Voorwaarts Korfbal Club

Startten in verdediging: Joni 1, Nina 1, Vinnie 1, Davy

Startten in aanval: Wieter 1, Brent 3, Jamie 1, Axelle

Op de bank: Nico 1, Maartje, Yorne en Jana

De eerste match voor de U19C op een mooie warme nazomerdag gaat van start met het nemen van een paar ploegfoto's en bij de opwarming weerklinkt ineens het liedje van de sportweek, waardoor onze dames spontaan in synchrone danspasjes uitbarsten. Om maar te schetsen dat de sfeer alvast goed zit ;-)

Maar dan de match zelf uiteraard. Die is nog maar net gestart als de eerste ballen al door de korf gaan en na twee minuten staat het al 2-2 via Vinnie en Wieter.

Daarna valt er echter een lange periode waarbij het langs beide zijden niet wil lukken.

Dan loopt de dame van Joni in en Joni kiest de verkeerde zijde van het steunblok waardoor haar dame een kort shot kan nemen. 3-2

Even later krijgt Appels een vrijworp maar die missen ze.

Jamie maakt er met een mooi shotje 3-3 van.

Halfweg de eerste helft krijgen we 4 wissels: Nico komt erin voor Brent, Maartje voor Axelle, Yorne voor Vinnie en Jana voor Joni.

Appels lukt een shotje onder de korf tegen Wieter. Nico probeerde nog over te nemen maar hij kwam net te laat, het staat 4-3.

Nico maakt een fout en krijgt een strafworp tegen. Appels zet die om en maakt er 5-3 van.

Even later neemt Nico de rebound en kan zelf een korte kans binnengooien, waarmee hij de ruststand vastlegt op 5-4.

De tweede helft start met een inloper tegen Jana 6-4.

Nina wordt dan fout gestopt maar mist de strafworp.  Even later loopt Nina in, maar de bal gaat nipt naast.  Na een shot van Davy kan Nina dan de rebound nemen en zo een kort shot achter de korf nemen, deze keer gaat de bal er wel in! 6-5

Nina probeert nog een inloper, maar mist en na een lange aanval neemt Nina de rebound en kan een korte kans binnengooien, maar die is helaas verdedigd.

Appels vraagt een Time-out.

Weer ongeveer halverwege de tweede helft krijgen we 4 wissels: Jamie, Wieter, Davy en Nina gaan naar de bank Brent, Axelle, Vinnie en Joni komen er terug in.

Via een inloper tegen Nico gaat Appels naar 7-5

Maar dan wordt Brent fout gestopt en hij legt de strafworp binnen 7-6

Maartje loopt in maar de bal rolt van de korf.

Brent maakt er dan met een shot 7-7 van.

Opnieuw een Time-out voor Appels.

Joni lukt een shot en we komen zowaar op voorsprong 7-8

Maar helaas krijgt Axelle meteen daarna een omdraaier tegen 8-8

Het wordt erg spannend als Brent een korte kans krijgt, maar hij mist.

Maartje loopt opnieuw in, maar ook zij mist.

We krijgen echter opnieuw een strafworp mee en Brent maakt het af 8-9.

Met nog een paar minuten te spelen, wordt het nu wel erg spannend.

Brent probeert een omdraaier maar mist en even later krijgt Joni wel een omdraaier tegen 9-9.

In de laatste momenten van de match krijgt Joni nog een korte kans, maar helaas wil het niet lukken.

De wedstrijd eindigt op een gelijkstand 9-9

Wellicht een faire weerspiegeling van de match waarbij de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

T

Zondag 29/09 ontvangen we Floriant en na de wedstrijd van VW 1 serveert de keuken een meatball pasta.

Penne met een stevige tomatensaus en gehaktballen, gegratineerd in de oven met mozarella en basilicum

Inschrijven is verplicht en kan tot en met woensdag 25 september via dit formulier!

Het keukenteam

48 deelnemers afgelopen zondag, maar niemand die het gelijkspel wist te voorspellen. Dus we zitten aan 57 euro in de speelpot en 534 euro in de spaarpot.

Tot aanstaande zondag!

Startten in verdediging: Elise(1), Line (1), Yenthro en Arne
Startten in aanval: Lore H(3), Fie(1), Joran en Xander DB(1)
Op de bank: Chloe en Kaelan

Reeds na 1m20 is de eerste vrijworp een feit maar Rijko kan die gelukkig niet omzetten. Een lange! periode van risicovolle passes, balverlies, gemiste kansen langs beide zijden volgt.

Na 10m opent Rijko uiteindelijk de score met een kort shot tegen Yenthro, waarbij Arne nog probeerde om over te nemen maar net te laat kwam.  1-0

11m       Fie lost een ver shot op assist van Joran 1-1

11m       maar meteen daarna een inloper tegen Joran en het staat 2-1

14m       Een poging tot ver shot van Yenthro resulteert in balverlies (geen rebound) en meteen bij de aankomst van de bal in het ander vak… kort shot tegen Lore 3-1

15m       Arne kan een inloper voorkomen door over te nemen maar even later staat het via een ver shot tegen Line toch 4-1 en dan worden we eindelijk (een beetje) wakker

20m       ver shot Lore op assist van Joran 4-2

Kaelan gaat opwarmen en even later krijgen we de wissel, Joran eruit en Kaelan erin.

23m       Rijko maakt een fout op Xander maar die mist de penalty

23m30    Elise wordt foutief tegengehouden en krijgt een vrijworp mee die ze zelf omzet 4-3

25 Yenthro recupereert weer veel ballen en zo kan Line met een kort shot achter de korf, op assist van Yenthro op de valreep nog de gelijkmaker scoren.

Ruststand 4-4

3min in de tweede helft lost Xander een ver shot 4-5 maar helaas vervallen we weer in regelmatig balverlies… dat moet eruit!

Dan een mooie aanval met 4 a 5 shotkansen, maar geen van allen gaat erin

7m          Lore maakt een vrijworp na een fout op Xander 4-6

9m          vrijworp Rijko (na foutje Xander) wordt gelukkig gemist

11m       Xander verdedigt stevig, Rijko krijgt terug een vrijworp, mist die, maar kan daarna toch een kort shot binnengooien 5-6

12m       Time Out voor Rijko

Elise maakt een inloper op assist van Yenthro, maar de bal gaat nipt niet erin.

13m       Rijko gooit met ver shot tegen Xander de gelijkmaker binnen 6-6

14m       op assist van Kaelen lukt een ver shot voor Lore 6-7

Dan weer een mooie aanval met verschillende kansen voor Fie, maar geen enkel shot gaat binnen, helaas. Chloe staat klaar om in te vallen.

17m       kort shot tegen Yenthro 7-7

Alweer krijgen we een mooie aanval te zien, met verschillende kansen en eindelijk ook goed elkaar vrijspelen. Arne krijgt dan ook nog een mooie shotkans, maar de ballen willen er echt niet in!

19m       wissel Line voor Chloe

21m       wissel Arne voor Joran (met de bedoeling om Arne naar verdediging te brengen, maar dat zal er dan uiteindelijk niet meer van komen)

22m       vrijworp tegen Kaelan 8-7

23m       de heer tegen Kaelan twijfelt, want staat erg ver, maar aangezien Kaelan kiest om verdedigend ietwat afstand te houden, probeert hij na wat aarzelen toch het shot en dat gaat binnen. 9-7

En dat is meteen ook de eindstand, jammer, want hier zat veel meer in!

Maar tegelijk doet het ook hopen, het was net niet, misschien volgende keer dan net wel…

Merci aan de helpende handen van de ouders
(Birgit voor het verslag, Gert voor het filmen, Anneke om het ruildocument mee te nemen naar VW)

 

A: Quinten – Stef (Yani) – Saartje – Lauren (Kathe)
V: Loris – Senne – Nore – Lauri

Voorwaarts U12 ging aan een verschroeiend tempo van start. De bal ging vlot van speler naar speler en in de eerste aanval waren er meteen 3 doelpogingen. Tot scoren kwam ons aanvalsvak nog niet, maar de wedstrijd begon veel belovend.  Zeker als we dit vergeleken met de aanvallen van Leuven. Daar ging de bal langzaam rond.  Bovendien duurde het tot de tweede helft voor Leuven een eerste doelpoging kon ondernemen. De enige goal van Leuven kwam bijna onverwacht en kwam er zeker niet door concentratieverlies bij de onzen. Het was knap hoe iedereen zich geconcentreerd en gebeten bleef inzetten. We bleven ons eigen spel spelen en lieten ons niet in slaap wiegen door het langzame spel van Leuven. Wat niet evident is!

Stef kon de scoren open. Hij werkte een doorloper bovenhands af.  Saartje verzorgde de steun. De 2 – 0 was een kopie, maar de hoofdrolspelers wisselden van rol: Saartje werkte een doorloper bovenhands af en Stef zorgde voor de steun.  Na de vakwissel kan Loris de bal onderscheppen bij het uitverdedigen.  Hij kan meteen tot shot komen. Lauri was goed mee omgeschakeld en met het aannemen van de rebound komt ze vrij. Ze twijfelt niet om de korte kans af te werken. Zo staan de bordjes op 3 – 0.  Om tot de 4 – 0 te komen zorgt Loris voor sterk rebound werk. Hierdoor krijgt Lauri een herkansing na een mooi shotje. Het tweede shot valt er wel in. Er werd heel goed op elkaar geanticipeerd, wat beloond werd met een doelpunt.

Na de rust speelt Lauren Quinten vrij met een prachtige pas vanuit de ruimte. Quinten werkt rustig af (5 – 0).  Wanneer Quinten in steun staat, loopt Lauren haar tegenstander voorbij en werkt haar doorloper netjes af. Ze brengt hiermee de stand op 6 – 0. Lauri zag dat het goed was en kan deze actie op steun van Loris ook opzetten (7 – 0).  Senne knalt de 8 – 0 met een shot van ver binnen.  Kathe komt Lauren vervangen en Stef wordt (met complimenten van coach Tom) vervangen door Yani. Dan komt Leuven uit het niets tot scoren. Het moet gezegd dat het een mooi shot was.  Maar de onze willen nog meer uit deze wedstrijd halen.  Hun inzet wordt beloond met nog drie doelpunten. Quinten zijn inloper wordt foutief gestopt. Hij werkt de 9 – 1 koelbloedig af vanop de penaltystip. Nore zorgt er met een steun voor dat Loris via doorloper kan scoren. Zoals gezegd blijven onze spelers tot het einde van de wedstrijd gebeten. Yani kan bijvoorbeeld de bal bij de eerste pas al onderscheppen, als Leuven ingooit na de 10 – 1. Loris legt uiteindelijk de verdiende eindstand vast op 11 – 1. Hij nam de tijd om te mikken en werkte zijn shotje loepzuiver af.

Vijf van de elf doelpunten werden gemaakt op doorloper. Een zesde op penalty, nadat een doorloper foutief gestopt werd. Dit toont aan hoe goed er samen gespeeld wordt. Het is een plezier om dit ploegje aan het werk te zien. Ze starten met zoveel overtuiging en blijven er een ganse wedstrijd voor gaan. Met deze instelling kunnen ze elke ploeg aan.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.

Eindelijk was het zover: de eerste matchen voor onze U10'ers.

Afgelopen zaterdag werden we voor onze eerste clustermatchen op Borgerhout ontvangen en het zonnetje was ook van de partij. We treden met 2 ploegjes aan, ook al waren we net niet met voldoende spelers. Maar we konden rekenen op Jolien (U8) en aanvulling van tegenpartij voor de matchen welke gelijktijdig gespeeld werden, dankjewel!

We matchen tegen Ganda, Hoevenen, Spartacus, Hoboken/Mercurius en Borgerhout/Groen-wit.

Onze U10'ers starten met heel veel enthousiasme aan de wedstrijden. We zien mooi samenspel, weinig balverlies én er wordt veel gescoord, zowel op shot als inloper.

Hierbij de uitslag van de matchen:

VW1-Ganda: 6-3 winst met goals van Oskar, Lander en Taco (4).

VW2-Hoboken/Mercurius: 4-2 winst. Fran scoort op gerecupereerd shot van Bent en goals van Bent (2) en Gio.

VW1-Hoevenen A: 6-1 winst. Lenka zorgt voor mooie aangeefpas zodat Taco 4x inloper kan scoren en 2 shots van Taco.

VW2-Borgerhout: 0-3 verlies. We kunnen spijtig genoeg niet scoren deze match.

VW2-Hoevenen B: 6-3 winst met shots van Lou (2), Gio, Eric, Fran en ook inloper van Lou.

VW1-Spartacus: 4-0 winst met goals van Seppe (2), Lou en Lander.

Het was een leuke en sportieve namiddag. We zien onze U10 groeien en kijken al uit naar de komende matchen.

Volgende week zaterdag spelen we tegen Floriant op Voorwaarts.

Tamara

Aanval: Jade (2), Lize, Joppe en Leon

Verdediging:  Xander (2), Wesley, Lore (1) en Annelore (4)

Reserve: Milan en Sofia

Een moeilijke wedstrijd voor de U14, maar wel een wedstrijd waaruit ze opnieuw kunnen leren en hierdoor verder kunnen groeien.

De eerste helft was de U14 hun betere helft, ze lieten Temse nooit erg ver uitlopen en vaak maakten ze het de tegenstander erg moeilijk. We gingen de rust in met 9-6. Vorige week hebben de U14 een 0-5 achterstand weggewerkt naar een 13-9 winst, dus de supporters wisten dat alles nog kon.

De tweede helft begon Temse jammer genoeg erg sterk en zij konden snel drie korven maken en zo 12-6 uitlopen… Dat was te veel om goed te maken en de vermoeidheid begon bij sommige van onze spelers te veel door te wegen. Eindstand 16-9, maar zoals al gezegd een match om uit te leren en te groeien!

Scoreverloop:

0-1: shot Jade

2-1: shot en inloper 

2-2: shot Annelore

4-2: inloper en shot 

4-3: shot Annelore

5-3: shot 

5-4: korte kans Jade

7-4 omdraaier en inloper 

7-5: shot Lore

9-5: inloper en shot

9-6: shot Xander

Rust

12-6: shot, inloper en shot 

Tussenin kwam Milan op het veld voor Wesley

12-7: inloper Annelore

15-7: stip, shot, stip

Tussenin kwam Wesley opnieuw het veld op voor Joppe, die pijn had aan zijn voeten.

15-8: Annelore shot

15-9: Xander shot

16-9: eindstand

Elke P

Weekend 7/8 september 2019 :

Kwik A - Voorwaarts A = 15-14 / Kwik B - Voorwaarts B = 23-17 / Kwik C - Voorwaarts C = 16-07 / ASKC 3 - Voorwaarts 3 = 05-15 / Voorwaarts 4 - Boechout-Vremde 2 = 06-20 / Putse U19 A - Voorwaarts U19 A = 07-13 / Boeckenberg U19 A - Voorwaarts U19 B = 10-05 / Voorwaarts U16 A - Vobako U16 A = 07-13 / Voorwaarts U14 - Scaldis U14 = 13-09 / Termse U12 A - Voorwaarts U12 A = 01-05 / Verde U12 - Voorwaarts U12 B = 03-04

Weekend 14/15 september 2019 :

Voorwaarts A - Riviera/Deurne A = 22-22 / Voorwaarts B - Riviera/Deurne B = 17-13 / Voorwaarts C - Riviera/Deurne C = 11-09 / Voorwaarts 2 - Riviera/Deurne 2 = 18-11 / Voorwaarts 3 - Riviera/Deurne 3 = 14-09 / Blauw Wit 4 - Voorwaarts 4 = 13-04 / Ganda U19 - Voorwaarts U19 A = 11-34 / Voorwaarts U19 B - ASKC U19 A = 10-12 / Appels U19 - Voorwaarts U19 C = 09-09 / Rijko U16 A - Voorwaarts U16 A = 09-07 / Technico U16 - Voorwaarts U16 B = 05-16 / Temse U14 A - Voorwaarts U14 = 16-09 / Voorwaarts U12 A - Leuven U12 A = 11-01 / The Vikings U12 - Voorwaarts U12 B = 07-08

Bekerwedstrijden : 

1/16 finale senioren : Joki - Voorwaarts = 24-12 (+6) / 1/16 finale U16 : Voorwaarts - Borgerhout/GW = 09-10 / 1/8 finale U12 : Voorwaarts - Scaldis =12-03 

De spelers en speelsters van de U12B trokken naar het verre Kastel voor een ontmoeting met The Vikings. Kathe, Yani, Sofia, Stef, Anke, Lieke, Marie, Lauren en Kaat warmden samen met coach Tom op onder een heerlijk zonnetje. De supporters keken toe hoe the Vikings toch serieus wat lengte in hun rangen hadden. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter in opleiding en een begeleider. 

Stipt om 13uur werd de match op gang geblazen. Vrij snel brengt Yani ons op 0-1 voorsprong. Lieke brengt op voorzet van Kaat de stand op 0-2 in het eerste kwart. The Vikings hebben ook kansen maar de bal valt er voorlopig niet in. Voorwaarts speelt georganiseerd. Kathe brengt de groen-witten op 0-4 met een inloper via Sofia en een penalty. Na een wissel van Anke voor Lauren brengt Lauren met een inloper via Stef de stand op 0-5. Na een shot van Kathe gaan we rusten met 0-6. Voorwaarts blijft heel strak spelen met kansen. Er wordt voor elke bal gegaan. The Vikings zijn op achtervolgen aangewezen. Deze ruststand zou de match niet meer in gevaar mogen brengen.

Na de rust brengt Yani na voorzet van Kaat op 0-7. Dit lijkt goed te gaan maar dan komen The Vikings terug tot 6-7! De ene inloper na de andere vliegt ons om de oren. Onze spelers kregen het moeilijk onder de voortdurende druk van de tegenstander maar we houden ons sterk. Marie gooit er nog eentje in tot 6-8. De scheidsrechters fluiten af met een eindstand van 7-8. Een zucht van opluchting van spelers, coach en ouders was duidelijk te horen.

Dit was echt bibberen tot het einde. Een match met 2 gezichten maar we zagen een fantastische eerste helft en een tweede helft waar we weer veel van geleerd hebben. Volgende week onze eerste match thuis. Daar kijken we allemaal naar uit. Tot dan!

Elke

Eerste punt binnen na spannende eindfase

Vogel 6 - Lars 4 - Yannik 4 - Bruggie 2 - Roy 2+s - Brice

Heleen 1 - Imke 1 - Sofie 1 - Lauren (5 assists) - Jasmien (goede invalbeurt)

Een terecht gelijkspel met beide ploegen één helft de betere ploeg. De eerste helft was duidelijk voor Riviera , met een sterk scorend dameskwartet, de rustcijfers waren dan ook terecht 8-11 in het voordeel van de fusieploeg. Tijdens de pauze werd goed gecorrigeerd bij de groen-hemden want er kwam een tactisch beter Voorwaarts uit de kleedkamer, de sterke speerpunten van de dag werden uitstekend en met overtuiging uitgespeeld. Een gelijke stand op het einde leek een goed resultaat voor beide ploegen, promovendus Riv4a leek er tevreden mee en een weer strijdlustig en niet afgevend Voorwaarts mocht het eerste punt in het klassement laten noteren. Jammer misschien van de mindere momenten in de verdediging van Voorwaarts, vooral tijdens de eerste helft, want als thuisploeg wil je toch de beide punten thuishouden. Maar het gelijkspel geeft toch weer veel goede moed voor de weer belangrijke confrontatie volgende week tegen Sikopi. Met dezelfde drive en wetende dat je nu 14 keer kan scoren in één helft moet winst er dan wel inzitten.

Verloop van een spannende slotfase :

16-16 Lars uitgespeeld door Heleen

17-16 eerste voorsprong van de wedstrijd uit de handen van een weer beresterke Yannik na drive van Vogel

18-16 knappe steun van Imke op de aanvoerder Jens Vogel

18-19 Scores aan de lopende band nu, paars-geel neemt terug over

19-19 een trefzekere skipper neemt zijn verantwoordelijkheid

20-19 Lars na dubbel met een uitstekende ingekomen Roy

21-21 Jens Verbruggen komt terug binnen en werkt ijskoud drive van Vogel af

21-22 Gaat Riviera met de twee punten naar Deurne?

22-22 nee, want steun van Lauren op prijsschutter Lars Kerstens brengt de gelijke eindstand op.

Tijdens de eerste helft had Riviera het beste van het spel. Het won de meeste duels, scoorde vlot en strafte slim de foutjes van ons af. Bij 2-6 moest Gert in TO vluchtten.

3-6 was de eerste kompetitiekorf van Imke in het eerste;

Bij 3-8 kwam er een maximale vijfpuntenkloof op het bord. Een betere periode van ons en met korven Bruggie, Heleen en Yannik komen we terug tot op twee : 6-8. Scores Van Sofie en Vogel worden echter gepast gepareerd voor de terechte 8-11 ruststand.

Peter

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
22/09
PATRICIA NAESSENS
22/09
SOFIE VERCAUTEREN
23/09
AMBER IVO
23/09
CAMIEL COOLS
25/09
JACQUELINE ANTHONI
25/09
ANNELORE HENDRICKX
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  September 2019  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com