Aanval : Amber (3) – Pauline (2) – Hendrik (5) – Robin (1)

Verdediging : Janne (2) – Mirthe (3) – Liam (1) – Yarik (2)

Reserven : Joni (1) – Tine – Elin – Ward – Axel – Bjarne

Vandaag moesten we naar Rijko, de actuele leider in de reeks. Met een schot tegen Yarik komt Rijko op ‘enthousiasme’ op voorsprong 1-0. Hendrik kan dit echter direct counteren met  een ver schot 1-1. Mirthe speelt dan in de volgende aanval Yarik lateraal vrij en die schiet binnen 1-2. Op steun van Janne schiet hij even later ook de 1-3 op het bord. Robin dan met een inloper van zowat aan de middellijn (steun Pauline) voor de 1-4. Met een schot tegen Yarik van aan de achterlijn de 2-4 maar met een combinatie van de dames Janne-Mirthe schiet de laatste de 2-5 binnen.

Amber krijgt een strafworp tegen maar Rijko laat deze kans liggen. Ward komt op het kwartier de gekwetste Yarik vervangen. Robin krijgt onder de paal een vrijworp tegen en de dame van Amber zet die secuur om 3-5. Het ‘spel’ van Rijko wordt stilaan ruwer dus is het zaak om kalm ons spel te blijven spelen en al zeker niet in te gaan op provocaties én de irritante houding van de scheidsrechter. Via een schot van Hendrik de 3-6 en even later kan Robin, die in steun was gekomen voor de inlopende Pauline, uit de pivot Amber vrij spelen en die schiet binnen 3-7. Dan een kopie van hun vorig doelpunt als Janne uit de steun Mirthe kan aanspelen voor een ver schot 3-8. In de langste aanval van de wedstrijd met zeker 6 schoten op de mand is het uiteindelijk Liam die éénhandig van onder de korf kan binnen leggen 3-9. Als Robin van ver schiet kan Hendrik de rebound bemachtigen en ineens een wegtrekker laten aantekenen 3-10. In de slotseconde maakt Ward aan de overzijde nog een strafworpfout en Rijko brengt de 4-10 ruststand op het bord.

Na de rust blijft Rijko het zeventigpassenspel spelen  maar het zijn wij die veel doeltreffender zijn. Na een lange aanval is het uiteindelijk Janne die een schotje kan binnen prikken 4-11. Even later een mandscherend schot van Liam, rebound Mirthe en die op Janne welke onderdoor stapt voor de 4-12. Dame van Janne niet tevreden en na de vakwissel direct een schot tegen Janne 5-12. Robin dan met een lob over twee heren van Rijko naar Hendrik, éénhandig 5-13. Even later krijgt hij echter een strafworp tegen en 6-13. De 6-14 komt er nadat Liam onder druk van de schotklok een airbal schiet maar kijk, die valt zowaar ideaal voor Mirthe die er met een kort schotje 6-14 van maakt. Het ‘spel’ van Rijko heeft bij sommigen van hen al lang niets meer met korfbal te maken maar is een soort van fysieke krachtmeting geworden waarbij een kordaat optreden van de scheidsrechter had gemogen.  Robin maakt handig gebruik van bovenstaande  en krijgt een strafworp mee als z’n heer boven op hem springt. Pauline zet de strafworp om voor de 6-15 na 10 minuten. Even later Robin in steun voor kapitein Amber en die kan een inloper éénhandig binnen leggen 6 -16. Met een inloper tegen Hendrik komt Rijko nog eens op het bord 7-16. Joni komt Janne vervangen. Met een strafworp tegen Amber naar 8-16. Via het zoveelste lopend blok van Rijko kunnen ze zo een inloper scoren tegen Mirthe 9-16. Pauline schiet de 9-17 nog binnen maar met een schot tegen Amber 10-17. De wedstrijd staat zowat op het punt te ontaarden door de uiterst zwakke leiding. Met een schot tegen Pauline naar 11-17. We nemen een time-out om de boel te bedaren maar in een woordenwisseling met de scheidsrechter krijgt Ben de rode kaart voorgeschoteld. (Twee maten, twee gewichten heet zoiets denk ik als we tot op de tribune horen wat de thuiscoach de hele wedstrijd staat te roepen). We komen via Hendrik op 11-18. Nadat Robin zowat getorpedeerd werd, zonder dat dit nog maar gefloten werd, begint de scheidsrechter een heel verhaal tegen hem en krijgt hij de gele kaart getoond ! Een zwaktebod van de scheidsrechter. Even later steun van Robin voor de inlopende Amber, strafworp, maar de bal valt toch binnen 11-19. Axel voor de met krampen sukkelende Liam. Via een ver schot kan Joni de 20ste laten aantekenen. Bjarne komt Robin uit veiligheidsoverweging nog vervangen.  Met een ver schot tegen Amber doet Rijko de boeken toe 12-20.

TAFKAD     

 

P.S van coach Ben : Team, mijn excuses voor deze stomme rode kaart. Ik ben hier in de fout gegaan tegenover het team en tegenover onze club. Ik had moeten zwijgen... Dit was geen voorbeeld naar jullie toe.
Sorry!