Voorwaarts Korfbal Club

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Op 4 mei wordt de Gala van de Gouden Korf georganiseerd en heel wat awards zullen die avond uitgereikt worden.

Voor de speler en speelster van de NDN Topkorfballeague kpnden na iedere wedstrijd de juryvoorzitter en de trainers van beide teams hun  stem uitbrengen (men moest wel iemand van de tegenpartij aanduiden) en dit zijn de genomineerden :

Beste speelster en speler van NDN Topkorfballeague (alfabetisch) :    

Een ongeluk, wat pech, … niemand verwacht het maar het kan ongenadig en snel toeslagen. Terwijl Liesje op pad was met onze jongste jeugd en Roy aan het werken, kortsluiting in hun appartement en een alles verterende brand als gevolg.

Ik citeer de GVA “Aan de Kleinesteenweg in Wilrijk begon het vuur in de keuken van een flat op de hoogste verdieping en was er ook zware schade in de woonkamer. De oorzaak is te zoeken bij een kortsluiting in de elektriciteitskast in de keuken. Er vielen geen gewonden, enkel twee poezen overleefden het drama niet. De brandweer diende nauwelijks te blussen omdat de vlammen doofden door zuurstofgebrek. Het appartement, waar op het moment van de brand niemand thuis was, is onbewoonbaar”.

Door de rook en roetontwikkeling blijft er van de gehele inboedel … niets bruikbaar. Stel je maar even voor dat je ’s morgens vertrekt en ’s avond nog alleen de kleren die je aanhebt rest als materiele bezitting.

Goed dat we verzekeringen hebben, die ongetwijfeld op termijn, ervoor zorgen dat er financieel (voor een deel) wordt bijgesprongen maar jullie weten evengoed als ik dat in deze omstandigheden iedereen wat steun kan gebruiken om de eerste stappen te kunnen zetten naar de heropbouw.

Wij zijn Voorwaarts, wij zijn een familieclub, wij zijn één familie en wij staan klaar om te helpen als iemand van de familie ons nodig heeft. Dat moment is nu. Liesje en Roy staan voor een grote financiële uitdaging en wij willen helpen.

De kern organiseert een presoiree op vrijdag 20 april na de hun bekerwedstrijd tegen Riviera, de opbrengst gaat volledige naar LieRoy. Maar er zijn nu eenmaal zij die bijvoorbeeld op 21 april hun bekerwedstrijd moeten spelen of gewoon niet aanwezig kunnen zijn. Daarom organiseert het bestuur een TOMBOLA. De club zorgt voor de prijzen maar alle bedragen die worden gestort voor het aankopen van de deelnemingsbewijzen gaan naar LieRoy. Zodra onze penningmeester jullie storting heeft verwerkt … gaat het geld onmiddellijk naar Liesje en Roy zodat ze de geboden hulp NU kunnen gebruiken.

Als bestuur vonden we 5 Euro per deelnemingsbewijs een mooi bedrag. Je kiest zelf hoeveel deelnemingsbewijzen je wenst aan te kopen.

Wat kan je winnen?

Hoofdprijs is een volledige maaltijd (eten en drinken) voor 4 personen vrij te gebruiken tijdens eender welk “de VW-keuken presenteert” moment. Dat kan onze jaarlijkse barbecue zijn of een etentje na een thuiswedstrijd van de kern, … je kiest maar welk moment het beste past.

Daarnaast geven we 4 zaalabonnementen seizoen 2018 – 2019 weg als troostprijzen.

Trekking is op zondag 6 mei 2018 rond 18:30, dit is na de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie voor de kern.

Deelnemen is simpel.

1) Ga naar de nieuw pagina die we hebben aangemaakt op de onze website LieRoy (www.voorwaartskkc.be/?oid=25475&pid=30369)

2) Vul het formulier in en kies het aantal deelnemingsbewijzen

3) Stort het juiste bedrag op rekening

KKC Voorwaarts vzw
Rozenhof 29 - 2650 Edegem
Rekening nummer BE78 0011 4981 7586
Met vermelding van LieRoy en het aantal deelnemingsbewijzen

4) Nadat het bedrag werd ontvangen krijgt u uw deelnemingsbewijzen toegestuurd via mail. Twizzit geeft elk deelnemingsbewijs een uniek deelnemingsnummer. U kan dit nummer terugvinden op de deelnemingsbewijzen.

5) Op zondag 6 mei 2018 gaan alle deelnemingsnummers in een grote kom en een onschuldige hand zal er 5 nummers uithalen.

6) Nummers worden gevalideerd in Twizzit en we weten direct wie de winnaars zijn. Indien de winnaars niet aanwezig zijn dan worden zij per mail op de hoogte gebracht de dag na de trekking.

Laatste dag om deelnemingsbewijzen te kopen is 1 mei 2018.

Ik weet dat we een grote (grootse) club zijn maar nu kunnen we laten zien we ook een groot hart hebben voor onze clubmensen.

Met heel veel dank voor jullie bijdrages en vriendelijke groet,

Anton (inv KKC Voorwaarts)

De wasmand in de vergaderzaal is weeral leeggemaakt.

Volgende kledingstukken werden gevonden :

Op vrijdag 20 april 2018 worden de 'halve finales' gespeeld van de Beker van België Senioren.

20.00 uur : Borgerhout/GW - Boeckenberg

20.00 uur : Riviera/Deurne - VOORWAARTS

De 'finale' wordt gespeeld op dinsdag 1 mei 2018 op het terrein van Borgerhout/GW.

Berichtje van Riviera/Deurne :   

Hierbij de zaalweekenden competitie 2018/2019

17/18 november 2018 : Voorwaarts - Putse

24/25 november 2018 : Kwik - Voorwaarts

01/02 december 2018 : Voorwaarts - Boeckenberg

Alleen voor échte durvers

Sprokkel alle beetjes lef durf en doorzettingsvermogen bij elkaar, want dit jaar zal onze oudste jeugd Durbuy onveilig gaan maken. Laat je hoogtevrees, claustrofobie en andere angsten maar thuis, want die zullen niet van pas komen!

Wanneer? Vrijdagavond 30 maart t.e.m. zondagavond 1 april 2018

Waar? Het altijd avontuurlijke Durbuy

Wie? Jeugdleden U14 tem U19, die zin hebben in een onvergetelijk avontuur (U12 kiest zelf of ze met de groten of de kleinsten meegaan) Prijs? € 140 per deelnemer

Inschrijven? Via mail, jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com (vermelding van naam en leeftijdsgroep)

--- MEER INFO VOLGT LATER --- Nils & Jens, namens het jeugdbestuur

Op 23 maart 2018 heeft de Jaarlijkse Algemene Vergadering plaats om 20.00 uur in de kantine.

Hierbij de dagorde : 

Voorwaarts nieuws
Verjaardagen
26/04
PIERRE COEKAERTS
27/04
JORAN HERTOGS
28/04
ANNELIES VAN HELLEM
28/04
GUY VANDENBERGHE
28/04
IGOR BENS
29/04
ANNELIES SENECAUT
29/04
BENT GEURTS
30/04
KAELAN VAN EDOM
01/05
NATALIE ADAMS
03/05
MIRTE DRUYTS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  April 2018  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Respect

© 2017, website powered by Twizzit.com