Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

EINDELIJK!!!!!!

Onder een stralende nazomerzon trokken onze U13-ers richting Ruggeveldlaan voor hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Catba. EINDELIJK zou ik zeggen.
Sommige spelers verklaarden voor de wedstijd al dat ze in vorm en goed uitgeslapen waren, het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden en dat werd het ook!
De onzen begonnen gretig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een snelle onderschepping door onze verdedigers, ging de bal vlot naar het aanvalsvak. Daar werd mooi gecombineerd en Lina kon Eric vrijspelen die meteen bij zijn eerste schot al scoorde. Zo stond het dus na enkele minuten al 0-1.
Catba kon gelijkmaken en daarna zelfs uitlopen tot 2-1, maar we gaven niet op en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Het was Gio, die zijn inzet beloond zag worden met een doelpunt. 2-2
Catba kon nog 1 keer scoren en wij misten nog een strafworp. We probeerden in de laatste minuten nog iets te forceren maar de seconden bleven wegtikken en 3-2 was dus de eindstand.
Een gelijkspel had er ingezeten en zou zeker verdiend geweest zijn. Jullie hebben inzet getoond en mooi korfbal laten zien. Hier kan zeker op verder gebouwd worden.

Wim.


Tobi (2), Xander (1) (Stef), Lauri, Saartje

Loris (3), Quinten, Nore, Lauren (3)

Reserve: Lieke, Stef en Senne

Moeilijk te zeggen welk gevoel na deze cup match overheerst...teleurstelling voor het toch wel onterecht verlies of fierheid over de geleverde prestatie tegen een top 4 team van België.

De wedstrijd start voortvarend en na enkele minuten draaien de vakken al na shot Loris en shotje Lauren achter de korf. De 3-0 van Lauri wordt twijfelachtig afgekeurd voor gelopen en als even later de 3-0 door Tobi op shot wordt gescoord had ons dit zomaar een 4 puntenkloof kunnen opleveren. Temse komt dan iets beter in de wedstrijd en scoort dan de aansluitingstreffers 3-2. Loris extreem zuiver de eerste helft, brengt ons op 4-2, maar even snel countert Temse naar 4-3.

Konden we in de competitie de lijn in de tweede helft niet doortrekken tegen Temse, kunnen we dit vanavond op karakter toch al wel. Met een knappe one-hander van Tobi op pas van Saartje gaan we naar 5-3. En als iets later Nore Loris bedient voor 6-3, gelooft iedereen in een stunt. Echter volgen iets te snel de 6-4 en 6-5 waardoor de spanning in de wedstrijd groeit. De volgende 10 minuten krijgen we het lastig. We maken nog wel 7-5 via Xander maar Temse dan in één ruk naar 7-9, puur op powerplay dat de scheids van dienst toelaat. In aanval vangen we ook geen rebound meer waardoor we verzanden in één shotsaanvallen. Wanneer de supporters zich lijken neer te leggen bij een nederlaag, ontbindt Lauren haar duivels met inloper en stip. De kapitein van Temse heeft nog een valling van de eerste doorbraak van Lauren. Bij 9-9 kan het alle kanten uit, maar trekt Temse toch het laken naar zich toe met een inloper in de laatste 2 minuten van de wedstrijd. Zuur, ontgoocheld, maar uiteindelijk super fier op de prima wedstrijd van onze U15'ers!

We zagen weer grote delen van de wedstrijd veel beweging, prima passing en een gedreven team dat voor niemand bang is. Met dit level van spel gaan we zeker in de zaal ook wedstrijden kunnen winnen. Trek die zaalschoenen maar aan!

Sportieve groetjes

Kevin

Aanval: Yarik 4 – Liam 1 – Lore – Sarah 3

Verdediging: Jordy 3 – Willem 1 – Caro Cremers 2 – Ellen

Ingevallen: Kobe 2 – Jacob 3 – Veerle – Jamie 2

Waar de A-ploeg zware tegenstand tegenover zich kreeg op hun weg naar de overwinning, was dit voor het B-team (weer) niet het geval. In de heenronde was de wedstrijd tegen Aalst B er een waarin we bij hen moesten aanvullen met eigen heren als dames, waardoor het eenmalig met Roberta en Yaroslavina was in plaats van Rob en Yarik. Gelukkig deze keer niet zo’n fratsen. We schuiven deze wedstrijd met twaalven gelijk door, iedereen speelt een veertigtal minuten, mooi verdeeld en zo heeft bijna iedereen toch een wedstrijd dit weekend.

Een wedstrijd is het nooit echt geweest, na twee snelle goals van Yarik wordt al snel duidelijk dat de onzen op bijna alle posities boven liggen en na twee goede schoten van zowel Sarah als Jordy staat er een droge 1-6 op het scorebord. Deze kloof wordt doorheen de eerste helft alleen maar groter, dankzij een aantal mooie acties en solide verdedigingswerk. We gaan rusten met een tienpuntenkloof: 3-13.

Na de rust wordt er op hetzelfde elan doorgegaan. Er wordt gescoord over bijna iedereen en zij die niet scoren zorgen voor de ondersteuning. We gaan weer voorbij de twintig goals, wat de voorbije weken meestal lukte.

We onthouden een paar mooie acties: Jamie op doorloper en even later op shot, een korte kans van Liam na een (naar gewoonte) te kort shot, eigen rebound en kort passje van uw verslaggever. Uiteindelijk is het Willem die de eindscore vastlegt op korte kans: 7-21.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de zaal, een competitie we met de B-ploeg hopelijk meer tegenstand krijgen en we vooral ook hopen dat de C-ploeg elke week een wedstrijd kan spelen.

Ik vermeld nog kort twee zaken omdat ze grappig waren en omdat er over de wedstrijd niet heel veel te vertellen viel:

  1. Willem kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen met een van de betere koprollen die ik al heb gezien, en ik stond er heel dichtbij. Na een episch duel tot aan de middenlijn tikte Willem de bal in mijn handen, om vervolgens een staaltje atletisch vermogen boven te halen waar menig turner jaloers van zou zijn. Een vlotte koprol tot vlak voor mijn voeten. Sterk Willy!
  2. Mauro mag dan wel een heel goede korfballer zijn, douchen gaat hem minder goed af. Na meerdere pogingen om aan de doucheknop te draaien, zonder succes, slaagde hij er in om zijn douche eindelijk aan te zetten door op de drukknop te drukken in plaats van er aan te draaien, tot groot jolijt van iedereen. Wat een denkwerk. (Moest ik vermelden van heel de kleedkamer, met toestemming van Mauro)

Kobe

Aanval: Mauro 3 – Jarno 4 – Mirte 5 – Amber Waterschoot
Verdediging: Jasper 3 – Robin 3 – Luna 6 – Amber Jacobs 1
Ingevallen: Anne 1

Op zondagnamiddag trokken we met Edegem naar Aalst voor de laatste uitwedstrijd van de voorronde op het veld. Volgende week nog de afsluiter op Voorwaarts en dan richting de zaal, waar de ambities net zoals op het veld hooggespannen zijn. Ondanks dat Aalst in de heenronde al verslagen werd, wisten we dat de terugwedstrijd geen makkelijke klus zou zijn. Vorig jaar was de A-ploeg op Aalst nog zwaar ten onder gegaan, iets wat dit seizoen zeker vermeden moest worden.

Over naar de wedstrijd dan, waar Aalst uiterst efficiënt opent en na enkele aanvallen al twee doelpunten voor komt. Dit snel gat maakt meteen duidelijk dat deze wedstrijd echt bevochten zou moeten worden. Pas bij de 5-6 via Amber Jacobs komt Edegem voor het eerst op voorsprong en we slagen er gedurende de rest van de eerste helft ook niet in om verder uit te lopen. Het scoreverloop blijft gelijk opgaand en zo gaan we rusten met een minimale voorsprong: 12-13.

Na de rust komen we via Jarno en Luna drie goals voor en ondanks een korte tegenprik van Aalst naar 14-15 slagen we er in de hele tweede helft op voorsprong te blijven. Dit vooral door een 0-5 tussenspurt waarin het dames boven is, met twee doorlopers van een vlot scorende Luna, een zoveelste vrije worp van Mirte en Anne die meteen na invalbeurt de mand weet hangen. Deze mokerslag komt Aalst nooit meer te boven en zo kan de wedstrijd al controlerend uitgespeeld worden: 21-26.

Er werd over bijna alle spelers gescoord en we zagen zes mensen met minstens drie doelpunten. Bijna elke week slagen we er in veelvuldig te scoren over meerdere pionnen, waar het bij de tegenstanders vaak rekenen is op enkele spitsen. Mooi!

Na de thriller tegen Hoevenen vorige week weer een mooie overwinning voor de onzen, die ervoor zorgt dat Edegem met nog twee wedstrijden te spelen een vierpuntenkloof heeft op de eerste achtervolger. Dit mogen we niet meer uit handen geven. Volgende week kan er mathematische zekerheid komen (als die er nu al niet is, maar uw verslaggever kent de regels over doelpuntensaldo, gewonnen wedstrijden en onderlinge duels niet). Op die manier kunnen we met een goed gevoel richting de zaal. Supporters op post!

Kobe

Oskar Eric Lina Fran

Jarre Lander/Bent Marie Molly

Maar liefst 6 afmeldingen voor de U13A op deze zaterdag, vandaar een onuitgegeven beginopstelling met Eric, Lina en Molly die hun beste beentje hebben voorgezet.  Da's het voordeel van een breed team.

We zagen een wedstrijd met twee gezichten: eentje voor, en eentje na de rust.  Putse startte met hun klassieke spelletje: steun onder de korf en wachten op het doorlopen.  We laten ons hierdoor inpakken gedurende de eerste helft, waardoor we met 2-8 gaan rusten (waarvan 7 doorlopers tegen).  Coach Robin had dit ook gezien en riep zijn troepen samen voor wat bijsturing.  

Over een coachable team gesproken: de tweede helft nemen we alle instructies ter harte en zijn we erg alert in verdediging.  Putse probeert weer te zoeken naar de doorloopkansen maar het lukt niet meer. Wij hebben intussen wél de korf gevonden en komen langzaam dichterbij.  Jammer dat de match niet langer duurde, wie weet wat hadden we nog gezien ;-)

Bedankt aan alle invallers, jullie hebben dat TOP gedaan!

Ik heb ergens een score gemist, voor zover ik weet doelpunten van Eric, Oskar, Fran en Marie maar bij nummertje 4 heb ik de naam niet genoteerd, mea culpa.

Ilse

 

Tobi (1), Stef (2), Lauri (4), Lieke

Xander (2), Quinten (1) (Senne (1)), Saartje (1) (Kaat), Nore

Reserve: Loris, Senne, Kaat

Onder een aangenaam herfstzonnetje, trokken we zondagmorgen naar Dendermonde voor onze wedstrijd tegen Appels. De eerste helft kwam een beetje stroef op gang. Ook even wennen aan het veld, nl. gras dat door de dauw toch niet zo ideaal was met ons kunstgrasschoeisel...

Al snel komen we 2-0 achter door fouten die via stip en vrijworp verzilverd worden door Appels. De eerste 5 goals van deze match zijn echter allen penalty's of vrijworpen! Xander maakt 2-1 via vrijworp en Lauri zet met penalty 3-2 op het bord. Deze eerste 15 minuten zijn onze gecreëerde kansen eerder beperkt door de sterke ballijndruk van de tegenstander. Maar dan vliegen onze U15'ers erin en gaat de wedstrijd gelijk opgaand. Stef maakt 3-3 gelijk met een knap ver shot. Vervolgens worden de supporters getrakteerd op een mooi staaltje samenspel met prachtige diepe passen waaruit inlopers gescoord worden. Xander met inloper voor 4-4 op aangeef van Saartje, vervolgens Lauri 4-5 op pas van Tobi. Quinten zet ruststand 5-6 op het bord door inloper via Saartje.

Na de rust en tactische besprekingen, gaan onze U15'ers op hun elan verder. Ze zetten een ijzersterke verdediging neer waardoor Appels nog maar 1x tot scoren kan komen. Nore zorgde voor de nodige rebounds in verdediging waardoor Appels niet kon herhalen. We zien een zeer gedreven team en veel mooie acties met prima afwerking. Ook het sterke reboundwerk van Lieke even aanstippen, waardoor in aanval meerdere kansen kunnen genomen worden.

Quinten zet nu steun voor Saartje die 5-7 scoort op inloper. Na vakwissel zien we een gelijkaardige goal als in eerste helft, alleen komt de pas nu van Lauri en werkt Tobi prima af met inloper 5-8. Stef zorgt opnieuw met ver shot voor goal, 5-9. De ballen gaan vlotjes in de korf en winst is in zicht. Senne komt in plek van Quinten en drukt meteen ook zijn stempel op match met penalty 6-10. Op aangeef van Stef scoort Lauri 6-11. Er volgen nog enkele vakwissels bij de heren en ook Kaat komt de laatste minuten nog op het speelveld voor een laatste aanval waar Lauri nog een penalty uitlokt en verzilvert. Hiermee staat 6-12 eindstand op het bord en horen we het fluitsignaal voor einde van de wedstrijd.

Wederom een mooie en leuke wedstrijd van onze U15'ers gezien. Een moeizame start maar nadien een lust voor het oog, met knappe acties en goals. We zijn klaar voor het bekerduel tegen Temse op woensdag 20/10 en trekken hierna onze zaalschoenen aan.

Tamara

Onze laatste thuiswedstrijd van de voorronde spelen we onder een heerlijke herfstzon!

Spelers:

Vak 1: Fien, Maurine, Lander, Amine

Vak 2: Lore, Beau , Jerco, Wout

Reserven: Tia, Lize, Dario, Xander

Begin vakken:

Annelore (c), Leon, Joppe, Kirsten

Jade, Catho, Joran, Maxime

Op deze onverwachte zomerdag beginnen we met een vlotte onderschepping. Borgerhout maakt snel een goal tegen 1-0. Jade krijgt een penalty mee maar scoort deze jammer niet. In de aanval worden er veel kansen gecreëerd maar ze vallen er niet in. Na veel loze aanvallen van beide teams slaagt Borgerhout erin een shot van buitenaf te scoren 2-0. Borgerhout scoort 2 minuten na het andere shot 3-0. Annelore krijgt een penalty mee en scoort hier uit de eerste goal voor Voorwaarts maar ze krijgen direct een goal terug tegen 4-1. Borgerhout scoort nogmaals 5-1. Annelore lokt nogmaals een penalty uit maar deze mist ze jammer genoeg. Na nog een goal van Borgerhout wordt Maxime gewisseld met Toby (u15) 6-1. Joppe krijgt een vrijworp mee maar deze mist hij. Borgerhout krijgt terug een aanval en er wordt een inkoper gescoord tegen Catho 7-1. Borgerhout scoort een inloper. Bij ons vallen de kansen er maar niet in 8-1. Borgerhout scoort weer een korte kans. 9-2 Maar bij het wisselen van de vakken maken zo gebruik van de tegenstander die niet aan het volgen is en Annelore maakt een korte kans. 9-2. Maar Borgerhout scoort weer 2 goalen kort daarna 11-2. Joran maakt kort daarna een mooi ver schot, waardoor Voorwaarts weer een puntje krijgt 11-3. Annelore lokt een derde penalty uit en deze scoort ze ook! 11-4. 

2de helft

Catho wordt gewisseld met Beau en Joran wordt gewisseld met Loris (u15).

De tegenpartij scoort weer een shot 12-4. Geen 2minuten hierna scoort Borgerhout weer een ver shot 13-4. Nog een goal van de tegenpartij en Catho wordt gewisseld met Kirsten 14-4. Catho heeft een vrijworp uitgelokt maar Joppe mist deze net. Joppe scoort een knappe inloper met één hand 14-5. Joppe maakt 14-6 met een mooi shot. Jade is “on fire” ze scoort een shot en een inloper binnen de minuut 14-8. Borgerhout scoort hierna ook snel, het wordt 15-8. Jade krijgt een onterechte penalty tegen en Borgerhout scoort deze penalty en kort daarna ook een shot 17-8. De tegenpartij scoort nogmaals een verre shot 18-8. Voorwaarts geeft de moed niet op en Annelore scoort een inloper met assist van Leon 18-9.

Om de match af te sluiten scoort Joppe nog een mooi shot als buzzer beater.

Xander (2) (Senne), Stef (1) (Tobi), Lauri (3), Saartje (Lieke)

Loris, Senne (Quinten (1)), Nore, Lauren (2)

Reserve: Tobi, Quinten, Lieke

Op speeldag 6 mochten we terug spelen tegen de biekes uit Merksem. Werd in de heenwedstrijd gewonnen met het kleinste verschil, kregen we nu een veel dominantere wedstrijd van onze youngsters te zien. 

Vrij snel weet Stef te scoren vanop afstand 1-0. Iets later mag Lauri naar de stip, doch deze gaat er jammerlijk naast. Xander reageert echter pijlsnel, neemt de rebound en scoort alsnog 2-0. Het andere vak met Senne, Loris, Lauren en Nore draaien naar aanval. De eerste aanvallen gaan mis maar na de 2-1 van Kwik, lukt Lauren een inloper: 3-1. Hierna volgt een knappe goal: de bal wordt onderschept bij het uitwerken van Kwik en meegegeven aan de verdediger, zodoende Xander op doorloop kan scoren. Wanneer Lauri iets later de 5-1 binnenschiet, staat een veilige 4-puntenkloof op het bord bij de rust.

Na de rust Kwik naar 5-2. Quinten komt in plaats van Senne het veld op. We zijn ondertussen al 10 min ver in 2e helft, wanneer Lauren de verlossende 6-2 scoort. Dit aanvalsvak had het niet makkelijk in aanval, maar verdedigde wel ijzersterk. Ze krijgen dan ook geen goal tegen vandaag. Ondertussen wisselt de coach lustig voort en komen zowel Tobi als Lieke nog tussen de lijnen. Na onze 7e en 8e goal van Lauri, mag Quinten de eindstand vastleggen op 9-2.

We lieten zien dat we duidelijk de betere waren van Kwik. Dit weekend de laatste veldwedstrijden voor start zaalcompetitie en komende woensdag spelen we ook nog beker tegen Temse. Eens kijken of we weer zo een knappe partij kunnen neerzetten zoals de vorige confrontatie met de purple monkeys. Succes!

Kevin

Aanval: Jens Vogels (3) - Brice Mardesson (2) - Lise Van Maldeghem - Elin Loos (5)

Verdediging: Christoph Hellemans (4) - Jens Verbruggen (3) - Lauren Denis (3) - Imke Loos (2)

Invallers: Liam Van Hoof, Sarah Goethals

Hamvraag voor aanvang was of Voorwaarts/Molinos de lijn van afgelopen vrijdag kon doortrekken (bekerwinst tegen Kwik). Ons eerste team liet daar geen twijfel over bestaan en zette een eerste helft neer om u tegen te zeggen. Met maar liefst 8 doelpunten voorsprong werd de rust ingegaan. De debatten werden geopend door Elin in de eerste minuut en wat van een dijk van een eerste helft zou zij spelen! Ontzettend alert en scherp naar de korf toe en goed voor maar liefst 5 doelpunten in de eerste 35 minuten! 

We zagen stevige en knappe duels tussen Jens Verbruggen en Jordan de Vogelaere, Brice bewees zijn waarde tegen Joppe Bellemans en wat Lise liet zien tegen routinier Sara Goossens was veelbelovend. Geen score voor haar, maar hoe ze de 3-6 aanreikte aan Elin was ontzettend knap!

Boeckenberg boog in hun kwartfinale een 0-7 achterstand om en won uiteindelijk de wedstrijd tegen Floriant. Dus de onzen waren gewaarschuwd om zeker niet relaxed de tweede helft aan te vatten. Boeckenberg begon evenwel sterk met 4 doelpunten op rij en de achterstand werd zodoende gehalveerd. Lauren nam met twee bommen de ontstane vrees weg en met een vrijworp van Jens Vogels stond er opnieuw een 7 punten kloof op het scorebord. Maar er slopen wel wat fouten in de passing en de aanvallen liepen minder lekker wat toch voor wat zenuwachtigheid leidde want er was nog ruim een kwartier te spelen. De verdediging bleef echter stand houden en 5 minuten voor tijd was de buit binnen met een dubbele score via Christoph en Imke met een omgezette strafworp.

Het is nu tijd voor de zaal, maar eerst erg veel succes aan de Diamonds op het EK in Antwerpen!

scoreverloop:

0-1 Elin kort bij de korf

1-1

1-2 strafworp Lauren

2-2

2-3 omdraaier Elin

3-3

3-4 shot Christoph

3-5 strafworp Christoph

3-6 shot Elin - knappe assist Lise

3-7 shot Jens Vogels

4-7

4-8 shot Imke

4-9 shot Brice

5-9

5-10 shot Jens Verbruggen

5-11 shot Jens Verbruggen

5-12 doorbraak Elin

5-13 shot Elin

5-14 Christoph uit de rebound

6-14

7-14

7-15 shot Brice

_____________

8-15

9-15

10-15

11-15

11-16 bom Lauren

11-17 bom Lauren

strafworp VW gemist

11-18 Jens Vogels op vrijworp

12-18

13-18

13-19 shot Jens Verbruggen

14-19

15-19

15-20 shot Christoph na knappe combinatie

15-21 strafworp Imke

16-21

16-22 shot Jens Vogels

17-22

18-22

wissels Sarah ipv Elin en Liam ipv Brice

Aanval: Lars (3) - Nico (1) - Pauline (1) - Tine (2)

Verdediging : Jonas (1) - Liam (6) -Sarah - Jasmien (3)

Ons tweede heeft een verdiende overwinning behaald op Boeckenberg na een aantrekkelijk partij. Aangezien bij beide teams de afwerking het op het einde wat liet afweten met net-niet kansen, kregen we een zenuwachtig en spannend slot. Boeckenberg startte het best aan de wedstrijd (3-0), maar eens we de score langs onze kant openden kwam ook het evenwicht op het terrein effectief ook op het bord: 9-9 bij de rust.

Vroeg in de tweede helft liep Voorwaarts/Molinos 4 doelpunten uit, maar net zoals wij dat deden in de eerste helft, maakte Boeckenberg deze voorsprong ongedaan. Wat volgde was dus nog een hoogst aantrekkelijke partij, met veel kansen maar weinig doelpunten in de eindfase. Gelukkig was dat bij de beide partijen het geval en bleek het verschil dat Pauline en Liam op het bord schoten voldoende voor de overwinning!

scoreverloop:|

1-0

2-0

3-0

3-1 shot Jonas

3-2 shot Tine

4-2

4-3 shot Jasmien

4-4 shot Jasmien

5-4

5-5 stip Tine

5-6 shot Liam

6-6

wissel Janne ipv Pauline

6-7 shot Lars - knappe assist Nico

wissel Pauline ipv Jasmien

7-7

wissel Jasmien ipv Janne

7-8 shot Liam

8-8

8-9 lekkere vrijworp Lars

9-9

_____________

10-9

10-10 stip Liam

10-11 shot Lars van ver

10-12 stip Nico

10-13 shot Liam

11-13

12-13

13-13

13-14 shot Liam

14-14

14-15 shotJasmien

15-15

15-16 shot Pauline

15-17 shot Liam

16-17

K4: Pjotr, Senne, Tobi, Nore, Quinten

Als “Gorilla’s in the mist” werd er aan deze wedstrijd begonnen. Gelukkig trok de mist grotendeels op tijdens de wedstrijd.

Senne kan de score openen op strafworp, nadat zijn doorloper foutief gestopt werd. Verdedigend waren we uitgesproken de betere. KCOV bracht statische, trage korfbal. Toch slaagden ze er driemaal in om te scoren, -vanuit het niets-. Het is bijna onbegrijpelijk dat onze spelers er maar 4 door de mand kregen. In bijna iedere aanval werden er kansen gecreëerd. Er werden knappe passen gegeven, ge-rebound werd er vanuit de ruimte. Al onze spelers waren individueel sterker dan de rechtstreekse tegenstander.

Tijdens het tweede van de drie delen van de wedstrijd lieten we ons misschien wat in slaap wiegen door het trage spel van de tegenstander. Quinten verdubbelde tijdens dit wedstrijddeel onze score met een ver schot. Maar KCOV kon ook tweemaal scoren.

Gelukkig konden we in het derde deel wel ons eigen tempo spelen en door snel om te schakelen bij een onderschepping, konden we KCOV onze wil opleggen. Senne scoort van achter de korf met een korte kans na goed reboundwerk van Pjotr. Na een onderschepping van Tobi, kan Quinten hem vrijspelen met een lange pas. Tobi werk zijn doorloper netjes met één hand af. Ondanks het derde tegendoelpunt van KCOV kwam de overwinning op geen enkel moment echt in gevaar.

De meest dynamische persoon van KCOV op het veld was met stip de scheidsrechter. Hij had de wedstrijd in de hand, nam correcte beslissingen, met de nodige … euh … flair.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

K4: Roman, Pjotr, Senne, Saartje, Stef

Onder een aangenaam herfstzonnetje verdedigden vijf spelers de Voorwaarts kleuren. Het werd een vinnige K4 wedstrijd. Omdat de bal nooit in het andere vak is, wordt de spelers geen moment rust gegeven.

Het is Catba dat de score kan openen. Stef zorgt op doorloper voor de gelijkmaker. Catba krijgt als eerste een 2 op het scorebord. Saartje brengt met een shot de bordjes opnieuw in overwicht. Onze tegenstander duwt dan het gaspedaal wat dieper in. Ze lopen 3 doelpunten uit. Het is opnieuw Saartje die via een shot het doelpuntenverschil verkleint. Roman vangt de rebound na een schot van Stef. Hij aarzelt niet en werkt de korte kans af (4-5). Ons vijfde doelpunt is hier bijna een kopie van. Ditmaal is het Senne die shot. Opnieuw kan Roman de korte kans afwerken, nadat hij de rebound van dit shot afvangt (5-6).

Jammer genoeg is het Catba dat verder uitloopt (5-8). Stef zorgt dat onze hoop opnieuw oplaait, door een ver shot binnen te gooien (6-8). Catba geeft de overwinning echter niet meer uit handen en scoort nog eenmaal tegen en legt zo de 6-9 eindstand vast.

Een overwinning had er nochtans ingezeten. Eén Catba-speler was erg trefzeker en scoorde bijna alle doelpunten. Onze spelers slaagde er niet in om hier collectief op te reageren. Het was alvast een aangename wedstrijd om naar te kijken.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

Spelers: Fien, Lore, Tia, Lize, Xander, Amine, Dario en Lander

Reserven: Kirsten, Beau, Joppe en Leon

Het is een mooie zonnige namiddag. Uw reporter wordt met enthousiasme en enig leedvermaak onthaald door de andere ouders; de sfeer zit alvast goed aan de rand van het veld.

1ste helft

We beginnen de eerste helft met een inworp van Xander; de bal gaat goed rond maar de tegenpartij scoort al na 2 minuten na een aantal slordige passes van ons.

We antwoorden met een snelle aanval; Tia doet een mooie worp maar mist de korf nipt. Enkele minuten later krijgt ze opnieuw een kans, na een knappe opbouw van Voorwaarts, en deze keer is het raak. We wisselen van kant.

KCBJ valt aan, en we slagen er niet in de rebounds goed te benutten, wat hen de kans geeft om te scoren in minuut 12. Maar we laten ons niet ontmoedigen, en Lore scoort na een snelle assist van Lander.

Het wordt spannend; KCBJ krijgt een vrije worp, kan die niet benutten, en dan verschijnt Amine uit het niets en slaagt erin de bal weg te pikken. Hij scoort net niet, en de tegenpartij maakt van de rebound gebruik om de bal in de korf te mikken. Tia is niet akkoord en scoort dan maar op haar beurt.

We wisselen van kant, en KCBJ kan weer scoren. Deze keer is Lore niet akkoord, ze waagt haar kans en scoort. Joppe komt het veld op en Xander mag gaan rusten.

KCBJ kan opnieuw scoren. Elke vraagt een time-out en wijst het team op de “inlopen-van-links” techniek die onze tegenstander constant gebruikt. Ze legt ook uit dat er na de rust nog een tweede helft volgt; het publiek reageert verbaasd maar dat kan ook aan ons liggen.

Elke’s time-out werpt zijn vruchten af: Joppe kan vanop afstand scoren, en we belagen de concurrentie met een spervuur van aanvallen en mooie combinaties. We gaan uiteindelijk de pauze in met een 5-5 score.

2de helft

Kirsten wordt gewisseld met Lore en we gaan verder op ons elan. Na 4 minuten scoort Lander met een verre worp. Enkele minuten later krijgt KCBJ een penalty toegewezen, die net niet resulteert in een goal. Het publiek slaat collectief aan het nagelbijten.

Joppe mag gaan rusten en Leon komt op het veld. Enkele minuten later slaagt Lander er opnieuw in om te scoren. De tegenspelers krijgen weer een strafworp mee, maar scoren niet. Waarna Tia beslist dat het welletjes geweest is, en ze scoort.

Beau komt in de plaats van Kirsten op het veld, en we spelen voort op ons elan. KCBJ probeert een vrije worp om te zetten in een goal, maar onze verdediging laat dat niet toe. Enkele minuten later slagen ze er toch in om na een snelle actie te scoren, maar Amine zet de rebound direct om in een goal voor ons. Het staat nu 9-6.

5 minuten voor het einde kan KCBJ nog een goal maken, maar we slaan terug en Leon scoort na een mooie assist van Lize. En de match blijft spannend: KCBJ scoort opnieuw, maar we geven niet af, en eindigen deze prachtige match met een welverdiende 10-8 score.

Goed gespeeld Voorwaarts!

A: Lina – Lenka – Erik – Lars
V: Kiki-Roos – Moly – Gio – Jolan

We kregen van onze U13b een heel aangename wedstrijd voorgeschoteld. Vooral tijdens het eerste kwart konden we gelijke tred houden met ASKC. Zij kwamen maar 1x tot scoren en in onze aanval werden verschillende uitgespeelde kansen gecreëerd.  Er werden mooie passen gegeven, er werd voor elkaar in steun gekomen en we kwamen tot doelpogingen. Jammer genoeg zorgden deze mooie combinaties niet tot doelpunten. Ook in de verdediging werd er geconcentreerd verdedigd en werd de bal goed onderschept.

Tijdens het tweede kwart liep ASKC plots 5 doelpunten uit. Deze doelpunten kwamen er door 2 vinnige en trefzekere jongens. Ook bij ons ander aanvalsvak werd er goed voor elkaar gewerkt en dat leidde tot goede doelpogingen.

Molly komt na de rust Lars vervangen. Margot was eerder in haar plaats ingekomen. Wat al een halve wedstrijd in de lucht hing, lukt in het derde kwart uiteindelijk wel. Erik knalt met een snel shot de bal de mand in.

We komen in het vierde kwart opnieuw tot scoren. Bij het ingooien na een doelpunt van ASKC speelt Kiki-Roos Gio met een pas vanuit het voorvlak op een schitterende manier vrij. Gio aarzelt niet en werkt netjes af.

We kregen een plezante wedstrijd te zien. Er werden veel doelkansen bij elkaar gespeeld. Deze kansen waren goed uitgespeeld. Het waren geen halve kansen, of wanhoopspogingen. Onze U13-ers beginnen stilaan allemaal voor hun kansen te gaan en beslissen sneller of ze vrij zijn. Jammer genoeg was ASKC trefzekerder, waardoor er een groot verschil is in de eindscore. Voor de volledigheid moet ik nog vermelden dat ons eerste doelpunt eigenlijk afgekeurd werd. Om het enthousiasme van dit verslag niet te temperen, gaan we hier verder geen aandacht aan schenken.

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen

Op zaterdag 2 oktober kregen onze U13’ers het bezoek van Vobako.  We wisten dat Vobako geen gemakkelijke tegenstander ging zijn. Net als tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Vobako, kregen we opnieuw een stevige nederlaag te verwerken.  Maar op zich was is dat niet het belangrijkste van deze wedstrijd. We zagen namelijk een Voorwaarts-team dat opnieuw enkele stappen gezet heeft. Zo kwam het eerste doelgevaar van ons team. De enthousiaste manier waarop jullie aan de wedstrijd begonnen, is alleszins heel bemoedigend. Dat enthousiasme hebben de spelers de ganse wedstrijd proberen te houden. Ondanks de vele tegendoelpunten die we moesten incasseren, bleven we er voor gaan. Iedereen bleef vechten voor doelpogingen en we bleven op zoek gaan naar doelpunten. In de toekomst zullen we zeker nog tegenstanders treffen, waarbij de vooruitgang die onze ploeg gemaakt heeft tot (veel) doelpunten en een overwinning zal leiden.

We moeten in onszelf blijven geloven en ons op training blijven inzetten. Al die trainingsarbeid zal lonen.  De supporters blijven er alvast in geloven.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.

Aanval: Jens Vogels (5) - Brice Mardesson - Elin Loos (2) - Lise Van Maldeghem (2)

Verdediging: Christoph Hellemans (3) - Jens Verbruggen - Imke Loos (2) - Lauren Denis (5)

Invallers: Jonas Van Loock - Lars Kerstens - Sarah Goethals

Het beker-parcours van Kwik liep via het Fort 5, lukte het verderzetten van de weg nog, na een verdienstelijke partij, tegen Edegem, dan hield het beker-avontuur op na de confrontatie met Voorwaarts/Molinos. Kwik acteerde zwak en ons eerste team toonde datgene wat we graag al eerder wat meer hadden gezien: veel grinta en drive zodat een mooie collectieve prestatie werd neergezet.

In de aanvangsfase bouwden we lange aanvallen met veel kansen op, maar scoren lukte maar met mondjesmaat. Zodoende stond er halfweg de eerste helft een “magere” 5-5 op het scorebord. Plotsklaps vielen de doelpunten wel en hoe! Iedere aanval werd er quasi gescoord zodat we de Biekes een 7-0 om de oren gaven (12-5). De zusjes Loos zorgden aansluitend voor de 14-7 ruststand.

Peter was een aandachtige toeschouwer en wist te melden dat we door die sterke reeks aan 22% hadden afgewerkt (14 uit 63 pogingen).

In de openingsfase na de pauze konden we de kloof nog verder uitdiepen met treffers van aanvoerder Jens en Imke, maar dan stokte ook onze doelpuntenmachine. Kansen bij de vleet maar het was wachten op een doelpunt (in totaal zouden we uitkomen op 120 pogingen). De 18-8 kwam er via een omgezette strafworp door Lise, bedongen na knap uitverdedigen. Een kwartier lang en 25 pogingen verder, moesten de supporters wachten op een volgend moment om de handen op elkaar te zetten. Het was Elin die met een schot de laatste Voorwaarts/Molinos score voor haar rekening nam.

Voorwaarts/Molinos zo na de zaalcompetitie naar de halve finale van de Beker van België!

Scoreverloop:

0-1

0-2

1-2 stip Lauren

2-2 shot Christoph - assist Jens Verbruggen

3-2 stip Jens Vogels

3-3 stip tegen

3-4

4-4 korte kans Lauren

4-5

5-5 shot Jens Vogels

6-5 stip Christoph

7-5 doorbraak Lauren

9-5 shot Lise

10-5 shot Christoph

11-5 shot Christoph

12-5 stip Jens Vogels

12-6

13-6 shot Imke

13-7

14-7 knap doelpunt Elin

____________

15-7 shot Jens Vogels

16-7 shot Imke

17-7 shot Lauren

17-8 stip (eerste doelpunt Kwik na een 0/26)

18-8 stip Lise na knap collectief uitverdedigen

18-9

18-10

19-10 shot Elin

19-11

Eindelijk nog eens match en een verslag van Edegem C!

Kobe 3 (En 5 assists/6 steals/20 rebounds) - Ward 2 - Jakke 7 (8 steals) - Tim 2 - Rob 2 - Fredje (4 assists)

Maartje 1 - Sarah 5! - Lore 2 - Dorien (9 rebounds) - Jamie (4 assists - 12 rebounds)

Veel goed nieuws vandaag

  1. de C kon spelen er was een tegenstander!
  2. Ze speelden voor A en B en we konden een verslag maken
  3. Ward was terug van lang weggeweest
  4. Fredje kon terug meespelen
  5. Er waren twee goede gelegenheidsrefs: bedankt Lore, bedankt Willem.
  6. Er werd vlot gewonnen
  7. 24 korven de meeste van alle Edegem ploegen (en misschien van Voorwaarts ook ?)
  8. 8 Vlot gescoord aan plus 21% net als de A en B allen netjes plus 20% afwerking

Spijtig dat Veerle er niet kon bijzijn. In de zaal zullen we hopelijk meer kunnen spelen.

Scores:

 

Weer vlotte winst voor de leider

Liam 4 - Yarik 1 (10 rebounds) - Willem 3 - Robin 6 - Kobe 1

Dorien 1 - Lore 2 - Ellen 3 - Caro C (3 assists) - Sarah 1

Alweer winst in de dubbele cijfers en met een twintiger. We zagen Liam zijn schot terugvinden, Yarik de rol van meester rebound overnemen, Willem alweer een sterke partij afleveren en Robin heersen over het veld: zes korven aan 50 % afwerking plus de gebruikelijke rebounds uiteraard.

Dorien scoorde een knappe afstandstreffer terwijl de familie aanwezig was, Lore begint elke week haar doelpuntjes mee te pikken.

Ellen en Caro C spelen al jaren goed en graag samen. Ellen legde er weer 3 binnen en had ook dubbele cijfers in rebounds en vier assists, een complete partij noemen ze dat. Caro was een aantal keer goed getimed in de aangeef en scoren maar heren dan, als die doorlopers nu nog eens binnen gingen hé. Sarah en Kobe tenslotte vielen in. Kobe op zijn gekende manier overal aanwezig en bijspringend en Sarah toch weer met een bommetje zeker.

Scores:

 

EDEGEM WINT TOPPER.

Jarno 4 - Mauro 4 - Jasper 2 - Jordy 1 - Robin

Amber W 2 - Anne 2 - Luna 3 - Amber J 4

Edegem wint een spannende topper en versterkt daardoor zijn leiding en verzekert zich van de kruisfinales die na de zaal zullen gespeeld worden.

Het ging niet zonder slag of stoot vandaag want Hoevenen bleek andermaal een moeilijk te omzeilen klip. Met vier sterk scorende heren en tactisch sterk spel halen ze een maximum aan rendement, hun afwerkingspercentage lag hoog en in de eerste helft waren ze ook lange tijd sterker in de duels. Gaandeweg werden wij sterker en het laatste kwartier konden wij een kloofje slagen die we niet meer afstonden. Gesteund door de 4 heren waren onze dames zeer sterk voor de korf, alle vier de baas boven hun tegenstanders waren ze samen goed voor 11 doelpunten. Ladiesnight dus en dat terwijl Mirte vandaag ontbrak. 8 spelers zorgen voor een evenwichtig verspreide score gevaar over alle schijven zeer belangrijk in korfbal.

De match:

 

Anke, Fran, Marie, Lou (2), Kaat (2), Joppe, Jarre (1), Oskar, Lander, Taco

Amai, op een vroege en zéér natte ochtend mochten we naar Ganda, onze enige tegenstander op natuurgras.  Niet iedereen had geschikt schoeisel voor gras en modder, er werd dus wat gegleden - zowel aan de zolen als de bal door de handjes ;-)

Geen vakken bovenaan dit artikel deze keer want de ganse wedstrijd werd er gewisseld en geëxperimenteerd met de vakken. Onze topleague was al binnen, dus experimenteren kon vanaf dit weekend.  Voorwaarts moest duidelijk wennen aan de natte situatie en Ganda profiteerde hiervan: tot een goed einde in de tweede van de drie times namen ze het voortouw tot 4-0.  Voorwaarts kreeg wel kansen, maar kon ze niet afwerken. Kaat maakte hieraan een einde en haalde het deksel eraf met de 4-1.  Dit was de 'officiële' eindscore, maar met Ganda werd vooraf de afspraak gemaakt om een extra time te spelen om ook de reservespelers evenveel aan bod te laten komen. Het scorebord kwam weer op 0-0 maar wij telden lekker verder.

Intussen was de regen wat gemilderd, en de spelers wat meer wakker.  Jarre en Kaat brachten ons tot bij de aansluiter met shotjes: 4-3.  Hierna schoot Lou in actie.  Haar eerste doelpunt werd afgekeurd, maar om de volgende twee shotjes kon de scheids niet meer heen: 4-5 en hop, we stonden op voorsprong. Net voor affluiten maakte Ganda nog de gelijkmaker 5-5. Al bij al geen topmatch, maar we eindigden ze nog wel in schoonheid.

Veel succes met de bekerwedstrijd tegen Vobako op woensdag!

Ilse

Molinos Premium Rice

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com