Voorwaarts Korfbal Club

Kaat, Yani, Sofia, Kathe, Anke, Roman, Marie, Lieke en Kiki-Roos trokken naar Putse.

De eerste match van de terugronde in de zaal. Het zag er niet naar uit dat het heel eenvoudig ging worden. We komen plotseling 0-1 achter door een goedgemikt shot van Putse. We probeerden goed op de bouwen maar de bal ging heel traag rond bij de thuisploeg. Kaat gooide een penalty er mooi in en met 1-1 gaan we wisselen.

Putse komt terug 2-1 voor. Kathe brengt ons terug gelijk met een penalty. We gaan rusten met een 2-2 stand.

Na de rust brengt Yani ons op 2-3. Tijdens het laatste kwart gooit Anke er nog 2 in en legt Kathe de eindstand vast op 2-6.

We zagen een ploeg die goed probeerde samen te spelen. We komen 2 keer op achterstand maar daar lieten de spelers zich niet door ontmoedigen. Knap gedaan!

Tot volgende week in Kontich.

Elke

Putse ligt ons niet, hoorde ik in aanloop de match van zaterdag een paar keer. Het is een tegenstander die zich niet laat wegzetten (letterlijk dan) en dat ligt ons inderdaad niet. Zoveel was zaterdag ook duidelijk en het werd dan ook een echte nagelbijter al had je nooit de indruk dat we deze match konden verliezen, zelfs niet met een scheidsrechter die daar blijkbaar zijn missie van gemaakt had. Winst met 18-21 was meer dan terecht.

Aanval : Kobe (1) -  Yarik - Janne (4) - Tine (4)

Verdediging : Mauro (5) - Liam (4) - Elin (2) - Mirte (1)

Invallers : Robin - Hendrik - Pauline

De verkenningsronde duurt 4 minuten (al half zo kort als vorig week) en het is Putse dat voorkomt. Na poging 8 kunnen we gelijkstellen met een vrijworp en dan begint het om-en-om scoren tot 4-4. Dan slagen we er in een 3 puntenkloof te maken en lopen we uit tot 4-7 maar dat kunnen we niet vasthouden vooral door het erg fysieke spel van de heren van Putse. We worden niet geholpen door de scheidsrechter die duidelijke fouten niet bestraft. Bij 7-7 is alles terug te herdoen en bij 12-11 staan we zelfs even achter. Bij Putse lukken de schoten van ver bijna allemaal. Gelukkig maakt Elin op slag van rust de 12-12. 39 kansen waarvan 12 benut is een heel fraai afwerkingspercentage maar 39 kansen is te weinig. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld al zijn we nu beter aan het verdedigen en de verre shots van Putse kennen minder succes. Het gaat nu echt om en om en geen van beide ploegen slaagt erin een kloof te slaan. We voeren wissels door om de heren van Putse beter of te vangen maar zij wisselen mee en dus brengt ook dat niet veel zoden aan dijk. We komen diep in de match op achterstand 18-17 maar blijven gelukkig rustig. Mirte zorgt voor de aansluiting en dan bekroont Mauro een sterke match met 2 korven op rij (geslaagde vakwissel !) en staan we toch 2 korven voor. Liam en Robin zetten de kers op de taart met een heerlijk pas (Robin) en dito afwerking van Liam : 18-21 en moeilijke match gewonnen. 57 kansen in de tweede helft waarvan 11 afgewerkt. 

Volgende week komt AKC op bezoek voor de topper die zal bepalen wie aan de leiding blijft ! We kijken er al naar uit !

Scoreverloop : 

1-0

1-1 Tine (vrijworp)

2-1

2-2 Liam (strafworp)

3-2

3-3 Janne (goed bij shot zaterdag)

4-3

4-4 Mauro (nog beter bij shot zaterdag !)

4-5 Janne

4-6 Tine (inloper)

4-7 Tine

5-7/6-7/7-7

7-8 Mauro (mooie schijnbeweging)

8-8

9-8

9-9 Kobe (strafworp)

9-10 Liam (strafworp)

10-10 

10-11 Janne

11-11

12-11

12-12 Elin (mooie inloper)

RUST

12-13 Tine

13-13

13-14 Liam (strafworp)

14-14

14-15 Janne

15-15

16-15

16-16 Mauro (mooie combinatie met Liam)

16-17 Tine (vrijworp)

17-17 / 18-17

18-18 Mirte

18-19 Mauro

18-20 Mauro

18-21 Liam (korf van de match)

Tomas

Putse A - Voorwaarts A = 22-24 / Putse B - Voorwaarts B = 20-23 / Putse C - Voorwaarts C = 16-10 / Putse 2 - Voorwaarts 2 = 07-19 / Putse 4 - Voorwaarts 3 = 05-13 / Putse U19 A - Voorwaarts U19 A = 18-21 / AKC U19 B - Voorwaarts U19 B = 11-13 / Verde U19 - Voorwaarts U19 C = 10-09 / Ago Aalst U19 A - Voorwaarts U16 A = 14-10 / Leuven U14 A - Voorwaarts U14 = 15-09 / Putse U12 A - Voorwaarts U12 A = 08-05 / Putse U12 B - Voorwaarts U12 B = 02-06   

V: Lore - Jade – Milan – Xander

A: Annelore – Lize – Joppe – Wesley

Wisselspelers: Lotte - Leon

Een verplaatsing naar Leuven is altijd een verrassing: moeten we zelf de kantine openhouden en de drank mee helpen versleuren, is er voldoende parkeerplaats en is er kans op verkeersboetes, of zijn er andere ‘specials’ te zien. Gisteren was er een tupperwaredemonstratie (en toonde coach Yves dat hij naast coaching ook ‘in de tupperware’ een carrière kan ambiëren).

De wedstrijd zelf. Deze keer was er wat vertraging op het wedstrijdschema (voorgaande wedstrijden waren al serieus uitgelopen) en kregen we van de arbiter welgeteld 7 minuten om op te warmen, en voor te bereiden. We begonnen als een diesel (Leuven daarentegen raasde als een trein over ons), na 10 minuten stond er 6-3 op het scorebord en nog was de Leuvense sneltrein niet tot stilstand gekomen. Ze liepen nog uit tot 12-5 voor de rust. We moeten de oorzaak vooral bij onszelf zoeken, Leuven bracht aanvallender korfbal en was heel gretig op de bal (en dat loonde). Ze gooiden shots van ver binnen, omdraaiers en inlopers. Sommige goalen waren zeker te vermijden mits meer focus bij de groenwitten en meer communicatie (zodat je weet wanneer er al dan geen steun is, of wanneer er geshot wordt). Sommige Leuvenaars speelden heel hard, maar werden door de scheidsrechter onmiddellijk berispt (Voorwaarts kreeg 6 vrijworpen en 3 strafworpen). Coach Yves jongleerde met woorden als ‘meer assertiviteit’ en ‘positivisme’ en dat loonde in de tweede helft. De verdediging werd iets secuurder, er werden mooie kansen gecreëerd, en er werd goed uitverdedigd. De tweede helft scoort Leuven maar 3 keer, wij 4 keer, dat is nog te weinig, maar als we vanaf het begin van de wedstrijd meer lef tonen was het eindverdict minder groot geweest. Er werden ook nog enkele (teveel dus) balverliezen genoteerd wat betekent dat jullie op training een tegenprestatie door de trainers mogen verwachten.

Nog wat weetjes:

  • we staan momenteel vierde in het klassement (op 8 ploegen)
  • we hebben tot nog toe de meeste doelpunten gemaakt van onze reeks, 90 (dat zijn er 10 meer dan de tweede ploeg met de meeste doelpunten), chapeau dus
  • we hebben ook de meeste doelpunten tegen van onze reeks, ook 90 (dus aan dit puntje moet er nog gewerkt worden)
  • we zijn een team (together everyone achieves more)

Het scoreverloop:

1-0

1-1: vrijworp Annelore (assist Joppe)

2-1

2-2: stafworp Jade, zelf uitgelokt (met dank aan Yves die de arbiter wakker riep)

3-2

4-2

5-2

5-3: strafworp Jade, mooi rond haar dame gedraaid en dan gehinderd door heer van Leuven

6-3

7-3

8-3

9-3

9-4: inloper Annelore, assist Joppe

10-4

11-4

12-4

12-5: shot Joppe, assist door de korf van Leon

RUST

13-5

13-6: shot Lore, assist Jade

14-6

14-7: vrijworp Annelore, assist Joppe

14-8: shot Wesley, assist Joppe

15-8

15-9: strafworp Jade, zelf uitgelokt, tegengehouden bij doorloopbal

Scouter,

Els

Meer weerstand geboden dan in de heenmatch

Rob 3 - Bjarne 2 - Axel 1 en Filip 1 (jawel de grote FVR)

Caro 2 - Sarah 1 - Ellen - Lore

In een kompetitie heb je gelukkig altijd een heen en terugronde. En dan probeer je in de terugronde een betere prestatie neer te zetten dan tijdens de eerste wedstrijd. Wel en hier lukte dat. Tijdens de eerste wedstrijd werden we nog van het terrein gepowerd maar nu boden we meer tegenstand. En dat in deze moeilijke periode, je hebt een jong C-team vol studenten die volop aan de bak moeten nu. Om die reden waren Jakke en Willem hier ook niet aanwezig. Fred en Steffi zijn dan ook nog om een andere gekende reden niet speelklaar. Dus met deze acht mensen moesten we het doen, geen kans op vervanging om even te verfrissen dus. Wel met als extra speler-de-luxe van een dubbele meter onze Flup die kwam aanvullen, het kolommeke rebounds gepakt werd nog eens flink gevuld dus.

De eerste helft scoren we nog prima mee en de rust werd bereikt bij 8-6. Na de pauze sloeg de vermoeidheid wel meer toe maar we haalden toch de dubbele cijfers op het scorebord. Vooral Rob en Caro C haalden een goed cijfer in het vak bal door de mand werpen. Ik wens de studenten nog veel moed in den blok en hopelijk zijn jullie er tegen volgend weekend alweer (een stuk) van verlost. Op zaterdagavond ontvangen we AKC, een prima ploeg, maar één die mee laat korfballen en voor de derde keer krijgen we dus de kans onze kolom met de gescoorde doelpunten flink aan te vullen.

Peter

B ploeg volgt het goede voorbeeld van het eerste.

Jarno 8 - Bruggie 1 - Jonas 3 - Nils 2 - Roy 1

Anne 4 - Sofie 1 - Luna 2 - Imke 1 - Pauline- Claudia

Het was een gek gevoel dat de B ploeg nog eens een keertje achter de A moest spelen. Net na afloop van de emoties van het eerste, niet simpel om terug het kopje er bij te houden noch voor de spelers noch voor de begeleiders.

De A ploeg bleef reserve zitten en ondersteunen want het was een lange middag en het is een zware tijd voor onze studenten (nietwaar C-tjes). Vast en zeker alweer een dikke merci voor de bijstand van de u19, Elien en Tine bij het eerste en hier Pauline en Luna die meespeelde. Luna maakt een knap debuut en legde er twee in het mandje.

Alhoewel er nooit een grote kloof ontstond, onze grootste voorsprong was vier bij 4-8,hadden we toch min of meer de controle over de wedstrijd. De troepen van Adri wilden immers ook nog wel eens met de punten gaan lopen. Ook hier kregen we een prima collectieve prestatie met Bruggie, Nils en Jonas baas in de rebound en sterk in de ondersteuning. Met Luna, Imke en Sofie korfgericht spelend. Met Roy die een belangrijke invalbeurt maakte en met Pauline en Claudia dik sterk in de aangeef.

En dat heb je nog de schutters, dat waren vandaag de trefzekere Jarno die van overal verder dan 2,5 m scoorde. Hij scoorde er immers acht maar liet de kans dubbele cijfers liggen door twee stippen te rateren. En Anne, die scoort meestal en dus ook nu, geen "gewone" korven maar pareltjes, sambakorfbal van het Kiel.

Volgende week gaan we er een lap op geven tegen AKC. Mensen, het is tegen jullie coaches van volgend seizoen hé. Geef je visitekaartje af en maak meteen je huidige coach gelukkig met een knalprestatie.

Peter

Voorwaarts zet scheve situatie helemaal recht!

Vogel 7 - Lars 5 - Brice 4 - Yannik 2 - Bruggie 1 - Roy

Lauren 2 - Imke 2 - Heleen 1 - Cleo - Sofie

Na 11 minuten stond het 9-2, Putse was gestart met een afwerking van 50% maar was ook in alle duels scherper en op alle vlakken de betere van ons. Een time-out drong zich op en nadat Arne een nog één had bijgedaan kwam er een maximale achtpuntenkloof bij 10-2 op het bord. En toen begon de inhaalrace, Voorwaarts scoorde er plots acht op rij zonder antwoord en bij 10-10 was alles te herdoen. Hoe een korfbalmatch op tien minuutjes kan keren. Plots hadden wij de controle, we verdedigden sterker, waren vinniger in de duels en scherper in de afwerking. 10-11 en Vogel, alweer onze onstuitbare topscoorder, zorgde voor Voorwaarts eerste voorsprong. Tussenscore dus 0-9!

Met haasje-over kwamen we bij 12 gelijk uit en het was belangrijk om met voorsprong de rust in te gaan. Onze andere scherpschutter, Lars, tekende voor die 12-13 score, een mentale opkikker! Net als in de heenmatch werd het dus weer een prima match tussen revelatie Putse en Voorwaarts dat moest winnen om Borgerhout terug achter zich te krijgen in het klassement. Putse daarentegen kon zich met winst zich op kruisfinale plaats hijsen. De geel-blauwe en groen-witte krijgen blijkbaar het beste in mekaar naar boven.

Na de pauze bleef Voorwaarts steeds licht in het voordeel. Het hoge tempo had zijn tol geëist en de scherpte ging er langs beide zijde wat af. Het werd een mentale strijd en Voorwaarts bleef elke opstoot van Putse pareren. Enkele malen kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Bij een 16-16 stand kregen we een uitval van de bezoekers. Enkele schitterende lange aanvallen werden bekroond en met scores van tweemaal Vogel, Lars en een belangrijke treffer van Heleen kwamen wij nu op een maximale 16-20 voorsprong. Nu toonde Putse veerkracht en verkleinde opnieuw de kloof tot één: 19-20.

Lars mikte er net op tijd weer ééntje binnen maar Putse gaf zich nog niet gewonnen: 21-21. Het werd een thriller met Lauren die kalm bleef vanop de vrijworp en Lars die koel de 21-23 binnen korfde. Nog was het niet gedaan en werd het 22-23, de ingekomen Bruggie bracht de bijdrage van de bank mee toen hij de verlossende korf binnen gooide na drive en afleg van de andere Jens. Nog eens winnen deed deugd en de manier waarop zeker, eerst zich vanuit een verloren positie helemaal terug knokken en dan de boel helemaal overnemen met deze maal ook knap aanvallend korfbal. En met het ganse team, de 11 die op het terrein verschenen en de coaches allen in een glansrol.

Hopelijk is Cleo volgende week terug ok.

De strijd in de korfbal league is dit jaar een rare boel: Boekenberg en Floriant in mindere mate steken er bovenuit maar de andere teams kunnen nog zowel naar boven als beneden kijken. Volgende week alweer een vierpuntenmatch tegen AKC en het wordt tijd na we eens een keertje thuis winnen want dat hebben we dit seizoen nog niet gedaan!

Peter

De superpot is er uit! De verlieswedstrijd tegen Floriant leverde Jo Geurts de pot van maar liefst 357,75 euro op. We betalen uiteraard liever uit bij een een winstmatch van Voorwaarts, maar dat is het spel. Proficiat Jo!

Tegen Putse starten we terug van nul en in de spaarpot zit inmiddels 597,60 euro.

25/26 JANUARI VOORWAARTS AKC IN DE NACHTEGAAL

SUGGESTIES

  • LASAGNE MET ZALM EN SPINAZIE : 15 euro
  • GEGRILDE BEENHAM met mosterdsausje en TRIO van GROENTENPUREE : 17 euro
  • STEAK met peperroom en FRIETJES : 17 EURO

RESERVEER SNEL AUB want OP= OP

vanroypatrick@telenet.be (0472/442209)

Zoals elk jaar zoek ik mensen die aan de kassa willen zitten voor de jeugdwedstrijden en de wedstrijden van de kern.

Graag 30 minuten voor aanvang van de wedstrijden aanwezig, dan want komt er al volk in de zaal.

Kandidaten kunnen zich melden bij José : vanheerentalsjose@belgacom.net of via Twizzit.

  

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
28/01
ANNEMIEKE HERMANS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com