Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Weer vlotte winst voor de leider

Liam 4 - Yarik 1 (10 rebounds) - Willem 3 - Robin 6 - Kobe 1

Dorien 1 - Lore 2 - Ellen 3 - Caro C (3 assists) - Sarah 1

Alweer winst in de dubbele cijfers en met een twintiger. We zagen Liam zijn schot terugvinden, Yarik de rol van meester rebound overnemen, Willem alweer een sterke partij afleveren en Robin heersen over het veld: zes korven aan 50 % afwerking plus de gebruikelijke rebounds uiteraard.

Dorien scoorde een knappe afstandstreffer terwijl de familie aanwezig was, Lore begint elke week haar doelpuntjes mee te pikken.

Ellen en Caro C spelen al jaren goed en graag samen. Ellen legde er weer 3 binnen en had ook dubbele cijfers in rebounds en vier assists, een complete partij noemen ze dat. Caro was een aantal keer goed getimed in de aangeef en scoren maar heren dan, als die doorlopers nu nog eens binnen gingen hé. Sarah en Kobe tenslotte vielen in. Kobe op zijn gekende manier overal aanwezig en bijspringend en Sarah toch weer met een bommetje zeker.

Scores:

1-0 Robin 1e aanval

2-0 Willem steun Ellen

3-0 Yarik pasje Lore

4-1 Willem vanachter de korf

5-1 Robin gaat er weer tegenaan

6-1 Lore schotje steun Liam

7-1 Dorien straft afzakken af

8-2 Robin stoppen ze niet af

9-3 Liam heeft het gaatje gevonden

10-3 Robin na drive aflegger Willem

11-3 Ellen korte kans aangespeeld Caro

12-4 Lore strafworp ja Caro hij ging er wel in hé

RUST

13-4 Robin doet verder waar hij met de rust gestopt was

14-4 Willem vanop zijn spot

15-4 Liam korte kans

16-4 prachtige doorloper Liam afgewerkt met één hand steun Dorien

17-4 Robin blijft ze binnen gooien van overal

18-5 Liam blijft ook scoren

19-6 invaller Kobe met een wegtrekker

20-7 Een losse bom van Sarah zou eigenlijk voor 2 of 3 moeten tellen

21-9 Ellen keurig afgewerkt

22-11 Ellen met het slotakkoord.

Zonder puntenverlies blijven tot aan de zaal hé B kes.

Peter


 

dames: Claudia Verstappen - Cleo Van Laeken - Imke Loos (2) - Jasmien Van Stevoort - Pauline Vandevorst (1)

heren: Bjarne Van Rompaey (1) - Hendrik Peeters (1) - Jonas Van Loock (3) - Lars Kerstens (8) - Liam Van Hoof (3)

 

Ons tweede team en Borgerhout/GW speelden de hele wedstrijd haasje over en dus kregen we een krakend spannend slot. Lars en Imke zorgden dat we 19-19 gelijk kwamen en toen kwam het in de slotminuut aan op details. Bij ons liep het minder zuiver en bij Borgerhout/GW lukte het wel om de winnende treffer te maken. De buzzerbeater voor de 19-21 tellen we even niet mee :-).

Beide teams waren heel nauw aan elkaar gewaagd. Dat bleek niet enkel uit het scoreverloop, maar beide teams versierden niet zoveel kansen (een 80-tal), maar werkten wel beiden aan een hoog percentage (28%) af!

Lars was opnieuw schotvaardig en werd met 8 treffers topschutter.

scoreverloop:

Pjotr, Roman (1), Senne, Stef, Loris (3), Quinten

Lieke (1), Nore (2), Lauren, Lauri (3), Saartje (1)

Na de triller van de A ploeg, spelen we met onze B ploeg tegen Hoevenen. Wij spelen deze maal met vrij veel A spelers daar U13 spelers niet beschikbaar waren. We hebben echter een vermoeden dat ook Hoevenen met enkele A spelers op het veld staat. Dit zorgt voor een kwalitatieve, gelijkopgaande en leuke wedstrijd.

Loris op shot en Nore met ver shot brengen ons op 2-0 voorsprong. Maar Hoevenen countert sterk naar 2-2. Na prima rebound van Lieke kan Loris kort shot scoren, maar Hoevenen laat niet begaan en brengt stand op 3-3.

Na de rust neemt Hoevenen zelfs de leiding in deze match tot 2x toe: 3-4, Lauri naar 4-4, iets later 4-5 en Saartje maakt 5-5 gelijk. Maar vanaf dan liggen we zwaar boven, Lauri 6-5, Loris vanuit rebound 7-5 en Nore met ver shot 8-5. Ook Roman pikt zijn goaltje mee kort onder de korf 9-5. Hoevenen sputtert nog even tegen 9-6, maar Lauri (op aangeef Loris) en Lieke met kort shot bezegelen het lot van Hoevenen. En dat onze U15 er steeds vol voor gaan, bewees Quinten deze week misschien net iets te enthousiast :-) Bij het binnenhouden van de bal werden de bankzitters (vooral Lauren) als opvangkussen gebruikt. Gelukkig geen gewonden maar aan inzet duidelijk geen gebrek!

Een mooie 11-6 overwinning tegen een prima tegenstander, waarbij alle spelers toch weer de nodige minuten gemaakt hebben, zodat iedereen tevreden verder het weekend in kon.

Kevin

Lauri (2), Saartje, Tobi (1), Stef (Loris)

Lieke (Nore), Lauren, Xander (1), Quinten (4)

reserve: Loris, Senne, Nore

Op het tornooi van AKC hadden we al eens tegen ASKC gespeeld en wisten we dat dit een moeilijke tegenstander was. Anderzijds gaf dit de trainers wel inzicht in het aanvalspel van ASKC. Dit heeft zeker geholpen in deze derde zaalmatch van dit seizoen.

Vrij snel komt ASKC op 0-1, maar via inloper Quinten en iets later inloper van Lauri, laten we ons niet afschrikken en zetten we een 2-1 op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft trappen we spijtig genoeg toch nog net iets teveel in de ASKC val, waardoor zij op de doorbraak 4x weten te scoren en zeker nog een tweetal penalty's te weinig kregen toebedeeld. Jammer dat we in deze fase zelf aanvallend onmondig waren. Net voor rust kan Tobi toch nog milderen tot 3-5.

In het begin van de tweede time krijgt Quinten een andere tegenstander en hij profiteert hier maximaal van via penalty en kort shot, 5-5. Spijtig genoeg scoort zijn tegenstander onmiddellijk tegen en wanneer ASKC iets later doordrukt staat een 5-8 score op het bord. Onze passeurs merken de te ruime voorverdediging van ASKC op, passen hierdoor Quinten en Xander in de korfzone vrij en zo sluiten we terug aan tot 7-8. Wanneer Lauri iets later 8-8 door de mand jaagt, is het geloof er bij de supporters dat een stunt in de maak is. Een ingestudeerde vrijworp variant beslist hier echter anders over. Zuur om zo de 2 punten aan ASKC te moeten laten, echter kunnen we weer zeer fier zijn op onze prestatie!

Wie had in begin van het jaar durven dromen dat we tegen de topploegen van België toch al ons mannetje kunnen staan. Volgende week Temse, de derde klepper achtereen. Weer kan alles maar moet niets. We kijken er alvast naar uit!

Kevin

Mauro 2 (21 rebounds)- Robin 8 (33 rebounds) - Kobe 2 - Jasper 4 - Jordy 2

Amber W 2 - Ellen - Amber J 3 - Mirte 4 (12 rebounds)- CARO VB 3- Lore

Zonder coach Andy die thuis de match op de livestream volgde idem voor Jarno, wereldreiziger Anne en met de niet fitte Luna op de bank is onze brede bank altijd een luxe.

We starten wat stroef de shotjes vielen niet en in defensie lieten we wat steekjes vallen. Rust kwam er met een 11-6 voorsprong, de afwerking moest omhoog en de balverliezen omlaag. De tweede helft werken we af aan 31%.

Gaandeweg konden we ons overwicht op het veld toch ook meer op het scorebord uitdrukken ondanks de schoonheidsfoutjes van drie gemiste strafworpen. Vandaag komen we ermee weg maar in een spannende match leggen we deze toch beter binnen maar ja dan weten we nog op wat we nog kunnen trainen en verbeteren he.

Broer en zus Van Bouwel kwamen van de bank en we weten dat die beiden de korf (5 doelpunten) weten hangen.

We zagen Robin heersen op alle vlakken. Kobe zijn eerste twee ballen raak schieten. Mauro had een moeilijke match maar nam rebounds trok de gaten voor zijn vakgenoot en deelde assists uit. Amber W is altijd een rots in de branding waarop je steeds kan rekenen.

De maatjes Jasper en Jordy spelen al samen vanaf de miniemen en dat zie je keer op keer.

Amber J speelde een all round stevige match afvangen, uitdelen en tussendoor nog afwerken ook.

Mirte had veel pech bij de afwerking in de eerste helft maar bleef er voorgaan en dat werd beloond met vier korven in de tweede time.

Ellen en Lore doen altijd hun job en weten hoe ze hun steentje kunnen bijdragen.

De dertigste en laatste korf werd door de man van de match Robin gekorfd.

Volgende week een moeilijke match de verplaatsing naar KCBJ.

Peter

Dat heet collectieve winst

Omdat RKC niet aan een B ploeg geraakte konden onze B-kes hun wedstrijd niet spelen. Jammer maar niet getreurd onze C-kes mochten wel ballen en deelden hun speeltijd met enkele B collega's.

De volgende spelers mochten minuten maken:

Jacob 3 - streamer Robke - Yarik - Kaay 2 - Tim 1 - Fredje 1 en 11 rebounds - Willy

Veerle 1 - Jamie - Sarah 1 - Dorien 1 - Lore en voor het eerst dit seizoen Heleen.

De scheids van dienst: Jasper Bossie.

Door het wisselen was het geen vloeiende maar wel een spannende wedstrijd waar we uiteindelijk netjes aan de goede kant van de score bleven. 13 spelers delen dus in deze winst. Knap dus, volgende week speelt de B op KCBJ en gaat de C op punten jacht in Gent bij Neerlandia. Zouden ze in Begijnendijk en Gent ook een Rob hebben die een livestream verzorgd?

Peter

dames: Lauren Denis (2) - Elin Loos (3) - Tine Van Dyck - Lise Van Maldeghem (2)

heren: Christoph Hellemans (8) - Brice Mardesson (1) - Jens Verbruggen - Jens Vogels (4)

wisselspelers : Imke Loos - Kerstens Lars (2) - Jonas Van Loock

Voorwaarts/Molinos startte het best aan de wedstrijd en leidde de eerste 10 minuten van de wedstrijd (4-2). Drie tegendoelpunten zorgden echter halfweg voor een gelijke stand en het bleef gelijkgaand tot Borgerhout/GW het heft in handen nam via scores van voornamelijk hun heren viertal (goed voor 20 van de Borgerhout/GW treffers).

Ons A team keek tegen een 9-14 achterstand aan bij het opzoeken van de kleedkamers. Christoph Hellemans scoorde nog het eerste doelpunt van de tweede periode, maar het was niet de start van de remonte die we de voorbije wedstrijden van Voorwaarts/Molinos zagen. Borgerhout/GW duwde door en snel naar een 10-17 tussenstand. We konden echter niets afknabbelen van die achterstand en zo bleef het lang 7 verschil op het bord. Een nieuwe tussenspurt van de Borgerhout/GW mannen leverde en maximale voorsprong van 10 doelpunten op: 15-25 en wedstrijd helemaal gespeeld.

Brice keek in de eerste periode opnieuw tegen een groen karton aan, terwijl bij andere fases in de wedstrijd deze beslissing ook gerechtvaardigd had kunnen zijn. 

Dit is voorlopig de laatste wedstrijd voor een “levend” publiek want vanaf maandag is er geen publiek meer toegelaten bij de wedstrijden. Als club zullen we zorgen voor livestream en deze werd succesvol uitgetest met de nodige hulp van Borgerhout/GW.

We optimaliseren dit verder en dus zal u de komende periode niets moeten missen van de thuiswedstrijden van Voorwaarts/Molinos of Edegem!

scoreverloop:

1-0 shot Brice Mardesson

1-1 Roy Van Laeken

2-1 shot Lise Van Maldeghem

3-1 shot Christoph Hellemans

3-2 Britt Saey

4-2 strafworp Jens Vogels

4-3 Jarni Amorgaste

4-4 Kian Amorgaste

4-5 Jaro Peeters

5-5 strafworp Elin Loos

5-6 Daphne Van Den Bossche

6-6 shot Christoph Hellemans

7-6 strafworp Jens Vogels

7-7 Britt Saey

8-7 shot Christoph Hellemans

8-8 Jarni Amorgaste

8-9 Elke Ledent

8-10 Jaro Peeters

9-10 vrijworp Christoph Hellemans

9-11 Jarni Amorgaste

9-12 Roy Van Laeken

9-13 Jaro Peeters

9-14 Kian Amorgaste

_______

10-14 vrijworp Christoph Hellemans

10-15 Roy Van Laeken

10-16 Jaro Peeters

10-17 Kian Amorgaste

11-17 doorbraak Lauren Denis

11-18 Britt Saey

11-19 Jaro Peeters

12-19 vrijworp Christoph Hellemans

12-20 Amy Pauwels

13-20 shot Lars Kerstens

13-21 Roy Van Laeken

14-21 shot Lauren Denis

14-22 Jarni Amorgaste

15-22 shot Lars Kerstens

15-23 Jaro Peeters

15-24 Kian Amorgaste

15-25 Jarni Amorgaste

16-25 shot Elin Loos

16-26 Britt Saey

17-26 shot Christoph Hellemans

18-26 vrijworp Jens Vogels

19-26 doorbraak Lise Van Maldeghem

19-27 Jeroen Beeusaert

19-28 Kian Amorgaste

20-28 shot Christoph Hellemans

21-28 strafworp Elin Loos

21-29 Glenn Pauwels

22-29 shot Jens Vogels

Starten: Joppe(1), Taco(2), Fran(1), Marie(1), Jarre(1), Oskar, Anke(1), Kaat

Reserve: Lander, Lou

Ook deze week laten we de punten liggen in de eerste helft. Het begon nochtans mooi: Fran lost schot na een indrukwekkende haakbeweging 1-0.  Maar dan verliezen we de aandacht wat in verdediging, worden er slordige passen gegeven en daar kan AKC gretig gebruik van maken: 1-2.  Anke maakt gelijk met een shotje, maar het duurt niet lang of er komt een tegendoelpunt.  Lou komt erop voor Kaat.  Ook al beginnen we wat langere aanvallen te bouwen, AKC is efficiënter en maakt 2-5 tegen de rust.

De tweede helft starten Lander en Kaat ipv Joppe en Marie. In aanval staan we vaak met zijn allen vrij, maar wordt er weinig doelgericht initiatief genomen. Na 10 minuten in de tweede helft komen we nog verder achter 2-7. Joppe en Marie worden terug ingebracht (ipv Anke en Oskar).  We vinden eindelijk de korf: Taco maakt een doorbraak op pas van Fran en Jarre scoort een shotje, gestuurd door Marie van in het voorvlak 4-7.  Er wordt nog om en om gescoord door voorwaarts (shot Taco) en AKC.  Joppe hierna nog via shotje, weerom na een knappe pas van Marie.  Ze mag dan zelf afsluiten met een welverdiende strafworp 7-9.

Volgende week op post tegen sikopi.  Laat ons vooral de wedstrijd aanpakken vanaf de eerste minuut, met een sterke verdediging, en de kansjes ook nemen als ze zich voordoen.

Ilse

Pjotr, Roman (1), Kaat, Anke (2), Marie (1), Kikki-Roos, Joppe, Jarre

Reserve: Taco (1)

Onze U15B speelden hun eerste thuiswedstrijd tegen Lubko. Deze wedstrijd kwam traag op gang, vooral door het zeer trage spel van de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat onze aanvallers de eerste helft niet in hun ritme kwamen om de bal te kunnen onderscheppen. Moesten we dus net iets beter op de ballijn en passing hand verdedigen om zo Lubko tot foute passings te dwingen. De eerste helft lukte ons dit niet, waardoor een magere 1-2 ruststand in het voordeel van Lubko op het bord stond. Enkel Roman had met ver shot van tegen achterlijn weten te scoren.

De tweede helft waren we echter veel gretiger op de bal en werden meermaals mooie onderscheppingen gedaan. Zo zagen we een fel duelerende Taco de bal winnen en Marie vrijspelen, die koelbloedig afwerkt. Anke tekende voor 2 goals deze tweede helft en Taco weet ook te scoren op shot.

Deze 4 goals in de tweede time zorgen dan ook voor een verdiende 5-3 zege!

Kevin

Lauri (4), Lieke (Saartje), Tobi (Quinten), Stef

Lauren, Nore (1), Loris (2), Senne (1)

Reserve: Quinten, Saartje

Speeldag 2 brengt ons naar Leuven. De kampioen van U12 drie jaar geleden en topfavoriet om ook dit jaar de beker in de lucht te mogen steken. We spelen vandaag 2x25 RPT (real play time) daar de mevrouw aan de klok nog even dacht dat ze aan het klokken was voor de eerste ploeg van Leuven.

We starten gretig; doch Lauri mikt de strafworp aan de verkeerde kant van de korf. Leuven profiteert 1-0, maar wat later toch gelijk via Lauri op aangeef van Stef. Na de 2-1 en 3-1 van Leuven mag Lauri nogmaals naar stip. Deze keer met succes 3-2. Hierna zien we een sterk Leuven aan het werk dat doorpakt naar een 9-2 tussenstand. Net voor rust kan Loris nog milderen op vrijworp naar 9-3.

Na de rust spelen we een kwartier goed mee. We gaan van 9-3 naar 12-7. De goals om daar te komen werden gemaakt door Lauri op shot (9-4), Nore achter de korf (11-5), Lauri op strafworp (12-6) en Loris op inloop na aangeef Lauren (12-7). Officiëel kunnen we nu stellen dat de reguliere tijd er op zou zitten als er niet RPT zou geklokt zijn. Deze laatste 10 minuten is Leuven heer en meester en is ons bordje leeg gegeten. Enkel Senne kan nog tegen prikken met ver shot (15-8) en zo eindigen we de wedstrijd met 18-8 zege voor Leuven.

Neem die extra 10 minuten weg en eigenlijk kan je dan best tevreden zijn. Volgende week moeten we ASKC bekampen. DE uitdager van Leuven dit seizoen, dus we zullen weer alles uit de kast moeten halen om ook hen prima weerwerk te bieden.

Kevin en Tamara

Senne (1), Stef, Pjotr, Joppe, Kikki-Roos, Nore (1), Quinten (2), Lauri (3)

reserve: Taco

Na de U15A winst thuis tegen Aalst, moest de B ploeg op Rijko gaan spelen. Pjotr, Stef en Kikki-Roos hadden nog geen wedstrijd in de benen, Lauri, Nore, Quinten, Senne, Joppe en Taco al wel. Dit was toch wel te zien in de wedstrijd want de secuurheid was vaak zoek. Niet tegenstaande kregen we een leuke partij te zien die spannend bleef tot op het einde. 

De eerste helft was het echter al Rijko dat de klok sloeg. We konden de 2-0 van Rijko nog counteren via Nore, met shot achter de korf, en Quinten achter de korf. De rust werd echter bereikt met een 5-2 achterstand.

De tweede helft is echter veel evenwichtiger, nee zelfs licht in het voordeel van onze youngsters. Nadat Quinten ons op 5-3 brengt, kan Lauri op kort shot na knappe pas Pjotr 5-4 op het bord schieten. En wat later staat het 5-5 na prima aangeef van Stef en afwerking Lauri. Vanaf dan is het een nek aan nek race waarbij Rijko steevast op voorsprong komt. Na de 6-5 krijgen we een spookpenalty die Senne graag aanneemt en feilloos omzet naar 6-6. De spanning stijgt en Rijko komt wederom 7-6 voor. Maar ook nu is de scheids ons goedgezind en krijgen we een vrijworp die Lauri feilloos omzet naar 7-7. Een gevleid punt lijkt in de maak, maar dan maakt Rijko net voor tijd toch de winnende korf 8-7.

Al bij al een leuke partij, ook al ging deze nipt verloren.

Kevin

Lauri (3), Saartje, Quinten (2), Xander

Nore, Lauren, Loris (1), Senne (3) (Tobi)

Reserve: Tobi, Stef en Anke

 

De zaal moet een leerjaar worden want niemand had verwacht nu reeds topleague te spelen. Doch met de sterke prestatie tijdens de beker, tegen Temse, in gedachte, denken we dat er toch wel een aantal teams haalbaar zijn voor onze U15'ers. Aalst, onze eerste tegenstander, is er zo één en waren we benieuwd of we onze eerste punten in de topleague onmiddellijk kunnen grijpen.

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Aalst vrij snel op 0-1, maar Senne, vandaag in secure dag, brengt ons gelijk langszij op 1-1. Wat later Aalst naar 1-2 en nu is het Lauri die countert na prima uitverdedigend werk en balonderschepping. Weer komt Aalst op voorsprong en deze keer is het Loris die ons op gelijke hoogte trekt. Als iets later Quinten ons op 4-3 brengt, staan we voor de eerste keer aan de goede zijde van de score. Aalst kan echter nog net voor de pauze gelijk maken en zo rusten we met een 4-4 stand.

Aalst scoort de eerste goal na rust, maar dan trekt Voorwaarts/Molinos even door via shot Senne, vrijworp Lauri, Quinten en nogmaals Senne via shot. Zo gaan we in één ruk naar 8-5. Aalst vecht terug naar 8-6, maar Lauri, vandaag secuur op vrijworp, brengt ons naar een geruststellende 9-6. De tijd tikt weg en iedereen gelooft in een goede afloop. Maar wanneer Aalst op 9-7 komt, sluipt er toch wat spanning in het team. De sterke heer van Aalst maakt 9-8 en plots wordt het toch nog even bibberen opdat we geen punt zouden verliezen. Echter laten de aanvallers de laatste minuut een knap staaltje van uitverdediging zien met o.a. ingevallen Tobi, waardoor Aalst de bal niet meer in het gevaarlijk aanvalsvak van hen krijgt. 

Een mooie zege die zeker iets ruimer had kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie wedstrijden van deze equipe zullen zien de komende weken. Aanstaande week moeten we naar Leuven, de beste U15 ploeg van België. Eens kijken of we ook daar, er een wedstrijd van kunnen maken.

Kevin

Aanval: Jonas Van Loock (2) - Liam Van Hoof (2) - Claudia Verstappen (6) - Sarah Goethals (2)

Verdediging: Lars Kerstens (6) - Bjarne Van Rompaey (5) - Imke Loos (1) - Cleo Van Laeken (1)

Wissels: Hendrik Peeters (1) - Pauline Vandevorst - Jens Lauwers

Het tweede team heeft een prima prestatie neergezet tegen Kwik. Twee sterke periodes gaven enerzijds al een mooie voorsprong bij de rust (7-12) en een knappe einduitslag 14-26! We kwamen op een 5-1 achterstand, maar eens de motor goed opgewarmd was, werd de kloof gedicht en een sterke eindfase in de eerste helft met een stevige 0-5 werd er met evenveel doelpunten voorsprong de rust in gegaan. Na de onderbreking leek Kwik nog even tegen te sputteren (10-13), maar onder meer via een scherp schietende Claudia werd de maat van de Biekes genomen.

Bedankt aan Quinte De Beer voor het notuleren!

scoreverloop:

1-0 ver shot tegen

1-1 strafworp Sarah Goethals

2-1 vrijworp tegen

3-1 korte kans tegen

4-1 ver shot tegen

5-1 shot tegen

5-2 korte kans Bjarne Van Rompaey na rebound Lars

5-3 shot Lars Kerstens

6-3 strafworp tegen

6-4 shot Jonas Van Loock

6-5 shot Bjarne Van Rompaey

6-6 shot Imke Loos

6-7 shot Jonas Van Loock

7-7 shot tegen

7-8 shot Lars Kerstens na lange bal Cleo

7-9 Bjarne Van Rompaey van ver

7-10 shot Claudia Verstappen

7-11 shot Liam Van Hoof na een knappe aanval

7-12 shot Lars Kersten

___________

7-13 shot Lars Kerstens

8-13 korte kans tegen

9-13 shot tegen

10-13 strafworp tegen

10-14 omdraaier uit de steun door Cleo Van Laeken

10-15 score Liam Van Hoof na doorbraak Jonas

10-16 korte kans Sarah Goethals

11-16 ver shot tegen

11-17 shot Lars Kerstens

11-18 korte kans Claudia Verstappen

11-19 shot Claudia Verstappen na lange aanval

11-20 shot Lars Kerstens

12-20 shot tegen

12-21 korte kans Liam Van Hoof na rebound (3de keer goede keer)

12-22 shot Claudia Verstappen

13-22 shot tegen

14-22 shot tegen

14-23 shot Claudia Verstappen

14-24 korte kans Claudia Verstappen

14-25 korte kans Hendrik Peeters na snelle onderschepping Liam

14-26 shot Bjarne Van Rompaey

dames: Lauren Denis (2) - Lise Van Maldeghem (3) - Tine Van Dyck - Elin Loos (2)

heren: Brice Mardesson - Christoph Hellemans (4) - Jens Verbruggen (2) - Jens Vogels (6)

invallers: Liam Van Hoof, Lars Kerstens

Voorwaarts/Molinos is er niet in geslaagd om een kostbaar punt in Merksem mee te graaien, een puntendeling had misschien billijk geweest met Kwik zeker de betere in de eerste helft en de remonte van Voorwaarts/Molinos in de tweede periode. Kwik startte het best en zette al vroeg in de wedstrijd een 4-punten kloof neer (6-2) en die hield stand tot bij de rust. Met een 12-8 werd er naar de kleedkamers getrokken.

Net zoals op de openingsspeeldag tegen Boeckenberg toonden onze groen-witten hun weerbaarheid en knokten zich terug in de wedstrijd. Met een uitstekende periode waarbij er 4 keer op rij gescoord werd, namen we zelfs de leiding (14-15). Bij een 16-17 stand duwde Kwik weer even door via onder meer een uitstekende Stien Reyntjens (7 doelpunten). Jens Vogels en Lise Van Maldegem brachten ons terug langszij: 19-19. Een omgezette vrijworp in de slotfase deed de punten in Kwik Indoor blijven. Uiteindelijk genereerden we wel voldoende kansen, maar een afwerkingspercentage van 15% is te laag om aanspraak te maken op een overwinning in de Topleague. Bij Kwik waren het voornamelijk de dames (in totaal 12 doelpunten) die het best bij de les waren en ons vaak pijn deden.

Bedankt aan Quinte De Beer voor het notuleren!

scoreverloop:

1-0 shot tegen

2-0 omdraaier tegen

2-1 shot uit rebound Jens Verbruggen

3-1 shot tegen

3-2 shot Jens Vogels

4-2 shot tegen

5-2 omdraaier tegen

6-2 shot tegen

6-3 strafworp omgezet door Lise Van Maldeghem

7-3 korte kans tegen

8-3 shot tegen

8-4 shot achtervlak Jens Verbruggen

9-4 ver shot tegen

9-5 korte kans Jens Vogels na knap samenspel met Brice

10-5 shot tegen

10-6 doorbraak Lauren Denis

10-7 strafworp Elin Loos

11-7 shot uit rebound tegen

12-7 doorbraak tegen

12-8 strafworp Lauren Denis

____________

12-9 strafworp Lise Van Maldeghem

12-10 one-hander Jens Vogels

13-10 vrijworp tegen

13-11 shot Christoph Hellemans

14-11 strafworp tegen

14-12 shot Jens Vogels

14-13 shot Christoph Hellemans

14-14 shot Christoph Hellemans

14-15 shot Elin Loos

15-15 shot tegen

16-15 shot tegen

16-16 schijndoorbraak afgewerkt door Christoph Hellemans

16-17 shot Jens Vogels

17-17 omdraaier tegen

18-17 shot tegen

19-17 doorbraak tegen

19-18 shot Jens Vogels

19-19 strafworp Lise Van Maldeghem

20-19 vrijworp tegen

Aanval: Joran/Joppe/Catho/Kirsten

Verdediging: Maxime/Leon/Annelore/Beau

De wedstrijd komt een beetje stroef op gang. De eerste aanvallen zijn maar pover, 1 shot en bal kwijt (hoor ik coach Yves zeggen vanop de bank ... en gelijk heeft hij). Goed dat ze in verdediging zoveel ballen recupereren, het duurt namelijk tot minuut 9 vooraleer onze aanval een eerste keer tot scoren komt. Knappe verdediging jongens en meisjes!

Joppe scoort de openingstreffer voor Voorwaarts… en het zal zijn laatste niet zijn van deze prachtige wedstrijd die hij speelde! Hij scoort heel snel nog eens en laat een eerste keer de vakken wisselen.

Leon scoort na een heel mooie actie, waarop hij nadien nog eens Beau bedient met een mooie steun en zij haar inloper binnen legt.

Na een kwartier krijgen we pas onze eerste goal tegen, met dan nog wel een dubieuze penalty voor Kwik.

Ondertussen is het 1 – 5 en scoort Joran op assist van Catho. De aandacht verslapt een beetje en we krijgen enkele goals tegen, Kwik komt terug tot op 4 – 5. Joran lokt een penalty uit en kan deze zelf verzilveren.

De 2de  helft start met zeer mooie en lange aanvallen. Annelore legt een inloper binnen op steun van Leon.

Catho en Kirsten worden vervangen door Jade en een op de bank popelende Emma. Jade brengt onmiddellijk een steun voor een inloper van Joppe (5 – 8) en Emma lokt een vrije worp uit die Joran binnen gooit. (5 – 9)

Annelore legt een vrije worp binnen die door de ondertussen ingekomen Xander werd uitgelokt (5 – 10).

De 11de goal wordt gescoord door Joppe, 12de goal een inloper van Emma op steun van Joppe, 13de goal een strafworp tegen Beau die ze netjes binnen legt, de 14de en 15de goal opnieuw 2 schoten van Joppe. Annelore legt haar inloper binnen op steun van Xander  en scoort nadien als laatste nog een shot.

Zoals ik al zei kwam de wedstrijd wat stroef op gang maar liep het naar het einde toe heel vlot en dynamisch. Leuk om te vermelden: het vak van Leon slaagden erin om in verdediging 2x de buzzer te laten afgaan.

Annick

Starten in aanval: Lore, Lize, Wout en Jerco

Starten in verdediging: Fien, Maurine, Dario en Amine

Reserve om in de tweede helft in te komen: Tia en Xander

We komen sterk uit de startblokken: na een goede verdediging en snel uitwerken naar het aanvalsvak is de eerste kans van Voorwaarts meteen raak: Lore korft een shot na een knappe pas van Jerco. We gaan aan de leiding.

De volgende aanvallen van Ganda kunnen we goed counteren en onze aanvallers creëren ook hun kansen, maar voorlopig wil de bal bij geen enkele kant meer door de korf. Na 8 minuten is het met een ver shot dan toch raak voor Ganda en even later kunnen ze een korte kans korven. Dat heet dan erop en erover. Onze U17’ers laten zich wel niet doen en Dario korft op zijn beurt een ver shot. We staan terug gelijk.

Ganda kan dan jammer genoeg 3x scoren via shot en loopt zo uit tot 5-2. Voor rust is het dan weer aan ons om te scoren na een mooi samenspel van het hele vak: Amine loopt door op steun van Fien en aangezien Dario’s heer overneemt, speelt Amine Dario aan die kalm afwerkt. Knap!

We gaan rusten met een 6-3 achterstand nadat Ganda nog een shot korft.

Bij het begin van de tweede helft komt Tia in voor Fien en Xander voor Jerco en de eerste goal na de rust is voor Voorwaarts: een shot van Lore op pas van Wout. De tweede en derde korf na rust is voor Ganda: een ver shot en een inloper. (Dan een vreemde beslissing van de scheidsrechter: na een hindering op een inloper krijgt Voorwaarts wel een balvoordeel, maar geen stip? Vreemd. Ook later werd er nog een stip na een duidelijke fout niet toegekend aan Voorwaarts.)

De volgende korven zijn dan terug voor Voorwaarts: een shot van Wout op pas van Lize en een korte kans van Lore op steun van Xander. 8-6

Met nog 11 minuten te gaan komt Jerco terug in voor Dario. Ganda loopt weer drie korven uit d.m.v. een ver shot. 2x Voorwaarts dan maar denken de onzen: een ver shot van Amine en een shot van Wout op pas van Lore. We komen op 1 goaltje en voelen dat er meer in kan zitten. De U17’ers blijven ervoor gaan, gesteund door het publiek.

Spijtig genoeg loopt Ganda via shot terug 2 korven uit. Amine kan even later ook een shot korven en de spanning op de tribune stijgt opnieuw: kunnen onze U17’ers met nog 3 minuten op de klok de wedstrijd in hun voordeel laten kantelen?

Jammer maar helaas: Ganda scoort opnieuw een shot en speelt beheerst de laatste twee minuten uit.

We zagen deze week een goede inzet en twee evenwaardige helften. Ganda had duidelijk overwicht in mannelijke lengte en sprongkracht, wat ons niet veel rebounds opleverde. Soms gingen sommige U17’ers iets te onbesuisd en nonchalant te werk, wat ons een paar vermijdbare balverliezen opleverde. De spelers zijn er wel voor blijven gaan en konden ettelijke kansen over alle spelers creëren, de afwerking daarentegen dacht er vaak anders over. In vergelijking met vorige wedstrijd kunnen we trots zijn dat de spelers er meer hun kopke bijhielden en de inloperpogingen van de tegenpartij goed opvingen, ook het uitwerken na een onderschepping verliep al veel vlotter en sneller deze wedstrijd. Werkpuntje: probeer elke speler in je vak in het oog te houden. De bal ging niet altijd naar de meest vrije speler…

Het is na deze wedstrijd wel duidelijk dat deze spelers meer en meer op elkaar ingespeeld raken en dat deze ploeg een overwinning verdient. Wie weet volgende match wel?!

Taco (1), Lander (1), Marie, Lou (2)

Joppe, Jarre, Kaat (2), Anke

r: Gio, Lina

Hop, we zijn vertrokken voor de zaalcompetitie, en al meteen met een hindernis want twee van onze spelertjes zaten in quarantaine.  Dit zullen we nog wel vaker meemaken, dus niet getreurd, we hebben immers een brede basis in de U13.  Gio en Lina wilden ons alvast uit de nood komen helpen.

De start verliep wel niet zo vlotjes als gehoopt.  We werden verrast door doorlopers van de tegenpartij, en kregen erg veel druk bij het uitwerken van de bal.  Het werd al snel 0-2.  Het was even wachten op de eerste mooie voorwaarts actie van de wedstrijd, en die kwam er na de eerste vakwissel: Taco speelde de bal van ver voorin naar een doorlopende Lander, en die werkte netjes af.  Prima actie om met de druk van de tegenstander om te gaan!  Verdedigend bleven we wat verderkabbelen en ASKC werkte sterk af, meestal via doorloper. We gingen rusten met 1-5.

De tweede helft deden we het veel beter: Taco met een mooie doorloper op pas van Marie 2-5. ASKC scoort tegen, en vervolgens nog eens een knappe VW-actie: Kaat werkt af via shotje op lange lijn, gestuurd door Jarre.  We zien in deze helft veel meer doelpogingen. Lou lokt een strafworp uit, en zet die ook netjes om: 4-7. Hierna wordt er nog om en om gescoord, Kaat en Lou vinden de mand nog via shot maar ook ASKC scoort nog tweemaal, waardoor we eindigen met 6-9.  We onthouden vooral het herstel in de tweede helft, en zien gelijkenissen met onze laatste veldwedstrijden waarbij we ook eerst achter komen om vervolgens een remonte in te zetten. Veel succes voor volgende week!

Ilse

Match u17: Voorwaarts A - Vobako B
Begin vakken:
1: Annelore, jade, Leon, Maxime
2: Catho, Kirsten, joppe, Leon

Welkom bij de eerste zaal wedstrijd van de u17 A. We beginnen met een goal tegen 0-1. Joran krijgt een penalty en deze scoort hij ook 1-1. Na nog geen minuut scoort Annelore een doorloper 2-1 . Even later scoort ook Leon een doorloper 3-1. Het scoren gaat vlotjes en Kirsten scoort een knap ver shot 4-1. Maar onze tegenstander kan ook scoren 4-2. Ook Maxime zit in de match en scoort een ver shot 5-2. Kort hierna scoren Maxime en Catho een mooi shot de stand wordt hiermee 7-2. Vobako scoort nog een doorloper 7-3. De tegenpartij scoort nog eens binnen 7-4. Leon scoort een mooi shot met een klein glimlachje erbij 8-4. Kort daarna scoort ook Joran een mooi shot 9-4.Kirsten lokt een vrijworp uit en Joran scoort deze 10-4.  Na een mooie bal onderschepping van Annelore scoort Jade een mooie inloper, het wordt 11-4! Na een botsing van Leon tegen de scheids wordt hij even gewisseld met Toby, om te rusten.


TWEEDE HELFT:
Toby(u15) scoort een mooie inloper, hij wordt daarna terug gewisseld met Leon 12-4.  Na een onderschepping scoort Catho een mooie inloper met een knappe pas van Joppe 13-4. Vobako scoort hierna nog is,  13-5. Niet lang daarna scoort jade een korte kans 14-5.  
Annelore scoort een mooi shot dus dit brengt de score op 15-5. Vobaco scoort nog is 15-6. Kort daarna scoort Joran nog is met een mooi ver shot! 16-6. Maar de tegenstander scoort ook 16-7. De tegenstander maakt en makkelijke kans en scoort wederom 16-8. Joppe lokt een penalty uit en scoort deze 17-8. Joppe maakt nog eens een goal door een doorloper met 1 hand af te werken. 18-8. Maxime wordt gewisseld met Toby (u15). Annelore scoort nog is en dit met een doorloper. 19-8. Vobako scoort een penalty. 19-9. Een ver shot wordt nog eens gescoord door Joran. 20-9. Joppe zit echt in de match en scoort nog is door een mooi ver schot! 21-9. Jade wordt vervangen door Beau. Vobako scoort nog is en de stand wordt 21-10. Beau zit direct al in de match en scoort een ver shot 22-10. Joran scoort nogmaals een schot 23-10. Kirsten wordt gewisseld door Jade. De tegenstander scoort ook nog is 24-11. Annelore wordt gewisseld met Kirsten. Leon scoort nog is een doorloper 25-11. De tegenstander scoort nog is 25-12. Joppe wordt gewisseld met Maxime. Joran scoort nog is met een schot na een rebound 26-12. Vobako krijgt een onterechte penalty mee en deze scoren ze 26-13. Leon scoort nog is met een shot. 27-13. Joran scoort nogmaals, en ook direct de laatste goal 28-13.
Het was een leuke match om naar te kijken en een verdiende winst!!!

Fien en Lore

We starten de wedstrijd vol goede  moed, maar Neerlandia scoort 0-1. Lore geeft de assist aan Wout hij kan hier uit scoren 1-1.

Tia krijgt een vrij worp maar  jammer genoeg geen goal. De heer van Wout scoort een ver shot 1-2.  De heer van Jerco loopt in en werkt af 1-3. Tia onderschept de bal in de verdediging. Er vallen veel kansen, maar er wordt jammer genoeg niet gescoord. De heer van Amine scoort een inloper 1-4. Amine krijgt penalty tegen 1-5.  Jerco krijgt een inloper tegen 1-6. Tia maakt een inloper en scoort 2-6. Inloper tegen Amine 2-7 . Lore scoort van ver 3-8. Er vallen heel wat kansen. Inloper tegen Jerco 3-9, Tia scoort uit een mooie actie 4-9. Maurine krijgt inloper tegen 4-10, penalty tegen Amine 4-11. Ver shot tegen Jerco 4-12. Fien onderschept de bal in de verdediging.

RUST

Fien kan de bal weer  onderscheppen.

Tia scoort een inloper 5-11

Inloper tegen Xander 5-12 . Shot van Fien ze scoort 6-12. Knap shot Xander 7-12. Weer een mooi shot van Xander 8-12.

Inloper van Lore ze scoort 9-12. De supporters blijven in het team geloven. Wout neemt een shot en scoort 10-12. Inloper tegen Wout 10-13. Ver shot tegen Wout 10- 14 Jerco wordt gewisseld met Joppe . Joppe zit in de match en scoort meteen 11-14.  Lore scoort inloper 12-14.

Amine schiet en werkt af 13-14 . Supporters blijven het team aanmoedigen. Ver shot tegen Lore 13-15 . Inloper tegen Xander 13-16. Knap shot van Fien 14-16. Knap shot van Tia 15-16.  De U17b heeft zich heel de wedstrijd volledig gesmeten. Knappe en zeer spannende wedstrijd.  De eindstand was 15-16.

Verslag van Kirsten

Lauren Denis (2) - Elin Loos - Imke Loos - Lise Van Maldeghem (4)

Christoph Hellemans (1) - Brice Mardesson - Jens Verbruggen (2) - Jens Vogels (8)

wissels: Tine Van Dyck (2) - Jonas van Loock (ipv Brice omwille van groene kaart) - Liam Van Hoof (2)

Ondanks dat Boeckenberg 0-2 voor kwam, verliepen de eerste 15 minuten gelijkgaand tot 6-5. Boeckenberg plaatste dan niet echt een tussenspurt, het was eerder de foutenlast bij de thuisploeg die onze kansen op succes fnuikten. Boeckenberg bleef gewoon scoren terwijl wij ons verslikten in verkeerde passes. Gevolg: 4 doelpunten op rij en een 3 puntenkloof op het bord. Jens Vogels (goed voor 8 stuks, maar ook zijn tegenstrever Brent Struyf knalde er 8 binnen) en Lauren Denis zorgden voor de tegentreffers en milderden tot 9-11. Het was Brent Struyf die met 2 stuks de ruststand vastlegde: 9-13.

De tweede helft was maar goed bezig of de ingevallen Tine gaf de aanzet voor enkele dolle minuten waarbij ook Lise 2 keer op rij raak trof en de score van Jens Verbruggen bracht ons tot op 1 doelpunt zowaar: 14-15.

Plots kon weer alles in deze wedstrijd, Voorwaarts/Molinos echter terug op een kleine achterstand, maar bij 16-19 lukten we weer 3 doelpunten op rij en alles opnieuw te herdoen. Spijtig genoeg was de remonte het laatste grote wapenfeit want scoren lukte niet echt meer en bij Boeckenberg bepaalden schutters Struyf en Thijs met elk 2 treffers het verdict. Liam kon nog milderen vanop de strafworpstip, maar Boeckenberg besloot de debatten met een laatste score: 21-25.

Cijfers zeggen niet alles, maar het aantal balverliezen lag te hoog en Boeckenberg kon 1/3de meer kansen noteren en dan weet je dat je top moet zijn om dat goed te maken en dat was ondanks de verdienstelijke wedstrijd, net niet het geval vandaag.

De U11 trok op 23 oktober naar Vobako om daar enkele wedstrijdjes 4 tegen 4 te spelen op een half veldje met 2 korven.

We hadden twee enthousiaste ploegjes bij die veel goesting hadden om te spelen en te supporten voor elkaar.  De sfeer zat er helemaal in.

Er werd mooi samen gespeeld, veel naar het doel gegooid.

ploeg 1: Corneel, Sep, Rae, Wenke en Jolien

match 1: tegen Vobako 1 (3-5)

De 5 doelpunten kwamen allemaal van Wenke dankzij goede passen en onderscheppingen van heel het team.

match 2: tegen Vobako 2 (8-4)

Zonder rust ineens naar de volgende wedstrijd.  Met goals van Rae (2), Corneel en Wenke.

match 3: tegen HMKC (7-1)

Veel doelpogingen, maar helaas net niet.  In de tweede helft kon Wenke het doel nog wel eens vinden.

ploeg 2: Finn, Mats, Axelle, Sue en Loes

match 1: tegen Vobako 3 (2-5)

Sue kon het eerste doelpunt op het score bord zetten en daarna maakte Finn de 4 andere doelpunten.  

match 2: tegen Vobako 4 (1-15)

Deze match was er een duidelijk overwicht van Voorwaarts/Molinos.  Het zelfvertrouwen kreeg een goede boost met super veel goals.

Axelle (5), Finn (2), Sue (5), Mats (3)

Match 3: tegen HMKC (7-7)

Tijdens deze match wisten ze de spanning er goed in te houden tot het eindsein.  

Mats (2), Finn (2), Sue (1) en Axelle (2)

Proficiat voor de leuke knappe matchen alle 10 en dank u aan de coaches voor de goede ondersteuning.

Molinos Premium Rice

Corona afspraken Sportcafe De Nachtegaal

Om organisatorische- en covidredenen moeten wij onze maaltijdstrategie dit seizoen wat aanpassen en wordt reserveren met opgave van tijdstip verplicht, zelfs voor een broodje of kleine snack.

Via deze link vindt u onze vaste menukaart, wanneer er steaks en/of suggesties verkrijgbaar melden we dit apart op twizzit

  • Cafetaria enkel toegankelijk met een geldig CST.
  • Mondmaskerplicht ( vanaf 10 jaar) in heel de cafetaria. Enkel als je zit mag het mondmasker af.
  • Bediening is steeds aan de toog.
  • Probeer zoveel mogelijk met cash geld te betalen (dit om lange wachtrij te vermijden - Payconic enkel mogelijk vanaf 5 euro)
  • Om iets te eten is reservatie steeds noodzakelijk en mogelijk tot 2 dagen voor de wedstrijd.
  • Hierbij nog een warme oproep om de cafetaria enkel te gebruiken om te consumeren en niet om voor of na de match met de ploeg samen te komen, dit om te grote drukte te vermijden en om ons een beetje te ontlasten bij de verplichte scanning van de Covid safe tickets. 

Dank voor jullie begrip.

Hilde en Patrick

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com