Voorwaarts Korfbal Club

Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS


Op deze zonovergoten paasmaandag stond een team U10'ers te trappelen om te laten zien wat ze allemaal geleerd hadden dit seizoen. Kaat, Kathe, Gio, Fran, Lieke, Lina, Taco, Seppe en Oskar waren er klaar voor.

De eerste match om 10 uur werd gespeeld tegen KCBJ. Fran opende de score met een mooi schot. Op voorzet van Lieke scoorde ze ook de 2-0. Onze benjamin van de ploeg, Seppe was in zijn nopjes en gooide de 3-0 er netjes in. De eindstand werd vastgelegd door Kaat. Met een mooie 4-0. Ook de vrijworpen en strafworpen werden mooi gewonnen.

De tweede wedstrijd tegen Putse A deden we een wissel. Lauri speelde nog eens mee met de U10 en Kaat speelde mee met de U12. Alle tweedejaars kregen de kans om eens een match met de u12 mee te spelen. Een leuke ervaring. Nu terug naar de U10. Na een paar oefenshotjes opende Taco de scoren met een ver shot. Lauri verdubbelde naar 2-0 op voorzet van Gio. Na een fout zette Taco zijn penalty mooi om voor 3-0. De verdediging kon rustig in het zonnetje blijven staan want Taco maakte er ook nog 4-0 van. Na een tegengoal van Putse maakte Taco en Lauri er nog 6-1 van. Aangezien de scheidrechter was vergeten naar zijn horloge te kijken bij deze wedstrijd speelden we een helft van 15min en eentje van 5min. Daar werd nog één keer tegengescoord. De eindstand was dus 6-2. Opnieuw zijn de spelletjes voor ons. Dit zet ons als enige ploeg met een 8 op 8. Dit zag er goed uit.

Tijdens de rustpauzes wordt er ook heerlijk samengespeeld en vooral veel gedronken. Wat was het warm!

Voor onze derde wedstrijd krijgen we Leuven voor onze kiezen. Sommige spelers hebben de U12 van Leuven zien spelen en lijken een beetje ongerust. Maar dat is voor niets nodig. Kathe opent de score na en pas van Kaat. Maar Leuven komt mooi op 1-1. Kathe brengt VW terug op voorsprong. Kaat wint na twee keer (precies toch moeilijk dan gedacht. ;-) ) de opworp, draait en maakt de 3-1. Oskar legt met een mooie rebound 4-1 eindstand vast. De spelletjes ... die zijn terug voor ons.

De laatste match tegen Putse B kon ons de overwinning van het U10 tornooi geven. De opdracht was simpel: als we de 4 punten nemen zijn wij de kampioenen. De spelers hadden dit ook snel door. Fran neemt de tegenstanders bij het nekvel door met een afstandsschot de score te openen. Gio maakt met een rebound van achter de korf er 2-0 van. Daarna maakt Kaat er drie vlot achter elkaar en breng VW op een mooie 5-0. Seppe maakt er in de rebound 6-0 van. Na een tegengoal maakt Lina er 7-1 van en heeft elke speler in het vak gescoord. Knap gedaan. Kaat zet na een mooie pas van Lina de 8-1 eindstand op het scorebord. Zoals de andere 3 matchen blijven de spelers geconcentreerd de ballen in de korf gooien tijdens de spelletjes.

Zo halen de U10 16 op 16 met 22 gemaakte punten en 4 tegendoelpunten. Knappe prestatie. Een dikke dank u wel aan Ilse en Kevin om de ploeg te coachen. 

Aanval: Leon (1), Lore (1), Jade (3) en Joran (2)

Verdediging:  Xander, Tia (1), Annelore (2) en Arne (1)

Reserve: Axel en Maurine

Om even terug te koppelen aan het vorige verslag van de U14A: we showed them what we’re made off! Na de frustraties van de laatste match tegen Verde in de zaal hebben de U14 dit op het veld rechtgezet. We zagen een ploeg die duidelijk wist wat er van hen verwacht werd en die hun spel aan de tegenstander oplegde, waar er soms al eens meegegaan wordt in het tempo van de tegenpartij, was het nu VW dat hun tempo en hun manier van spelen aan Verde opdrong. De zon was er ook bij deze voormiddag, dus een zalig begin van de paasvakantie.

Het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het Verde dat het eerst kon korven via shot. Maar Verde kreeg meteen ons antwoord: een inloper van Lore via steun van Joran. Dan terug Verde met een shot en we moesten terug achtervolgen. Opnieuw een inloper voor ons dan maar: nu Annelore via steun van Xander. 2-2 en dit was de laatste keer dat Verde het ons moeilijk maakte. Het duurde tot in de tweede helft voor Verde opnieuw kon korven, tot dan was het genieten van de VW U14 die via de verschillende vakken en de verschillende spelers hun voorsprong stelselmatig vergrootten. Voor onze derde korf zorgde Joran, een eenhandige inloper via steun van Jade en even later kon Jade via shot onze vierde korf maken. Annelore legde dan de rustcijfers vast, ook via shot, 2-5.

Na de rust bouwden onze VW’ers verder: eerst een shot van Arne, gevolgd door een korte kans van Jade en een shot van Joran. De trainer van Verde zag de 2-8 op het scorebord staan en ging erbij zitten… Maar te vroeg, want Verde vond tweemaal terug de korf: een shot en een inloper, 4-8. Dan was het opnieuw de beurt aan VW en Jade korfde een inloper op steun van Leon. Niet veel later pikte ook Leon zijn korf mee via shot. Axel kwam Xander vervangen. Tia maakte de 11e korf voor VW ook via shot. In de volgende aanval van Verde was er dan wat geharrewar onder de korf en Verde kon hierdoor een korte kans korven, maar niet veel later korfden ze ook nog een shot en dat bracht het eindresultaat op het scorebord: 6-11. Erg moeilijk hadden onze spelers het niet tegen dit Verde, maar we zullen zien wat de terugwedstrijd brengt, want elke wedstrijd moet gespeeld worden. Besluit van de trainers: ze hebben erg goed gespeeld en zij zien graag meer van dit. Nu vakantie en dan weer vollen bak er tegen aan!

Elke P

Voorwaarts had de zege verdiend, maar kwik gaat er met de punten vandoor.

Roy 1 - Brice 1 - Brent 3 - Nils 3 - Vogel 1

Julie 4 - Sofie 2 - Jasmien 2 - Heleen - Liesje

Door verschillende omstandigheden kwamen met Stoffel, Vogel, Liesje, Jef en Lauren liefst 5 spelers die in de basis stonden tijdens de kruisfinale vandaag niet aan de op worp.

Maar hun vervangers deden het uitstekend en dit tegen regerend kampioen Kwik, de enige ploeg waar we dit seizoen nog niet tegen konden winnen, de ploeg met de sterkste rebounders langs herenzijde en het gevaarlijkste dameskwartet in scorend opzicht. Maar wat deden we het uitstekend, 56% rebound hadden we en onze dames out scoorde die van de biekes met 8 tegen 7.

Op de 0-1 na stonden we tot twee minuten voor tijd aan de goede kant van de score, Dimi viel gekwetst uit bij de bezoekers (hopelijk valt het mee) en dat was natuurlijk een set back voor de geel-zwarte tijdens de match. Waarom liep het dan toch fout? Inderdaad waarom wonnen we uiteindelijk niet?

We vielen zelf op scorend gebied stil de laatste tien minuten terwijl Kwik er volop bleef voor gaan. Hun verdienste dus. Maar ook de nul tegen zes strafworpen die het scheidsrechterlijke duo floot getuigde van een zwaar overdreven onevenwicht die heel hard doorwoog.

Zijn we nu uitgeschakeld voor de kruisfinales?

Op de moment staan we zesde, een stukje verwijderd van plek vier, maar we hebben met AKC en Kwik de twee onbetwiste toppers al bekampt. We hebben nog drie thuiswedstrijden tegen Putse, Sikopi en Borgerhout en nog de aartsmoeilijke verplaatsingen naar Boekenberg en Floriant voor de boog. De duels tegen de rechtstreekse concurrenten Floriant, Borgerhout en Boekenberg moeten we zeker winnen maar dat kan, dat hebben we in de zaal al bewezen. Dus het klassement geeft momenteel een vertekend beeld, ook met één wedstrijd minder, maar alles kan nog.

De "invallers"

Hierbij heb ik het vooral over Nils en Sofie.

Beiden deden het op hun manier uitstekend. Nils, met zijn gekende overgave tot het gaatje en Sofie, voor het eerst in de basis na haar zware kwetsuur en revalidatie, ook zij deed het prima. Wat ook kan gezegd worden van de andere "invallers" Roy en Jasmien. Dat worden nog positieve luxe selectiekeuzes voor onze trainers als iedereen terug beschikbaar is.

De scores:

1-1 Sofie

2-2 Roy

3-2 Nils

4-2 Brent

5-2 Julie

6-3 Jasmien

7-3 Nils = maximale voorsprong

8-6 Brent legt de rustcijfers vast

Tweede periode:

9-8 Julie, beste dame op het veld, countert de goeie start van de bezoekers na de pauze

10-8 Julie

11-9 Brice, belangrijke score, steun Heleen

12-10 Jasmien

13-10 ingevallen Vogel uit vrijworp

14-11 Julie met Brent als foerier

15-11 Brent = terug vier voorop!

16-13 de vermoeidheid eist zijn tol, Nils uit zijn kleine teen

17-15 Sofie uitstekend aangespeeld door een klaar kijkende Vogel

Maar dan laten de kampioen zich gelden, en gaan er alsnog over. Tevreden over het spel, maar ontevreden over de eindscore.

Peter

Onze B ploeg behoudt de leiding in het klassement

Lars 5+2s - Yannick 2 - Kane 4 - Jasper 1 - Stoffel - Jordy

Sainah 2 (heel goed!) - Caro 2 - Claudia 2 - Liesje 1 - Amber

Lastige wedstrijd, zeker omdat onder andere Bruggie, Cleo en Anne niet beschikbaar waren, maar Jasper en Jordy bewezen dat er nog kwaliteit uit de C-ploeg komt.

Wedstrijdverloop

Valse start en 0-3

1-3 Claudia aangespeeld door Liesje

2-3 Caro BV op aangeven van Sainah

3-3 Lars op drive en met vertrouwen afwerkend, direct kloofje gedicht dus

4-3 Kane, knap in het ploegspel, ook met de eerste voorsprong

5-4 Yannick vanop afstand

6-5 Kane uitstekend bediend door Liesje

7-5 Claudia met de steun van Bossie

8-6 Lars behoudt de tweepuntenkloof

9-8 Sainah foutief gestuit, Lars zet stip om

10-9 Bossie pikt verdiend zijn treffer mee

Bij de rust dus één goaltje voorop ondanks dat we slechts 28 doelkansen konden nemen doordat we slordig waren in de aanvalsopbouw en hierdoor liefst 18 balverliezen tegen kwamen. Na de pauze zal de aanvalsopbouw danig op kwaliteit verbeteren, dus dat werd knap opgepakt. De score blijft nog lang gelijk opgaan.

11-11 Lars uitgespeeld door Yannick

12-12 Kane nadat Jordy binnenkomt en direct voor paniek in de kwik defensie zorgt

13-13 Lars met de medewerking van Sainah

14-14 Caro op pas van de broer

15-14 Lars alweer goed gesteund door Sainah

16-15 Liesje klaar kijkend uitgespeeld door Bossie

17-16 Sainah werkt kansje kalm af

18-16 Lars met een belangrijke voor een tweepuntenkloof

19-18 Lars vanop 2,5 meter opnieuw met de score langs de goede kant

20-18 Yannick werkt af, Sainah was weer op de goede plaats voor de aangeef

21-19 Een hardwerkende Kane werkt het verdiend af.

Peter

A: Quinten Lauren Lauri Joppe
V:Milan Nore Loris Sofia
R: Saartje Kyara Yani

Bij een mooi lentezonnetje waren we te gast op het kunstgras van Catba.  In de zaal hebben we tweemaal een zeer matige wedstrijd tegen hen gespeeld. Wat zou het nu worden?

Het begon alvast veelbelovend met mooie aanvallen, en vele onderscheppingen in ons voordeel. We krijgen een eerste kans om voorsprong te maken met een strafworp, maar jammer genoeg missen we die.  Niet getreurd, want even later maakt Lauri een doorlopertje op steun van Quinten.  Dan is het de beurt aan Catba om een strafworp te krijgen, en zij leggen hem wel binnen: 1-1.

Bij wissel van vakken krijgt de tweede aanval het wat moeilijker: er wordt wel veel rondgespeeld, maar alles verloopt op hetzelfde tempo waardoor er weinig gevaar in de aanval zit.  Aan de andere kant krijgt Catba een strafworpje voorgeschoteld, en krijgt hiervoor 2 pogingen om'm om te zetten: 2-1.  Voorts zetten we hier een straffe verdediging neer, en met deze score gaan we rusten.

In de tweede helft probeert Saartje na een invalbeurt wat meer aanvalskracht te brengen, en even later wordt dit beloond door een doorloper van haar, op een steun van Loris: 2-2. In verdediging krijgen we door een onoplettendheid een doorloper tegen, en we starten terug met een achterstand: 3-2.  In het ene vak komt Kyara dan Sofia vervangen, en Yani in de plaats van Quinten.  Het volgende shotje wordt door Yani binnengelegd en met deze 3-3 wordt het echt wel spannend.  Zouden we dit volhouden? Of beter nog: zouden we op voorsprong kunnen komen? Ai, nog een doorlopertje tegen: 4-3. Gelukkig was daar Milan om de puntjes weer op de 'i' te zetten: 4-4 met een shot. We worden nu echt wel wat zenuwachtig: in verdeding heerst er een zeker chaos en we raken veel ballen kwijt bij de uitwerking.

Joppe maakt dan een onfortuinlijke botsing met zijn knie tegen de paal, en vraagt om vervanging. Quinten mag op dit spannende moment inkomen en laat er geen gras over groeien: droogjes gooit hij de 4-5 door de mand. Dan is het kwestie om de bal in aanval te houden en dat lukt ons prima: Catba slaagt er niet meer in om te onderscheppen maar gunt ons ook geen kansen meer, dus ballen we gewoon wat rond tot het eindsignaal.

Prima gedaan U12, een welverdiende overwinning voor de ganse ploeg!

Ilse

A : Pauline (2) – Imke (2) – Liam (1) – Bjarne (2)

V : Tine (2) – Elin (1) – Kobe – Axel

R : Mirte – Robin (1)

Na onze uitstekende halve finale in de afgelopen zaalcompetitie mochten we vandaag voor het eerst de wei in na het grote uitstelmysterie van vorig weekend.

Na een fout van Tine kan de heer van Kobe de vrijworp binnen schieten en 1-0. Onze aanval kan direct counteren als Liam vanuit de rebound Pauline kan aanspelen 1-1. We laten dan een door de inlopende Axel uitgelokte penalty onbenut en aan de overkant krijgt Pauline op het kwartier (!!) dan een omdraaier tegen 2-1. Met een kort schotje tegen Bjarne loopt een niet eens goed spelend Vobako uit tot 3-1.

Onze eerste aanval kan ons 5 minuten later terug gelijk trekken. Eerst Pauline vanuit de rebound onder de korf voor de 3-2 en even later schiet Liam de 3-3 binnen. Op de 25ste minuut kan Elin ons voor het eerst op voorsprong brengen met een schot (3-4) maar in de volgende aanval van Vobako een strafworp tegen Imke en terug gelijk 4-4. Als Liam even later inside kan gaan op steun van Pauline krijgt hij een strafworp en Bjarne zet die om voor de 4-5. In de volgende aanval speelt Bjarne Imke vrij en die schiet van ver de 4-6 voorsprong op het bord. Iedereen die dacht dat we ‘vertrokken’ waren…..zat er dik naast. Via twee schoten tegen Bjarne Vobako op gelijke hoogte net voor de rust 6-6.

De meegereisde supporters hoopten op een heropstanding van deze ploeg na de rust……maar kwamen bedrogen uit. Pas begonnen en een schot tegen Kobe brengt ons terug op achterstand 7-6. Op pas van Bjarne kan Imke 7-7 aantekenen op schot. Pauline krijgt dan een vrijworpfout tegen en Vobako laat die kans niet liggen 8-7. We houden het verdedigend onder controle maar aanvallend brengen we er niets van terecht. De trainers beginnen aan een wisselcarroussel om het zwalpend team terug vlot te krijgen.

Robin/Kobe, Kobe/Liam, Liam/Axel als we een kwartier ver zijn. Liam kan dan een steun verzorgen voor Tine en die krijgt op inloop een strafworp mee. Ze zet die zelf om 8-8 na 18 minuten (dus 2 doelpunten op 18 minuten) !! Als Tine in verdediging te gretig instapt, vrijworp voor Vobako en 9-8. Mirte voor Imke. Op de 25ste minuut verliezen we ongelooflijk knullig de bal bij het uitwerken en Vobako profiteert optimaal 10-8. Waarom ???

Na de vakwissel kan Robin direct een steun brengen voor de inlopende Tine en weer strafworp. Ook nu weer zet ze die zelf om 10-9. Verdedigend zijn we meester, kansen bij de vleet, afwerking…… tot op het half uur Robin z’n foutje van daarstraks rechtzet met een ver schot 10-10. Oef toch terug gelijk geraakt.

In de laatste minuut kan Bjarne op steun van Pauline inlopen maar de dame van Pauline stopt deze actie foutief en strafworp. Bjarne zet die om in de 32ste minuut en 10-11. Elin voor Pauline. Zouden we dan toch met de overwinning wegkomen ? Neen want ultiem krijgen we echter nog het deksel op de neus als Tine verkeerd draait onder de korf en de 11-11 eindstand op het bord.

EXDIEPESPITS

V: Xander – Senne – Gitte – Maurine (2)

A: Lize – Lore (2) – Dario - Wesley

Wisselspelers: Jade (1) – Joran (1)

Een blitse start voor onze U14B, en de snelste goal van dit seizoen. Na het startsignaal wordt de bal even rondgespeeld, en dan ziet Xander een vrijstaande Maurine achter de korf, ze krijgt de bal aangespeeld en shot zonder scrupules binnen, 1-0 voor Voorwaarts. Daarna blijft het 10 minuten rustig langs beide kanten, weinig doelgevaar, en een goede verdediging van Lize-Lore-Wesley en Dario. In aanval is het zoeken naar kansen en is het spel aan de trage kant, maar men blijft er wel voor gaan. Daarna een dolle 3 minuten, we krijgen een inloper tegen, vakwissel, onmiddellijk terug een inloper tegen, en daarna Lore die er met een inloper 2-2 van maakt (assist Dario). En de eerste aanval mag terug aan de slag. Ze blijven proberen om door de korf te spelen, maar echte kansen zijn er niet meer. Aan de overkant krijgen we nog een inloper tegen, en we gaan rusten met 2-3.

In de tweede helft 2 vervangingen, Jade en Joran in de plaats van Lore en Xander. Onze aanval (bijna de hele eerste helft in aanval gestaan) heeft er genoeg van en wil scoren. Dit doen ze ook. Senne komt in steun voor Maurine, en die loopt haar dame voorbij en maakt haar tweede goal, 3-3. Gitte moet dan geblesseerd naar de kant en Lore komt dan terug het veld op. De verdediging haalt er regelmatig de bal uit, zodat de aanval volop aan de bak moet, en verschillende kansen creëert, voorlopig nog zonder resultaat, totdat Jade een inloper mist, haar eigen rebound vangt en terug shot, en deze keer wel binnen. Het is 4-3. Er blijven kansen komen, maar het is Floriant dat gelijkmaakt met een inloper, 4-4. Het wordt 5-4 door een ver shot van Joran. We zien mooie combinaties, en de bal wordt regelmatig onderschept. We zien ook slechte passen (de bal niet blind weggooien) en pech bij Floriant die verschillende inlopers en korte kansen er naast zien gaan. Lore loopt haar dame nog maar eens voorbij en krijgt de bal terug van Joran, en werkt mooi af, 6-4. Nadien langs beide kanten nog enkele kansen. Floriant kan nog met een shot terug komen tot 6-5, en dat is meteen de eindstand.

Een overwinning voor de groenwitten, met doelpogingen voor iedereen en vele rebounds. Verdediging op inlopers kan nog beter, maar daar kan aan gewerkt worden. Op naar de volgende overwinning.

Els

OP ZATERDAG 11 MEI IS HET WEER ZOVER.. ONZE CLUBACTIVITEIT!!

Dit jaar gaan we de sportieve kant op: Het Voorwaarts korfbal familievakkentornooi of petanque

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Je kiest voor korfbal of petanque:

 • KORFBAL:
  • Je schrijft je in met een groepje van minstens 4 personen, waarvan minstens 2 mannen en 2 vrouwen. Als je meer personen in je groepje hebt, dan kan je vaker doordraaien met reservespelers.
  • Alle leden van je ploegje moeten familie van elkaar zijn (broer/zus, papa/mama, oma/opa, neef/nicht, partner,…). In elke ploeg mag er één persoon zitten die geen familie is.
  • Wil je heel graag mee korfballen maar je hebt geen familieploegje, dan kan je individueel inschrijven in het ‘blind date’ ploegje. Dat ploegje wordt samengesteld door alle personen die zonder familie inschrijven.
  • Vanaf U12 mag je deelnemen in je familieploegje. Er wordt een lagere korfbalpaal voorzien voor hen.
 • PETANQUE:
  • Je schrijft je in met een ploegje van minstens 2 personen, geslacht en leeftijd maakt niet uit. Als je meer personen in je groepje hebt, dan kan je vaker doordraaien met reservespelers.
  • Bij het petanquetornooi hoeven de leden van de ploegjes geen familie van elkaar te zijn.

Maar natuurlijk kunnen we niet sporten zonder lekker eten!! Jullie kunnen genieten van een heerlijke BBQ. Bij inschrijving wordt er gevraagd de vleeskeuze door te geven per persoon.

HOE ZIET DE AVOND ERUIT?

Beide sporten worden in tornooivorm gespeeld: met voorrondes en finalerondes. De eerste wedstrijdjes starten om 18u, dus graag aanwezig zijn om 17u30 voor de gezamenlijke opwarming.

V:Saartje, Sofia/Lauren, Stef, Senne (1)
A:Nore, Lauri, Loris, Yani

Na een maandje pauze zijn we aan de eindronde van het veld begonnen, op vraag van Spartacus op zondag in plaats van zaterdag. Deze verschuiving heeft ons bij nader inzien geen windeieren gelegd: met een gekwetste Joppe en twee afwezige jongens was de bank zo goed als leeg; gelukkig wilden Taco en Oskar ons wel uit de nood helpen als het nodig zou zijn.

We worden aanvankelijk wat verrast door de balverdediging van Spartacus. Iets wat we in de zaal ook wel vaker zagen, is dat we de bal kwijtraken bij het overbrengen van verdediging naar aanval, en in de eerste aanvalsfases.  Zo komt het dat we in de eerste helft zeer weinig aanvallen zien, en Spartacus op het gemakje 0-3 voorkomt.  Uiteindelijk komt de kans er toch, en Senne legt mooi zijn doorloper binnen, op pas van Saartje: 1-3.  Een beetje later komt Lauri ook heel mooi doorgelopen, en wordt hierbij foutief gestopt, maar het fluitje van de scheids...blijft stil.  Spartacus loopt verder uit tot 1-6 tegen de rust.

De tweede helft zit er wat meer peper in.  Meer nog, over de ganse tweede helft hebben we zelfs overwegend balbezit!  Het loopt niet altijd even efficiënt, maar we zijn al beter gewapend tegen de balverdediging van Spartacus.  Er komen vanzelf dan ook meer kansen, maar jammer genoeg vallen ze niet door het mandje.  In de tweede helft krijgen we wél een penalty maar die wil er ook niet in.  Spartacus werkt zijn kansen wel af (vaak via een steuntje + twee doorlopers) en zo eindigen we dan met 1-10.  De cijfers zijn wat overdreven, maar Spartacus was hier wel de betere ploeg.

Op naar volgende week, hopelijk zonder blessures en in vorm om het duel met Catba aan te gaan.

Ilse

Aanval: Joran (2), Jade (3), Lore en Leon

Verdediging:  Annelore (2), Arne (1), Xander en Tia (1)

Reserve: Gitte en Axel

De terugronde veld, twee tegenstanders die we al kennen en 1 nieuwe op het programma. De eerste match komen we terug uit tegen Leuven, we beginnen thuis en de zon is ook van de partij. Kortom, een aangename dag in een rustige setting met een stralend weertje, zo zou elke korfbalmatch moeten plaatsvinden.

De U14 openen meteen sterk: Joran kan er meteen een shot inknallen in de eerste minuut. We zijn vertrokken zou ik zo zeggen, maar dan duurt het even voor de tweede korf valt. Het tempo ligt niet erg hoog, niet bij VW noch bij Leuven, we hebben deze ploegen al sneller zien spelen. De overgang zaal naar veld is duidelijk nog niet helemaal voorbij en het is even geleden dat er nog een match is geweest, de spelers moeten er terug wat inkomen.

Na wel wat spelminuten valt uiteindelijk de tweede korf: een shot van Jade. Na de vakwissel vliegt het nieuwe aanvalsvak er meteen in en Arne knalt er op zijn beurt ook een shot in. Niet veel later krijgt VW een stip en Annelore kan deze mooi omzetten. We gaan rusten bij een 4-0 voorsprong. Leuven lijkt niet in het verhaal voor te komen, maar zij hadden ook wel hun kansen gecreëerd, gelukkig voor ons konden ze deze niet afwerken.

Na rust is het opnieuw aan Joran om de score te openen, opnieuw via shot en de tweede korf van deze helft wordt door Jade gemaakt, ook een shot. Vervolgens krijgt de vrijstaande Tia de bal toegespeeld en zij kan de 7-0 cijfers op het bord zetten. Even later komt Gitte in voor Tia.

Kan Leuven dan geen enkele korf maken, jawel hoor. We zijn dan al even bezig aan de tweede helft wanneer Leuven via inloper hun eerste korf kan maken. En even later is het opnieuw aan ons: Jade met haar derde korf. Leuven krijgt dan op haar beurt een stip mee en zij kunnen deze verzilveren.

De laatste korf wordt door Annelore gemaakt: een inloper volgens het boekje.

Een ruime overwinning voor deze U14, het was niet echt de meest spectaculaire match met een hoog tempo, er zat wat gezapigheid in, maar we kunnen niet echt klagen als we zo de terugronde veld kunnen openen. Blijven werken, zoals altijd, en volgend weekend kunnen we, na een verlies en een gelijkspel in de zaal, tonen aan Verde dat VW het aangenamere korfbalwerk brengt en dat we zo de overwinning mee naar huis zullen nemen. Komaan, show them what we’re made off!

Elke P

Aanval : Liesje (1) – Lauren (2) – Jef (2) – Brent (3)

Verdediging : Julie (4) – Heleen (2) – Brice (2) – Yannik (2)

Invallers : Jasmien – Lars (1)

Eerste veldwedstrijd en dit tegen de ongeslagen leider in de veldcompetitie. We moesten ook nog aantreden zonder het aanvallend geweld van Stoffel en Vogel, beiden gekwetst.

AKC gaat verschroeiend van start en in een no-time staan we 1-5 achter, enkel Brent kon voor ons de mand vinden in die periode. Langs beide kanten zit er veel slechte passing in het spel en AKC valt scorend nu ook stil. Het duurt dan tot de 20ste minuut eer we terug in de wedstrijd komen met doelpunten van Liesje & Brent 3-5. We domineren nu en via een schot van Heleen en Brice staan we terug naast AKC wat hen noopt een time-out te nemen 5-5. De wedstrijd geeft vanaf dan een evenwichtig scoreverloop.  Met een schot tegen Julie AKC naar 5-6 maar Brent kan op pas van Lauren ons terug gelijk brengen 6-6. Het balverlies, langs beide zijden, doet soms pijn aan de ogen…..

Yannik kan dan al pivoterend Julie achter de korf bereiken en 7-6. Even later laten we op inloper de tweepuntenkloof liggen en de bezoekers terug gelijk met een schot tegen Liesje 7-7. Na een inside van Brent krijgen we nog een strafworp mee, deze laten we onbenut maar het is net voor affluiten Jef die ons toch op voorsprong kan brengen 8-7.

Na de rust direct AKC met een schot tegen Heleen en een korte kans tegen Liesje, na een ongelukkig wegbotsende bal, naar 8-9. Het duurt even maar in aanval zien we dan een mooie combinatie Julie – Brice – Heleen en deze laatste schiet ons terug op gelijke hoogte 9-9. Als Jef een felbevochten steun kan brengen kan Lauren knap een bovenhandse inloper afwerken (10-9) maar AKC met een schot tegen Brice naar 10-10. Yannik dan van aan de achterlijn 11-10 maar een schot tegen Lauren brengt nogmaals de gelijke stand 11-11.

Het scoren gaat vanaf dan even heel snel. De inlopende Brent kan Jef bedienen (12-11), schot tegen Brice (12-12) en dan een inloper van Julie op steun van Yannik 13-12. Even later brengt Julie ons met een schot van achter de korf voor de eerste maal de tweepuntenkloof 14-12. Heleen begaat dan een ongelukkige strafworpfout bij een onderscheppinspoging (14-13) en met een strafworp tegen Brice alles te herdoen 14-14. We geven niet af en met een schot van Brice 15-14. Even later Brice aan het kanon, Julie met de lopende rebound en zo op Yannik die niet twijfelt 16-14. Zou het dan nu lukken om door te duwen ?

Neen, want AKC na de vakwissel meteen op 16-15 met een schot tegen Brice. Een door de wind gedragen schot (zo lang was de bal onderweg) van Lauren brengt ons weer twee doelpunten voor in de 23ste minuut 17-15. In 1 minuut krijgen we dan echter 2 doelpunten tegen met schoten tegen Liesje & Lauren 17-17. AKC ruikt de overwinning en zeker als ze na schoten tegen Yannick en Brice zelf twee doelpunten uitlopen op het half uur 17-19. Lars komt Brice vervangen en Jasmien komt Liesje vervangen.

Lars doet waar hij voor gekomen is en brengt ons na een paar proefschoten terug tot het kleinste verschil 18-19 met nog 4 minuten te spelen. We profiteren dan van wat ondoordachte keuzes van AKC, versieren nog wat kansen en ultiem kan Julie ons op schot gelijk brengen in de 34ste minuut 19-19.

Een juiste uitslag voor een evenwichtige wedstrijd was te horen langs beide kanten. Volgende week geen competitie en daarna krijgen we zaalkampioen Kwik voorgeschoteld. De heenwedstrijd verloren we na een spektakelstuk met 25-22, kunnen we nu de rollen omkeren en ons zo op een voorlopige kruisfinaleplaats hijsen?

EXDIEPESPITS

V: Dario – Milan – Lotte (1) – Tia

A: Axel – Wesley (1) – Lize – Gitte

Wisselspelers: Lore (1) – Annelore (2) – Xander – Arne

Een eerste lentezonnetje (en voor sommigen al te warm), en de eerste buitenwedstrijd voor de U14B. Voor Axel was het zijn wederoptreden na blessure. De tegenstanders waren, op 1 na, allemaal meisjes (lange meisjes), maar die stonden zeker hun mannetje. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het werd uiteindelijk een nipte nederlaag.

Er wordt heel rustig begonnen langs 2 kanten, het is nog wat aftasten en zoeken. Ago Aalst vindt als eerste het gat in de korf en met een kort shot is het 0-1. Die van ons schieten wakker, en bouwen mooie aanvallen op met bijhorende kansen, maar voorlopig zonder succes. De verdediging kan vele rebounds stelen of tussenkomen bij passen. Na 20 minuten korft Ago Aalst zijn 2de goal, en 0-2. Onze tweede aanval speelt mooi rond, en nadat Milan een vrijstaande Lotte aanspeelt, gooit deze laatste binnen, 1-2. Trainer Yves vindt dat er nog meer door de korf gespeeld moet worden, dat wordt dan ook gedaan, maar er wordt niet meer gescoord.

Na de rust komen Annelore en Lore in voor Tia en Gitte. De aanvallen worden rustig opgebouwd en er zijn korte kansen, en verschillende inlopers, maar geen goal. Aalst kan eerst nog scoren (inloper) en 1-3, maar daarna een snelle aanval voor de groenwitten, en de bal van Wesley naar Axel naar Lize en Lore, en kort shotje en 2-3. Iedereen voelt dat de gelijkmaker er in zit, en de trainer van de tegenpartij wordt al zenuwachtig (er moeten dan nog zeker 15 minuten gespeeld worden). De gelijkmaker valt niet, en het is Aalst dat 2x kan scoren met 2 afstandsshots, 2-5. Dan Voorwaarts weer aan de bak met een inloper van Annelore (assist Milan). Nog maar eens Aalst aan het kanon, deze keer met een inloper en 3-6. De laatste 5 minuten sluipen we dichterbij, Wesley gooit vanop halve afstand binnen, en ook Annelore knalt vanop afstand binnen, 5-6. Er komen nog enkele kansen en een mooie doorloper van Lotte, maar de bal wil niet meer door de mand. En dus verliezen we met 5-6. Een degelijke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Benieuwd wat de terugwedstrijd gaat geven.

Els

De goede afwerking van de eerste helft konden we jammer genoeg nadien niet doortrekken.

Jakob 2 (de koning van de lopende rebounds) - William 1 (sterke match)- Jordy 2 - Rob

Ben VD 2 en FLIP VR bedankt voor het aanvullen!!

Claudia 2 - Caro VB 1 - Caro C - Amber - Ellen en Sarah, deze laatste twee waren parttime scheidsrechter.

Door het doorschuiven van Jasper, de onbeschikbaarheid van Fredje en Jonas moesten we dus twee golden oldies ter aanvulling oproepen.

Van onze eerste vijf pogingen gingen er vier binnen zijn we dan plots een veldploeg ?

1-0 Jordy

2-0 Caro VB

3-0 Jakob, als er een statistiek was van wie het meest zijn eigen schoten afvangt stond deze zeker helemaal bovenaan.

4-2 Willem

Dat kon niet blijven duren maar toch:

5-2 Claudia

6-2 Claudia op herhaling

7-3 Jordy met een one-hander

Rusten gaan we bij 7-5 na een knappe eerste helft van ons.

De tweede helft kreeg deze prestatie echter geen vervolg, AKC begon beter de mand te vinden, de betere aanvallende keuzes te maken en wij konden aanvallend de vele éénschotsaanvallen niet vermijden. En dan gebeurt het onvermijdelijke:

7-8 achter

8-8 De Jakob kan de AKC trein nog even stoppen

8-12 de achterstand loopt stelselmatig op

van 7-3 voor naar 8-12 achter betekent een tussenscore van 1-9, lap!

De ingevallen Ben zorgt met zijn goaltjes nog dat we aan de dubbele cijfers in score geraken.

Groetjes

Peter

ONVERHOOPTE ZEGE HOUDT ONS IN KOERS VOOR FINALE

Kane 1 - Jasper 1 (goei matchke!) - Lars 4 - Roy 1 - Jordy

Sofie 2 - Jasmien 1 - Anne 1 - Cleo - Sainah

Op papier een topper met beide ploegen momenteel op de tweede plaats van de veldkompetitie. Op voorhand leek de opdracht moeilijk want Bruggie, Nils (plus Brice en Yannick die doorschoven en Jonas) waren voor uiteenlopende redenen niet beschikbaar en ook Kane was wegens ziekte niet 100 % fit. Jasper en later Jordy vulden echter goed aan en met een collectief stevige teamprestatie werden de puntjes netjes thuisgehouden.

Een schoonheidsprijs zal deze eerste veldwedstrijd niet krijgen, blijkbaar was er voor beide teams toch een aanpassing aan de omstandigheden: veld, weer en wind in plaats van de ideale zaal omstandigheden. Gans de ploeg leverde echter een stabiele prestatie af met bijvoorbeeld Roy als luxe aangever en rebounder die Lars naar hartenlust de gelegenheid de nodige doeltjes binnen te prikken.

Bij 4-3, een korf van Bossie, kwamen we voor het eerst op voorsprong, bij de rust stonden we echter 5-7 af, de afwerking was bij beide ploegen niet optimaal maar AKC had, zoals verwacht meer rebound, maar ook minder balverliezen waardoor ze meer konden herhalen. Na de pauze hadden we echter veel minder verloren aanvallen en konden we AKC in defensie onder de knoet houden.

6-7 kwam er via Lars, pas Anne

7-7 Lars opnieuw na een prachtige combi met Roy

8-7 En we nemen het scorebord terug over na keurige vrijworp omgezet door Sofie

Spanning blijft er als we met 9-10 de eindfase ingaan.

10-10 Via Kane op aangeven van Jasper

En 11-10 de winning korf via Lars op steun van Jasmien.

Peter

Een goed seizoen eindigt in mineur.

Voorwaarts - Borgerhout kruisfinales 11-16

Jef - Brent 2 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Brice 1

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje 1 - Heleen - Jasmien;

Na een uitstekend zaalseizoen bekroont met een tweede plaats in het eindklassement kwamen we toch min of meer als favoriet uit in de kruisfinale tegen Borgerhout. Helaas konden de (te?) hoge verwachtingen helemaal niet worden ingelost, zowat heel de ploeg bleef ver onder zijn niveau en in een zeer zwakke wedstrijd kwam Borgerhout uiteindelijk verdiend als winnaar uit de "bus".

De ganse wedstrijd bleven we achter de feiten aanhollen, verdedigend ging het allemaal nog wel, maar als je maar 11 keer scoort aan 12 %,terwijl je dat normaal 25 keer doet aan 20% dat weet je het wel. Ook in de duels en in de strijd bleven we achter, het voorwaartsjuk, datgeen van falen in belangrijke wedstrijden zoals kruisfinales en/of finales, blijft ons achtervolgen. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken en kunnen we onze achterban (prachtige supporterslegioen, chapeau!) de volgende keer wel verwennen.

Zoals Gert al aanhaalde in de voorbespreking, Borgerhout heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar (zowat de leeftijd van het spelen op je top in de sport) tegenover 25 jaar voor Voorwaarts, er is nog een groeimarge dus. Natuurlijk hadden de meesten al verscheidene kruisfinales gespeeld maar omgaan met de druk van het alles of niets en de vorm van de dag dat konden we deze keer dus niet.

Laten we niet vergeten dat we een schitterende kompetitie hebben gespeeld, 10 keer hebben gewonnen, alle topploegen behalve Kwik, konden kloppen en de meeste korven van alle ploegen maakten. Dat moeten we nu als positief punt meenemen naar de veldkompetitie die binnen twee weken start en waar we nog volop strijden voor een volgende plek in de kruisfinales. Dus kopjes leegmaken want het voordeel van Korfbal is dat je elk jaar voor drie prijzen speelt: veld en zaaltitel plus beker.

Over de match zelf dan:

We missen volledig onze start en scoren niet uit onze eerste 27 pogingen, er zijn al meer dan 10 minuten gespeeld als we eindelijk de mand vinden.

1-5 Brent op pas van Lauren

Bij 1-6 missen we de eerste strafworp, uiteindelijk laten we er twee liggen!

2-7 wordt een mooie korf uit de handen van de ingevallen Brice

3-7 Brent brengt hoop op beterschap na goed aan en afvangwerk van Brice

4-7 Zeker als Julie scoort op prachtig aangeven van Vogel, zulke mooie acties gebeurde helaas te weinig

5-8 Zijn de zeer magere rustcijfers, vastgelegd door Stoffel, één van onze betere spelers in deze wedstrijd

Hoop op beterschap in de tweede helft lijkt dan nog reëel.

6-8 En Stoffel legt meteen een zelf uitgelokte stip binnen

Helaas is dit achteraf gezien de kleinste kloof die we kunnen dichtfietsen.

7-10 Stoffel op aangeven van Heleen

8-11 Mooie doorbraak van Vogel, op aangeven van Liesje, ook deze acties waren te zeldzaam. Op dit cruciaal moment missen we een tweede strafworp en dit wordt de definitieve beslissing want Borgerhout loopt dan stilletjes weg tot vijf voor bij 8-13.

9-13 Lauren pas Jef

10-14 Vogel na afvang en aangeefwerk Brent

11-16 Liesje legt de eindcijfers vast, hard maar de realiteit.

Tot op het veld binnen enkele weekjes

Peter

Aanval: Arne (1), Annelore (4), Wesley (1) en Milan

Verdediging: Lize, Xander, Lore (5) en Dario

Reserve: Saartje

De laatste zaalwedstrijd van de U14, die van de A was al gespeeld de week ervoor, dus enkel nog de B-wedstrijd moest afgewerkt worden. Maar start van de krokusvakantie, een vakantie die voor velen welkom was, en dus moest er gekeken worden of er genoeg spelers waren. Er tekenden 7 U14’ers present, dus werd er door Saartje en Milan van de U12 aangevuld; Milan moest wel als dame spelen.

Het was geen makkelijke wedstrijd: de tegenpartij kon rekenen op een heel aantal robuuste dames en heren, die bovendien nog eens een kop groter waren. De U14 zouden hier hun best moeten doen.

En dat hebben ze ook gedaan, de tegenstander bouwde vooral afgesproken nummertjes op: bv op steun stelden de ‘inlopende’ dames zich achter elkaar op, zodat de achterste dame eens aangespeeld een shot kon nemen. Moeilijk voor onze dames om hierop te verdedigen, gelukkig gingen deze shots er niet vaak in. Onze U14 hebben een hele wedstrijd gewerkt en opnieuw mooi korfbal getoond. De snelheid was er opnieuw en deze keer liep de afwerking vlotter. In het begin van de wedstrijd hadden de spelers het soms wat moeilijk om elkaar te vinden, maar dit ging beter en beter naar het einde van de match. Ook altijd erg aangenaam om te zien dat deze spelers niet voor het eigen shot gaan, maar dat ze proberen telkens de vrije speler aan te spelen en zo kreeg elke speler zijn kansen!

Op het einde dus een verdiende overwinning, de tegenpartij kon 1x op voorsprong komen, maar dit werd nog voor rust rechtgezet en in de tweede helft kwam hun voorsprong nooit echt in het gedrang. Benieuwd naar het veldseizoen! Maar eerst in Herentals gaan supporteren!

Scoreverloop:

1-0: Annelore inloper

1-1: shot

2-1: Lore inloper

2-2: inloper

3-2: Annelore inloper

4-2: Annelore shot

4-5: inloper, shot, onderhands

5-5: Arne shot

Rust

6-5: Lore inloper, steun Xander

7-5: Lore korte kans, knappe pas Xander

7-6: inloper

8-6: Wesley shot

9-6: Lore inloper

9-7: shot

10-7: Annelore shot

Saartje komt in voor Annelore

10-8: inloper

11-8: Lore shot, opnieuw pas Xander

11-9: stip

Elke P

Wedstrijd voor de ‘eer’ tegen Temse dat ons niet meer kon bijbenen. Voorbereiding voor de kruisfinale konden we dit niet echt noemen wegens de onbeschikbaarheid van een hele delegatie…..blokschema weet je wel…..

De heroptredende Imke kan Quinte al snel van uit het voorvlak vrijspelen en direct 0-1. Met een vrijworpvariant tegen Jarno komt Temse op 1-1. Na de vakwissel krijgt Jarno bij een reboundduel een vrijworp mee…en daar is dan Tine in gespecialiseerd 1-2. Even later een steun van Kobe en Tine laat zien dat inlopen geen probleem vormt 1-3. De 4 heren van Temse zijn zeer beweeglijk en als Kobe z’n heer even niet goed volgt krijgt hij een schot van achter de korf tegen 2-3. In aanval brengen we dan een zeer lang uitgesponnen aanval en uiteindelijk is het Liam die Quinte kan laten wegtrekken 2-4. Op de 10de minuut kan Jarno inlopen/instappen en op steun van Kobe kan hij bovenhands binnen leggen 2-5.

Via een dieptepas van Kobe op Jarno achter de korf zelfs naar 2-6 vooraleer Temse met een te gemakkelijk schot uit stand tegen Jarno naar 3-6 kan milderen. Na een reboundduel op schot van Quinte krijgt Bjarne een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 3-7. Wat tot dan toe allemaal vlot liep stokte en Temse kon op 5 minuten gelijk komen en we hielpen er nog aan mee ook. Via een instapper én een buzzerschot tegen Liam naar 5-7. Een schot tegen Kobe voor de 6-7 en als we dan bij het uitwerken de bal nog onnodig kwijt spelen krijgt Jarno een inloper tegen voor de gelijkmaker 7-7.

Jarno brengt ons evenwel direct met een schot terug aan de leiding 7-8, maar een strafworp tegen Liam voor de 8-8 op de 20ste minuut. Bij een spelhervatting kan de klaarkijkende Quinte de volledig vrijstaande Imke bereiken en die schiet de 8-9 binnen. Met een schot tegen Pauline alles te herdoen bij 9-9. Nog voor affluiten kan Kobe op steun van Pauline inlopen en krijgt een strafworp mee. Hij laat die echter onbenut zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

Eerste actie na de rust en eerste doelpunt. Tine kan inlopen op steun van Kobe en 9-10. Zowel de thuisploeg als wij hebben onze scoremachine in de kleedkamer gelaten want het duurt tot de 11de minuut vooraleer Jarno ons kan verlossen met een verre loeier 9-11. In de tussenperiode was Axel al ingekomen voor Kobe. Na een combinatie Imke – Quinte – Bjarne is het de laatste die met een ver schot de 9-12 kan laten optekenen. Axel krijgt een schot tegen van achter de korf 10-12 en Janne komt Pauline vervangen. Tine blijft doorgaan en maakt er op inloper 10-13 van. Even later identiek maar nu strafworp. Jarno laat deze onbenut en Temse ruikt z’n kans. Via schot tegen Bjarne naar 11-13. Wanneer we bij het uitwerken een tweede keer vandaag de bal knullig verspelen krijgt Jarno de aansluitingstreffer tegen 12-13.

Met een strafworp tegen Tine komt Temse op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte 13-13 en met een inloper tegen Quinte zelfs op 14-13. We krabbelen terug recht want Janne kan Jarno aanspelen en die maakt z’n misstap goed met een ver schot 14-14 op de 22ste minuut. Robin komt Liam vervangen.

Met nog 2 minuten op de klok krijgen we een drieschotsaanval aan onze zijde en uiteindelijk is het Imke die raak treft met een schot van achter de korf 14-15. Temse dringt nog aan maar is te onbesuisd en op de valreep winnen we deze laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie.

Voor aanvang van de competitie was er bij iedereen de uitgesproken ambitie om de kruisfinales te halen. Dit deel van de ambitie is gehaald, nu is het zaak om daar niet tevreden mee te zijn. We moeten in de Kempen aantreden tegen het eerst geëindigde Kwik. Een talentvolle stabiele ploeg waar we in onze ‘thuismatch’ ook al eens van gewonnen hebben….dus onmogelijk bestaat NIET! Go FOR IT en veel succes in Hertentals!!!

EXDIEPESPITS

 

Vinnig en stug Meeuwen maakt het Voorwaarts weer moeilijk...

Vogel 6 - Brent 5 - Jef 3 -Stoffel (13 rebounds)- Kane 1 - Brice (goede job in defensie en rebound)

Jasmien 2 - Lauren 1 - Liesje 1 (goede defensie op Zahra) - Heleen- Sainah

Julie werd gespaard.

Opmerkelijk toch dat Voorwaarts het steeds moeilijk blijft hebben tegen Meeuwen, het thuisachttal dat vorige week pas zijn eerste seizoenzege boekte en volgend jaar terug in de promoleague uitkomt, Zes plaatsen en 18 punten verschil scheiden beide ploegen in de eindrangschikking maar een walk-over werd het zeker niet.

Lof voor de thuisploeg voor hun inzet in de wedstrijd die voor hen geen betekenis had. Voor ons was er dan wel weer inzet want door het beroep van Boekenberg moesten we om zeker te zijn van de trip naar de Final Four, terug minstens één puntje halen. Bovendien was er de mogelijkheid om bij een uitschuiver van Borgerhout op bezoek bij de ploeg van de terugronde, Floriant, de tweede plek over te nemen. Wat dus gebeurde en ervoor zorgt dat wij mogen tegenstellen in de kruisfinale tegen Borgerhout.

De match zelf:

1-1 Vogel vanop afstand

2-2 Strafworp van Jef na fout op Lauren

2-3 Liesje schiet raak

2-4 Jasmien, op de plek van Julie

3-5 Brent met kort kansje

4-6 Jasmien laat haar zien

4-7 Lauren na een sister act

7-7 Meeuwen is weer daar

7-8 Brent na dubbel met Jef

8-9 Fout op de goed reboundende stoffel, strafworp omgezet door Vogel

9-10 en 9-11 Brent in het zicht van de rust

Tweede helft:

Het is vooral een raakschietende Vogel en een goede verdediging en beter verzorgde afvang die ons het voordeel oplevert. Zes doelpunten kon Meeuwen er de tweede helft nog inleggen, vooral via hun dames en de kwikzilveren Jef Vervliet.

9-12 Vogel werkt play af

9-13 Vogel is op dreef aan het komen

11-14 Vogel met derde op rij

11-15 Vogel kunnen ze niet afstoppen

12-16 Jef op assist van Brent

14-16 Meeuwen geeft niet af

14-17 En dan is er Brent-time

14-18 Jef na weer een dubbel met Brent

14-19 Kane mag de eindcijfers vastleggen

Het was dus geen denderende laatste wedstrijd van Voorwaarts, we bleven flink onder ons gemiddelde van 23 doelpunten waarmee we de meest scorende ploeg zijn maar neem vooral de prima verdedigende prestatie van vandaag mee want met een goede defensie win je kruisfinales. Het was alvast een geslaagde competitie met liefst 10 overwinningen en we wonnen tegen iedereen minstens één keer behalve tegen Kwik. Benieuwd wat dat geeft, afspraak op 16 maart in Herentals.

Tot dan

Peter

Voorwaarts reserven maken 350 doelpunten in deze competitie: een record!

Bruggie 4 - Yannick 4 - Nils 3 - Kane 2 - Roy 5 - Lars 3 - Brice 2

Sofie 7 (jawel)- Jasmien 2 - Claudia 1 - Sainah (4 assists) - Cleo (6 assists)- Caro VB

Deze laatste wedstrijd was voor de doefkes want de uitslag kon het klassement niet meer veranderen. Coach Joran vond een opdracht: 33 doelpunten scoren dan komen we aan een seizoenstotaal van 350 en 25 gemiddeld per wedstrijd. Dat is erg veel want geen enkele A-ploeg haalt dit, Voorwaarts A komt nog het dichtst in de buurt (327 korven).

Je kan je dan afvragen hoe het komt dan we geen kampioen zijn gespeeld, wel daarvoor was onze verdediging veel te pover. We kregen in sommige wedstrijden een karrevracht doelpunten binnen en dan verlies je ondanks al dat aanvallend geweld. Offense win games, defense championships weet je wel!

Ik ga hier niet elk doelpunt opsommen want er moeten nog andere verslagen op de site, een bloemlezing dan maar:

1-5 Kane op pas van Nils, de winnaar van de wedstrijd lijkt en is al bekend

5-7 Yannick stopt een Meeuwen comeback af

8-12 Opnieuw Yannick die met de steun van Cleo weer een vierpuntenkloof slaagt

8-16 Dubbele cijfers al via een trefzekere Roy

9-17 Ruststand via de eerst maar zeker niet de laatste treffer van Sofie

9-18 Bruggie zet meteen de toon voor de tweede helft

9-20 De twintiger komt uit de handen van Sofie

11-25 Nils aan het kanon

12-27 Roy scoort maar de aanvalsmachine valt wat stil, halen we onze doelstelling wel?

13-30 Roy tekent alvast voor de dertiger met de steun van Caro VB

We spelen nog vier minuten het wordt spannend

13-32 Sofie wordt steeds oordeelkundig uitgespeeld en scoort haar zevende van de dag!

14-33 Net voor tijd valt ie dan de 33e via een verre knal van Nils, goed dus voor de 350e van deze kompetitie.

Of hoe je van een match zonder belang toch een wedstrijd met veel animo en beleving maakt.

Sofie:

Het bekende verhaal meer dan een seizoen out met kwetsuur maar flink aan het terugkomen, met dus vandaag zeven treffers waarvan vier op doorbraak, met dank aan de steunende heren.

Nu:

Met deze groep paraat staan in Herentals om een bijdrage te leveren, we rekenen op onze bankzitters!

Tot dan

Peter

Alweer een onverdiende nederlaag.

Willem 3 (elke week beter) - Jordy 2 - Jakob 1 (energyman) - Fred - Rob

Caro VB 3 - Claudia 2 - Caro C 1 - Anne 2 (wederoptreden) - Ellen 1 - Sarah - Amber

Niet inzetbaar: Jasper en Jonas

Dit zou een historische wedstrijd kunnen zijn, de laatste zaalmatch sowieso van dit seizoen maar misschien ook de laatste match EVER in zaal van een C-ploeg aangezien het lot van de C competitie zeer onduidelijk is op dit moment. Die wil je dan winnen want het was ook nog eens de voorlaatste in de stand (Meeuwen) tegen de laatste (helaas wij) in een rechtstreekse confrontatie dus om de rode lantaarn door te spelen aan de andere partij.

Voorwaarts streed voor wat het waard was, scoorde een seizoensrecord door 15 korven te maken maar kwam uiteindelijk iets te kort tegen een routinerijker en krachtiger Meeuwen. Dit ondanks de 9 korven die onze dames samen lieten optekenen: het was ladies night!

Ook de plaatselijke ref (van de thuisploeg) deed zijn duit in het zakje door zowat alles in Meeuwenvoordeel te fluiten, jammerlijk.

Matchverloop:

1-1 Claudia op pas van Willem

2-2 Caro VB van achter de mand

2-3 Willem assist Fred

2-4 dezelfde acteurs hetzelfde resultaat

4-5 Drive van Caro C en aflegger op besluitvaardige Claudia

4-6 Caro C in twee tijden

Dat was het betere gedeelte, veel kansen nemen, veel schieten, de opdracht van vandaag. Dan beginnen we meer te aarzelen, zoeken steeds te veel, maken het te ingewikkeld: gevolg Meeuwen erop en erover. De voorsprong wordt eigenlijk weggeven en we gaan rusten bij een 8-6 achterstand.

Tweede helft:

En dat wordt steeds achtervolgen..

7-8 Jordy op pas van Rob voor de aansluiting

8-9 Jakob met de medewerking van Fred

9-10 Ellen van achter de mand

10-12 Jakob speelt Anne keurig aan

11-13 Willem weer op pas van Jordy

12-13 Anne is duidelijk terug

13-13 Caro VB voor de gelijkmaker

16-13 Drie betwistbare fases later staan we drie achter

16-14 Caro VB brengt weer hoop

17-15 We halen de vijftien via C topschutter Jordy maar daar blijft het bij.

En nu:

Eerst natuurlijk nog en bloc naar Herentals en binnen een maandje gaan we terug buiten spelen.

Tot dan

Peter

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2017, website powered by Twizzit.com