Aanval : Quinte (3) – Luna – Mauro (2)  – Bjarne (4)

Verdediging : Elin (3) – Tine (6) – Axel – Kobe (4)

Reserven : Pauline (1) – Liam (1) - ….

Imke is uit de plaaster en kon zo direct de notities bijhouden voor ondergetekende.

Na de knappe overwinning tegen Kwik vorige week moesten we vandaag naar de leider uit de reeks Boeckenberg. Hier punten sprokkelen zou ons virtueel over rechtstreekse concurrent Temse hijsen in het klassement.

Via een ver schot tegen Kobe komen we al snel 1-0 achter maar Mauro krijgt even later in aanval een strafworp mee, strafworp welke Bjarne rustig om zet 1-1. Het is direct duidelijk dat in ons tweede aanvalsvak het de dames zijn die voor het gevaar moeten gaan zorgen en ze zijn op de afspraak ! Via een schot van Tine en een inloper van Elin (telkens op steun van Kobe want die moest met z’n dubbele tegenstrever niet onder de korf gaan wonen) naar 1-3. Bjarne schiet ons op pas van Mauro naar 1-4 alvorens Boeckenberg kan antwoorden met een schot tegen Kobe 2-4.

Via verre schoten tegen Mauro en even later tegen Luna, BKC op gelijke hoogte 4-4. Via een zelf uitgelokte strafworp kan Bjarne ons op voorsprong brengen 4-5. Aan de overzijde nu ook een strafworp, tegen Elin en terug gelijk. Axel krijgt dan een vrijworp mee en dan is daar Tine om deze uitgelezen kans te benutten 5-6. Kobe krijgt wat later een strafworpfout mee en zet de penalty rustig zelf om 5-7. In verdediging is hij echter ‘iets’ te gretig en wanneer hij te fel instapt kan z’n heer onderdoor stappen voor de aansluiting 6-7. Op pas van Luna kan Quinte echter op schot ons terug op twee doelpunten verschil brengen 6-8. Na een overnamesituatie bij een inloper van Axel kan Tine de vrijstaande Kobe bereiken en die schiet de 6-9 ruststand op het bord.

Na de thee komt BKC het beste uit de kleedkamer. Direct een ver schot tegen Mauro en na de vakwissel een schot tegen Axel en de aansluiting is weer daar 8-9. Pauline komt Luna vervangen. Op pas van de net ingekomen Pauline kan Quinte van ver scoren 8-10. Met een ver schot tegen Bjarne naar 9-10 maar als Elin een vrijworp mee krijgt is daar Tine voor de 9-11. Liam komt in voor Axel. Via een schot van Quinte op pas van Pauline lopen we drie doelpunten uit 9-12 maar BKC wil niet plooien en scoort uit een wegtrekker uit de korf tegen Kobe 10-12. Via inlopers van Tine en Elin, steun Kobe, lopen we ineens uit naar 10-14 ! BKC kraakt en als Mauro op pas van Pauline de 5 doelpunten verschil op het bord brengt zakt zienderogen het geloof bij BKC 10-15. Met een penalty tegen Kobe knagen ze nog wat aan de achterstand 11-15 maar een inloper van Tine (steun Liam) smoort hun hoop in de kiem 11-16. Elin krijgt een penalty mee, Kobe zet om 11-17. Via een schot van Bjarne en een inloper van Pauline (telkens steun Mauro) gaan we naar een afstraffing 11-19. Met Tine nu in steun zien we een inloper van Kobe voor de tractatiegoal 11-20. Mirthe komt voor Quinte en Robin voor Kobe.

Het is nu gewoon de tijd uitspelen want van een wedstrijd is al lang geen sprake meer… Elin kan nog eens onderdoorstappen voor de 11-21 en Mauro kan op pas van Mirthe de dubbele cijfers laten aantekenen 11-22. Liam krijgt dan een ver schot tegen 12-22 maar is direct van antwoord na de vakwissel met ook een ver schot 12-23. Elin lokt nog een penalty uit welke Tine omzet 12-24 en BKC heeft het laatste woord vandaag met een ver schot tegen Liam 13-24.

Knappe en ruime zege tegen de leider uit de reeks ! Vergeet niet dat volgende week Vobako naar Kontich komt Vobako waar we in de heenwedstrijd onnodig een punt lieten liggen wat ons in de eindafrekening wel eens zuur zou kunnen opbreken. Zaak is om de goede flow vast te houden en om te beginnen de twee punten al zeker thuis te houden volgende week.

EXDIEPESPITS