Voorwaarts Korfbal Club

Startten in verdediging: Joni 1, Nina 1, Vinnie 1, Davy

Startten in aanval: Wieter 1, Brent 3, Jamie 1, Axelle

Op de bank: Nico 1, Maartje, Yorne en Jana

De eerste match voor de U19C op een mooie warme nazomerdag gaat van start met het nemen van een paar ploegfoto's en bij de opwarming weerklinkt ineens het liedje van de sportweek, waardoor onze dames spontaan in synchrone danspasjes uitbarsten. Om maar te schetsen dat de sfeer alvast goed zit ;-)

Maar dan de match zelf uiteraard. Die is nog maar net gestart als de eerste ballen al door de korf gaan en na twee minuten staat het al 2-2 via Vinnie en Wieter.

Daarna valt er echter een lange periode waarbij het langs beide zijden niet wil lukken.

Dan loopt de dame van Joni in en Joni kiest de verkeerde zijde van het steunblok waardoor haar dame een kort shot kan nemen. 3-2

Even later krijgt Appels een vrijworp maar die missen ze.

Jamie maakt er met een mooi shotje 3-3 van.

Halfweg de eerste helft krijgen we 4 wissels: Nico komt erin voor Brent, Maartje voor Axelle, Yorne voor Vinnie en Jana voor Joni.

Appels lukt een shotje onder de korf tegen Wieter. Nico probeerde nog over te nemen maar hij kwam net te laat, het staat 4-3.

Nico maakt een fout en krijgt een strafworp tegen. Appels zet die om en maakt er 5-3 van.

Even later neemt Nico de rebound en kan zelf een korte kans binnengooien, waarmee hij de ruststand vastlegt op 5-4.

De tweede helft start met een inloper tegen Jana 6-4.

Nina wordt dan fout gestopt maar mist de strafworp.  Even later loopt Nina in, maar de bal gaat nipt naast.  Na een shot van Davy kan Nina dan de rebound nemen en zo een kort shot achter de korf nemen, deze keer gaat de bal er wel in! 6-5

Nina probeert nog een inloper, maar mist en na een lange aanval neemt Nina de rebound en kan een korte kans binnengooien, maar die is helaas verdedigd.

Appels vraagt een Time-out.

Weer ongeveer halverwege de tweede helft krijgen we 4 wissels: Jamie, Wieter, Davy en Nina gaan naar de bank Brent, Axelle, Vinnie en Joni komen er terug in.

Via een inloper tegen Nico gaat Appels naar 7-5

Maar dan wordt Brent fout gestopt en hij legt de strafworp binnen 7-6

Maartje loopt in maar de bal rolt van de korf.

Brent maakt er dan met een shot 7-7 van.

Opnieuw een Time-out voor Appels.

Joni lukt een shot en we komen zowaar op voorsprong 7-8

Maar helaas krijgt Axelle meteen daarna een omdraaier tegen 8-8

Het wordt erg spannend als Brent een korte kans krijgt, maar hij mist.

Maartje loopt opnieuw in, maar ook zij mist.

We krijgen echter opnieuw een strafworp mee en Brent maakt het af 8-9.

Met nog een paar minuten te spelen, wordt het nu wel erg spannend.

Brent probeert een omdraaier maar mist en even later krijgt Joni wel een omdraaier tegen 9-9.

In de laatste momenten van de match krijgt Joni nog een korte kans, maar helaas wil het niet lukken.

De wedstrijd eindigt op een gelijkstand 9-9

Wellicht een faire weerspiegeling van de match waarbij de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

T

Startten in verdediging: Elise(1), Line (1), Yenthro en Arne
Startten in aanval: Lore H(3), Fie(1), Joran en Xander DB(1)
Op de bank: Chloe en Kaelan

Reeds na 1m20 is de eerste vrijworp een feit maar Rijko kan die gelukkig niet omzetten. Een lange! periode van risicovolle passes, balverlies, gemiste kansen langs beide zijden volgt.

Na 10m opent Rijko uiteindelijk de score met een kort shot tegen Yenthro, waarbij Arne nog probeerde om over te nemen maar net te laat kwam.  1-0

11m       Fie lost een ver shot op assist van Joran 1-1

11m       maar meteen daarna een inloper tegen Joran en het staat 2-1

14m       Een poging tot ver shot van Yenthro resulteert in balverlies (geen rebound) en meteen bij de aankomst van de bal in het ander vak… kort shot tegen Lore 3-1

15m       Arne kan een inloper voorkomen door over te nemen maar even later staat het via een ver shot tegen Line toch 4-1 en dan worden we eindelijk (een beetje) wakker

20m       ver shot Lore op assist van Joran 4-2

Kaelan gaat opwarmen en even later krijgen we de wissel, Joran eruit en Kaelan erin.

23m       Rijko maakt een fout op Xander maar die mist de penalty

23m30    Elise wordt foutief tegengehouden en krijgt een vrijworp mee die ze zelf omzet 4-3

25 Yenthro recupereert weer veel ballen en zo kan Line met een kort shot achter de korf, op assist van Yenthro op de valreep nog de gelijkmaker scoren.

Ruststand 4-4

3min in de tweede helft lost Xander een ver shot 4-5 maar helaas vervallen we weer in regelmatig balverlies… dat moet eruit!

Dan een mooie aanval met 4 a 5 shotkansen, maar geen van allen gaat erin

7m          Lore maakt een vrijworp na een fout op Xander 4-6

9m          vrijworp Rijko (na foutje Xander) wordt gelukkig gemist

11m       Xander verdedigt stevig, Rijko krijgt terug een vrijworp, mist die, maar kan daarna toch een kort shot binnengooien 5-6

12m       Time Out voor Rijko

Elise maakt een inloper op assist van Yenthro, maar de bal gaat nipt niet erin.

13m       Rijko gooit met ver shot tegen Xander de gelijkmaker binnen 6-6

14m       op assist van Kaelen lukt een ver shot voor Lore 6-7

Dan weer een mooie aanval met verschillende kansen voor Fie, maar geen enkel shot gaat binnen, helaas. Chloe staat klaar om in te vallen.

17m       kort shot tegen Yenthro 7-7

Alweer krijgen we een mooie aanval te zien, met verschillende kansen en eindelijk ook goed elkaar vrijspelen. Arne krijgt dan ook nog een mooie shotkans, maar de ballen willen er echt niet in!

19m       wissel Line voor Chloe

21m       wissel Arne voor Joran (met de bedoeling om Arne naar verdediging te brengen, maar dat zal er dan uiteindelijk niet meer van komen)

22m       vrijworp tegen Kaelan 8-7

23m       de heer tegen Kaelan twijfelt, want staat erg ver, maar aangezien Kaelan kiest om verdedigend ietwat afstand te houden, probeert hij na wat aarzelen toch het shot en dat gaat binnen. 9-7

En dat is meteen ook de eindstand, jammer, want hier zat veel meer in!

Maar tegelijk doet het ook hopen, het was net niet, misschien volgende keer dan net wel…

Merci aan de helpende handen van de ouders
(Birgit voor het verslag, Gert voor het filmen, Anneke om het ruildocument mee te nemen naar VW)

 

A: Quinten – Stef (Yani) – Saartje – Lauren (Kathe)
V: Loris – Senne – Nore – Lauri

Voorwaarts U12 ging aan een verschroeiend tempo van start. De bal ging vlot van speler naar speler en in de eerste aanval waren er meteen 3 doelpogingen. Tot scoren kwam ons aanvalsvak nog niet, maar de wedstrijd begon veel belovend.  Zeker als we dit vergeleken met de aanvallen van Leuven. Daar ging de bal langzaam rond.  Bovendien duurde het tot de tweede helft voor Leuven een eerste doelpoging kon ondernemen. De enige goal van Leuven kwam bijna onverwacht en kwam er zeker niet door concentratieverlies bij de onzen. Het was knap hoe iedereen zich geconcentreerd en gebeten bleef inzetten. We bleven ons eigen spel spelen en lieten ons niet in slaap wiegen door het langzame spel van Leuven. Wat niet evident is!

Stef kon de scoren open. Hij werkte een doorloper bovenhands af.  Saartje verzorgde de steun. De 2 – 0 was een kopie, maar de hoofdrolspelers wisselden van rol: Saartje werkte een doorloper bovenhands af en Stef zorgde voor de steun.  Na de vakwissel kan Loris de bal onderscheppen bij het uitverdedigen.  Hij kan meteen tot shot komen. Lauri was goed mee omgeschakeld en met het aannemen van de rebound komt ze vrij. Ze twijfelt niet om de korte kans af te werken. Zo staan de bordjes op 3 – 0.  Om tot de 4 – 0 te komen zorgt Loris voor sterk rebound werk. Hierdoor krijgt Lauri een herkansing na een mooi shotje. Het tweede shot valt er wel in. Er werd heel goed op elkaar geanticipeerd, wat beloond werd met een doelpunt.

Na de rust speelt Lauren Quinten vrij met een prachtige pas vanuit de ruimte. Quinten werkt rustig af (5 – 0).  Wanneer Quinten in steun staat, loopt Lauren haar tegenstander voorbij en werkt haar doorloper netjes af. Ze brengt hiermee de stand op 6 – 0. Lauri zag dat het goed was en kan deze actie op steun van Loris ook opzetten (7 – 0).  Senne knalt de 8 – 0 met een shot van ver binnen.  Kathe komt Lauren vervangen en Stef wordt (met complimenten van coach Tom) vervangen door Yani. Dan komt Leuven uit het niets tot scoren. Het moet gezegd dat het een mooi shot was.  Maar de onze willen nog meer uit deze wedstrijd halen.  Hun inzet wordt beloond met nog drie doelpunten. Quinten zijn inloper wordt foutief gestopt. Hij werkt de 9 – 1 koelbloedig af vanop de penaltystip. Nore zorgt er met een steun voor dat Loris via doorloper kan scoren. Zoals gezegd blijven onze spelers tot het einde van de wedstrijd gebeten. Yani kan bijvoorbeeld de bal bij de eerste pas al onderscheppen, als Leuven ingooit na de 10 – 1. Loris legt uiteindelijk de verdiende eindstand vast op 11 – 1. Hij nam de tijd om te mikken en werkte zijn shotje loepzuiver af.

Vijf van de elf doelpunten werden gemaakt op doorloper. Een zesde op penalty, nadat een doorloper foutief gestopt werd. Dit toont aan hoe goed er samen gespeeld wordt. Het is een plezier om dit ploegje aan het werk te zien. Ze starten met zoveel overtuiging en blijven er een ganse wedstrijd voor gaan. Met deze instelling kunnen ze elke ploeg aan.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.

Eindelijk was het zover: de eerste matchen voor onze U10'ers.

Afgelopen zaterdag werden we voor onze eerste clustermatchen op Borgerhout ontvangen en het zonnetje was ook van de partij. We treden met 2 ploegjes aan, ook al waren we net niet met voldoende spelers. Maar we konden rekenen op Jolien (U8) en aanvulling van tegenpartij voor de matchen welke gelijktijdig gespeeld werden, dankjewel!

We matchen tegen Ganda, Hoevenen, Spartacus, Hoboken/Mercurius en Borgerhout/Groen-wit.

Onze U10'ers starten met heel veel enthousiasme aan de wedstrijden. We zien mooi samenspel, weinig balverlies én er wordt veel gescoord, zowel op shot als inloper.

Hierbij de uitslag van de matchen:

VW1-Ganda: 6-3 winst met goals van Oskar, Lander en Taco (4).

VW2-Hoboken/Mercurius: 4-2 winst. Fran scoort op gerecupereerd shot van Bent en goals van Bent (2) en Gio.

VW1-Hoevenen A: 6-1 winst. Lenka zorgt voor mooie aangeefpas zodat Taco 4x inloper kan scoren en 2 shots van Taco.

VW2-Borgerhout: 0-3 verlies. We kunnen spijtig genoeg niet scoren deze match.

VW2-Hoevenen B: 6-3 winst met shots van Lou (2), Gio, Eric, Fran en ook inloper van Lou.

VW1-Spartacus: 4-0 winst met goals van Seppe (2), Lou en Lander.

Het was een leuke en sportieve namiddag. We zien onze U10 groeien en kijken al uit naar de komende matchen.

Volgende week zaterdag spelen we tegen Floriant op Voorwaarts.

Tamara

Aanval: Jade (2), Lize, Joppe en Leon

Verdediging:  Xander (2), Wesley, Lore (1) en Annelore (4)

Reserve: Milan en Sofia

Een moeilijke wedstrijd voor de U14, maar wel een wedstrijd waaruit ze opnieuw kunnen leren en hierdoor verder kunnen groeien.

De eerste helft was de U14 hun betere helft, ze lieten Temse nooit erg ver uitlopen en vaak maakten ze het de tegenstander erg moeilijk. We gingen de rust in met 9-6. Vorige week hebben de U14 een 0-5 achterstand weggewerkt naar een 13-9 winst, dus de supporters wisten dat alles nog kon.

De tweede helft begon Temse jammer genoeg erg sterk en zij konden snel drie korven maken en zo 12-6 uitlopen… Dat was te veel om goed te maken en de vermoeidheid begon bij sommige van onze spelers te veel door te wegen. Eindstand 16-9, maar zoals al gezegd een match om uit te leren en te groeien!

Scoreverloop:

0-1: shot Jade

2-1: shot en inloper 

2-2: shot Annelore

4-2: inloper en shot 

4-3: shot Annelore

5-3: shot 

5-4: korte kans Jade

7-4 omdraaier en inloper 

7-5: shot Lore

9-5: inloper en shot

9-6: shot Xander

Rust

12-6: shot, inloper en shot 

Tussenin kwam Milan op het veld voor Wesley

12-7: inloper Annelore

15-7: stip, shot, stip

Tussenin kwam Wesley opnieuw het veld op voor Joppe, die pijn had aan zijn voeten.

15-8: Annelore shot

15-9: Xander shot

16-9: eindstand

Elke P

De spelers en speelsters van de U12B trokken naar het verre Kastel voor een ontmoeting met The Vikings. Kathe, Yani, Sofia, Stef, Anke, Lieke, Marie, Lauren en Kaat warmden samen met coach Tom op onder een heerlijk zonnetje. De supporters keken toe hoe the Vikings toch serieus wat lengte in hun rangen hadden. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter in opleiding en een begeleider. 

Stipt om 13uur werd de match op gang geblazen. Vrij snel brengt Yani ons op 0-1 voorsprong. Lieke brengt op voorzet van Kaat de stand op 0-2 in het eerste kwart. The Vikings hebben ook kansen maar de bal valt er voorlopig niet in. Voorwaarts speelt georganiseerd. Kathe brengt de groen-witten op 0-4 met een inloper via Sofia en een penalty. Na een wissel van Anke voor Lauren brengt Lauren met een inloper via Stef de stand op 0-5. Na een shot van Kathe gaan we rusten met 0-6. Voorwaarts blijft heel strak spelen met kansen. Er wordt voor elke bal gegaan. The Vikings zijn op achtervolgen aangewezen. Deze ruststand zou de match niet meer in gevaar mogen brengen.

Na de rust brengt Yani na voorzet van Kaat op 0-7. Dit lijkt goed te gaan maar dan komen The Vikings terug tot 6-7! De ene inloper na de andere vliegt ons om de oren. Onze spelers kregen het moeilijk onder de voortdurende druk van de tegenstander maar we houden ons sterk. Marie gooit er nog eentje in tot 6-8. De scheidsrechters fluiten af met een eindstand van 7-8. Een zucht van opluchting van spelers, coach en ouders was duidelijk te horen.

Dit was echt bibberen tot het einde. Een match met 2 gezichten maar we zagen een fantastische eerste helft en een tweede helft waar we weer veel van geleerd hebben. Volgende week onze eerste match thuis. Daar kijken we allemaal naar uit. Tot dan!

Elke

Eerste punt binnen na spannende eindfase

Vogel 6 - Lars 4 - Yannik 4 - Bruggie 2 - Roy 2+s - Brice

Heleen 1 - Imke 1 - Sofie 1 - Lauren (5 assists) - Jasmien (goede invalbeurt)

Een terecht gelijkspel met beide ploegen één helft de betere ploeg. De eerste helft was duidelijk voor Riviera , met een sterk scorend dameskwartet, de rustcijfers waren dan ook terecht 8-11 in het voordeel van de fusieploeg. Tijdens de pauze werd goed gecorrigeerd bij de groen-hemden want er kwam een tactisch beter Voorwaarts uit de kleedkamer, de sterke speerpunten van de dag werden uitstekend en met overtuiging uitgespeeld. Een gelijke stand op het einde leek een goed resultaat voor beide ploegen, promovendus Riv4a leek er tevreden mee en een weer strijdlustig en niet afgevend Voorwaarts mocht het eerste punt in het klassement laten noteren. Jammer misschien van de mindere momenten in de verdediging van Voorwaarts, vooral tijdens de eerste helft, want als thuisploeg wil je toch de beide punten thuishouden. Maar het gelijkspel geeft toch weer veel goede moed voor de weer belangrijke confrontatie volgende week tegen Sikopi. Met dezelfde drive en wetende dat je nu 14 keer kan scoren in één helft moet winst er dan wel inzitten.

Verloop van een spannende slotfase :

16-16 Lars uitgespeeld door Heleen

17-16 eerste voorsprong van de wedstrijd uit de handen van een weer beresterke Yannik na drive van Vogel

18-16 knappe steun van Imke op de aanvoerder Jens Vogel

18-19 Scores aan de lopende band nu, paars-geel neemt terug over

19-19 een trefzekere skipper neemt zijn verantwoordelijkheid

20-19 Lars na dubbel met een uitstekende ingekomen Roy

21-21 Jens Verbruggen komt terug binnen en werkt ijskoud drive van Vogel af

21-22 Gaat Riviera met de twee punten naar Deurne?

22-22 nee, want steun van Lauren op prijsschutter Lars Kerstens brengt de gelijke eindstand op.

Tijdens de eerste helft had Riviera het beste van het spel. Het won de meeste duels, scoorde vlot en strafte slim de foutjes van ons af. Bij 2-6 moest Gert in TO vluchtten.

3-6 was de eerste kompetitiekorf van Imke in het eerste;

Bij 3-8 kwam er een maximale vijfpuntenkloof op het bord. Een betere periode van ons en met korven Bruggie, Heleen en Yannik komen we terug tot op twee : 6-8. Scores Van Sofie en Vogel worden echter gepast gepareerd voor de terechte 8-11 ruststand.

Peter

Eerste puntengewin na lastige wedstrijd

Brice 2 - Jonas (19 rebounds) - Roy 4+2s - Jarno 2

Sainah 2 - Jasmien 2 - Caro VB 1 - Quinte - Anne 2 - Cleo

Matchverloop:

Eerste en laatste achterstand bij 0-1 als wij een strafworp laten liggen

1-1 Roy met de steun van Quinte

2-1 Brice na goed afvangwerk van Jonas

3-1 Sainah aangevoerd door Brice

4-1 Roy werkt vrijworp, pas van een goede Jasmien

5-4 Jasmien van achter de korf

6-4 Mien met omdraaibal

7-5 Caro op schot na rebound Brice

8-6 Jarno op schot, aangespeeld door Roy

9-8 Fout op Quinte, Roy zet toegekende 2,5 meter om

Rust

Tijdens de eerste helft speelden we teveel in de kaart van Ri4a door hun tempo en spel mee te volgen. Na de pauze wordt meer tempowisselingen en uitgaan van eigen sterkte gevraagd.

10-8 Roy scoort meteen op pas van de zus

11-9 Sainah scoort na langste aanval met zes kansen en vijf rebounds van Jonas

12-10 Weer Roy vanop de stip na fout op Cleo

13-10 Sainah speelt op die andere invalster Anne

14-10 Brice mooie up and under

15-11 Roy in een afwerkende dag

16-12 Anne keurig uit de draai

17-13 De eindcijfers vastgelegd door Jarno

Een betere en dominante tweede helft, volgend week hetzelfde weertje, wij bepalen echter het tempo tegen Sikopi vanaf het begin.

Peter

C ploeg zorgt voor eerste kernwinst van het seizoen

Axel 4 - Rob 2 - Jakob 2 - Fred 1 - Willem

Claudia 2 - Sarah - Steffi - Lore - Ilse

Onze c ploeg mocht tegen het jeugdige R4a op zoek naar het eerste puntengewin van het seizoen. Daarvoor moesten er meer kansen gecreëerd moeten dan vorige week, beter afgewerkt worden en minder balverliezen worden genoteerd ten opzichte van vorige week. We kwamen aan bijna 100 kansen (missie geslaagd deel 1), scoorden 10 doelpunten in de eerste helft aan 20% (2e doel bereikt) en werden er een beperkt aantal balverliezen genoteerd tijdens die beslissende eerste helft die we met een terechte en zelfs voor Riviera nog gevleide 10-5 voorsprong afsloten. De tweede helft werd een maat voor niets.

Maar eerst het verloop van het eerste gedeelte:

1-0 doelpunt Claudia assist Fred

2-0 Axel, afwerkend op hoog peil, steun van Claudia

3-1 Jakob met een knappe doorloopbal dito steun Steffi

4-1 Axel werkt dubbel met Fred af stevig af

5-2 Rob op sterke pas van Steffi

6-3 Axel uit vrijworp steun van een hardwerkende Sarah

Goed begin dus, vlotte scores en sterke defensie

7-4 Jakob werkt lange aanval af

8-4 Rob van kortbij op uitstekende pas van Jakob

9-4 Claudia scorend uit de rebound

10-4 Fred met een scherp schot, pas kwam van Sarah

Rust

Na de pauze komt Riviera beter voor de dag, wij krijgen last van de warmte en de conditie, maken het ons aanvallend onnodig te moeilijk door teveel door het centrum te willen spelen. Wij nemen alvast vlug een time-out maar enkel Axel komt nog op het scorebord. Gelukkig hebben we verdedigend nog wel de controle en behalen zo de eerste seizoenswinst.

Volgend weekend voorspellen ze alvast wederom warm en goed weer, goed trainen deze week kan alleen maar nog meer verbetering brengen en tegen Sikopi gaan we dus het niveau van deze eerste time een ganse wedstrijd aanhouden.

Peter

A: Nore Lauri (3) Loris (4) Senne 
V: Lauren (2) Saartje Stef Quinten (3)

R: Kathe, Yani

Vol verwachting keken we uit naar deze eerste bekerwedstrijd van het seizoen, en wel de 1/8ste finale (voor de 1/16de finale waren we vrijgeloot).  Vorig jaar moesten we in de eerste ronde de duimen leggen tegen Temse, maar een jaartje ervaring kan al heel veel verschil maken. En ook altijd fijn als we thuis mogen spelen, met vele thuissupporters langs de lijn.

We begonnen meteen met veel aandacht en inzet, en verdediging kon meteen al enkele ballen onderscheppen en naar aanval brengen.  Zo brengen we vrij snel 2-0 op het bord, telkens met een doorloopbal: Loris scoort op pas van Nore, en Lauri vervolgens op pas van Loris.  We zien al duidelijk dat er veel geoefend wordt op de doorloopballen met een schijnbeweging over de steun.

Scaldis heeft een jonge ploeg, en probeert de ballijnen kort te verdedigen tot aan de lijn.  Maar onze voorwaartsers hebben intussen al wat ervaring, en kunnen dit prima oplossen, met hier en daar een ballonballetje over de verdediger met vrije kansen tot gevolg.  Intussen gaat het scoreverloop verder: Lauren maakt een mooie doorloopbeweging, mist dan, maar maakt dit meteen goed met een kort shot (3-0). De 4-0 wordt door Quinten met shot gemaakt. Bij wissel van de vakken komt Loris weer door, ook die mist, maar Lauri neemt de rebound en scoort hierop meteen (5-0). Met een half ver shot maakt Loris de 6-0. Vlak voor de rust wordt Saartje foutief gestopt, en Quinten legt deze strafworp kalm binnen: 7-0.

In de tweede helft komen ook onze U12 teamgenootjes (die net daarvoor nog getraind hebben) mee vollen bak supporteren.

Op het terrein komt Kathe in de plaats van Nore. Lauren maakt de 8-0 met een shotje, als de vakken weer gaan wisselen.  Scaldis gaat iets meer afstand nemen en komt wat minder kort de ballijnen verdedigen. Loris 2x aan het kanon via shot: 10-0. Yani komt Stef vervangen, en Nore komt er even later ook weer in op de plek van Saartje. Intussen verdwijnt de 0 voor Scaldis van het scorebord: Loris komt ten val en krijgt een kort shot tegen. In aanval maakt Quinten een haakbeweging op een verre steun van Nore, en maakt 11-1. Scaldis scoort 11-2 via strafworp, en Lauri maakt het laatste voorwaartsdoelpunt van de wedstrijd, met een doorlopertje op steun van Loris. Scaldis kan nog voor affluiten de 12-3 vastleggen.

We hebben een zeer mooie wedstrijd gezien, met superveel inzet van iedereen.  Op naar de volgende ronde (1/4de finale, dat klinkt al he) waarvoor we onze tegenstander pas na 25/9 zullen kennen.

Ilse

In een aangenaam zonnetje trokken we met de U12 tot op de Wilrijkse Pleinen voor een ontmoeting met Verde. Voor onze eerstejaars hun eerste match bij de U12. Lieke, Anke, Kathe, Kiki-Roos, Kaat en Marie speelden samen met Yani, Kyara en Sofia.

Ons team was er klaar voor met Yani als kapitein. Kathe bengt na een fout via penalty ons op voorsprong. Met een mooie inloper brengt ze daarna de stand op 0-2. Kansen zijn er zeker aan onze kant. Kaat brengt met een inloper via Yani voorwaarts op 0-3. We gaan de rust in met een mooie voorsprong. 

Tijdens de tweede helft wordt een shot en goal van Kathe jammer genoeg afgefloten. Maar dat was enkel uitstel. Met een inloper via Kathe scoort Kyara de 0-4. Tijdens het laatste kwart brengt Verde lengte in de ploeg en worden onze spelers een beetje moe. Daardoor wordt het 3-4 en toch nog spannend. Maar de eerste 2 punten van onze ploeg gaan mee naar huis. We zagen al heel mooie dingen op deze eerste speeldag!

Volgende zondag rijden we de Vikings tegemoet.

 Tot dan!

Elke

Eindresultaat 7-13

Startten in aanval: Elise(3), Chloe, Yenthro(1) en Arne
Startten in verdediging: Lore H, Fie, Joran(1) en Kaelan(1)
Op de bank: Line, Tia, Jade, Annelore, Xander DB(1) en Axel

D-day… start van de competitie.

De U16 staat in een vrij zware reeks ingedeeld.  Met tegenstanders als Vobako, Borgerhout G/W, Floriant en Rijko is het duidelijk dat het een uitdaging wordt om de A reeks te halen…  Maar we gaan uiteraard geen enkele uitdaging uit de weg, dus met volle moed beginnen we eraan tegen het “letterlijk grote” Vobako.

Voor de supporters die onze nieuwe kreet niet goed verstonden die luidt als volgt:
Go! Green! Go! White! Let’s! Fight!

Al in de eerste minuut van de wedstrijd maakt VW een doorloopbal maar de bal gaat nipt naast de korf.  De bal gaat naar het ander vak en meteen schudt Vobako ons wakker met een shot tegen Elise 0-1.  Wij lijden veel te veel onnodig balverlies en telkens kan Vobako daarvan profiteren en afwerken met shots tegen Chloe en Fie naar 0-3.

En dan eindelijk een mooie doorloopbal van Elise op assist van Yenthro 1-3.

Wie dacht dat het tij nu zou keren is eraan voor de moeite… er volgt een hele periode van dom balverlies, mislukte passings en misverstanden… Gelukkig kan Yenthro vele ballen recuperen maar toch is dit een beetje de teneur van de wedstrijd, teveel onnodig balverlies in onze passings.

Vobako gaat op hun elan verder, shot tegen Chloe 1-4

Dan krijgen wij een vrijworp, maar Joran kan deze helaas niet omzetten en Vobako scoort verder met shots tegen Yenthro en Fie naar 1-6.

Voorwaarts vraagt een time-out, dat is hoognodig, Andy vuurt de troepen aan en met nieuwe moed gaan ze het veld op.

Eerst nog de 1-7 met een shot tegen Lore, maar dan maakt de heer van Vobako een fout en Joran zet de strafworp om: 2-7!

Vobako wisselt de heer tegen Yenthro en dat was blijkbaar een goeie wissel want meteen volgt een succesvolle doorloopbal 2-8.  Yenthro maakt er echter met een ver shot 3-8 van. 

En dan krijgen we een mooie aanval waarin Arne tot drie maal toe een shotkans krijgt op assists van Yenthro, maar de ballen stuiteren van de mand, helaas pindakaas, als we onze kansen niet afwerken...

Vobako gaat weer in de fout en Elise zet onze tweede strafworp om tot 4-8, wat meteen ook de ruststand is.

In het begin van de tweede helft heeft Vobako het toch niet meer zo makkelijk om te scoren, maar bij ons lukt het ook niet.  Joran aarzelt, Lore gooit niet door, ons zelfvertrouwen moet nog wat groeien, maar dat komt wel!

Je ziet ook duidelijk dat we nog niet gewend zijn aan het nieuwe spelpatroon, ballen door het centrum gooien in de hoogte, dat lukt niet, dat moet anders.  We moeten nog meer door de korf lopen en meer winst halen uit onze passings. 

Andy grijpt in met een wissel Kaelan gaat er even uit en Xander komt in.

Meteen daarna krijgen we met een mooi shot van Xander de 5-8 op het bord, het kan nog!

We zien dan een mooie aanval waarin Xander en Joran de korf goed gebruiken en meteen kansen creëren, maar helaas wil de bal niet door de mand.

Aan de andere zijde maakt Chloe een foutje en Vobako zet de penalty om naar 5-9, ze gaan op dezelfde wijze verder en met een doorloopbal en shot tegen Joran naar 5-10 en 5-11. Zo zien we onze hoop stilaan vervliegen.  Chloe gaat eraf en Line komt in.  Ook Vobako doet een wissel van de heer op Joran. Line er terug af en Chloe terug erop.

Er volgt een mooie aanval van Joran die shot na knap vrijlopen, maar de bal stuitert alweer van de rand.  Joran blijkt dan last te hebben van zijn pink (hopelijk geneest die snel) en wordt gewisseld voor Kaelan. Ook Fie wordt gewisseld voor Line. 

We hebben snellere passings nodig, maar vooral ook correctere passing! Een werkpuntje voor de komende trainingen?

In verdediging kan Arne een doorloopbal voorkomen door goed over te nemen.  In het andere vak geeft Lore een mooie assist en Kaelan kan met shot de 6-11 op het bord zetten.

Yenthro moet een doorloopbal incasseren na doorstarten en het staat 6-12.

Vobako gaat nog eens in de fout, Elise zet de strafworp om 7-12.

Maar Vobako gaat op hun elan verder en zet de uiteindelijke eindstand op het bord met een shot tegen Xander 7-13.

Na de match zijn er traantjes, teleurgestelde gezichten, maar we mogen niet vergeten dat we nog maar net gestart zijn en dat het nieuwe systeem van spelen enige tijd zal vragen om te wennen.

We zagen al mooie dingen vandaag.

We creëerden met z’n allen 42 kansen, maar helaas konden er daarvan slechts 7 omgezet worden.

Dat scoringspercentage moet dus omhoog, techniek trainen is belangrijk, dat is nog maar eens bewezen.
Scoren onder druk is nu eenmaal niet hetzelfde als op training ontspannen een balletje binnengooien…

Veel werk aan de winkel dus, maar we komen er wel, met hard werk en doorzettingsvermogen.

Geef jezelf de tijd om aan elkaar en het nieuwe systeem te wennen en dan zullen we nog mooie dingen zien dit seizoen.

Go Green! Go White! Let's Fight!

T

Een nieuw begin voor de nieuwe coach en de spelers.

Willem 2 - Jakob 1 - Rob - Fred - Hendrik

Claudia 1 - Steffi - Lore 1 -Sarah - Pauline 2

Nog met vakantie : Ellen, Caro C en Bjarne.

Een nieuw seizoen met enkele nieuwe spelers, een nieuwe coach Jens Cassiers en een andere concept want de C ploeg traint nu apart onder leiding van Jens.

De sfeer en positiviteit dat zit alvast goed, helaas het afwerkingsbedje waarin we vorig seizoen al zo ziek in waren, daar is vooralsnog weinig beterschap in. Nog wat positieve nieuwtjes, Lore is terug in ons midden, welkom Lore en hopelijk beleef je veel spel en teamvreugde. En Steffi is terug, na lange afwezigheid, en die kon meteen voluit aan de bak tegen de sterke Amber Wuyts en zij deed dat met verve.

De dames scoorden zelfs het merendeel van de korven met de productieve invalster Pauline die er meteen twee in het mandje legde. En Hendrik maakte zijn C- debuut en liet zich meteen positief opmerken. Leuk ook dat Kwik terug een c ploeg heeft, en een sterke meteen met vele U19-ers van vorig seizoen die overgekomen zijn.

Wedstrijdverloop :

We gaan goed mee tot 4-4

0-1 Lore op doorbraak

0-2 Jacob vanop 2,5 meter na fout op himself

1-3 Claudia op schot, pas Sarah

4-4 Willem werkt een goede en rustig uitgesponnen aanval af

Nadien krijgen we het aanvallend heel moeilijk met de toenemende druk van de thuisploeg, verdedigend bleven we het goed doen.

Rust 8-4

Na de pauze en een aantal balverliezen op rij van ons scoort Willem de 10-5

Pauline , die heeft er zin in, en zij maakt onze zesde en zevende en meteen laatste korven.

Volgende week valt het schotje hopelijk wat beter.

Peter

De tweede helft geven we niks meer weg.

Jonas 2 - Jarno 4 - Roy 2 - Axel 1 - Jakob 1

Sainah 3 - Cleo 1 - Quinte 3 - Jasmien - Caro VB

Ook hier uiteraard enkele nieuwe gezichten.  Jarno en Axel spelen hun eerste wedstrijd in het B team. Bij de vakantiegangers behoren ook nog Nils en Anne ,zij zullen later de kern nog komen versterken. Vandaag moesten we eerst een enorm verschil in doelkansen in ons nadeel, vooral tijdens de eerste helft dan, trachtten om te buigen. Dat deden we de tweede helft dus veel beter, een afwerking van 23 % op wedstrijdbasis en 28 % tijdens die tweede time bracht ons in de tweede helft evenveel doelpunten op als onze sterke tegenstander.

Onze dames met een trefzekere Sainah en Quinte aan het kanon en Cleo als vanouds sterk in de aangeef hadden hierbij zeker een positieve bijdrage. Ook Jakob met de vier longen en leeuweninzet binnenbrengen was een goede zet.

Vooral in de beginfase van de wedstrijd ,waar we reeds tegen een beslissende 7-1 achterstand opliepen, waren onze duels echter te aarzelend en onregelmatig om kans te hebben hier punten mee te pakken. Ook in de verdediging moeten we nog sterker en alerter worden. Maar de prestatie na de pauze was zeker knap, belovend en aanmoedigend voor de wedstrijden van de volgende weken.

Scoreverloop :

2-1 Sainah op schotje

7-2 Die andere uitblinkster Quinte

8-3 weer Sainah op aangeven van Jarno

8-4 Jarno met de steun van Cleo

10-5 Jonas strafworp na fout op Cleo

11-6 Axel dubbel met Roy

12-6 Rustcijfers

Tweede helft:

13-7 knappe uitstapper van Jarno

16-8 Jonas zijn schotje valt

17-9 Keurige vrijworp van Roy

17-10 Wederom Sainah , assist Jarno

18-11 Quinte met de medewerking van de ingevallen Jakke

18-12 Roy nog eens uit een vrijworp

19-13 Jarno weet de korf ondertussen te vinden

21-14 Cleo waagt en benut eens haar eigen kansje

22-15 de ingevallen Jakob laat zich gelden op pas van een andere speelster die vanop de bank begon: Caro

22-16 en 17 : de laatste korven van de match komen uit de handen van Quinte en Jakob.

Volgende week beginnen we meteen met het niveau van de tweede time.

Peter

Op een zucht van een stunt!!

Vogel 3 - Yannik 1 (25 rebounds) - Lars 2s - Bruggie 4 (26 rebounds) - Roy 1

Sofie 2 - Heleen 1 - Lauren (4 assists) - Imke - Sainah - Quinte

Eerste wedstrijd van het new look Voorwaarts, vijf basisspelers van vorig seizoen vertrokken bij onze ploeg of stopten met korfballen. Bovendien was Brice (en Nils) afwezig wegens verlof. De eerste wedstrijd gaat meteen tegen de zaalkampioen, ook zij staan nog niet met hun sterkste team maar zij beschikken wel over een zeer grote kern.

Bij ons het debuut van Imke en Sofie voor het eerst in drie jaar (na kniekwetsuur) aan de op worp van een A match. Ook Quinte viel nog nuttig in. Ondanks het nipte en spijtige verlies kunnen we zeer tevreden zijn over onze teamprestatie.

Onze vier dames hielpen mekaar schitterend in het verdedigen van de sterk aanvallende Kwikspeelsters, zo deed Sofie het meer dan voortreffelijk tegen de korfbalster van het jaar Liesbeth. Jens droeg de ploeg met zijn scores en zijn positieve leiding, Yannik en Jens speelden de pannen van het dak. Hun al legendarische inzet leverden weer enorm veel rebounds, steun, steals, assists en zelfs scores op.

Roy kwam binnen en bewees samen met Quinte en Sainah de waarde van de nog steeds bestaande bankboost.

Scoreverloop:

1-1 Vogel maakt openingskorf van de Kwikjes ongedaan

1-2 Sofie aangespeeld door Bruggie

1-3 Lars zit strafworp na fout op hem zelf om

1-4 Heleen bekroont lange aanval met score

2-5 Bruggie uitstekend bediend door Lars

Ondertussen had de thuisploeg al enkele wissels moeten doen om het tij te doen keren

2-6 fout op doorbraak Lauren, Lars zet weer om

3-7 Vogel correct aangespeeld door Imke

3-8 Bruggie met onze maximale voorsprong

Het nieuwe Voorwaarts zal het meer dan ooit van een uitstekende verdediging moeten hebben en dat brengen we ook. Drie balverliezen na mekaar geven Kwik de gelegenheid bij de rust de achterstand te milderen tot 6-8. Na de pauze komt de klasse en kwaliteit van Kwik uiteraard sterker door, zij zullen zich niet willen laten verrassen.

7-9 Sofie op doorbraak houdt de thuisploeg nog even op afstand;

7-10 Mooiste korf van de wedstrijd: Yannik wordt enig klaar vrijgespeeld door Vogel.

10-10 het onvermijdelijke is daar, kwik komt vastberaden gelijk en gaat erover.

12-10 wordt het zelfs, een vijf - nul tussenscore.

12-12 Voorwaarts geeft nog niet op, twee scores van uitblinker Jens Verbruggen.

14-13 De ingevallen Roy brengt ons terug tot op één.

Dan missen we jammerlijk een nieuwe gelijke stand vanop 2,5 meter.

15-14 Jens lukt nog eens de aansluiting.

De laatste aanval kan helaas geen degelijk kans meer creëren;

Geen punten helaas vandaag, maar wel veel vertrouwen getankt en suppo's gewonnen voor het nieuwe team. De volgende twee wedstrijden tegen R4a en Sikopi kunnen we met dezelfde ingesteldheid en spelniveau zeker punten pakken.

Al een eerste keer een tevreden verslaggever,

Peter

A: Loris - Senne - Nore - Lauri (3)

V: Stef - Quinten (1) - Saartje (1) - Lauren

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor onze U12. Op het MMM tornooi hebben ze al mooie dingen laten zien, maar nu begint het pas echt!

De verdediging doet haar werk en Lauri kan al gauw de 0-1 vastleggen met een inloper op pas van Loris. Daarna duurt het even, maar kan Temse na een wissel gelijk komen tot 1-1 met een shotje. We draaien en het aanvalsvak krijgt heel veel kansen, spijtig genoeg wil de bal niet door de korf en kunnen we ons overwicht niet in doelpunten omzetten. Quinten wordt dan foutief gestopt bij een inloper en krijgt een strafworp mee, die hij zelf omzet: 1-2. Dit is meteen ook de ruststand.

Na de rust wordt ook Saartje foutief gestopt en krijgt een strafworp, die Quinten deze keer mist. De aanval blijft actief spelen en zo kan Saartje de 1-3 op het scorebord zetten met een inloper. Ondertussen begint het hevig te regenen, maar dat kan onze U12 niet tegenhouden. De verdediging blijft doen wat ze moet doen en zo kan Lauri nog 2 doorlopers scoren, beide op pas van Loris.

Drijfnat komen ze het veld af met hun eerste overwinning, 1-5 tegen Temse. We hebben veel inzet gezien van alle spelers, dit smaakt naar meer. Op naar de volgende wedstrijd woensdag tegen Scaldis voor de Beker van België!

Sofie

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com