4 na 16 min.

We namen een kleine voorsprong naar 6-4 maar wat later was ook dat te herdoen: 8-8. Schoten van Jens en Claudia lieten ons toe om met een 10-8 voorsprong te gaan rusten.

Floriant nog met de eerste score na de pauze, maar dan ons team met een 4-0 naar 14-9. Op eenzelfde elan ging het verder naar 17-11 en leek dit een afdoende en comfortabele voorsprong te zijn. Niets was minder waar want Floriant liet niet begaan en sloop dichterbij.

Met nog 5 minuten te spelen stond het plots 20-18 en misten we een strafworp. We kregen aldus een spannend slot voorgeschoteld.

De belangrijke 22-19 kwam er via een mooie doorbraak van aanvoerder Jens (8 stuks in totaal). Floriant nog naar 22-20, maar Lars van ver maakte de beslissende 23-20 met nog 1 minuut. Floriant haalde nog een slotoffensief boven, maar Voorwaarts/Molinos speelde het slim uit en via een stip nog 24-22. Knappe overwinning!

dames: Lauren Denis (1)- Elin Loos (1) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (1)

heren: Christoph Hellemans (6) - Brice Mardesson - Liam Van Hoof (1) - Jens Vogels (6)

wisselspelers : Jens Verbruggen (1), Jasmien Van Steyvoort

De waardeverhoudingen werden in deze laatste wedstrijd van de heenronde gerespecteerd en dus de volle buit voor de Gentenaren.

In de openingsfase liep het stroef voor Voorwaarts/Molinos zodat Floriant met een droge 0-5 na 8 min onze coaches naar een time-out deden grijpen. Die leek effect te hebben want Jens Vogels veegde de nul van het bord direct bij het hernemen (1-5).

Floriant bleef echter aan een hoog percentage (30%) afwerken en aan onze kant bleef dat lang onder de 10% terwijl de kansen er wel waren.

Via een dubbel salvo van Christoph ging het naar 4-8 met nog 10 min te spelen en toen leek de motor aan te zwengelen met nog scores van Jens en Elin zodat het op korte tijd score-gewijs terug een match werd: 6-8.

Floriant scoorde aan een zelfde ritme en liep terug uit naar 7-11. Christoph milderde nog tot 8-11, maar via een stip tegen in de slotseconden gingen we rusten bij een 8-12 stand.

Na het hernemen keken we al snel aan tegen een nieuwe 5 punten kloof en deze werd zelf nog verder uitgediept tot 7 stuks: 9-16.

Voorwaarts/Molinos beschikte niet over de nodige wapens om Floriant nog iets in de weg te leggen en zo bleef de achterstand steeds 7 doelpunten, getuige de 13-20 tussenstand en de 18-25 eindstand.

Floriant had een derde meer kansen dan onze groen-witten door hun rebound overwicht en ze waren schoten daarbij ook nog scherper van buitenuit, dus een logisch resultaat.

Molinos Premium Rice

Corona afspraken Sportcafe De Nachtegaal

Om organisatorische- en covidredenen moeten wij onze maaltijdstrategie dit seizoen wat aanpassen en wordt reserveren met opgave van tijdstip verplicht, zelfs voor een broodje of kleine snack.

Via deze link vindt u onze vaste menukaart, wanneer er steaks en/of suggesties verkrijgbaar melden we dit apart op twizzit

  • Cafetaria enkel toegankelijk met een geldig CST.
  • Mondmaskerplicht ( vanaf 10 jaar) in heel de cafetaria. Enkel als je zit mag het mondmasker af.
  • Bediening is steeds aan de toog.
  • Probeer zoveel mogelijk met cash geld te betalen (dit om lange wachtrij te vermijden - Payconic enkel mogelijk vanaf 5 euro)
  • Om iets te eten is reservatie steeds noodzakelijk en mogelijk tot 2 dagen voor de wedstrijd.
  • Hierbij nog een warme oproep om de cafetaria enkel te gebruiken om te consumeren en niet om voor of na de match met de ploeg samen te komen, dit om te grote drukte te vermijden en om ons een beetje te ontlasten bij de verplichte scanning van de Covid safe tickets. 

Dank voor jullie begrip.

Hilde en Patrick

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com