Voorwaarts Korfbal Club

Onze jonge helden zijn moe...

Fred-Axel 1+S - Jarno 1+S - Jonas 1 - Bjarne 2 - Jakob

Quinte 2 (onze beste vandaag) - Cleo - Anne - Sainah - Caro VB

Nog steeds zijn Nils, Roy en vandaag ook Yannik onbeschikbaar door kwetsuur. We hopen iedereen te recupereren tegen de zaal. Daardoor moeten onze heren dubbele shiften draaien, en de Jakob die kwam zelfs voor de derde keer de wei tijdens deze zondag na zijn voetbalmatchke en de match van de C. Na drie weken met dubbele matchen zijn onze youngsters aan rust toe, volgende week zijn we gelukkig vrij zodat we zowel fysiek als mentaal de batterijen kunnen opladen. De beleving van de match tegen Borgerhout miste ik vandaag helemaal, de fut en overtuiging was er niet.

De coach koos ervoor om de dubbele meters samen te zetten maar het andere vak was helemaal niet op mekaar ingespeeld en geraakte niet uit de omkwelling van de verdedigende AKC druk.

Na time-out en later de vakwissels van enkele heren ging en het beter en kwamen we tenminste terug tot deftige aanvallen. De overwinning was dan al lang ver weg, het resultaat werd ondergeschikt. Alleen Quinte herhaalde haar goede prestatie van de laatste weken, de rest bleef onder zijn normale niveau. Nu een weekje rust en dan gaan we er terug met volle moed tegenaan om tegen de Kwikjes het resultaat van de heenmatch (23-17) te verbeteren.

Peter

AANGENAME WEDSTRIJD TEGEN GEVESTIGDE WAARDE

Bjarne 3+s - Rob 1 - Jakob 4 - Willem 2 - Axel

Claudia 1 - Caro C 1 - Lore - Sarah (3 assist en 7 rebounds) - Steffi - Ellen

In een leuk nazomerweertje kregen we een aangename wedstrijd tussen onze youngsters en AKC met bekende namen zoals PJ, Wim, Steffi en Jade. AKC was zoals verwacht efficiënter in de afwerking maar we creëerden meer dan 100 kansen en balden flink mee. Dertien treffers is zeker niet slecht maar als je weet dat we bijna 20 korte kansen plus doorlopers lieten liggen zag een nog beter resultaat er zeker in.

De scores:

1-1 Bjarne assist Rob

2-3 Claudia uit de rebound

3-4 Caro keurig vanachter de mand

4-4 Jakke met de drie longen

5-8 Robke steuntje Claudia

6-10 Willem combineren met Jakob

Rust 6-11

Na de pauze zakt het matchtempo door een combinatie van het warme weer en de vele wedstrijden van onze kernploegen de laatste weken zodat we niet te fris meer zitten.

7-12 Jakke op zijn Jakobs

8-13 Bjarne keurig uit de rebound

9-14 Willem scoort lekker mee

10-17 de winnaar is bekend maar we geraken toch aan dubbele cijfers: Jakke weeral de dader

Het laatste kwartier blijven we goed doorgaan en scoren:

11-17 Jakob rond lange aanval af

12-17 Stip mee voor Ellen, Bjarne zet keurig om

13-17 Bjarne begint de mand goed te vinden

Keurige prestatie met de dames meestal in de aangeef (8 assists) en meer dan 20 rebounds voor het kwartet Claudia-Sarah-Ellen en Steffi, dat gebeurd zelden, knap! Nu nog aan de afwerking werken en binnen twee weken gaan we voor een goed resultaat en een verbetering tijdens de eerste terugmatch tegen de Kwikjes (Heenmatch 16-7 in Merksem).

Peter

A: Lauren (1) Saartje Loris (3) Senne
V: Lauri (1) Kathe (1) Quinten (3) Stef

R: Nore, Yani

We vertrokken met enige zenuwen naar Sikopi, die op de tweede plaats staan in onze reeks, maar voorlopig nog op gelijk aantal wedstrijdpunten. Zou Sikopi het ons moeilijk kunnen maken om onze eerste plaats te behouden?  We starten in elk geval met veel focus, en al snel valt het eerste doelpunt: Lauren wordt met een diepe pas van aan de lijn door Saartje aangespeeld en van kort onder de korf gooit ze dit binnen. Oef, we zijn vertrokken.  We spelen tegen een jong ploegje, vooral de herenzijde van Sikopi is elk een kopje kleiner dan de onze. Maar ze doen dat zeker niet slecht en vechten er helemaal voor. Voor onze supporters is het misschien wat saai om te zien: Sikopi speelt veel rond en geeft ons niet zoveel kans om de bal te onderscheppen, zonder echt gevaarlijk te zijn.  En terwijl wij veel kansen krijgen en regelmatig scoren, slagen ze er toch ook in om twee onoplettendheden meteen te bestraffen met een doelpuntje. 

We gaan rusten met 2-5. Dit is dezelfde ruststand als woensdag tegen Hoevenen, dus we blijven wel op onze hoede. Maar in de tweede helft gaan we toch meer ballen onderscheppen en krijgt Sikopi minder gelegenheid om hun spelletje te spelen. We maken nog 4 doelpunten en het laatste kwart komen ook Nore en Yani nog invallen. Zo eindigen we met mooie 2-9 cijfers en zijn we zeker van onze eerste plaats in de voorronde. Proficiat toppertjes!

Scoreverloop:

0-1 shot Lauren op heel diepe pas Saartje
1-1
1-2 shot Quinten mooie rebound Stef
1-3 doorloop-shotje Kathe
2-3
2-4 shotje Loris (omgedraaid)
2-5 shotje Quinten
****
2-6 shot Lauri
2-7 shotje Loris mooie actie na steun Saartje
wissel: Yani ipv Senne
wissel: Nore ipv Lauri 
2-8 shotje Loris achtervlak (weeral zeer mooie pas Saartje)
2-9 shot Quinten pas Kathe

Ilse

Jonge B ploeg verweerd zich kranig maar kan niet stunten.

Jarno, Bjarne, Jakke, Cleo, Jasmien, Sainah en Quinte scoren er elk ééntje.

Verder op het terrein: Jonas goed voor 4 steals en 9 rebounds, Caro VB zorgde voor 2 assists en 2 steals en Fredje die maakte zijn debuut in de B ploeg met een nuttige invalbeurt.

Op de bank: de captain Anne en de Rob.

Nog enige tijd afwezig maar hopelijk terug inzetbaar tegen de zaal: Nils.

De B ploeg had het vorige week prima gedaan tegen Borgerhout en we hoopte op een nieuwe stunt. Die kwam er niet alhoewel we dankzij een sterke verdediging en het beperken van de balverliezen tot een kwartier voor tijd altijd tot op twee doelpuntjes achterstand bleven hangen. Het laatste kwart waren we echter moegestreden en ging de wedstrijd als een kaars uit.

Hier kregen we al een voorproefje van wat de A ploeg kon verwachten: Boekenberg ijzersterk in de duels (wij kwamen maar aan 40 % gewonnen rebounds) en bovendien onze aanval helemaal weggeprest waardoor we zelden tot goeie kansen kwamen.

Een 5-2 rustscore is zeer mager. Beide verdedigingen baas dus in winderige omstandigheden maar als wij over de ganse wedstrijd niet aan tien doelpunten komen en amper aan 8 % afwerken kan je geen wedstrijd winnen. Ik denk niet dat ik al ooit geweten heb dat in één ploeg geen enkele speler meer dan één doelpunt maakt. We zullen dus beter met de omstandigheden en de scoredruk moeten leren omgaan en ons meer moeten laten gelden in de duels.

Maar we zijn jong, leren elke week bij en hebben een positieve en dynamisch teamvibe. En er waren uiteraard ook nog andere positieve punten: een prima verdediging van Cleo bijvoorbeeld en de invalbeurt van Quinte. Dat kan je altijd meenemen naar de volgende match.

Elke wedstrijd is een nieuwe kans op verbetering en succes.

Peter

Gestalterijk Boekenberg zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te sterk

Bruggie 2+s (weer berenmatch) - Yannik 1 - Lars 2 - Brice 3 - Jens vogel 3

Sofie 1 - Jasmien 1 - Lauren (vele assists en rebounds) - Heleen (weer superinzet) - Imke

Boekenberg bleek op bijna alle posities groter en sterker in de duels, wat in de eerste helft leed tot dubbel zoveel scorekansen voor tegenover ons. We begonnen nochtans goed met een snelle 0-2 voorsprong maar Boekenberg is al een wat ouder team, dus zoals een diesel kwamen zij pas op gang na 27 beginmissers op rij. Maar vanaf dan was de motor ook goed warm want ondanks een dappere en niet eens slechte verdediging werd het in één ruk 12-2.

Een 10-0 tussenscore dus, de winnaar dan al gekend en we gingen rusten met een 13-4 stand. Tijdens de tweede helft hield Voorwaarts wel gelijke trend op het scorebord, wij gingen een pak meer duels winnen en kwamen zo nog tot 14 treffers en meer dan 100 kansen. Alleen de afwerking zal nog aangescherpt moeten worden om de komende matchen de broodnodige punten te rapen.

Maar er waren een aantal positieve punten:

Jens Vogels kon, vlugger dan verwacht, al invallen en liet zich meteen gelden.

Jens Verbruggen speelde een ijzersterke match tegen Jesse.

Brice hield de score tegen bekende Brent netjes in evenwicht.

De zussen scoorde wel niet maar Heleen is elke match onverzettelijk en een voorbeeld voor iedereen.

En Lauren die tekende voor 3 assists (net als Sofie trouwens) en had dubbele cijfers in de rebound.

De spirit in de ploeg was weer goed dat toonde ons team met hun prestatie in de tweede time en we hopen nu dat de balletjes eens vallen en we nog eens kunnen winnen, dat verdiend deze groep zeker.

Peter

Omdat de weergoden besloten om net voor aanvang van de wedstrijd een onweer boven Hoevenen te laten losbarsten, begon de wedstrijd een kwartier later.
De spanning die in het begin van de wedstrijd in de lucht hing door het onweer, voelden we op het einde van de wedstrijd opnieuw toen Hoevenen tot op 1 goal terugkwam.  De talrijke supporters van Hoevenen voelden deze spanning ook en steunden hun team jammer genoeg af en toe op een bedenkelijke manier.  Het was voor onze U12 een hele ervaring om onder deze druk te presteren.  En presteren deden ze. We konden de winst mee naar Edegem nemen.  Ondanks dat we niet hun mooiste spel te zien kregen, was het een leerrijke woensdagavond.  De U12-spelers leerden omgaan met de zenuwen van een kwartfinale. Ze speelden bovendien nog eens op een natuurgrasveld, dat er bovendien nat en wat slijkerig bij lag.  Dat was een hele tijd geleden.  En ze werden voor het eerste geconfronteerd met een supporterslegioen dat bedenkelijke dingen riep.
 
We hebben de hele wedstrijd voorgestaan. We gingen rusten bij 2-5.  We kwamen in de tweede helft niet tot scoren.  Hierdoor konden we pas zeker zijn van de overwinning bij het laatste fluitsignaal.
Loris opent de score met een schot nadat Saartje de steun verzorgt.  Hoevenen maakt snel 1-1.  Lauri beantwoordt met de 2 - 1. Na de steun van Stef komt ze tot scoren via een shot.  Wanneer Quinten een steun verzorgt, kan Lauri opnieuw scoren.  Dit keer via doorloper (1-3).  Na de vakwissel komt Saartje tot scoren. Loris zorgt voor een steun.  Saartje loop zich vrij en komt bovenhands tot scoren (1-4). Hoevenen maakt 2-4.  En zo wisselen we weer van vak.  Lauri komt opnieuw via doorloper tot scoren.  Quinten bedient haar met een prachtige doorsteekpas vanuit de steun (2-5).  De inzet en gebetenheid van onze spelers was duidelijk te merken.  Een voorbeeld hiervan is hoe Stef een slechte pas die bijna zeker buiten gaat, toch nog kan binnenhalen door een fikse inspanning te leveren.
 
Na de rust komt Hoevenen opnieuw tot scoren. Deze doorloper had om twee redenen afgekeurd kunnen worden, want het was zowel gesneden als gelopen. Toch komt het doelpunt op het scorebord.  Niet getreurd, want we staan nog 2 doelpunten voor (3-5).  De aansluitingstreffer kan Hoevenen maken op het enige moment dat er enige onoplettendheid bij ons was. Dit was het enige te vermijden momentje. Het is sterk dat de speler van Hoevenen dit kleine momentje kan gebruiken om te scoren. Het vertelt ook veel over de focus die er gedurende de wedstrijd bij de onzen was. Hoevenen was namelijk best doeltreffend. Er stond dus een sterke verdediging van Voorwaarts!
 
Het ganse team verdient een dikke proficiat voor deze prestatie en hun koelbloedigheid. Op naar de volgende ronde.
 
Uw verslaggever ter plaatse,
Anneleen.

Afgelopen zaterdag was onze U10 aanwezig op ASKC Schoten. Omdat we met te weinig spelers waren om 2 ploegen te maken, werd ons de mogelijkheid geboden om ook met een K4 ploeg te spelen. Was wel even wennen, want is toch intensiever spelen in één en met slechts één vak.

Onze K8 ploeg speelde match tegen Riviera en Ganda.

Spelers K8: Lander, Lenka, Mia, Corneel en Lina, Eric, Bent, Seppe

Voorwaarts - Riviera: 4-8

Voor de eerste keer spelen we tegen Riviera uit onze cluster, maar Riviera was een maatje te sterk voor ons. Alhoewel we zeer veel kansen nemen tot scoren, wil de bal er jammer genoeg niet in. In de eerste helft kan Lander 2x scoren en gaan we rusten met 2-5 achterstand. Tweede helft zelfde scenario, poging na poging waaruit Lander en Bent elk nog goaltje meepikken. Eindstand 4-8

Ganda-Voorwaarts 2-0

Opnieuw een match met veel doelkansen maar helaas geen doelpunten. Verdedigend kunnen we Ganda onder controle houden. Corneel kan in laatste fase de bal nog knap onderscheppen. Eindstand 2-0 verlies voor onze U10'ers.

Onze K4 ploeg speelt tegen ASKC en Borgerhout

Spelers K4: Taco, Oskar, Elise, Fran en Molly.

Voorwaarts - ASKC: 3-3

We starten wat chaotisch, veel balverlies en weinig structuur in match. We lopen al snel achter de feiten aan en komen 0-3 achter. Eens we steun voor elkaar zetten, komen de kansen vanzelf en kan Fran op pas van Taco 1-3 maken. We herpakken ons en kunnen achterstand wegwerken met kort shot van Taco (op aangeef van Fran) en Molly maakt gelijkmaker 3-3.

Borgerhout - Voorwaarts: 0-5

Eerste helft zijn we wederom niet gretig genoeg. Slechte passen en we lopen te veel naar buitenkant. Zodoende creëren we te weinig doelkansen. In eerste helft kan Oskar nog 1-0 op scorebord zetten. Tweede deel herstellen we ons en zijn we aanvallend gretiger. Fran maakt 2-0, Oskar 3-0 op rebound en pas van Taco. Taco neemt op pas van Oskar ver shot en scoort 4-0. Tenslotte eindigen we met inloper van Oskar, 5-0 eindstand.

Volgende week staat er een bekermatch op het programma tegen Joki. Door de loting komen we al direct in kwartfinale terecht. We duimen allemaal op een volgende ronde voor onze U10'ers, dus supporters allen welkom zaterdag in Itegem om 15u.

Tot volgende week!

Tamara

Hierbij een lijst van de gevonden voorwerpen tot eind september, alles van vorige week ligt nog in de wasmand in de vergaderzaal :

Regenjas : blauw met grijs met rits en kap - merk AYACUCHO - maat 10 jaar

Sweater : licht grijs met rits en kap - merk PLAY - maat 146/152

Sweater : blauw met rits en kap - merk ONLY - maat L

Sweater : licht blauw met rits en kap - merk PRIMARK - maat 12/12 jaar

Fleece : beige - merk QUECHUA - maat M

Fleece : wit met mauve - merk QUECHUA - maat 6 jaar

Trainingsbroek : zwarte - merk JAKO - maat XXL

Trainingsbroek : zwarte - merk DOMYOS - maat ? (initialen CP)

Pull : blauwe - merk IVEO - maat M

Bermuda : bruin - merk jbc - MAAT 146

T-shirt : zwarte - merk DOMYOS - maat M

T-shirt : zwarte - geen merk en geen maat

Short : zwarte - geen merk en geen maat

Plus : ondergoed - kousen - handschoenen - washandjes en 2 blauwe handdoeken    

Terug te bekomen bij José

De 'kampioenenviering' van de Gemeente Edegem gaat door op :

voor volwassenen : maandag 4 november om 19.30 in de kantine van Voorwaarts

voor de jeugd : donderdag 7 november om 19.00 uur in het cafetaria van Den Willecom, Terelststraat 2

Volgende ploegen behaalden in het seizoen 2018/2019 een 1° plaats :

Voorronde veld : U19 A & U19 C  -  eindronde veld : VW 2 - U19 B & U14 A

Zaal : VW 2 - U19 B & U16 A 

Plus 2 kruisfinale plaatsen voor VW 1 & U19 A 

En niet te vergeten Kampioen Beker van België U19 !

Graag afspreken met jullie ploeggenoten als je wenst deel te nemen aan de kampioenenviering.

Inschrijven kan tot 14 oktober 2019 bij José Vanheerentals.  

Beste leden,

Ook dit jaar plant het jeugdbestuur weer heel wat activiteiten. Gelieve onderstaande data reeds in jullie agenda te noteren.

  • 25 oktober 2019: Activiteit Halloween
  • 10 november 2019: Mosselsouper
  • 7 december 2019: Sinterklaas
  • 2 mei 2020: Clubactiviteit
  • 26-27-28 juni 2020: Jeugdweekend
  • 24-28 augustus 2020: Sportweek

Ten gepaste tijde zullen per activiteit meer details gecommuniceerd worden.  

Het jeugdbestuur

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
19/10
ROEL VAN MINNEBRUGGEN
19/10
KRIS PEETERS
20/10
HANNA HUYLEBROECK
21/10
SENNE VAN AUDENAEREN
21/10
JANNE LOOS
22/10
JAMIE VANDERSTAPPEN
23/10
JEF VAN PELT
25/10
INGE VAN ACKER
25/10
SAINAH WAARDENBURG
26/10
SOFIA REAL ADORNA
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  October 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com