Voorwaarts Korfbal Club

Wat een heerlijke dag om wat korfbal te gaan kijken en spelen. Dat dachten verschillende spelers en ploegen deze zaterdag. Verschillende ploegen van onze cluster zakten af naar het Fort van Hoboken. Ook onze U10 hadden er zin in.

We hadden 2 ploegen aanwezig: Taco - Lenka - Elise - Anke - Mia - Gio - Marie en Jolan vormden team 1. Kaat - Kathe - Eric - Lou - Lieke - Oskar - Lander en Lina vormden team 2.

VW 2 - Sint-Gillis-Waas/HKMC

Sint-Gillis en HBMC vormden samen 1 team tegen onze 8 spelers. De tegenstanders waren bijna allemaal startende spelers. Dat hebben we ook gemerkt. Met 3 goals van Kathe, 2 van Kaat en Lieke en 1 van Lou en Oskar. Eindstad 9-1. De spelers kregen verschillende opdrachten tijdens de wedstrijd zoals met links gooien, minstens 4 passes geven, inlopers, ... Zo leerden de spelers veel bij.

VW 1 - Kapellen/Kwik

Ook hier een mengploeg van 2 K4-ploegen tegen onze u10 spelers. Deze match verliep voorspoedig met veel kansen en goals voor onze spelers. De eindstand was 9-1 met 3 goals van Marie, 2 van Elise en Anke, 1 van Taco en Gio.

 

VW 1 - ASKC 2

Een match waar altijd een beetje ongerust wordt naar gekeken. De spelers stonden klaar om hun uitsterste best te doen tegen de ploeg uit Schoten. Het ging eerst mooi gelijk op. Toch komen we 0-2 achter. Elise maakt de aansluitinggstreffer. ASKC loopt uit tot 1-4. Dan lijken de trainers een paar magische woorden te hebben gezegd tegen onze U10'ers. Anke en 2 keer Elise en tot slot Mia brengen de stand ineens naar 5-4 voor ons. Wat een prachtig inhaalmanoeuver. Met een penalty maakt ASKC toch gelijk. Maar zoals bij elke match is het pas over als de scheidsrechter fluit. Deze keer trekken wij aan het langste eind. Dankzij nog een doelpunt van Taco wint Voorwaarts met 6-5. Wat een mooie wedstrijd van beide ploegen!

VW 2 - Kapellen/Kwik

Ook ons andere team speelde tegen Kapellen/Kwik. Ook hier ging de match vrij snel vooruit. Er werd aan de lopende band gescoord. Er werd ook goed verdedigd. Iedereen deed goed zijn best om er een mooie wedstrijd van te maken. De eindstand was 11-0 met 3 goals van Kathe en Lieke, 2 van Kaat en Lou en 1 van Oskar.

VW 1 - ASKC 1

Deze match tegen ASKC liep een stuk moeilijker. Vooral door de vermoeidheid van de spelers. Anke bracht ons nochtans mooi op voorsprong. ASKC nam daarna de touwtjes strak in handen en bouwde een voorsprong uit tot 1-6. Opnieuw maakte Anke 2 punten en bracht ons op 3-6. De match werd afgefloten op 3-8.

VW 2 - ASKC 2

De laatste match van VW 2 was tegen ASKC 2 (aangevuld met spelers uit ASKC 1). ASKC kwam op voorsprong. Kaat maakte mooi gelijk en Kathe verdubbelde de uitslag. ASKC ging er op en erover. Kathe maakte na een fout op Kaat er terug 3-3 van. Daarna ging het licht een beetje uit. ASKC liep in snelheid en ervaring uit tot 3-9. Kaat milderde een beetje tot 4-9. De eindstand was 4-10.

Besluit: Er is veel gescoord. Onze nieuwe spelers en speelsters beginnen goed ingeburgerd te geraken. Iedereen heeft zich geamuseerd op en naast het veld. Het bewijs hieronder. (Btw nog meer foto's te vinden op Twizzit). Bedankt aan de ouders voor het gezelschap. Ook een dikke merci aan de trainers die weer het beste van zichzelf hebben gegeven tijdens de wedstrijden.

Ook een woordje van lof voor de organisatie van HBMC. Zoveel ploegen en spelers ontvangen vandaag. Alles verliep zonder problemen en op de koop toe kregen alle spelers een broodje met eitjes van de club. Zo'n zaterdagen willen we wel elke week. Bedankt, Nancy!

Volgende afspraak volgende week op Kapellen!

Elke

Een nieuwe editie van De Korf is gepubliceerd

In deze De Korf veel aandacht voor de vrouwen in onze sportfederatie, met als eerste de vrouwelijke scheidsrechters. De Diamonds trekken met een nieuw en jong team naar het EK en om Diamond te worden, kunnen de talenten aan de slag in een hernieuwde structuur rond talentontwikkeling.

De wasmand in de vergaderzaal is weer eens leeggemaakt en het volgende werd gevonden :

regenjas : lichtgrijs met donkerblauw - kap en rits - merk QUECHUA

regenjas : turkoois - kap en rits - merk QUECHUA

sweater : lichtgrijs met rose en donkergrijs - kap en rits - merk DOMYOS

sweater : zwarte met rits - merk DOMYOS

sweater : zwarte - merk JBC - maat 128 (met ruimtevaarder)

trui : donkergrijs - merk H & M - maat S

sous pull : witte - merk WED'ZE - maat M

badlaken : blauwe - merk SPORT

badlaken : turkoois

badlaken : blauw/wit gestreept - merk NIVEA

badlaken : lichtrose

witte badjas - merk FIGLI - maat L !!!!

trainingsbriek : blauwe - merk JAKO - maat 11/12 jaar

trainingsbroek ; zwarte - merk DOMYOS - maat 6 jaar

MET NAAM of INITIALEN

VW trainingsvest --> AEL D

blauwe regenjas --> HENDRIK

zwarte trainingsbroek --> K.B.

blauwe trainingsvest --> MAXIM

lichtgrijze vest --> CHARLOTTE AERTS

PLUS : kousen en onderbroeken

Alles terug te bekomen bij José

Daar staan ze: de 4 dames en 4 heren van Voorwaarts U10 in het zonnetje van Temse. Kathe, Marie, Anke en Kaat verdedigde samen met Lander, Taco, Gio en Oskar de groen-witte kleuren. De kinderen vonden het toch allemaal een beetje spannend voor de match. Supporters stonden klaar om de U10'ers te steunen. De spelers kregen nog extra steun van enkele spelers en ouders van de U14. Heerlijk toch!

De eerste helft ging er vooral langs de kant van Temse als een speer vandoor. Ze speelden zeer snel en kort op de bal. Er moest naar oplossingen gezocht worden tegen de grotere jongens van Temse. Maar we zagen een snelle Taco die in de aanval steeds weggeraakte van zijn verdediger. Gio zijn mannetje had veel last om zijn bal weg te krijgen. Lander en Oskar gingen voor al de ballen die in hun buurt kwamen. Ondanks alle vechtlust stonden we tijdens de rust 4-1 achter. Met een goal van Taco.

Maar de spelers waren niet van plan om alles zomaar cadeau te geven. Ellen gaf haar spelers de laaste instructies mee om de tweede helft de baas te zijn. Vooral de boodschap om te blijven vechten en zich te amuseren neemt iedereen mee naar het tweede deel.

Wat een mooie tweede helft hebben we gezien! Kathe vocht in haar vak voor alles wat ze waard was. Kaat en Anke verdedigden alsof ze dachten 'jullie niet met ons!' Marie ving al de ballen die rond haar oren vlogen en gooide ze naar alle kanten van het terrein. Heerlijk om te zien.

Taco maakte nog 2 mooie punten en bracht ons op 5-3. Kaat kreeg 3 minuten voor tijd een penalty mee. Onder druk slaagde ze erin om hem te scoren. 5-4! De laatste minuten vochten alle 8 de spelers voor alles wat ze waard waren. Maar het heeft jammer genoeg niet mogen zijn. Maar we kunnen niet zeggen dat we geen mooie match gezien hebben. 

Ik vond zeker op basis van de tweede helft dat wij de volgende ronde hadden verdiend. Maar ja, ik ben dan ook niet onpartijdig!

De viering van de volwassenen heeft plaats op maandag 5 november 2018 om 20.00 uur - clublokaal TC Ter Linden - Kattenbroek 35

De viering van de jeugd heeft plaats op donderdag 8 november 2018 om 19.00 uur - cafetaria Den Willecom - Terelststraat 2 (organisatie Olve Badminton)  

Volgende ploegen van 'vorige' competitie zijn uitgenodigd:

  • - voorronde veld: Voorwaarts 3 - U14
  • - zaal: Voorwaarts B - Voorwaarts C - Voorwaarts 3 - Voorwaarts 5 - U19/B -U14
  • - naronde veld: Voorwaarts 3 - U19/A - U16/B - U14

Alleen de personen (of de ploegen) die werkelijk aanwezig zullen zijn worden ingeschreven. Gelieve af te spreken met jullie ploeggenoten & antwoorden voor 12 oktober 2018 naar vanheerentalsjose@belgacom.net 

België U17 voorselectie WK seizoen 2018 – 2019

Heren:

Kian Amorgaste                                AKC                           

Seppe Claus                                    Boeckenberg            

Joppe Bellemans                              Boeckenberg            

Jordy Antes                                     Kwik                          

Milan Verachtert                               Vobako                     

Matthijs Van Duyse                          Temse                       

Simon Neuttiens                              Ganda                        

Robin Dooms                                Voorwaarts              

Lucas Beirnaert                                Temse                       

Robbe Catthoor                                Temse                                              

Dames:

Marte Piessens                                 Temse                       

Floor Lauwers                                  Vobako                     

Elin Loos                                       Voorwaarts              

Nel Seys                                         Floriant                     

Eline Denie                                     AKC                           

Kaylee Bastini                                 Boeckenberg            

Britt Croonenborghs                        Vobako                     

Tine Van Dyck                              Voorwaarts              

Julie Laenen                                    Vobako                     

Famke Wellens                                 AKC                          

Bondscoaches : Yannick Wauters en Olaerts Johan.

 

Van harte proficiat en veel succes voor Elin, Robin en Tine.

Na de geslaagde edities van de vorige jaren, organiseert het jeugdbestuur ook dit jaar weer een heerlijke mosselsouper.

Op zondag 4 november is iedereen van harte welkom voor het mosselfeest van Voorwaarts! Je kan komen eten tussen 12u30 en 19u30.

Je kan kiezen uit volgende gerechten:

  • Mosselen met frietjes: 22€
  • Stoofvlees met frietjes: 15€

Onze kindjes (<12 jaar) kunnen kiezen uit:

  • Stoofvlees met frietjes: 8€
  • Curryworst met frietjes: 5€

In de prijs inbegrepen: lekker dessertenbuffet!

Mis dit niet! Inschrijven via twizzit (https://login.twizzit.com/v2/public/form/0416e14ff93a69bb794f2bf127c5dc40) ten laatste op zondag 21/10/2018.

Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com.

Mosselen : zondag 04/11/2018

Sinterklaasfeestje : zaterdag 01/12/2018

Kerstfeest : zaterdag 15/12/2018 (of vrijdag 14/12)

Carnavalfeestje voor de jongste (tem U14) : woensdag 27/02/2019 

Carnaval pré-soirée voor de oudste jeugd : vrijdag 01/03/2019

Clubactiviteit : zaterdagavond 11/05/2019

Beker van Belgie Jeugdfinales op Voorwaarts (5 wedstrijden) : 04/05/2019

Jeugdweekend : 28-29-30/06/2019

Wafeltjesverkoop : periode eind maart - begin april

Sportweek : 19/08/2019 - 23/08/2019

Van 13 tot en met 21 oktober 2018 heeft het Europees Kampioenschap plaats in Friesland (Nederland).

Bij de geselecteerden : Julia Caluwe - Lauren Denis - Brent Struyf & Jens Vogels - coach : Detlef Elewaut.

Programma voorronde :

13/10/2018 : 20.00 uur : België - Tjechië in Drachten

14/10/2018 : 14.45 uur : Duitsland - België in Drachten 

15/10/2018 : 20.00 uur : België - Portugal in Gorredijk

Proficiat aan Julie, Lauren, Brent & Jens. 

Voorwaarts nieuws
Verjaardagen
17/10
MARIE GEURTS
17/10
GERRIT LOOS
19/10
ROEL VAN MINNEBRUGGEN
19/10
KRIS PEETERS
21/10
GODELIEVE CRAUWELS
21/10
JANNE LOOS
21/10
SENNE VAN AUDENAEREN
23/10
JEF VAN PELT
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  October 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Respect

© 2017, website powered by Twizzit.com